Speltips: V86-Express på Bergsåker & Solvalla 25/1

Solvalla

V86 på Bergsåker & Solvalla 25/1

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Bergsåker och Solvalla. Medelbanor där innerspåret bakom bilen är lite bättre på Bergsåker än på många andra banor men det är också helt okej på Solvalla. Upploppslängd på precis över medel på båda banorna och på vintern gör det ofta loppen lite mer roliga med ett längre upplopp. I övrigt inget som sticker ut på banorna statistiskt. Stort upptagningområde för Bergsåker så brukar bli fulla fält och kanske lite jämnare lopp än vad vi ofta ser på ett par andra saxbanor på V86, (Jägersro och Bjerke.)

Alla rätt på andelsspelet och i tipsen förra onsdagen och över 17.000:- att dela på per system. Hade bra spikar och garderat båda största favoriterna den veckan men tyvärr vann storisarna så utdelningen hölls nere.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Det är väl sällan så roligt att sitta med spik i sista avdelningen på en stor favorit på något streckspel men på V86 finns ju chansen att det är stjärnor på värdet långt innan sista loppet och viktigt att sätta spikarna där. Jag spikar hästen som jag tror har klart högst segerchans i omgången i 2 Everglo Lemon i avdelning åtta. Tror han är bara bäst här och från bra spår kan man välja upplägg och kan vinna loppet på flera olika sätt.

Gå Kort!

Redan i första avdelningen kommer omgångens största favorit ut och 3 Byron Face kommer att spikas på många lappar den här veckan så jag letar gardering i loppet men hittar inte mycket och känner att det är väldigt troligt att man ringar in vinnaren på två streck här. Visst kan man spika storfavoriten men det är i låg klass där han bara gjort nio starter och gör comeback efter uppehåll så till 73% är det värt att chansa med att betala för ett motbud i 2 Flap Setting som gör debut i ny regi här men har redan hunnit vinna lopp i år. Visst kan det bli flopp med foderbyte och brodd men det kan ju lika gärna vara så att man tänder till på miljöombyte och han kommer ju med form så intressant motbud som tål att göra en del. Starkt lås.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 2. C 7-11-10-8-5. D 1-6-12-4-9.

Se ”Gå Kort!”

3 Byron Face är omgångens största favorit som så klart har bra chans för Wäjerstens formstall och visst kan man spika direkt i inledningen här då han är startsnabb och förmodligen lite bättre än alla andra i loppet. Han har dock inte startat sedan början av november och det tog en del starter innan segrarna ramlade in så kan absolut behöva lopp i kroppen för att vara på topp. Så klart kan han vinna loppet utan att vara på topp men det finns anledning att chans på att försöka fälla den här med ett motbud här. Man får väldigt bra potential i kupongen om man inleder den här omgången med favoritfall så jag testar att dubbla systemet med en häst.

2 Flap Setting kommer från ett par V75-starter från dåliga lägen där han la en rejäl speed tidigt näst sist för att komma till ledningen efter en bit och drog på sig mjölksyra men var riktigt bra i starten efter det. Säkert riktigt iordning till förra starten då han skulle säljas men gick ju framåt med tufft lopp inför det och kanske går framåt ytterligare med det loppet med. Hoppas på det och streckar på att den här har mer hårdhet än många andra här så tycker att jag har ett starkt lås.

7 Dazzling Diva står bra inne på pengarna och får bike på för första gången i 21:a staren och går bra tider mest hela tiden. Har fått träningsperiod efter strykning i oktober så med två lopp i kroppen är hon nog nära formen nu. Inte så startsnabb så klar vingelrisk från läget men amerikansk vagn kanske ger en extra skjuts så tänkbar om man vill ha en till i loppet. Vann 3/11 i fjol och har 6/20 totalt så lite missvisande rad på slutet.

Dåliga lägen också för andra motbuden till favoritduon gör att chanserna för skräll sjunker då 11 Southridge Jeremy varit struken två gånger sedan sist och inte gjort lopp sedan september. Snabb annars men missgynnad av bakspår då han kan öppna snabbt. 10 Zorocco Yamoz är nedstruken till bättre spår nio men har också han varit struken sedan sist. Man har haft dåliga träningsförhållanden så inte alls jobbat som han ska och formen borde inte vara på topp. 8 Alabama Slammer första gången med rycktussar nu så lite intressant att följa hur det fungerar även om det måste bli svårt från det här läget. Kan öppna snabbt men inte säkert att man laddar härifrån.

5 Kohinoor Boko är åtgärdad sedan sist och gått tuffa jobb inför detta. Norskt huvudlag på och Mats E upp nu är bra ändringar men vinner för sällan för att tas på allvar.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 9. C 8-4-2-3-7-10. D 1-11-12-6.

9 Bjorn är loppets knappa favorit trots bakspår och tål en del jobb på vägen så räknas med bra chans. Han och stallet i övrigt håller bra form i vinter och segerchansen är så klart bra. Det är stor häst och spå två volten bakom hästar kanske kan bli struligt och man sätter antagligen på boots den här starten så det tyder på att man inte litar fullt på honom och läge att gardera den här favoriten.

Loppet känns lite skiktat och nästan lika hårt streckad som favoriten är 5 Sandokan som var klart förbättrad i travet sist. Man testade nytt huvudlag som föll väl ut och han går framåt med loppen. Spåret är dåligt men han har kommit iväg i volt tidigare och Jepson upp är stort plus just i voltstart där han är bekväm och rutinerad. Måste ha toppchans då han tål offensiva upplägg och som hårt betrodd med tre raka sgerar kanske man kan få ta över ledningen från flera där framme och ses då med störst segerchans.

8 Xanthis Hilton var hårt betrodd gång efter annan i sina tidiga starter men gjorde allt som oftast bort sig med galopper. Nu har han ett lopp i kroppen där han vara bra en bit bakom favoriten här som ganska hårt spelad. Nu går han nog framåt med loppet i kroppen och har fint smygläge för Örjan och är nog inte sämre än dom mest streckade här och det skiljer för mycket i procenten den här gången så given på kupongen till bra spelvärde.

4 Andy Gel har blivit valack sedan sist och Magnus A upp nu gör det intressant. 3 Vega Hall har en del anhängare då hon kommer med fin rad men segern sist var lopp för treåriga ston och hårdare mot nu. 2 John Dee har okej spår där framme och bytte regi i höstas. Har rekordsänkt och gjort ett par bra lopp för sin nya tränare så kanske kan vara en tänkbar storskräll om han får sitt lopp där framme. kan öppna och kanske kommer till spets och kan få bra lopp i rygg på ledaren här. 7 Kattens Aladin kan öppna bakom bil så med springspåret längs ut kanske man kan lägga iväg bra här och kanske spetsa för att släppa till någon bra och få lopp i rygg på ledaren. 10 Portofino gick okej som ospelad i liknande lopp sist men det var comeback och ska var bättre med loppet i kroppen. Tränarkörd är inget plus så värd att hålla koll på inför kommande starter.

1 Zenith Millpond och 6 Prowler Kronos har båda bra spår men ser inte ut att han vad som krävs för att vinna det här loppet, rankas långt ner trots bra lägen. 12 Bonnie B. gör det ofta bra men har varit struken och inte gått lopp på länge så är bortlottad den här gången. 11 Hisco De Florange har med rekordsänkt i vinter vid segern på Gävle näst sist och har nu ett lopp i kroppen då det var lite längre mellan förra starterna. Borde bli tufft.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 13-12. C 8-1-4-9. D 10-11-2-14-5-6.

13 Pyckolina blir klar favorit i ett stolopp med kallblod på tre fållor där det skiljer lite på dom tre fållorna här och hästarna på mellanfållan ser ut att stå väldigt bra inne mot dom på dubbla tillägg, så favorit i fara här. Många att runda gör det så klart chansartat och ett par av dom på mellanfållan kan ungefär samma tider som hästarna längst bak. Även 12 Ängsthea står tufft till där bak men har mest startpoäng efter att ha vunnit 100 tkr-lopp i december med skor och vanlig vagn. Hon startade då 20 meter före favoriten och på samma fålla som 9 Tangens Lilja som nu är 20 meter före i starten. Tangen Lilja har bra kapacitet och vann 100 tkr-lopp på 1.26,4 redan för fyra år sedan så helt annan rutin och hårdhet än många här men verkar ha tappat formen totalt på senare år och kanske inte vill tävla längre.

1 Minea startar 40 meter före dom andra betrodda här och Minea måste vara överstreckad till 24% då hon bara vann ett lopp på 19 starter i fjol och det var breddlopp. Nu är det så klart en bra proposition för henne och kanske kan hon leda loppet runt om på en hög 26-tid och rinna undan om dom glömmer bort henne där framme. Procenten är dock sjukt hög och jag rankar ner henne på dåligt spelvärde.

7 Sundbo Grann blir det bra spelvärde på som har sitt rekord på 1.26,5 i formraden till skillnad mot många andra i loppet som kanske lever på gamla meriter. Gjort ett par starter på isbana med långa brodd där det blev mjälksyra sist men gick desto snabbare till slut gången innan. Kan tända till på att gå tillbaka till vanlig bana nu och går hon framåt med loppen på isen kanske det blir bra insats nu med Mats E upp på häst som oftatst är tränarkörd.

4 Tekno Jerva kommer från unghäståren nu och har mött kulltoppar men inte räckt och hon behöver rekordsänka för att vinna loppet så behöver väl lite lopp i kroppen mot äldre för att vara 12% i den här typen av lopp. Klart överstreckad och bara en av väldigt många vid riktigt bred gardering.

8 Sjö Bris är intressant skräll i loppet som kom i sin nya regi inför hösten och har tidigare startat på en del i norsk konkurrens som kan vara lite hårdare i låga- och mellanklasser. Hon gick ett lopp direkt i höstas men var inte bra då så tränats på rejält en längre period och gör nu comeback. Man tror det kan behövas lopp men går med maxad utrustning i norskt huvudlag och ryckhuva direkt så intressant som ospelad.

Avdelning 4.

Ranking: A 8. B 5-9-2. C 12-7-10. D 6-1.

8 Global Etalon låter man uppåt från stallet kring chanserna för trots läget. Kommer från säker seger i ledningen i billigare lopp men här är det väl vingelläge med spåret längst ut och vingelrisk så läge att gardera. Förstahäst på vad han visat, startsnabbhet och första gången Magnus A upp. Nedstruken ett spår nu vilket ökar sgerchanserna men loppet är nog jämnare än procenten antyder så jag är inne på att man behöver gardera så brett man råd till och det är inte fel att ta alla här.

5 Knock Boots Mearas har toppspår, kan öppna snabbt och testas med ny kusk nu. Båth har inlett året bra med tre segrar på tio starter för stallet och det var bra avslutning på förra året med, så bra form på dom han har ute från stallet i vinter. Den här var inte helt hundra i aktionen sist men åtgärdad sedan dess och förberedd för bra prestation nu.

9 Lyckans Sunchaser har fått massage och ändras en del i balansen sedan sist så ska vara bättre nu. Stall i form och fint smygläge så måste ha chans med första Örjan upp nu. Strax före den här var 7 Lady Cheri sist och vann sitt första felfria lopp. Hon ska lättas lite i balansen och man hoppas att hon ska kunna växla tempon lite snabbare då.

4 Ni Hao Bros kommer med lopp i kroppen mot ett par tuffare motståndare så lite enklare mot och kanske går framåt med loppet.

2 Madewithlove gick bra med brodd på svår bana sist och kanske tänder till ytterligare om det blir bättre underlag den här gången. Bra läge nu och borde gå framåt med loppet.

12 Kong du Dalm går eventuellt i bike den här gången. Kvalade in till Svampen i fjol där han testade amerikansk vagn första gången och det blev galopp första gången men gick bra gången efter på Solvalla i den vagnen. Har ett lopp i kroppen nu och är Rorgemoens bästa chans då stallkamraten 6 Custom Charly A.F. kanske ska ha några fler lopp i kroppen för att räcka.

STRUKEN: 11 Midas Mana kan gå fort på kortspeed som vid segern i november och får hon rätt ryggar hela vägen kan hon skrälla här. Behandlad sedan sist och stått över en del jobb så ska kanske behöva loppet för att vara lite bättre. STRUKEN! Även stallkamraten 3 Midas Magic ströks under eftermiddagen på onsdagen. Strykningarna gynnar både favoriten som kommer ner ett spår men även motbud där bak som får färre att runda.

10 L.Way Joli vann till 82 ggr på Åby näst sist och sist blev det galopp, stod tufft till men klar fördel med ett par strykningar i loppet och kanske kan han skrälla igen.

1 Sahara Sweetdreams tillmäts lägre segerchanser av såväl mig som kollektivet men svårbedömt i Sverigedebuten här och kanske kan man strecka alla i loppet då den här får lopp på innerspåret och luckor kommer som bekant ofta i den här lopptypen.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 7-8. C 1-9-5-6-12. D 2-10-4-11.

Låg klass och där skräller det ofta brukar man ju säga men nu är det väl en som är kvar i för låg klass här i favoriten 3 Västerbo Ajax som vann med lätthet i sin nya regi sist. Mycket bra chans att komma till ledningen från bra spår och leda loppet runt om. Har dock varit struken sedan dess men ingen sjukdom eller så, bara enklare grej och tränat på men det oroar så klart ändå att han inte fått något lopp på ett tag medan flera andra i loppet gått framåt med lopp innanför västen.

1 Didicoy kan öppna men riskerar att bli över från start här då hon inte var på topp sist och frågetecken för formen men skulle hon kunna få rygg ledaren på favoriten ska hon kunna vinna. Procenten är dock för hög så inte så kul att gå på tidigt här så rankas ner men kommer med som fjärdestrecket.

Både 7 Kipling River och 8 Bravo Umut Rodi kan öppna bra och körs väl båda offensivt tidigt här där den förstnämnda ska ha gått framåt med loppet sist och gick då med helstängt med hål och nu blir det vanligt helstängt. Den senare har två lopp i kroppen och blir allt bättre med och det var tänkt att lättas sist men kan bli så nu. Ska bli allt snabbare i takt med att han lättas i balansen.

9 Olivia C.H. kan öppna bra så har bra chans att hålla ryggen på innerspåret och från tredje invändigt kan luckor komma till slut. 5 Emperor Godiva ska få amerikansk vagn på första gången i 20:e starten hit så från bra spår bakom bilen då han dessutom är behandlad sedan sist kan det vara mycket förbättrat hit. Kapabel i grunden och man trodde en del på honom i tidigare regi men det lossnade aldrig även om han gjort någon okej start då. 6 Ess Ess ska testas med norskt huvudlag nu och det är så klart intressant ändring. Har dock inte varit etta eller tvåa på 17 starter i livet så kanske blir svårt. Det är överhuvudtaget ett väldigt skiktat lopp där tre-fyra hästar sticker ut rejält och känns som att man har stor chans att få med vinnaren på fyra streck här.

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 6-1-7. C 4-11-5-10. D 12-2-3.

6 So Far Away Ås ska nog ha på helstängt huvudlag istället för norskt till den här starten och bike på så laddas nog från start här. Ska ha bra chans om man kommer till spets men kan också bli lite vingel så favorit i fara. Jag väljer att gå mot då det kan bli svar och körning även utifrån här.

9 Feel The Benefit gick jag en del på i tipsen sist och hade förhoppningar om som skräll i Sylvesterloppet innan. Då hade han stått över något jobb och var inte helt på topp trots att man planerat tidigt att sikta med honom dit. Formtoppen kommer nog något senare nu då och han behövde väl tempon i kroppen för att vara på topp och han var nära att vinna sist, bara slagen av en som fick perfekt resa. Nu åker amerikanska vagnen på och Magnus A upp så det är bra grejer och räknar med toppinsats nu då det är lite enklare mot än sist och betydligt enklare än gången före så kanske han bara är bäst här. Kompletterande spik då det är lika på strecken mellan tre ekipage här och bra spelvärde att spika sig ur ett sådant lopp.

1 Rally Inge drar en del spel och laddas väl för ledningen här men Örjan kanske är nöjd med rygg på ledaren den här gången då det kommer flera med full fart ute i banan.

7 Global Attention är kanske spetsbudet om han kommer förbi favoriten och det är väl troligt men öppnar oavsett fort och det kan bli en del körning i loppet. han har dock inte gått lopp på ett tag och är bäst utan skor, tidig ändå vid gardering. 5 Heavenly May kan med öppna bra och har perfekt spår bakom bilen så man vill väl ner till plankan för lopp på innerspåret. 4 Hard Landing blev fast med mycket sparat sist och kan nog ta sig iväg hyggligt från toppspår här. Kanske lite tufft mot men med rätt resa kan den här skrälla. 11 Xerxes Millpond gynnas om det blir tryck på loppet och har en vass avslutning att tillgå. han vann liknande lopp på Solvalla sist och lär spurta snabbt igen. Kanske är distansen lite kort nu men har vunnit över kort distans på Solvalla förra vintern, (dock från ledningen då).

Avdelning 7.

Ranking: A 10. B 6-4. C 1-5-8-9-7. D 12-11-3.

Sprinterlopp igen och 10 M.T.Montpelier blir klar favorit trots bakspåret och han har visat att han kan lösa den typen av uppgift tidigare och kanske är han bara bäst i den här spårtrappan. Väldigt jämnt i vad dom har tjänat här så inga dubbla eller tre gånger så mycket pengar på den här mot dom från framspåren som det kan vara ibland. Ganska bra klass på loppet och inte alls givet att han bara rundar det här fältet och garderingen kan vara på sin plats då procenten är runt 50% och man får bra betalt på flera av motbuden här.

1 Bird Lane kanske Bregh kan svara spets med då det är okej innerspår på Bergsåker bakom bilen. I spets finns chansen men den här möter ganska tufft nu från spår ett i spårtrappa. 6 Kissinger Boko kan öppna klart bra och då 5 Karls Helge kanske är den som tar spets initialt från toppspår är det kanske Kissinger Boko som är först framme för att överta. Nedstruken till femtespår och kan leda loppet runt om och han har oftast gått bra efter uppehåll så bara bra att komma hit fräsch. Karls Helge kan väl med rinna undan från spets eller hitta ut från rygg på ledaren då han ska vara vassare med tätare starter och blinkers nu.

4 Loveyouecus står bra till och trivs på Bergsåkers långa upplopp då han ofta går hela vägen in i mål. Går bra på vintern och kan vinna loppet från dödens. 8 Fleet Admiral 12 Jamaica Boko

7 Borups Umami är bra i grunden och har slagit bra hästar i tidigare regi. Kan tända till på att gå från långa brodd på isbanan till vanligt underlag nu. 9 Made By Vitsand kan få bra lopp i rygg på ledaren om Bergh skulle lyckas hålla spets framför. Hon är bättre än raden och gjort tre lopp i ny regi där det blivit lite fel alla gångerna och hon känns bra och går framåt med loppen. 8 Fleet Admiral gjorde flera bra lopp när han kom till Sverige och var betrodd i Klass1-final för Reden och Khilström för ett par år sedan. Ny regi inför förra säsongen och man har väl inte hittat helt rätt på honom här ännu men uppåtform nu med två lopp i kroppen hit. Man visst spåret blir chansartat i trappan men han står bra inne och ska kunna skrälla med lite tur. 12 Jamaica Boko startar sällan på kort distans men gick 1.11,3 i somras från bakspår i vanlig vagn i kortlopp. Hon går sällan i amerikansk vagn så intressant med biken på nu men borde väl få svårt då hon inte vunnit lopp på väldigt länge och kanske inte har skallen att slå alla här.

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 8-5-11. C 4-1-10. D 9-6-3-12.

Se ”Bästa Spiken”

2 Everglo Lemon är huvudet högre än sina konkurrenter och var snabbare från start sist än många hade räknat med men hästar som kan gå fort när som helst i loppen kan ofta också öppna bra om kusken vill. Inte givet att man laddar max men det behövs nog inte för den här borde bli släppt till ledningen här av alla men skulle till exempel 5 Drizzle köras i ledningen tar nog Everglo ner den i från dödens. Kommer favoriten bort på något sätt kan så klart Drizzle leda loppet runt om. Jag väljer ändå att ta ställning och spikar den stora favoriten här som bara är bäst.

8 Ductus var bra som fyra bakom favoriten här sist dom möttes på V75, då den här hade galopp i starten. Tillkommer invändiga strykningar ökar chansen och han är inte mycket sämre än dom bästa här men läget sätter så klart ner chanserna och det har kommit en. 11 Global Above All är stallkamrat till favoriten och även den här har bra form och sist blev det bara fel. Nu är det kraftigt kuskplus och den här har en stark långspurt att tillgå. 4 Ceboruco har toppspår och kan öppna bra härifrån så borde få bra lopp men möter nog för tufft motstånd nu men kommer ett par av dom bästa bort är loppet öppet och den här kan skrälla i full form. 1 Olover Our Star gick riktigt bra sist man hade på bike i oktober så intressant med den vagnen på och skulle man lyckas hålla upp innerspåret för att få rygg på ledaren i favoriten eller Drizzle ska man väl kunna skrälla om luckan kommer och det blir tryck mellan dom betrodda en bit här.

Stora systemet.

 1. 2-3.
 2. 4-5-8-9.
 3. 1-7-8-12-13.
 4. 2-4-5-7-8-9-12.
 5. 1-3-7-8.
 6. 9 Feel The Benefit
 7. 1-4-5-6-8-10.
 8. 2 Everglo Lemon

6720 rader som kostar 1680 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3 Byron Face
 2. 4-5-8-9.
 3. 7-8-12-13.
 4. 5-8-9.
 5. 3 Västerbo Ajax
 6. 9 Feel The Benefit
 7. 1-4-5-6-10.
 8. 2 Everglo Lemon

240 rader som kostar 60 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se