Speltips: V86-Express på Åby och Solvalla 30/11

Åbytravet

V86-Express på Åby & Solvalla 30/11

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Åby och Solvalla där man ska tänka på att Åby har sin open stretch att tillgå. Så trots att upploppslängden är klart under medel där får ändå hästarna från rygg ledaren och även från tredje par invändigt bättre chans att vinna loppet än annars. Solvalla har medellångt upplopp och på båda banorna är som oftast spår fem bäst bakom bilen och spår ett bäst med voltstart. Anmärkningsvärt på Åby är att spår lite längre ut är bra trots eller kanske tack vare extraspåren på upploppet som då gör att fler släpper spets här och fler från spår sex-sju vågar köra offensivt i starten. Spår sex är ett bra spår med bilstart på Åby.

Tänk på att kolla väder innan inlämning då det kan komma en del ändringar i balansen om banorna tvingas ha grövre material vid uselt väder. Det är också sista dagen man får välja skolöst, efter onsdagen är det skotvång några månader över vintern så flera gör sina sista starter på optimal balans på ett tag nu, inget att spara på helt enkelt, för vissa. Ska försöka nämna några det kan gälla och man kanske tror lite mer sådana hästar den här omgången än på dom som ändå väntar på skotvång och lite långsammare tider nu.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Är väl ingen jätte-idé men en häst som förmodligen har omgångens klart högsta segerchans på förhand. Är väl risk att fler förstår det sista timmarna och på V86 fungerar det bättre än på många andra streckspel att spela med favorit-spik i sista avdelningen. 9 Bentley Gar går tider på medeldistans som flera i fältet får kämpa för att komma ner på över kort distans så ska bli väldigt intressant med kort distans första gången på svensk bana. Hon är van kortare distanser sedan tidigare regi i Italien och efter två strykningar i loppet ska hon ha riktigt bra chans att gå runt fältet här.

Gå Kort!

I andra avdelningen är nog en häst lite övertsreckad och så klart är han inte chanslös men jag väljer att ta bort ett par som drar en del streck för att stänga med två betrodda, då jag tycker att vi får bra effekt på att hålla nere markeringarna lite här. Låset blir på två bakspårshästar, se vid avdelningen två vilka och mer om varför.

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 5-10-9-8. C 2-4-3. D 1-6.

Här får vi ta många då jag har svårt att se hur det ska bli kört och hästarna på tillägget är bra men kan få svårt att komma bra till här.

7 Conte Prad är loppets klara favorit men så mycket bättre än övriga är han inte så då det är tveksamheter för formen är det givet att gardera. Struken för hosta sedan sist och inte gått lopp på fem veckor.

10 Wingait Leif har ingen utanför sig i starten och då är inte spår fyra i volten lika illa som annars. Var ute i en del tuffa lopp i somras och gick ur sin fina form från i våras lite då. Nu har det åter varit ett par bra lopp på slutet men helt klart allt bättre formintryck. Spurtstark häst på hemmaplan som står lämpligt till i loppet nu och ska räknas mycket tidigt.

5 Steady Victory kommer från formstall och är en av dom tänkbara på grunddistansen här. Flera V75-starter på slutet och har gått i väg klart bra från spår fem i volten tidigare. Måste ha bra chans och från stallet tycker man att han är klart bättre än raden och låter uppåt.

9 Donna Summer är svår att komma rätt på och hon är ojämn. Hon har klart hög kapacitet och ska kunna skrälla här som bortglömd nu. 8 King of Djazz var inte långt efter favoriten då dom möttes på Halmstad och den här hade 12 bakom bil då. Klart streckbar nu när Joakim tror på sin häst. 2 Bugatti Veyron galopperad då han var pigg sist och var inte trött efter det så står perfekt inne på pengarna där framme. 4 Appollo Prophet Call gick bra enda gången barfota runt om för tre starter sedan. Nu är det sista chansen i år att köra så igen och även om det är spår fyra i volten och han står hårt inne på pengrana så är det ändå lite intressant till bara 0,7% här. Streckar många men tänkbart att måla på ännu mer faktiskt.

Avdelning 2.

Ranking: A 9 B 10. C 7-1-4-5. D 6-11-3-2-8.

9 Midyat Zaz har vi gått mot eller garderat ett par gånger på slutet och fällt honom som stor favorit men nolla och d i raden på slutet gör att han inte blir lika stor favorit den här gången. Tänkbar att spika då han är kvar i låg klass men han är samtidigt ostabil och jag väljer att låsa tillsammans med en ytterligare en fin häst för klassen.

10 Coffey var väldigt bra inför V75-starten sist och många trodde på spets liksom tränaren, i den frågan var väl jag mer skeptisk men förstod att han var mångas drag då hästen varit fin inför det. Nackdel med bakspår när han inte riktigt ville passera hästar till slut sist men här är det längre upplopp och Magnus känner nog hästen bättre. Dessutom är det enklare mot förutom favoriten så klart men starkt lås tycker jag här.

7 Comanches är den jag tycker är överstreckad då han var väldigt het i spets sist och det finns ursäkter då en tuss åkte ur ena örat tidigt och han blev för peppad. Jag tror dock det kan kosta en del att komma till ledningen från det här spåret och laddar man fullt finns väl risk att han blir het igen. 25% är för mycket på honom även om han så klart kan rinna undan om han släpps till spets och kan hålla eget tempo. 4 You to Tidy är dock startsnabb från perfekt läge här och ledde sitt lopp runt om sist. Visst var det ett breddlopp på 17-tid men med form borde man väl vilja försöka köra i ledningen här. 5 Ajlexes Abraxas har svarat för höjning i amerikansk vagn senaste två starterna men ändå bara vunnit ett lopp på 19 starter så ska inte räcka mot dom två-tre bästa här. Toppspår och maxat i balans och utrustning kan ge en andraplats igen kanske men 11% är i överkant. 1 M.T.Ramos får första Goop upp så intressant då han alltid är tränarkörd annars. Positivt formintryck sist på en av få lopp på barfotabalans. Tänkbar storskräll från kanske rygg på ledaren.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 8-3. C 5-4-1-7-11. D 2-10-12-9.

En storfavorit till över 40% på 3 Deon W. som gör första starten sedan i mars så borde kanske behöva loppet i kroppen för att vara på topp. Ganska låg klass och den här står bra inne i loppet men kan inte gå på en sådan som stor favorit, som bara gjort ett banjobb efter tre månaders träning efter sjukdomar.

8 Capriccio D’Amore blir det första bike i Riordans regi nu och den här har galopperat en del så felfri kanske den här är bara bäst då den varit igång lite mer och visat form till skilland mot favoriten.

6 Marion Mark är startsnabb och spår sex på Åby gillar jag, då vågar kuskarna att ladda och det kan bli spets eller rygg på ledaren här. Med galopprisk och start längst ut för ett av motbuden och frågetecken för formen hos favoriten så kan det här vara en kul förstahäst.

5 Classy Knox har bra läge och kan öppna från spår precis bakom bilen så skulle kunna hitta rygg på ledaren och ser ut att vara i ganska bra form.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 4-3-2 B: 11-12-1-10-6-7-9-8

Amatörlopp och en del okända körsvenner för kollektivet och jag tycker loppet är lite av ett ‘en eller alla-lopp’. Jag väljer att chansa och spela med kompletterande spik här i 5 Istra som har ett bra läge och är stark och rejäl. Hon har vunnit lopp i Frankrike och har fyra lopp i sin nya regi här. Tränaren kör inte ofta men har rutin och körde försiktigt med henne sist så hon hade en del sparat i mål. Hon lär gå hela vägen in i mål och från fint läge borde man kunna hitta ner i banan på vettigt sätt. Ofta risk för att det går för fort i den här typen av lopp så upplägget att gå för långspurt när övriga kört färdigt kan vara en bra taktik även om jag hoppas man hittar dödens. Barfota runt om skrällde han på Solvalla med i sverigedebuten och aviserat så nu igen efter att ha gått med bakskor två starter på slutet.

2 Inshallah D’Estino ser jag som överstreckad favorit även om han trendar nedåt på procenten nu under sena eftermiddagen. Tufft motstånd nu och har sin seger från enklare lopp på Rättvik medan min spik har seger på Solvalla i raden. 6 Campari gick bra sist och kommer med full form så tidig vid gardering med samma körsven som sist. 3 Coquina Beach fick det inte alls att fungera på barfotabalans för några starter sedan men är banan bra och hon är mer mogen för det nu kan det ju ge effekt. Är dock tveksam även om det är första gången på några starter som hon får ett bra spår.

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 4-1. C 13-12-14-3-6-11-9. D 7-2-5-10.

Bästa hästen är 8 Ultion Face som gjort det bra bakom riktigt starkt motstånd i gulddivisionen där han också varit före flera riktigt bra hästar vid framskjutna placeringar. Nu är det dock hela 40 meter tillägg för hästarna här bak och då kan det ju bli för långt fram så kompletterar med ett par hästar på grunddistansen med.

Stallkamraterna 4 Kövras Joker och 1 Uncle Silvio är bra hästar för sin klass och står riktigt bra till här på hemmaplan och ska ha bra chans att kunna hålla undan.

12 Marvellous Tooma och 14 Lady Beluga tror jag får svårt att nå fram från sina lägen även om det är bra hästar för sina respektive klasser och jag tror. Därför rankas 13 Dats So Cool för dom två nämnda och är först av c-hästarna att ta plats på systemet. Springspår och Jepson är bra grejer.

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 1-6-2-4. C 11-3-10-5. D 12-7-8.

Här riskerar favoriten 1 Ruger att bli över från start men han är stark och rejäl och kan absolut öppna helt okej även från innerspåret här så kommer han ut eller mot förmodan kan hålla upp innerspåret är han riktigt tuff här.

Det är ett klass 1-lopp där det är väldigt öppet men 9 E.L.Jetpack måste vara understreckad nu till run 10% efter att ha varit klar favorit i ett hårdare Klass 1-försök sist. Då gick jag för att fälla med många streck mot och nu måste han vara förstahästen då dom tre som var på pallen den gången var betrodda i finalen i klassen förra veckan. Den här har varit favorit i både finska kriteriet och i finska derbyt där han gjort bort sig i båda finalerna så kvar i för låg klass och här på hemmaplan kanske han bara är bäst.

Loppet är vidöppet bakom dom två givna förstahästarna i loppet och jag spelar med många streck här då min idé har bakspår och då favoriten har chansartat innerspår. 6 Jerka Sting och 4 Kash Keeper kan båda öppna bra men intressant med första gången i bike från framspår för den först nämnda. Gick bra från kön i enda gången i den vagnen och sista gången för året på barfota runt om så räknar med att man laddar vad som går här. Den senare kommer i full form och kanske kan man tänka sig lopp i rygg på ledaren här. Den av dom två som går i ledningen har så klart riktigt bra chans.

2 Ferox Brick startar på gång efter annan i hårda lopp för klassen och gör nu comeback från bra spår. Får Magnus A upp första gången så intressant även om det kan behövas lopp i kroppen men man får väl bara en chans i klassen då han står perfekt inne på pengarna här. 11 Max Håleryd vann med kuskplus sist och fortsatt Goop upp mot att oftast vara tränarkörd är fortsatt bra på rätt distans för honom. 3 Global Crossover har bra läge

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 3-5. C 7-9-10-6-8. D 11-4-12.

Här blir det för stor favorit i 5 Lorenzo Boko som man nog behöver försöka fälla då jag bygger systemet med storfavorit i sista avdelningen. Lorenzo kan öppna bra även om det inte är någon raket från start men precis bakom bilen borde han ju få bra fart här. Nu är dock kusken utbytt och även om alla kan köra i spets osv så är inte Jeppe Rask någon jag vill spela till nära 60% på stora streckspel i Sverige. Bara en av flera för mig i tuff Bronsdivision.

1 Gerben gillar man ju och nu blir det sista gången för året man får köra utan framskor på honom och han kan öppna klart bra bakom bilen. Skulle han få rygg ledaren är det mycket intressant med open stretch till slut. Även 3 Zenato kan öppna bra och är ute efter lopp på innerspår med lucka till slut. Man återgår till norskt huvudlag då han blev för het och låg på med stängt huvudlag i Bjerke-starten som kostade honom en bättre placering där. 7 Georgia Am kan lägga iväg bra är den av dom där framme som är mest gynnad av invändig strykning då hon kommer ner till perfekt sjättespår bakom bilen här. Full form nu igen och kan både öppna och avsluta snabbt så även om hon möter tuffa hingstar och valacker är hon rolig till bara 2%. 9 Holdfast Am har startsnabba ryggar och kommer från formstall så tänkbar storskräll även om han är färsk i klassen. 10 Ready Doc duger med bra i klassen och Jörgen S har bra fart på stallet för dagen. Även skrälldugliga hästar från bricka 6 och 8 är gynnade av strykningen så dom båda kommer ner i banan något.

2 Inspiration STRUKEN, var annars en spurtkanon som skulle ha haft bra chans här.

Avdelning 8.

Ranking: A 9 B 4-12. C 5-3. D 1-6-10-7-11.

Se ”Bästa Spiken!”

Här blir 9 Bentley Gar klar favorit i ett stolopp hon bara ska vara bäst i och jag väljer att spika. 4 A Perfect Dutchess har så klart ett bra läge och spurtade fint till slut efter galopp där jag trodde på henne i V75 på Bjerke näst sist. Då var det enklare mot än dagens favorit och långresa för ston ger upp och ner i prestationer så även om han vann i enklare gäng sist och visar form så är jag osäker på hon räcker. Kan nämnas som jämförelse att den hon mötte på Bjerke näst sist, som var stor favorit då, mötte Bentley Gar 20/10 och Bentley stod då i 1,49 mot Global Collection, som i sin tur stod i under 2 ggr pengarna mot A Perfect Dutchess på Bjerke.

12 Faeza Zet är bra sto i klassen och är klart gynnad av två strykningar i loppet så att hon stått tillbaka lite på procenten för att hon hade bricka 12 gäller ju inte i samma utsträckning längre. 5 Nymke Brigadoon nämnde jag tidigt vid segern på V86 sist, då stod hon perfekt inne i loppet med mest på kontot så betydligt tuffare mot nu. Hon visade då han trivs fortsatt på Solvalla och presterar allt som oftast bra här. 3 Losch Boko har kvalat in till både stoderbyt och finalen av stosprintern i år så snäppet bakom kulltoppar men frågetecken för formen.

Stora systemet.

 1. 2-4-5-7-8-9-10.
 2. 9-10.
 3. 3-5-6-8.
 4. 5 Istra
 5. 1-4-8.
 6. 1-2-4-6-9-11.
 7. 1-3-5-7.
 8. 9 Bentley Gar

4032 rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-5-7-8-9-10.
 2. 9 Midyat Zaz
 3. 3-6-8.
 4. 5 Istra
 5. 8 Ultion Face
 6. 1-2-6-9.
 7. 1-3-5-7.
 8. 9 Bentley Gar

288 rader som kostar 72 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se