Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 23/3

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 200 meter numera och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Vi har en Twitch-sändning vid ca 18:00, där vi går igenom loppen och bygger på systemet till andelsspelet på tillsammanssidan. Hitta oss genom att söka efter kanalen 1x2se på Twitch i appen eller via webben. Andelarna heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel.

Bästa Spiken!

I sjätte avdelningen går 9 Shejk 42% ner rejält i klass mot ett par han mötte i årsdebuten och ändå gjorde det bra från spår 11 bakom bilen. Lite bättre läge även om det fortfarande är bakspår, men sist väntade man till drygt halvvarvet kvar innan man gick och han var fin som tvåa. Nu lär man väl dra i högertömmen ett par hundra meter tidigare och skulle det var väldigt lugn blir jag inte förvånad om Öran tar dödens efter en bit. Hästen borde bara vara bäst här.

Vilka fler spikalternativ jag har till i kväll framgår i texten och i spelförslaget som är väldigt litet idag då vi tar ställning mer i twitch-sändingen.

Gå Kort!

Vilket eller vilka lopp som blir spar-lopp har jag inte helt landat i ännu men kan bli stängt på tre streck i tredje avdelningen. Kan försöka gå kort i sista avdelningen med om jag inte fastnar för spik där till slut. Men de två loppen klart närmast till hands tidigt att försöka stänga på få streck.

Avdelning 1.

Ranking: A 8. B 7. C 2-1-6-3-12-11-10. D 9-5-4.

Medeldistans och bilstart där det är spårtrappa så kolla vinnare lite längre ut bakom vingen här.

8 Boston Trio 18% var en boll många sprang på sist när stallkamraten vunnit på övertygande sätt på V75 och den här gått bra bakom hästar i sin sverige-debut. Klar favorit på V75 då och jag gick mot och fick rätt, kanske med tur då Kim skyllde på banan och hästen inte fick rätta fästet så ska inte sågas helt. Namur hade jag mot då som tänkbar spik och vidhåller att det är en bättre häst men nu är Boston Trio tre på strecken mot en favorit som är sämre än motståndet sist. Dessutom blir det kuskplus och hästen är startsnabb så körs väl framåt trots läget, min förstahäst här.

7 Yuvaraj 19% är en riktigt bra häst för klassen som matchades delvis mot kulltoppar förra säsongen och kommer att stå bra inne i sina lopp i år. Har dock inte startat sedan oktober så inte givet att man bombar på i årsdebuten och lite vingelläge nu. Ändå tidig på kapacitet.

6 Stella Nova Race 16% är startsnabb och borde vara den som tar sig förbi favoriten här men ingen bike och årsdebut så här kanske man släpper om Jepson kommer tidigt eller om favoriten vill överta. Tänkbar från spets eller rygg på ledaren.

2 Playit Flax 25% ser jag som överstreckad då jag tror ett par ute i banan kommer med högre fart från start. Bäst chans om det blir rygg på ledaren med tanke på stretchen här men inte jättehet som favorit.

1 Tresexton 2% är det aviserat bike och barfota runt om för och den kombinationen blir det första gången med. Kan inte utnyttja spåret men går alltid hela vägen in i mål så tänkbar storskräll om han får sitt lopp och fart där framme.

Från riktigt risiga lägen startar 12 Hat Trick 3% och 11 Argo Lux 2% och i spårtrappa med femton hästar hade de kunnat stå i tredje ledet. Ändå en spårtrappa det inte skiljer massor på tjänade pengar så givet att det är tuffa utgångslägen för båda som annars duger bra i klassen. Hat Trick tog sig till final i Sprintermästaren via en 10-tid i sitt försök så bra speeder i kroppen och flera snabba tider över medeldistans redan förra våren gör att han passas vid bred gardering nu när barfotasäsongen börjat. Argo Lux är också snabb och här väntar man väl på att biken ska åka då han vann två raka i bra fart direkt med det i fjol. Kanske väntar man med det nu när det blev bakspår.

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 6-7. C 9-8-5-1. D 10-11-2-3.

Stayerlopp och favoriten är bra och har en fin proposition med försprång till de värsta konkurrenterna. Skulle 4 Verace face 55% komma till ledningen vilket är troligt så kanske man leder loppet runt om trots avsaknaden av lopp här. Inte startat sedan september och då borde det vara mer än planerad vinterträning, det måste vara sjukdom eller skada så här kan absolut behövas lopp i kroppen. Trampade sig ordentligt för nästan ett år sedan men startade efter det så oklart vad som spökat där.

6 Hindenburg Am 8% är speedig och gjorde det bra med liknande förutsättningar enda gången han varit ute över distansen, förra sommaren som tvåa. Litet fält är bra då han kan få bra resa och slå många på speed till slut och har årsdebuten avklarad så säkert bättre nu med.

7 Ozzy´s Melody 19% är bra och har varit i gång mer än flera av konkurrenterna här så intressant med barfota runt om nu. Ganska startsnabb och borde kunna vettig position från spår tre i volten för Erik och ska räknas men kanske lite överstreckad. Går in i mål på medeldistanserna så kul att se vad han kan på drygare distans.

9 Pucks Bounce 7% gör årsdebut men här ska det lättas i balansen ordentligt direkt, antingen barfota runt om eller alu runt om. Blir det barfota är det klart mest intressant.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 7-3. C 6-4-10-5-12-2. D 1-9-11.

Voltstartslopp över 2640 meter och överspelad favorit I 3 Ninia´s Boy 55% som är startsnabb och har två av fyra segrar för Untersteiners men det är från bredd-trav. Tidigare segrar är tagna i betydligt enklare gäng så att hon ska vara en av omgångens största favoriter köper jag inte. Man bör också väga in galopprisken som kanske är lite lägre från spår tre i volt än stressiga spår bakom bilen men ändå en faktor. Spets eller rygg öedaren på passande distans är bra grejer men väger inte upp tillräckligt och inte alls givet att hon kan få ledningen.

Startsnabba körsvenner från springspår kan vara före favoriten till plankan här i Jepson och Ohlsson. 7 Bold Knick 17% kanske leder loppet runt om. 6 Cash Bore 1% kanske kan skrälla från rygg på ledaren eller tredje inner då det är första gången barfota fram på länge.

8 Thats It 10% var jag tidigt ute på och satte V86 med honom som spik i senaste starten. Fler var vakna där och han spelades alltmer på sena kuponger den dagen men nu är han lite bortglömd. Spår åtta i volt kan man komma igenom bra från. Tror man söker sig ut i andra spår så fort som möjligt då han var väldigt rejäl och visade att han trivdes bra i dödens sist. Barfota runt var bra grej sist och väldigt vass statistik på den balansen med 3/5 och distansen funkar bra.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 3. C 9-6-7-2. D 5-1-8-10.

Intressant debut i ny regi för italienska 4 Zanella 46% som är startsnabb från perfekt utgångsläge och tänkbar spik direkt i comebacken här. Stolopp och första loppet för länge för favoriten så kanske läge at gardera trots allt då 3 Hazyshadeofwinter 22% kommer med visad form. Dessutom är den här också startsnabb så inte omöjligt att hon svarar ut favoriten från starten och körs i ledningen då hon var så fin på barfotabalansen sist. Om det blir körning mellan de betrodda om så en bit så kan det sitta i benen till slut så loppet öppnar upp sig.

9 Kia Ora 4% gillar jag skarpt och hon går rån alla positioner. Slog av Zante Grif efter att hamnat bakom den efter en bit trots 20 meter försprång och varit ute i ett par Diamantsto-lopp även efter det så bör stå bra inne i klassen här och fäller många till slut.

7 Chiffchaff 13% har spår långt ut och laddas väl i kraft av sin startsnabbhet så kan bidra till att tempot hålls uppe första halvvarvet om hon ska söka position där framme med. Bra form, vinner en del lopp och står bäst inne på pengarna här.

6 Smaragd Norrgård 4% fick det att lossna först som femåring och kommer med bra startpoäng hit. Startsnabb och bra form på stall och styrningar för Lennartsson så bara bra här.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 5-9. C 11-10-8-4-6. D 1-7-2-12.

Sprinterlopp på Åby och här var det kanske fel favorit tidigt men de närmar sig i strecken men ändå visst värde på eventuell spik på 3 Denarius 30% vs 5 King Of Greenwood 35%. Båda är startsnabba och har bra lägen men det intressanta med den förstnämnda är att det blir bike första gången dessutom i kombination med lättning, barfota bak, en balans han vann på vid första försöket så i höstas. Trolig spets och slut. Viss galopprisk finns och favoriten utmanar i spetsstriden men även rygg ledaren fungerar på Åby som bekant så finns fler vägar till vinst. Bakom är det vidöppet o det nu blir körning.

9 Skate Trix 16% har vi gått mot på dåligt spelvärde som jättelampa på Bjerke ett par ggr och sist fick vi rätt men nu är det klart vettigare procent på en bra häst för klassen. Stort kuskplus där han blev bortkörd sist och måste räknas mycket tidigt vid gardering här, då han fick allt sparat sist.

Men i loppet finns ett par som varit ute i tuffa gäng och 11 Robertsson 2% var hos Goop till i årsskiftet och vann direkt i debuten för Hamre i enklare sällskap. Duger mot bättre med och får kuskplus och går barfota runt om här. 10 Comes With Age 3% radar inte upp segrar men har också mött kulltoppar som unghäst så måste duga bra här. Körs ofta av Haugstad så stort kuskplus även på den här.

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 1. C 4-12-3. D 5-8-7-2-11-10-6.

Se “Bästa Spiken!”

9 Shejk 42% tror jag bara är bäst och vinner loppet och bakom är det öppet så det bir dyrt att gardera här och spik är mycket bra alternativ trots bakspår.

1 Forcebewithyou 15% spikade vi sist han var ute och hade som bästa spiken då spelvärdet bar högt på spetshäst som inte ens blev favorit på strecken eller vinnaroddset. Men han gjorde oss inte besviken då han spårade runt om som väntat och barfota bak fungerade bra. Nu är det tuffare mot och kanske blir han över från start med bilstart men skulle han hålla spets är han värst mot min spik och han kan vinna från rygg ledaren med så klart.

12 Likeaboss 11% är bortlottad men duger bra i klassen och får intressant kuskbyte här så kanske kan dyka upp i striden med lite tur på vägen.

3 Bradbee 18% kanske kommer till ledningen men inte alls givet då flera startsnabba har framspår oklar spetsstrid så bara en av flera och lite överstreckad. Utöver honom är ju hästarna från spår 1, 2, 4 och 7 också ganska snabba ut allihop, men ganska låg klass på loppet så många som kan utvecklas mycket från en start till en annan och som sagt oklart vem som kommer till ledningen här.

Avdelning 7.

Ranking: A 3. B 7-8-14. C 1-12-10-6-5. D 4-9-13-11-2.

Ett styerlopp till på kupongen och intressant då det här lockade lite fler deltagare och bästa hästen hamnade illa till propositionen och fick 20 meter extra tillägg.

14 Staro Leonardo 32% står en lax över gränsen till 60 meter tillägg och det gör det besvärligt förstås. Han avslutade under 10-tempo sista 800 meterna sist. Bra på barfotan och här fäller han nog många med ett sådant slutvarv men läget gör det ytterst chansartat.

3 Beckaham 37% vann sitt lopp på V75-Champions från sitt tillägg över dagens distans och står bra till i loppet med innerspår i starten och han kan röra på sig från start. Borde kunna få ta över ledningen tidigt av 1 Kondor Dream 3% om han är snabbast från sin fålla och då skulle mycket vara vunnet. Tänkbar spik på Beckham som hunnit med två starter från risiga lägen på V75 sedan vinsten på Champions-dagen och nu har en klart bra uppgift. Kondor Dream är tänkbar storskräll från rygg på ledaren med fint kuskplus den här gången.

8 Borups Racing 8% har springspår och kanske är före favoriten för att överta men borde få bra lopp oavsett och hade lite sparat på V75 sist vid skoryck och fortsatt så är plus.

7 Townshend Broline rycker man med skorna på nu och kommer med ett lopp i kroppen i sin nya regi för duktiga Maria Törnqvist. Kommer från en lite sämre säsong men ska inte bedömas helt på gamla meriter då det är miljöombyte, ny tränare och distansen passar bra, så passas.

12 Randermar R.D. 2% nämnde jag som tänkbar idé i stenhård Silver sist men det blev galopp tidigt. Mycket speedig och tävlar oftast i tuffare konkurrens så borde ha viss skrällchans även om han är tränarkörd den här gången.

10 Panamera 6% är utpräglad stayer som gör det bra mest varje gång och ska kunna slå till här då det är barfota fram den här gången.

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 10-5. C 4-9-7-1-8-11. D 6-3.

Fyraåringslopp över medeldistans med bilstart avslutar tävlingsdagen med en stark favorit från bra spår som kanske kan leda loppet runt om.

2 Nils Zonett 46% är startsnabb och borde kunna ta ledningen härifrån och körs ju där då så klart. Har torskat mot Firefoot två gånger på slutet och inte mycket att säga om då det är en riktigt vass häst för klassen. Nu har Nils två lopp i kroppen och möter lite enklar motstånd än just Firefoot med så upplagt för ledningen runt om här. Fler som insett att det kan bli så och han stiger på strecken under dagen så kanske tänkbart med gardering här till slut trots allt. Får ta ställning till det lite senare.

10 Show Must Go On 22% är Båth-tränat som gjort det väldigt bra hittills men i enklare lopp. Lopp i kroppen nu och barfota runt om så tänkbart garderingsstreck. Men man vill ju inte landa i de två mest streckade så som det är spelat i loppet, även de två har lite högre kapacitet än övriga.

5 You To Tasty 4% hade jag med tidigt på V64 sist då han skrällde rejält på bra sätt och trivdes på barfota fram som det blir igen. Går säkert framåt med det loppet och bortglömd av kollektivet igen. Streckas vid gardering från perfekt läge igen.

Grund-systemet.

Byggs på i Twitch-sändning på kanalen 1x2se med start 18:00. Shejk blir ena spiken, den andra eller om det ska bli tre spikar tas ställning för i sändningen.

Avd.1: 8.

Avd.2: 4-6-7.

Avd.3: 3-7-8.

Avd.4: 4.

Avd.5: 3.

Avd.6: 9 Shejk.

Avd.7: 3.

Avd.8: 2.

9 rader som kostar 2,25 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se