Speltips: V86-Express på Åby och Solvalla 6/9.

Häst 2

Tips till V86 på Åby & Solvalla 30/8.

Omgången och banorna.

Nu är V86-Express igång på allvar med spelstopp 20:30 så ingen stress att lämna in då det är över en timme senare start än under sommaren. Ändå är det slut tidigare och det är perfekt TV-underhålling på onsdagarna även om man som ban-besökare så klart inte vill ha den här typen av upplägg när man är på plats. På onsdagar, framför livesändningen, med åtta lopp på kvällen är det överlägset och avgörs den här onsdagen på banorna Åby och Solvalla. Några starka favoriter i omgången men försöker att fälla omgångens två största favoriter den här veckan och spelar med två andra hårt betrodda som spikar, i andra lopp.

Åby är kul bana med stort upptagningsområde, dit många vill komma och tävla så bra lopp där allt som oftast och idag är inget undantag. Dubbel open stretch på banan så två extra innerspår på upploppet som kompensation för att det är ganska kort upplopp här, men fler får ändå chansen då. På Solvalla är allt ganska nära genomsnittligt, så inga konstigheter där.

Inspelade tips & Andelar.

På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många så spelas samma system ett par gånger, för önskat antal andelar. Stänger andelsspelet redan 19:30 onsdagar för att hinna bygga klart systemet innan inlämning, när jag vet hur många vi är och jag kan komma att väga in sen info. Systemet är än så länge bara öppet onsdagar och lördagar, men även där kan tillkomma till exempel GS75 och vissa V64-omgångar längre fram.

För övrigt gör vi inspelade tips till V75 på YouTube som du hittar länk till på trav.se och på FaceBook i både gruppen Sverige Spelar och FB-sidan Trav.se. Vi spelar in sent onsdag eller torsdag och brukar släppa det på torsdagen på Youtube men också i ljudformat där poddar finns.

Bästa Spiken!

I en längre intervju som Magnus A gav till Travpodden 24 augusti frågade man om det var någon i Nurmos stall han tyckte var lite extra och man fastnade en lång stund kring 1 Our Pride. Det lät som ett riktigt löfte utan svagheter och att han verkligen såg fram emot att få köra honom inför varje start där han längtade till han fick släppa av honom lite mer. I dagens lopp kan han kanske bli tvungen att köra honom lite snabbare än tidigare men det lät inte då på Magnus som det är en häst han vill sitta fast med. Hästen tillhör favoriterna till att vinna Kriteriet redan nu och här ska han väl bara se till att komma ut från sitt innerspår men hästen kan även öppna bra så tänkbart att han bara svarar upp innerspåret och leder loppet runt om.

Gå Kort!

I tredje avdelningen blev det tyvärr ett litet fält där ett par har strukits och jag är inne på att stänga loppet på tänkbar ledare tillsammans med omgångens mest spelade häst i favoriten från bakspår. Se avdelning tre för vilka hästar jag lägger ut texten kring och kankse kan man komlettera med en häst som kanske kan komma ner i rygg på ledaren med tanke på Åbys open stretch. Man får ändå bra betalt om ledaren kan rinna undan då favoriten där bak är streckad på nära 70% tidigt på onsdagen.

Avdelning 1.

Ranking: A 4-3. B 9-2-8. C 6-10-7-1-11-12. D 5.

Stolopp på Åby inleder omgången där favoriten är startsnabba 4 Our Pearl från perfekt utgångsläge och det är så klart bra chans att hon kan leda loppet runt om men det känns som hon blir för stor favorit. Ett par hästar kan öppna bra med invändigt om man laddar och det skiljer mindre på hästarnas segerchanser än vad procenten antyder. Man växlar dessutom ner till vanlig vagn på favoriten och hon har faktiskt bara vunnit 1/12 i år och 3/34 totalt sett så ingen som radar upp segrar. 3 Special Chance var bra sist vid seger så kommer med full form och får nu amerikansk vagn på så givet att den här är tidig. Det kan även bli lite vassare huvudlag men det bestäms på tävlingsdagen.

9 Organzza fick allt sparat i sitt uttagningslopp till Derbystoet sist och visar bra form och fina farter så hon ska räknas tidigt trots bakspåret.

2 Italy Mearas är nedstruken till innerspåret och hon kan öppna snabbare än sist då man tog det lugnt från start och hon kan få rygg på ledaren och har bra fart. Missvisande rad på slutet och lite bättre än formraden antyder.

8 Maltese Magic är ofta tränarkörd och får proffs upp när man dessutom är nedstruken ett spår och hästen är bra för klasse. Hästen har vunnit två gånger på tre försök då Stefan Persson kört och var klart bra sist även vid fjärdeplatsen.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 11-1-2-3. C 9-10-4-8. D 5-7.

I andra avdelningen spikar jag 6 PolePosition som var en av hästarna Redén snackade bäst om av alla han hade till start på uttagnings-dagen till Svenskt Travderby. Det lät väldigt påställt och även om han gjorde det godkänt i ett tufft kval med lopp ute i spåren så tog han ju sig inte till finalen och kanske kommer den absoluta toppformen i starten efter nu. Här är jag inne på att han bara är bäst och vinner oavsett upplägg, då han tål att gå i dödens, speciellt i det här loppet, men ändå troligt att han blir framvinkad till ledningen efter en bit.

1 Matiere har slagit In Love Mearas två gånger i rad i riktigt stark stil med utvändiga resor och ingen tvekan om att det är en riktigt stark häst på uppgång. Han rekordsänkte rejält sist och är nu klar för STL-finaler så inte givet att man kör allt för offensivt fram till det. Framförallt ligger problemet i att han inte är så startsnabb så innerspåret kan bli en fälla här och favoriten här är bättre än vad han mött tidigare så det blir tufft att vinna nu.

2 Doctor Gio är härdad på V75 i sommar och har ofta haft sämre lägen så kan väl få ett bättre lopp den här gången och var lite uppåt formmässigt sist efter ett för tufft lopp i starten före. Så här säger tränaren om sin häst till Sulkysport där intervjuerna med honom ligger uppe för fri publicering.

Doctor Gio gjorde ett väldigt bra lopp senast efter att varit nedsatt gången innan på Axevalla. Ju längre distans som gäller desto bättre är det för hans del för då får han chansen att trava in sig och öka undan för undan. Jag tror att han är bättre denna gång och för en gång skull har han ett bra utgångsläge. Vi får se hur det blir balansmässigt nu när vi startar ganska tätt, men han är inte alls oäven med skor heller om det krävs. Det blir öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

3 Michigan Bro och 4 T.Midi har båda bra lägen där båda kan öppna vettigt från och troligt att duon gör upp om ledningen här där båda sedan säkert kan tänka sig att släppa ifrån sig spets om favoriten kommer tidigt. Bäst chans för Michigan Bro att få rygg på ledaren eller spets här och han kan absolut skrälla om favoriten har en dålig dag.

11 Marion Mark har hittat formen i de senaste två loppen och tål att gå en repa ute i spåren. Det är en vinnarhäst som vunnit 10 av sina 38 starter och som nu får amerikansk vagn efter att ha gått voltstart sist. Han har tre segrar och ett par andraplatser i den amerikanska vagnen och har höjt sig ytterligare på barfota runt om så klart intressant med maxningar nu.

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 1. C 2-7-5-4-3. D -

Treåringslopp där det tyvärr bara var nio anmälda från start och efter ett par strykningar är det bara sex hästar kvar för favoriten 9 Epsom As att runda. Vid fullt fält och bakspår hade det varit ett klart bra läge att försöka fälla men nu är nog segerchansen bra för Epsom som tillhört favoriterna i båda E3-finalerna. Han har dock blivit lite för stor favorit den här gången spelad som omgångens största favorit på nära 70% så det är nog trots allt läge att gardera honom. Med tanke på att han nog siktas mot allra största loppen i höst och inte ska vara på topp riktigt nu efter ett par finaler under sommaren.

1 Capricon Trot kan öppna bra och har fått en träningsperiod sedan sist och han vann i fin stil i sitt E3-kval på Färjestad tidigare i sommar så han kan absolut spetsa och leda loppet runt om. Open stretch finns ju med att tillgå så ingen fara om man blir av med spets heller på den här banan. Annan tänkbar häst som kan få rygg på ledaren är 2 Kong du Dalm som med kan öppna bra och smyga ner i rygg på Capricon Trot.

Flera som kan öppna bra i loppet i 7 G.R.Torso, 4 Pure Joy och 3 Star Photo där alla tre kan öppna hyggligt och givet att den förstnämnda är gynnad av att fått invändig häst struken. Den sistnämnda är det mer frågetecken för formen hos liksom form-frågetecken hos 5 Nelson Greenwood som varit struken sedan sist. Både han och 4 Pure Joy testas första gången barfota runt om här och kan så klart få höjningar på det. På Nelson Greenwood ska man dessutom ändra till norskt huvudlag och får kuskplus den här starten.

Inte otänkbart att strecka alla hästar på reducerat system där man kan vikta insatserna på Epsom As och Capricion Trot lite mer. Men på matematiskt system kanske man kan stänga på tänkbar ledare tillsammans med bästa hästen i fältet.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 6-4. C 3-9-1-7-10-12-11. D 2-8.

Omgångens näst största favorit tidigt på är 5 Live To Tell som är obesegrad efter fyra starter och nu ska lättas i balansen ytterligare. Det står att han gick barfota bak sist men det stämmer inte han hade dock lättare skor då än tidigare och nu blir det första skolöst bak i lopp. Visst är det intressant men redan i femte starten och visst ökar galopprisk med sådana lättningar, speciellt på orutinerade hästar och jag garderar honom den här gången.

4 Gourmet Brodde har man inte varit helt nöjda med uppträndandet hos tidigare men senast var ett rejält fall framåt i det avseendet och han blir nog allt bättre med loppen. Tål offensivt upplägg h’r och var bra för Claes sist så bra med fortsatt han upp.

6 Ever Loving kan öppna bra och skulle kunna stressa favoriten i starten här och skulle favoriten komma bort kanske den här kommer till ledningen och kan stanna där hela vägen. Hade proböem med bakaktionen i tidigare regi men bättre i debuten för ny tränare sist. Tränarkörd då och stort kuskplus nu. Fel i programmet även på den här vad gäller balans, han gick med skor bak och nu är det dags för barfota runt om och dessutom amerikansk vagn och blir det sådan maxningar är det så klart väldigt intressant.

3 Sagittarius ska eventuellt gå i bike för första gången och kanske barfota fram så från bra läge ska man räknas så klart. 9 Global Dependable rullade över i galopp då det gick fort in mot svängen och det blir lite lugnare med bakspår och lite ändring i balansen kanske. 1 David Frontline kan öppna hyggligt och kan få bra smygresa på innerspår så kan skrälla i bra firm. 7 Einar Ruda får stort kuskplus och går tillbaka till barfota bak som han gått bra på tidigare men vingelläge nu så klart. Skulle han ha lite tur duger han.

Avdelning 5.

Ranking: A 12. B 11-3. C 10-6-5-4-8-7-1. D 9.

Bäst där framme är 3 Kadabra Dream från stall som haft form i sommar och den här är inget undantag i juli-augusti. Bra chans att få ta över ledningen från startsnabba 4 Neo Turbo då en annan startsnabb i 2 Victory’s Club SKA STRYKAS enligt kommentar i Travrondens intervjuer, så borde väl strykas under onsdagen.

6 Lincoln Abe Boko och 5 Kron Vici Star kan båda öppna hyggligt fort men sist blev det galopp när man ville ladda med den senare så kanske lite lugnare start den här gången och man körde runt honom bakom fältet så kommer mer förberedd hit kanske. Lincoln Abe Boko har väl bättre form visad då han gick klart bra efter tidigt avancemang till dödens sist och nu växlar man tillbaka till vanlig vagn då man inte tyckte att man fick någon bike-effekt sist. Jag håller ändå några från bakspåren som mer intressanta.

Bäst i fältet måste väl 12 Frankie Godiva så rankar honom först trots sämsta läget då det inte givet att favoriten där framme får det serverat då det trots allt finns några till som kan öppna hyggligt i loppet. Det skulle kunna bli lite växlande av positioner där framme som det ofta blir på Åby med tanke på open stretch. Visst har inte Frankie startat sedan i mars men han har vunnit direkt i sona comebacker tidigare och i sin tävlingsdebut så ser det som en bra grej att han är fräsch i första starten. Han har vunnit 8/12 och kanske bara är bäst här.

11 Combat Fighter visar bra speed då han är startsnabb, vilket han inte får utnyttja här men han han skulle kunna chansas lite med mellan hästar och komma igenom på bra sätt trots häxläge. Derbykval sist och bra lopp i starterna före med så ner lite i klass hit och ser formstark ut med sparade krafter på slutet.

10 Loyal Cash kommer från stall som hittat formen på sistone och det brukar ju smitta av sig i stallen. Intressant comeback för den här efter kortare frånvaro nu och nu kör Adrian istället för Dante som sist så litet plus där.

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 8-4. C 7-10-3-5-6-9-2. D-

Se “Bästa Spiken!”

1 Our Pride har man inte fått se förlora ännu och det har varit med mycket sparat vid segrarna så är inne på att han är bara bäst även den här gången. Kusken låter otroligt uppåt kring den här hästen. Tränaren låter med väldigt uppåt kring hästen och kör med lite lättare balans den här gången. Man sa i tidiga intervjuer att det skulle bli vanlig vagn men det är anmält bike och lär väl testas i värmningen så faller det väl ut kan det vara ytterligare en växel redan men också en viss risk. Både lättning i balans och bike i kombination med att man kanske laddar från innerspår kan absolut resultera i galopp och kanske vill man testa lite gränser inför kommande Kriteriekval så visst er där lite chansartat. Jag chansar på att det man väljer att köra med fingerar och det verkar finnas så mycket i den här att man nog inte chansar allt för mycket i några avseenden, han borde vinna ändå.

Fint treåringslopp som är stängt vid 180 tkr tjänat så väldigt fina treåringar för så låg klass i propositionen och motstånd saknas inte. 8 Competivo är nog värst mot trots spår längst ut bakom vingen men han kan öppna snabbt så kan hamna bra på det trots läget. Han är också obesegrad och gick 14-tid i sin tredje start där Daniel bestämde tempot själv i ledningen.

4 Observe’em testar man kanske i bike första gången här och från toppspår kan även den här öppna bra så skulle man få bra effekt av amerikansk vagn och komma till ledningen kan den här så klart vinna loppet. Man har dock inte varit helt nöjd med honom på slutet så ska ändra till tyngre balans till den här starten och då känns det ju inte som maxar direkt, utan kanske kör mer på säkerhet och vill testa biken.

10 Extreme Point har ett lopp i kroppen efter nästan två månaders uppehåll och går väl framåt med det. Han gick 1.14,7 i sin tävlingsdebut på Wolvega i slutet av mars och borde väl vara bättre nu men har varit strulig bakom bilen så kanske bara bra med bakspår den här gången för felfri avgång.

7 Et Gar gjorde ett bra kval till en Breeders Course-final i somras men varit sämre efter det och skulle det vara uppryckning så duger han här om favoriten skulle komma bort. Ny distans och ny kusk nu och så här säger tränaren om hästen och vilka ändringar som är planerade:

Et Gar har fått ett svårt startspår här på nytt och även om jag uppfattar honom som stark så är distansen ny för hans del. Jag tror att det kommer bli ett mer avvaktande upplägg den här gången och dessutom så kommer jag ändra från helstängt huvudlag och barfota runt om till öppet huvudlag och skor runt om. Han pullade helt enkelt för mycket senast så det är läge skifta huvudlag. Hästen är inte dålig på något vis utan fungerar han så kan han vara med på en bra placering, säger Alessandro Gocciadoro.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 1-8. C 9-11-5-3-4-2-6. D 12-10.

En spårtrappa som 1 Dylan Dog Font är stor favorit i när han nu gör debut i Riordans regi och han ska komma väl förberedd med snabbt banjobb inför den här starten och visst låter det bra. Man maxar direkt balans och utrustning och får kuskplus men innerspåret är inte enkelt att spetsa från på Åby och häst som går första gången för svensk startbil kan få problem. Så som stor favorit vill jag verkligen gardera den här då han stöter på ganska hårt motstånd för klassen här.

Flera en bit ut som kan öppna snabbt och snabbast från bra spår kanske 6 Raket Brodde kan komma iväg men han släpper väl och då är kanske 4 Tom n’JerryDiamant eller 5 Conte Prad tidigt framme för att överta och den som får spets av de två borde väl köras i ledningen över den korta distansen. Tom n’JerryDiamant vann bredd sist och Conte Prad har inte vunnit lopp i år och möter hårt motstånd så inte alls säker på att någon av dem räcker ens från spets här. Men det verkar påställt hos båda för att gå i ledningen.

3 LoveExplosion H.C. körs en del i ledningen men är nog inte lika snabb från start som nämnda tre hästar så det hänger väl på om någon skulle vilja släppa om han körs offensivt tidigt men verkar inte troligt. Han har inte vunnit lopp i år på fyra försök trots att han fått ta över ledningen vid flera tillfällen.

7 Mustang Racer har matchats i tuffare lopp än det här i år då han tävlat flitigt i Silverdivisionen och sist då han var ute i vanligt lopp fick han vinna. Bergh har vid flera tillfällen varit inne på att han hållit bättre form än resultaten gett sken av och det har varit en del positionsbekymmer. Nu ser jag det som ett mer vanligt lopp den här gången och då måste han duga väldigt bra. Nästan alla invändiga hästarna är från klassen lägre och han borde kunna köras offensivt här och ska ha bra chans att sänka dom flesta från dödens i det här loppet.

8 Bo C. har hög kapacitet och testas nu i ny regi där han ska ha fått lite mer muskler och kan behöva ett lopp i kroppen för att få upp snabbheten men han har så hög kapacitet att det kan absolut gå direkt här. Ulf O upp här när det är bike på direkt och helstängt huvudlag och kan vara första gången i amerikansk vagn för den här vilket så klart är intressant.

11 Special Major står så klart tufft till och har inte startat sedan speedracet på Elitloppshelgen men kommer väl förberedd med snabbt banjobb inför det här. Det var planerat träningsuppehåll så inga skador eller sjukdomar inblandade och Dwight Peeters har han gått bra för tidigare. Hästen är startsnabb så klart missgynnad av bakspår men vunnit spårtrappa på Åby för något år sedan över lång distans från tredje startledet så går bakifrån med. Bra speed och med rätta ryggar kan han vara en storskräll till under en halv procent.

9 Jackson Avery gillar kort distans och var med i speedrace på Solvalla så har väligt bra fartresurser för klassen. Väldigt bra i ledningen på Årjäng i juni på 1.10,4 och det är inte många i fältet som klarar sådana tider så får han sitt lopp kan han speeda förbi många till slut.

Avdelning 8.

Ranking: A 10. B 11-1. C 7-6-2-12-3. D 9-4-5-8.

10 Midyat Zaz slog ett par av motståndarna sist men hamna bra på det då han kom ner i banan direkt men gick fram före en stark konkurrent och fick andra utvändigt bakom en som höll uppe tempot i dödens. Han kunde bara köra rakt fram och det såg stabilt ut men nu är han klar för den finalen man kör om platserna även här. Inte alls lika givet att man får det lika serverat från tuffare läge och jag garderar den här favoriten även om man måste gilla inställningen hos honom. Det är dessutom kort distans så mer chansartat med bakspår då och visst finns alltid viss galopprisk hos honom.

11 Damon Hill Treb var riktigt bra enda gången han gick barfota runt om och så är det aviserat igen så intressant om han hittar tillbaka till den formen. Forss upp som vid två bra starter i juni är också ett plus och så här säger tränaren till Sulkysport om hästen:

Damon Hill Treb var sjuk senast på Jägersro så det loppet kan man glömma. Han har fått kurera sig efter det och tränat på bra. Även om han inte är hundraprocentig form så tror jag att han kommer göra en bra insats. Det blir helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota, säger Alessandro Gocciadoro.

1 Erjon kan öppna bra och får bra smyglopp på innerspåret och streckas tidigt då han är härdad på V75 på slutet och haft sämre spår tre gånger i rad men nu kan få loppet med lite tur.

2 Interwall ska byta helstängt till blinkers nu och har gått med det en gång tidigare med galopp i starten då så inget kvitto på det huvudlaget. Han har ofta varit tränarkörd men Mats E har gjort det bra bakom hästen när han kört så klart plus med honom upp från bra läge i biken.

6 Loaded Olle gick i ledningen i loppet favoriten vann sist och fick elak press av häst som galopperade som slagen till slut i det loppet. Kort distans nu och kommer han till ledningen så kan han leda runt om den här gången istället.

7 Peter Pan hade man en chans att gå ut i rygg på favoriten sist man möttes och hade ju fått ett perfekt lopp då. Goop valde att sitta kvar på innerspår den gången och hästen fick aldrig luckan senare utan gick i mål med mycket sparat i första loppet på ett par månader. Nu går man säkert framåt med det loppet i kroppen och dessutom är det aviserat barfota runt om den här starten och intressant med debut över kort distans för honom.

12 Landmark River gick bra till slut mot favoriten men det var efter absolut perfekt resa och lucka så osannolikt att han får ett ens nära likanande lopp härifrån. Däremot är det intressant att se hur han går i bike och på barfotabalans inför kommande starter så håll utkik. 9 Huit 4 Snowy Me 5 Level Off 8 Alvar Burge

Stora Systemet

 1. 2-3-4-8-9.
 2. 6 PolePosition
 3. 1-9.
 4. 4-5-6.
 5. 3-10-11-12.
 6. 1 Our Pride
 7. 1-7-8-9-11.
 8. 1-2-6-7-10-11.

3600 rader som kostar 900 kronor.

Lilla Systemet

 1. 3-4.
 2. 6 PolePosition
 3. 1-9.
 4. 5-6.
 5. 3-11-12.
 6. 1 Our Pride
 7. 1-7-8.
 8. 1-6-7-10-11.

360 rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se