Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 27/10

V86-Omgången.

V86-Express delas den här veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna.

Bästa Spiken!

7 Typhone Face har spår 7 från början i en spårtrappa som avslutar omgången, men nu är han nedstruken till ett perfekt femtespår så står riktigt bra till i loppet. Körs nog offensivt och borde bli släppt till ledningen av alla invändiga så hög segerchans då värsta motbuden fått bakspår. Har gjort fyra starter i sin nya regi med två segerar som resultat och toppformen är nog nära här. Melkkos hästar brukar vara starka och passa på den dryga distansen och kommer en favorit till spets i den lopptypen vinner de väldigt ofta, rent statistiskt.

Gå Kort!

I tredje avdelningen är det ett stolopp i Wången Cup över kort distans där den stora favoriten 9 Navona fått bakspår. Det kan bli tufft att ta in det försprång framspårshästarna har även om favoriten har klart bäst körsven och hästen är bra för klassen med 7/16 i segerstatistik. Kan inte utnyttja sin startsnabbhet så kanske favorit i fara då formen på motbuden också är bra.

3 Metallica I.R. kan ta ledningen och spåra loppet runt om då hon kunde springa snabbt i biken. Fick dock startförbud efter det loppet då hon inte var som bäst i aktionen till slut. Nu återgår man till vanlig vagn men har sina flesta vinster i den så oroar inte så mycket. 2 Philomenia öppnar med snabbat så kan då hitta rygg på ledaren. Vann med luckan till slut efter det upplägget sist och det var första segern men också enda starten för aktuell körsven, så de kan ju trivas extra bra ihop kanske. Kvalde in till korta E3-finalen i fjol så det är nog rätt distans och hon har matchats delvis ganska tufft så inte jätteorolig för den skrala segerskörden. Barfota runt om och bike är maxning hit och till låg procent är det intressant från fint läge med full form.

Avdelning 1.

Ranking: A 12. B 9-7. C 4-11-1-8-6-5. D 10-3-2.

12 Grisle Odin G.L. har tre lopp I kroppen nu och gjorde det bra som trea från svårt läge bakom Månlycka A.M. och 9 Philip Ess sist. Grisle Odin är väldigt bra och är nog nära toppform men har bakspår på tillägget och Philip Ess var ju före i mål sist och kan vara det igen. Jag tror Grisle Odin är bäst och rankar ensam etta på kapacitet men nu är det kuskminus och chansartat läge så garderar på rejält. Philip Ess är startsnabb med åter bra körsven så kan komma i väg bra trots spår fem och ska då kunna vara flera längder före värsta konkurrenterna tidigt så räknas då.

7 Bellfaks har ett fint tredjespår i volten och visat klar uppåtform på slutet så måste räknas mycket tidigt med. Har dock sin fina segerprocent för att han vann väldigt mycket lopp i tidigare regi som unghäst och vinner inte jätteofta som äldre. Lite smickrande resultatrad på slutet och blir väl lite överstreckad så bara en av flera.

4 Tangen Töff står 20 meter före de värsta konkurrenterna och det är så klart bra när de med nära miljonen startar med försprång, det är inte helt enkelt att ta många längder ute i spåren på så bra hästar. Den här kan komma till ledningen tidigt och ska kunna hålla länge, speciellt om det blir lite vingel på de betrodda där bak.

11 Don Viking har springspår och framför allt visat absolut toppform på slutet men två av segrarna var i monté men verkade också tända till på det i förra starten då. 8/18 segrar i år tyder på en höjning på äldre år då han tjänade 750 tkr förra året och över 500 tkr i år.

1 Tangen Braute kan få loppet i rygg på ledaren och kommer luckan över Bergsåkers ganska långa upplopp så ska den kunna skrälla. Visst har han inte så snabba rekord som många andra här men har rekordsänkningar färskt i formraden så har absolut toppform och kan kanske sänka lite till. Tränaren vill se honom i spets och kommer inte Tangen Töff i väg bra från sitt lite snäva spår så kan den här leda loppet länge från bästa spåret.

8 Smedheim Solan är unghäststjärna som inte vunnit lopp med mer än 50 tkr i förstapris på över två år. Han gör dock stabila insatser mest hela tiden och möter oftast de bästa så duger bra i klassen. Chansartat med spår fyra på volten och frågetecken för formen då han var oplacerad sist.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 1. C 5-3-4-10-8. D 9-6.

Lopp för hästar i strax under stoeliten då det är stängt vid 2 miljoner tjänat, men då är det också många som testat stoeliten med så klart.

2 Dixie Brick kändes det inte som Kontio tryckte av för fullt från start sist då 1 Mily tog sig förbi från perfekt spår en bit ut i banan då. Dixie tog sig förbi till slut i stället och duger bra i stoeliten där hon vunnit förut och andraplatsen i Sto-SM sist var med sparade krafter. Visst kan Mily bli tuff om den håller spets på barfotabalansen nu men inte givet och jag tror att Dixie är en bättre häst och kanske kan slå Mily från dödens. Öppnar inte Mily lika bra från innerspåret kan kanske Dixie ta sig förbi eller om någon utvändig i 3 Call Me Broodda får bra fart från start och tar sig förbi invändiga kanske den släpper till Dixie Brick.

5 Sharp Dream fick backas sist i Sto-SM från spår långt ut och satt sedan kvar i ryggar och när Johan ryckte norsken så tog hon ett par galoppsteg i sista svängen så han begärde inget mer. Glöm placeringen där och jag tar med mig att hon ställde sig väldigt snabbt och hittade travet i bra fart även om hon så klart tappade mycket fart och gick i mål med sparat bakom hästar. Nu är det betydligt bättre läge där flera är väldigt startsnabba invändigt så borde komma ner bra bakom dem. Blir det körning mellan de två favoriterna kanske hon kan profitera på det till slut.

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 3-2-8 C 7-5-11-4. D 6-1-10-12.

Se “Gå Kort!”

Stänger på favoriten tillsammans med två mer lägesgynnade, där 3 Metallica I.R. kan ta ledningen och 2 Philomenia kan då hitta rygg på ledaren. Båda kan vara flera längder före 9 Navona och det blir tufft att ta in över den korta distansen.

7 Todays Estelle och 8 Bottnas Future är båda startsnabba men missgynnade av sopår för långt ut bakom bilen. Den först nämnda har hög kapacitet för klassen med seger på V75 i somras men kommer från strykning så tveksam form då hon inte gått lopp sedan augusti. Den senare är ganska ny i Wäjerstens formstall men körs av kusk med väldigt få starter innanför västen.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 2-5. C 3-10-1-8. D 7-11-9.

Här var det tidigare en stor favorit som blev struken och jag var redan före strykningen inne på att gardera brett här då det är lopp i låg klass för treåriga ston.

5 D.Day Glide har ett fint utgångsläge och har vunnit båda starterna i Dalborgs regi från ledningen. Det har dock varit i enklare sällskap och här är flera startsnabba så inte givet att det blir spets så enkelt den här gången. Får mycket extrastreck efter favoritens strykning så blir överstreckad och favorit i fara med sämre spelvärde även om hon så klart kan leda loppet runt om.

6 Indra Split galopp med kanske lite sparat i Oaks-kval sist och matchats lite tuffare io senaste tre starterna efter ett par raka segrar i spets före det på bland annat Solvalla. Nedstruken till perfekt femtespår och måste räknas tidigt i rätt klass nu.

3 Elena K.J. är en Bergh-häst som matchats i tuffare gäng på slutet och går ner i rätt klass här. Dessutom barfota runt om och ganska startsnabb så borde få bra lopp här.

2 Global Collection galopp sist med segerchans efter sen lucka och hon har galopperat bort en del pengar och har rutin för att klara sig bra i högre klass än så här då hon håller sig till trav. Första gången med Magnus A upp ger segerchans då hon dessutom är startsnabb från fint spår.

11 Grit Brodda kommer från Wäjerstens formstall där hon vann efter offensiv styrning sist, i lite enklare gäng. Nu är det lite kuskminus men hästen är i form så det kan gå trots trist läge.

1 Eliza Turf har segern längst upp i raden, då var det lopp i rygg på ledaren från innerspår och lucka till slut så tänkbart scenario här med. Tredje invändigt fungerar med i den här lopptypen då det brukar uppstå luckor till slut.

8 Arizona Face lättas med barfota bak för andra gången och fungerade bra på den balansen i debuten i Goops regi. Nu blir det första gången med kombinationen barfota bak och bike så intressant då de är nedstrukna ett spår med.

Avdelning 5.

Ranking: A 10. B 2-7-6. C 14-11-15-3-5. D

Längre distans med två startfållor och fullt fält så även om det blir många att runda för favoriten så väljer jag att spika 10 Gogobet Sisu här. Haapakangas har skördat framgångar på V75 och den här har han alltid hållit väldigt högt och matchat på V75 så fort det går. Nu fick hästen möta enklare sist och vann lätt med sparade krafter och är fortsatt i lite enklare lopp än han är van vid. Jag gillar spår två i volten och det fungerade ju sist så tror på felfri avgång då det är lite lugnare med tilläggsfålla i billigare omgivning än då han brukar starta på V75. Jag tror han bara är bäst och det kan säkert bli offensivt upplägg och det här blir min kompletterande spik.

För er som vill gardera så tycker jag ett par på grunddistansen är värst mot. 2 Dulce De Leche är starstnabb så kanske kan ta spets här och eder väl loppet länge då han är bra form. Fortsatt proffs upp och trivs över lång distans så givna motbudet.

7 Malibu får rejält kuskplus och har springspår så kan kanske hamna bra på det och är nog lite bättre än raden på slutet antyder. Har varit ifrån lite då han fräschats upp hos veterinär och tränat bra sedan dess så kan absolut stå för vass insats direkt.

6 Aler Kronos har det andra springspåret och är också behandlad sedan senaste starten men har haft halsinfektion så mer tveksamt med formen då kanske. Barfota runt om första gången och första med norskt i nuvarande regi så med duktig kusk kan det bli ett bra lopp direkt efter uppehåll från bra läge. Han står dessutom perfekt inne i propositionen med en lax kvar till gränsen. Loppet är vidöppet bakom favoriten och det krävs nog många streck för att känna sig helt säker här.

Avdelning 6.

Ranking: A 5. B 6-4. C 10-3-12-8-9. D 7-1-2-11.

Låg klass för fyraåringar och omgångens största favorit har spår en bit ut bakom vingen och det kanske öppnar upp loppet något.

6 Pintrest har väl bara ett okej läge då han inte är så explosiv första biten och har värsta motbuden innanför sig så risk för vingel och skulle det bli tredjespår in i första svängen måste det vara favorit i fara. Goop har löste den med honom från värre lägen och hittar kanske ner i bra slagläge direkt men hästen har också en del galopper i historiken och galopp in på upploppet sist oroar så klart med på så stor favorit så garderingen är på sin plats.

4 Heavens Pace kommer med från galoppmisslyckande men gick starkt efter det, första gången i bike då och den åker på igen nu så intressant att se om det bir full effekt den här gången i stället. Toppspår och offensiv körsven gör att det måste vara bra chans trots att det är ett sto i öppen klass.

5 Amour Dimanche var ruggigt bra vid segern näst sist då han öppnade väldigt snabbt och den här borde bomba till spets här. Barfota och bike nu som då och höll väl fortsatt bra form med kanske lite sparat sist i rygg på ledaren med vanlig vagn. Westholm upp nu som höll i gång honom bra näst sist och det här blir väl hösten för övriga att slå från spets.

10 Gloriana N.O. kommer från seger, med bra form, står fint inne i propositionen och kan springa snabba tider för klassen men nedsatta chanser av spåret då de värsta mot har så mycket bättre lägen. Startsnabb rygg så kanske kan komma igenom på bra sätt och hittar han bra slagläge räknas han så klart till slut.

3 Hurricane är startsnabb och ska gå första gången barfota runt om för första gången. Borde väl köras i rygg på ledaren och kan kanske skrälla därifrån men får rekordsänka en del om han ska räcka mot de tre-fyra bästa. Ska ändå nämnas tidigt på startsnabbheten och spåret.

Avdelning 7.

Ranking: A 11. B 2. C 1-4-7-12-5-8-6. D 3-9-10.

Låg klass i ett lopp för fyraåriga ston där favoriten har ett besvärligt bakspår och det är nog läge att gardera en del här.

11 Izola Silvåkra har en stark spurt att tillgå och blir väl klar favorit mest på brist av vettiga motbud då flera behöver lopp i kroppen efter tävlingsfrånvaro och flera håller tveksam form. Hon var bra direkt i comeback sist då hon profiterade på tryck i loppet och en löpning på innerspåret med perfekta luckor till slut. Nu kommer det inte alls bli samma fart på loppet och hon måste nog göra mycket mer själv så klart mer chansartat då. Jag väljer att gardera på brett då den här blir för stor favorit även om hon så klart kan vinna igen.

2 Mellby Ia är startsnabb då hon går felfritt men lite mycket galopper. Första starten efter uppehåll och ska behöva lopp för att vara på topp men är startsnabb så räknas ändå direkt från bra läge och fin kapacitet för klassen.

1 Elsa Zonett kommer från lång träningsperiod och gör första starten i ny regi där hon bara gått mängd i ganska långsamma tempon så kan behöva lopp för att få upp farten. Med lopp på innerspåret kan hon ändå komma in i matchen om luckorna kommer.

4 Sign Me Up Town tog spets efter en bit i voltstart på V75 i somras men inte visat samma snabbhet sedan dess. Uppåtform sist men i enklare gäng och provas nu med ny körsven från toppspår så borde räknas med chans här. Det mest intressanta är att det kan bli första gången med norskt huvudlag den här gången.

12 Soraya Ås har matchats I billigare lopp men får nu rejält kuskplus och barfotabalans runt om första gången på några månader är plus med så klart.

7 Tinto Three har inte vunnit lopp ännu men ska gå första gången i bike och hon har tagit bra placeringar mest hela tiden så höjer biken henne lite så borde hon räcka i det här loppet.

5 Ztinas Blaze har toppspår och borde kunna hamna i bra slagläge som vid segern näst sist och duger bra i klassen med rätt lopp.

Avdelning 8.

Ranking: A 7. B 12. C 10-11-6-3. D 1-5-9.

Se ”Bästa Spiken!”

Efter två strykningar får favoriten ett perfekt startspår där han annars hade haft spår en bit ut bakom vingen i en spårtrappa. Jag hade trott klart mest på 7 Typhoon Face även utan strykningarna så nu blir det en given spik med ännu bättre förutsättningar.

12 Made Of Stars är värsta motbudet som många verkar gå på här så han stiger i procenten under onsdagen. Visst är även han gynnad av strykningar i loppet med färre att runda men spår 12 är ändå chansartat. Det lär bli ett par svängar i tredjespår så även om han är lika bra som favoriten så fäller nog löpningsförloppet avgörande här.

10 Defs Definitif har matchats mot tuffa kullkamrater och var finalist i Kungapoklaen i våras så har hårdhet som räcker här. Debut över distansen men vunnit det längsta loppet han gått (över 2880 meter på Årjäng) och uppåtform sist.

11 Ready To Roll har inte hittat rätt sedan han kom i Goops regi och har mycket galoppmisslyckanden i formraden. Har dock hög kapacitet och provas med lite olika utrustning och balans i starterna så rätt vad det är hittar man väl rätt.

6 Matamoros är nedstruken till ett perfekt fjärdespår men har inte vunnit lopp i år ännu. Ett lopp i kroppen efter strykning och uppehåll med visat positivt formintryck i den starten även om han inte kunde utmana vinnaren till slut. Går säkert framåt med loppet i kroppen och kanske ska komma till ledningen och släppa till favoriten för att ha chans då det är debut över den dryga distansen.

Stora systemet

Avd.1: 1-4-7-9-11-12.

Avd.2: 1-2-5.

Avd.3: 2-3-9.

Avd.4: 1-2-3-5-6-10.

Avd.5: 10 Gogobet Sisu

Avd.6: 4-5-6.

Avd.7: 1-2-4-5-7-11-12.

Avd.8: 7 Typhone Face

6804 rader som kostar 1701 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 12 Grisle Odin G.L.

Avd.2: 2 Dixie Brick

Avd.3: 2-3-9.

Avd.4: 2-3-5-6-10.

Avd.5: 10 Gogobet Sisu

Avd.6: 4-5-6.

Avd.7: 1-2-4-11.

Avd.8: 7 Typhone Face

180 rader som kostar 45 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se