Speltips: V86-Express Bergsåker och Solvalla 15/3

Solvalla

V86-Express på Bergsåker & Solvalla

V86-Omgången 15/3.

V86-Express med spelstopp 20:30 avgörs den här onsdagen på banorna Bergsåker och Solvalla där det är ganska genomsnittliga förhållanden på båda banorna. Något över medel vad gäller upploppens längder på båda banorna och innerspåret i starten bakom bil är något bättre på Bergsåker än på nästan alla andra banor. Kallt och bra bana att hålla ordning på så man kan nog köra barfota på båda banorna om man vill.

Andelsspelet är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans, där jag stänger andelsspelet redan en timme före spelstopp för att bygga klart systemen beroende på hur många vi är. Siktar på ca 8-12 andelar per system, beroende på intresse och priset är 200:-/andel.

Bästa Spiken!

6 B.W.Rune är bara bäst och här kommer han nog till ledningen efter en bit och då är loppet över så det är en stabil spik som ligger under 50% tidigt men kanske går upp något i procent. Han borde väl vunnit loppet sist men fick gå ut i fjärdespår runt sista svängen så Mtas tog väl inga drivningsböter när det bara var stallkamrat mot i segerstriden och det blev hårt in på linjen. Spår 12 den gången och fick gå från kön så betydligt bättre förutsättningar nu och han går med sina sommarskor och allt låter bara bra från stallhåll.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 2-7-1. C 9-12-4-5-10. C 1-3.

Se ”Bästa Spiken”

6 B.W.Rune spikas på allt den här veckan då det är klart bästa hästen och den här och har slagit motståndarna här gång efter annan och borde väl vunnit sista med men får snabb revansch nu.

1 Tekno Jerven brukar vara väldigt betrodd mot samma motstånd men kollektivet verkar ha tröttnat nu. Han har inte samma fart i benen som favoriten och galopperar väldigt ofta men skulle favoriten komma bort löper han jämnt med övriga och skulle kunna få bra lopp på innerspår här så tänkbar vid gardering till vettig procent för en gångs skull.

7 Järvsöodin slog favoriten sist men då efter bättre lopp med mer spårsnål resa och nu har han sämre läge än stallkamraten och borde få svårt att slå honom nu. Given bakom i toppform och nu lättas han i balansen med barfota bak.

Tjomslands duo i 4 Brenne Banker och 2 Philip Ess kan båda öppna vasst och borde få bra lopp från toppspår. Bra hästar i grunden där Philp Ess kanske är mest intressant i comeback med en vinterträning i kroppen där biken åker på direkt.

5 B.W.Sture kan med öppna bra och skulle den här komma till spets lär man ju släppa till favoriten utan att kriga då det är stallkamrat och man skulle kunna få bra lopp då.

9 Pydin vann i tufft gäng i november och har comebacken avklarad nu på bra sätt och skulle han komma igenom på bra sätt med rygg på snabba Philip Ess så kanske han kan utmana favoriten. han vann dock inte lika ofta i fjol som tidigare och nu är han ett år till så kanske inte är lika motiverad varje gång på äldre dagar men med tur kan han vinna.

10 Buska Blyg mäter väl några för tuffa men har gått bra i några starter utan skor tidigare så intressant med första skorycket på länge här. 12 Bellfaks är bortlottad men riktigt bra och lär gå framåt mycket med lopp i kroppen nu. Dessutom intressant med kuskbyte då han varit tränarkörd en del.

Avdelning 2.

Ranking: A 8-6. B 1-2. C 9-4-7-5-11. C 3-10.

6 Mellby Imperial är Nurmos-tärnat med Magnus A upp där man maxar direkt i årsdebuten så givet att det är bra ordning direkt och bra chans. Den här har inte gått lopp sedan förra sommaren och Nurmos har varnat för att flera av hans hästar som gör årsdebut bara har gått tung träning och kommer behöva ett lopp eller två för att komma i full form, vilket också har stämt. Den här har dessutom varit tvåa som väldigt hårt betrodd vid flera starter tidigare så ingen man bara ska gå rakt ut.

8 Brilliantsky har hunnit visa form och vunnit lopp på bra sätt i mars. Han kan öppna snabbt och laddas nog trots spår en bit ut , men just spåret där ute tycker man ändå är okej då man tror att han ska kunna hålla sig lugnare där ute. Man har höga tankar om den här så borde stå riktigt bra inne i klassen.

1 Jocke Thå är väl inte lika bra häst som dom två bästa här men är startsnabb, har två lopp i kroppen och får stort kuskplus här. Blir det spets eller rygg på ledaren kan det gå men procenten är nog lite i överkant här.

2 Chip Shop var bortglömd sist på tidiga kupongerna men trendade hårt uppåt i procent och gjorde det bra som ganska betrodd på vinnarspelen som trea på GS75 sist. Han duger i klassen även om han inte är lika bra som dom två favoriterna men låga streck nu och bra läge.

9 Golden Cresent är kastrerad under vinteruppehållet och har nu två lopp i kroppen som valack och var bra vid seger sist. Går säkert framåt ytterligare med segerloppet sist och ska hävda sig väl i konkurrensen här då det blir amerikansk vagn nu, till skillnad mot sist.

4 Little Patrick vann från rygg på ledande 7 Atom Bet sist och båda gjorde klart bra lopp på distansen men med voltstart och kan garanterat rekordsänka rejält här nu. Det kanske skiljer lite väl mycket på strecken på dom två där den förstnämnda är spelad i överkant medan den senare är lite underspelad. Det låter positivt från stallhåll angående båda.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 5-9. C 10-4-7-1-2. C 6-8.

3 In Love Mearas trodde jag var en tveksam favorit sist och rankade ner på att han hade stängt spår i volten den gången så det var chansartat. Han kom ut och gjorde det klart godkänt som fyra utan segerchans men nu är det bättre förhållanden. I ledningen har han gått tre gånger och vunnit alla så skulle han bli släppt till ledningen tidigt här kan han absolut rinna undan. Han ska eventuellt få på helstängt huvudlag nu med så det ökar chanserna att komma i läge till ledningen och se till att han håller sig fokuserad. Kort distans ser man som plus och man har ändrat lite i träningen för att toppa formen i tävling nu.

5 Kingslayer Pellini gick klart bra i debuten för Wäjersten där han kördes lite försiktigt och slutade fyra. Han kommer att vara bättre nu och då kanske man kör mer offensivt från toppspår nu men fortsatt inga maxningar här i balans eller utrustning

9 Havannah Line här kan det bli rycktussar, första gången bike och så blir det barfota runt om så maxningar på alla plan så hon lär gå fort över upploppet då hon ska gå i ryggar så länge som möjligt nu. Man var lite besviken på insatsen i debuten för stallet sist då man hade hopats på mer efter att hon tränat vasst. Kanske behövde loppet då och med alla ändringar är det högaktuellt streck nu till låg procent.

10 The Real Ragnar drar en del streck men man var inte alls nöjda med insatsen sist och man skyller på flera olika småsaker som kan ha spelat in med resa osv. man var dock nöjda med balansen så det blir samma igen men chansartat läge och frågetecken för formen.

4 Emperor Godiva har man väntat på barfotasäsongen för och nu är det dags för första gången barfota runt om. Dessutom åker biken på som han bara haft en gång tidigare då man krokade ihop så inget kvitto på den eventuella effekten då. Nu vill tränaren se honom i ledningen men poängterar att kusken får bestämma.

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 4-9. C 8-6-5-1. D 7-2.

3 Click Bait är oerhört startsnabb så spets är givet och nu är det barfota runt om så mycket hög chans att han leder loppet runt om så jag är inne på att man ska kunna spela med honom som kompletterande spik. På tidiga systemen var det dessutom lika på strecken på under 30% på både honom och värsta motbudet som har bakspår här.

9 Eddy West har man varit öppna med att matchningen han får sk sätta honom i form lagom till finalen nästa helg på Solvalla och därför tror jag det finns risk att man kör fö sent även den här gången. Man vill ha krafter sparade i mål är känslan för att sedan vara bättre till nästa start. Bakspår och tänkbart passivt upplägg gör att det här är en delad favorit i fara men han lär går ner lite på procenten då fler resonerar som jag. Antingen spik mot Eddy eller så är han bara en av flera vid gardering om man väljer den vägen.

Då det finns risk att man kör passivt med Eddy så rankar jag 4 Seismic Wave före honom då den här kan öppna bra från toppspår och här blir det barfota runt om, bike och Magnus A upp på Nurmos-tränat på Solvalla. Segerchanser borde finnas även om man ofta blir besviken på hästen men garderar man loppet ska man absolut ge honom en chans på optimal balans här och med ett lopp i kroppen.

8 Chestnut Hill höjde ju sig lite när man flyttade om i stallet och han kände sig lite tuffare och har vunnit en gulddivision i år då han slog bland andra Eddy West. Nu är det intressanta att det blir rejält kuskplus hit men inte lika kul med läget, ändå tänkbar med Goop i litet fält.

6 Lawmaker kan öppna snabbt från spår en bit ut och skulle man lyckas komma ner i rygg på Click Bait så kan man få bra lopp.

5 Vagabond Bi är bättre än formraden ger sken av och även om han hade svårt att hänga med i en tempoväxling i loppet sist så kom han tillbaka och höll ganska bra som fyra. Stallet har visat form på slutet och här testar man med Kontio upp från toppspår så borde kunna bjudas ett bra lopp men kanske långsökt att han ska kunna skrälla.

Avdelning 5.

Ranking: A 5. B 2-1. C 7-12-3-4-8-9-11. D 14-6-10.

2 Cornerstone blir väldigt stor favorit i loppet men nöjer sig också ofta med andra och tredjeplatser så inte att hålla i handen här. Given på kupongen men bara en av flera då man behåller skor på och är inne på att det inte blir snabbstart från spår två i volten så favorit i fara.

1 Whispering Pines var lite för pigg sist och körde upp i vagnen framför och det var taggat intryck sist så är nog bra form och om han håller sig till trav är det klart bra chans. Kan man hålla honom lugnt och hushålla med krafter i ledningen borde man ha god chans att vinna loppet och tränaren vill se honom i den positionen.

5 Samson har ett femetspår men faktum är att bara en galopp kommit i voltstart och alla andra galopper han kört har varit i bilstartslopp så jag ser volt som ett plus för honom. Dom flesta galopperna har kommit sent i loppen då han inte varit fräsch så därför ser jag heller inte comeback som ett minus då det är viktigt för honom att vara fräsch. Han är väl förberedd med banjobb och man kör barfota runt om direkt i årsdebuten så det ser ut som han ska ha bra chans här då han är bra för klassen. Jag väljer att ranka honom först.

7 American Zakke har springspåret längst ut och det är så klart chansartat men den andra från springspåret tas nog lugnt så man kan nog ladda på där ute om man vill. Det är en intressant första start i regi Wäjersten så kan vara en helt annan häst än tidigare. Visst tror man det ska behövas lopp för att få honom i form men samtidigt har han inga poäng så man borde vilja ta så bra placering som möjligt direkt här. Om man laddar från springspåret och kanske kan komma ner i rygg på ledaren så borde han kunna skrälla över det ganska långa upploppet om luckan kommer.

12 Harley K. har testats hos ett par olika topptränare sedan han kom från Svanstedt i USA men ingen har fått ordning på honom i Sverige. Nu är han hos en mindre tränare längre upp i landet där han kan matchas mot lite enklare motstånd kanske och han har fått tre lopp i kroppen i nya regin så kanske något stigande form. Bra i grunden och skulle kunna skrälla i den här lopptypen även om tillägg är ganska tufft här.

3 Mysterious Lucifer är startsnabb och utmanar innerspårets häst om ledningen här så det kan bli lite körning och spår ett är så mycket bättre så jag är inne på att den här svaras ut och man borde få nöja sig med rygg på ledaren. Två lopp i kroppen och barfota runt om nu för första gången på länge är plus och han kan så klart vinna loppet från positioner som rygg på ledaren och passas vid flera streck.

4 Magic From Hill startar oftast i enklare lopp på landsorten men var ute på V75 sist och nu lättas hon med barfota bak så kanske viss chans finns. Spår fyra i volten är kallt och hingstar och valacker mot sätter ner chanserna.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 11-3-1. C 10-9-12-15. D 8-5-7-4-2-13-14.

11 Mirci A’lir är riktigt bra för sin klass men nu är det lite bökigt läge med tillägg på ganska bra hästar och fullt fält så inte alls givet att den här bara rundar dom. Chansen finns så klart men till hög procent är hon bara en av flera för mig.

3 Salamanca blir nog loppets favorit och samma där jag är inne på att det bara är en av flera då jag inte är säker på att hon spetsar från spår tre här. Både bästa spårets 1 Lovelymere och springspårets 6 Flap Motor kan öppna bra här och släpper nog inte till favoriten. Den invändiga får stort kuskplus i Kontio den här gången och har nog bäst chans med lopp i rygg på ledaren kanske. Den senare, från bästa springspåret är faktiskt min förstahäst i loppet då jag tror man kan komma förbi alla invändiga i starten och spetsa. I jämnt lopp tycker jag hon ska absolut toppchans i spets då man kommer med ett lopp i kroppen och ska lätta i balansen hit med barfota fram. Klart mest startpoäng och kommer från stall i absolut toppform som selar ut vinnare titt som tätt för dagen, även när man kör ner till Solvalla.

Stallkamraten till min försthäst är 12 Vilja T.Y.C. som gör det bra mest hela tiden och matchats en hel del på V75 i vinter mot betydligt tuffare fält där hon gjort det bra. Hon tål att gå rejäl repa i tredjespår och kanske får allt tuffare när andra drar skor och det går fortare men hon är bra nog att skrälla här.

Tar även med två väldigt lågt streckade hästar till som kommer från storstall och körs av toppkuskar i 10 Västerbo Razzia och 9 Hawai Song. Båda hästarna har inlett året bra och går säkert framåt med respektive lopp och Björn Goop tränar och kör Hawai Song medans Magnus A kör Razzian åt Bergh och båda ser uta att bli på tok för lågt streckade här till runt 3% på tidiga systemen och dom bara måste ha högre segerchans än så.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 10-1. C 6-4-5-11-9. C: 7-8-3.

1 Needle’em var hårt betrodd tidigt på V75 sist men trendade ner i procenten och till exempel 10 Because the Night var betydligt mer spelad till slut den gången, nu är den senare totalt bortglömd. Nu är det innerpår på Bergsåker där det är bra och bike åker på men inte alls givet att man kan hålla spets här ändå och 36% på tidiga systemen är mycket. Galopp i första svängen i utdragen körning sist så favorit i fara och garderingen är given.

2 Global Dash är den som utmanar rejält första biten och här vill man väl till ledningen. Behövde nog ett par lopp i kroppen och sist var han förbättrad så är nog i absolut toppform nu och kan spetsa och leda loppet runt om. Stallkamraten Because the Night har ett risigt bakspår och galopperade i bra position på V75 näst sist och var dålig sist efter att ha hamnat bra på det från sitt tillägg då. Ska vara bättre nu och man ska ändra en del i utrustningen där man kör utan huvan och så blir det halvstängt huvudlag. Slår det väl ut är den här väldigt bra för klassen som kvalade in till E3-final i somras och mött kulltoppar. Procent under 5% på tidiga kupongerna är galet lågt.

4 Idoanythingforlove kom till Bergh i somras och startat på där och nu har man testat V75 på slutet där han inte räckt men verkar som man har förhoppningar på henne med den matchningen. Galopp från lite lurigt bakspår sist och haft dåliga lägen på slutet så plusläge nu. Man testade barfota runt om sist som Bergh var nöjd med efter galoppen och man kan effekten nu kanske Hon har vunnit barfota i somras och hon kan öppna snabbt så absolut tänkbar att utmana invändiga i spetsstriden och det kan bli körning här.

6 Jack J.E. var sexa i korta E3-finalen förra sommaren och har matchats mot kulltoppar både som två och treåring så möter enklare han är van att stöta på nu. Det är dock årsdebut efter ett par strykningar vid tilltänkta starter så stort frågetecken för formen men duger bra i klassen.

5 Captain As ska gå med ryckhuva nu och kuskplus från toppspår på häst som kommer med lopp i kroppen och nog är bra här.

11 O.P.’s Flawless kommer med två lopp i kroppen och visad form men fick trist läge nu men det visste man ju när man anmälde i spårtrappa. Ska gå framåt med loppen och barfota fram är tänkt balans så tänkbar skräll vid många streck då läget kanske blev något bättre än det kunde blivit (vid fler hästar i loppet).

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 5. C 1-3-10-9-6-7-12. D 11-4-8.

2 Real Scotch låg tränare och körsven lågt med efter värmning och han trendade väl nedåt i procenten på slutet som väldigt stor favorit. Allt gick bra i regidebuten och han vann loppet lätt och går säkert framåt med loppet i kroppen. Nu blir han väldigt stor favorit igen och det är en bra favorit som kanske bara är bäst här från bra läge och tänkbar kompletterande spik och kanske spelar jag med hela tre spikar om jag spikar den här.

1 Balotelli Face är inte gynnad av innerspåret då han inte kan öppna snabbt nog för att försvara det och dessutom är han lite stänkrädd så kass att bli över invändigt, bland hästar då. Man vill ha ett bra lopp i kroppen i årsdebuten och det låter inte alls påställt hit så tror inte på hög segerchans på den här klara andrahandaren i loppet. Givet att han har chans om han kommer ut men jag rekommenderar att sätta ut egna reserver här då han kommer bli kraftigt överstreckad om favoriten skulle strykas av någon anledningen.

Jag tycker att dom två som har störst chans att nå spets tidigt borde rankas efter favoriten här 3 B.B.S.Avicii är snabb ut men från toppspåret och med maxad balans och utrustning tror jag att 5 Beau LeVallo kan spetsa. Om man sedan väljer att släppa till favoriten om den kommer tidigt eller om man kör i spets om favoriten skulle komma bort så är det bar chans oavsett. Toppform, bike, barfota runt om och helstängt huvudlag med toppkusk från bästa spåret men bara spelad på under 3% så måste vara ett fint fynd här vid gardering.

B.B.S.Avicii ska med räknas tidigt vid gardering då han gått bra på V75 flera gånger i vinter och har ett bra spår så får man lopp på innerspåret med lucka till slut borde han kunna skrälla om favoriten har en dålig dag.

6 Oh Cean är med startsnabb men inte lika bra häst som dom fyra jag nämnt först men kan man få pangstart och hitta rygg på ledaren kan man skrälla med årsdebuten avklarad där han gjorde bra lopp efter en startgalopp.

Från bakspåren startar några ganska bra hästar för klassen där det blir kuskplus för både 9 Brightside och 10 Hipster K. Årsdebut för båda men aviserat att dom går optimalt direkt och här har man väl väntat till barfotasäsongen med att starta så säkert väl förberett. 12 S.G.Mistral har inte vunnit lopp ännu, på 17 starter så men här avisrerar man barfota runt om första gången och amerikansk vagn första gången. Men det är Walmann-tränat så man brukar inte vara ärliga med tänkt utrustning och balans så ta anmälningar med en nypa salt från det stallet. I någon intervju har han redan sagt att han fyllt i fel på den här hästen och ska inte köra honom i bike, och att det kanske blir barfota runt om så cirkus Walmann är igång, ett vårtecken så gott som något.

Stora systemet.

 1. 6 B.W.Rune
 2. 1-2-6-8.
 3. 3-5-9.
 4. 3 Click Bait
 5. 1-2-5-7.
 6. 1-3-6-9-10-11-12.
 7. 1-2-4-5-6-10.
 8. 2 Real Scotch 2016 rader som kostar 504 kronor.

Lilla systemet.

 1. 6 B.W.Rune
 2. 1-2-6-8.
 3. 3-5-9.
 4. 3 Click Bait
 5. 1-2-5-7.
 6. 6 Flap Motor
 7. 1-2-6-10.
 8. 2 Real Scotch

192 rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se