Speltips: V86-Express på Åby & Solvalla 1/2

V4 Solvalla

V86 på Åby & Solvalla 1/2

Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Åby och Solvalla där vi har en bana som överlag är ganska nära genomsnittet på alla punkter på huvudstads-banana medan Åby är klart annorlunda. Åby har lite kortare upplopp men i gengäld dubbla open stretch vilket innebär två extraspår invändigt på sista raksträckan in mot mål. Detta gör att man har betydligt större chans att vinna eller få bra placeringar både från rygg på ledaren och från tredjepar invändigt. Det gör i sin tur att man släpper ledningen lite mer välvilligt på den här banan kanske och kuskarna vågar köra framåt lite mer från till exempel spår sex bakom bilen som är ett spår som visar betydligt högre procent segrar än på nästan alla andra banor.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

4 Say No More Zaz spikas i avdelning fyra då den här gått bra på skor och direkt efter träningsperiod med tidigare. Har bara gjort en start från framspår och spetsade då för att leda loppet runt om och det är väldigt hög segerchans på den här som det låter bra på i träningsrapporter med. Stark spik.

Gå Kort!

har inget tvåhästars-lås den här veckan med spelar med ganska få hästar i tredje avdelningen där många tycks fastna för en från bakspår som kommer att trenda kraftigt medans tidiga spelarna gjort troliga ledaren till stor favorit. Jag väljer att spela med båda plus en häst till för att få bra effekt på systemet mot många andra spelare här.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 8-4-5. C 9-1-3. D 6-7.

Här tror jag mest på favoriten 2 Romero som slipper den bättre hästen han mött och blivit slagen av två gånger på slutet så enklare mot nu. Ett par av hästarna i dagens lopp har funnits i slagna fältet vid andraplatserna på slutet så bra chans att han slår dom igen. Han blandar och ger och inte helt givet att han är lika bra igen men bra chans om han spetsar och leder loppet länge.

5 Uncle Töll får eventuellt norskt huvudlag nu så intressant att se som han tänder till på sådan växel som äldre. Han kan öppna bra från perfekt spår och Uhrberg kör ofta offensivt i starten från sådant läge. 4 FromHeaven Idzarda kan också öppna bra och bra startkusk från toppspår där med så över kort distans laddar man väl. Så kan bli tuff inledning för favoriten och jag streckar ett par till.

8 Orkan Von Haithabu har vunnit Bronsdivisionen från kön och i litet fält kan han vara tuffast här och stallkamrat till favoriten som kan bädda för den här om det körs hårt där framme om ledningen. Ett lopp i kroppen och går nog framåt med det.

9 Special Major var märkligt dålig sist men man hittade inga fel och startar på. Studsar han tillbaka på bra sätt och får ett bra lopp ska han kunna skrälla här då han gjort det bra mot tuffare Silverhästar tidigare.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 7-12. C 11-3-2. D 10-8-9-6-5.

4 Drizzle tycker jag har en mycket enklare uppgift nu om man gämför med alla tuffa lopp han varit ute i på slutet där han i princip alltid mött minst någon bättre häst. Nu är det inte givet att någon är bättre än honom och man kör väl i ledningen i det här loppet så då måste segerchansen vara bra och jag spelar med honom som kompletterande spik.

12 Mirci A’lir har matchats mot kulltoppar och kvalade in till finalen av Derbystoet i höstas men man ligger lite lågt från stallhåll och läget är kallt. Det är nog minus för henne med skor så inget hett bud från det här läget även om hon är bra för den låga klass hon är kvar i.

7 Comanches är gynnad av strykning invändigt men borde inte ta sig förbi favoriten och viss vingelrisk finns så klart. Kommer man ner i banan bra så har man nog bra chans här.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 5-11. C 3-10-4-7. D 12-6-2-9-8.

I det här stoloppet blev troliga ledaren i 1 Bahia väldigt stor favorit men sena spelare tycks ha fattat mer tycke för 11 Uberty Face som nog är en bättre häst. Den senare lär trenda kraftigt på sena systemen så jag tror inte spelvärdet kommer att bli bra alls på den från chansartat läge. Jag väljer att ranka troliga spetshästen först i Bahia.

5 Targaryan kan nog med öppna snabbt från spår precis bakom bilen här och är den som utmanar favoriten om spets men kanske nöjer man sig om man kan komma ner i rygg på ledaren. Skulle man spetsa och favoriten går i rygg på ledaren måste det vara bra chans att någon av dom två vinner loppet oavsett vem som har vilken position av dom två.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 11. C 2-1-5-7. D 9-6-8-3-12-10.

Se ”Bästa Spiken”

4 Say No More Zaz tror jag bara är bäst här och då värsta motbudet i 11 Michigan Bro fick bakspår är det givet att spika den förstnämnda. Under 60% är okej för han vinner loppet lite oftare än varannan gång här. Visst det är orutinerade hästar och för er som har spikar i andra lopp så är Michigan Bro tidig så klart men spekulerar man i att favoriten ska komma bort så kanske man vill ha ett par skrällstreck med. Innersta spårens 2 Xanthis Hilton och 1 Buzzed Driving får båda bra lopp och med spårsnåla resor över den långa distansen är det guld värt att ha krafter sparade till slut. Speciellt i låg klass där många är ovana den längre distansen, så båda har viss skrällchans.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 4-9. C 7-1-6. D 3-10-8.

Favoriten 4 Fortnite kan spurta snabbt och har varit kul som skrällbud vid några starter men som favorit var jag inne på att han är kallare sist och fick rätt då jag rankade ner. Nu blir han åter favorit och är väl löpningsberoende för att spara sin spurt och inte alls kul att gå på som favorit nu heller. Ganska lämpligt motstånd men bara en av flera då det är dåligt spelvärde på honom.

2 Haut Doctor blir givna förstahästen och kanske en tänkbar spik i bra lopp för honom med få hästar. Han startar hela 40 meter före tilläggshästarna och kan nog gå ganska bra tid i ledningen här medan dom andra får jaga i spåren. Nu blir det kanske att alla radar upp sig och någon av dom mer rutinerade som får draghjälp till slut kan bli för svår att stå emot trots allt, så jag garderar nog loppet.

9 Humble Stance har tre lopp efter långt uppehåll men nu har det åter blivit fem veckor mellan loppen då han fick en förkylning, men det var inte allvarligt och han stod inte över mycket alls. Stallet har haft bra form en längre tid och det låter som man tror på bra insats för den här. Jepson och springspår så kanske kan man komma ner före flera av övriga på tillägget och kommer att ha färre längder att ta på dom där framme till slut. Kan kanske bli tredjepar invändigt och fält i den här lopptypen brukar spricka upp men annars finns ju chansen även på dubbla stretchen här.

7 Ian B.R. är väl lite missgynnad av att inte få gå i bike här men duger bra i klassen så ska räknas.
1 Kirby Starlake kan få loppet i rygg på ledaren och kanske kan skrälla därifrån.
6 Digital Crunch har gjort många bra lopp i nuvarande regi men inte startat sedan i april och över lång distans kan det vara extra avgörande med avsaknad av lopp för att vara i form.

Avdelning 6.

Ranking: A 14. B 4-5. C 9-10-12-11-6. D 8-7-2-3-1.

Stolopp med spårtrappa och jag streckar många här då jag tycker att det ser svårt ut.

Här är kanske Nurmos duo hårdast i 5 Samaritana och 14 Indira Split men dom gör båda comeback här och kan behöva lopp. Kanske mest minus för Indra Split att man måste gå med skor men det blir bike direkt där mot sist och plus med en strykning i loppet där bak med. Samaritana tål väl att gå utvändigt och det kanske är den placeringen som är ledig här. Med strykningen invändigt för Indra Split rankar jag henne först trots skor på nu då jag tycker hon borde vara bäst här på sin hårdhet och fart.

4 Mitzy Gold är loppets spetsfavorit som gått bra hela vintern och nu får man bike på som hon inte gått i på ett tag så ger det lite extra kan man absolut leda loppet runt om. Det är det ett ganska tufft lopp för henne nu och hon är streckad i överkant men från spets ska hon slås.

Westholm har tre hästar i loppet där dom från bakspår är mest intressanta i 9 Carelya som han kör själv och hon vet vart mållinjen är i loppen och kommer från seger. 10 Bouillabaisse har ett lopp i hans regi och ska duga bra i klassen.

Både 11 Al’s Starlicious och 12 Hard Landing har kvalat in till någon större final som unghästar och matchats mot kulltoppar så ska duga bra i den här klassen som äldre. Visst är det chansartade lägen men båda körs av toppkuskar och startar tätt med hyggliga formintryck i sina senaste respektive lopp.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 2-3. C 11-8-6. D 1-9-4-7.

Stolopp där favoriten 5 Honor varit formstark i Danmark på slutet men möter tuffare nu och kan inte utnyttja sitt fina spår då hon inte kan öppna så snabbt. Tål dock att vinna lopp som det här från dödens, det har hon visat tidigare och även om spelvärdet är dåligt som hårt streckad så ska hon nog vara förstahästen i loppet.

2 Chantal Jet trodde man ju en del på näst sist med loppet i kroppen och hon fick en chans till gången efter som tidigt rankad i tipsen här. Nu är det bättre förutsättningar med bilstart och man är inne på att ge henne ett tuffare lopp den här gången då hon uppfört sig dåligt på slutet bakom hästar. Förra vintern ledde hon ett V75-lopp runt om och man ska köra henne i spets om man kommer dit den här gången. Hon kan absolut tända till på annat upplägg här så från ledningen rankar jag henne tidigt.

11 Darlington Fame har galopperat tre gånger i rad och inte fått ett riktigt lopp på väldigt länge så från chansartat läge som betrodd vill jag ranka ner lite på dåligt spelvärde den här gången. Litet fält är gynnsamt så klart men galopp-risken måste vara fortsatt hög.
3 Miriam Håleryd kan öppna bra och ska kunna få bra lopp på innerspåret långt fram men gillar inte om banan blir för hård. Tror inte man kör i spets då och hon kan vinna från rygg på ledaren här. 8 Global Diplomacy gjorde det bra sist och kommer från formstall som inlett året på bra sätt. Den här vann via en snabb spurt på Örebros korta upplopp då man fick bra effekt av första ryckhuva då. 6 Athena Face står lite hårt inne i loppet men med en start i kroppen, amerikansk vagn och från helt okej spår på banan så körs det väl framåt från start här. Stallet har börjat året bra så tänkbart att det är form redan på den här med.

Avdelning 8.

Ranking: A 3. B 10-4. C 7-2-11-6. D 8-5-9.

Här blir 3 Ciak Bi stor favorit men han blandar och ger en del så kanske överstreckad nu i comebacken. Han fick dessutom snabba pengar på sig i augusti vid andraplatsen i Big Noon-Pokalen där det var få anmälda och härdade hästar i klassen han stöter på nu. Ciak kan öppna så från bra spår borde Magnus A kunna köra sig till ledningen tidigt så han är hästen att slå. Han är så klart given förstahäst på kupongen då han har bra kunnande men man får bra betalt om man kan fälla honom som stor favorit och jag spelar med minst två streck till på kupongen.

2 Final Whistle drar mest streck bakom men kan inte öppna så vasst från innerspåret bakom bilen som det nu blir så risk att man blir över rejält och som näst mest streckad är det kallt när det blir så chansartat upplägg. Inte startat sedan november så kan behöva loppet för att vara på topp och gick väl ur form lite på slutet av förra säsongen. 7 Kalle Taxam drar nästan lika mycket streck och hade tur med perfekt resa sist och att han ska ha samma tur från spår en bra bit ut är så klart inte givet. Hästen duger bra och går hela vägen in. Kan öppna och kanske kan hitta rygg på ledaren då han blivit nedstruken ett spår. Tänkbar vid bredare gardering.

10 Xerxes Millpond hade kallt utgångsläge sist och kördes sist i fältet för att gå fortast av alla till slut som tvåa. Gången före spurtade han snabbt till seger. Så absolut toppform och har han tur att få position något längre fram eller bättre ryggar på vägen så lär han slå många till slut igen, kanske alla.

4 Ready Trophy är intressant från toppspår med Kontio upp men det är nog utrustnings-ändringarna som gör mest att han rankas upp en del här. Korta snabba intervaller inför det här och då han bromsade till när man drióg det norska huvudlaget ska man testa halvstängt den här starten. Dessutom blir det amerikansk vagn på för första gången i 45:e starten då kusken sist tipsade om att han trodde det skulle vara en höst det kan passa bra på.

11 Rally Inge var tvåa med skor i Guldklockan-finalen tidigare i vinter så trivs bra på årstiden och var fin sist med lite längre mellan starterna med så kanske ännu bättre nu. Läget är tufft men hästen duger här även om man ligger lite lågt då läget blev som det blev. 6 Swept Wing går helt okej mest hela tiden i tuffa sällskap och nedstruken till fina spår fem så är väl en tänkbar outsider om man vill strecka många.
8 Teton Miss Annie gjorde ett par starter i nya regin innan det blev en periods vinterträning och hon ska behöva loppet för att gå framåt. Dahlborg har dock haft bra form på stallet så intressant att se hur den här går nu i comebacken.

Systemförslaget.

  1. 2-4-5-8.
  2. 4 Drizzle
  3. 1-5-11.
  4. 4 Say No More Zas
  5. 2-4-7-9.
  6. 4-5-9-10-11-12-14.
  7. 2-3-5-6-8-11.
  8. 3-4-10.

6048 rader som kostar 1512 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se