Speltips: V86 -Express på Bjerke och Solvalla 23/8

Solvalla Jorma Kontio

V86-tips till Bjerke & Solvalla 23/8.

V86-Expressomgången.

Nu är äntligen V86-Express tillbaka med spelstopp 20:30 så ingen stress att lämna in då det är över en timme senare start än på sommaren. Ändå är det slut tidigare och det är perfekt TV-underhålling på onsdagarna även om man som ban-besökare så klart inte vill ha den här typen av upplägg när man är på plats. På onsdagar med åtta lopp på kvällen är det överlägset och avgörs den här onsdagen på banorna Bjerke och Solvalla. Båda banorna är ganska genomsnittliga på det mesta, båda har dock några meter längre upplopp än medel så inga konstigheter.

Inspelade tips & Andelar.

På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många så spelas samma system ett par gånger, för önskat antal andelar. Stänger andelsspelet redan 18:30 onsdagar på sommaren för att hinna bygga klart systemet innan inlämning, när jag vet hur många vi är och jag kan komma att väga in sen info. Systemet är än så länge bara öppet onsdagar och lördagar, men även där kan tillkomma till exempel GS75 och vissa V64-omgångar längre fram.

För övrigt gör vi inspelade tips till V75 på YouTube som du hittar länk till på trav.se och på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar in sent onsdag eller torsdag och brukar släppa det på torsdagen på Youtube men också i ljudformat där poddar finns.

Bästa Spiken!

15 Nordsjö Anna i tredje avdelningen var dålig i halsen sist och det ska vara bra nu så man lär nog ha koll på att hon inte är sjuk den här starten och jag räknar med att hon är bra igen. Hon är inte ens omgångens största favorit så till en bit under 60% tycker jag att det är väldigt bra värde på den här spiken. Jag förstår att många blir försiktiga och garderar när det varit strykning och sjukdom precis innan men hon har ju presterat på topp efter frånvaro tidigare så jag är inte lika orolig.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 1-3. C 9-11-6-5-4-10. D 2.

3 Olga Tooma innehar favoritskapet efter seger direkt i debuten för Redén då hon inte var som bäst förberedd och ska vara bättre nu. Betydligt tuffare mot och sämre körsven gör att jag garderar henne den här gången och ser henne som lite överstreckad. Enklare mot sist och kom enkelt till spets och tiden hon gick sist får man tänka på att det var på Färjestad.

8 Cool Trix borde vara favorit och kan lägga iväg ganska bra bakom bilen så klart gynnad att vara nedstruken ett spår och det borde bli offensivt upplägg här. Visst är favoriten startsnabb med men det är också 1 Kashmina B.R. så möjligt att man kan svara upp innerspåret. Kashmira B.R. ska köras i spets och lär inte släppa till någon av favoriterna om hon lyckas hålla ut övriga och hästen håller bra form med ett plus i att man hänger på bike nu som inte går så ofta i. Olga Tooma på utsidan då kanske och Cool Trix får se till att hitta ner bakom dem två i kanske andra ytter eller gå fram i dödens själv.

Oavsett löpningsförlopp tror jag på bra chans för Cool Trix som kommer med fyra raka segrar och är behandlad sedan sist. Har gjort ett bra snabbjobb inför det här så ska vara väl förberedd och rankas först. Det är så klart ändå chansartat med spår en bit ut och jag streckar Redéns favorit med, liksom Malmins klara spetsbud från innerspåret då det spåret är något bättre här än på genomsnittet av banor vi har. Kan ju bli tryck på loppet med tre betrodda där framme och jag streckar ett par från sämre lägen och hoppas på tempo.

9 Squanto tror man så klart behöver lopp i kroppen efter nästan ett år från tävlande efter en skada. Hästen har gått bra direkt efter uppehåll tidigare så då han rapporteras tränat bra en längre tid och håller väldigt bra kapacitet för klassen tycker jag han är väldigt intressant direkt till under 3%. Tål att gå länge i tredjespår vilket han inte minst visade då han slog bland andra Kentucky Lobell efter lopp först i tredjespår sista 800 förra sommaren på Årjäng.

11 Limerence är startsnabb så klart missgynnad av bakspåret men å andra sidan gynnad av att det är ett par strykningar i loppet så färre att runda. Var laddad i starten och fick galopp tidigt men visade sedan i loppet att formen sitter fortsatt där då hästen inledde säsongen med ett par raka segrar innan sist och har totalt vunnit 10 av sina 25 lopp.

6 Cartesio tycker jag är klart okej häst för klassen som inte fått ut sin kapacitet i år men är tyvärr fortsatt tränarkörd där det inte är någon vass statistik på styrningarna. Passas om han väl får proffskusk framöver och gick bra i biken i våras så intressant med både bike och barfota runt om hit. Gick så för tre starter sedan men backades sist och satt kvar i trött rygg in i det sista så fick aldrig chansen.

5 Lazy Beach fick fart i benen i en final i Diamantstoet på Åby sist som var en spårtrappa där hon mötte alldeles för hårt motstånd. Enklare mot då det fördel ston i propositionen och hon står bra inne och kan öppna så skulle man kunna komma ner i rygg på ledaren så kanske man kan skrälla här.

Avdelning 2.

Ranking: A 11. B 7-3-4. C 2-12-5-8-6-1. D 10-9.

11 Cash Back Bi blir klar favorit från bakspåret här och det blir väl åter offensivt upplägg men vid segern sist var det spårtrappa och Magnus A upp så stor skillnad på uppgiften. Nu är det flera bra hästar i klassen mot och det kan absolut bli vingel på vägen här och jag garderar loppet brett. Jag håller favoriten högst på vad han visade sist och att han kanske går framåt med loppet så han kan faktiskt vara en tänkbar spik men jag tycker att procenten är i överkant. Så här säger Gocciador till Sulkysport om hästen:

Cash Back Bi gjorde en utmärkt insats på Romme. Det här är en häst som haft många problem under sin karriär och vore det inte för dem så tror jag att han hade varit en av de bästa femåringarna i mitt stall. Jag tror faktiskt att han kan vara ännu vassare denna gång med senaste loppet i kroppen och mer träning. Styrkan sitter där och jag är optimist när jag startar denna häst i sådan här klass. Det blir inga ändringar.

7 Midyat Zaz har två vinster på fem försök i bike med 5/13 totalt och faktiskt bara varit två en gång felfri, med övriga segrar så han hargalopperat bort en del pengar och har hög kapacitet för den låga klassen. Magnus A kör och spår en bit ut kanske är bra för hästen som kan undvika lite av stressen inne bland hästar i starten.

3 Loaded Olle är väldigt startsnabb och vann V75 från ledningen sist så kan absolut spetsa och rinna undan här men blir kanske för hårt spelad på det och det finns ju några i loppet som tål tufft tempo i dödens så inte alls givet att han får sitta i fred.

4 Peter Pan har tränat bra en längre period efter medicinering för halsproblem tidigare i somras så glöm nollan i raden då han var sjuk. Desto bättre vid seger på V75 från bakspår i maj för att sedan få risigt läge i finalen under Elitloppshelgen. Duger bra i klassen och har ett bra spår så räknas tidigt.

2 Swish the Cash är en auktionsdyring som står bra inne i propositionen här från ett bra läge men är inte att lita på. Lite uppåtform över överlag på Kolgjinis stall får man väl säga så intressant comeback för den här.

5 Jisco Vacante har man velat få upp lite fart i benen på med opassande kort distans där det dessutom varit risigt väder som han heller inte gillar och från omöjliga lägen. Skulle det bli uppehåll i kväll och på en mer passande distans från toppspår så gör han sig gällande med Mats E upp.

12 Ever So Much rankas bland de sista på vissa ställen men det måste ju vara fel då det är så stort kuskplus den här gången och dessutom gå i bike, där hans enda seger är tagen just i bike. Johan är bra på att kära i den vagnen och kan kanske gå i rygg på favoriten under slutvarvet så han kan få bra draghjälp.

8 Valmar E.W. har inte vunnit lopp ännu men gått bra på V75 och står bra inne i klassen men läget är uselt så klart. Streckar man vidare är han tänkbar trots spåret då procenten är väldigt låg den här gången.

6 Icebreaker Sisu utmanar Loaded Olle om spetsen här men nöjer sig nog med rygg på ledaren mot det här motståndet. Räknas ändå med viss chans på sin startsnabbhet och att det blir bike på.

Avdelning 3.

Ranking: A 15. B 11-13-2. C 7-5-6-10-12-14-1-4-3-9. D 8.

Se “Bästa Spiken!”

Här kommer unghästdrottningen i sin kull ut mot äldre från dryga tillägg men 15 Nordsjö Anna har löst den typen av uppgifter tidigare och det är inte så tufft gäng hon möter den här gången så det måste vara väldigt hög segerchans.

Mest spelad mot är 13 Tangen Tone som var tvåa i Norskt Mästerskap för Ston men var då spelad till 23 ggr pengarna mot favoriten här som var spelad till 1,5 ggr. Det säger en del om hästarna värderats av kollektivet tidigare så att det är under 60% på favoriten mot närmare 20% känns för nära nu. Visst är det en vass utmanare om favoriten skulle vara fortsatt sjuk eller av annan anledning komma bort men som så hårt streckad andrahandare är hon inte så kul här, då hon dessutom skulle få mycket extrastreck om favoriten skulle strykas av någon anledning. Bara en av flera vid eventuell gardering.

7 Tiras Perla drar med en del streck men har varit medicinerad sedan sist dessutom står hon lite hårt inne på mellanfållan här och är inte tidig för mig. Stallkamraten 11 Føynland Prinsessa är mer intressant till lägre procent där Geir Flåten är tydlig med att det är hans bästa chans i loppet. Lite ändringar där med bike på den här starten och norskt huvudlag så som startsnabb från ett springspår ska hon kunna hamna bra på det.

2 Spilodina är den där framme som skulle kunna leda loppet länge där man tycker från stallhåll att hon står bra inne i loppet och det får man väl hålla med om. Kuskplus mot sist och läge att gå hela loppet på innerspår kanske kan ge rekordsänkning här och en tänkbar skräll.

5 Valle Brisa är den som drar mest streck på startfållan men man ligger lågt då hon inte öppnar så snabbt och man kan ju tillägga att det är en inte lika vass kusk som hos många andra ekipage i loppet.

Avdelning 4.

Ranking: A 8. B 10-3. C 1-2-5-4-7. D 11-9.

Treåringslopp med fina hästar där dom kanske två bästa fått dåliga lägen i 8 Et Gar och 10 Kuiper så läge att gardera loppet. Kuiper trivdes inte alls att gå bakom hästar sist så klart minus med bakspår men man testar att skärpa upp honom med helstängt huvudlag nu så intressant så klart. Et Gar tål dödens och är intressant då man ska lätta i balansen på något sätt och så här säger Gocciadoro om honom::

Et Gar gick upp i klass senast och det var helt enkelt en för tuff uppgift för honom i det här skedet av karriären. Gången innan när han vann sitt uttagningslopp till Breeders Course så gjorde han en utmärkt insats när han gick utvändigt ledaren. Jag tror att han kan prestera på den nivån även här och nu bör han väl rimligtvis gå ner i klass på nytt. Hästen ska tävla med någon form av barfotabalans och jänkarvagn, men sedan bestämmer jag huvudlag efter värmningen.

3 Eminent Kronos är startsnabb men vek ner sig i spets sist men är stänkrädd så man kör väl i ledningen igen om man kommer dit och från spets räknas han så klart.

Intressant med maxningar för 2 Boreas som hade bricka 12 i hårt gäng sist och nu ska testas både med bike och barfota runt om från betydligt bättre spår.

1 Tino Barosso gick klart godkänt i dödens sist där en bra häst från Redén vann som stor favorit och Tino behövde kanske loppet i kroppen efter kortare tävlingsfrånvaro. Riskrer så kkart att bli över från start från innerspåret men med treåringar har det oftats lite större chans att spricka upp så får man lopp på innerspår kan den här nog överraska.

4 Capo Face galopperad då man laddade sist och kan nog öppna hyggligt så med toppspår igen testar man väl framåt och kan få bra position. Bra vid seger från dödens för tre starter sedan och formen på stallet är bättre nu så tänkbart att hästen kan skrälla här från kanske rygg på ledaren.

5 Freako har en bra spurt att tillgå och ett fint utgångsläge så då han vann för samma kusk är det kanske ett plus att de trivs tillsammans.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 11-9. C 6-2-3-5-8. D 10-1.

Här är det kval till Norskt Derby där tre främsta går till final och stor favorit är 4 Just Perfect Sisu som blir omgången största favorit. Visst är han bra och lottades till toppspår men han öppnar inte så fort och inte alls givet att han vinner då han var nedtränad sist och ska kanske var i allra bäst form till finalen.

11 Painted Genius är bra bakom och kommer med visad form från stall som höjt sig i år. En strykning i loppet gör att det är färre att runda och han räknas trots bakspår då man dessutom låter påställda från stallhåll. 9 I.D. Forecast tillhörde kulltopparna som treåring och har nu gått några starter i vanlig vagn så klart plus med bike på hit, som man sagt i intervjuer att det ska bli så väntar på ändring i programmet på det.

6 Vallatonian är åtgärdad inför det här och kan öppna bra så kanske kan ta sig förbi favoriten i starten. Distansen ska passa med och han är intressant här.

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 6-8. C 4-11-1-3-5-10-2-7. D 12.

Här spikar jag 9 Lozano di Quattro som går ner rejält i klass till det här loppet mot sist där han var tvåa bakom Francesco Zet men före hästar som Sourire Frö. Inga miljonärer eller övriga kulltoppar med den här gången så toppchans att runda det här fältet då han är i full form. Han står perfekt inne i loppet och att han har bakspår tar jag inte så hårt på då värsta motståndaren fick kanske ännu sämre startspår här.

Värst mot på pappret är 8 Doctor Gio som då fick bricka 8 men han har varit klart bra i Klass 1 på V75 och lite sämre sist i en spårtrappa där han fick för tufft upplägg och risk att han får gå tufft igen. Han går upp i klass nu och borde få svårt men loppet är ganska tunnt bakom favoriten så han räknas vid gardering. Så här säger Gocciadoro om hästen till Sulkysport:

Doctor Gio var inte helt hundra senast. I efter hand upptäckte vi att han hade problem med halsen vilket han blivit behandlad för efteråt. Hästen har förbättrat sin startsnabbhet kraftigt sedan han kom till Sverige och det gör att det känns möjligt att komma till och hinna med även över sprinterdistans på ett annat sätt. Förmodligen har vi på bakskorna även i denna start och kör med öppet huvudlag, men jag tar slutligen beslut efter värmningen. I övrigt blir det jänkarvagn.

4 Load Master är mest streckad bakom favoriten och är startsnabb från toppspår men inte alls givet att han kan svara 6 Frazze i startrusningen ändå. Dessutom blir det skor bak för Load Master den här gången och även om han blir går framåt med loppen för Wäjersten så tog han inte riktigt i till slut efter perfekt resa mot stallkamrat sist. Frazze är väl mer intressant vid gardering då det kan vara spetshästen här som gjort flera lopp mot hårda kullkamrater och gör det ganska bra mest hela tiden. Visst är det tränarkört men Jörgen S är klart bra och kan köra i ledningen här och som singelprocentare på tänkbar ledare som ska duga bra i klassen är han klart streckvärd vid gardering.

Resten borde få svårt att räcka och om man inte vill spika som jag så kankse man kan stänga på 9-6-8 och plocka bort Load Master på dåligt spelvärde den här gången.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 10-4. C 6-9-2-5-3-7. D -

1 Born In Bergen blir väldigt stor favorit i sitt uttagningslopp till Norska Derbyt och visst är det bra chans att leda loppet runt om för honom men väldigt många går på honom så jag försöker fälla med ett par motbud då han är över 50%.

10 Thai Kansas stod för flera vassa prestationer som treåring då han vann 4/8 lopp den säsongen så har väl siktats mot det här antar jag då man maxar nu med andra gången barfota runt om aviserat. Galopp med krafter sparat sist och nu blir det amerikansk vagn så med bara åtta hästar kvar i loppet att runda behöver det inte bli allt för dålig position och han är tidig för stall som gått bra i år.

4 Prospect Hall ligger man lite lågt kring då man tycker han möter någon för bra och syftar väl på favoriten men den här tål att gå i spåren och har ett bra utgångsläge och man tror ändå på en topp-tre placering. Det intressanta är att han går första gången med rycktussar så ger det bra effekt eller om favoriten har en sämre dag helt enkelt så är han en vass utmanare från toppstall som givetvis försöker ha ordning på den här när det dags för Derby.

6 Lasse B.R. kan både öppna och spurta snabbt så räknas om man vill ha ett streck till även om han kanske inte kan ta sig förbi favoriten från start. Gick väldigt snabbt i Norska Sprintermästar-finalen som trea, nära andraplatsen trots att man låg bland dom sista nästan hela loppet från ett bakspår. Många dåliga spår på slutet så bricka 6 behöver inte vara iskallt.

Avdelning 8.

Ranking: A 5. B 10-11. C 12-3-9-6-2. D 1-4-8.

Tilläggslopp i hög klass och då brukar det vara svårt att ta 20 meter på hästar med nära miljonen där framme så det är väl i sin ordning att 5 Kapten Brodde blir ganska klar favorit. Det är bara en volt på grunddistansen så hästarna från springspår på tillägg kan hamna bra på det här och med ganska få hästar där framme så plockar jag med några från tilläggsfåållan.

10 Feydeau Seven har spår fem på tillägget men en är struken på fållan så man får lite mer plats och Mats E upp är intressant. Kommer från fjärdeplats i Åbys stora pris så det är full form här och i Norge är det tävlingar utan körspö så kanske får han bättre fart i Sverige som sist.

11 Unico Broline har bästa springspåret där bak och kan öppna vasst så kan absolut hamna riktigt bra på det här.

Stallkamraterana till favoriten är 12 Inti Boko och 9 Seismic Wave där båda är meriterade och varit hårt betrodda i betydligt hårdare gäng än det här. Nu söker båda efter formen men Nurmos hästar har vi ju sett förr kan prestera utan att behöva lopp i kroppen. Mest intressant är väl Inti Boko som ändå visat form i sommar och har springspår här.

3 Draupner är bra där framme och kanske kan få ett lopp på innerspåret så räknas vid många men körsven som inte vinner större lopp så ofta sätter ner chanserna.

Stora Systemet

 1. 1-3-8-9-11.
 2. 1-3-4-7-11.
 3. 15 Nordsjö Anna.
 4. 1-2-3-8-10.
 5. 4-6-9-11.
 6. 9 Lozano Di Quttro
 7. 1-4-10.
 8. 5-10-11-12.

6000 rader som kostar 1500 kronor.

Lilla Systemet

 1. 1-3-8.
 2. 11 Cashback Bi
 3. 15 Nordsjö Anna.
 4. 1-2-3-8-10.
 5. 4-6-9-11.
 6. 9 Lozano Di Quttro
 7. 1-10.
 8. 5-10-11-12.

480 rader som kostar 120 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se