Speltips: V86-Express på Åby & Solvalla 7/9

Åby Stora

V86-Express Åby & Solvalla 7/9-22

V86-Omgången.

V86-Express är det som gäller sedan ett par veckor och framöver igen, med spelstopp 20:30 och lopp från två banor, så tävlingarna går fort. Åby och Solvalla är värd för den här veckans omgång och tyvärr är det lite dåligt anmält till loppen den här veckan. Bara 13 och 10 hästar i lopp där det kunde varit 15 med dessutom lite dåligt med hästar i några avdelningar till så det är trist. Vad gäller banorna är det som bekant lite kortare upplopp på Åby men det kompenseras av deras open stretch som ger fler hästar chansen. Solvalla har lite längre upplopp med sina 200 meter och ingen av banorna har vinklad startbilsvinge.

Andelsspelet öppnas till onsdagen som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där systemen kostar 200:- per andel. Jag spelar med ca 8-12 andelar per system beroende på intresse och stänger andelsspelen ca en timme före spelstopp för att hinna bygga klart systemen beroende på hur många vi är.

Bästa Spiken!

Redan i inledningen går jag på spik där det är startsnabbhet och oerhörda fartresurser hos den stora favoriten som gör att jag bara sätter streck för 1 Laradja Wrijthout. Han har vi haft som bästa spiken i tipsen förut, då han vann under Elitloppshelgen i vass stil sedan var han lite trött efter det i ett par starter där det dessutom blev opassande bakspår. Nu har han pustat ut och sedan fått ett lopp i kroppen som han borde gå framåt med och då han dessutom vann den gången finns inga moln på himmelen inför den här starten och han vinner loppet väldigt ofta här. Stabil spik.

Gå Kort!

I sista avdelningen väljer jag att spara på strecken då jag tror på bra chans för favoriten att led runt om men vill ha med ett eller ett par motbud för ha chans att höja utdelningen om det skulle vara favoritbetonat fram hit. 5 Speedy Tilly blir loppets favorit och ska nog så vara då han borde ha bra chans att komma till ledningen från ett fint spår. Bra chans att leda loppet runt om. 4 Cool Kronos är med startsnabb och spår precis innanför men ledningen håller och 1 Isa och kanske vill man helst släppa till favoriten. Skulle det bli lite körning och Cool Kronos kommer till spets kanske man vill släppa till favoriten med den också så favorit till att sitta i ledningen efter en bit är Speed Tilly och därmed tänkbar som spik då han visade form sist och vann från spets.

Det skulle ju kunna kosta en del att köra sig till ledningen även om ett par förmodligen vill släppa ifrån sig spetsen och lägesgynnad duo i 3 Global Winner och 2 Frodo S. står bra inne i loppet och borde få chansen med toppkuskar. Klart spelvärda procent hos båda där den förstnämnda bara gått tre lopp i år och har lite missvisande rad i dom starterna. Gick bra som trea för Magnus och hästen har vunnit 9/36 starter så Nurmos-tränat på Solvalla i bike måste vara tidig i rätt omgivning. Den senare är klart underspelad och kan öppna bra. Radade upp fina insatser på V75 vid samma årstid i fjol så från bra spår nu när Goop har fin form på stallet i övrigt ska han passas när biken åker på och formraden gör att kollektivet rankar ner.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 5. C 7-8-9-3-6-2. D 4.

Se ”Bästa Spiken!”

1 Laradja Wrijthout spikas på allt och även om det inte saknas startsnabba konkurrenter och innerspåret är svårt att hålla upp på Åby så är jag inne på att just han klarar det. Startsnabb är han så även om någon skulle överflygla honom första biten tar han sig ut för att överta. Visst finns open stretch men tror inte man vill köra i ryggar här med så här bra chans så det lär blir full gas i ledningen där han trivs som bäst. 5 Nina Ginto ska gå i bike för andra gången i livet och hon var fin som tvåa enda gången på 44 starter som hon körts i amerikansk vagn tidigare. Kan öppna bra i den vagnen och skulle man kunna kommer ner i rygg på ledaren på favoriten samtidigt som den har en dålig dag så är detta främsta utmanaren från toppspår. 7 Park View är startsnabb och lär väl laddas så ses väl som allvarlig utmanare, speciellt om favoriten skulle komma bort av någon anledning. Kanske lite nedåtform här då han inte var klockren i aktionen sist och blev trött tidigt i loppet. 8 Digital Summit gör intressant debut i ny regi men kanske behöver lopp i kroppen och läget är kallt. Litet fält och hästen brukar kunna gå in i mål till slut så höjer han sig med miljöombyte och anna träning kan det vara en tänkbar skräll redan här.

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 1-2. C 7-10. D 4-9-5-8-6.

Mycket skiktat lopp där favoriten blir omgångens näst största i 3 John King Boko som inlett vasst i Nurmos regi. Han har nog väldigt hög segerchans men jag gör ett försök att fälla då det var bakom bil med bike på som han vann. Nu är det svensk volt vilket han så klart är ovan vid och vanlig vagn. Spår ett på tilläggsfållan är så klart det bästa han kunde få och med Magnus A upp är det väldigt hög segerchans och han är ensam A och utgång för dom som spelar reducerat system.
20 meter före startat 2 Peigan Goj och 1 Rajon så när vi sett gång efter annan i sommar, att enklare hästar på startfållan rår på dom betydligt bättre där bak så är det läge att varna för båda. Khilström och Goop upp är så klart bra grejer och skulle favoriten göra bort sig så är det väl dom här som gör upp om segern. 7 Mogas Casanova vann på Solvalla förra våren men gick sedan ut i tuffare lopp och kom ur form. Har startat på en hel del utan att hitta tillbaka fullt ut men sist körde man offensivt i enklare gäng och var klart bra som tvåa och då formkurvan är uppåt kan det vara ett tänkbart skrällbud här. 10 Xerxes Millpond gillar man ju som häst men nu har han varit struken och är klart missgynnad av vanlig vagn så blir det svårt den här gången från bakspår på tillägget. Kuskändring nu till Mats E gör det ändå lite tänkbart som skräll och bakom är loppet riktigt tunt.

Avdelning 3.

Ranking: A 5-11. B 3-2-1-4-7-9. C 10-6. D 8-12.

Här är det öppet och jag garderar väldigt brett i en spårtrappa över 1640 meter där det är väldigt svårt att se hur det kommer att bli kört och jag hoppas på ett roligt lopp. 3 Always Face är bra och har höjt sig barfota men som favorit är han bara en av många då han nog måste ut i tredjespår en bit eller genom någon sväng i loppet och det är jämnt.

5 Eddie Shadow har bara startat i amerikansk vagn en gång på 24 starter och kördes då offensivt till ledningen tidigt från samma spår som nu. Laddas väl igen och kommer man till spets är det bra chans men även från rygg på ledaren så klart med tanke på open strech. 11 Aberdeen Face är en stark avslutare som var ute i några tuffare lopp i våras där han gjorde det bra. Lämpligt motstånd för honom nu och han kan gå snabbare än dom flesta på för honom passande distans.

2 Smajlis ska ha höjt sig i träningen på slutet så missvisande rad på slutet och plus med bike, bilstart och lång distans nu så passas tidigt här till klart spelvärd procent. 1 Arcoveggio får smyglopp på innerspåret och går hela vägen in när luckan kommer.
7 Unusual Face har gått två gånger i bike och vunnit båda så klart plus med amerikansk vagn här. 9 Hercule de Sajan har höjt sig i bike på slutet och vunnit två och varit trea två gånger på dom sex starterna och gått bra även från bakspår så tål att gå i spåren. Kan bra tider och måste ha bra chans.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 7-5. C 1-2.D 3-6.

Loppet med minst fält för dagen men även om det bara är sju hästar till start så är det av kvällens mest öppna lopp på förhand där många sprider strecken rejält. Jag sticker inte ut här utan lutar åt att det är fyra-fem hästar som höjer sig och gör lite likt kollektivet och garderar här men vill bara överleva loppet. Man kan summera loppet med att det är väldigt trist att inte fler tränare anmält hästar till det här lärlingsloppet. 5 Always Proud blir favorit på fin resultatrad men det har varit i enklare gäng och lite tuffare mot nu så favorit i fara. Bra läge, topptränat och körsven med stark statistik gör honom så klart tidig. 4 Narragansett har spår innanför favoriten och har höjt sig på barfotabalans på slutet så från toppspår och ner i klass sedan förra loppet blir det min första häst i loppet. 7 Invader Am går väl också ner lite i klass och har rutinerad körsvenn för sammanhanget så rankas tidigt trots spår längst ut bakom vingen, bland dom som startar här. Litet fält gör att läget inte ska dra ner chanserna så mycket. 1 Gladiator of Gold radade upp fina insatser i nya regin mot enkare motstånd men är startsnabb och får kuskplus här till skillnad mot flera andra så måste räknas från kanske rygg på ledaren. 2 Jean P.Hill har segerarna från Romme på 16-17-tider så kanske inte räcker men kommer med ett lopp i kroppen efter uppehåll och är startsnabb så kan få lopp i rygg på ledaren kanske.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 10. C 7-11-2-1-12. D 8-5-6-3-13-9

Tilläggslopp som inte blev fullt och jag spikar favoriten 4 Lucky Truc som det låter väldigt uppåt kring inför den här starten. Han gjorde comeback sist och vann med mycket sparat och ska gå framåt rejält med loppet i kroppen så mycket bra chans när både tränare och kusk tror på hästen här. B-Tränarserien tillhör loppet så inte öppet för proffstränade hästar och då Arnqvist visat fin form på litet material i sommar är det läge att spela med kompletterande spik den här gången.

7 Anxious to Matters är värst mot på pappret enligt tidiga spelare och det är ett besvärligt fjärdespår i volten för honom så jag tror inte alls den här är värst mot. Det har bara varit galopp tre gånger i karriären för hästen och då har det varit två gånger från tilläggsfålla med spår tre och just spår fyra. Tredje galoppen har varit enda gången Conrad körde, så inget kuskplus här. Hästen är bra och duger så kan så klart reda ut det men då det finns vingelrisk och frågetecken för körsvennen är det överstreckat här. 10 Carlos Lennon är givna motbudet då det är en startsnabb häst från springspår på sin fålla och här är det kuskplus med Jepson upp. Bra form och givet motbud och skulle kunna vara klart före favoriten tidigt i loppet. Tänkbart att spela med lås på den här tillsammans med favoriten. 11 High Glider är den med klart bäst meriter i fältet och 1,5 miljoner tjänat men dubbla tillägg och små pengar inkört med bara en seger på senaste två åren gör att den nog får ses med mindre chanser. Ändå hög kapacitet för loppet och får kuskplus här.

Avdelning 6.

Ranking: A 8-2. B 1-9. C 3-5-7-10. D 4-6.

Fyraåringslopp där favoriten 1 Lukaku di Quattro är startsnabb och kanske kan leda loppet runt om. Lite mindre rutinerade fyraåringar i det här loppet och många tar nog stora kliv i utvecklingen så här kan kanske hästar överraska i så väl startsnabbhet som kapacitet. 4 Perfume rankas inte tidigt alls i loppet men från toppspår kan han öppna snabbt. Jag tror den här kan snuva favoriten på spets och då är det favorit i fara då detta kanske inte den bästa ryggen att ha om den släpper ledningen till andra i sin tur. 9 Highway to Hill lovade mycket som treåring och gör nu comeback efter ett års tävlingsfrånvaro och detta är nog inte så viktigt lopp så från bakspår kan det bli passivt upplägg. Litet fält och kapacitet gör honom ändå tidig men det måste vara översträckta nu.
8 Roubine gillar jag och Goops stallform och form på styrningarna har väl ingen missat och den här har mött kulltoppar vid flera tillfällen så att det inte blivit så mycket segrar är inte mycket att säga om. Kom igång först i juli i år så med fyra starter i kroppen kan det vara nära form här. Lägesgynnade 2 Ploquepin och 3 Reshevsky är intressant då båda får bike på nu. Ploquepin har varit struken för hovböld och kan behöva loppet men andra gången med bike i livet och första gången med kombinationen barfota runt om med amerikansk vagn är intressant. Reshevsky borde hamna bra till och han har gått bra i bike tidigare så plus med den på och han står bra inne i klassen med lite fler starter än många andra innan för västen här. Stefan Melander har sedan fyra hästar i fältet där Kontio, Magnus A och Mats E kör tre av dom så det är väl tänkbara skrällar om han smyger in ändringar, men det lär vi aldrig få veta förens efteråt ändå. Men bra körsvenner upp i litet fält så inte otänkbart att någon av dom tre kan skrälla på att servera hästarna bra resor och få fart på dom till slut.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 10-3. C 7-4-2-6. D 1-9-8.

Stänger kanske loppet på bara två eller tre ekipage här men loppet är jämnt och det blir lite av en chansning med gillar läget för ett par av mina streck och favoriten 10 Honfleur Mearas kommer in i matchen trots bakspår då det är så litet fält. Frågetecken för formen så ingen att gå på rakt ut här och jag lägger annan som ensam A-häst i 5 Chatty Kronos. Riktigt många dåliga spår för henne i ett helt år men ändå lyckats kvala in till Stochampionatet och duger bra i klassen. Fyra i sitt Stoderby-kval sist och formen ska ju vara på topp nu så från bra spår borde man ju kunna komma ner i bra slagläge och då kanske hon bara är bäst. 3 North Dakota har höjt sig med många lopp där hon fått gå ute i spåren och spurtat snabbt till slut i skymundan. Väldigt många starter med tillägg men den här är väldigt startsnabb bakom bilen och spetsar nog här, sedan får man se om man kör i rygg på ledaren eller i spets, bra chans oavsett. 4 LaFerrari Dimanche är med startsnabb men sida vid sida kommer man nog inte förbi om inte Jepson väljer att släppa med mitt spetsbud. LaFerrari är gynnad av biken som hon bara gått i ett par gånger men däremot är det klart minus på körsvensfronten. Ändå tänkbar om man får ledningen här, klart sårbar annars då det blev snabba pengar på kontot i våras och hon har haft svårt att bära det mot hårdare motstånd.

7 ChiffChaff har slagit mitt spetsbud tidigare men tror helt enkelt att North Dakota är bättre nu och skillanden i spåren blir avgörande för min ranking. Den här är stark och rejäl så gynnad av litet fält och given som fjärdehäst vid ett streck till, trots spåret. 6 Teeton Sweet Lindy får tufft att räcka men till under en halv procent måste det vara understreckat och garderar man brett är det en kul skräll då hon har visat vassa avslutningar framförallt i tidigare regi. Då har hon slagit av mer rutinerade hästar som stått tilllägg på henne i starten men varit före under loppet, som hon sedan spurtat ner med lucka till slut. Betydligt bättre häst än raden och procenten antyder så har Dahlborg hittat rätt med henne kan det vara en jätterysare här.

Avdelning 8.

Ranking: A 5. B 3-2. C 9-4-12-7. D 8-1-11-6-10.

Se ”Gå Kort”

5 Speedy Tilly kan vara tänkbar spik för er som har slut på streck och letat kantbollar i andra lopp men jag väljer att spela med tre streck här. 3 Global Winner och 2 Frodo S. är båda understreckade med missvisande resultat på slutet och är riktigt bra för klassen här. Magnus A Djuse och Björn Goop till 10 och 7 procent med hästar som är minst lika bra som favoritduon här.

9 Illfindmywayhome har haft mycket dåliga lägen och nu blir han mycket streckad då många gillar bricka nio skarpt och så klart kan det bli bra med rygg på Goop hela vägen kanske. Det är dock överstreckat och på sämre spelvärde står jag över spel med honom den här gången. 4 Cool Kronos får bra lopp där framme, kommer med form och får bike på nu mot sist, så ska räknas tidigt vid bredare gardering. 12 Daven Port skrällde för Mats E sist, när det var första gången han körde och den här går hela vägen in i mål igen. Nu är det riktigt tufft läge och han har bara 12 starter innanför västen men garderar man loppet rejält är han åter en tänkbar skräll.

Stora systemet.

 1. 1 Laradja Vrithout
 2. 1-2-3-7.
 3. 1-2-3-4-5-7-9-11.
 4. 1-4-5-7.
 5. 4 Lucky Truck
 6. 1-2-3-8-9.
 7. 3-5-10.
 8. 2-3-5.

5760 rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1 Laradja Vrithout
 2. 3 John King Boko
 3. 1-2-3-4-5-7-9-11.
 4. 4-5-7.
 5. 4 Lucky Truck
 6. 1-2-8-9.
 7. 5-10.
 8. 5 Speedy Tilly

192 rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se