Speltips: V86-Express på Åby & Solvalla 21/9

Åbytravet

V86-Express på Åby & Solvalla 20/9-22

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Åby och Solvalla så ganska olika förutsättningar med kortare upplopp på Åby men med dubbla open stretch som väger upp en del. På Solvalla är det strax över medellångt upplopp med sina 200 meter, lite bättre med innerspåret i starten bakom bilen på Solvalla än på Åby men å andra sidan finns ju extraspåren då på slutet. I övrigt inga konstigheter den här veckan och båda borde ha bra underlag. Fina lopp med St:Leger på Åby som är ett fyraåringslopp över stayerdistans med 150 tkr till vinnaren och i övrigt inte mindre än tre olika treåringslopp i omgången. Det är veckor då många trimmat iordning sina treåringar till då det på lördag är finaler i Svenskt Trav-Kriterium och i Svenskt Trav-Oaks så många som inte platsade i finalerna där som behöver lopp att starta i. Vi lär se allt fler treåringar över lag på banorna från nu och året ut så kul att se unghästar utvecklas med starterna. Ovisst är det, vilket är bra för spelet, så intressant omgång helt klart.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Tidiga spetsbudet 7 Dixiechick Hanover är nedstruken till perfekta spår sex på Åby och ska kunna ta sig förbi 3 Jiggi som också kan öppna bra bakom bilen. Den förstnämnda är från samma stall som den stora favoriten i 5 Tipsy Bartender som då kommer att bli släppt till ledningen efter en bit. Sedan borde loppet vara över och mycket troligt att ledaren rinner undan så stabil spik att inleda omgången med även om hon blir väldigt stor favorit. Skulle hon trenda uppåt ytterligare under dagen och landa på över 70% så kanske det trots allt är tänkbart att gardera men jag tror nog hon vinner loppet en bit över sex gånger av tio med tanke på troliga löpningsförloppet.

Gå Kort!

I avdelning fyra blir 5 Jerka Sting för stor favorit och inte ens säkert att han ska vara mest betrodd här så tänkbart att låsa loppet på två bra motbud och spela utan honom. Kanske ändå har råd att få med honom med på kupongen då han är bra för klassen så lutar åt tre streck här.
2 The Eagle hade borelia vid starten i juli på Årjäng så nu när han fått två lopp i kroppen efter sjukdom borde han vara nära formen igen och han kanske kan ta ledningen här. I spets blir han hästen för övriga att slå. 10 Indy Journey har höjt sig i sommar och hade två raka segrar i enklare gäng innan han provade på V75 sist och gjorde det bra mellan hästar med sparat i mål. Nu är det ner i rätt klass igen och då kanske han bara är bäst även om han missgynnad av bakspår då han är startsnabb.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 7-3-8. C 6-1-9. D 2-10.

Se “Bästa Spiken!”

5 Tipsy Bartender är inte så startsnabb som ett par andra här men kommer att bli släppt till ledningen av stallkamraten 7 Dixiechick Hanover som borde spetsa. Tränaren kör själv den senare och kommer att ladda rejält för att ta ledningen och släpper då bara till stallkamraten, speciellt nu när dom är nedstrukna ett spår. Kan ju bli ledningen och rygg på ledaren. då kanske man inte tar drivningsböter för att hålla den ena eller den andra först på linjen sedan. 3 Jiggi är den som är lurig bakom som också kan öppna vettigt men då min rankingen blir i ordning med strecklistan och jag har svårt att se några vettiga skrällar bakom så är det lika bra att inte slösa med strecken och spika. Skulle favoriten bli för stor är det ändå dom två bra mot som nämnts som är garderingsbuden. 8 Lollo Trot vann sitt kval till korta E3-finalen och skulle få bra lopp på innerspåret i finalen men fick trött rygg framför sig och drogs bakåt. Sist var hon bra mellan hästar som fyra i ett kval till Oaks. Gynnad av en strykning och är väl den bakom betrodda trion som kan skrälla här. 6 Joli Mearas kan snabba tider och möter tuffa kullkamrater mest hela tiden. Nedstruken till fint femtespår bakom bilen och provas med ny körsven så tänkbar om man streckar många.

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 4-5. C 10-2-1-11-6. D 9.

5 Goolagong Zet är loppets favorit och hon har bra fartresurser men är hopplöst osäker och har galopperat för mycket för att det ska vara något att hålla i handen här. Topptränat, toppkusk och från toppspår är så klart bra grejer men bara en av många i för mig ett vidöppet lopp. 3 Destiny Effe har glest mellan starterna men inledde karriären i stark stil och nu när Goop haft bra form på stallet en period borde det vara bra ordning även på den här. Hon har redan gått 1.12,7 full distans och kan öppna bra bakom bilen så klart tänkbart att hon kommer till spets här och kör en snabb tid i ledningen då blir hon hästen att slå. Åtgärdad sedan sist och gått banjobb inför det här så väl förberedd men kan ändå behöva loppet i kroppen för att vara på topp. Ändå tänkbar chansspik på spetsläget och att hon kanske borde vara favorit i loppet men jag väljer att strecka många här. 4 Moana Boko gick bra sist, första gången i bike, på barfota runt om och fortsatt så nu från toppspår med även fortsatt Magnus A upp. Kan öppna bra så tänkbart spetsbud från toppspår men kanske nöjer sig med rygg på ledaren på till exempel Goops häst. 10 Ektara såg väl ut att gå mot vinsten sist men blev störd tidigt på upploppet och tappade farten en del då men höll bra in i mål och borde kanske fått segern då. Testas med ny körsven nu och hästen duger bra här så räknas tidigt. Stefan Melanders duo 2 Seaside Heights och 11 Jai Alai är tänkbara skrällar den förstnämnda kan öppna ganska bra och körs av duktiga Mats E. Den senare är så klart gynnad av ett par strykningar och även om hon inte visat så bra tävlande i Sverige så har hon tidigare visat att hon har snabba tider i benen från starter i USA. Hittar man rätt på henne finns nog bra kapacitet. 8 Hard Woman O.C. är ospelad men Nurmos-tränat på hemmaplan och häst som vann sin tävlingsdebut, gått bra ett par starter i bike som nu åter får amerikansk vagn på är bra. Gicl barfota runt om sist men blir första kombinationen bike och barfota runt om nu. Gynnad av invändig strykning. 6 Figurine de Fer är startsnabb och kommer från seger men ändå ostreckad nu, kanske ska ha några procent iaf och därmed underspelad. 1 Infinity Bellezza kommer också från seger och får ett bra lopp från innerspåret. Barfota runt om och amerikansk vagn aviserat. 12 Ninepoints Birdie är nog såld innan starten idag så ströks av den anledningen.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 4-6. 7-8-2-1-11-3. D 10-9.

4 Wish Me Magic gör det bra gång efter annan men blir väl förbisprungen i sptesstriden här och får då göra jobbet i andraspår och kanske nån sväng i tredjespår så storfavorit i fara här men streckas ändå tidigt på visad kapacitet. 5 Souvenir D’Inverne skrällde rejält sist från ledningen och man är ju så klart väldigt nöjda från stallhåll här där man hittat rätt. Är säkert inte sämre nu och i spets igen om man dessutom går framåt lite med loppet så får övriga svårt att plocka ner den här om man springer tio-tid i ledningen. 7 Shapes gillar jag och han har sina tre senaste segrar i bike så klart plus att den amerikanska vagnen är aviserad första gången på länge nu. Goop har bra form på stallet så räknar med att det är ordning trots lite långt mellan starterna här och det blir ofta bättre odds och lägre procent än det borde på hans hästar då andra kör. Är ingen häst för distansen säger man från stallet men man har heller inte matchat honom speciellt mycket på kort distans och han var faktiskt tvåa på 1.11,1 i sin åttonde start i livet över kort distans och gjort flera bra lopp på kort. Kan öppna med så körs han framåt och hittar ner i vettigt slagläge kan han absolut skrälla här även om det så klart krävs lite tur från läget. Nimcjyk kommer med en duo med oviss form där 6 Tom N’JerryDiamant måste ha bäst chans. Han är bra häst för klassen men inte startat på länge och kan öppna bra bakom bilen så räknas direkt. 11 Izzi’s Newport har haft tveksam form i senaste starterna och dessutom inte gått lopp på ett tag nu så stort frågetecken för formen. Står över honom den här gången då läget dessutom blev väldigt svårt. 8 Jank Summerland har ett lopp i kroppen i sin nya regi och kan öppna bra så blir säkert en nyttig häst men bortlottad nu. 1 Bravo Santana är bra över kort distans i klassen men får tufft att hålla upp innerspåret här då det är aviserat skor på och vanlig vagn. Höbyte, behandlad sedan sist och tränarkört kan tyda på att man vill ge honom ett lopp i kroppen bara och inte riktigt går för det den här gången så rankar ner på det.

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 2-5. C 6-4-3-1. D 12-11-9-8.

5 Jerka Sting är ganska stor favorit men har inte startat på väldigt länge och man testar med ny balans nu så chansartat. Det är klart intressant med barfota runt om men den här har svikit som betrodd flera gånger och är överstreckad nu, så rankar ner honom lite på dåligt spelvärde. 10 Indy Journey är den med bäst form loppet och var ute i hårdare konkurrens sist så borde vara bra här. 2 The Eagle kanske kan komma till ledningen och får oavsett ett bra lopp där framme och är på väg uppåt i form så väldigt tidig från bra spår. 4 Midas Mirakel visade uppåtfrom sist och har bra utgångsläge efter två tuffare spår i rad på slutet. Barfota runt om är bra men ett av två ston i öppen klass här och kanske blir det för tufft, segern i raden från breddlopp.

Avdelning 5.

Ranking: A 9-7. B 8-1-11-4. C 3-6-2. D 5-10.

Treåringslopp för hingstar och valacker där 1 Combat Fighter är favorit från chansartat innerspår bakom bilen och visst är den här toppstammade hingsten fin men har ännu inte vunnit lopp på 13 försök. Tufft att vara favorit då han dessutom kommer från galoppmisslyckande. Nu kan han få bra lopp på innerspåret och ofta mött hårt motstånd så ska duga bra i loppet och jag har med honom men han är inte jättetidig för mig.
7 Dunga var det rejält skrik om på Åby i Skandinavien-debuten då han glänste i uppvärmningen och det var höga tankar från kretsen kring honom. han var bara godkänd i ledningen då han fick se sig nedspurtad av 8 Bellissimo Face på open stretch till slut. Båda räknas igen då dom kan öppna och körs antagligen framåt trots spåren längst ut, båda står också bra inne i loppet på pengarna. Det kan ju så klart sätta sig i benen om man laddar men skulle dom ha tur och komma ner i banan på bra sätt är dom bra för klassen och räknas båda tidigt. Nu verkar många släppa Dunga med efter att han blev tempotorsk i kön på Charlottenlund sist och inte mycket att säga om den nollan. Skulle han kunna bomba sig till ledningen här eller åtminstone hitta ner på innerspåret blir han att räkna med nu när han fått ett par lopp i kroppen efter miljöombytet. 9 Staro Mack Crowe är försthästen i loppet då han gör bra lopp på snabba tider varje gång. Bike på två gånger i rad mot mycket tuffare motstånd och nu kanske han bara går runt ett fält av hästar han ska kunna slå. Amerikansk vagn igen och ny körsven och lite kortare resa nu. 4 Jimbaran Zon har bra spår och borde kunna hitta till ett bra slagläge härifrån så som ganska lågt streckad är han intressant. Inget plus med tränarkört men kan ändå ge viss kick med ändring. 11 Hilton var bra sist efter långresa som trea i sitt kval till Kriteriet, där han fick invändigt lopp. Form på topp och borde duga riktigt bra i det här loppet. 3 Pingis har inte riktigt räckt sedan han börjat matchas i tuffare lopp och på över 7 procent ser jag honom som övertsreckad.
6 Custom Chef har matchats i bara bra lopp så får så klart hårdhet om det inte sätter sig på psyket att känna att han inte rår på motståndet. Kan öppna snabbt och få bra resa där framme så kanske tänkbar om man skulle komma ner på innerspåret för att få chansen på stretchen till slut.

Avdelning 6.

Ranking: A 14. B 1-9-6-5. C 3-2-7. D 10-11-15-13-8-12-4.

Spårtrappa då letar jag vinnare från sämre lägen och givet att det är favorit i fara i 1 Hankypanky Pinkman från innerspåret här. Kontio har tryckt av och spetsat med den här förr och galopperna har kommit i voltstart men han har aldrig provat innersta spåret och det måste vara viss galopprisk då. En favorit att försöka fälla även om så klart segerchansen finns om han skulle kunna svara upp innerspåret eller komma ut för att överta tidig då värsta motbuden har bakspår. 9 Highway to Hill drar mycket streck med och har rygg på favoriten och även den i andraspår, framför är startsnabb så här finns valmöjligheter men troligt att Örjan väljer rygg på favoriten. Då är även den här i fara om det blir chansartad styrning. Kommer luckor lär det vara bra chans då man kommer med ett lopp i kroppen efter fårnvaro och han ska ha gått framåt med loppet. 14 Ciak Bi blir istället min kompletterande spik då jag är orolig för galopp på favoriten och eller att den kanske inte räcker mot bra motstånd och jag är orolig att Örjan sitter fast med den som är nästan lika mycket streckad som favoriten. Den här däremot tål att göra loppen ute i tredjespår och går hela vägen in mest hela tiden. Är inte så startsnabb så ändå inte gynnad av framspåren som många andra så perfekt att få ut i spårtrappa då och få ha mer än det dubbla på kontot mot favoriten. Sätter vi in dom i STL-klasser skulle Pinkaman var kvar i lägsta klassen, klass 2 och Ciak Bi skulle precis gått ur Klass 1 och fått möta hästar i Bronsdivisionen. Det är stor skillnad mellan lägsta klassen och Brons, nu är dom i samma lopp, på samma distans så trots start i tredje ledet tror jag Magnus A bara löser det och visar att han har en tuffare häst här. Ciak Bi var bra som tvåa , nära segern i Big Noon-pokalen näst sist och med seger där hade han inte fått starta här. Bra igen som trea sist i tufft fyraåringslopp där han mötte flera miljonärer så ner rejält i klass efter senaste loppen. 6 Thorondor kan öppna snabbt och härifrån måste taktiken vara given för offensive Goop, tas med vid gardering. 2 Silver Load är också startsnabb och kan ställa till det för favoriten i inledningen men räcker väl inte till slut här och släpper väl om man kommer till ledningen. 5 Letthecowboysride är intressant med första gången i bike här och han har vunnit fint lopp tillsammans med dagens körsven tidigare. Bra utgångsläge och barfota runt om nu med då han fått ett lopp i kroppen efter tävlingsupphåll så han borde ha hygglig skrällchans och 3% är för lågt.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 7. C 2-10-5-9-1-4. D 11-6-8.

S:t Leger som är ett stayerlopp för fyraåringar med 11 hästar fördelade på tre startfållor och det ser ganska skiktat ut och försöker stänga loppet på få streck. 7 Akilles Face galopperade till slut i sitt Derby-kval senast, då han hade klar chans att ta andraplatsen bakom Kentucky River utan galoppen. Ganska hårt betrodd när han galopperade näst sist med mot bra kullkamrater och ingen tvekan om att det är hög kapacitet här. Spår fyra i volten är inte bra så klart och vanlig vagn är med ett minus men kanske kan det bli lite lugnare avgång och han kanske håller sig lite lugnare i vanlig vagn så felfri är han väl bara bäst. Som favorit är han så klart inte kul att gå på och över lång distans finns lång tid att galoppera på och lång tid för Adrian att göra bort sig, taktiskt. 3 Eagle Rock är lika bra som flera av hästarna på tilläggsfållorna men är ingen att lita på heller. Tror dock på klart mindre galopprisk för honom än för favoriten och skulle jag välja att gå på någon skulle jag chansa med den här. Utan galoppen sist på V75 så hade han förmodligen fått stå tillägg här och han står klart bra inne i propositionen nu. Från spår tre i volten kan man köra offensivt och inte förvånad om den här leder loppet runt, speciellt troligt scenario om favoriten gör bort sig, annars kan det bli tryck på loppet. 2 Hawker Typoon kan öppnar snabbt och trivs bra på stayerdistans och på Åby där han var bra som tvåa näst sist då han höll Asnaur Dei Rum bakom sig och bara slagen av Under Armour. Var sedan klart bra som fyra, åter mot äldre och ännu vassare stayer-specialister på Jägersro sist. Jag tro dock inte han är lika bra som ett par-tre vassa konkurrenter här men skulle man välja att köra i rygg på ledaren på Eagle Rock eller Akilles Face kan man nog överraska. Procenten säger dock att det inte blir någon överraskning och han är kraftigt överstreckad här och måste rankas ner på det, ändå tänkbar att ha med som tredje strecket här. 5 Conch On In har spår två på mellanfållan och borde kunna komma iväg hyggligt även om det finns galopprisk här. Är nog lite bättre än formraden antyder på slutet och möter ofta tufft motstånd så borde duga bra här. 10 Lorenzo Boko har bara 601 tkr tjänat och därmed bara laxen över tilläggsgränsen och det gör det så klart tufft. I litet fält kostar det inte så mycket att ta in tillägget över så lång distans och han är nog med dom på linjen till slut trots läge och proposition.

Avdelning 8.

Ranking: A 3. B 5-7. C 6-12-9. D 11-10-1-2-4-8.

Öppet fyraåringslopp för ston avslutar omgången och här är det väl favorit i fara från spår långt ut bakom vingen för 7 Global Currency. Hon är startsnabb och skulle man komma till spets är det klart att chansen är bra men det kan bli tredjespår in i första svängen och då brukar det sitta i benen till slut, kanske speciellt hos märrarna. Favorit i fara men tidig. 3 Madame Norrgård var loppets favorit på tidigaste kupongerna och kanske kan hon svara upp favoriten i starten och köra i ledningen. Hon har tränat bra och ska gå offensivt direkt med barfota bak, och det åker på ett helstängt huvudlag för första gången (bara gått med öppet innan) då hon ska köras i spets. Hon har vunnit förr i första starten efter sina tävlingsuppehåll så är säkert bra direkt här och ska väl vara förstahästen. 5 Make it a Star gick bra som tvåa i öppen klass sist från riktihgt risigt läge men det var i en spårtrappa. Mycket fint utgångsläge nu och med formen på topp och bara mot jämnåriga ston borde chansen vara riktigt bra att hon fäller alla till slut. 12 Ohh Tooma testar man ett norskt huvudlag på nu för första gången men störst plus är så klart att Goop kör så det kan gå trots det risiga läget då det är bra häst för klassen. 9 Lady Silver är stallkamrat med favoriten och skulle profitera på om stallkamraten kör hårt mot troliga ledarinnan här, det skulle ju öppna upp loppet. Tränaren kör den här då han äger henne. 6 Deep Sea Fishing är min skrällidé i loppet från helt okej utgångsläge för startsnabb häst och kommer man ner till rygg ledaren med den här kanske så måste skrällchansen finnas då luckor brukar komma i stolopp i den här klassen. Inte vunnit på 16 starter men gått bra då Magnus A kört och nu blir det första gången i bike, så det gör det intressant.

Stora systemet.

 1. 5 Tipsy Bartender
 2. 2-3-4-5-8-10.
 3. 4-5-6-7.
 4. 2-5-10.
 5. 1-4-7-8-9-11.
 6. 14 Ciak Bi
 7. 3-7.
 8. 3-5-6-7-12.

4320 rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet.

 1. 5 Tipsy Bartender
 2. 3 Destiny Effe
 3. 4-5-6-7.
 4. 2-10.
 5. 7-8-9.
 6. 14 Ciak Bi
 7. 3 Eagle Rock
 8. 3-5-6-7-12.

120 rader som kostar 30 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se