Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 2/11

V86-Omgången.

V86-Express delas denna veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medan Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna.

Nu var Solvalla lite skrällbana med under finalerna i lördags då det inleddes med två rejäla skrällar, att ta med sig är väl att stora favoriter i Klass 2 är dom man kan lita minst på och den klassen är mycket jämnare än strecken allt som oftast antyder. Gardera bredare i lägsta klassen på V75 är grundtipset att ta med sig. Banan höll bra under lördagen och fredagen men var katastrof i början av onsdagen och nu kommer vi så riktigt dåligt innerspår vissa tävlingsdagar på Solvalla under vintern så håll koll på loppen före stora streckspel och värmningar. Vid sämre bana kan det vara vinstgivande att flytta starka hästar från lite sämre lägen i rankingen, dom som tål lite skitig bana eller fungerar bra ute i spåren, för det kan bita riktigt bra i tredjespår sista halvvarvet när det är torrare eller bättre fäste för hästarna där ute.

Skotvång gäller nu med och det är också värt att hålla lite koll på, är banan bra och fast vid lite kallt så fungerar även många barfotahästar med skor men vid krävande underlag och sämre fästen så är det mer utslagsgivande vilka som trivs med skor och broddar. Kolla hur hästen gick förra året när skorna åkte på, så kallade ”årstidare” är intressant. Det finns många som radar upp segrar under vintern men är har svårt att hänga med i ibland extremt snabba tempon som krävs under sommaren.

Bästa Spiken!

I avslutningen tycker jag mig hitta en mycket spelvärd spik, visst den rensar inte jättemycket men jag spikar mot favoriten som drar betydligt fler streck. 11 Havana Boko 32% har tjänat över 200 tkr mer än favoriten och startar på samma fålla som den. Var ute i försök till Diamantstoet näst sist och sjätteplaceringen är inte mycket att säga om då Jepson prickade starten bra så fick han utvändigt om Chicharita en bit efter när den drog i bra tempo hela vägen, den hästen gick för övrigt svenskt rekord sedan i finalen under lördagen på Solvalla. Ingen skam i att inte kunna hänga med den från 20 meters tillägg och Havana höll faktiskt farten bra ända in och Jepson driver inte för fullt direkt när han ser att hon inte räcker till plats och det jämnt bakom. Starten efter mötte hon enklare och vann lätt så formen är på absolut topp här efter strykningen för feber i oktober och hon är säkert ytterligare framåt nu med dom två loppen i kroppen. Hon fungerar bra i voltstart då hon är travsäker och trivs även med skor och då få är så bra som Jepson från spår fem i volten så tror jag hon kan vara före favoriten efter några steg och då blir det nog tufft att slå denna.

Gå Kort!

I Sjunde avdelningen är det kort distans i Silverdivisionen och det har lockat flera hästar som annars brukar anmälas till långlopp, vilket gör det lite extra intressant. Jag väljer att låsa på en som har bra chans att köra sig till spets eller åtminstone utvändigt ledaren tidigt tillsammans med bästa hästen från bakspåret som kan profitera på om det går för fort där framme.

2 Doctor Doxey Zenz 16% körs allt som oftast offensivt och nu är kanske den enda som riktigt duger i loppet av dom på framspåren, det gör att han har bra chans att bli släppt till spets även om han inte skulle ta sig dit av egen kraft. Mathias kör alltid tufft med denna så många har nog respekt för att det kosta för mycket att svara honom här. Hästen står bäst inne i klassen på pengar och är stenhård men kusken är inte den bästa tempobedömaren så oftast blir det tomt i tanken in på upploppet men över kort distans är det bara att gasa hela vägen.

9 Heading Reference 33% är loppets bästa häst och en dryg månad mellan starterna nu beror på att han hade feber inför den tilltänkta starten i Eskilstuna 7/11, då han hade feber redan vid anmälningarna, månadsskiftet och inte stod över mycket alls så har han tränat på i fyra veckor redan och man har siktat på detta ända sedan dess. Han fungerar bra med skor då han har vunnit i silver och var trea tre gånger i rad på den balansen under denna sommaren. Betydligt billigare motstånd denna gången än vid sommarens toppform och då kan han vinna från bakspår till och med utan full form.

Avdelning 1.

1 Nyhet 33% är loppets klara favorit men innerspår kan göra att han blir över från start. Han är dock ganska startsnabb och då Bergsåker innerspår är lite bättre än på många andra banor så kanske han kan hålla upp innerspåret, då blir vinstchansen så klart hög. Han står bra inne i loppet så ska med tidigt men lite dåligt spelvärde då han är mycket hårt streckad i förhållande till närmast streckad bakom gör att garderingen är given.

3 Global Wizard 17% kommer från två starter i rad i breddlopp så tveksamt hur bra formen är här. Ulf upp och bra spår gör att denna ändå ska med på kapacitet.

6 Amour Amour 19% är formkortet i loppet då han var ute i stenhårt lopp två starter sedan och sedan vann starten efter i ordinarie klass. Liknande motstånd nu och här borde han ha riktigt bra chans. 7/23 totalt är bra statistik och Lennartsson har kört i bra flyt under året samtidigt som Philström alltid har bra statistik som tränare.

8 Order By Box 11% står bra inne i loppet och är stark och rejäl så kan duga torts bökigt utgångsläge. Magnus A vann med denna sist då han körde honom första gången på över ett år så klart bra kusk på häst i form.

10 M.C.C.Orlando kommer från strykning och har inte vunnit lopp på två år. Bra kapacitet men ska inte räcka från detta läget trots duktig kusk.

7 Huddlestone 7% har en stark spurt att tillgå och kommer från ännu sämre lägen i två raka lopp så även om läget är dåligt även nu så är det ändå lite bättre nu.

9 Classics Never Die 5% får kuskplus och star riktigt bra inne i loppet så är aktuell vid bredare gardering. Bara två vinster på 43 starter gör det ändå ganska kallt från bakspår.

Ranking: A 6. B 1.3.8. C 7.9.10.4. D 11.5.2.12.

Avdelning 2.

Tilläggslopp med bara 11 hästar till start efter en strykning och favoriten ska väl kunna ta sig ut från sitt innerspår på tillägget och denna har nog oerhört bra vinstchans.

2 Win B.Hill 47% har Nurmos haft rejält tålamod med och inför förra årets comeback hade det varit skadeuppehåll i fem år och han vann direkt. Svår att hålla fräsch och varit borta ett år igen nu, så lär vara väl förberedd och dom som är svåra att hålla fräscha i Nurmos stall kan absolut vara som bäst just i första starterna efter uppehåll. Denna är så klart överkvalificerad för klassen han är kvar i då man haft sånt tålamod med honom och han ska nog bara vinna loppet om han inte galopperar. Över 60% på dom tidiga kupongerna fram till tisdag kväll men nu klart rimliga 47% gör honom till en mycket bra spik.

1 Ara 11% leder väl loppet länge men som ensam på startfållan blir det nog hårt att stå mot dom bästa där bak som ska komma ikapp billigt här.

5 Exclamation Mark 25% drar väldigt mycket streck under onsdagen men har inte startat i voltstart sedan sommaren 2018 och bara tre starter i kroppen under året gör att det är tveksamt till så här hög procent. Spår fyra i volten och även om Adielsson är ett klart plus i voltstart så är det ändå ett litet frågetecken hur det passar.

12 Stud Muffin 6%har gjort tre starter i sin nya regi och två sista i monté, nu får han rejält kuskplusmed Örjan upp så det är klart intressant vid gardering till låg procent.

10 Give Me Ten 3% är spelvärd då han har bra vinststatistik sista året med 6/17 och alltid litet plus då Kern inte kör sina hästar själv.

Ranking: A 2. B 5.12.10. C 3.1.11. D 4.6.8.9.

Avdelning 3.

2640 meter och det ser öppet ut på förhand och jag förordar ganska bred gardering i loppet.

2 Jacoby Keeper 40% blir väldigt stor favorit och även om han varit bra flera gånger i rad mot kullkamrater är det inte säkert att han är så överlägsen som procenten antyder. Dom tre starterna har dessutom varit med andra kuskar och Leif har något bättre statistik som tränare än körsven så det är litet minus och garderingen känns klart given.

10 Cosmic Photo 10% är startsnabb så klart missgynnad av bakspåret men växlas upp i vagn nu till hybrid igen. Strykningen var ”för en liten grej inför en tilltänkt start och missade inget träningspass” enligt Florhede i stallet (spår 12 då). Bergh har fortsatt form på en hel del djur i stallet och Rikard N vann med denna sist så räknar med bra insats igen och rankar först trots spåret då jag misstänker att det är bästa hästen i fältet.

11 Nicho Sånna 9% är också bra för klassen och har varit ute på V75 några gånger på sensommaren och hösten. Kuskplus nu med Magnus A upp vilket så klart gör det extra intressant. 5/17 och bara några hundra under gränsen i propositionen gör att han står riktigt bra inne i loppet.

4 Spartan Cougar 15% har bra startspår och kommer från vist så räknas igen vid bredare gardering.

5 Goldfever 3% har toppspår och har gått i vanlig vagn flera månader så intressant med hybriden på nu till låg procent.

Ranking: A 10. B 11.2.4.5. C 12.9.7. D 3.6.1.8.

Avdelning 4.

Lopp över 2640 meter för kuskar som körde max 50 lopp under 2019 så det är klart orutinerade kuskar med i loppet och det gör att lite mer kanske kan hända så bred gardering kan vara att föredra här.

5 Staro Mojito 13% är stark och rejäl men samtidigt kan han öppna snabbt från spår precis bakom bilen. Otterström är duktig och rutinerad trots att han kör få lopp per år och från bästa spåret så väljer jag att ranka denna först då den är van vid att tävla med skor.

12 Västerbo Imtheman 38% rankade jag tidigt då han skrällde på Eskilstuna i långloppet för två starter sedan och efter det har han blivit klart överstreckad både förra gången och nu, så klart bra läge att försöka fälla denna favoriten. Nära 40% från bricka 12 på klart barfotagynnad häst som nu tvingas gå i skor.

8 Llama Tooma 6% har också dåligt startspår men visade sist han fungerar bra med skor vid vinsten. Hästen brukar inte tävla med toppkuskar så van vid körsvennen som vunnit med hästen två gånger och körde vid senaste starten. Klart bra startpoäng och ska räknas tidigt trots att han står lite hårt inne på pengarna.

Ranking: A 5. B 8.12. C 6.2.10.1.9. D 11.4.3.7.

Avdelning 5.

Tilläggslopp på medeldistans med fullt fält med ston fördelat på tre startfållor och dom längst bak står ganska hårt inne så dom borde få mycket svårt att runda samtliga.

1 Ies Juvel 67% är klart rätt favorit men nära 70% är på tok för mycket i denna lopptypen där det klart hög skrällstatistik. Visst har den här riktigt hög vinstchans då hon står klart bra inne i propositionen men två vinster på nio i år har kommit i senaste två starterna och bara 1/8 i fjol så kanske finns det chans att fälla omgångens största favorit här. Några på tilläggsfållan har varit ute på V75 många gånger i stenhårda lopp medan denna varit ute i lopp med 20-40 tkr i första pris så det är klart upp i klass nu även om spåret är optimalt och spetschansen är bra.

12 Dusktodawn Sisu 7% har springspår på tillägget och gjorde det bra i senaste två starterna då hon visat klar uppåtform. Tvåa bakom favoriten och stallkamraten sist så kommer favoriten bort så kan Dusktodawn vinna loppet nu när det dessutom är ny kusk i Leo upp.

13 Hunkadory Degato 1,5% har springspår men kanske inte gynnad av det. Stark och rejäl med nästan miljonen på kontot gör att hon står riktigt bra inne i propositionen.

9 Elsa Mearas8% vann Diamantsto-försök på V75 i höstas från samma utgångsläge, 20 meter tillägg och spår tre i volten. Räknas tidigt vid gardering då hon tjänat nästan lika mycket i år som favoriten tjänat på hela sin karriär.

Ranking: A 1. B 12.13.9. C 3.5.10.14. D 6.4.2.15.8.7.11.

Avdelning 6.

Treåringslopp över medeldistans i ganska låg klass och det är så klart svårbedömt och min bedömning är att det behövs en del streck här.

10 Twigs Honor 34% är en Kriterie-finalist som ska ha bra chans i enklare gäng. Han har uselt utgångsläge men då det bara är tio hästar i fältet så kan han komma igenom bra då det kan komma bort ett par mindre rutinerade hästar med galopp, som det brukar hända i unghästloppen. Läget gör ändå att det är läge att gardera denna favoriten även om jag väljer att ranka honom först trots läget.

6 Comes With Age 10% har suttit fast vid flera av sina starter och testas med ny kusk här. Anders Eriksson drar inte så mycket streck på namnet men är stabil och bra så ska räknas med bra chans här på visat intryck i loppen.

9 Dollar Doc 11% star bra inne I loppet och Jörgen S har haft bra form på sina unghästar under hösten så denna räknas trots bakspår då även denna har bra väldigt bra form.

4 Alien Hill 26% är kanske för hårt spelad då hon är ett av få ston mot hingstar och valacker här. Bra spår och startsnabb gör henne aktuell men rankas ner lite på dåligt spelvärde här.

3 Global Bootleg 2% är väldigt lågt streckad och går ner i rätt klass efter två tuffare lopp i rad och han har matchats i hårdare lopp nästan hela säsongen. Ny kusk i Jepson upp nu är intressant, med mycket poäng, bra spår och klart mest på kontot i loppet gör att han måste ha högre vinstchans än kollektivet bedömer här.

2 Appasso 6% har varit ute i ett par stenhårda lopp på slutet och startar från bra spår nu så ska räknas med viss vinstchans när det nu är hybridvagnen på igen efter att gått i vanlig vagn sist.

Ranking: A 10. B 6.9. C 3.4.2.8. D 5.7.1.

Avdelning 7.

Se”Gå Kort!”

10 Donners AM 23% är klart överstreckad och var jämnt streckad med favoriten på dom tidiga kupongerna, ända fram till onsdag morgon, nu börjar det skilja allt mer på dom under dagen och det är rätt. Denna springer in en hel del av sina pengar i monté numera och här är det sulkylopp som gäller.

12 Electrical Storm 4% blev bortlottad här men då han är stark och rejäl är procenten för låg på denna och vid bredare gardering som då skulle bygga på att Mathias där framme kör för snabbt tempo i ledningen eller utvändigt så kommer även denna in i matchen.

3 Remarkable Feet15% väljer jag att ranka trea på läget mot dom andra betrodda. Kan nog öppna bland dom snabbaste i detta sällskapet och hamnar bra till.

4 Owen Face öppnar med bra och är aktuell vid gardering till låg procent.

Ranking: A 2. B 9. C 3.12.10.4.1. D 7.5.8.6.11.

Avdelning 8.

Se”Bästa Spiken!”

8 Nika 42% är loppets klara favorit och är klart överstreckad, det borde vara jämna streck med min idé här. 8 galopper på sina 28 starter och ingen vinst i år på 9 starter, där det dessutom blivit 5 andraplatser är statistik man inte vill se på en stor favorit. Även om Kontio fått iväg henne från luriga lägen tidgare i volten så är det inte alls givet att det blir så bra start denna gången och tror att min idé kan vara före på kör och sedan ska det då tas in längder på ungefär lika bra häst. Tunt lopp i övrigt så vid gardering är hon ändå första strecket mot min spik, mest i brist på annat.

2 Leia Palema 9%drar lite streck men då man från stallet väljer att spara lite på utrustningsändringar i huvudlag med motiveringen att on fått en del tuffa lopp så låter det ju inte som man går all in här riktigt. Visst kan hon kanske ta sig till ledningen men om Jepson får upp farten från tillägget så kans dom släpper till den om frågan ställs tidigt.

7 Stella Pona 10% pratas det en del om då hon galopperade med till synes mycket krafter sparat sist som fastlåst,men det är väl just det, hon ska ju ha rätt resa i ryggar för att kunna spurta fort men då sitter man ofta fast till slut med sparat. 0/17 i år och 54 tkr inkört vittnar om att hon inte mött stenhårt motstånd heller direkt och 4/68 totalt säger mig att 10% är för högt.

Hittar ingen av skrällhästarna jag fastnar för heller och därmed känns min lösning väldigt bra, att spika häst i form som står bra inne i loppet med toppkusk som kör i bra form för dagen.

Ranking: A 11. B 8. C 2.7.9.6.14.5. D 4.10.13.12.3.1.15.

Stora systemet

Avd.1: 1.3.6.8.

Avd.2: 2 Win B.Hill

Avd.3: 2.4.5.10.11.

Avd.4: 2.5.6.8.10.12.

Avd.5: 1.9.12.13.

Avd.6: 2.3.4.6.9.10.

Avd.7: 2.9.

Avd.8:Havana Boko

5760 rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.3.6.8.

Avd.2: 2 Win B.Hill

Avd.3: 2.10.11.

Avd.4: 5.8.12.

Avd.5: 1 Ies Juvel

Avd.6: 2.3.4.6.9.10.

Avd.7: 2.9.

Avd.8: 11 Havana Boko

432 rader som kostar 108 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se