Speltips: V86-Express från Bergsåker & Solvalla 3/5

Bergsåker entré

V86 på Bergsåker & Solvalla 3/5

Express-Omgången.

V86-Express har spelstopp 20:30 och avgörs den här onsdagen på banorna Bergsåker och Solvalla där det är ganska genomsnittliga förhållanden på båda banorna. Något över medel vad gäller upploppens längder på båda banorna och innerspåret i starten bakom bil är lite bättre på Bergsåker än på nästan alla andra banor. Lite oklart hur det blir med underlagen på banorna nästan varje dag senaste månaden men borde vara bra under onsdagen. Ha lite koll innan inlämning om det är några som ändrar sig angående barfotakörning. Margaretas Tidiga Unghästserie i alla fyra avdelningarna på Solvalla med 300 tkr till vinnaren i respektive lopp gör att många nog ställt iordning lite extra hit. För treåringarna är det lopp för väldigt orutinerade hästar som kan göra det ovisst medan fyraåringarna har hästar som försökt kvala till Kungapokalen och Drottningpokalen så klart mer förberedda hästar i dom loppen.

Andelsspelet är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

Hästen med klart högst segerchans för dagen är favoriten 4 Gooner i första avdelningen och inte för att han inte möter enkelt motstånd för det är absolut tre bra motbud i loppet men han är lite bättre. Han fick dessutom så bra startspår bakom bilen att han ska kunna sitta i spets tidigt och från ledningen vinner han väl bara loppet men även väldigt hög segerchans från utvändigt över den korta distansen och han är en stabil spik. Han är faktiskt inte ens omgångens största favorit, så en bra spik att inleda omgången med och sedan försöka fälla den andra stora favoriten i omgången i stället.

Gå Kort!

I femte avdelningen är det 14 ston utspridda på tre volter på två startfållor och det är klart att det är öppet och ovisst där några haft en lång vinter medan andra gör comeback eller har någon start i kroppen. Inte mindre än tre av dom bättre i loppet har bakspår på tillägg och har väldigt chansartade uppgifter framför sig och visst kan man ha tur och det löser sig men jag är inne på att försöka chansa bort ett par här och gå riktigt kort i loppet så stänger femte avdelningen på tre streck.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 6-9-3. C 2-1-8. D 5.

Se ”Bästa Spiken”

Ett lopp för hästar som precis gått ur Silver-klassen kan man säga och 4 Gooner är en riktigt stark favorit i ett litet fält och framförallt är det troligt att han spetsar efter en bit så är loppet över.

6 Axel Ruda har varit en följetong på V75 i vinter och radat upp fina prestationer men haft en lång formtopp och även om han är fortsatt fin i loppen så är favoriten här mer härdad i klassen som mött och slagit dom bästa på sommaren och det är ett steg upp för Axel Ruda att ta. Nu är det dessutom spår utvändigt och då har han haft problem när det ska tas någon längd på riktigt bra motstånd men skulle favoriten komma bort är han första utmanaren på visad form.

9 Merritt är tidigare stallkamrat till favoriten och var verkligen en följetong genom klasserna på V75 men skadades, var borta i över ett år och bytte regi under uppehållet. Han har sedan startat på under höst och vinter i sin nya regi och höjt sig lite med loppen han fått. Nu var det comeback sist efter ett par månader från tävlandet och han gick i mål med sparat så är kanske redo för bästa insatserna i nya regin nu men missgynnad av bakspår då han är väldigt startsnabb. Passas i Silverdivisionen framöver.

3 Huddlestone har fint läge och riktigt bra statistik på barfota bak som är en balans han bara missat plats med en gång på 15 försök och har många segrar på. Han går upp lite i klass när han mäter tre som kanske är lite bättre men han har läge, form och maxad balans första gången på väldigt länge så har ett par av de värsta motståndarna en sämre dag kanske han kan överraska.

5 Vacqueyras är alltid en faktor i loppen då han kan öppna bra från toppspår men här måste man väl vara nöjd om man kan komma ner i rygg på favoriten. Klart kuskplus nu så antar att hon tar mer tillvara på hästens kvaliteter för chans till hygglig placering från rygg på ledaren kanske.

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 4-9. C 10-12-6-7-1. D 8-5-11.

‘Margareta-lopp’ för treåriga hingstar och valacker med 300 tkr till ettan så ett fint lopp på Solvalla och även om vi har ett par riktigt fina treåringar i favoritduon så är jag inne på att det inte alltid är så lätt i tidiga lopp för unghästar. Långa resor för båda och orutin finns samtidigt som hästar här kan utvecklas rejält från en start till en annan och jag chansar att gardera loppet väl medveten om att favoriten kanske bara är bäst.

3 Noah Boko är favoriten jag talar om som klarat resan till Solvalla tidigare och var fin som tvåa i förra ‘Margareta-loppet’ där han gick i spets och bara fick se sig slagen av en riktigt bra Frankie S.H. Då var Noah Boko kanske lite het i ledningen och det är inte omöjligt att han stressar upp sig igen och kan bli slagen till slut av smygkörd den här gången och till 50% är jag helt inne på att han ska garderas. Intressant att se hur han svarar på första gången med rycktussar nu men inte givet att han ens kan hålla spets nu när han kom ner ett spår till efter strykning.

4 King of Twilight är en tidig häst som vann lopp på Solvalla som tvååring och kvalade in till Svensk Uppfödningslöpning där han öppnade snabbt bakom bilen och han har nu årsdebuten avklarad. Han vann comebacken och ska ha en bra chans med lopp i kroppen från ett bra läge och med första gången Jepson upp. Kan öppna snabbt så det kan bli viss körning i starten mot favoriten och kanske gör det favoriten het eller så tar den här sig förbi, oavsett kan det kosta och det kan öppna upp loppet för flera här.

Fredrik Wallin har två hästar till start och jag tycker båda ska räknas tidigt från fina lägen där 9 Global Etalon har bra startrygg i snabba favoriten och kanske kan komma igenom bra på det. Han har siktats mot loppet och då kanske många andra har starter längre fram i siktet är det bra med en som är iordning för att prestera bra här och nu. 6 Global Education är nedstruken till perfekta spår fem bakom bilen och ska vara mycket bättre än sist då han tappade lite till slut men ändå var trea i det ‘Maragareta-loppet’. Struken efter det men har nu tränat bra och har liksom stallkamraten fått ett bra banjobb inför det här så ska vara väl förberedd.

10 Gloire d’Empire startar från spår tio men rygg på startsnabb här är bra och Goop har visat fin form på unghästarna och det här är en tidig häst som kvalade redan i juni som tvååring nere i Frankrike, Nu är det aviserat första gången i amerikansk vagn vilket gör att man vill chansa med streck för den här då han ska ha gått framåt med comeback-loppet sist i kroppen.

12 Maco Toro var bra tvåa i ett litet fält sist första gången med Magnus då efter att varit tränarkörd första starterna och fortsatt det pluset nu.

7 Loveislove Pellini vann på första barfota runt om sist och lite tätare starter nu är bra. Stallet har visat höjning med lite omlagd träning i vinter och ekipaget är nedstruket ett spår vilket är bra och tänkbar skräll om man streckar fler här.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 9-12. C 10-2-4-3-1-6-8. D 13-11-5.

Kallblodslopp för bara ston där jag var inne på att ha 7 Ragnhild W.M. som omgångens bästa spik men spelar bara med henne som kompletterande spik då det trots allt är comeback och hon kanske inte är så överlägsen som jag tänkte att hon kan vara vid första anblick på startlistan här. Jag tror dock att hon har väldigt hög spetschans från springspåret längst ut där hon kan trava in sig och få upp farten på bra sätt tills hon sitter i ledningen. Enkare hästar invändigt talar för att man borde släppa även om någon har snabbare häst första biten och rygg på den här borde vara attraktiv position. Löst bökiga lopp på slutet där hon bland annat startade med fyra tillägg tillsammans med kulltoppar och vann på 1.27,3 voltstart, full väg.

Visst var hon bara tvåa mot 10 Ängsthea i december i fjol men då stod dom lika start och Ragnhild var inte på topp för dagen, nu skiljer det 20 meter och det kan vara ännu mer efter en bit om hon hittar till spets tidigt. Ragnhild kommer från Tjomslands toppstall och vann sin tävlingsdebut för två år sedan och vann comebacken i fjol med samma tid på vinterträningen det året och inget ska ha krånglat i vinter samtidigt som hon går snabba tider i jobben så jag räknar med stor chans till spets och slut här. Nämnda Ängsthea är en av utmanarna men står som sagt 20 meter sämre till och vann bara 1/12 i fjol och inget på fem starter i år så ingen riktig vinnarskalle som favoriten som har vunnit 5/11 i fjol och 7/18 totalt.

Värst mot är nog 9 Klack Novasom får rejält kuskplus i Mats E upp men hästen är ingen vinnartyp direkt även om raden på slutet av förra året var fin med seger i sista starten. Det var dock årets enda vinst på 11 starter och hon har bara vunnit 5/84 med vinsterna från mindre banor mot enklare motstånd. Men hon höjde sig på slutet av förra året och från bra spår med vass kusk finns chansen.

12 Borkmira är en ganska snabb Norsk märr som gått bra på slutet men nu är det svensk voltstart och sämsta spåret med spår fyra för kusk som inte är så van vid detta. Felfri och om hon inte tappar från start blir hon väl att räkna med här men det är svårt att ta 20 meter på hästar med runt en halv miljon där framme och kanske ska man leta skrällar där framme om man ska gardera loppet. Men flera där framme har svårt att sätta nosen först så så jag väljer att spika mig ur ett annars svårt lopp.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 2-3. B 9-1-5. C 10-11-12-8-6.

‘Margareta-lopp* för treåriga ston med 300 tkr till ettan så och jag garderar även det här tidiga loppet för unga hästar. De som visat mest och är betrodda har också fått fina utgångslägen så givet att gå på dem tidigt men jag streckar även ett par ekipage som är mindre spelade men kan få bra smyglopp och ytterligare en som är streckad till låg procent från toppspår.

3 Kitty Mearas är loppets klara favorit men har bara två lopp innanför västen och gör debut bakom startbilen här så inget att gå på till över 40% och garderingen är på sin plats här.

2 Madewithlove har provat på startbil lite mer än ett par av konkurrenterna och det har fungerat bra så intressant nu med skoryck och barfota fram gör att hon måste vara tidig då man chansar redan med balansen här. Anmäld vanlig vagn i programmet men i tidiga intervjuer har man sagt att det blir bike på så vi får se om man ändrar i värmningen här.

Mattias Djuse har tre hästar till start här och bästa chansen har 4 Knickers Sisu som har Magnus A upp från toppspår. Hon är snabb i benen och man har tränat bakom bilen så kanske kan Magnus skicka med henne lite här för att ta spets men oavsett borde man kunna hamna bra på det. 9 A Teaser har lite mer rutin än många andra i loppet och har redan mött bra kullkamrater i bland annat två ‘Margareta-lopp’ i år. Hon har gått bra med sparat ett par gånger i rad med sen lucka näst sist och satt fast sist så intressant nu med första gången rycktussar från ett bra smygläge. Stallets tredje häst streckas med i 5 Global Edge som har toppspår och alla tre hästarna gynnas av hemmaplan mot att en del andra får resa en bit som orutinerade ston kan det spela viss roll. Här kan det bli att man testar att stänga in henne lite mer och tänder hon till på vassare huvudlag kanske hon är bättre nu men var inte dålig sist och blev lite tempotorsk från kön den starten. Nu kan det gå snabbare hela vägen och då kan det bli ett bättre lopp för henne den här gången.

1 Mia Amore var tränarkörd på slutet av förra säsongen men startade på hela hästen i bland annat Svampen och vann lopp på Solvalla från spets med bilstartslopp, mot hingstar och valacker så är en tuff märr. Nu ligger man väl lite lågt i årsdebuten men hon har visat att hon kan öppna och skulle man få rygg på ledaren på någon av favoriterna borde man kunna skrälla med luck nu när det blir Goop upp och barfota bak direkt.

Avdelning 5.

Ranking: A 10. B 12-3. C 4-14-13-2-8-7-5-6. D 1-9-11.

Se ”Gå Kort!”

Stolopp och visst är det kanske ganska öppet men det gör också att många kommer att strecka flera ekipage här och jag väljer att försöka gå mot det lite så stänger loppet på tre streck här.

10 Shehuntyoudown blev kanske lite för stor favorit på tidiga systemen men det uppmärksammas överallt och hon sjunker på strecken och är en klart streckvärd favorit här. Visst kanske formen sett ut att vara på retur efter en bra vinter men samtidigt tycker jag att när man säger att det blir sista starten inför vila och träningsperiod så finns det ju inget att spara på. Inte alls sällan det blir riktigt bra om man har upplägg att det blir sista starten på ett tag och kusken har med sig det i loppet också. Hon står perfekt inne i loppet och värsta motbuden där bak har bakspår på tilläggsfållan medan det är enkelvolt på startfållan så jag tror absolut att duktiga Emilia kan satsa rejält här för att få överta ledningen tidigt eller åtminstone ha många längder till godo mot värsta motståndarna och ett lopp i dödens funkar också mot enklare hästar där framme än hon är van att möta.

12 Digital Literacy har fint åttondespår i volten och i lopptypen kan det vara värt att chansa på innerspår en bit och se om det löser sig då många kan vara borta med galopper medan andra har övertro på sina hästar och väljer andra och tredjespår en bit i loppet. Wäjersten upp är bra och dom vann tillsammans så sent som i mars, från bakspår med bilstart på just Bergsåker. Även den här har mött tuffare motstånd i vinter på V75 och intressant här med första gången barfota runt om sedan oktober och många starter med skor runt om sedan dess.

På hästarna där framme tycker jag det låter mest intressant kring 3 Irma Sisu som testats hos olika tränare och fått några lopp i sin nya regi där hon vann ett billigare lopp i årsdebuten. Nu är det dags att rycka lite växlar här och hon satt fast enda gången hon gått barfota runt som intressant med det nu. Första gången norskt huvudlag i nuvarande regi så från spets kanske hon kan rinna undan. Spår tre i volten gör att det absolut finns spets-chans och det kan funka bra även från rygg på ledaren så klart.

4 Be Sober har två lopp i kroppen och duktig kusk så spår fyra kanske funkar då man inte har hästar utanför och vid fler streck räknas den här med.

2 Bovary Face har strukits både i mars och i april så oklar form men hästen duger bra där framme och tänkbar vid väldigt många streck.

13 Wilda Night och 14 La Sassicaia är båda bra för klassen där bak där den första går upp i klass men samtidigt visat väldigt bra form på slutet och kanske kan överraska med lite tur. Den senare avslutade förra säsongen med snabba tider och har en bra spurt att tillgå men läget är det sämsta här så väldigt chansartat. Har inte startat sedan oktober och borde kanske behöva lopp men kommer också behöva tur från så dåligt läge så väljer att chansa bort henne den här starten.

Avdelning 6.

Ranking: A 8. B 7-2-5. C 9-11-6-4. D 3-1.

Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston och 2 Olivia Coger är stor favorit efter att ha blivit bortkörd efter noter av tränaren i sitt kval till Drottningpokalen sist. Man valde att lägga lasset på bortre långsidan och in mot sista svängen istället för att hushålla med krafterna och hästen försvarade sig med galopp då man begärde för mycket genom sista svängen. Hon tillhör kulltoppen och med riktiga körsvenner i flera av hennes starter hade det nog varit mer på kontot än den nuvarande runda miljon.

Nu är det Örjan upp på Oliva Coger och topplacering att vänta om hon tar förra loppet på rätt sätt och inte blir knäckt av den upplevelsen. Kommer ju från att ha körts väldigt trött och öppnar inte så fort så det kan bli långt fram igen om man är lite för nöjd med andraspåret och hamnar för långt ner i kön. Är kanske rätt favorit men procneten är i överkant och jag rankar ner ett par steg på dåligt spelvärde den här gången men hon är med på alla system jag lämnar in.

Inte så startsnabba hästar i fältet och 7 Lilian Young kan absolut spetsa trots spår en bit ut och sitter den här i ledningen kanske hon rinner undan här. Hon hade inte startat sedan i november när hon gick rakt ut i kvalet till pokalloppet sist och går säkert framåt med årsdebuten avklarad där hon häll bra som fyra efter lopp i dödens och här kan hon nog vinna både från spets eller utvändigt ledaren. 13-tider full väg hela tiden och hög lägstanivå gör att hon får rankas tidigt här på högt spelvärde till bara 11%.

8 Florence måste också rankas högt trots sin ringa rutin men det här verkar vara en undantagshäst med papperen i ordning som det så fint brukar heta. Goop har kört framåt med spår en bit ut bakom vingen tidigare och då det bara är ett par som visat startsnabbhet invändigt så är det ju inte osannolikt om man kan komma till dödens redan före svängen här. Får man någon rygg där framme eller kommer hela vägen till spets måste det vara absolut toppchans och till bara 13% är hon kul att gå på som förstahäst här.

5 Bikana Wine fick tufft lopp i sitt kval till pokalloppet sist men det var spår åtta bakom bilen och vann förra ‘Margareta-loppet’ i staten för det så duger absolut i klassen. En av få startsnabba här och kanske är det hon som spetsar om hon inte blir överflyglad av Lilian Young ett par spår utanför. Det borde bli bra lopp oavsett och chanserna stiger i ledningen så klart men vinnarhålet funkar också bra. Siktades ju mot Drottningpokalen så ska vara i bra form den här veckan och stallet har ju fortsatt fin form överlag så absolut en bra chans i loppet från toppspår.

9 Decision Maker är gynnad av att det blir färre att kriga med där bak om positionerna och kan väl kanske hålla rygg på favoriten och få gå med den i spåren på slutrundan så skulle kunna få bra lopp trots bakspår. Kan också chansa att gå invändigt i starten och komma ut framför favoriten för bättre position och duktiga Jepson upp är intressant här. Hästen är speedig och med rätt lopp ska hon absolut kunna skrälla.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 7-5. C 6-3-9-4-2. D 8-11-12-10.

Här startar omgångens största favorit i 1 Chitchat och han fick snabba pengar på V75 och är så klart bra för ganska låg klass fortsatt men det är mycket tuffare mot än vid segrarna och framförallt läget sätter ner chanserna ordentligt. Tror absolut inte att han har runt 65% segerchans som kollektivet tycks bedöma det till och han borde väl sjunka lite på strecken sista timmarna. Favorit i fara då det dessutom är tal om comeback och kanske kan han behöva loppet för att vara helt på topp med.

7 Rio Alta Wine vann från dödens på V75 näst sist och den positionen kan vara ledig igen så toppchans att man bara kommer fram utvändigt och vinner. Galopp sist, efter en bit, men den banan var riktigt usel och inget att ta hårt på så nu när amerikansk vagn åker på igen och underlaget är bättre så måste det vara bra chans här.

5 Global Crusader är givna spetsbudet och rankas tidigt på det så klart, kan absolut leda loppet runt om från absoluta toppspåret. Ett lopp i kroppen där han gick klart okej och nu blir det lättning i balansen med barfota bak och han har vunnit fem av sex gånger han gått i ledningen.

6 Capone Vox är stark och rejäl och har fortsatt Mats E upp så blir det körning med en given spetshäst där framme och tänkbart att både Rio Alta Wine och favoriten kan tänkas köras framåt för att köra i dödens och då kan det bli tryck på loppet. Den här går hela vägen in i mål och kan Mats servera honom ett bra lopp kan han absolut skrälla.

3 Holy Moses Mearas har bra läge och årsdebuten avklarad på bra sätt så gör säkert ett bra lopp här och även om man siktar på V75 nästa vecka så är han nog redo för prestation här med. 9 Take It Easy Tour har tränat bra i sin nya regi och med tre banjobb inne på Bergsåker inför regidebuten är han nog väl förberedd så tänder han till på miljöombytet är han kanske långt framme här direkt.

Avdelning 8.

Ranking: A 6. B 2-5-4. C 7-9-10. D 11-3-8-12.

Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker där favoriten 2 Greensboro Zet blivit nedstruken till innerspåret som inte är så enkelt på Solvalla så även om det är en bra häst så är det favorit i fara från det här läget. Tidig men jag garderar loppet.

6 Barack Face är en kulltopp som sist galopperade direkt i det tuffaste kvalet till Kungapokalen och han kommer med ett par raka galopper så inte alls att lita på. Start en bit ut bakom vingen kan vara positivt och felfri är han nog bara bäst då det är comeback på någon tuff medan favoriten i loppet är nedstruken till ett chansartat innerspår.

5 Monastery Boko är bra häst här och gick snabbt kvallopp inför det här på 1.13,2 så kommer väl förberedd även om man låter lite osäkra på formen och är inne på att han behöver lopp. Toppspår och har tjänat över 2 miljoner redan och dessutom trivs han bra på Solvalla vid årstiden då han var tvåa i Treåringseliten under Elitloppshelgen (bakom en stallkamrat). Absolut kulltopp som borde ha bra chans här.

4 King Kennedy är startsnabb så med två lopp i kroppen och dags för skoryck bak kan det absolut vara upplagt för att gå i ledningen från det här spåret. Han var väldigt fin på barfota bak i höstas så intressant om det ger lika mycket igen.

7 Michigan Bro är gynnad av strykningen invändigt så man kommer ner ett spår i banan och det här är en häst som kommer hävda sig allt bättre även i så här tuffa sällskap men man är inne på snällt upplägg så kanske backas och då blir det svårt att ta många längder på bra hästar här kanske.

11 El Vego Khalifa siktas mot en V75-final på Solvalla under elitloppshelgen efter vinsten i Klass 1 på Axevallas V75-omgång så han ska bara få ett lopp i kroppen här.

Systemförslaget.

  1. 4 Gooner
  2. 3-4-6-9-10-12.
  3. 7 Ragnhild W.M.
  4. 1-2-3-4-5-9.
  5. 3-10-12.
  6. 2-5-7-8.
  7. 1-5-7.
  8. 2-4-5-6.

5184 rader som kostar 1296 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se