Speltips: V86-Express på Bergsåker & Solvalla 14/9

Bergsåker

V86 Bergsåker & Solvalla 14/9-22

Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 på onsdagskvällen avgörs på Bergsåker och Solvalla som är två väldigt lika banor med 200 meter långt upplopp på båda och inga konstigheter alls. Innerspåret bakom bilen är något bättre på Bergsåker än på många andra banor och helt okej på Solvalla.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I kallblodslopp är det allt som oftast mest skiktat och klass-blandning, men ändå ser vi det skrälla rejält i den lopptypen. Det är ofta med fulla fält med trafikproblem eller annat där någon som står bra inne på främre fållan i tilläggslopp skräller och även om det hänt ett par gånger i år på V75 så är det inte så ofta det sker. Bilstart i hög klass ser sällan större överraskningar i kallblodsloppen och här tycker jag ett par av motbuden är klart överstreckade så jag väljer att förorda spik för favoriten.

7 Gorm visade full form över aktuell distans sist då han vann på en 20-tid som ingen annan i fältet kunnat stava till hittills. Någon annan ska alltså rekordsänka med mer än en sekund för att det ska bli jämnt och visst kan dom säkert det, då flera gjort få starter på kort distans med bilstart, men man vill se det innan man spelar på att det kanske kan hända.

Bästa spiken den här onsdagen hamnar i tredje avdelningen, trots spår långt ut bakom bilen är spetschansen god för favoriten och därmed är segerchansen hög, jag tror han kan vinna loppet från dödens med, så spiken känns trygg.

Gå Kort!

I sjunde avdelningen väljer jag att spela med vad jag tror är ett starkt lås där många spikar eller streckar flera. 6 Fabulous Pellini är bästa hästen i fältet och tränas i stall där man hittar sätt att utveckla och förbättra väldigt många av sina hästar. Läget är helt okej men oklart hur snabbt hon kan öppna och det finns viss risk för vingel därav är hon nog lite för stor favorit här och garderingen med en häst är bra här.

En som kan öppna snabbt och inte bryr sig om ett spår en bit ut bakom vingen är 7 Muset Af Djupmyra som kan sitta ledningen efter bara några steg här. Hon ska kunna rinna undan från spets och hon är bättre än hennes resultatrad antyder. Jag låser loppet på troliga ledarinnan tillsammans med bästa hästen.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 1.C 11-6-10-7. D 5-12-4-8.

Ett lopp i körsvensserie där kuskarna ska vara under 35 år och bara ha kört max 150 lopp under 2021, som är ett öppet lopp på förhand där jag streckar många.

1 Kinky Boots kom till Troels Andersen i april i år och verkar ha gått framåt rejält i sin nya regi. Duger absolut i klassen och matchas nog även mot bättre motstånd framöver men även om spåret är bra på Bergsåker så är det inte alls givet att den här kan svara ut samtliga, så risk att bli fast. 3 Icon Mearas kan öppna bra bakom bilen och kan nog ta sig förbi invändiga från start och har blivit knapp favorit på det. Nu är det vanlig vagn anmält (men man har sagt “inga ändringar” i tidiag intervjuer) på och Kinky Boots vill väl försöka svara så dom här två favoriterna kanske lägger mycket i starten och får tufft till slut. Den här var ute på resa till Jägersro sist och Derbykval där det blev galopp och ner i rätt klass nu så ska nog vara ganska betrodd. 6 Secret Celebration har körsven som kört honom till seger tidigare och den här tränas av en viss Wäjersten som bra snurr på stallet och hemmaplan här gör den så klart mycket tidig. 11 First Love M.L. var trea i Dam-SM för tre starter sedan med samma körsven och sedan trea på V75 efter lite för sen lucka som ospelad näst sist. Tvåa från springspår på tillägg sist efter snabb avslutning så fortsatta formintryck på slutet och stämmer det lite så vinner han kanske nu. 10 Borups Umami har gjort några starter för sin nya tränare och varit tränarkörd så inte säker på att det ens är minus med orutinerad körsvenner i loppet här. Ser ut att vara i bra form. 7 My Sea och 5 Enge Sargon möttes och var etta och tvåa i ett lopp på Oviken 28/7 där My Sea öppnade bra och han var okej som tvåa i monté sist så kanske tänder till lite extra på det. Den senare har inte startat sedan den starten i juli så frågetecken för formen men intressant kuskbyte och fint läge men den första av dom två är mest intressant i förhållande till procenten.

Avdelning 2.

Ranking: A 1. B 2. C 6-4-8. D 3-5-9-7.

Lopp för stoeliten där en riktigt bra märr med nära tio miljoner på kontot är stor favorit och ska så vara. 1 Sister Sledge är nog bara för bra för det motstånd hon nu ställs mot och borde vinna loppet hur det än blir kört. Hon är startsnabb nog att svara ut värsta motbudet 2 Marion Fouty Bon sida vid sida och kan leda loppet runt om. Skulle Marion bli het och sticka iväg kan Örjan välja att släppa och bara se till att gå ut in andraspår när det behövs och vinna loppet därifrån. Skulle man se Marion med riktigt br chanser så hade det nog behövt vara kort distans, men hon är ändå främsta och kanske enda utmanaren om man ska gardera loppet. Jag spelar dock med kompletterande spik på Sister Sledge här då jag tror hon är så pass mycket bättre än det här gänget att hon bara ska vinna. 6 Digital Class drar en del streck och är en vass avslutare men har spår det kan bli lite vingel från och ska sedan inte kunna ta flera längder till slut på favoriten här.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 1-2. C 5-8. D 6-4-3-9.

Se ”Bästa Spiken!”

7 Gorm landade på en 1.20,9 sist, låt vara på en snabb Bollnäs-bana men det var också första gången i bike som det blir igen och kanske kan han liknanade tid igen. Kanske kan han tillochmed spetsa från spår en bit ut eller så borde övriga ha respekt för honom och släppa, men tror att i amerikansk vagn och fortsatt lättad i balansen vinner han nog loppet även från dödens.

2 Gott Klirr är en utmanaren men senaste årens segrar är från enklare gäng och näst sist var det i monté och kanske har han tänt till lite på det. Fint spår nu och hamnade bra på det trots risigt läge sist men gick tufft i spåren till slut och gjorde bra lopp på snabb tid så sent som i lördags och det kan sitta i benen. Mats E ger honom ett bra lopp och skulle få chansen om det bli körning mellan favoriten och 1 Ulvsåsen. Ulvsåsen har bara en start på kort distans och den vann han och har dessutom gått låg 22-tid på full distans. Kan säkert gå fort på distansen och rekordsänka rejält som ganska startsnabb från bra spår. Han har dessutom matchats mot eliten så har hårdheten som krävs för att ge favoriten en match, framförallt om han kan lyckas svara ut alla i starten, vilket inte alls är otänkbart. 5 Bäcklös Uriel det är jämnt mellan en tre-fyra hästar bakom favoriten här och den här har ett fint läge bakom bilen till skillnad mot sist. 8 Ängsbrage har gjort ett par av sina bästa lopp i bike över kort distans som det blir nu så ska loppet garderas och man tror att favoriten kommer bort kan den här duga.

Avdelning 4.

Ranking: A 7-2. B 3-10. C 9-4-6. D 12-5-8-11.

Guldklockan-lopp och stor favorit från Nurmos stall som fortsätter att skörda framgångar på banorna för fullt för dagen och 7 Express Love är nog bästa hästen, så given första häst i loppet. Bra efter galopp sist som ännu hårdare betrodd än nu och det kan bli vingel från långt ut bakom vingen och galopprisken finns där så läge att gardera. Nära 50% är för mycket och så ofta vinner han inte loppet, jag är inne på att loppet är vidöppet och det behöver inte vara fel att strecka alla. 2 Haitkin Am ska man köra barfota runt om med om banan är fin och han är startsnabb så tränaren är inne på att det ska kunna bli ledningen runt om här.
3 Global Crossover ska det vara bra form på då man siktar på STL-final i nästa start efter en andraplats som betrodd på V75 sist. Har duktig körsven i sammanhanget och fint utgångsläge.
10 Being Jolly låter det bra på och får nu något tätare starter efter att ha tvingats strykas för transporthinder inför sist. Visade att han går bra bakifrån i förra starten och många av stallets hästar har tänt till på miljöombytet och andra träningsförhållanden sedan man flyttade i våras.
4 One Night Only här vill tränaren att man ska öppna fort från bra spår och komma ner i rygg på ledaren och då finns skrällchans så klart när det är aviserat bike på och helstängt huvudlag. 9 Thorondor är helt ostreckad men rygg på spetsbudet om man väljer att chansa i andraspår i starten för att gå ner sedan kanske. Stallet har fin form och den här är bättre än resultatraden på slutet antyder.
6 Upside Face gick första gången barfota runt om på nästan ett år sist och det blev lite snack om den inför V75 då men räckte inte alls. Rätt klass nu och ofta tränarkörd så intressant med annan körsven upp den här gången på häst som rapporteras träna fortsatt bra.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 4-7. C 8-9-5-2-11. D 3-10-12.

Treåringslopp för ston där två av dom mest betrodda är klart gynnade av en strykning och därmed väljer jag att spela med tre streck som alla har bra lägen. Lite trist med att stänga på tre mest betrodda i ett lopp men ibland blir det så och det funkar bättre på V86 än på många andra spelformer då svårighetsgraden på spelet är så svårt ändå. 7 Udine Celeber är loppets favorit som vunnit båda sina starter men nu blir det tuffare med spår utvändigt om värsta konkurrenterna. Alltid kul med obesegrade hästar då man inte sett botten ännu men det kanske tar stopp redan nu för den här och jag rankar ner på sämre spelvärde men streckar som tredje häst här.
6 Ektara är intressant som nedstruken till perfekta femtespåret men mest intresssant är om det blir första barfota runt om och Bergh brukar få bra effekt på sina balansförändringar och lättningar. Den här har varit ute i ilte tuffare lopp än flera andra i loppet och kanske fått lite mer hårdhet så kanske visar hon sig tuffast den här gången. 4 Eloise Frontline krokade ihop med vagnen på en konkurrent sist så glöm det loppet då hon dessutom inte öppnade lika bra med barfota fram så man går tillbaka till ordinarie balans nu. Då ska nog duktiga Mats E kunna trycka från bar spår och i ledningen eller i rygg på ledaren om någon av favoritduon kommer fort så är segerchansen bra. 8 Miss Mighty kan vara ett roligt streck att krydda med då även hon så klart gynnas av invändig strykning. Wäjersten kör och tränar så hemmaplan kan vara fördelaktigt då några av övriga treåriga ston här ute på resa.

Avdelning 6.

Ranking: A 4-6. B 5-2-3. C 1-10-7. D 8-9.

Låg klass på loppet och jag spelar med flera streck och trodde ju inte så mycket på favoriten här 5 Match’em sist från bakspåret men det var riktigt fint intryck. Det var en spårtrappa så några enklare med i det loppet och jämnare, tuffare lopp nu att vänta så trots fint läge är han bara en av flera den här gången. 6 Midyat Zaz får intressanta ändringar till den här starten då han gått med tunga skor hela karriären blir det kul att se vad barfota runt om kan ge. Dessutom kan det bli bike och Goop kör bra i den typen av vagnar så rejält kuskplus att vänta (även om det blev galopp sist Goop körde honom). 4 Liberty Boko tycker man från stallet möter enklare motstånd och jag håller med så då ska det vara toppchans så klart från fint läge, då det var V75 sist. Stabil kusk och startsnabb häst gör honom riktigt tidig här så klart, kanske spets och slut till och med. 2 Maltese Magic kan nog öppna fort med då hon inte ägnar sig åt galopp så rejält plus med Magnus A upp den här starten från klart bra spår. Två segrar i kroppen på fina tider efter strykningen i juli gör att hon måste vara nära toppformen. 1 Äkta Lavec har lite chansartat läge men skulle man kunna sno åt sig rygg på ledaren ska det kunna spricka upp i den här lopptypen, så kanske kan det gå även från tredjepar invändigt. Waldmuller i sulkyn är väl ingen favorit men han har faktiskt lyckats bra tillsammans med den här tidigare, så känner hästen väl. 3 Lovely Concord är lägesgynnad och får första gången Örjan upp och kanske första gången med amerikansk vagn på dessutom så måste räknas tidigt vid gardering till lite för låg procent.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 7. C 3-4-5-8-11-10. D 9-2.

Se ”Gå Kort!”

Jag väljer att stänga loppet på två streck där favoriten är bra för klassen men kanske är lite för hårt betrodd och man kan få bra betalt om man lyckas fälla 6 Fabulous Pellini här. Given första-häst, ensam A-häst och utgång på reducerade system men jag väljer att gardera med en häst på det matematiska spelförslaget här. 7 Muset Af Djupmyra är startsnabb och borde kunna komma till ledningen här och då ska hon kunna skrälla. 3 La Sassicaia drar en del streck men hon går upp i klass lite, då det är spårtrappa här och jag tror helt enkelt dom jag nämnde före är bättre så den här ser jag som överstreckad.

Avdelning 8.

Ranking: A 9-6. B 8-10-5-12. C 2-11-1-3. D 4.

Tråringslopp för orutinerade unghästar avslutar omgången och det känns jämnt där många kan gå framåt för varje veckas träning och det kan vara mycket förbättrat från en start till en annan.

6 Madagascar har haft ett par sämre lägen på slutet och nu ett lite bättre men ändå visst vingelläge från en bit ut bakom vingen och lite för stor favorit då jag tror loppet är betydligt jämnare än procenten antyder.
9 Kyrie Eleison var tvåa bakom Hustle Rain sist och långt före favoriten här i mål, då man gick första gången i bike i den starten så klart plus att det är fortsatt amerikansk vagn aviserat nu. 10 Power Håleryd har bara startat tre gånger men höjt sig på tävlingsbanan och kanske gör det igen. Lite hårdare mot nu och lurigt läge men kuskbyte och fortsatt barfota fram är kanske bra grejer. 12 H.C.’s Crazy Horse har bara fyra starter innanför västen och gjort det bra varje gång så verkar höja sig allt mer och Wäjersten-tränat ska passas i alla sammanhang även om det är lite minuskusk från klart häxläge här. 8 Guvenör Godiva här är det aviserat första amerikansk vagn och första barfota runt om. Dessutom nedstruken ett spår och kuskplus med första Magnus A upp gör att procenten är på tok för låg här. 5 My Honky Tonk Man ska det nog bli första gången bike på även om man så klart inte anmält det ännu, det kan bli ändringar i huvudlag med. Slår det väl ut måste han ha högre segerchans än tidiga kollektivet bedömer, från toppspår.

Stora systemet.

 1. 1-3-6-7-10-11.
 2. 1 Sister Sledge
 3. 7 Gorm
 4. 2-3-7-10.
 5. 4-6-7.
 6. 2-3-4-5-6.
 7. 6-7.
 8. 5-6-8-9-10-12.

4320 rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-3-6-11.
 2. 1 Sister Sledge
 3. 7 Gorm
 4. 2-3-7.
 5. 4-6.
 6. 2-3-4-5-6.
 7. 6-7.
 8. 6-8-9.

720 rader som kostar 180 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se