Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 8/9

V86-Omgången.

V86-Express delas den här veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna.

Bästa Spiken!

I avslutningen tycker jag att det är en väldigt stark favorit trots sämsta läget i 12 Balboa Lux. Visst kan det häxa från bakspår och han har varit lite mer oinspirerad i ett par lopp bakom hästar men det har samtidigt varit i tuffa V75-lopp och billigare mot nu. I debuten på svensk mark vann han från bakspår efter lopp i tredje utvändigt och utstött 800 kvar med en rejäl långspurt så han fungerar från kön med. På V86 tål man en ganska stor favorit även i sista avdelningen och hoppas att jag kan fälla ett par av de större favoriterna tidigare i omgången.

Gå Kort!

I andra avdelningen är det ett litet fält och inte läge att sprida strecken allt för mycket jag låser på de två bästa. Här är andrahandaren 6 Global Undecided 21% är mindre än hälften så mycket streckad som favoriten 5 Pinto Bob 45% men jag tycker nog att det ska vara jämnare. Pinto var väldigt bra som treåring men var skadeförföljd som fyraåring och tjänade dåligt med pengar och nu är han i högsta klassen så gjort det klart bra som femåring men kanske är Undecided lite hårdare häst även om han också fick fjolåret förstört så sprang han in mer som fyraåring. Fortsatt Jepson upp är bra och jag tycker han har hög segerchans även om han inte vinner så ofta.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 10-11-7. C 6-5-1-9. D 2-3-8.

Låg klass för fyraåringar inleder omgången och streckar några betrodda men känner mig inte helt säker och det kan behövas kompletteras med någon lägesgynnad luring.

7 Katrin P.Boko 29% är loppets favorit och slog hingstar och valacker sist så duger trots öppen klass. Andreas Lövdal kör allt bättre då han också kör lite fler lopp och den här körs väl bara framåt från spår en bit ut. Kan dock bli vingel från det spåret så garderingen är på sin plats.

10 Weco 20% är obesegrad efter tre starter och Wäjersten på hemmaplan så måste räknas tidigt även om det hår med är sto i öppen klass.

4 Francesco Star 20% har det lossnat för och kommer med tre raka segrar så intressant då det nu blir första gången barfota runt om. Toppspår över kort distans och valack mot ston är lite plus. Startsnabb och över den korta distansen kan han leda loppet runt om.

11 Gittans Angle 11% gick starkt näst sist då det blev passgång in på upploppet och hade hon vunnit eller varit tvåa, vilket hon nog hade varit felfri så hade hon haft för mycket pengar på kontot för att få vara med här. Vinst för och efter det loppet så formen är bra men mest intressant är att det blir första gången bike här.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 5. C 3-1-4-2. D 7.

Se “Gå Kort!”

Låser loppet på 6 Global Undecided 21% tillsammans med favoriten 5 Pinto Bob 45%.

Tycker de två nämnda höjer sig lite här då de redan är upp i Gulddivisionen och båda har segrat i Silverdivisionen under året medan ett par av de som drar en del streck här är ganska gröna i Silver. 4 Empire Garbo 16% och 1 Young Da Vici 7% är de två jag tänker på som behöver visa lite mer för att kunna utmana min streckade duo. I litet fält ska väl kanske någon kunna få ett fint lopp och speeda ner mina starka favoriter men jag tror inte det, den här gången.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 5-3. C 8-4-6. D 9-1-2.

Stolopp och litet fält så helst vill man ju inte sprida strecken allt för mycket då det brukar vara skiktat.

3 Twinkle Face 38% är väl rätt favorit då hon har spår invändigt om alla värsta motbuden och ska kunna köras till spets här. Fast mot tuffa hingstar och valacker sist och kan få utdelning nu. Hon är kanske lite för stor favorit då det blir skor på den här gången och hon blir kanske lite för ofta tvåa, trea i loppen.

7 Iceland Falls 16% har gått bra för Magnus A på slutet men ändå intressant med första gången Wäjersten upp och den här visade startsnabbhet sist. Det snackas om att favoriten kanske är som bäst i ryggar och då kanske man inte gör allt för att svara om den här skulle komma i väg riktigt fort. Ska kunna hitta bra position en bit fram och jag chansar att tippa henne först då hon kan vinna loppet flera sätt och tål en bit ute i spåren.

5 Clockwork 8% har bra spår och är bättre än raden. Står bra inne i loppet och hade fem veckor mellan starterna inför förra loppet så ska gå framåt med loppet och tätare starter nu. Har gått med norskt eller öppet huvudlag hela livet och nu kanske det blir första gången med helstängt.

8 Up To Me 5% var riktigt bra i vinter men kom upp i tuff klass och testat en del monté och när det nu är litet fält ska inte spåret spela allt för stor roll så kan skrälla med intressant kuskbyte här.

6 Lisa S.E. 24% ser jag som klart överstreckad här och rankar ner en bit, ändå tänkbar vid bred gardering då hon kan spurta bra och hittat en formtopp.

4 Firewire 2% är bättre än raden och har lite omlagd träning så från bra spår och då hon står bäst inne på pengarna är det en tänkbar skräll.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 9. C 11-1-7-10-3-6. D 5-2-12.

Här kommer omgångens största favorit ut i ett fyraåringslopp men 4 Perpetuate var storfavorit näst sist på V75 och galopperade så med många galopper i historiken måste det vara favorit i fara. Visst fungerade det sist och då var han jättebra och vann Klass 1 på V75 och är därmed klar till finalen om två veckor och kanske siktar mer på det loppet än det här. Visst blir han kanske släppt till ledningen och rinner undan om han går felfritt men då det finns hög galopprisk måste han ses som överstreckad här. Visst kan man spika om man spelar ett mindre system men jag garderar.

3 Comes With Age 4% och 5 T.Midi 0.2% är båda startsnabba från bra spår så även om båda förmodligen släpper till favoriten så kan de bidra till att det går lite fort i starten då positioner ska intas. Tror inte någon av de två räcker men är en faktor i körningen från start.

1 Comand 8% står bra inne i klassen och är stark men här är det chansartat spår då han inte är tillräckligt snabba att hamna riktigt bra på det. Skulle kunna bli tredje-fjärde invändigt och då är det väldigt chans-artat.

9 Mellby Illusion 9% har nog inte mycket sämre kapacitet än favoriten här och tål lite spår på vägen i det här sällskapet då han matchats i hårdare gäng. Ett par lopp i kroppen nu och ska ha bra chans trots bakspåret.

11 Kimi Di Quattro 2% har både visat snabba avslutningar och bra skalle så tänkbar skräll trots läget, då han förmodligen går framåt ytterligare med loppet i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro inför senaste starten.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 1-9. C 8-12-5-11. D 10-13-14-2-4-6-7.

Här startar ett par hästar med hög kapacitet för sina låga startprissummor 20 meter före lite mer rutinerade hästar och jag spelar med de två betrodda där framme, men tar med en eller ett par hästar från tillägget med.

1 Open Sky 59% blir väldigt stor favorit här och det är inte ens givet att han kan hålla upp spets trots sitt fina spår och favorit i fara. Han får lopp i främre träffen och blir det inte i spets så blir det väl i rygg på ledaren. Han har hög segerchans oavsett position på sin fina kapacitet men han har också galopperat en del så galopprisk finns och han måste vara överstreckad här.

3 Bowling Orlando 18% är startsnabb och är den som kan snuva favoriten på spetsen och skulle favoriten nöja sig med rygg på ledaren eller kanske inte vara helt körbar så kan den här leda loppet runt om. Sparat sist i rygg på favoriten och är nog inte mycket sämre.

9 Krakas 6% gick väldigt bra i en fin spårtrappa sist där Ove A körde bort henne när han körde mot helt fel hästar i loppet. Han ”sprängde fältet” in i sista svängen så en motståndare fick tidig lucka från tredje invändigt och speedade ner Krakas till slut. Hästen gjorde ett topplopp i sin tredje start i Dunders regi och går framåt för varje start. Nu är det hemmaplan och Dunder kör själv så klart kuskplus och hon ska kunna vinna även om hon nu möter hingstar och valacker.

8 Vici Volantes 5% kommer från formintryck och får kuskplus så ska räknas med hygglig chans trots fjärdespår i volten och torts att han inte vunnit lopp i år ännu. Wallin har haft höjning i stallet sista tiden och den här stod för en väldigt snabb avslutning i sin förra start.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 7-3. C 1-10-9-8-6. D 2-11.

Här tar jag ställning där jag tror de två mest betrodda är ganska likvärdiga där båda har hög galopprisk.

4 Bridge Maid 33% testar man att rycka alla skor på till den här starten och faller det väl ut så hon håller sig till rav på den balansen så är hon kanske totalt överlägsen. Kontio och Nurmos på Solvalla brukar vinna mycket lopp och det har varit bra form på stallet i övrigt och den här gick felfritt sist i stark stil från omöjligt läge.

3 Genta Oh Ja 25% kommer att bli ganska jämnt streckad med favoriten här och jag tror som sagt att det är ganska likvärdig kapacitet i hästarna men den här kommer från tre raka galoppmisslyckanden så större frågetecken här. Har bara två segrar och det är i 40tkr-lopp på Färjestad så kanske trivs allra bäst på hemmaplan så långresa kan vara negativt för henne.

7 Dacore 2% gjorde bra lopp med bike på näst sist och nu när den vagnen åker på igen är den tidig vid gardering. Nedstruken ett spår är klart positivt och dödens vid den fina andraplatsen näst sist då hon var före bland andra Parker och Holy Ground så klart fördelaktigt att det bara är ston mot den här gången.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 11-12-3. C 9-8-7-1. D 6-5-10-4.

Här gillar jag favoriten men det är tuff proposition då det är spårtrappa som inte blivit full så det är inget tredje startled här. Det gör att hästar som annars kanske hade fått spår 14 och 15 bakom bilen i stället har 11 och 12 och det är stor skillnad och färre att runda.

2 Berra Steel 40% är loppets klara favorit och jag tycker han gör det bar mest varje gång men sist var man lite frågande till varför han tappade lite över upploppet. Han skulle varit toppad till det så tränare och körsven var lite missnöjd och förvånad över den sämre prestationen. Det var långresa och hårt motstånd i Derbykval och nu är det enklare mot så var det bara en sämre dag kan han studsa tillbaka på bra sätt nu. Då det ändå finns lite frågetecken så är det givetvis läge att gardera då han möter äldre och mer rutinerade hästar den här gången. Han är lite överstreckad men jag rankar honom ändå först då det finns god chans att ta sig till ledningen tidigt och han är hästen för övriga att slå.

3 Harper Seabrook 21% är i bra form och vinner mycket lopp så räknas så klart tidigt men tycker att han är lite överstreckad här. Han är inte startsnabb så kan inte utnyttja läget och hästar som normalt tävlat på i en högre klass kan vara nära eller förbi honom tidigt här. Visst duger han mot alla här men det är ett jämnare lopp än streckprocenten antyder och jag rankar ner honom ett par snäpp på lågt spelvärde.

12 Kalashnikov 6% kommer med formen på topp efter senaste, fina insatsen efter turlig lucka, där det dessutom kanske var lite trångt. Visst har Westerholm högre segerprocent än dagens körsven men jag ser det inte som något minus med det kuskbytet.

11 Xanthis Coktail 4% har matchats i tuffa gäng och var bland annat tvåa i Bronsdivisionen näst sist. Han är klart distansgynnad och är inte bara stark utan speedig med så räknas då han möter enklare höstar än han är van att stöta på.

9 Soul Tan 16% kommer med tre raka segrar men klart missgynnad av bakspåret. Kommer favoriten i väg bra så kan man ju komma igenom på bra sätt här men och även om det är tuffare mot så måste han räknas på vad han visat. Oklart dock varför han inte startat på fem veckor.

1 Engen Eros 5% är inte startsnabb så riskerar att bli över från start men ska väl ha en smygresa i det här gänget. Får han tredje invändigt eller om han skulle överraska och hitta rygg på ledaren så ska han så klart kunna överraska med lucka i tid. 17 på plats varav 8 segrar på 30 starter visar att han är jämn och stabil och klart tänkbar vid breda garderingar.

8 Vine Vision 2% vinner inte så ofta men har gjort det klart godkänt på slutet och det är svårt att ta något ute i fjärde spår i sista svängen på Färjestad som det blev sist. Sen lucka och sparat på V75 innan det och här ska han stå bra inne och räknas vid bred gardering.

7 Vulcano O.P. 2% vann och var tvåa en hel del lopp för Bergh i fjol men haft tyngre i år. Kommer dessutom från två raka galoppmisslyckanden men senast tar jag inte så hårt på då det var i monté och han har galopperat tre senaste försöken i den disciplinen. Han är bättre än raden och nu blir det Ulf Eriksson upp som varit etta och trea vid sina två uppsittningar bakom honom. Tänkbar skräll.

Avdelning 8.

Ranking: A 12. B 3-8. C 10-11-6-5. D 4-2-7-9-1.

Se ”Bästa Spiken!”

Här är åter en spårtrappa med bara 12 hästar och inget tredje led där dessutom propositionen är ännu mer gynnsam för sämre lägen än i föregående avdelning. Här har den med sämst läge 485 tkr på kontot medan den från bricka ett har 121 tkr tjänat vilket ger fyra ggr så hög startprissumma.

12 Balboa Lux 43% är inte bara den matematiska vinnaren här för att han står så bra inne i loppet utan han har också visat riktigt bra farter och jag tror han bara är bäst här

3 Vice Versa Diamant 15% ser jag som främsta utmanare då han är bättre än raden och galopperat bort en del pengar. Vann direkt i debuten för Melko och felfri kan han leda loppet runt om då det är klart kuskplus den här gången.

8 Bramante Ors 8% är ofta med där framme men haft svårt att vinna. Det är stallkamrat till favoriten och den här har varit tvåa på Vincennes i år och här blir det intressanta ändringar. Barfota fram och rejält kuskplus i första Magnus A upp och jag gillar som sagt tuffa lägen i spårtrappor.

11 Baby Boy 18% och 11 Fighter Lady 3% gillar båda tävla i främre träffen bäst så klart missgynnade av bakspåren men båda duger bra i klassen och ska räknas tidigt vid bredare gardering. Båda kommer från galopp i tuffare lopp och går ner i rätt klass nu och då kan det bita bra.

Stora systemet

Avd.1: 4-7-10-11.

Avd.2: 5-6.

Avd.3: 3-5-7-8.

Avd.4: 4-9-11.

Avd.5: 1-3-8-9.

Avd.6: 4 Bridge Maid

Avd.7: 2-3-9-11-12.

Avd.8: 12 Balboa Lux

1920 rader som kostar 480 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4-7-10-11.

Avd.2: 5-6.

Avd.3: 3-5-7.

Avd.4: 4 Perpetuate

Avd.5: 1-3-9.

Avd.6: 4 Bridge Maid

Avd.7: 2-11-12.

Avd.8: 12 Balboa Lux

216 rader som kostar 54 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se