Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 19/2

V86-Omgången.

V86-Express delas denna veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skrällbana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred medans Solvalla har 196 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna.

Lite problem med Solvallas underlag på slutet igen där det varit konstiga uppvärmningar med många galopper vissa dagar och dålig koll på ”grus-bollar” som blivit liggande på banan. Detta händer titt som tätt på alla banor, när fuktigt grus samlas i bollar, men då skrapar man undan det eller hackar sönder det. Detta hade dock inte Solvallas personal någon koll på förra veckan och det är bara för dåligt att starten i ett lopp ska blåsas av på grund av sådant slarv.

Bästa Spiken!

I avdelning fyra är det lopp för lärlingar och här är väl Magnus A Djuse överkvalificerad och när han dessutom sitter upp bakom bästa hästen så ska det vara mycket hög vinstchans för 11 Vincent Chase 29%. Spelvärdet är klart bra då det är jämnt spelat mot värsta konkurrenten och dom där framme ska få svårt att stå emot över upploppet när det är 2640 meter. Speciellt som det har en tendens att gå lite för fort för fort där framme ibland, då det är mer orutinerade kuskar. Vincent Chase har varit ute hårdare konkurrens gång efter annan och står riktigt bra inne i loppet.

Gå Kort!

I sjunde avdelningen ser det ut att vara lite skiktat i kvalitet på hästarna och några höjer sig lite så det borde gå att lösa det loppet på få streck.

4 Ready Lane 15% är startsnabb från ett bra spår och borde ha klart okej chans att leda runt om med ett lopp i kroppen efter lång frånvaro. Men den funkar inte alltid så man behöver minst någon till i loppet.

7 Zooropa 36% tränas och körs av superduktiga Robert Dunder som börjat året i klart bra stil både som kusk och tränare. Ett av få ston i öppen klass här och har gjort sina bra starter på slutet på vinterbanor så det är helt andra förutsättningar nu och läget är lite vingelrisk från så klart.

Tredjehästen kommer från ett annat stall som har börjat året mycket bra där 11 Livi Majesty 6% vann direkt i årsdebuten efter några månaders vinteruppehåll. Daniel Wäjersten har oerhört bra statistik både som kusk och tränare så bakspåret får han bara lösa då det dessutom skall ändras lite i utrustningen för att han ska vara mer alert denna gången.

Avdelning 1.

Öppet lopp i lite högre klass och det är mycket svårt då favoriten nog är överstreckad denna gången men samtidigt nästan omöjlig att plocka bort.

3 Scarlets Mirakel 45% blir nog så stor favorit mest i brist på annat och Nicklas Westerholm tycks hålla en lite längre fram i omgången som en bättre chans för dagen. Stallet har inte börjat året speciellt bra men nu ska alla hästar vara flyttade och räkna med bättre ordning nu när stallbytet är genomfört. Snart lossnar det nog och denna har vart klart bra senaste två starterna även om den fått se sig besegrad.

1 Vanessa F.B. 19% kanske körs i spets denna gången då det aviseras bike och goggles, i spets har hon har 2/2 och på Bergsåker är som bekant spår ett bakom bilen bättre än på många andra banor. Ulf Olsson upp nu är inget minus även om Wäjersten kört på slutet och är duktig så får väl Ulf ses som litet plus.

Detta ä ren spårtrappa med bara 11 startande och då ska det inte behöva bli så långt fram för 9 Survival Kit 17% som gjort det bra i ett par tuffa Bronsdivisions-lopp i vinter och även om han var sämre sist så duger den bra här på grundkapacitet.

Tänkbara skrällar kan lägesgynnade 4 Ippon Futura 4% och 5 Orlando Triss 4% vara med bra kuskar.

Ranking: A 1. B 3.9. C 5.4.10. D 11.7.2.8.6.

Avdelning 2.

Stolopp över 1640 meter för lite högre klass och bara 8 anmälda och en strykning. Loppet är jämnt och svår-rankat och en enkel lösning är att ta alla.

5 Carisma Sisu 43% blir lite väl hårt streckad och även om Salmelas stall börjat leverera vinnare senaste dagarna så är detta ingen som vinner på beställning. Läge att gardera men svår att plocka bort med senaste dagarnas visade stallform och Örjan upp från bra startspår.

1 Global Vintage 24% är kanske bästa hästen men comeback nu, håller hon dock upp innerspåret kan hon spåra runt om men inte givet då det kan krävas något lopp i kroppen för att vara på topp.

4 Roly Poly 6% fick snabba pengar vid ett par V75-vinster förra vintern och fått möta tuffare motstånd hela året och borde växt in i klassen och duger bra i ett lopp som detta. Det har ofta varit tilläggslopp och spårtrappor med svåra lägen för henne och här ska hon inte kunna hamna så illa till så då ska spurten bita bra.

Men loppet är som sagt öppet och Reios nya jänkare 8 Matter Of Act 11% är nedstruken ett spår och kan leverera direkt. 3 Jazza Håleryd 5% har ofta nämnts som skrällbud från svåra lägen och hon ska också hamna bättre till nu än hon är van vid på slutet. Ingen är helt chanslös och jag spelar med alla hästarna på det stora systemförslaget.

Ranking: A 1. B 4.5.8. C 6.3. D 7.

Avdelning 3.

Kallblodslopp och det är en öppen historia och mycket svårt, grundtipset får vara att strecka så många man har råd med här.

8 Nordby Fröy 2% är tänkbar skräll om han tänder till på miljöombyte då det är debut i ny regi. Han kommer från norsk konkurrens och det brukar vara lite hårdare i kallblodsloppen i dom här ”mellan-klasserna”. Körspö kan vara plus då han gjort många starter på Norsk mark och han har faktiskt en del vinster på Svenska banor så han kan mycket väl trivas här.

1 Hvalstad Odin 7% är lågt spelad och kan hamna bra på det från innersniffen här, även om det nog inte blir någon ledning så kan han vinna med rätta luckorna till slut.

3 Demex38% är överstreckad även om han kanske ska vara favorit, han gör det bra mest varje gång. Stallet har dock inte inlett året speciellt bra med bara fyra vinster på 39 starter men denna hästens hårdhet ska bita bra i lite enklare lopp.

7 Gullkongen 20% är nog med lite överstreckad på en fin rad, men vinsterna är över kort distans mot betydligt enklare motstånd. Visst kan han vinna loppet men det är vingelläge nu ochhan står hårt inne på pengarna.

Ranking: A 3.1. B 8.9.7. C 4.6. D 10.2.11.5.

Avdelning 4.

Se“Bästa Spiken!”

10 Cesar F.C. 30% som är favorit i loppet har aldrig vunnit över 2640 meter och då är tufft att bli spelad till favorit, medan mitt spikbud har vunnit över alla distanser.

2 Lass Revenue 16% är ett farligt motbud som kan gå i ledningen här men körsvennen Wilma Wallberg körde bara 22 lopp i fjol och vann inget, det är så klart problematiskt och ett klart minus.

Ranking: A 11. B 10.7. C 2.1. D 12.8.4.6.9.3.

Avdelning 5.

Här låter det uppåt på 2 Timorol 35% men galopp sist och orutinerade hästar då vill man gardera. Det är ett par bra hästar från bakspår och 10 Bourn Dominion 17% vann sist från bakspår med en bra spurt och det lär bita bra över Bergsåkers upplopp igen. 11 Double Formula 6% gick första i ny regi sist och kördes då av Ulf Ohlsson i bike och det blev vinst direkt. Samma kusk nu och antar att det åter blir samma bike, då ska den slå många över upploppet, kanske alla.

Med ett par strykningar så är bakspåren så klart gynnade men även dom från spår långt ut bakom vingen. På Nicklas Westerholm låter det som detta är en bättre chans än den favoriten han har i första avdelningen. 8 Knifetown Hall 27% har haft bakspår tre starter i rad och gjort det bra i årets två starter, nu blir det spår 6 bakom bilen och då ska han kunna hamna hyggligt till om Nicklas kör offensivt. 7 First Ideal Man 2% är nedstruken till bästa spåret bakom bilen och från spår 5 ska han nog kunna öppna bra och hamna riktigt bra till ditrekt. Nu blir det bike för första gången och till 2% är det intressant.

Ranking: A 2.11. B 10 7.8. C 9.1.6. D 3.12.

Avdelning 6.

Här är det voltstartslopp och favoriten 1 Personal Goals 53% har statistiskt mest vinstrika spåret. Det här ser ut att vara riktigt bra förutsättningar när det är Jepson upp nu och då hästen vann efter uppehåll efter strykning för hosta inför det loppet. Nu ska han ha gått framåt ytterligare med loppet och räknar med att det blir svensk bike igen när det är ett bra spår, för det har funkat tidigare i volt. Han ser ut att bli omgångens största favorit men han borde vinna loppet minst varannan gång så det är klart okej när det är v86 är så svårt som det är, spik.

Besviken på 7 Ti Amo Face 17% som vek ner sig lite väl enkelt från spets sist. Kanske körde Erik lite väl mycket mot rygg ledaren och åkte istället dit mot den som kom ute i banan. Hon är startsnabb och har ett springspår denna gången så det är värsta motbudet i så väl spetskampen som för seger. Dock bör favoriten komma iväg så pass bra att han är ute tidigt och då det är många ston i loppet så ska favoriten Personal Goals ha god chans att vinna oavsett löpning.

4 Felix Am 11% får ordentligt kuskplus men står lite hårt inne på pengarna och för er som inte tror på favoriten och garderar loppet behövs nog många streck för att vara helt säker på att få med vinnaren. Ännu större kuskplus får 9 Fighter Marke 7% med Örjan upp efter Roger Pettersson som har extremt låg vinstprocent på sina styrningar över många års tid. 11 Verozzo 3% är tänkbar skräll som gör debut i Haugstads regi och även om det är kuskminus då Örjan kört honom på slutet så har han faktiskt sina två vinster för just Kenneth (som känner hästen väl, då den var i Walmanns regi tidigare).

Ranking: A 1. B 7. C 9.4.11.8. D 6.3.5.10.2.12.

Avdelning 7.

Se”Gå Kort!”

Ska räcka långt med mina tre streck men för er som har råd med några till så finns kanske ett par tre till som kan vinna loppet. 8 Cavalier Brodde 5% är lite bortlottad på läget och det blir svårt, men kommer strykningar invändigt så ökar hans chans med duktig kusk. 1 Major Vici 8% är startsnabb men kan bli över från start och då är det chansartat. 3 Balotelli Crown 13% galopperar alldeles för ofta för att det ska vara ett tidigt bud. Speciellt då inte spår tre är speciellt bra bakom bilen för en häst som ska tas försiktigt med och inte helt givet att den hittar ner någon stans direkt och kan bli kvar i tredjespåret en bit där. Det kan dock vara positivt med miljöombyte då dom bytt stall på denna. 5 Fragolini AM gjorde en riktigt bra säsong som treåring men var betydligt sämre som fyraåring. Kanske har hon växt in i klassen hon kommit upp nu och har ett bra startspår med hyggliga insatser på slutet från svåra lägen. Övriga ska inte duga.

Ranking: A 11. B 4.7. C 8.3.1.5. D 9.12.6.2.10.

Avdelning 8.

4 Eicas 31% blir favorit och Stefan Melander ger den 4/5 getingar och den gör alltid bra lopp. Nu är det bra startspår och borde hitta bra position så vinstchansen är hög.

10 Meritt 17% gav Kalashnikov en bredsida på bortre långsidan och skickade ut den ett extra spår, gick då först i tredjespår genom sista svängen och var först i mål men blev diskad och vinsten gick till stallkamraten. Musett Af Djupmyra var vinnaren och kom fram innanför Kalashnikov då och gynnades kraftigt av stallkamratens förseelse. Meritt var ändå bättre än jag trodde sist och då den ändå tålde en rejäl repa i spåren och det ska bita bra även här. Wäjersten tränar och Rikard N kör, det ska vara hög vinstchans på den kombon i år oavsett häst.

3 Inshallah 15% vann V75 i öppen klass från spår 12 och hade fortsatt otur i lottningen då det var dags för finalen sist, det är ett sto och står lite hårt inne i loppet. Men om förra lite sämre insatsen var en tillfällighet och formen är fortsatt bra så ska hon räknas här med.

7 Deangelo 27% är nog en bra finne som får rejält kuskplus nu men hästen är ojämn och har spår långt ut bakom vingen. Det brukar dock vara ordning på det Aripekka tar med till Solvalla för han vet vad som krävs för att duga här. Räknar med bra insats och att Erik hittar ett bra lopp åt honom och med minsta klaff så vinner han.

Ranking: A 4. B 7.10. C 3.8.1.5. D 2.11.9.6.

Stora systemet

Avd.1: 1.3.9.

Avd.2: 1.3.4.5.6.7.8.

Avd.3: 1.3.7.8.9.

Avd.4: 11 Vincent Chase

Avd.5: 2.7.8.10.11.

Avd.6: 1 Personal Goals

Avd.7: 4.7.11.

Avd.8: 3.4.7.10.

6300 rader som kostar 1575 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1 Vanessa F.B.

Avd.2: 1.4.5.6.8.

Avd.3: 1.3.8.

Avd.4: 11 Vincent Chase

Avd.5: 2.7.10.11.

Avd.6: 1 Personal Goals

Avd.7: 4.7.11.

Avd.8: 4.7.10.

540 rader som kostar 135 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se