Speltips: V86-Express Bjerke och Bergsåker 27/8

V86 Omgången.

V86-Epress går vidare och det är Bjerke som delar omgången med Bergsåker. Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp. Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bre. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. Uttagningslopp till Norskt Travderby på Bjerke och det brukar sällan i den lopptypen eller på Bjerke över lag så håll nere insatserna även om det inte krävs mycket för att utdelningen ska skjuta i höjden inom just V86.

Svårbedömda norska lopp och jag räknar med låg omsättning så öppnar inte tillsammans-lagen idag utan spelmässigt ligger fokus på morgondagens jackpot på V75. Jag Skriver lite tankar och ett mindre spelförslag inför kvällens V86 ändå, så får ni ta del av mina tankar om ni spelar en mindre rad själva idag.

Bästa Spiken!

I långlopp gillar jag att spika bästa hästen där bak och i stayerloppet på Bergsåker i sjätte avdelningen spikar jag 13 Coin Perdu. Det är en av hästarna precis under högsta eliten i Sverige och känns som en stabil Gulddivisionare nu som matchats snällt efter förstörd fyraåringssäsong och dåligt med tävlande som fem- och sexåring. Var kullens kung som tvååring och endast brädad av Villiam som treåring så riktigt hög kapacitet här och trivs på alla distanser. Var struken sist med inget fel på honom det var på ren säkerhet då banan var för stum och Båth är rädd om den här.

Gå Kort!

I både kallblodsloppet, som ligger som avdelning fem och sista avdelningen ser det ut att gå att komma undan med få streck. Låser nog i femte avdelningen på 5 Kinge Svarten och 11 Bråtnefaks där den förstnämnda har god chans att ta sig tidigt till ledningen och kommer med full form. Den senare har överlägsna rekord och är både stark och snabb men hopplöst osäker och tycker det känns tryggt med ledaren (som kanske är för stor favorit) och bästa hästen i fältet från svårt bakspår.

I avslutande avdelningen ser det ut att bli för mycket streck på favoriten och det finns högt värde att gardera men loppet är skiktat och ett par motbud kan räcka. Se mer nere vid den avdelningen.

Avdelning 1.

Uttagningslopp till Travderbyt och favoriten blir nog för stor även om segerchansen är hög så försöker jag fälla omgångens största favorit. 2 Cicero T.G. har radat upp segrarna under säsongen och har vunnit 8 av sina 9 starter totalt sett. Nu har han inte startat sedan i början av juli så 8 veckar sedan senaste starten ska ju inte vara optimalt och därmed litet frågetecken för formen så jag provar att gardera.

4 Hubert B.G. har stått i 1,10ggr i två senaste starterna och det säger en del om kapaciteten. Är bra och kommer favoriten bort är det här den troliga vinnaren från toppspår.

9 High Flyer, 10 Magic Talisman och 11 Custom Cheval har alla bakspår men ett par av dom har tjänat över miljonen redan som treåringar och har lite fler hårda lopp i kroppen än den stora favoriten. Den tredje där bak kommer från toppstallet Frode Hamre och hittar någon av de tre toppform hit samtidigt som favoriten har en lite sämre dag ska alla tre ha rimlig chans att vinna. Svårt att räkna på vem av dom som får bäst lopp och jag streckar alla tre då det är klart högt spelvärde på allihop.

Avdelning 2.

Fint lopp i högsta klassen där 6 Zaccaria Bar blir för stor favorit och jag garderar här med. Han har vunnit men inte sett helt 100% ut och här är det spår en bit ut så vingelrisk även om fältet är litet.

9 Diamanten är en bättre häst och det intressanta här är att det blir första gången bike i år på här. Gynnad av litet fält då han hade otur att få bakspår.

3 Global Adventure är startsnabb nog att kunna ta ledningen här från ett betydligt bättre spår än de andra betrodda och han kan leda loppet hela vägen. Här blir det dessutom rycktussar för första gången i 38:e starten och då släpper man nog inte spets om man kommer dit. 27 lopp bland de tre främsta varav 17 segrar på karriärens 37 starter är starka papper och tänkbart lås på 3-9 i loppet och gå mot favoriten men jag tar kanske ett par skrällar med.

Tre ekipage höjer sig men det finns två rejäla kantbollar i 7 Lawmaker och 10 J.H.Mannerheim är båda bra nog att skrälla här och till under 2% på båda så streckar jag nog dom med här. Båda är betydligt bättre än sina respektive formrader och man får upp värdet rejält om någon av dom skräller.

Avdelning 3.

Uttagningslopp till Travderbyt där favoriten 9 Flirting Diamond har bakspår och högst tveksam form då han krokade ihop sist och var kall tidigt i starten i juli så inget riktigt bra lopp i kroppen sedan maj och garderingen är på sin plats.

1 Legend Act är bra från fint smygläge och slog mer betrodda 3 Garth Vader sist dom möttes. Båda räknas tidigt från bra lägen men Legend Act riskerar att bli fast och Garth har frågetecken för formen. Han har lite långt mellan starterna på slutet. Så med frågetecken för många av de betrodda så är det nog läge att ta fram breda penseln här och gardera.

Avdelning 4.

Ett fint lopp för körsvenner med B-licens och tyvärr har det blivit ett par strykningar.

5 Vice Versa Diamant är loppets klara favorit men här tror jag en annan är bättre då det är tveksam form hos favoriten. Visst är det bra plus då man testar barfota runt om nu och ska räknas tidigt på fint läge och vann ju debuten i Melkos regi för tre starter sedan.

6 Hunter Montana har ett lopp i kroppen i Goops regi, är nu nedstruken till toppspår och ska dessutom gå i bike. Det är en tänkbar chansspik då han står riktigt bra inne i loppet

Bakspårshästarna kommer in i matchen då fältet är lite mindre och två formkort streckas vid bredare gardering, trots sina besvärligare lägen. 11 Thai Ming har höjt sig i lite enklare lopp i Finland där han tagit tre raka segrar på slutet så kommer med bra form och har en stark avslutning att tillgå. 12 Caprioso har en stabil körsven i sammanhanget och hästen var klart bättre på barfotabalansen sist och så blir det igen. En av Tjomslands lite förre varmblod och den här har bättre kapacitet än hans låga prissumma antyder, så även om han står hårt inne så matchar nog det här fältet trots spåret.

Avdelning 5.

Se ”Gå Kort!”

Kallblodslopp där 5 Kinge Svarten och 11 Bråtnefaks blir mitt lås, där den förstnämnda har god chans att ta sig tidigt till ledningen och är kanske rätt favoriten men lite för stor skillnad på strecken mot mitt motbud här. Bråtnefaks är nog bästa hästen men mycket galopper i historiken så inte att lita på men har både bäst styrka och fart i fältet.

Vid bredare gardering så ser jag 9 Valle Hugo som lite överstreckad då det blir kuskminus och chansartat läge men han är så klart aktuell vid bred gardering även om spelvärdet är lågt här. 2 Todin är mer intressant till låg procent då han var uppåt i ny regi sist. Plusläge och bike på sist så med samma vagn aviserat nu är det klart intressant om man streckar på här. 6 Finnskog Nox är bara streckad på 1% och det är väl tack vare den missvisande formraden. Hittar han tillbaka till fjolårsformen så har han kapacitet och fart för att segra här. Var bland de tre främsta 14 gånger av 18 starter i fjol, varav fem segrar så han är nog klart bättre än raden.

Avdelning 6.

Se ”Bästa Spiken!”

Stayerlopp där jag spikar 13 Coin Perdu som visat bäst form av de bästa här. Motstånd saknas inte och intressant med Wäjerstens nyförvärv på grunddistansen 2 Strangerinthenight som är obesegrad efter två starter för sin nya tränare. Han är nog inte jättesnabb ut men borde kunna köras till ledningen ganska tidigt där framme och han står riktigt bra inne i propositionen. Kommer han till spets enkelt blir han nog svår för övriga men kostar det för mycketså kan de där bak bli svåra att stå mot. Väldigt bra hästar där bak och med bara två på mellanfållan så kanske det inte kostar jättemycket för dom där bak att vara nära de längst fram inför slutvarvet, då borde hårdheten fälla avgörande. 11 Axl Rose är intressant nyförvärv i Berghs regi som bara hunnit med två starter där och fick plats i Jubileumspokalen sist där han så klart inte ska räcka ännu och dessutom körde galopp tidigt där. Är ovan svenskt voltsystem och lång distans så oklart hur han trivs där men faller det väl ut så är väl med på linjen. Lite överstreckad här men räknas vid gardering. 12 Tsunami Diamant gör debut för Melko och har inte gått loppsedan sedan nollan i oktober i fjol och innan det var han diskad i ett lopp i juli, så länge sedan han tävlade kontinuerligt. Bör behöva ett lopp i kroppen och spår fyra i volten kanske inte är det bästa men kapacitet finns i hästen och det kan nämnas att han var tvåa i Oslo GP i fjol, då det är Bjerkeintressen i övrigt den här omgången.

Avdelning 7.

Här tror jag mest på loppets knappa favorit i 1 Gonzales B.R. då han verkar vara rejäl och samtidigt en bra speed. Loppet är skiktat så räknar med luckan kommer även om han skulle köras invändigt och han har tagit ett par längder på kortspeed mot liknande motstånd förr så tror han kan vinna oavsett position.

6 Axel Brogård är nästan lika hårt streckad som favoriten och det tycker jag är fel, är väl många ettor i raden som lockar spelare. Men i enklare lopp med 15-18 tkr i förstapris så jag tycker han möter ett par bättre nu. Visst blev det fördelaktigt att bli nedstruken till ett bra femtespår så lite högre segerchans efter det men fortfarande överstreckad.

5 Le Rapide är vettigare motbud mot favoriten då den här är startsnabb och från bra spår ska det vara hög spetschans. Speciellt då 2 Glaziers Support som är startsnabb lär vilja släppa ledingen om han tar sig förbi favoriten sida vid sida, då får kanske Le Rapi ledningen gratis om han först framme, men kan även spetsa av egen kraft och de sämre resultaten i raden för att han matchats i tuffare lopp än de två mest betrodda här.

Avdelning 8.

Här borde man kunna låsa loppet på två-tre streck för att spika en jättefavorit i sista avdelningen på streckspel lockar ju inte speciellt mycket. 3 Honfleur Mearas är en stark favorit men 72% på tidiga system är för mycket och gardering är nog på sin plats. Kort distans i fyråringslopp för ston där 6 Didi Dam är startsnabb och som nedstruken till bästa spår fem ska hon kunna ta sig förbi favoriten i starten även om favoriten med är startsnabb. Kommer favoriten bort kan Didi Dam leda loppet runt om när det nu är kuskplus med Erik upp.

7 Kailin Way Scott är loppets tredje häst för er som vill ha någon till, hon är också gynnad av att vara nedstruken till bättre spår. Hon är med startsnabb och kan få bra position och har höjt sig på barfotabalansen i tre senaste starterna. Fast med sparat i båda starterna på V75 i formraden och vann när hon startade i ”vanligt” lopp sist. Alltid roligt att ha en till 3% i sista avdelningen att hoppas på om värdet skulle vara lågt fram dit så kan man rädda upp utdelningen med en sådan till slut.

9 Harriet Web har startsnabb rygg i 2 Queen Tressure så kanske kan komma igenom på bra sätt. Harriet vann på fösta barfota för fyra starter sedan och nu blir det den balansen igen så intressant trots bakspår vid gardering.

Övriga tror jag får svårt.

Systemförslaget

Avd.1: 2-4-9-10-11.

Avd.2: 3-6-7-9-10.

Avd.3: 1-2-3-5-6-9.

Avd.4: 5-6-11-12.

Avd.5: 5-11.

Avd.6: 13 Coin Perdu

Avd.7: 1 Gonzales B.R.

Avd.8: 3-6.

2400 Rader som kostar 600 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se