Speltips: V86-Express på Bjerke och Solvalla 8/3

Solvalla

V86-Express 20:30 på Bjerke & Solvalla 8/3

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Bjerke i Norge saxat med våran huvudstadsbana Solvalla. Det ska vara snöstorm i Stockholmsområdet under onsdagen och det kan blir svårt att få undan all snö så håll koll på banförhållanden då det kan bli riktigt dåligt fäste med sådana förhållanden. Det kan också bli en del strykningar för transportproblem sådana tävlingsdagar så håll koll på det med och sätt ut egna reserver om ni lämnar in tidiga system. Det ska bli kallt under kvällen i Norge

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen kommer ett fint sto i 5 Southwind Boko ut i en passande spårtrappa. Det är Nurmos-tränat på Solvalla och Magnus A. Det är flera som är tveksamma till om deras hästar ska räcka nu och kan behöva lopp i kroppen, att dom behöver lite tur med loppet om dom ska vinna. Southwind blir stor favorit, kan öppna bra från bästa spåret och kommer nog mest troligt till ledningen enkelt här och blir mycket svårslagen. Hon kan gå med skor med om det krävs men anmäld maxat här och hon har gått bra efter paus tidigare så absolut toppchans här.

Gå Kort!

Jag försöker att gå kort i tredje avdelningen där det är ganska lågklassigt kallblodslopp på Bjerke och det ser ut som det skiljer en del i fart mellan hästarna här och några borde vara chanslösa. Se avdelning tre för vilka jag stänger loppet med, kan bli två eller tre streck där.

Avdelning 1.

Ranking: A 5 B 4-11-7. C 12-3-1-8-2. D 9-10.

Sist vi saxade V86-Express med Bjerke så var det lite öppnare lopp men nu är det tyvärr storfavoriter från stall Hamre igen och inte mycket att göra åt. Stall Hamre styr utdelningen och när det stallet har ett par, tre hästar till start i samma lopp med små fält är det inte helt ovanligt att stora favoriter faller om någon av dom andra från stallet är överraskande bra för dagen.

Visst vinner stora favoriter från stallet med och 5 Fine Wine Fashion ska ha riktigt bra chans att vinna så klart men som omgångens största favorit i låg klass som treårigt sto i öppen klass vill jag försöka fälla henne. Givet att strecka båda stallkamraterna 4 Call Me Solfrid och 11 Luckyblackmagic S.C. då man sällan drar på sig drivningsböter i upplopps-strider om det är mot stallkamrat. Call Me Solfrid kan öppna bra från toppspår och kan få rygg på ledaren på den stora favoriten så får bra lopp och borde bjudas luckan. Har tränat bra och går maxat direkt om banan tillåter så blir det barfota runt om. Den senare satt fast sist med rubbet sparat så har nog fortsatt form efter seger gången före och duger bra här. Fortsatt norskt huvudlag och bike som på slutet.

7 Odd Viking ligger man lågt kring och tror det ska behövas lopp i kroppen för att vara på topp men hästen har hög kapacitet och varit borta länge på grund av en hovbensfraktur. Har gjort ett kvallopp så kommer ändå med det i kroppen och ska vara väl förberedd och hästen kan öppna snabbt av sig själv så gynnad av invändig strykning och är inte helt borta.

3 Alb Me Bonanza har höjt sig i vinter och startat på lite mer på slutet än flera av konkurrenterna så från bra spår ska man absolut kunna skrälla här. Galopp innan bilen släppte sist och enklare gäng vid segrarna men kan ändå gå framåt med vinsterna och få bättre självförtroende av det.

1 Mustang Valley och 12 Marty Hill kanske båda är bortlottade där den förstnämnda borde bli över från start även om han kan öppna men startsnabba kommer ute i banan, men skulle man få rygg ledaren kan man så klart skrälla. Den senare har tufft läge men är bra och fungerade bra från kön sist. Han har varit tränarkörd på slutet så stort kusk-plus med Rennesvik upp som har bra statistik på sin styrningar, så det kan gå trots läget och tänkbart skräll-streck som helt ospelad.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 10-3. C 11-9-4-8. D 6-12-2-1-7.

En ganska stor favorit i 10 Global Classified startar från bakspår över kort distans och så klart kan det gå då hästen är i absolut toppform och Magnus A har valt att köra den här. Vunnit från kalla utgångslägen på slutet så kan göra det igen då den här verkar riktigt bra för klassen.

5 Ciak Bi trodde jag mycket på sist med ett par lopp i kroppen och stigande form inför sist men det blev tredjespår halva loppet och tröttnade trots att man inte drev på och körde riktig speed någon med honom i loppet. Tar han det loppet på rätt sätt kan han vara förbättrad nu med tre lopp i kroppen och den här vinner lopp snart. Kan öppna bra och har toppspår så måste räknas med hög segerchans.

Två streck eller ganska många i loppet då det är öppet bakom mina två förstastreck och kanske behöver man ta med tänkbara spetshästarna. Här är 3 Jaxon V.S. tänkbara ledaren från bra spår och den här vore gynnad om det går att köra barfota runt, en balans som han gick flera bra lopp på tidigt förra säsongen. Bra chans att leda loppet runt om.

4 Rally Inge kan starta snabbt från toppspår om man laddar så det kan bli lite körning här kanske. Man vill verkligen testa i spets nu med så om man kan köra barfota fram är det bra plus och Jaxon lär inte få sitta ifred i ledningen då.

11 Holy Ground trodde man ju skulle ha chans mot E.L.Jetpack sist med spår invändigt och att man skulle kunna vara före den favoriten men den här kördes passivt i loppet och fick väl sparat i mål. Blir det tur med tryck på loppet och rätta ryggarna så finns ju ingen så bra häst som Jetpack med i loppet nu och bara 4% är lågt.

9 Rampant vinner inte så ofta men matchats i en del ganska tuffa lopp där han snyggt tog sig till två finaler i Klass 1 på V75 tidigare i vintras. Comeback sist och galopp då när det var voltstart så säkert bättre nu och biken åker på till den här starten. Kolgjinis åker en bit för den här starten så det finns nog förhoppningar då stallet haft bra form på hästarna som kommit ut i år.

8 Invidia kan med öppna bra och aviserat barfota runt om tillsammans med biken som hon vann i vid första försöket i den förra starten. Visst är det vingelläge och tuffare mot men låg procent och tänkbar höjning med maxning här och ett par segrar i rad på slutet.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 10. C 1-9-11-4-6-5. D 12-2-8-7.

Se ”Gå Kort!”

3 Tusse Gutt är en bra favorit som vunnit 8/30 starter och redan gått en 25-tid i vinter vilket nästan alla andra i fältet inte ens kan på sommaren. Mycket bra chans att den här körs till ledningen tidigt och vinner loppet men då procenten är en bit över 40% så är det kanske trots allt läge att gardera då det finns galopprisk. Dessutom en del andra och tredjeplatser på slutet så inte givet att han bara vinner.

10 Wik Viktor är värsta motbudet som har vass seger-statistik i 8/30 och har gått ännu snabbare än favoriten på kort distans så inte omöjligt att den här löser det trots bakspår. Han var inte på topp sist och ska vara bättre nu enligt tränaren. Man har rygg på favoriten och kanske kan komma igenom på bra sätt här med lite tur.

1 Prontoprinsen blir mitt tänkbara tredje streck i loppet som liksom dom två andra har vass segerstatistik med 11/29 och är bra för klassen. Har tidigare varit stressad med bilstart men är mer rutinerad nu och innerspåret är helt okej på Bjerke så borde funka och skulle man hitta rygg på ledaren har man segerförhoppningar.

4 Horg Mia drar en del streck men kommer från unghästloppen och gör comeback mot äldre i öppen klass nu så borde bli för tufft. Vinsterna i raden är mot bara ston och en del av segrarna mot jämnåriga så tufft nu och borde behöva lopp i kroppen.

11 Johnsrud Vesla har seger på Bjerke i raden men det var från perfekta spår fem bakom bilen i stolopp så tuffare mot nu. Dessutom frågetecken för formen då hon var dålig sist som stor favorit och läget är kallt nu.

9 Børke Loke har ett bra smygläge men inte så startsnabba ryggar och med två galopper eller passgång vid diskningar på slutet sätter frågetecken för formen.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 11-6. C 5-7-12-3-10-8. D 9-2-4.

Ett amatörlopp för körsvenner som kört 150 eller färre sulkylopp där 6 Wish Me Magic åker en bit för den här starten och fick ett okej spår som startsnabb om man laddar. Men det låter som man vill försöka hitta position här och inte ladda för fullt för spets och då kan spåret bli ett problem och man kan bli hängande här om man inte laddar så favorit i fara.

1 Condior lär man ladda vad som går med och han kan absolut svara upp innerspåret här och gå en snabb tid i ledningen här. Han ser ut att vilja sätta nosen först med då han springer med huvudet något lägre än många andra och sträcker på halsen. Var bra redan i tidigare regi men höjt sig lite till då han börjat tävla i amerikansk vagn för nuvarande tränare. Viktigt att man kan köra barfota och funkar det så rankar jag först men håll koll på banan och hör vad aktiva säger när dom fått vara ute och värma eller när något lopp gått innan man går rakt ur på barfotahäst i kväll.

11 Maverick Dream har gått jättebra på Solvalla i vinter och sprungit snabba tider gång efter annan så räknas igen då han är i absolut toppform. Skulle det bli mycket snö och dom andra inte kan gynnas av barfotakörning så gynnas den här istället då han funkar bra med skor och brodd bak.

5 Reddington funkade inte med skor runt om sist och vill nog kunna gå barfota bak så här behöver man med ha koll på banan. Måste man ha skor så behöver man nog inte strecka honom men vid valfri balans är han tidig. Mycket bättre än form-raden ger sken av på slutet.

7 Staro Mojito har varit nere i Frankrike där han gått bra och fått hårdhet som det brukar ge och alltid värt att passa dom hästarna vid comeback i Sverige. Man kör ju bara i vanliga vagnar där nere och plus när en bike åker på här, som dessutom inte lyser rött i programmet. Under en procent är lågt.

12 Balotelli Crown är en vass avslutare som gynnas av skoryck om det funkar, dessutom vanlig vagn sist så plus där med och tränaren är inne på att formen är betydligt bättre än det går att utläsa i formraden. Står riktigt bra inne på pengarna och går ner i klass mot sist så räknas om man kan rycka skorna.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 7. C 8-9-4-10. D 2-5-1.

Här spelar jag med komletterande spik då det är ett skiktat lopp där tre hästar drar betydligt mer streck än övriga och bra lopp att ta ställning i.

Favoriten 7 Elvira Damgård är bra för klassen men frågetecken för formen då hon avslutade förra säsongen med ett par raka galoppmisslyckanden och inte gått lopp sedan början av december och inte fullföljt ett lopp sedan i oktober. Favorit i fara.

6 Ottens Idol däremot har ett lopp i kroppen nu där man körde passivt och backade sist men körde i andraspår och satt kvar länge i ryggar så låg sist in i sista svängen. När man vred på i fjärdespår i mitten av slutsvängen så var det helt annan fart på henne än resten av fältet och det lyste form direkt där hon avslutade snabbt som tvåa. Med loppet i kroppen lär man väl ladda för spets här och god chans att leda loppet runt om och skulle man välja annat upplägg hoppas jag bara inte att man sitter fast för hon kan vinna loppet med stark spurt med. Vidar Hop tillhör dom absolut bästa körsvenner i Norge så litar på att han löser det och som icke-favorit är det en klart spelvärd spik även om hon kanske borde trenda uppåt några procent här. Mötte för övrigt ett par av dagens konkurrenter sist som körde åttor runt så klart skiktat lopp här.

9 Quickstep O. är ett av stall Hamres bidrag i loppet och visst är det bra smygläge men segrar från enklare lopp på mindre banor i vinter så inte het här. Stallkamraten 10 Chloe’ Degli Dei ser ut att söka efter formen och fick kass läge här.

4 Comtessa Du Chagny drar en del streck och visade bra form som tvåa sist på Bjerke så duger nog här med från toppspår men man är oroliga att distansen inte är hennes bästa. 8 Nelson Bright Eagle är toppstammad som inte fått ut allt som unghäst och duger nog bra i klassen men spåret är chansartat. Kan öppna och kom till ledningen efter en bit sist men tröttnade tidigt i det loppet Comtessa Du Chagny var tvåa i. Omvänt i spelet mellan dom två nu och det är nog fel, det ska nog vara jämnare spelat mellan dom två trots spåret för den här. 3 G.G. Barbaresco är startsnabb men var chanslös när Ottens Idol visslade förbi sist och här borde man vara nöjd om man kan få rygg på ledaren på henne.

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 2-7-8. C 11-10-6-9-1. D 12-3-4.

Se ”Bästa Spiken”

5 Southwind Boko tränas av Nurmos, Magnus A kör och den här blir stor favorit men ska också vara det då hon vunnit 8/17. Visst har hon galopperat en del så lite orolig kan man ju vara men fyra galopper totalt varav två i voltstart och en från innerspåret bakom bilen där hon galopperade upp i vingen innan start. Bara en galopp ute i banan så inte jättehög galopprisk från bästa spåret precis bakom bilen för bästa kusken för dagen, så kanske runt 10% galopprisk och några % chans att hon är sjuk eller blir påkörd medan hon nog vinner nästan alla andra gånger, så det är nog nära 70% segerchans, en bra bit över 60% iaf.

7 Roubine gillar jag men hon är ojämn och får inte gå tuffa lopp för tätt så bara bra att det varit kortare uppehåll nu och Goop har fin form. Han är dock inne på att ge henne ett snällt lopp och hoppas på tur för att vinna så chansartat. Stallkamraten 2 Somethingroyal kan öppna vasst och borde kunna få rygg ledaren på favoriten här så viss segerchans med sådant lopp och skulle favoriten galoppera kan den här rinna undan i spets. Båda Goops hästar funkar med och går med skor här och det kan behövas om det blir mycket snö i banan.

11 Hunting Widow var ute över tretusen meter mot hingstar och valacker på V75 sist så glöm den starten, nu kommer hon med två lopp i kroppen och ska maxas i utrustning och balans. Dessutom möter hon bara ston i rätt klass nu så står bra inne i spårtrappan här och räknas vid gardering.

10 Bird Lane klanka vi ned lite på i tipsen sist men då på att hon var favorit och många gick på henne i ett jämnt lopp där vi misstänkte att det fanns flera mindre streckade med minst lika bra chans och vi fick rätt. Nu släpper alla henne då det inte spetschans men roligare att plocka upp bollen här då hon har bakspåret för att det är en spårtrappa och då vill väl tränaren se henne i ryggar. Sist kostade det faktiskt lite att köra till ledningen och kom inte dit förens efter ett drygt halvvarv så inte märkligt att hon blev lite trött sista biten. Tar hon loppet bra måste hon väl räknas här, men bara om man spekulerar i att favoriten kommer bort.

8 Al’s Starlicious har bara testat bike ett par gånger tidigare då det blivit galopp i båda så med fler lopp i kroppen, som starkare och mer mogen kanske det funkar och ger bra effekt nu. Håll koll på om det skulle kunna bli invändiga strykningar, inte ovanligt med strykningar för transport-bekymmer när det är snöstorm och varningar utfärdade. Kommer man ner lite i banan stiger chanserna mycket.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 7-11-2. C 3-8-4. D 1-5-9-10.

Här har Hamre båda förhandsfavoriterna i 6 Pure Atlas och 2 Callas men favoriten gjorde bort sig i regidebuten och upphämtning som trea i femhästarsfält är ingen merit som ska göra honom till klar favorit här. Däremot är det riktigt bra häst i grunden som nog har en lysande framtid men man vill ju se honom fungera i regin innan man går på honom till höga procent. Ingen tvekan om att det är en bra häst för klassen men har bara tävlat i två- och treåringslopp tidigare så matchas mot äldre för att få hårdhet inför fyråringssäsongen och ska inte vara som bäst nu. Callas är väl kanske lite enklare häst som trivs bäst på kort distans men i spets eller i rygg på ledaren kan det gå så klart. Kalls är överspelad till höga procent här.

Stallets tredjehäst är nog inte långt efter i form här och var faktiskt mer spelad än Callas i förra starten då han blev fast med sparat bakom henne. 11 Access är en fin fyraåring som man hade planer på att köra i amerikansk vagn hit men det låter i intervjuer som man ska dra tillbaka det. Blir ändå ändringar i utrustningen där man bland annat plockar bort en huvudstång för att få honom friare så med två lopp i kroppen efter vinterträningen är nog den här bra trots spåret.

7 The Baron är lite hårdare efter att ha gjort en del tuffa lopp i Svenska V75 och den här kan öppna så inte omöjligt att man hamnar i ledningen här och skulle då bli hästen för övriga att slå. Man testar i alla fall från start och intressant om spets då han ska gå framåt med senaste loppet i kroppen där han faktiskt var före favoriten i mål, som tvåa.

8 Photo Fighter har bra form men vinner inte så ofta som äldre och körde bara in drygt 100 tkr med två segrar på 20 starter i fjol så möter nog några för bra här. Duktig körsven och startsnabb så kanske kan hitta vettig position trots läget. 3 Frick har bra spår och hänger med i alla tempon och jag ser det som litet kuskplus då Höitomt kör i stället för ordinarie körsven här. Men man borde komma långt med fyra streck i loppet då det känns som ett rejält kliv ner i kapacitet efter dom fyra främsta i rankingen här.

Avdelning 8.

Ranking: A 5. B 7-2-11. C 6-8-9-1-4. D 3-10-12.

Bästa tänkbara spåret för startsnabba favoriten 5 Drill som får fortsatt Örjan upp här och kanske kan han bli släppt till ledningen här. Galopperar dock ganska ofta så inte alls att lita på och man får nog strecka ett gäng här då loppet är öppet och jämnt.

2 Agassi Broline är startsnabb och kanske vill Goop köra i ledningen då kan det bli svar mot favoriten, man ligger dock lite lågt i årsdebuten från stallhåll så inte otänkbart att man släpper då det är årsdebut.

7 Michigan Bro ska man testa med halvstängt huvudlag inför starten och blir nog den ändringen i loppet. Spurtstark och fungerar med skor så skulle det bli tveksamt underlag är det klart plus för honom om inte andra kan växla upp med barfota hit. Fäller många i spurten oavsett och tål offensiva upplägg i loppen med i den fina form han är i.

6 Sultan Sea är är klar för final i Klass 2 på V75 så kanske inte laddas max här då man tycker spåret är lite långt ut för honom. Man hade tänkt testa bike men inte givet nu så kanske lite chansartat. Formen är ju bra och han kan vinna med olika upplägg.

11 Load Master vann i enklare gäng sist då man testade amerikansk vagn första gången och nu kan det dessutom bli barfota runt om och den kombinationen har han bara gått med vid ett tidigare tillfälle, på V75 från kass utgångsläge. Trist läge här med men till 3% är han klart streckvärd i öppet lopp.

8 Jean P.Hill har kallt läge här men stallkamraten till favoriten är väldigt lite streckad här då han kommer med form och nu får tillbaka sin bike till den här starten.

1 Xanthis Hilton skrällde med Mats E i sulkyn sist från spets och kan öppna bra så givet att man laddar härifrån igen och kanske kan man få rygg på ledaren. Sparat i starten innan och ska absolut kunna skrälla igen.

9 Hankypanky Pinkman brukar få gå tufft i loppen men har visat att han fungerar bra i ryggar när han fått vilsam resa. Vunnit åtta av sina 16 starter och har startsnabb rygg så kan komma igenom på bra sätt och kan absolut skrälla här. Hade haft lite lite feber inför sist så ska vara bättre nu med det loppet i kroppen.

Stora systemet.

 1. 4-5-7-11.
 2. 3-5-10.
 3. 3-10.
 4. 1-5-6-7-11-12.
 5. 6 Ottens Idol
 6. 5 Southwind Boko
 7. 2-6-7-11.
 8. 1-2-5-6-7-8-9-11.

4608 rader som kostar 1152 kronor.

Lilla systemet.

 1. 5 Fine Wine Fashion
 2. 5-10.
 3. 3-10.
 4. 1-6-11.
 5. 6 Ottens Idol
 6. 5 Southwind Boko
 7. 6-7-11.
 8. 5-7.

72 rader som kostar 18 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se