Speltips: V86-Express på Åby och Solvalla 22/3

Åby

V86 på Åby & Solvalla 22/3

V86 Express-omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Åby och Solvalla. Solvalla är mer genomsnittlig bana på det mesta medan Åby är lite annorlunda. Åby har lite kortare upplopp som vägs upp bra av att man har dubbla extraspår invändigt på upploppet, open stretch. Vinnare från spets ligger på ungefär medel på båda banorna oavsett distans och anledningen till att det blir så på Åby är kanske att det enklare släpps till ledningen här än på andra banor.

Ingen jättefavorit den här veckan på spelformen med fyra hästar som letar sig upp precis över 50% och där kanske minst någon kan tänkas trenda ner under det. Det är bra för potentialen i omgången att många system varierar sig i vilka spikar man går på och det kan absolut ge bra då jag ser det som att kanske bara två av hästarna i omgången har strax över 50% segerchans, övriga borde gå att fälla.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

I sista avdelningen kommer veckans starkaste favorit ut i 2 Nugget Zon som har så mycket bättre läge än värsta motbudet och borde hålla sig före den hela loppet. Han kan dessutom öppna klart bra om man vill och jag trodde/hoppades att man skulle köra framåt direkt i årsdebuten men då valde man passivt upplägg och satt kvar in i det sista för att gå snabbast av alla till slut med gott om krafter sparat. Nu är det väl upplagt för att bara bomba för att överta från alla där framme och då ska ingen kunna passera honom i det här loppet. Tar man åter lugn start så är man ju i andraspår och har kanske då värsta konkurrenten i ryggen så kan då se till att sätta in attack före och ta sig fram utvändigt eller köra till slut så oavsett upplägg blir han svår att ta en längd på här.

Gå Kort!

I första avdelningen sticker tre hästar ut på strecken och i segerchans och jag spelar med tre markeringar då jag inte tror att övriga räcker. 10 Rackham är kanske den med bäst kapacitet men brände i årsdebuten i fjol som ännu större favorit och kanske behöver loppet. 6 Tycoon Conway Hall är den som visat mest i karriären här 6,6 miljoner tjänat och en del fina segarar genom åren. Var fortsatt bra som 12-åring i fjol så kanske vinner säkert lopp som 13-åring med. Litet fält och han går barfota så den passas då Flemming visat form på stallet med dom han kommit till Sverige med på slutet. 5 Heart of Steel sparar man bakhovarna på men kommer med ett lopp i kroppen och spetsar nog här så kan absolut leda loppet runt om.

Avdelning 1.

Ranking: A 10. B 6-5. C 2-7-3-4-8. D 9-1.

Se ”Gå Kort!”

10 Rackham är härdad i Frankrike men svek som stor favorit i årsdebuten i fjol och även om fältet är litet så kommer han få göra lite jobb och favorit i fara.

2 Tabasco C.D. kan öppna snabbt och kanske får rygg på ledaren så kan så klart överraska med sådan resa och open stretch men till nära 10% mot så mycket bättre hästar känns verkligen högt och jag vill inte betala för honom här. 6 Tycoon Conway Hall är gamal men gick bra i fjol och är en tuffing som slått betydligt bättre hästar han stöter på idag och hamnar nog bra på det då han kan öppna och den här kan nog vinna loppet från dödens.

5 Heart of Steel spetsar väl och kan så klart rinna undan så måste streckas tidigt här. Övriga borde få svårt att räcka.

Avdelning 2.

Ranking: A 13. B 4-2-7-5. C 3-10-11-6-1-8-12-14-9.

Kallblodslopp på Solvalla och favorit som står tillägg i 13 Kavaleren som jag gillar och han har väl blivit lite bortkörd på slutet så stort kuskplus nu. Han står dock tillägg på hästar som inte har så mycket mindre tjänat så verkligen tufft läge här och favorit i fara.

2 Sambo Ö.K. gjorde debut i ny regi sist och var okej men man tyckte man hamnade fel i balansen på honom och provat med lite olika i träningen så ska var bättre nu. Han klarar spåret och är snabb så går hela vägen in i mål och fäller nog många här.

4 Reime Blesen har lurigt spår men är en häst som varit strax bakom absoluta kulltoppen som unghäst och duger nog bra här då han fick ett snällt lopp i kroppen i årsdebuten sist.

7 S.K.’s Ariel har springspår och kan starta igång där ute i banan och körs framåt direkt så hamnar man bra på det och inte blir hängande i spåren måste han ha bra chans här då han står väldigt bra inne här.

5 Rönningsgutten blir hårt streckad och är en fin häst men det måste vara hög galopprisk från spår fem även om han verkar trivas med Kontio som vann med honom sist. Vann bara 1/15 i fjol så 23% när han nu möter tuffare än sist måste vara i överkant och bara en av många här.

3 Dellenit står lite hårt inne men har ett bra spår och får kuskplus hit så med skoryck är det intressant då han kan komma bra på det härifrån. Gick väldigt bra på barfota i fjol.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 2-10. C 9-12-1-7-6. D 11-4-8.

2 Iconic har hamnat lite i spåren så positivt med spår två direkt för den här och hamnar han inte allt för långt bak så måste han ha bra chans med fin form.

3 Tenoutoften ska kunna spetsa härifrån och kommer med lopp i kroppen så borde vara bättre nu och borde ha bra chans att leda loppet runt om.

9 Mateo di Quattro borde behöva lopp i kroppen och behövde ett par starter i fjol innan han vann lopp. Han är nog bra för klassen men körs väl försiktigt i årsdebuten och kan ha problem i tempoväxlingar sedan.

10 Just Perfect Sisu kommer med lopp i kroppen hit och går säkert framåt med det. Hit lättas han rejält med barfota bak och lättare skor fram än sist så måste vara toppchans med rygg på startsnabba Tenoutoften så borde han kunna komma igenom på bra sätt direkt.

12 Big Best Helvin är nog bra för klassen men missgynnad av läget då han snabbstartata gång efter annan från bättre lägen så mycket chansartat den här gången men tänkbar om man streckar många.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 2-5-3. C 6-7-12-10-4. D 11-8-9.

Här spelar jag med spik för 1 Lawrence Boko som kan öppna snabbt och borde kunna spetsa och leda loppet runt om då han kommer med absolut toppform eller helt enkelt att han bara är alldeles för bra för den låga klass han är kvar i. Gustav är duktig att ta vara på sina bra chanser och vi har sett honom ta sig ut tidigt när han blivit av med spets med andra hästar från innerspår och han är vaken så skulle någon komma snabbt ute i banan tror jag han löser det med. Hästen är nog huvudet högre än sina konkurrenter här så jag spikar.

3 Northman Maxus har vunnit från dödens på slutet men Lennartsson vill se att andra gör jobbet den här gången och planerar att köra till slut så räkna inte med offensivt upplägg här. Fin form och bra skalle men chansartat upplägg då han dessutom inte öppnar så bra och kanske hamnar en bit bak.

2 King Chaos är intressant nyförvärv i Westerholms stall men gör första starten sedan oktober nu och startar mot ett par som kommer med full form. Så även om han också är överkvalificerad för så här låg klass så kan han ju behöva lopp i kroppen och har spår utvändigt om favoriten sida vid sida så svårt att se vad han ska få för lopp.

5 Golden Cresent kanske man vill testa barfota runt om och tänder han till på tätare starter här så kan han absolut överraska om favoriten har en dålig dag.

6 Solkattens Olivia kan nog öppna ganska bra men man har inte laddat fullt någon gång ännu och kanske spår lite för långt ut för att kunna ta sig förbi alla invändiga. Hon ska lättas lite i balansen hit.

Avdelning 5.

Ranking: A 12. B 11-6. C 3-5-4-7. D 1-2-8-9-10.

Spårtrappa med bara 12 hästar där klart bästa hästen har så klart sämsta läget i 12 Inspiration och dessutom gör årsdebut här. Tror ändå att han fäller väldigt många till slut här och kan vinna loppet om han inte har för mycket otur.

Favoriten 6 Västerbo Tramp blir på tok för hårt streckad här och kan bli hängande i spåren i inledningen här så favorit i fara. Lättas med barfota fram och har bra form men här maxas flera invändigt med bike så kan kosta en del att få överta och det kan bli för tuff inledningen.

11 What a Winner är V75-härdad och möter många enklare än han mött på slutet dessutom var han fin på barfota sist så plus-balans fortsatt och varit igång lite mer än flera av konkurrenterna här.

3 Aramis Face är startsnabb så med kuskplus och bike här från bra läge så får den här ett bra lopp men möter några mer rutinerade här och är bara en av flera.

5 Special Topsecret är väldigt startsnabb och spetsar nog för att få ett bra lopp i rygg på ledaren eller liknande. Skulle hon glömmas bort i spets eller kunna köras i rygg på ledaren ska hon kunna överraska.

4 Dats so Crazy och 7 Gloster Gladiator kan båda öppna snabbt och har båda varit ute på V75 i vinter och kommer man ner på innerspåret och får bra lopp så skulle någon av dom kunna skrälla.

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 6-9. C 12-8-5. D 2-4-11-10-3.

6 Round Cube kanske kan komma till ledningen från bästa springspåret men inte alls givet då det är bra häst och kusk från spår ett, men skulle den här spetsa så kanske man leder hela vägen. Gjorde det okej i försök och final på V75 i slutet av förra året och gör nu årsdebut så kan behöva loppet så favorit i fara.

9 Mister Lucky Sox var också ute på V75 i slutet av förra året med seger näst sist och den här har man nog väntat på barfoatsäsongen för så han går barfota bak direkt här. Ska kanske också behöva loppet men bra nog att vinna direkt ändå.

1 Ove Palema kan nog svara upp innerspåret från bästa spåret i volten och enda segerloppet i fjol togs då han var ensam 20 meter före betydligt hårdare hästar men höll undan med lättehet. Taktiken borde vara given och till skillnad mot värsta konkurrenterna har han ett lopp i kroppen och kan vara framåt med det.

12 Strängnäs Palema kanske kan ha lite tur och komma igenom bättre här än om det hade varit bilstart. Haft sparat i mål i båda årets starter och går väl framåt med två lopp i kroppen, jan kommer från stall som visat form på slutet och den här ska dessutom eventuellt köras första gången barfota runt om.

8 Match’em var hårt betrodd sist men det var kanske långt mellan loppen och dessutom blev det galopp så med ett par lopp i kroppen ska han vara bättre. Här kan man hitta rygg på ledaren och få ett bra lopp på innerspåret hela vägen så ska absolut ha högre segerchans än kollektivet tycks bedöma.

5 Dareios di Poggio blir lite bortglömd då han har en missvisande form-rad efter att ha matchats mot tuffa kullkamrater i höstas. Med en vinterträning innanför västen är han säkert ännu bättre och han har gått från spåret ett par gånger tidigare.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 9-11. C 10-3-13-14-12-15-5-6-2. D 7-4-8.

1 Luxury River är en klart vettig favorit från bästa spåret där framme och hon står bra inne i propositionen så troligt att hon spetsar och leder loppet runt om. På Åby får man ju chansen även om man skulle hamna i rygg på ledaren. Rutinerad körsven som dessutom väger betydligt mindre än när den här är tränarkörd kan vara plus. Faktiskt första gången någon annan än tränaren kör henne vilket kan ge lite extra speciellt hos ston med sådan förändring och stallet har inlett året i bra stil så med lopp i kroppen för henne är det bra chans nu.

9 Coco Line ligger Flemming lågt med och hoppas få med pengar hem men hade då inte sett vad det är för motstånd och hon måste hävda sig bra här. Det brukar vara bra ordning på hästar han åker till Sverige med och det här är nog inget undantag. Hon vara bra sist enligt kusken i den starten och nu lättas hon ytterligare från att gått med skor bak i den starten till barfota runt om nu.

11 Heartbeat Julie har gått barfota runt om 11 gånger och vunnit tre varav den första gången hon gick så och ett av segerloppen var det 100 tkr till vinnaren på just Åby. Visst har det varit ytterligare höjning med bike med men nu när det blir första barfota på ett tag väntar jag mig bra prestation. Kan behöva lopp i kroppen för att vara som bäst säger tränaren men samtidigt belyser han att hon är väl förberedd och att barfota-balans är ett stort plus för henne.

10 Roubine vinner inte så ofta men visade form i starten sist och med lopp i kroppen är hon nog bättre. Hon har en del galopper i historiken så spår fyra i volten är chansartat men kapacitet för att vinna finns.

3 Silvertail ser jag som överstreckad i loppet och bara en av många vid bred gardering, det finns många som är bra för klassen på tillägget som skulle kunna skrälla med rätt lopp istället. Hon var inte fräsch i årsdebuten och uppfräschats och tränat på så comeback nu och visst kan hon vara bättre men kanske behöver lopp i kroppen.

Riordans duo 13 Silvertail och 14 Candlewick är båda två sådana man trott ska vara lite bättre än dom sedan visat. Den förstnämnda har testat en del på V75 och möter väl lite enklare än hon är van att vara ute mot så från fint springspår kanske hon kan vara långt framme här. Den senare får smyga på innerspår en bit och kommer man ut på bra sätt finns kapacitet för storskräll i det här loppet då även hon testat ett par lopp i tuffare konkurrens.

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 9. C 1-6-10-3-12. D 11-4-7.

Se ”Bästa Spiken”

Klart bästa segerchansen i omgången har 2 Nugget Zon som höll sig under 50% till långt in på eftermiddagen idag och lär kanske trenda något uppåt till men ska riktigt bra chans att vinna loppet. Står perfekt inne i propositionen med sparade krafter i årsdebuten och bra utgångsläge nu så borde han bara vinna loppet när han har en start i kroppen. Lite ändringar i utrustningen här med som ska vara ett plus med lång checkrem som ska göra att han inte sätter huvudet under vingen i starten, fortsatt barfota bak och amerikansk vagn gör att han är klar spetsfavorit.

9 Global Classified har visat ruggig höjning och form i vinter men också fått snabba pengar så även om han ska kunna hävda sig bra i klassen så är ändå favoriten en klass bättre häst redan. Att man då lämnar handikapp med bakspår och fortsatt skor gör att det borde bli tufft att slå favoriten. Man har rygg på favoriten i starten så kan man följa den och om favoriten inte kommer till ledningen får den här ett bra lopp och kan så klart vinna men procenten är i överkant.

1 Express Love är också en bra häst för klassen men har inte visat den startsnabbhet som krävs för att försvara innerspåret på Solvalla så även om det ska vara rejäl höjning med ett lopp i kroppen och barfota runt om nu så är det klart chansartat. Blir över från start men skulle man kunna nå rygg på ledaren finns så klart chansen.

6 Mamaneedshismoney hade höjning första gången i bike 2021 och gjorde sedan förbättrade insatser första gångerna på länge i amerikansk vagn i somras igen. Nu blir det första bike sedan oktober och höjning att vänta igen då, när det dessutom är stort kuskplus och man blivit nedstruken till perfekta spår fem bakom bilen. Visat fin form i lite enklare gäng i år så barfota fram nu lär med göra sitt men han står lite hårt inne i klassen men om dom två bästa har en dålig dag samtidigt så är det jämnt bakom och han kan skrälla.

10 Ninja’s Kiss och 12 Eowyn är båda ett par tuffa märrar som gör det bra ofta och tävlar framgångsrikt på Solvalla men möter ett par för tuffa hingstar och valacker här så även om båda säkert gör bra lopp igen så får dom svårt att räcka här och passas när det dags för stolopp för dom igen.

11 Babaris har harvat på i V75-sammanhang men möter ändå ett par tuffare än han van vid så kanske får svårt men han visade fin form där han hamnade allt längre bak men avslutade snabbt sista biten på första barfota runt om på länge. Positivt med strykningar i loppet men passas när han går ner i rätt klass igen, då han kan gå framåt av att möta tufft motstånd här.

Systemförslaget.

  1. 5-6-10.
  2. 2-3-4-5-7-13.
  3. 2-3-10.
  4. 1 Lawrence Boko
  5. 3-4-5-6-7-11-12.
  6. 1-5-6-8-9-12.
  7. 1-9-11.
  8. 2 Nugget Zon

6804 rader som kostar 1701 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se