Speltips: V86-Express på Åby & Solvalla 18/1

Solvalla

V86-Express på Åby & Solvalla 18/1

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Åby och Solvalla. Solvalla är mer genomsnittlig bana på det mesta medan Åby är lite annorlunda. Åby har lite kortare upplopp som vägs upp bra av att man har dubbla extraspår invändigt på upploppet, open stretch. Vinnare från spets ligger på ungefär medel på båda banorna oavsett distans och anledningen till att det blir så på Åby är väl att det enklare släpps till ledningen här än på andra banor. Att favoriter mer sällan får svar i spetsstriden på Åby väger väl upp att fler får chansen och spets är bästa positionen även här. Det som sticker ut i statistiken på Åby är att fler lopp vinns från bricka 6 bakom bilen än på andra banor, då kuskarna oftare kör framåt från det spåret på just den här banan då fler invändigt vill ner på innerspåret. Det är faktiskt tredje bästa spåret att starta från med bilstart på Åby, precis efter 4 och 5 som är bäst här, liksom på i princip alla andra banor. Omgången ser rolig ut och det finns potential för hög utdelning och förra veckan var det en ensam vinnare som tog hem över 16 miljoner på ett litet system så givet att spelformen har bra spelvärde allt som oftast.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I sjunde avdelningen väljer jag att gå på 12 Indigo då jag tror man kör offensivt här från sitt springspår på tillägget. Han är klart bästa hästen i fälten och loppet ser bra ut för honom då det var öppet för 15 hästar men bara 13 anmälda, så efter två strykningar är det bara tio hästar för honom att runda. Skulle man komma hela vägen till ledningen tidigt är nog loppet bara över men får man dödens efter en bit är det ändå riktigt bra chans och spelvärdet är bra på honom som spik då han inte ens är favorit.

Gå Kort!

I första avdelningen kommer 3 Unique Creation bli väldigt stor favorit och jag hade honom som omgångens bästa spik förra gången han var ute på V86. Då trodde jag väl man skulle släppa till honom men han fick nöja sig med dödens och när Johan la sig ner i biken in på upploppet gav det ruggig effekt och han klev förbi 5 Romero med lätthet och gick ifrån. Romero är ute igen här och är en häst som är kvar i Brons medan favoriten är en Silverhäst nu som utvecklats i sin nya regi sedan tre starter. Romero var som sagt klart slagen av favoriten sist och räcker inte nu heller. Skulle han spetsa och favoriten har en dålig dag kan man ju vinna men har ett annat spetsbud den här gången.

7 Special Major är väldigt startsnabb och är härdad Silverhäst redan då han mött stenhårt motstånd i klassen vid flertalet starter och har lite mer hårdhet än många andra i loppet idag. DEt är klart att favoriten går framåt ytterligare med loppet i kroppen men om den här spetsar och kan välja att gå i spets eller i rygg på ledaren så måste han ha riktigt bra segerchans med. Låser med honom och favoriten här.

Avdelning 1.

Ranking: A 3 B 7. C 5-2-1. C 6-4.

Se ”Gå Kort!”

Man tål en stor favorit i första avdelningen men jag tycker att procenten har börjat bli för hög på omgångens största favorit här och väljer att stänga loppet med ett motbud, även om det kan vara okej att spika favoriten på ett mindre system. När jag förordade spik för 3 Unique Creation sist var han runt 40% när jag skrev tipsen och trendade upp mot 49% nu ser det ut att bli runt 70% den här gången och det är i överkant, då han inte är helt att lita på. 7 Special Major är startsnabb och härdad mot tufft motstånd så han är ett vettigt motstånd här. Viktigt att sätta egen reserv om det skulle hända något med favoriten här som skulle kunna ge strykning, då Romero skulle få väldigt mycket streck vid strykning är värdet i honom uselt. 1 Uncle Töll drar en del tidiga streck men har sina meriter senaste åren från monté då det var ett enklare lopp 2021 senast han vann för sulky. Nu möter han ett par för bra och borde få svårt trots bra läge på hemmaplan och startsnabbhet så 10% är väldigt högt på honom här.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 1-10. C 8-2-12-9-4. D 5-3-6-11.

1 Drill blir väldigt stor favorit med toppkusk från bästa spåret men den här är vimsig i voltstart så inte givet att det blir pangstart trots bra förutsättningar. Galopp tidigt i finalen i november och inte gjort ett riktigt lopp sedan oktober då så måste vara kraftigt frågetecken för formen och skor på bak kan vara negativt med, så flera anledningar till att det ska vara favorit i fara. Med allt sagt så är det en bra häst för klassen och stämmer det så är han kanske bara bäst, så tidig på alla system.

7 Mercenary har springspår och här kör nog Westholm offensivt så skulle favoriten komma bort så kör man nog hela vägen till ledningen med den här. Tål att gå en bit för att komma dit och stark nog att hålla till slut även om det skulle ha kostat en del att ta sig fram. Hade fin form barfota i våras men gick ur form och fick paus men har hittat form igen efter några lopp i kroppen.

10 Drizzle är så klart missgynnad av bakspår då han är startsnabb. Men han har varit fin på V75 i vinter med skor på och kommer han igenom på vettigt sätt måste han duga bra här även om det nog är lite minus att han inte får gå i amerikansk vagn här.

8 Dareios di Poggio agerar ojämnt och stallet har svårt att veta hur han ska vara men hög kapacitet finns och skulle han fungera så duger han bra i klassen. Han har rygg på favoriten och kan komma igenom på bra sätt och han har mött tufft motstånd mest hela tiden och inte hårdare mot nu.

2 Rulle Roc gjorde comeback näst sist och skulle gå framåt med det men ströks efter det och stod över ett par jobb så går nog framåt med senaste loppet i kroppen nu. Har gjort flera lopp i voltstart och fungerat från snävare spår så spår två ska gå bra och han får bra lopp där framme och ska räknas.

12 Vincent C.D. vinner mycket lopp och borde duga bra här men läget är sämsta tänkbara och ovan svensk voltning så väldigt chansartat.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 5-3. C 6-2-7. D 4-1-9-10-11-12.

Jämnt streckat mellan 5 Devs Donator och 3 Global Duty där dom två är en bra bit före övriga i procenten. Tycker inte att dom sticker ut så mycket här och bara ett par av flera där jag väljer att gardera. Den förstnämnda körs säkert offensivt men då han inte är lika startsnabb som ett par andra här kan det bli vingelläge trost bästa spåret. Den senare blir väl knapp favorit på att han är den som kan öppna bäst av dom två och visst kanske han han kan komma till spets här men jag tror ett par utvändiga är snabbare första biten.

6 Jes Angel är mitt spetsbud här och visst kan man släppa till favoriten men får oavsett ett bra lopp om man kan köra henne i rygg på ledaren. Hon har bara vunnit ett lopp i karriären men det var i enklare motstånd, men det var samtidigt enda gången hon gått i amerikansk vagn och den åker på nu så kan bli tal om höjning då.

8 Fabror Melker kan med öppna snabbt och är kanske före favoriten för att överta ledningen här och i så falla blir det här hästen att slå. Det är kort distans så man borde väl ladda från start även om det är kallt spår. Stått i 9 ggr pengarna och varit lite snack om på V75 på slutet och sist blev det galopp redan innan start så bara att glömma det loppet. Den här är nog bra för klassen här då han möter enklare och kort distans är nog bra för honom då han föll ur travet till slut näst sist.

2 Monte Carlo har inte vunnit lopp ännu men visat uppåtform på slutet liksom stora delar av Hannas stall under vintern. Det var positiv debut på kort distans sist men från bakspår då, så första gången med framspår på kort distans nu och den här duger bra här. Kan nog öppna ganska bra nu och har gått med norskt huvudlag på slutet som inte ryckts ännu så finns en växel där. Skulle man hitta ner på innerspår och få lopp i rygg på ledaren eller tredje invändigt så kan norsk gas ge bra effekt till slut, när luckan kommer.

7 Apollo Prophet Cal tipsade min kollega Lönnaeus mig om att hålla koll på sist så sett om en del starter med honom och det som var intressant sist var att det var tänkt att man skulle starta i bike då. Man drog tillbaka det efter spelstopp på V86 och man blev besviken men han gick ruggigt bra i vanlig vagn den gången och var tvåa i loppet som ospelad bakom en riktigt bra favorit i det loppet. Kort distans verkar vara hans bästa och med tanke på att man ofta har planer på att hänga på amerikansk vagn så kanske gör man tvärt om rätt vad det är, aviserar vanlig vagn men kör i bike. Kul skräll som visade toppform sist, om man ändå streckar många i öppet lopp här kan han komma med.

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 11-2-10. C 1-4-3-12-9. D 8-6.

Kort distans även i det här loppet och trots spår en bit ut bakom vingen är nog 7 Bottnas Justin troliga ledaren då han nu blivit nedstruken ett spår. Given förstahäst på startsnabbhet och när Kontio sitter i ledningen med en favorit är det sällan någon försöker sig på en kupp, han kan få vara i fred och då ger dom bort loppet till den här. Vek ner sig i spets sist men det var över längre distans mot bättre häst än han möter idag och han höll ändå okej även då. Jag spelar med honom som kompletterande spik här.

11 Oligark Tooma och 10 Everon är fina hästar för klassen med men båda är kraftigt missgynnade av bakspår då båda är startsnabba. Båda tål absolut att gå en del i spåren här och räknas med chans men båda kommer från seger från spets i 30 tkr-lopp medan favoriten tävlade i tuff spårtrappa på V75 sist. Måste vara kraftig fördel för favoriten där framme den här gången.

2 Hilfiger ser jag som understreckad i loppet och tycker det såg ut som han gick mål med mycket sparat sist mellan hästar utan att man körde på honom för fullt. Det blev bara helt fel med packat fält hela loppet och luckan kom aldrig. Ska gå i ryggar igen och kan skrälla om det skulle mer tryck på loppet den här gången. Fyra hästar vid gardering.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 7-9. C 3-1-4-2. D 8-12-10-5-11.

Visst är favoriten 9 Brady D.E. en fin häst som går framåt med ett par starter i kroppen i sin nya regi men till över 50% från bakspår måste det vara läge att gardera honom här. Några bra där framme platsar absolut på lappen. Spår 9 är ofta överstreckat och är det spår som favoriter lite oftare sviker från än från många andra spår.

7 Wingait Leif gjorde flera bra lopp på V75 i år och har varit på topp-2 i 11 av sina 23 starter. Gick ur form inför vintern och inte startat sedan i november så lite frågetecken för formen. Frågetecken också för hur han går med skor men bara bike i fyra lopp tidigare så bra plus med den på nu. Hemmaplan och att det gått bra på V75 under sommaren visar på hög kapacitet och bra fart i benen som borde göra att han duger bra här.

6 Ultimate Brodde gör intressant regidebut här och då åker amerikansk vagn på direkt. Han ska vara väl förberedd med ett par banjobb inför detta och ska göra bra lopp direkt. Kan öppna och med hjälp av amerikansk vagn och Johan upp så är han tänkbart spetsbud efter en bit så bra chans från både spets eller rygg på ledaren.

3 Copen Chuck S.M. är man lite osäkra på formen kring då han haft problem med en hov och därmed fått stå över ett och annat jobb. Hade han varit i full form hade man trott på seger men hoppas på topp-tre nu. Bra läge, toppkusk, startsnabb och Åby gör att jag tror på bra chans från rygg på ledaren eller spets med om Jepson tycker det känns bra och kär där.

1 Exclusive J.M. kan med öppna bra och kanske kan hålla upp innerspåret nu när man hänger på amerikansk vagn för första gången i 28:e starten. Tror att det borde bli svårt men han kan skrälla om han får rygg på ledaren här och då det finns frågetecken för formen hos dom tre andra tänkbara med framspår.

Dahlborgs duo 4 Barbados Mail och 2 Cester kom båda till hans regi i somras och har båda gått ett par lopp innan dom båda har kastrerats och fått några lopp i kroppen efter det. Bra lägen och kanske tar till sig lopp och träning bättre efter kastration så kan gå framåt en del för varje start. Om det faller väl ut för någon av dom skulle det kunna vara tänkbara storskrällar från topplägen här.

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 6. C 2-12-15-11-13-1-8-14. D 3-7-4-9-10.

5 Madame Norrgård gjorde comeback sist och tog dödens efter en bit där en favorit spelad till 1,7 ggr pengarna hade blivit släppt till spets. Hon hade inga problem alls att plocka ner den från utvändigt och måste gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Hon har visat riktigt bra inställning i flera av sina lopp och tror att hon är bara bäst så ser det som att det bara är galopp mot här och tror hon vinner loppet från dödens ganska ofta, då hon verkar trivas i den positionen. Spåret är så klart svårt men strykningen på den från spår fyra gör stor skillnad och gör att jag spikar mot klart överkomligt motstånd. Då galopprisken kan vara ganska hög är det kanske läge att gardera trots allt men det kan vara en tänkbar spik här.

6 Ess Mahatma har gått bra ett par gånger på V75, sist fast med sparat och har bra springspår nu att spetsa från och körs väl där om man kommer dit. Kan vara tänkbar att låsa med tillsammans med favoriten om den kommer bort så har den här bra chans att rinna undan från spets. Dom kan också låsa loppet om den här är i spets och favoriten utvändigt så lär dom från kön vänta med attackerna och då blir det svårt att flera längder på dom här två där framme.

2 Hillsborough Flame kan nog öppna bra med men borde man väl släppa med om man är först ner till plankan. Bra skrällchans från rygg på ledaren. Med mitt scenario med Ess Mahatma i spets och favoriten i dödens så är det den här som kan få perfekt lopp medans övriga utmanare måste göra jobbet ute i spåren.

12 Roubine vann sin första start i livet men sedan har det varit svårare att sätta nosen först och hon har sju andraplatser. Det har varit i en del 100 tkr-lopp så hon har matchats mot en del tuffa kull-kamrater så borde duga bra här. Långt mellan starterna så frågetecken för form och spår fyra i volten på tillägget kan innebära viss vingelrisk.

15 StinaAlvina Zonett hade jag med tidigt i tipsen sist, då hon skrällde men då var det spets från bra läge. Inte givet att hon är lika bra om det blir till att göra jobb ute i spåren men hon duger på kapacitet och form om hon har lite tur med loppet.

11 Bouillabaisse kvalade in till E3-finalerna som treåring och var fyra i korta E3, så den som visat högst kapacitet som unghäst. Men var nolla-nolla i sina två starter som fyraåring och har varit skadeförföljd så intressant med regidebut men måste väl ha lopp i kroppen och inte alls givet att man kör offensivt så då blir det chansartat.

13 Isabelle Sisu kommer från formstall och den här duger bra i klassen men lite chansartat spår men ska nog räknas vid bred gardering här.

Avdelning 7.

Ranking: A 12. B 3-5. C 6-11-9-10-2-1. D 4-8.

Se ”Bästa Spiken”

Spikar 12 Indigo här då jag tror han bara vinner det här på hårdhet och samtidigt är favoriten 3 Muscle Morique klart överstreckad här. Favoriten är spelad på över 40% men har bara vunnit ett lopp på 20 starter i enklare gäng och ska nu ställas mot betydligt tuffare motstånd än han är van vid. Visst har det varit höjning på slutet för favoriten med kuskplus och Uhrberg är vass i voltstart men inte alls givet att den får pangstart trpots fint tredjespår, galopprisk finns. 5 X.O.X.O kan öppna bra och kanske kan spetsa trots spår fem i volten där framme men utan hästar utanför kan det gå. Släpper väl och kan vinna loppet från rygg ledaren och väljer man att svara tror jag inte man står mot Ingo till slut.

Svårt att se någon vinna utöver dom tre nämnda och bra att ta ställning då men visst kan Ready Trophy få ett bra lopp och han kan avsluta snabbt så tänkbar som skräll men inte jättelåg procent på honom. Några andra i loppet som visat kapacitet har tveksam form och jag tycker det ser väldigt skitat ut.

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 3-9-7. C 1-6-10-4. D 11-8-5.

Här är min förstahäst 2 Feel The Benefit som blir lågt spelad i förhållande till dom andra två hårt betrodda i loppet. Jag tror att han kan spetsa och leda loppet runt om från bra utgångsläge. Lät bra inför Sylvesterloppet men han missade ett jobb inför det. Han går nog framåt med det loppet och Claes upp är inget minus då han vunnit båda starterna han kört. Tänkbar chansspik om man inte gillat mina tidigare spikförslag.

9 Babsans Bankir var loppets tidiga favorit och var bra på V75 sist men i Klass 1 och nu möter han hästar som varit bra i Brons-konkurrens. Dessutom fick han bakspår igen och har väl finalerna i sikte så inte alls givet att han körs offensivt den här gången alls. Favorit i fara, men det hade fler kanske insett och nu trendar 3 Fortnite kraftigt uppåt och är klar favorit på eftermiddagens kuponger. Han skrällde nere på Jägersro tidigt i höstas och varit intressant som utmanare i lopp efter det i kraft av att han har en vass spurt att tillgå. Men att bli stor favorit bara för att Goop sitter upp nu blir hårt. Han stod i 34 ggr sist och Feel The Benifit i 22 ggr. Inget har hänt båda är kanske lite bättre nu och dom ska nog vara jämnare på strecken här.

7 Black and Quick kan öppna snabbt och kommer han till spets så är han bra nog för att vinna loppet men även om han skulle kunna komma ner i rygg på ledaren ska det vara bra skrällchans. 1 Kalle Taxam kan med öppna hyggligt och vill nog försöka få rygg på ledaren också så kommaer han dit är distansen nog bra för honom. 4 Body n Soul tror jag får svårt då han mött enklare och procenten är nog klart i överkant här. Ändå tänkbar vid många men många är tänkbara här och inte helt otänkbart att strecka alla i sista avdelningen om man ändå garderar på här.

Stora systemet.

 1. 3-7.
 2. 1-2-7-8-10.
 3. 2-3-5-6-7-8.
 4. 7 Bottnas Justin
 5. 1-3-6-7-9.
 6. 5-6.
 7. 12 Indigo
 8. 1-2-3-4-6-7-9-10.

4800 rader som kostar 1200 kronor.

Lilla systemet.

 1. 3 Unique Creation
 2. 1-2-7-8-10.
 3. 2-3-5-6-8.
 4. 7 Bottnas Justin
 5. 3-6-7-9.
 6. 5 Madame Norrgård
 7. 12 Indigo
 8. 2 Feel The Benefit

100 rader som kostar 25 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se