Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 24/3

V86-Omgången.

V86-Express delas den här veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppen är det oftast ganska stor skillnad på vad dom kan göra i loppen och vilka tider dom presterar, från en riktigt bra till en lite en lite sämre häst. Inte sällan möter någon eller några riktigt bra hästar betydligt enklare motstånd och det är oftast ganska lätt att se att någon höjer sig. Här har favoriten så klart en riktig toppchans då det är en elithäst mot konkurrenter som inte riktigt är. 7 Tangen Haap är huvudet högre här och ska bara vinna loppet, har slagit elit förr, då han vunnit och varit trea i Elitkampen senaste två åren. Han har vunnit sina årsdebuter sedan 2014 och rapporteras vara bra i ordning även i år, så räknar med att han sugen på att tävla även i år. Han öppnar snabbt från alla spår och lär gå iväg även från spår fem, sedan körs han väl bara framåt och får överta och blir det inte så, så slår han nog det här gänget oavsett resa. Given spik i avdelning tre inom V86.

Gå Kort!

I fjärde avdelningen kommer omgångens största favorit ut och då det finns på kartan att han skulle kunna bli fast från sitt chansartade spår så väljer jag att gardera med ett par streck. Spelar med tre hästar på kupongen då jag inte vill slösa allt för många streck då favoriten kanske bara är bäst och då ser väl Örjan till att ta sig ut.

1 Deal Done Zet är väldigt stor favorit och visst kanske han kan hålla upp innerspåret då det inte är några raketer utvändigt även om det ofta är svårt att försvara innersniffen på Solvalla. Håller han spets så är det kanske bara slut då jag har mina motbud från bakspår krävs det att det strular för favoriten om dom ska komma in i matchen. Här blir det barfota och bike och förra starten var det första gången med norskt huvudlag och det fungerade bra så han går så igen.

10 Hemisphere är nog lika bra som favoriten och det ska bli intressant att se honom i årsdebuten här då han rapporteras vara en av den som tränar absolut starkast i Fredrik Linders stall. Blir det minsta körningen i loppet där framme så kommer han in i matchen till slut och kanske kan man stänga på dom två bästa här men det känns nästan helgarderat att ta med ett tredje bud här så det blir nog så.

9 Atlas Font går bra i ryggar så bakspåret bekymrade inte tränaren och kusken. Han är behandlad efter förra starten och ska vara bättre nu så när han är anmäld med bike första gången i nuvarande regi så är det så klart intressant, trots läget. Rolig skräll att stänga loppet med då det ser tunt ut bakom.

Avdelning 1.

Lopp över 2640 meter i ganska låg klass där den stora favoriten fått ett opassande innerspår som kan ställa till det för honom och läge att gardera första avdelningen.

1 Albert Zonett galopperade sist med segern på gaffeln och det är så klart inte positivt med mer eller mindre omotiverad galopp in i sista svängen. Han är inte startsnabb så måste ta sig ut och galoppen sist tillsammans med läget nu gör att gardering är på sin plats då han dessutom fick snabba pengar i slutet av förra säsongen.

9 The Trick Vick ska göra debut i ny regi här och med ny kusk så det är klart intressant då han höjde sig lite i höstas och tog karriärens två segrar då. Hittar han ytterligare växlar med miljöombyte och annan träning nu så duger han absolut i klassen.

10 Moncler Bo fick en tidig galopp som klar favorit i ett likande lopp sist och rapporteras fortsatt bra i träningen efter det. Sibylle räknar med en stark insats den här gången så klart intressant nu. Testas med ny kusk som är stabil och litet plus mot sist så ekipaget måste räknas tidigt trots bakspår.

8 Carbon Crystal är ett sto i öppen klass som inte vinner så ofta men tillsammans med Magnus A kommer hon från vinst hit. Första barfota fram föll väl ut sist så man fortsätter så och nu blir det norskt huvudlag. Kanske inte behöver spela så stor roll att det är ett sto då hon har mest pengar i loppet och står bra inne. Läget är desto sämre men hon är startsnabb så Magnus kör nog framåt en bit för att hitta ner i position och vid bredare gardering ska hon räknas trots spåret.

3 Spartan Cougar trivs på banan och distansen så från ett bra spår ska han väl räknas vid bredare gardering. Tränaren och körsvennen varken kör så mycket lopp eller tränar så många hästar men då hon gör det gör hon det bra, så väl träning som körning. Negativt att det blev galopp i tempoväxling sist och han hänger inte alltid riktigt med då så man ligger lite lågt nu efter misslyckandet sist men ska kanske ändå räknas på läget då det är jämnt bakom favoriten.

7 Bergakungen F. har varit finare än någonsin under senaste tiden tycker tränaren och hon säger också att han kan öppna fort om man vill. Det blir ryckhuva och då han alltid haft fast bomull under huvan kanske man testar utan den här gången för att få lite mer effekt.

2 Veams Crescendo är startsnabb och kan ta ledningen men lär väl släppa till någon då man inte vunnit lopp sedan 2016 och är väl inget att strecka den här gången heller trots läget.

Ranking: A 1. B 10.9. C 8.7.3. D 12.4.2.11.6.5.

Avdelning 2.

Kortlopp för ston i ganska bra klass på Solvalla och då det kan bli lite körning om positionerna där framme kan det mycket väl öppna upp det för bakspåren här.

5 Isa är mycket startsnabb men har varit struken sedan senaste starten, för en sårskada. Ska inte ha stått över så mycket för det och man körde ett banjobb i förra veckan inför det här. Tränaren tror hon ska kunna springa en 11-tid och det är så klart toppchans från spets över kort distans. Lite för stor favorit och hon kanske inte får sitta ifred där framme och det kan bli körning här.

6 Sashay Kemp är också startsnabb och Melander säger att hon tål att gå fort hela vägen så favoriten kanske får det tufft med den här utvändigt. Här blir det barfota och bike så påställt och kanske tar den sig förbi favoriten till och med. Oavsett vinstchans från både utvändigt, ledningen eller rygg på ledaren.

10 Arquana As gör debut för Nurmos och det har ju varit några andra mersmakande debuter i hans stall inom V86 sista månaden och kanske blir det så igen. Den här har tränat bra sedan i november och Nurmos tror hon ska behöva ett lopp i kroppen efter så långt uppehåll. Han kör ändå barfota runt om, med helstängt huvudlag och bike direkt så kanske är hon riktigt bra direkt. Om dom två betrodda där framme kör hårt mot varandra går den här kanske bara runt dom till slut trots spåret.

9 In The Air Tonight har fått omlagd träning med dressyrträning bland annat och har varit bättre i loppen på slutet så man har lite förhoppningar på henne. Kuskplus och positiva rapporter gör att hon måste ses med bättre chans än tidiga spelarna bedömer.

11 Frequency Am hade man siktat hit med så besvikna över spåret. Ska gå barfota första gången på länge så med optimal balans på önskedistansen från stall i toppform ska hon väl ha betydligt högre chans än en halv procent, som är spelad till.

Ranking: A 10. B 5.6. C 9.11.4.8.1.2.3.7. D 12.

Avdelning 3.

Se “Bästa Spiken!”

10 B.W.Sture har sina vinster i raden från monté och kanske tänder han till på det men jag vill se det först, innan jag streckar honom från bakspår på tillägg mot Tangen Haap från bättre läge.

1 Tangen Elvira drar mycket streck och står 20 meter före favoriten i starten men hon har sina vinster från betydligt enklare gäng och måste få riktigt svårt att stå mot dom bästa hingstarna från tilläggsfållan här. Klart överstreckad den här gången.

6 Bellfaks är bättre än raden då han var fin bakom B.W.Rune och Roli Eld med sparade krafter i årsdebuten. Efter det har han galopperat sist och blev rullig och tappade farten gången mellan så oklart hur det är med formen. J-O Persson tror dock att den är fortsatt fin då han kändes bra efter galoppen sist och han är inte så långt efter eliten faktiskt och är första utmanaren trots lurigt spår.

9 Don Viking kan hänga med dom bästa en bra dag med Magnus A upp från springspår måste han räknas mycket tidigt om favoriten kommer bort.

Ranking: A 7. B 6.9.10. C 5.3.1.8.2. D 4.11.

Avdelning 4.

Se ”Gå Kort!”

8 Usain Tilly gör debut för Lennartsson här och har tränat bra sedan han kom dit i december. Han har dock inte gått snabbare än 1.20-tempon i jobb och ska behöva lopp. Han går med skor, vanlig vagn och öppet huvudlag så inget för spelarna den här gången men nämner honom för det kan vara kul att se hur han går i sin nya regi och kan vara att tänka på från bättre spår i kommande start.

7 Ninepoints Lucky är ospelad och ska väl inte räcka men nedstruken ett spår och första gången Goop upp gör att chanserna ska vara högre än under en procent.

Ranking: A 1. B 10. C 9. D 7.4.6.8.5.2.11.12.

Avdelning 5.

Ett lopp där favoriten är bra men fått ett tufft utgångsläge så det är läge att gardera och då det är öppet bakom krävs nog några streck här.

7 Otroligosåfin var överraskande bra direkt i årsdebuten enligt tränaren men han fick också ett bra lopp i en enklare spårtrappa och tuffare mot nu så läge att gardera. Kan öppna hyggligt men från spår så här långt ut är det klar vingelrisk och favorit i fara.

2 Gelato vinner inte så ofta men gör bra lopp mest hela tiden. Startsnabb så här väljer man uppläggberonde på vem som ställer frågan och då det är första barfota fram på väldigt länge så är han mycket tidig och kan leda loppet runt om. När man körde första barfota på länge i somras så vann han direkt och kan göra det igen.

3 Lyckans Star är bra och går nog framåt med lite tätare starter nu så från fint läge ska han räknas med chans även om det är klart kuskminus nu med orutinerad körsven mot Ohlsson sist. Stallet har fortsatt bra form och den här är ju inget undantag så det kan gå.

4 First Ideal Man här hoppa man att man ska kunna komma till spets och det med två lopp i kroppen och barfota runt om så kanske det går. Vinner inte så ofta men första gången man ryckte alla fyra skor i fjol gav det effekt och han vann direkt då.

6 Iller Tooma har fått någon extra vecka mellan loppen då han behöver det för att vara fräsch och det blir minst barfota fram, kanske runt om nu. Inte så snabb ut så behöver lite tur för att inte hamna helt på vingel härifrån. Kommer han ner bra i banan så kan han vinna men bara en av många vid bred gardering.

12 Gossip´s Lord har bara gått barfota en gång på 44 starter men då blev det galopp. Får man bra effekt på skoryck så ska han duga i klassen då han faktiskt vunnit inom V75, (Klass 2 i oktober 2019). Inte vunnit lopp sedan dess men ryckt upp sig lite i år med ett par bra avslutningar och han har högre vinstchans än sina 0,47%.

11 Jamaica Boko startar alltid snabbt så får spara speeden den här gången då det är bakspår. Hon ska testas barfota bak den här gången och det var riktigt länge sedan man ryckte skor på henne och det har man inte gjort ofta heller så kan få effekt nu.

Ranking: A 7.2. B 4.3. C 12.11.6.1. D 5.9.10.8.

Avdelning 6.

Stayerlopp och här brukar jag ofta förorda spik för bästa hästen längst bak och det är tänkbar spik på favoriten här.

8 Born Unicorn är ganska stor favorit och har inte startat sedan 28/11 och bara gått tunga jobb i sanden utan snabbare jobb. Många har ju vunnit direkt i debuterna för Redén men över den dryga distansen så kanske han hade behövt lopp i kroppen för att inte vara för ringrostig. Ingen tvekan om att han nog är fältets bästa häst men kör Örjan det minsta för passivt kan någon annan vinna loppet så jag väljer nog att gardera loppet.

1 Global Above All var betrodd på V75 sist trots omöjligt läge och det blir galopp lite för ofta för att man ska lita helt på honom. När han väls tår på benen så är han väldigt bra för klassen och med bara två hästar på grunddistansen ska han väl kunna köras felfritt över den långa distansen. Kan leda loppet runt om Örjan tar det lugnt bakom favoriten. Att den här kommer från galopp in på upploppet är så klart inte positivt men han har matchats tufft av tränaren och kusken som har väldigt hög segerprocent som såväl tränare som körsven.

9 Kaptah drar en del streck då han sällan gör dåliga lopp och har vunnit 100 tkr-lopp över distansen tidigare så klart plus med långlopp för honom. Han har redan hunnit med sex starter i år så klart mer igång än favoriten och det kan ju saknas lite speed i favoriten så då kan någon av dom som startat på avgöra på kortspeed om Örjan kör för passivt med favoriten.

10 Jaques Noir är klart bättre än raden och räknas på grundkapacitet och helt enkelt att det är Nurmos-tränat på Solvalla och här är den statistiken oerhört bra. Hittar man rätt kan den här överraska och kuskbyte kan vara en sak hästar kan tända till på, så intressant med Claes Sjöström upp nu.

5 Madronjo var det första barfotakörningen på länge för sist men då galopperade han i starten, han körde ikapp dom och stod för en mycket vass upphämtning då han slutade trea trots stor markförlust. Fortsatt barfota runt om och han klarar distansen bra så tänkbart skrällbud.

Ranking: A 8. B 1. C 9.5.10. D 2.6.4.3.7.

Avdelning 7.

Stolopp över sprinterdistans som tyvärr lockat ett litet fält och efter en strykning på en av dom betrodda är det bara åtta hästar till start. Jag försöker att lösa loppet på få streck.

3 Iceland Falls är loppets klara favorit som man kör barfota direkt i årsdebuten. Hon får dock en del extra streck från den andra betrodda hästen som blivit struken. Hon är startsnabb och man siktar på att köra henne i ledningen och vinstchansen är hög. Kuskplus med Magnus A upp men att det är årsdebut oroar då hon kan behöva lopp i kroppen för att vara på topp och jag väljer att gardera med få streck.

1 Opalis har man ju hoppats på mer av men hon har också mött tufft, ibland som uppanmäld och ibland mot bra hingstar och valacker. Det har blivit en del galopper med så hon blivit tvungen att köra ett kvallopp. Sist var det ny kusk upp och han får fortsatt förtroende och från bar smygläge kanske hon kan få rygg på favoriten. Hamnar längre ner invändigt så låter det som man vill leta sig ut så fort som möjligt så det kan bli offensivt upplägg här och hon har kapacitet för att seger-strida här.

5 True Vision Har ett bra spår bakom bilen och har höjt sig i sin nya regi så när det nu blir första barfota runt om för första gången på länge är det klart intressant. Startsnabb med kuskplus gör att hon måste räknas tidigt här.

Ranking: A 3. B 1.5. C 8.4.6.7. D 9.

Avdelning 8.

Fyraåringslopp där hästarna fått tjänat max 150 tkr och det är inte så ofta jag spikar i så låg klass men då jag tycker att en sticker ut lite här så är det läge att spela med kompletterande spiken här. Vid gardering blir loppet dyrt då det finns en del minus på några av dom värsta motbuden.

3 Zacapa U.S. är ganska klar favorit men inte jättehöga procent så helt okej att spika då jag tror att han bara är bäst här. Han har stabiliserat sig allt mer i sitt trav enigt tränaren och ska nu gå i det som tidigare kallades för hybrid-vagn i vagn-infon och har tidigare gått i vanlig vagn, så lite plus i ändringen där. Men största pluset är nog ändå Erik Adielsson upp den här gången och läget där han borde kunna få en vettig position ifrån, sedan vinner han nog bara det här oavsett upplägg, då det finns klara minus hos nästan alla av dom värsta konkurrenterna på pappret.

2 Digital Eye har inte startat på nästan tre månader och Björn säger att det behövs lopp i kroppen här.

12 One For All har inte varit sämre än tvåa på sina fyra starter och stått i låga odds. Han är dock missgynnad av sämsta läget nu då han inte kan utnyttja sin startsnabbhet och från nog svårt att runda ett helt fält i sin femte start.

8 Beckham har ett taskigt åttonde spår som drar ner chanserna rejält och från ett bättre spår hade det varit läge att ta med honom. Han är behandlad inför den här starten och ska testas i bike nu så klart intressant.

6 Center Bus är ganska startsnabb och då det inte är några raketer invändigt, vad dom visat tidigare, så kanske han kan ta sig till spets och välja rygg ledaren bakom någon bra eller köra i ledningen. Första Lennartsson har ju funkade bra på många i fjol, då han hade ett väldigt bra år, så den här kan vara en tokskräll om det kan bli någon ändring, även om Melander inte aviserat något sådant ännu är det ändå inte omöjligt.

4 Gloster Gladiator var det en rejäl förbättring för sist på första barfota och så blir det igen från bra spår. Det var billigare motstånd då men han höjer sig säkert med loppet i kroppen och visade bra fartresurser så räknas även nu vid gardering.

Ranking: A 3. B 8. C 2.4.12.6.5. D 1.10.11.9.7.

Stora systemet

Avd.1: 1.8.9.10.

Avd.2: 5.6.9.10.11.

Avd.3: 7 Tangen Haap

Avd.4: 1.9.10.

Avd.5: 2.3.4.6.7.11.12.

Avd.6: 1.5.8.9.10.

Avd.7: 1.3.5.

Avd.8: 3 Zacapa U.S.

6300 rader som kostar 1575 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.9.10.

Avd.2: 5.10.

Avd.3: 7 Tangen Haap

Avd.4: 1.10.

Avd.5: 2.3.4.7.

Avd.6: 8 Born Unicorn

Avd.7: 1.3.5.

Avd.8: 3 Zacapa U.S.

216 rader som kostar 54 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se