Speltips: V86-Express Bjerke och Solvalla 3/3

V86-Omgången.

V86 kommer att delas med norsk bana under några omgångar sedan Norge fått börja spela på i vår V86-pool sedan sent i höstas. Jag förstår att det höjer intresset för spelformen i grannlandet om dom får ha några omgångar och detta gör att vi får högre omsättningar på övriga veckor också men det är tveksamt ändå. Vi kan fortfarande inte enkelt se tidigare starter för hästarna från Norge på atg.se, skoinfo och bikeinfo lyser med sin frånvaro och det behöver bli skärpning om dom ska kunna vara med på våra största spel. Vet att många står över när det blir för mycket information att leta efter till en sådan omgång men jag öppanr spelen och ser till att få ihop ett slagkraftigt system. Jag ska skriva en kommentar om dom norska nyckelhästarna men avstår från fullständig ranking en sådan omgång.

Omgångens delas alltså mellan Solvalla och Bjerke och det är fritt fram att köra med valfri balans även i Sverige nu. Solvallas bana har ett upplopp på 196 meter och utan vinklad vinge eller open stretch att hänsyn är det inga konstigheter. Banan har varit klart bra för årstiden och under rådande omständigheter den här veckan bör det vara fortsatt fint underlag att räkna med.

Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Det är vinklad startbilsvinge, vilket ger lite större andel vinnare från spår 7 och 8 bakom bilen än på banor utan den detaljen. På norska banor är det förbjudet med körspö och voltstartsystemet är lite annorlunda men vad som gäller där behöver inte gå in på den här omgången då alla fyra lopp, från Bjerke, inom V86 går med bilstart. Spår ett bakom bilen över medeldistans är helt okej på Bjerke medan på lång eller kort distans är det lite sämre, det beror på hur nära svängen bilen släpper fältet, därav lite varierande bra på olika distanser.

Bästa Spiken!

8 Reime Kongen i tredje avdelningen som är ett kallblodslopp kommer ut som ganska stor favorit trots bricka 8 bakom bilen men jag spikar ändå. Han har gått väldigt bra på slutet och har en rejäl formtopp eller helt enkelt bara höjt sig rejält. Han var bra även i fjol med 5/19 då han tog klivet upp från unghästsäsongerna till att möta äldre och tjänade över 300 tkr. Nu har han inlett året mer tre raka segrar och i sina senaste starter har han slagit flera av dagens, och hårdare konkurrenter vilket gör att jag bedömer det som mycket hög chans att han gör det igen. Trond Anderssen och Kristian Malmin ser det som stallets klart bästa chans för dagen med rätta, då man bara suttit och titta sig runt om vid vinsterna med till synes massor sparat. Nu är värsta motbudet 4 Eikmann enligt tidiga spelarna, då den var trea bakom favoriten sist och fick då optimal löpning mellan hästar som spelad till över 41 ggr mot favoritens 1,70 så att den är tuffast mot till dryga 12% känns ju betryggande. Favoriten är inte startsnabb så spåret spelar mindre roll speciellt bland kallbloden och det brukar gå att hitta ner då fälten ofta blir utspridda till en början i den här lopptypen, men inte heller det spelar någon större roll då jag tror att han tål mer än en sväng i tredjespår mot dagens motstånd.

Gå Kort!

I andra avdelningen kommer ett fint löfte från Nurmos stall ut som stor favorit från optimalt utgångsläge och med årsdebuten avklarad, även om det blev galopp då så är det ändå bra med ett lopp i kroppen.

4 Mellby Illusuion snabbstartade från liknande spår då det sedan blev galopp då han slappnade av i ledningen. Kontio gör sällan samma misstag två gånger och nu lär han hålla honom på bettet och inte låta honom slappna av allt för mycket i svängen och vinstchansen är så klart hög. Han har dock bara sex starter innanför västen och ska väl få lite rutin inför kommande årgångslopp så det är långt ifrån nu han ska vara på topp men han kan så klart vinna ändå, speciellt om han kommer till ledningen. En av dom med minst pengar tjänat i fältet och kommer från galopp så som stor favorit vill jag ändå gardera, utan att slösa allt för mycket på strecken.

6 Axel Ruda har gått en lite annorlunda väg och fått starta på i V75 under vintern mellan tre och fyraårssäsongen och det ska så klart ha gett hårdhet och dokumenterad form så han är en allvarlig utmanare här. Vann klass 1 på V75 som en av få treåringar under fjolåret och har ytterligare en seger på V75 under vintern och det smäller så klart högt här med klart mest pengar tjänat och flest poäng. Lättas till sommarskor nu och den här går framåt för varje start så hög segerchans. Han är dessutom startsnabb och tvekar favoriten det minsta så kanske Magnus A kan köra den här till ledningen och då blir detta hästen att slå

Avdelning 1.

Två som sticker ut lite på strecken och två som kommer strax där bakom bedömer tidiga spelarna, så om fyra är streckade så får man väl plocka bort minst en av dom fyra eller om man vill strecka alla fyra så behöver man ta med ytterligare skrällar för att få bra upplägg på loppet. Jag väljer nog att försöka klara mig på få streck och har tre markeringar här, det landar i dom tre mest streckade som höjer sig men tar då bort en av dom fyra som drar streck här.

1 Best By Arsenal är loppets favorit som debuterar I ny regi nu och får kuskplus på stabil körsven med hög segerprocent. Hästen har dock varit förkyld när han skulle göra en tilltänkt start så stått över lite men inget allvarligt säger man. Det är ändå inte bra med sådant på en stor favorit och oklart om han kan svara upp sitt innerspår här så favorit i fara även om han duger bra i klassen om han hittar ut eller håller upp innersniffen.

4 Admiral Knick går nog framåt med ett par lopp i kroppen och nu blir det barfota fram, bike och norskt huvudlag så på ställt här vad det gäller utrustning. Startsnabb och kanonspår med tränare och kusk som inlett året oerhört bra även om han alltid går starkt. Det som oroar är att hästen har åtta andraplatser och bara fyra segrar men det har å andra sidan varit mot kulltoppar som unghäst och han har sina pengar tjänade på betydligt färre starter än nästan alla i fältet.

6 Harley D.E. Frode Hamres andra häst i fältet och den var mer spelad stallkamraten sist och var dessutom för den i mål så borde väl vara jämnare i strecken här. Gick ur formen lite i slutet av förra året men ser ut att vara klart uppåt i form senaste två starterna och går barfota fram, i bike och med helstängt huvudlag. Han vann 8/21 i fjol och körde in nästan 330 tkr så klart missvisande rad här så ska räknas mycket tidgt då Frode säger att det är en segerkandidat.

5 Orlando Classic ser man från stallet som ett platsbud på startsnabbheten och det fina utgångsläget. Bike och barfota fram är positiva ändringar men han står lite hårt inne mot dom bästa som har ett par hundra tusen mer tjänat. Dessutom bara en vinst på fjolårets 14 starter och fler andra och tredjepris är tråkig rad så får ses som klart överstreckad till 16% här.

7 Massive Speed ska vara bättre än sist med loppet i kroppen efter nästan två månaders frånvaro. Gick då med vanlig vagn och stod på tillägg så bättre nu med mindre fält och biken på. Spelar jag med fler streck än tre så blir det fem streck för att få med den här som en skräll.

8 Kamperhaugs Dina är lite speciell och Per Oleg säger att han inte kan ta i henne första biten då hon drar iväg och han tror att hon snabbstartar förbi en hel del av dom invändiga och kan hitta bra position. Hon kan inte göra mycket själv sedan och ska ha smygare varför hon sitter fast ibland, som sist med sparat. Med lite tur kan hon överraska på kortspeed men det kan också kosta lite för mycket att snabbstarta just från bricka 8 mot hårda hingstar och valacker.

Ranking: A 4. B 6.1. C 7.5.8. D 3.2.9.

Avdelning 2.

Se ”Gå Kort!”

Starkt lås med två hästar här då tredje på strecken, 3 Finland, är ett sto som vunnit sina senaste segrar mot enbart ston så klart upp i klass för henne här. Startsnabb och får säkert ett bra lopp men ska inte räcka mot dom två bästa här. Mest intressant är kanske Melanders nyförvärv 7 Southwind Hillrazr som är härdad efter starter i USA och gör det bra i träningen nu. Ingen maxning i utrustningen aviserad nu men det har ju hänt förr att Melander har ändrat sig nr det väl är dags. 1,4% är lågt då spåret nog spelar mindre roll då han inte visat startsnabbhet tidigare ändå och får hitta ner i position men ett litet fält så klart plus då. 5 Fire N´Fury är stallets andra häst och där sitter Örjan upp från toppspår. Han tävlade på en hel del i fjol mot tuffa kullkamrater och även om han kanske behöver loppet i kroppen så har han tempon och hårdhet som duger bra här.

Ranking: A 4. B 6. C 5.7.3. D 1.8.2.

Avdelning 3.

Se “Bästa Spiken!”

I övrigt vill ju ett par av spetsbuden ha ryggresa, 1 Alm Nagano tror man att man ska kunna svara upp innerspåret med och kunna släppa till någon bra. 4 Eikmann är med startsnabb och har bästa spåret för det så kanske kan han ta sig förbi invändiga, men även här vill man ha en ryggresa. 6 Alsaker Pumbaa är med startsnabb och från spår en bit ut kanske han kan få upp farten och hitta bra position men han har försökt ta emot favoriten tidigare men var slagen tidigt då så vill nog ha vilsam resa. 5 Komnes Bork är den som verkar vilja köra sig till ledningen och försöka stanna där så länge det går, så den kanske övriga släpper till. Han har dock varit ute i enklare gäng på slutet där även ett par vinster kommit men svårt att se honom räcka mot favoriten, dessutom föreligger viss galopprisk här även m han skött sig i årets starter.

7 Möller Tor och 10 Tyri Loke tränar båda bra men söker efter formen i loppen också, men om det lossnar för någon av dom så finns fart och kapacitet för att överraska. Spelar man på att favoriten kommer bort är dom här mer intressant som garderingar än dom mer betrodda, förutom kanske den som vill springa i ledningen då.

Ranking: A 8. B -. C 5.7.6.10.4.1. D Övriga.

Avdelning 4.

Svår-rankat lopp i låg klass där det dessutom är en typ av lärlingslopp för körsvenner födda mellan 1991 till 030303, och med högst 500 sulkylopp under 2020. Då det finns frågetecken för formen hos favoriterna och flera av motbuden behöver rätta ryggarna och lite tur för att vinna så väljer jag att strecka samtliga då det är svårt att se vem som får bästa loppet här.

6 Made Of Stars är loppets favorit då han nu får gå barfota fram men vingelläge en bit ut och första starten på nästan tre månader så kan behöva loppet i kroppen och favorit i fara.

2 Vanja är nästan lika hårt streckad som favoriten och även här är det årsdebut efter lika lång vinterträning som favoriten. Struken sist då loppen blev inställda och struken i fjolårets tänkta sista start, då för hälta, så ska väl behöva loppet i kroppen och då kan det bli passiva upplägg för stall Båth. Inte alls givet att gå på henne heller som ett av två ston mot hingstar och valacker.

5 Moncler Bo har bästa spåret bakom bilen på Solvalla och spelas hårt mest varje gång i nya regin där han vunnit två av fyra och Tinter har knallform på stallet så räknas nog först här. Kan köras till spets här och leda loppet runt om så förstahäst för mig.

11 Gassin Am ska gå barfota runt om och testades sist med norskt huvudlag som inte funkade alls och han går tillbaka till helstängt nu. Det var hårdare motstånd sist så ner i rätt klass nu som ska passa på lång distans från bakspår. Man är inne på att han lägger en del kraft då han öppnar snabbt från framspåren så kanske är bakspåret bara bra här på häst som gick bra på barfotabalansen i fjol och först gången så, på länge nu. Stallkamraten 3 My First Offspring startar på och kan få ett bra lopp från fint utgångsläge här. Stallformen är på gång och med duktiga körsvenner i sammanhanget ska dom ses med hygglig chans.

8 Xanthis Daiquiri har varit ute i försök och final på V75 under vintern och möter enklare motstånd så då kan det bita bra trots spåret. Strykningen sist beror på att tävlingarna blev inställda och körsvennen jobbar i stallet hästen kommer från dom känner varandra sedan tidigare vilket kan vara fördel där några kör sina hästar för första gången.

9 Callum N.O. kommer från vinst och Rosleff är stabil så det är en tänkbar skräll då han ska gå bättre bakifrån men vann i ledningen trots att han var trött över Axevallas långa upplopp sist.

Ranking: A 5. B 11.6.2. C 8.9.3.1. D 10.4.7.

Avdelning 5.

Omgångens största favorit och det är i låg klass på Bjerke så svårbedömt då han dessutom startar från innerspåret och skulle kunna bli över från start, så givet att gardera.

1 Cash D.E. är inte startsnabb nog att hålla upp innerspåret och det är storfavorit i stor fara. Han kommer med fem raka segrar och med pengar tjänat möter man också tuffare motstånd och det är inte ens givet att han är bästa hästen här. Kommer han ut och formen är fortsatt bra så kanske han bara vinner på skalle eller att han blir framvinkad till spets i egenskap av sitt stora favoritskap och då kan så klart vinna men det är intressant att försöka fälla här.

2 Gone Dancing har ett bra utgångsläge och kan punktmarkera favoriten och se till att hålla värsta konkurrenten instängd här så klart intressant. Man håller honom högt i stallet så när han kommer från vinst på norska V75 från bricka 12 så ska han så klart även duga bra här. Vinterbana då och nu ryker framskorna och dessutom blir det första gången i bike så klara utrustningsplus på den här och när han sett till att favoriten är fast i säcken kan han kanske köra till ledningen här oavsett så går han även bra bakom hästar så spets är inget måste här.

5 Chuck Yeager vann som skräll senast men då var det uselt utgångsläge och han fick det serverat, så tur då men mycket bättre spår nu och han kan öppna hyggligt så här kör för man för position en bit fram. Hittar han ner bra i banan så är vinstchansen bra då han lättas rejält med barfota runt om till den här starten. Blir favoriten fast invändigt kan det bli den här som får överta spets tidigt och är då hästen att slå.

8 The Baron är en startkatapult i den här klassen och med hjälp av den vinklade startbilsvingen ska han kunna ta sig till spets här men det är inte helt givet att man trycker av från det här spåret ändå, låter det som. Det gör det tveksamt om man backar, men jag litar på att hästen vill annat och drar iväg till spets här när man dessutom lättar till barfota fram nu. Kanske släpper om det kostat mycket att komma till spets från bricka åtta och väljer man istället att backa från start så har han en vass speed att tillgå över upploppet istället, så inte borta oavsett upplägg.

7 D.H.H.Caviar Hall tycker man är mycket bättre än raden från stallet och hon har varit ute mot betydligt bättre motstånd än nu, vid starterna i Sverige. Nu blir det barfota runt om vilket ska vara ett klart plus och med fortsatt bike och helstängt kan det vara en jätteskräll trots spåret.

9 Starlight Morning har rygg på ett par av dom betrodda och kan få ett fint lopp med bra draghjälp så skulle kunna överraska med maxklaff.

Ranking: A 1 B 5.2. C 8.7.9.11.D övriga.

Avdelning 6.

Stolopp med tillägg och nu är det kort distans som gäller men med litet fält tar jag ändå ställning för favoriten som ska bra chans att visa vem som är bäst här.

7 Dixie Brick blir hårt betrodd här då hon vann Sto-eliten sist före en av dom värsta konkurrenterna här. Nu borde det bli offensivt upplägg och då hon blivit allt mer stabil så oroar inte voltstarten något då dom bara är två på hennes volt där bak. Litet fält så försprånget dom på grunddistansen har borde inte kosta så mycket att plocka in och hon ska ha hög chans att vinna loppet oavsett upplägg och hon är absolut en av dom med högst vinstchans i hela omgången och given som kompletterande spik.

8 Hossiana Boko är speedig och tog spets näst sist, för att sedan välja andra utvändigt och gick bra som tvåa bakom favoriten här utan att kunna utmana. Sist gillade hon inte banan och det blir bättre förutsättningar nu över kort distans med barfota runt om, bike och helstängt huvudlag med hål i.

1 Ottilia Fri har bästa spåret i voltstarten så hon kan leda loppet runt om, som hon gjorde när hon skrällvann i Diamantsto-försöket på Kalmars V75 i januari. Höll undan för bra tilläggshästar då men dom värsta i klass med dom som står 20 meter bakom stod 40 meter efter den gången så tuffare nu. Barfota runt om är klart plus och den sämre insatsen sist skyller man på banan så ska inte vara i sämre form än tidigare. Första utmanaren.

3 Digital Download har risig rad men var bra som tvåa sist och får rejält kuskplus nu med Magnus A upp första gången. Det blir dessutom barfota runt om här nu och förra året i mars vann hon på årets första sko-ryck och hon går klart bäst så och kan vara en tänkbar storskräll vid gardering här från ett fint spår i volten.

Avdelning 7.

Snabblopp och då ska innerspåret vara lite sämre och med startsnabba ute i banan är det dom som gör upp om positionerna längst fram. Spelarna har koll på vilka som ska göra upp om det här och det blir tråkigt betrodda på lappen här och Norge har väldigt skiktade lopp den här onsdagen, på förhand, vilket så klart är tråkigt.

4 Classichap är loppets Klara favorit men gör årsdebut och har inte startat sedan han skrällde till med en tredjeplats i Jubileumspokalen bakom Missle Hill och Stoletheshow, före hästar som Seismic Wave och Zarenne Fas. Samma balans och utrustning nu som då men inte en start på ett halvår är länge även om han rapporteras ha tränat på bra under tre-fyra månader efter vila. Behövde ett lopp i kroppen i fjol för att vara desto bättre starten efter och kanske behövs ett lopp även nu så jag garderar även om det nog är bästa hästen.

3 Patent Leather har startat på i vinter och har formen på topp och då det nu är aktuellt med första gången helstängt huvudlag är det så klart helintressant. Tillsammans med barfota fram och bike så är det väl maxat i utrustning och balans här så från fint utgångsläge måste han så klart räknas tidigt från Frodes formstall.

6 Always On Time fick lite långt mellan starterna inför senast och han ska ha gått framåt med det loppet i kroppen. Här blir det barfota runt om med siktet inställt på att leda loppet runt om då han är mycket startsnabb och To Erik Solberg är kanske den vassaste kusken dom har i Norge.

1 Kick Off Classic ligger man lite lågt med i årsdebuten då han stöter på dom värsta Norge har igång för dagen och man räknar med att bli över från sitt innerspår här. Visst kan han vinna om fältet spricker upp om det blir bra tryck på loppet så inte helt borta men klart överstreckad nu.

Ranking: A 4. B 3.6. C 1.8. D 5.7.2.

Avdelning 8.

Lopp i bra klass där ett par sticker ut på förhand men det lyser rött på skoinfon hos många så kanske är någon rejält förbättrad med optimal balans och kan överraska här.

2 Chapuy är startsnabb och körs i princip alltid i spets och sist blev det helfel när han inte fick överta ledningen och la krafter på att försöka för att sedan svara dödens över den korta distansen och inget att säga om när det blev stumma ben till slut. Nu blir det ledningen igen och då kan det gå även om det var länge sedan han vann över längre distanser än sprint. Barfota runt om är ett klart plus men det som oroar och gör att han är för stor favorit är att han bara vunnit över medeldistans en gång på 25 försök.

9 Everest Sisu är ny i klassen så att säga, då han kommer ur Bronsdivisionen och möter flera som gjort några starter redan i Silver. Nu är det dessutom årsdebut efter att inte ha startat sedan mitten av november och bara barfota fram nu efter att varit som bäst barfota runt om. Han har dock tränat på bra och rygg på favoriten här så kan komma igenom bra och ska räknas tidigt på kapacitet då det låter bra från stallet här.

1 B.W.T.Echo ny i Melkkos regi nu med Kontio upp som är stort plus så klart och kan få ett bra lopp i rygg på favoriten här. Fortsatt hög procent på Melkkos hästar som kommer till start så måste räknas tidigt här även om han behöver lite tur med lucka, men kommer han ut så har ju favoriten sin sämsta bit till slut över aktuell distans och då är denna aktuell trots årsdebut.

8 Jaques Noir tappade till slut när Magnus körde honom för första gången men det var i årsdebuten i Silverdivisionen och han går nog framåt med loppet i kroppen, där han dessutom inte trivdes med vädret för dagen. Här kan det ju som bekant bli bra fart på loppet och i ett litet fält bör han inte hamna allt för kallt på det trots spåret. Klart gynnad av att kunna gå barfota runt om och farligt att nonchalera Nurmos hästar på Solvalla för dagen då han inlett året med runt 40% vinster på hemmaplan. Andra chansen på hästen för Magnus A är med intressant då han skräller en hel del på streckspelen och klart vettigt att spela här då det är både tränare och körsven i toppform.

Ranking: A 2. B 9.1. C 8.4.7.3. D 6.

Stora systemet

Avd.1: 1.4.6.

Avd.2: 4.6.

Avd.3: 8 Reime Kongen

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.

Avd.5: 1.2.5.7.8.9.

Avd.6: 7 Dixie Brick

Avd.7: 3.4.6.

Avd.8: 1.2.8.9.

4752 rader som kostar 1188 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4.6.

Avd.2: 4.6.

Avd.3: 8 Reime Kongen

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.

Avd.5: 1.2.5.

Avd.6: 7 Dixie Brick

Avd.7: 3.4.6.

Avd.8: 2 Chapuy

324 rader som kostar 81 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se