Speltips: V86 Express Åby och Solvalla 25/8

V86-Omgången.

Efter sommaren startar det med delade omgångar på V86, i form av expressupplägget. V86-Express går under onsdagen på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Det borde varit jackpot den här onsdagen på V86 eftersom både sjuor och sexor frös inne under den senaste omgången med V86 som gick 11/8. (Förra onsdagen var det extra V75.) Nu verkar hela jackpoten rulla vidare till nästa onsdag och det blir rivstart med delade omgångar då det är V86 SuperDays med sex V86-omgångar på åtta dagar.

Bästa Spiken!

Jag väljer mina spikar i treåringsloppen på Solvalla den här veckan även om jag generellt sett brukar vara restriktiv med spikar i den lopptypen så tycker jag det är läge den här dagen.

I sjätte avdelningen hittar jag den jag anser ha högst segerchans i hela omgången. 6 Mellby Jinx är klassen i gänget och den som visat något hittills i karriären så även om många här så klart går framåt mycket för varje start så ska hans rutin fälla avgörande. Han kan spurta snabbt men han kan också öppna snabbt om man laddar, han går i alla positioner och ska inte vara rädd för dödens i det här gänget. Fältet är så litet att Erik kan lägga upp det lite hur som helst och ändå ha toppchans så blir inte förvånad om han tar det lugnt till en början och hamnar tredje utvändigt och bara plockar ner dom ändå.

Gå Kort!

Tredje avdelningen är ett stolopp i hög klass och en intressant comeback i 1 Sharp Dream som gick väldigt bra när hon fick bike på tidigt i våras. Nu Blir det bike direkt efter träningsperioden och ett norskt/helstängt huvudlag s även om hon kanske ska full form efter ett eller ett par lopp i kroppen kan hon vinna här direkt. Hon är inte visslande från start men borde kunna få rygg på ledaren och det funkar ju som bekant bra på Åby.

3 Defs Daffodil var grymt bra förra hösten i ett par starter men gick ur form samtidigt som hon mötte allt hårdare motstånd. Nu kommer jon med lopp i kroppen efter träningsperiod och vann direkt ett enklare lopp på Jägers och här är hon väl rätt favorit även om jag tror att Sharp Dream är en bättre häst.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 5-3. C 1-2-7. D 6-8.

Expressprintern och ett litet fält där favoriten har god chansa att ta sig till ledningen men tänker att alla vill väl vara med där framme i sprintlopp och kanske kan det bli lite körning om positionerna iaf. Hoppas på det och även om 4 Global Agreement kommer med visad form och har hög spetschans så är han också osäker med ett par raka galoppmisslyckanden innan sgeren sist. Detta oroar så klart och till över 60% så måste det vara läge att gardera då galopprisken finns och det är lite hårdare mot nu än sist.

5 Dats So Cool fungerar utvändigt ledaren där han vann sitt förra lopp från så kommer med absolut toppform och kan vinna oavsett upplägg här då han har ett fint utgångsläge och toppkusk.

3 Echelon vann ett par liknande på Åby förra hösten och är väldigt startsnabb och trivs på stretchen så det här kan vara den som tar spets och släpper till favoriten för lopp i rygg på ledaren.

1 Daytona är startsnabb och avslutade förra säsongen med ett par raka segrar. Nu har han ett lopp i kroppen och lär få bra position kanske till och med rygg på ledaren och det är som bekant bra här, men kan också bli tredje invändigt som mer troligt. Kanske blir för långt fram då men kan gå.

7 Uncle Töll provas med kuskbyte och Stefan har kört honom en gång tidigare och vann då ett precis sådant här lopp förra hösten på Åby. Hästen är bra och på hemmaplan i litet fält kan han överraska trots spår en bit ut.

8 Yippie Chic ska ju inte räcka mot bra hingstar och valacker här men i litet fält kan allt hända och hon aviseras gå i bike första gången i sin 105:e start. Jag streckar alla så hon kommer med på lappen.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 11-1. C 8-2-4-9-10-3. D 5-6.

Fyraåringslopp i ganska låg klass men där favoriten 11 kapten Brodde är obesegrad felfri och har 4/6 segrar. Men fick sämsta läget och med tanke på galopprisken är det klart läge att gardera.

7 Excellent Diamond har inlett karriären i bra stil då han inte missat plats ännu på sina sju startar varav fyra är vinster. Tävlat på lite mindre banor hittills men lär duga även i det här gänget då han går från alla positioner och inte räds dödens. Måste ha bra chans trots spår en bit ut.

1 Wilson Night är ganska startsnabb och även om det inte blir spets kan det bli rygg på ledaren och det finns absolut chans att fält som dessa spricker upp till slut. Han ska gå första gången i bike här vilket så klart är intressant.

8 Digital Eye går nog framåt med loppet i kroppen efter uppehåll och har man hittat mer rätt på den här nu så måste den hävda sig bra här med mer erfarenhet än många av konkurrenterna. Visst är läget uselt men Goop är Goop och han får lösa det.

2 Ottens Hero är nästan lika hårt streckad som favoriten men kommer med två raka nollor och långt mellan starterna i sommar så klart frågetecken för formen här. Räknas så klart vid gardering då det är Reden/Khilström från toppspår men rankas ner lite på dåligt spelvärde.

4 Habrik Am har toppspår och Walmanns stall har visat lite uppåtform på slutet. Inte startsnabb men borde hitta position från så bra spår och är desto starkare till slut. Öppet lopp och även stallkamraten 9 Holy Ground som provas första gången med Lennartsson kan få bra lopp och har visat form på slutet.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 3. C 2-4-9-8-7. D 5.

Se ”Gå Kort!”

Stänger på de två mest betrodda här i 1 Sharp Dream och 3 Defs Daffodil för har svårt att se det gå utanför dom då det är tveksam form på 2 Darah Bibo som bara kört in 100 tkr på årets sex starter och bara en seger på annars bra häst för sin klass. Möter nog två som är lite bättre här med och jag ser henne som överstreckad.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 9-1. C 3-7-10-4. D 8.

Lopp för körsvenner födda -91 till -03 som kört 500 sulkylopp eller färre förra året. Litet fält efter en strykning med och ett par ekipage sticker ut, men nästan ingen är chanslös.

6 Condior är nedstruken till ett fint femtespår och i kraft av sin startsnabbhet kan detta vara ledaren och hästen för övriga att slå. Startat på V75-konkurrens och vann i fin stil sist formen är på topp. Tänkbar spik då värsta motbudet på pappret fick bakspår här.

9 Arch Lane är lika hårt streckad som favoriten och har också formen på topp och vinner gärna loppen med 10/18. Bakspåret är inte lika illa då det bara är nio hästar i fältet och Andreas Lövdal är stabil kusk i sammanhanget så toppchans trots spåret även om det kan bli tufft att nå favoriten om den sitter i spets på två steg.

2 Zenone Bar är startsnabb men blev kraftigt missgynnad av strykningen invändigt och innerspåret är inte lätt att svara upp på Solvalla mot snabbare utvändigt. Kan bli rygg på Condior och räknas då med så klart och kommer Berghs häst bort kan den hår hålla spets.

Avdelning 5.

Ranking: A 6-1. B 7-11-8. C 12-9-10. D 4-5-3.

Här blir väl favoriten överstreckad då de hårdare lär vara nära tidigt från dubbla tillägg. 1 Niford Des Baux har två segrar och två galoppmisslyckanden för Riordan och totalt vunnit 7/12. Gått bra på 2600 meter men debut på halvvarvet längre men visar bra styrka så ska nog passa. Galopprisken finns där så klart och ska därför inte vara över 60%.

6 Reddington har varit hårt spelad mot tuffare motstånd än så här och vid andraplatsen på Halmstad gav han Zarenne Fas en match och var långt före en felfri Wild Love. Han måste räknas tidigt här då han har ett bra spår på bakre fållan som han lär gå i väg bra från. Bara två startande på mellan-fållan och endast favoriten på grunddistansen då en strykning tillkommit är klart bra för tilläggshästarna. Startsnabb och kan vara den som kommer snabbast iväg från dubbla tilläggen och borde vara närmare favoriten i strecken här.

7 Galantis har visat stigande form med två lopp i kroppen efter frånvaro och träningsperiod så verkar vara väl förberedd och den långa distansen passar nog. Spår tre i volten och Johan U upp är bra grejer och han får nog bra position utan att vara startsnabb. Även om han inte vinner så ofta tycker jag det borde vara bra chans nu då han var så fin sist i ganska hårt gäng för klassen.

11 Tyson Dimanche är omöjlig att räkna på och ibland är han bara väldigt bra för sedan vara väldigt oinspirerad i starterna efter. Vaknar han på rätt sida och med Jepson upp så kan han överraska rejält här, trots lite vingelläge från spåret, då det inte är jättehårt mot.

8 Outstanding O. var riktigt bra i debuten i ny regi näst sist men sist blev det galopp mitt i loppet från utvändigt så inte konstigt att han var trött till slut. Felfri räknas han här men spår fyra i volten kan vara lurigt.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 7-4. C 3-2-1. D 5-8.

Se “Bästa Spiken!”

6 Mellby Jinx är en häst jag gillar och jag tror han bara är bäst här, oavsett position.

4 Graham Hill tar kliv i utvecklingen för varje start men har matchats betydligt enklare än favoriten här och jag tror helt enkelt inte att han räcker ännu. Visst är det intressant med första barfota runt om och från bra spår kanske han blir släppt till ledningen och då har han så klart vettig chans att hålla undan men tycker han är klart överstreckad den här gången.

2 Cintra har man nog höga tankar om då hon ofta startar i tuffa lopp och här är hon ensamt sto i öppen klass. Läget är bra men vet inte riktigt varför man anmälde hit och inte till stoloppet.

3 Illuminati K.W. är ojämnt startsnabb och kanske kan ta ledningen här och räknas då men även chans från rygg på ledaren i litet fält. Här är det aviserat barfota runt om första gången.

7 Immigrant Am har gjort fyra starter i Sverige och fungerat på medeldistans så intressant trots läget. Startsnabb så med första bike på svensk mark och lättning i balansen är det intressant trots läget då han kanske bombas mot ledningen.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 1-3-7-9. C 10-11-4. D 2-6-12-8.

Här blir det många streck även om favoriten 3 Proctector Tile är startsnabb och har två raka i nya regin så är det ändå tuffare mot nu än 30k-lopp på Jägers och Kalmar. Nu är det V75-lopp i Klass2 och i den klasser faller favoriten väldigt ofta så rent statistiskt ska det med bli tufft för honom och garderingen är på sin plats.

5 Vasco hamnade mycket sämre på det då han mötte favoriten sist, med spår fyra på tillägget blev det fjärde ytter medan Protector kunde komma till ledningen tidigt från sitt springspår. Inte mycket att säga om att det inte vara nära att nå den då och här åker biken på för första gången så mycket intressant.

7 Global Virgin får intressant lånekusk upp nu i rejält kuskplus med Bergh. Från spår så här långt ut på Åby brukar det bli offensivare än på många andra banor då många söker sig ner på innerspåret här kan det finnas luckor att komma ner i. Näst sist var hon hårt spelad i ett Diamantsto-lopp på V75 mot bland andra Svecak Palema och Zante Grif och det är inte tuffare mot nu så hon hävdar sig säkert i öppen klass. Galopp direkt den gången så bättre med auto nu kanske och var bra sist som tvåa från omöjligt läge i 5-6 utvändigt och stark spurt till slut.

9 King Kong har bakspår på kort distans men har varit ute i tre raka starter i klassen och står nu riktigt bra inne så tar många på styrka här. Streckar även 10 Victory Highness och 11 Funny Boy från bakspåren då båda kommer med full form och jag räknar med bra tryck på loppet så alla får chansen.

1 Wish Me Magic är startsnabb och nu är det anmält första bike och första barfota runt om så ska kunna svara innerspåret och släpper man inte till favoriten utan kör i spets med den här så ställer han till det för favoriten och det kan bli lite fart på loppet. Rygg ledaren på favoriten är ju också ett bra lopp när stretchen alltid finnas att tillgå här.

4 Easy Cash Pirat har gått bra för Uhrberg tidigare men har lite frågetecken för formen även om det såg helt okej ut sist då han fick lite mer fart i kroppen med ett lopp på Tingsryd. Har bra spår nu och ska kunna skrälla efter två lopp i kroppen efter strykning.

Avdelning 8.

Ranking: A 8. B 5-3-7. C 4-2-12-11-1. D 10-9-6.

8 Great Skills ser inte ut att bli så värst stor favorit i förhållande till vad hon visat och spåret är väl oddshöjande. Hon körs nog framåt där ute och vann efter rejäl rekord-putsning sist med offensivt upplägg och tror det blir något liknande nu och går säkert ännu snabbare om det behövs. Visst är Lennartsson ett plus Sundberg men inte alltid vad det gäller den offensiva biten, här tror jag dock inte Per har något annat val än att köra framåt.

5 Bright Crystal har haft sämre lägen än detta i alla lopp hittills och nu blir det bike på första gången så intressant då hon nog kan öppna ganska bra. Kommer dock från dubbla galopper så oklart hur det är med formen men man kör nog lite säkrare balans och felfri är hon första utmanaren som jag ser det.

3 Black Magic Eyes har bra spår men verkar inte vara så startsnabb ännu så hon kan utnyttja det men hon verkar gå framåt med så klart. Omöjligt läge sist och satt fast gången innan och var klart bra som trea i E3-finalen på Färjestad så måste räknas tidigt även om inte vinner så ofta, än.

7 Rihanna W.I. är härdad i hårda gäng från usla lägen på slutet men riskerar nog att bli hängande här och har inte startat på länge så kan behöva loppet kanske.

Stora systemet

Avd.1: 1-2-3-4-5-6-7-8.

Avd.2: 1-2-4-7-8-11.

Avd.3: 1-3.

Avd.4: 6 Condior.

Avd.5: 1-6-7.

Avd.6: 6 Mellby Jinx.

Avd.7: 1-3-5-7-9-10-11.

Avd.8: 8 Great Skills

2016 rader som kostar 504 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3-4-5.

Avd.2: 7-11.

Avd.3: 1-3.

Avd.4: 6 Condior.

Avd.5: 1-6-7.

Avd.6: 6 Mellby Jinx.

Avd.7: 1-3-5-7-9.

Avd.8: 8 Great Skills

180 rader som kostar 45 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se