Speltips: V86 Mantorp 10/8

Häst 17

V86 Mantorp 10/8

Omgången.

Den här veckan är det Mantorp som är värd för V86 och det är ju en kul bana då det var just här som jag spelat in över 2,4 miljoner på sju andelar. Men det börjar bli länge sedan så nu behöver det smälla till igen och hoppas på onsdagens V86 som har spelstopp 19:20. Banan är oftast väldigt bra i underlaget men upploppet är kort, med sina 177 meter, bredden är väl tilltagen, vilket är bra för hästarna i voltstart. Ingen vinklad vinge eller open-stretch här att ta hänsyn till och trots det korta upploppet ligger spetsvinnare så nära medel, på svenska banor, som det går att komma, oavsett distans. Innerspåret kanske inte är optimalt men ingen katastrof. I övrigt många Breeder´s Crown-lopp där många nöjer sig med att komma topp-fem för att få anmäla till semifinalerna längre fram i höst. Vi sa flera gånger i inspelade tipsen att det är tpp-sex som gäller men det ändrades i år och det är hela sju uttagningslopp där fem i varje ger 35 hästar och sista platsen går till den med mest startpoäng av övriga.

Video-tips & Andelar.

Vi har börjat göra inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Andelsspelet öppnas till onsdagen som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. 200:- per andel är priset och vi brukar ligga på ca 9-12 andelar per system beroende på intresse, där stänger jag inlämningen ca en timme före för att justera det sista i systemen beroende på hur många vi är, så spelstopp 18:30.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen spelar vi med spik på omgångens största favorit då det är hästen med överlägset högst segerchans i omgången i 6 Click Bait. Han är mycket startsnabb och en bit ut bakom vingen är bra på Mantorp så spets och slut är ett väldigt troligt scenarion här. Visst är kortare distans att föredra för honom men då det är inte är vassaste motståndet i högsta klassen som annars matchas mot så borde han få en del respekt med sig och få fuska undan något halvvarv här och då kan kan gå fort hela sista varvet även över den här distansen och det korta upploppet är bra för honom.

Gå Kort!

I femte avdelningen ser jag det som att står mellan två hästar och väljer att spela med lås där. Ledaren är nog 4 Good Vibes men där det kan vara visst frågetecken för formen och hon har ofta nöjt sig med andraplatser. Nu möter hon dock inte värsta kullkamraterna och tränaren rapporterar bra form i träning så bra chans att att hitta till spets och leda loppet runt om. Värst mot är 5 Global Chit Chat som är på klart uppåtgående formkurva som gjort ett lopp sedan Stosprintern där hon satt fast med sparat i fin stil. Vann efter det på Axevalla och varit klart uppåt i bike senaste tre starterna. Hon kommer nog att hävda sig i kvalen till höstens stora lopp för fyraårsstona och duger bra här från toppspår.

Avdelning 1.

Ranking: A 7-1. B 3-12-14. C 13-8-6-2-4-5. D 10-9-11-15.

Tilläggslopp i låg klass där favoriten galopperade med segern på gaffeln sist och blir väl hårt betrodd igen. 1 Peach går säkert framåt med loppet och rejält kuskplus nu när chefen själv kör i andra starten för honom. Han möter lite tuffare nu än sist men hade ju också haft mer kontot om han stått på benen sista 50 metrarna sist. Bästa spåret och kan leda loppet länge men galopp till slut är inte bra även om Bergh ska göra ändringar och dessutom köra så är det så klart lägre galopprisk men som stor favorit vill man ju inte sådant. 7 Gambino Brick gör intressant comeback här då stallet haft lite infektioner så valde man att ställa över alla hästar en månad och var den här inte fullt frisk i sista starterna är han så klart ursäktad. Den här vann direkt två raka i sin nya regi efter fem månaders tävlingsfrånvaro i våras och kan vara gynnad av comeback och att vara fräsch så kanske inte alls behöver lopp i kroppen för att vara som bäst. Vi gillar spåret och det är bara att köra rakt fram och till bara 7% är det ett fynd och han blir dubbel A-häst här tillsammans med favoriten. 12 Das Auto har springspår och visst kan det bli vingel men det kan också bli bra och han gjorde det riktigt bra som trea bakom ett par bra hästar för klassen sist. Fick gå länge i tredjespår då och har han lite mer tur här kan det blir skräll. I rygg på honom gick 14 Gloster Gladiator men han sladdade lite efter och fick sen galopp precis när han väl kom upp i rygg men såg ut att vara gott gåendes då. 0,3% är väldigt lite procent även om läget är väldigt chansartat med bakspår på tillägget. 13 Lucky Guy Boko är även han utlämnad till turen från svårt läge men fältet kan spricka upp då det är skiktat lopp och ett par svängar på innerspår och luckor till slut så ska han kunna avsluta vasst. Bra häst för klassen som så sent som fyra starter sedan var hårt betrodd på V75 bakom bland andra Kentucky River. kanske lite överstreckad då han borde köras på chans här men vid något mer streck är han nästa häst här.

Avdelning 2.

Ranking: A 3-1. B 6-7-9-10. C 4-8-11-2-5. D 12.

Breeder´s Crown för treåriga ston och det här ser jag som omgångens mest ovissa lopp där tränaren bakom favoriten låter väldigt uppåt men jag ser det som svårt att hålla upp innerspåret för 1 Jest och därmed är det favorit i fara. Spets tror jag 3 NinePoints Birdie gör och då blir det hästen att slå. 4 Javeline är också startsnabb så med första gången Mats E upp är det skrällchans då han vinner med det mesta för dagen. 6 Jiggi provas med Goop upp här och är redan klar för semifinalerna till Breeder’s så kanske vågar man chansa lite mer med henne. Gansk startsnabb och kanske kan köras till spets om det är någon mindre betrodd som hittat ledningen initialt. 7 Aurelia Express fick spår långt ut men i gengäld testar Nurmos bike första gången och planerar lättning i balansen i form av barfota fram, också det första gången. Nu körsven dessutom. Betrodda duon 9 Dorothe Mil och 10 Sparven streckas med där den senare rankas ner lite på dåligt spelvärde då hon är klart överstreckad nu. Den förstnämnda trivs bra med bike och barfota runt om och har ett bra smygläge. Var dessutom hårt spelad och blev trea i Treåringseliten för ston under Elitloppshelgen. Lite vila och träning efter det och nu med två lopp i kroppen ska hon vara på g igen. 8 Mellby Korall har inlett karriären bra och tänkbar trots spåret då hon visade sist att hon går bra i dödens.

Avdelning 3.

Ranking: A 4-2. B 11-8-10. C 9-5-13-1-7-14-12. D 6-3-15.

Spårtrappa för ston och det ser skiktat ut på förhand men krävs några streck där tre hästar tar mycket av strecken och man får bra betalt om man hittar vinnaren utanför den trion. 11 Duchesse W.F. blir lite för stor favorit då hon är ganska startsnabb så klart missgynnad av bakspår. Bra för klassen men har startat sporadiskt och senaste starten var för en månad sedan så frågetecken för formen även om raden är fin på slutet. En av flera. Dom andra två betrodda utgör en A-grupp här då jag inte tycker spårtrappan i det här loppet ska ge sämre lägena någon speciellt stor fördel så hamnar två från fina lägen duon jag spela med som A-hästar. 2 Bys Rocy Nunc är startsnabb och kan kanske provas i spets den här gången från fint läge. Diskad sist som gått gåendes efter sen lucka som inte riktigt fanns kanske. Provat “Margareta-lopp” i våras och kommer med ett lopp i kroppen så måste räknas mycket tidigt då hon har bra kapacitet i förhållande till det lilla hon tjänat hittills. Den andra hästen jag rankar tidigt är Goops nyförvärv 4 Nan´s Cash som var uppåt på slutet i förra regin och som blir intressant med miljöombyte och Goop upp. Testades i bike sista starten för tidigare tränare och nu aviseras bike direkt i regidebuten så då hoppas man ju det är hyggligt påställt direkt så att säga. 8 Silvertail har gjort fem starter i Sverige där dom senaste tre kommit lite tätare och nu är det intressant med Jepson upp. Spårtrappa och då är spår långt ut på vingen mest oddshöjande så att säga. Man tror på bra form från stallet och bra trots tuff resa sist. 10 You To Tidy brukar vara tränarkörd så intressant med annan körsven och hon kommer med tre lopp i kroppen efter strykning så säkert framåt med loppen och stallet har vass form i övrigt så hion borde inte vara ett undantag. Klart rolig procent på den här. 9 Lady Dee var uppåt med första skoryck bak sist och från fint smygläge kan man överraska med lite tur. Tänkbar skräll vid fler streck.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 7-3. C 4-8. D 2-5-1.

Se Bästa Spiken!

6 Click Bait har högst segerchans i omgången och på V86 “tål man” en riktigt stor favorit och det kan ändå ge riktigt bra utdelningar, det gäller att inte krångla till det för mycket i den här spelformen. När vi ser favoriter i lägre klasser med orutinerade ston osv som kan dra iväg upp mot 70-80% är vi ofta snabba att hitta anledningar att gardera men i desto högre klass man ser så här stora favoriter desto pålitligare är dom ofta. Alla har sett hästarna mötas fler gånger och man vet lite mer vad man får i högsta klassen även om aldrig något är helt säkert. 7 Antonio Trot har matchats i snäppet under absoluta eliten i år men ändå haft svårt att vinna trots bra uppgifter ganska ofta. Hade det inte varit för att han åter möter en som nog är lite för bra så hade väl segerchansen varit bra här. Men vi är inne på att han får nöja sig med snabb avslutning som tvåa-trea här som är ett upplägg han brukar vara bra på att leverera. 3 Gareth Boko ska gå till avel i Ungern efter den här starten och eventuellt blir det några starter där också men det finns ju inget att spara på och då kan Riordan ställa i ordning för maxprestation kanske. Inget som tyder på form dock så borde få svårt men kapacitet och läge gör att han är given vid gardering. Övriga känns väldigt kalla här.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 5. C 9-2-1-11-7-3. D 12-10-8-6.

Se Gå Kort!

4 Good Vibes och 5 Global Chit Chat utgör mitt lås men lyssna på inspelade materialet så hör ni att Lönnaeus är helt inne på att chansspika den senare. Jag är dock rädd att när det är ett Breeder´s Crown-lopp där det räcker att vara topp fem så finns god chans att man inte bränner sin häst och ledaren får loppet, därav mitt lås med troliga ledaren och loppets klara favorit. Så även om man byter från bike till vanlig vagn väljer jag att ranka Good Vibes först för man vässar ändå i huvudlaget med open eye till den här starten. 9 Lacille Boko är värst bakom min duo men har bakspår och känns lite bortottad i och med det. 1 Roubine drar en del streck men risk för att man hamnar i säcken här så att säga då ett par utvändiga är snabbare från start. 2 Isabelle Sisu kan öppna bra men släpper väl till favoriten och kan få bra lopp i rygg på ledaren för en plats bland dom sex. Tänkbar skräll om favoriten har en dålig dag men då ska det stämma med lucka också.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 10. C 7-9-5-4. D 1-3-12-11-6.

Kortlopp i ganska bra klass där en hemmahäst är väldigt stor favorit men då det är kort distans kanske han blir utmanad lite i spetsstriden då ett par andra startsnabba borde vara intresserade av att söka position långt framme från början. 2 Comes With Age har bra segerchans men ser ut att kunna bli lite för stor favorit här och vi garderar loppet. 5 Digital Eye är ganska startsnabb och har bästa spåret på banan att öppna bra från så om favoriten skulle komma bort eller om någon annan än favoriten hittar till ledningen kan den här vara först framme och överta. Tänkbar skräll på läget och Goop för häst som har vunnit två av sina fem segrar i bike så plus med den på nu. 10 Capital Gain CC är ändå klara andrahästen men det ser kollektivet med. Två lopp i kroppen där han visat bra form och i övrigt går OKB:s stall som tåget för dagen så inga moln på himmelen där. 9 LoveExlosion H.C. står bäst inne på pengarna i loppet och har rygg på favoriten i starten så kommer man igenom och förbi ettan kan man hitta ner i rygg på ledaren trots bakspår kanske. Oavsett kan det bli bra resa härifrån och även den här kommer med full form. 7 Fade To Black Ås står hårt inne i loppet men visat bra fartresurser på kort distans tidigare och får en viss Mats E upp för första gången som vinner med allt för dagen så passas som skräll trots spåret, då han kan öppna bra.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 3-2. C 4-6-5-12. D 9-8-10-1-11.

Breeder´s Crown för treåriga hingstar och valacker och här krävdes en del startpoäng för att få komma trots orutinerade hästar över lag. jag väljer ändå att ta ställning för spik på en häst som bara startat tre gånger och det kan tyckas låta chansartat men det ser ut att vara en häst för större lopp och även om många här har en lysande framtid så tycker jag ändå att han ska klart bäst chans att vara bäst här och nu. 7 Dart Koronos talar jag om och det som gör honom till ett bra spikförslag är att han har inte mindre än tre stallkamrater med i loppet. Han är startsnabb vilket även två av hästarna från samma stall med invändiga spår är och kommer någon av dom till spets lär dom svara övriga men släppa till favoriten. Skulle Johan nöja sig med att styra fram enkelt i dödens så är det inte kört för det då låser stallet loppet lite och han har god chans att vinna även utifrån. Bra kompletterande spik och värst mot är nog stallkamraten 3 Dancer Brodde i kraft av ett fint utgångsläge och sin startsnabbhet. bara sexa sist men var ute i hårdare gäng och rekordsänkte rejält så från spets eller rygg på ledaren blir han att räkna med då han borde gå framåt med det loppet i kroppen. 2 Marinho Boko mötte även han samma hästar som Dancer Brodde i ännu större lopp och var även han sexa och i slagna fältet bakom två kulltoppar. Bra tider på slutet och kan nog gå bra över medeldistansen med nu när det dessutom aviseras barfota runt om, men kan också vara strul med anmälningar på utländska tränares hästar så inte otänkbart att det bara blir barfota bak som på slutet.

Avdelning 8.

Ranking: A 4. B 8-11-2. C 7-3-5-6-1-9. D 12-10.

Breeder´s Crown för fyraåriga hingstar och valacker och det är som alla Breeder’s-loppen över 2140 meter med bilstart. 4 Ikoros Sisu är svår att ranka mot då det ser upplagt ut för spets men då han kanske blir för stor favorit då många behöver en spik till och landar på honom i sista, när strecken är slut, då finns det värde att strecka några till. Rankar honom först på spetschansen från det fina läget. Untersteiners duo 2 Global Cashflow och 8 Karat River är bättre än deras respektive procent antyder. Den förstnämnda har fått lopp i kroppen och hittade rejäl toppform till sensommaren i fjol där han bland annat var tvåa bakom Francesco Zet i Svenskt Trav-Kriterium. Hittar han tillbaka till närheten av den formen lär han spurta ner många till slut här och från spår två ska han kunna hitta andra tredje utvändigt kanske. Den senare har 7 av 7 segrar felfri och alltså bara förlorat lopp dom två gångerna han galopperat och diskats. Låga 14-tider på lång distans med få lopp i kroppen tyder på rejäl utveckling och talang i den här. Spåret sätter ner chanserna men häst som bara vinner och vinner ska inte nonchaleras som han gjorts av kollektivet. 11 Agassi Broline har radat upp vassa prestationer mot äldre på V75 och nu blir det dessutom första gången i bike. Missgynnad av bakspår då han är starstnabb men Goop i första bike är alltid intressant oavsett läge. 6 Dirty Martini är startsnabb från bar spår på den här banan och den som kan pressa favoriten till snabb öppning och hoppas på det så loppet öppnar sig lite. Står dock hårt inne och räcker nog inte ens i spets här så borde hoppas på rygg på favoriten och säkra topp-sex. 5 Farfars Dream är loppets överstreckade trots toppspår och fin form ska han nog inte ligga på 16% som dom tidiga spelarna spelat honom till. bara en av många vid riktigt bred gardering och rankas ner på dåligt spelvärde. 7 Django River är mer intressant vid vidare markeringar då han bara är spelad på 0,7% tidigt på onsdagsmorgonen. Den här höll stallet som en bättre chans än Calamari som vann finalen i Klass 2 på Eskilstuna 2/7. Var inte fullt körbar då in mot sista svängen men kom tillbaka storstilat ute i banan över det korta upploppet till en tredjeplats mot bra hästar med spår på vägen. Nu vill man köra passivt efter ett par offensiva upplägg och skulle man då ha tur så är under en procent lite. han var inte som bäst vaken vid finalen eller loppet efter och nu är han uppfräschad och då är han inte mycket sämre än dom bästa här.

Systemförslaget.

  1. 1-3-7-12-14.
  2. 1-3-6-7-9-10.
  3. 2-4-8-10-11.
  4. 6 Click Bait
  5. 4-5.
  6. 2-5-7-9-10.
  7. 7 Dart Kronos
  8. 2-4-8-11.

6000 rader som kostar 1500 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se