Speltips: V86-Express på Åby och Solvalla 19/10

Åbytravet

V86-Express från Åby & Solvalla, 19/10

V86-Omgången.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Åby och Solvalla där Solvalla har sitt upplopp på 200 meter och inga konstigheter. Åby har lite kortare upplopp men det kompenseras av den dubbla open stretchen på banan som ger fler chansen och det gäller att ha krafter kvar till sista biten även för ledaren här. Ganska gott om hästar i loppen den här veckan och några ovissa lopp gör att spelvärdet är helt klart okej den här onsdagen.

Andelsspelet är öppna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen efter hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Har absolut ingen stenklar vinnare som bästa spik den här veckan men en jag tycker är högst trolig vinnare i sitt lopp och som framförallt har bra spelvärde då han inte ens är favorit. 4 Bottoms Up Broline tror jag har bra chans att bli släppt till ledningen av dom flesta där framme om inte Kontio bara tar spets av egen kraft från toppspåret man lottats till. Höjt sig med blinker och antagligen helstängt eller goggles på nu och hästen går framåt för varje start säger Nurmos, han säger vidare att han inte är osäker och att han tror mycket på honom här. Kan även bli första gången med rycktussar den här gången. Loppet är ett treåringslopp där värsta konkurrenterna dragit bakspår och det ligger som avdelning sex på V86-kupongen.

Gå Kort!

Spelar med lite färre hästar i avdelning fyra och sju där jag stannar på tre streck i båda dom loppen. Se vilka hästar jag förordar vid respektive avdelning.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 5-3-1. C 10-11-7-4. D 2-8-9.

1 Bold Request blir alldeles för stor favorit även om han har ett bra läge och procenten blir väl för hög då alla ska ha med honom då det är första avdelningen, då vill få gå emot. Jag tar med honom i sin debut över längre distans men rankar ner på dåligt spelvärde.

6 Easy Cash tror jag är bästa hästen då han var riktigt bra i Bronsdivisionen förra året då han mötte och slog hästar som bland andra Rackham, Oscar L.A. och Laradja Wrijthout. Nämnda hästar har knallat vidare till högre klasser medan den här gick ur form och har bytt regi. Ett par lopp i kroppen och fint utgångsläge mot lämpligt motstånd och kanske är han bara bäst här.

3 Loyal Cash står bra inne på grunddistansen från bra spår och mest intressant är att han får riktigt kusk den här starten. Väldigt låg procent och hästen är bättre än formraden skvallrar om.

5 Rossi Garline är rutinerad V75-häst som blandar och ger lite men vi har kommit rätt på honom i tipsen tidigare. Nu står han tufft inne på pengarna i propositionen men ska ändå räknas tidigt då han trivs på långa distanser och nog kommer duga bra i Brons.

10 Starbec’s A.to Z. är en vass avslutare om han är på humör och har man lite tur från springspåret kanske man kan få bra fart från start. Voltstart brukar han inte öppna snabbt i som tränarkörd men från springspår får man ju extra anlopp.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 6-8 C 1-3. D 9-7-2-4.

5 Corazon De B. gillar jag läget för och bara knapp favorit så jag tar ställning och spikar, det är ett bra lopp att gå på spik i då man lätt hamnar i ranking efter strecklistan i det här loppet och tre-fyra hästar höjer sig klart mot övriga. Corazon går första gången i bike här och har spår innanför värsta motbuden så bra chans att vara före dom i starten och kan då komma till ledningen tidigt, då kanske det är över.

6 John King Boko har varit överraskande bra men kan väl inte öppna så snabbt att han ska ta en längd på favoriten. Skulle dock favoriten ha en sämre dag kanske den här kan vinna från utvändigt. 8 Kinky Boots har varit struken inför det här så därav lite lägre procent för den här då det dessutom är sämsta läget av dom betrodda. Det borde väl bli till att backa från start och då blir det chansartat även om det inte är sämre häst än dom två mest betrodda.

1 Twigs Honor får ett bra smygläge med bra form efter seger sist med oryckta tussar och satt fast med sparat innan det. Här kan man kan få rygg ledaren i ett lopp det skulle kunna bli tryck på. 3 Conrads Diderot var över sekunden efter Corazon när dom möttes i september. Har dock hunnit vinna enklare lopp sedan dess och formen är uppåt så från bra läge är han kanske tänkbar skräll.

Avdelning 3.

Ranking: A 1 B 5-6-2. C 3-12-7-11-4. D 10-9-8.

Lopp i ganska låg klass där en ganska stor favorit i 5 Love Keeper bara är tre år mot äldre och det spelar oftast viss roll. Visst spelar det mindre roll fram på hösten men ändå en faktor av allt som ska vägas in när man bedömer det är en bra favorit eller inte. Inte givet att han får ledningen trots fint utgångsläge och är väl favorit i fara om det blir utdragen körning om positionerna här. Till över 40% är det nog i överkant den här gången och garderingen är given. 1 Icebreaker Sisu kan nog svara i spetsstriden även om innerspåret inte är det bästa på den här banan när bilen släpper men den här är startsnabb och dom ska ta en hel längd för att komma förbi. Ledningen eller kanske rygg på ledaren funkar bra och man kanske ändrar lite i huvudlaget den här gången, men bestämmer strax före start.

6 Dynamite Sensation tycker tränaren är en väldigt bra häst för klassen och säger att det ska bli spännande start här. Han fick sparat i mål sist vid galoppen och ska gå framåt med det loppet i kroppen så från bra läge på Åby är det bra chans med kuskplus så klart.

2 Walking the Wire satt fast med sparat näst sist och gick bra tid som tvåa på Solvalla sist och har visat fina farter så från bra spår måste han vara aktuell i det här gänget. Kan öppna snabbt.

3 Apollo Prophet Cal har haft spår 7-9-10 på slutet så klart plusläge den här gången och han är nog inte mycket sämre än dom mest streckade här då han visat fin fart i benen.

12 Marion Mark har visat att han tål en del i spåren och går bra mest varje gång. Spåret är kallt så klart men det ser ut att vara många startsnabba där framme som gör att det kan bli lite utdragen körning tills positionerna är tagna, då kan det bita bra för köhästar till slut om det kostat en del för dom där framme. Första gången i bike sist som funkade bra och det var bra häst för klassen han inte kunde slå i den starten.

Avdelning 4.

Ranking: A 15. B 1-14 C 8-7-10-11-2-3-9-4. D 5-6-12.

Här blir 1 Happy Go Pepper stor favorit och är väl bäst på grunddistansen och har många hästar mellan sig och värsta motbuden i starten men jag förordar ändå ett par från riktigt dåliga lägen. Har nog inte så hög segerchans som procenten antyder så lågt spelvärde på henne men svår att spela utan då hon har så fördelaktigt läge.

15 Breeze är klart bästa hästen men står med dubbla tillägg av den anledningen och det är många att runda här. Ensam med dubbla tillägg och kan komma nära för henne enklare hästar än hon är van att möta så om det inte blir allt för mycket djur ute i spåren kan han nog runda fältet ändå.

14 Best in Show As är också bra men startar från bakspår på sin mellanfålla så även om voltstart inte är hennes bästa gren så är det ett läge hon borde gå felfritt från. Magnus A har kört henne en gång tidigare och då vann dom så klart plus med honom upp. Man tror på vinstchans från stallet och låter uppåt.

7 Thelma M.M. har en trist formrad och då man inte hittat några problem och hon är fortsatt bra i träningen kan det ju vara så enkelt att hon inte riktigt räcker när det blivit allt tuffare mot. Bra spår nu men slitna hovar så skor behövs och tycker inte hon ska speciellt bra chans mot mot dom bästa här då. 8 Samaritana gör comeback efter lång frånvaro och har hög kapacitet så kan vara tänkbar till låg procent då Nurmos hästar sällan behöver loppen i kroppen för att vara bra.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 1-6-9-11. C 2-5-7-10. D 12-3-8.

4 Cassiopea Font är nog en vettig favorit i ett väldigt öppet stolopp i låg klass men hon har dragit iväg i för hög procent då det handlar om orutinerade hästar där alla borde vara på uppgång i sina karriärer. Visst kan hon komma till ledningen och vinna så är därmed min förstahäst i loppet men tycker nog att man ska gardera här.

1 Delayed är bra för klassen och var fin i biken näst sist men gången efter blev det galopp tidigt och såg bra ut efter, så kanske blir det första felfria loppet från framspår i biken nu. Bra läge att få en fin smygresa från dessutom och ska vara tidig. Det var kurvorna som strulade sist men nu är det vanlig bana och kanske blir det ändringar i balansen här för att få henne mer stabil i travet.

6 Girl Happy E.P. satt fast med rubbet sparat sist och vann två lopp i rad innan det så står sig bra i klassen och spåret är helt okej på Åby. Tidig.

Ett par treåringar från bakspår streckar jag också tidigt på högt spelvärde då båda är streckade till under 3% i 9 Havannah Line och 11 Molly Vici. Den senare hängde med på en 13-tid på Solvalla sist bakom en fin Nurmos-häst och det är tider andra i loppet inte varit nära. Den förstnämnda kvalade in till Danska Oaks näst sist men tog inget i finalen från hopplöst läge mot bättre hästar. Kan gå framåt med det och möter enklare motstånd nu. Båda borde duga bra här.

2 Lazy Breeze gick maxat sist med barfota runt om, norskt huvudlag och bike som man var nöjda med hur hon gick så och det blir fortsatt maxat här från bra läge. Möter kanske några för bra men från fint läge kan hon få bra lopp och ska då kunna skrälla.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 11-10. C 9-1-6. D 3-5-8-2-7.

Treåringslopp där dom flera bra har fått bakspår så jag väljer att ta ställning för en från bättre läge och spikar 4 Bottoms Up Broline.

11 Miru Boko blir loppets klara favorit men dras med bakspår och vann inte sist som ännu större favorit när man fick gå utvändigt. Visst är även den här bra och Magnus A vill väl vinna men skulle min idé sitta i ledningen kanske man inte tar drivningsböter i dödens med stallkamrat om man vill hålla sig väl med tränare och ägare i det stallet. Här blir det skoryck fram första gången och det är så klart intressant men också chansartat på orutinerad häst. 10 Madagascar blir det första gången bike för och antar man vill testa inför Breeder´s Crown med lite nytt på både den här och hos favoriten. Det är som sagt bra pengar att köra om i ett par lopp till för säsongen för unghästarna och då vill man sällan bränna allt krut i den här typen av lopp när man fått kalla lägen. Visst kan även den här vinna loppet om man har tur och kommer igenom bra och inte heller ovanligt med ett gäng galopper i lopptypen men grundtipset bygger på att både den här och favoriten är lite överstreckade och jag spelar mot.

Wäjertsens duo i 9 Byron Face och 1 Tequila Trot räknas båda tidigt med toppkuskar och från smyglägen det kan stämma från, så ska båda streckas tidigt vid gardering.

Avdelning 7.

Ranking: A 13. B 6-12. C 3-5-1-15-2. D 10-11-8-14-9-7-4

6 Duchesse W.F. blir väldigt stor favorit i den här spårtrappan för ston och visst ska hon väl vara favorit men det är många som kan öppna invändigt och då kan det bli en bit ute i spåren innan man får överta. Sånt kan sitta i benen till slut då många vill ner till plankan på Åby och jag tycker att garderingen är given och rankar till och med ner den här stora favoriten ett snäpp på det dåliga spelvärdet på henne.

13 Italy Mearas tror jag är en minst lika bra häst som favoriten och hon går ner lite i klass nu då hon mötte hårdare motstånd sist. Då var hon ändå favorit trots tuffare motstånd än nu och höll klart bra från ledningen den gången och skulle väl vunnit för att fått toppbetyg men hon gick då vanlig vagn, nu återgår man till bike. Tror amerikanska vagnen gör mycket för henne då hon var bra i den ett par starter sedan, dessutom ordinarie körsven upp nu och visst är sällan Gustav J ett minus men Ebbinge känner hästen och är klart mer meriterad och rutinerad.

12 Honesty gjorde inte mycket väsen ifrån sig som treåring men när hon kom till Flemming radade hon upp segrar som fyraåring. Inte många starter i år och comeback nu så när Flemming tar med henne till Åby direkt är det nog bra insats att vänta direkt. Visst är läget kallt men det är spårtrappa så man räknade väl med detta och hästen står bra inne i klassen. Aviserat barfota runt om direkt och bike så räknar med att hon fäller många till slut här, kanske alla.

3 Nan's Cash vann när hon debuterade i ny regi i början av augusti. Hon trivs på Åby där hon vunnit från dödens i tidigare regi och har nu ett fint utgångsläge och bra körsven upp så kan vara tänkbar skräll. Stallkamraten 5 Whispering Hills kör Goop själv från bra läge och hon kan öppna hyggligt från det här spåret så får bra resa där framme och håller bra form så också hon ör tänkbar vid bredare gardering. 1 Cascabella drar nog lite för mycket streck här men kan öppna bra och skulle hon få rygg på ledaren så ska hon kunna vinna trots att hon möter tuffare motstånd än hon är van vid. Var till exempel en hel sekund efter favoriten här sist då hon tröttnade rejält till slut från utvändigt ledaren.

Avdelning 8.

Ranking: A 6. B 9-8-2. C 10-12-7-1-3. D 11-5-4.

I avslutningen är det ett ganska fint sprinterlopp för ston där 6 A Girl Has No Name blir lite för stor favorit då hon mycket väl kan galoppera om det blir stressig inledning. Hon kan även galoppera senare i loppen med och här lär det bli svar i starten från 2 Succession. Succession är ofta betrodd men har bara vunnit ett lopp på 12 starter i år och det är inte den segerprocent vi är vana att se på Redén-tränat så frågetecken för vinnargnistan här.

8 Sweet and Wild vinner inte heller så ofta men här är det klart mer tilltalande procent då dessutom Magnus A kör. Det är aviserat andra gången i amerikansk vagn och sist man provade, tidigt i våras blev det galopp från bakspår så första i bike från framspår.

9 Primadonna Tile vill man väl prova Solvalla-resa med inför finalerna i slutet av november som man redan kvalat in till då man vann ett försök i Diamantstoet sist. Absolut toppform och mest startpoäng i fältet så måste räknas från ett läge man kan komma igenom bra från.

10 Dacore är kollegan Jens Lönnaeus spaning i loppet då han såg henne gå riktigt bra som trea i på Rättvik i somras och gillade intrycket i kombinationen bike och barfota runt om. Jag kan inte annat än att hålla med att det är klart intressant att det är första gången sedan den starten man går maxat i amerikansk vagn igen. Om värdet är riktigt lågt på V86 och man lever till sista avdelningen så kan det sticka rejält i utdelning om den här skulle sätta nosen först. Visst krävs det mycket tur men jag streckar den som en av många i loppet.

Apropå Lönnaeus, så avslutar jag med att nämna att han förstärker V75-inspelningen inför lördagens omgång på Jägersro, så håll utkik efter inspelat material till den omgången.

Stora systemet.

 1. 1-3-5-6.
 2. 5 Corazon De B.
 3. 1-2-3-5-6-12.
 4. 1-14-15.
 5. 1-4-6-9-11.
 6. 4 Bottums Up Broline
 7. 6-12-13.
 8. 2-6-8-9-10.

5400 rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet.

 1. 6 Easy Cash
 2. 5 Corazon De B.
 3. 1-2-5-6.
 4. 1-14-15.
 5. 4 Cassiopea Font
 6. 4 Bottums Up Broline
 7. 6-12-13.
 8. 6-8-9.

72 rader som kostar 18 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se