Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 22/4

V86-Omgången.

V86-Express delas denna veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skrällbana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna.

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen är det jämnt spelat och ett par av dom bästa har fått bakspår så jag väljer att gå hårt på den bästa där framme. Då det är långt lopp så är det så klart många starka hästar i fältet men klart bäst meriter över lång distans har 2 Sigel Garline 20% med sex vinster på tolv försök över 2640 meter eller längre och bland annat en V75-vinst över aktuell distans. Var ett rejält snack om honom sist, inför V75-start över 3140 meter, och han var knapp favorit då mot Tengil Face som jag då spikade från bättre läget. Dom var dock mycket nöjda med Sigel, som var finare än någonsin i värmningen men det funkade inte loppet ändå. Har problem då dom måste ut i tredjespår och det blev galopp kanske kan slippa tredjespår speciellt länge nu. Då läget mycket bättre och utan hästar framför kanske han kan komma iväg bra och ett stort plus med Rickard N upp, som har 1/1 med hästen.

Gå Kort!

I sjätte avdelningen var jag inne på att chansspika 1 Brandy Flame 14% då jag tror den kan hålla upp innerspåret och leda runt om, från ett stall i absolut toppform. Dock lite galopper i raden och det låter oerhört positivt på favoriten så låser på två. 2 Amiral ska lättas rejält i balansen med både lättare skor fram och barfota bak. Med kuskplus på Redén-tränat så måste det så klart vara absolut toppchans från klart bra utgångsläge på en stark häst i för låg klass. Vinstchansen är hög men spelvärdet är dåligt då han stiger kraftigt på strecken under dagen och man får bra betalt om Brandy Flame vinner loppet till betydligt lägre procent. Starkt lås.

Avdelning 1.

Här är två hästar betydligt mer spelade än övriga och dom höjer sig klart även i kapacitet, så det är väl helt rätt. Det är inte jättebra att låsa på dom två rent spel-tekniskt och det är läge att ta ställning.

Jag har sett att många större andels-system väljer att spika 3 Västerbo Lexington 36% som lär stiga rejält på procenten sista tiden, då många stora system kommer in. Visst den är kanske lika bra som 1 Fighter Mearas 36%. Berghs häst kommer direkt från sin treåringssäsong och det brukar vara lite svårare att bara vinna i dom öppna klasserna för yngre hästar och jag går på det tillsammans med förmodat högre spelvärde på Fighter Mearas i stället så spikar jag den. Båths häst vinner nästan varannan gång och har bara förlorat ett lopp felfri, då var han tvåa. Så galopp mot, annars tror jag han kan svara ut värsta konkurrenten från start och ska då ha hög chans att leda loppet runt om. Värsta konkurrenten har betydligt sämre vinst-statistik med bara 2 vinster på 13 starter.

Ranking: A 1. B 3. C 9.12.7.5. D 11.6.8.4.2.10.

Avdelning 2.

Öppet treåringslopp för ston i väldigt låg klass och när alla är i början av sina karriärer kan vissa vara oerhört förbättrade från en start till en annan och jag vågar inte lämna någon utanför systemet här.

3 Ester Wibb 25% är nog inte mycket sämre än favoriten och från ett betydligt bättre läge så rankar jag henne först här, men det är inte jättemycket som skiljer hästarna här så går inte rätt ut på henne.

5 Tiny Rocket 10% är startsnabb och statistiskt bästa spåret och om hon kommer till spets blir hon hästen att slå och jag rankar även henne före favoriten på utgångsläget.

8 Florist 46% är bra och har vunnit fem av sju lopp men vek ner sig sist från ledningen så kanske lite svikande form där? Man vill hitta anledningar att ranka ner en så här stor favorit och det tycker jag att man kan göra, då läget är det sämsta och det är väl inte det viktigaste loppet för någon här.

2 Camelita 3% är startsnabb och får kanske rygg på ledaren här och kan då skrälla rejält då luckor brukar komma i dom här loppen.

1 Global Brexit tränas och körs av duktiga Wäjersten som lär få fram en hel del bra unghästar efter att jobbat länge åt Båth vet han hur det ska göras. Denna kanske blir över från start men räknas med chans från tredje invändigt om rätta luckorna kommer.

7 Hazelnut Sisu 6% är anmäld barfota runt om och sådana förändringar är alltid intressanta, speciellt när det görs första gången.

Ranking: A 5.3.8. B 7.1. C 2.4. D 6.

Avdelning 3.

Stolopp för äldre I ganska låg klass och visst kan det skrälla rejält i den här lopptypen men då några av dom bästa fått klart bar utgångslägen försöker jag lösa loppet på få streck.

4 Idun A’Lir 56% är stor favorit och inget konstigt med det då Båth har absolut toppform på stallet och hans hästar har sex vinster och två andraplatser på tolv starter senaste veckan. Denna har vunnit årets två starter och är ganska startsnabb så lär ha bra chans igen. Men det kan vara upptaget i ledningen denna gången och procenten är lite för hög så garderingen kan vara på sin plats.

1 Miss Beach 22% ska kunna hålla upp innerspåret då det är Bergsåker och det brukar gå lite lättare att få upp farten från innersta spåret där. Kommer liksom favoriten från två raka vinster och har formen på topp och om hon håller upp ledningen så borde hon bli svårpasserad. Gjort tre starter sedan regibyte och det har varit en rejäl kvalitetshöjning i prestationerna och kanske är hon därmed i för låg klass nu.

2 Loveya Fashion 4% har gjort en start för duktiga Katja Melko och det blev lite för tufft upplägg på en riktigt jobbig bana på V75. Dessutom med många omstarter och denna har bra kapacitet för klassen och var ganska betrodd i det loppet och totalt bortglömd nu.

Vid bredare gardering är 8 Divina 5% tidig trots läget då det är barfota runt om för första gången på en kapabel häst för klassen. Men då denna liksom ett par till av dom vassaste utmanarna lottats till svårare utgångslägen väljer jag att stänga på mina tre streck.

Ranking: A 4. B 1.2. C 8.9.3.11.7. D 12.5.6.

Avdelning 4.

Se”Bästa Spiken!”

Ett par av dom värsta motbuden har som sagt fått bakspår och jag väljer att ranka favoriten tvås som dock har ett bra läge. 5 Terminator Face 22% kommer från en lite misslyckad fyraåringssäsong då han var borta en del och struken ett par ggr för dåliga blodvärden. Bara 9 starter och har säkert bra kapacitet för klassen men står lite hårdare inne i loppet än min spik och kanske behöver ett par lopp i klassen för att slå dom bästa här. Från perfekt utgångsläge kanske han kan köras. Till spets, men tror faktiskt att min spik kan slå honom från utvändigt.

9 Imagin Boko 17% vann V75 i slutet av förra säsongen och har nu två lopp i kroppen men borde få tufft från bakspår. Båda där framme måste komma bort för att dom från bakspår ska komma in i matchen. Det samma gäller alltså även för 10 Cyrano De B. 21% som jag kan tycka är överstreckad denna gången som varit ute i hårda lopp i vinter och har comebacken avklarad med spetsvinst som resultat. Spets då och läget drar ner chanserna avsevärt, men räknas ändå vid gardering men rankas ner på uteblivet spelvärde.

Ranking: A 2. B 5.9.10. C 4.8.11.12. D 1.6.7.

Avdelning 5.

Öppet fyraåringslopp där jag streckar på lite men för er som måste spika så finns det en intressant häst i ny regi som kanske bara vinner.

3 Borin T.N. är ny i Melkos regi inför detta och hennas statistik är fortsatt på topp med 25/93 i år och en procent på 27%. Tänkbar spik som avslutade med topplopp för förra tränaren.

1 Bling Bling 15% håller vissa högt och hon kanske kan svara upp innerspåret men vinsterna har kommit i enklare sto-lopp på Romme och Örebro. Att hon bara ska slå hingstar och valacker är för mycket att begära även om det kan gå från spets eller rygg ledaren. Rankas ner på dåligt spelvärde som hårt betrodd.

5 Pretty Boy Floyd 3% har bästa spåret och kommer från stall i form och är därmed tänkbar jätteskräll. Startsnabb och bör få bra position från läget.

6 Gazoline Mearas 22% är knappa favoriten och stallkamrat till nyss nämnda och får första gången Magnus A Djuse upp nu. Vann fem raka lopp i fjol och har nu årsdebuten avklarad.

11 Harper Seabrook 18% är bra för klassen och duger bra här. Stark och rejäl och kan vinna både med bra långspurt eller genom att köra fram tidigt och köra lugnt utvändigt.

10 Huddlestone 3% har missgynnande läge då han är mycket startsnabb och var hårt spelad på V75 i sista starten inför vinterträning. Nu är han anmäld med riktig bike och kan räcka då han har bra speed i kroppen och årsdebuten avklarad.

12 Timorol 5% gör debut I duktiga Pöllänens regi nu och kan skrälla trots sämsta läget.

Ranking: A 3. B 6.5.11. C 1.10.12.4. D 8.2.9.7.

Avdelning 6.

Se “Gå Kort!”

Värsta motbudet på pappret fick betydligt sämre läge än min duo och 8 Go West Young Man 12% rankas ner lite på uteblivet spelvärde. Nu blev han dock nedstruken ett spår under dagen och vinstchansen stiger så klart tack vare det.

4 Grevin Sisu 3% ser ut att ha gått framåt rejält med vinterträningen inför fyraåringssäsongen. Kommer från vinst och nu blir det lättning i balansen efter två starter i kroppen, från bra läge.

11 Mr Marvelous 8% vek ner sig från spets, som betrodd, i årsdebuten. Går säkert framåt med loppet och är nog bra för klassen men lite bortlottad nu.

5 Missing Tooma 2% har bästa spåret och fick lite för tung resa sist men kanske går framåt med det loppet och är tänkbar skräll, men då. Måste nog båda favoriterna göra bort sig.

Ranking: A 1.2. B 4.11.8. C 5.9. D 7.12.3.10.

Avdelning 7.

Kortlopp där ett par av dom bästa dragit bra utgångslägen i spårlottningen och jag försöker lösa loppet på få streck och det är även ett tänkbart ”spik-lopp”.

3 Syoss 42% rankade jag högt och spelade i debuten för Wäjersten då han kom igenom bra men sedan satt kvar när tåget gick och blev fast med sparat som fyra över kanske opassande lång distans. Vinstvan häst med 26/46 med loppe i kroppen och bike på nu från ett bra utgångsläge så är det given förstahäst och tänkbar spik. (Det kan bli så att jag byter spik från utgångstipsen till honom om det blir så att det kommer upp något konstigt inför andra lopp som gör att jag garderar där istället.)

4 Cesar F.C. 19% har ett bra utgångsläge och hade inga snabba jobb i kroppen iför comebacken sist och ska ha gått framåt med det loppet. Nu blir dessutom barfota fram och bike på. Han trivs på Bergsåker och har 3/5. På banan och även om dom från stallet inte tror att kort distans är hans bästa så trivs han på 1640 där han har 2/3. Så något av en statistikvinnare här.

7 Tale Of Jacks 5% är totalt bortglömd och gjorde flera ruggigt bra lopp på V75 i fjol med bland annat en vinst på 1.11,2 i klass ett. Ett par låga 11-tider över distansen och trivs utvändigt ledaren och det brukar ju vara ledigt. Två lopp i kroppen och enda brasklappen är att Mikael Cedergren inte har den fina statistiken i år som han brukar ha. Faktiskt ingen vinst på 40 starter men flera som kommer ut nu efter ett par lopp i kroppen och vinsterna kommer nog snart.

Ranking: A 3. B 4.7. C 1.8.10.9. D 5.11.6.2.12.

Avdelning 8.

Snabblopp i högsta klassen och här ska hästarna visa upp sig inför kommande storlopp och ser vi en bra insats på någon här så kan det nog vara en Elitloppsdeltagare vi får se, speciellt då det är norskt intresse på några av ekipagen.

3 Ferrari B.R. 38% är överstreckad som stor favorit här och jag rankar ner på uteblivet spelvärde, även om insatsen sist var av bästa slag från omöjligt utgångsläge då. Torbjörn är dock iskall i sina styrningar för dagen och är utan vinst i april och med bara två vinster i mars ser det ut att gå mot ett av hans sämsta halvår någonsin. Hästen var en topp som fyraåringen med bland annat världsrekord på meritlistan men sen har det gått tyngre och får visa mer innan man kan gå på honom.

9 Cokstile 14% har radat upp vinster i Italien på snabba tider och kan då säkert gå ännu snabbare på bättre svenska banor så den måste rankas etta trots bakspår och årsdebut. På grund av det måste han dock garderas men med lopp i kroppen hade jag nog spikat i öppet lopp.

7 I love Paris 10% skrällde i stoeliten i mars på 10-tid efter snabb avslutning och kan spurta ner samtliga även här i ett litet fält.

6 Canari Match 13% firma Khilström/Redén och startsnabb häst, det räcker så.

4 Lionel N.O. 4% blixtrar till ibland och karriären är inte över, kan duga från riktigt bra utgångsläge så borde han inte hamna allt för illa till.

2 Chief Orlando 9% stiger på strecken under dagen och var tvåa i Sweeden Cup efter att plockat ner ledande Cyber Lane från utvändigt på 1.09,8 (men nedspurtad av Qeer Fish, till slut). Två lopp i kroppen och startsnabb, bör hamna bra på det.

1 Evaluate var en av favoriterna till Sprintermästaren i somras och gick klart bra då han fått backa ner sist och ändå nådde tredjeplatsen till slut. Lite ojämna prestationer som på många av Melanders hästar men när dom är bra så är dom riktigt bra och denna är startsnabb och kan överraska från rygg ledaren eller kanske till och med spets efter ett lopp i kroppen.

5 Partizan Face 3% ska väl inte räcka men har fått hårdhet i Frankrike i vinter där han var två i sista starten inför vinterträningen och han vann kortlopp i silverdivisionen i höstas mot bland andra Gina Schermer från bakspår. Han skulle kanske kunna vara en tokskräll från bästa spåret i litet fält där det är frågetecken för formen på många av deltagarna.

Ranking: A 9. B 2.6.7.3.1. C 4. D 5.

Stora systemet

Avd.1: 1 Fighter Mearas

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.8.

Avd.3: 1.2.4.

Avd.4: 2 Sigel Garline

Avd.5: 1.3.5.6.10.11.

Avd.6: 1.2.

Avd.7: 3.4.7.

Avd.8: 1.2.3.4.5.6.7.9.

6912 rader som kostar 1728 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1 Fighter Mearas

Avd.2: 1.3.4.5.7.8.

Avd.3: 1.4.

Avd.4: 2 Sigel Garline

Avd.5: 3.5.6.11.

Avd.6: 1.2.

Avd.7: 3 Syoss

Avd.8: 1.2.3.6.7.9.

576 rader som kostar 144 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se