Speltips: V86 Express Åby och Solvalla 15/9

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Bästa Spiken!

I avslutningen är känslan att favoriten 7 Champ Lane 50% är för bra för sin klass och vann sitt försök i derbyt i fjol mot bland andra Bythebook och Upset Face för att sedan köra galopp i finalen. Nu har han gjort comeback och har två lopp i kroppen som han vunnit lätt men kanske inte i varit 100% i travet. Här kan han bli släppt till ledningen om han inte tar den av egen kraft och då kan han nog fuska undan lite på mellanvarvet och rinna undan då han står väldigt bra inne i propositionen. Ser det som galopp mot och inte så mycket annat då han nog kan vinna detta från andra positioner än spets också så borde ha någon stans runt 50% segerchans.

Gå Kort!

I femte avdelningen är det sprinterdistans för ston där omgångens största favorit kommer ut och visst har 3 Kirsi Boko 61% hög segerchans men blir lite övertsreckad nu. Hon var tvåa i uttagning till Drottningpokalen och matchats delvis mot kulltoppar och vann sist, då hon mötte liknande motstånd som idag. Snabbstartade och spårade runt om över samma distans då men är inte helt att lita på då hon har en hel del galopper i historiken och jag vågar inte spika trots bra förutsättningar och form.

6 La Sassicaia 7% har tänt till på miljöombyte efter regibyte till Bergh och vann i enkel stil sist och ska vara minst lika bra nu. Hon är med startsnabb och skulle man kunna komma ner i banan och slinka ner bakom favoriten ska man kunna överraska på stretchen. Kommer favoriten bort, som skulle kunna galoppera tror jag Bergh kan leda loppet runt om med den här istället.

Avdelning 1.

Ranking: A 9. B 3-10-1. C 11-6-4-2-5. D 7-8.

2640 meter på Åby är en Expresstayer och det är bra klass på loppet och jag väljer att strecka ett gäng här.

9 Emioji 27% ströks sist för halsen men det var spår 12 på V75 och kanske tittade man lite extra noga, så att säga. Hade varit mycket betrodd trots spåret då men nu möter han hästar som gått ur Silver och inte helt givet att han ska vara så hårt streckad från bakspår då. Visst är han bra och jag väljer ändå att ha honom som förstastrecket här då favoriten också är överstreckad.

3 Vikens High Yield 32% är loppets favorit och har hög kapacitet men får inte alltid ut det i loppen men nu kanske han kan komma till ledningen men det kan kosta lite då många vill ner mot plankan här. Kostar det inte allt för mycket att ta sig till spets är han så klart hästen att slå och ska räknas mycket tidigt.

1 Niky Flax 18% är väldigt startsnabb om man väljer att trycka av och han kommer med ett lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro. Ser man att man kan få rygg på favoriten väljer man säkert det upplägget men det är inte alls givet att det är favoriten som först framme här och det kan bli lite körning. Hittar den här rygg på ledaren eller spets är det så klart toppchans men som sagt inte alls givna positioner med några ojämnt startsnabba en bit ut i banan.

10 Vagabond Bi 10% är uppe i högsta klassen och med drygt 2 miljoner på kontot är det svårmatchat om man inte har startpoäng att gå ut mot värsta motståndet i högsta klassen. Har gjort några starter i monté i bra stil och kan tända till på det då han ser ut att hittat tillbaka till formen. Rätt distans och bakspår behöver inte vara fel för honom så med tryck på loppet där framme i inledningen har han absolut kapacitet och form för att vinna loppet.

11 Pastor Power 2% som ospelad är alltid intressant då han har riktigt vass spurt att tillgå och den här har jag vunnit bra pengar på förut så underskattar aldrig hans kunnande. Missgynnad av bakspår då han är mycket startsnabb men kommer med lopp i kroppen efter lång frånvaro och regibyte. Fick mycket sparat i comebacken och tussarna oryckta så med den extraväxeln och kanske någon liten ändring till hit ska han absolut kunna tokskrälla här.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 4. C 9-1-3-7. D 5-2-6-10.

Wäjersten åker med en häst till Solvalla och det är inte vilken som helst utan 8 Algot Zonett 35% som är riktigt bra och ska kunna vinna i princip vilken Silverdivision som helst oavsett läge. Nu möter han flera som inte vinner i Silver hur som helst och även om Wäjersten skulle ta en lugn start så har han chans oavsett position då det bara är nio hästar att runda. Visst är det första loppet efter uppehåll men han har gått ett banjobb inför det här det här och han har varit bra direkt efter träningsperiod tidigare. Jag spikar trots spåret då han ska få gå ett riktigt lopp och Wäjersten är inte den som kör preparé, men motbud saknas inte och jag nämner de aktuella.

4 Young Da Vinci 10% är mycket intressant då formen verkar på topp och från bra spår ska han få ett bra lopp. Bike på har han gått väldigt bra i och har två segrar och en andraplats på fyra försök i den vagnen så stort plus. Tänkbart att låsa loppet med den här från bra läge.

3 Giant Shadow 21% blir lite överstreckad men står bra inne i loppet och gör alltid klart bra lopp. Han vinner dock för sällan på senare år för att ses som tidig till över 20% och han har ingen seger i år. Han är absolut ingen ”icke-vinnare” då han radade upp åtta raka när han kom i Goops regi för ett par år sedan men fått svårare att räcka i högre klasser och dessutom varnar man från stallet att det inte är toppform här ännu.

9 Vae Victis Club 14% är riktigt bra när han är i rätt slag och han fick snabba pengar när han vann ett par lopp på V75 för drygt ett år sedan, med bland annat Sommartarvets final och 300 tkr. Han har väl inte riktigt burit pengarna efter det, så att säga och haft besvärligt mot hårdare motstånd utan att vinna lopp i år. Hittar man rätt igen, som förra sommaren så visade han ju då att han har hög kapacitet så ska ju räcka här, men oklar form.

1 Empire Garbo 10% är startsnabb så skulle kunna försvara innerspåret eller välja rygg på ledaren här och räknas så klart. Formen ser ut att vara bra och nu blir det barfota runt om så intressant vid gardering men inte vunnit lopp i år och ganska hårt motstånd nu.

7 Phoenix Photo 7% var klar favorit på V86 i sin senaste start men det var vingelläge och galoppen kom efter en bit och bökigt spår igen. Det blir barfota bak som vid segern näst sist men nu är det mycket hårdare motstånd och med bara 23 starter är han klart orutinerad i sällskapet och borde få svårt att räcka.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 3-1. C 2-8-7-6. D 4.

S:t Leger är ett fyraåringslopp över stayerdistans med tillägg och det var synd att det blev väldigt litet startfält, men ändå inte helt enkelt.

5 Hulken Sisu 36% har betydligt mer erfarenhet av att ha tävlat i betydligt hårdare lopp än de andra betrodda och ska vara favorit på det. Har dessutom fungerat bra i sin nya regi sedan tidigare i somras och alltid klart kuskplus när svenska proffskuskar kör åt Hamre. Vanlig vagn i stället för biken är väl litet minus. Även om han inte kunde hänga på Marres Dreamboys speedryck i Derbykvalet sist så var det ändå en riktigt vass långspurt till tredjeplatsen, där Önas Prince rann undan. Han kanske bara är bäst nu med det formbeviste och tänkbar spik här.

1 Hanibal Face 30% är snabb med voltstart så från bästa spåret kan han nog svara värsta motbudet i spetsstriden här. Han är hopplöst osäker och kan galoppera när som helst i loppen så även om den dryga distansen borde passa så är det många extra meter att göra bort sig under.

3 Samson 19% är startsnabb och från bra spår kanske han kan komma till ledningen men kommer han ner i rygg ledaren är det ju med bra så klart. Mötte för tufft sist i Derbykval och får han spets här på hemmaplan så har han ju vunnit den här typen av lopp så tidigare.

2 Beckham 8% gör debut över lång distans och har provat olika barfota balanser ett par gånger i fjol med galopp som resultat så intressant om han är mogen för lättning nu. Kan fungera bra på distansen då han verkar klart stark och provas med ny kusk så från bra spår kan det bli ett bra lopp och han ska kunna överraska.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 4-9-5. C 6-10-1-3-11-7. D 12-8.

Treåringslopp där manga satsat på att komma med till Krieteris-kvalen i fredags men inte haft poäng nog så säkert bra form på många här. Som jag brukar poängtera i unghästlopp där de tjänat lite pengar kan mycket hända från en start till en annan eller mellan bara några träningspass och mycket svårt att räkna var de står mot varandra från en start till en annan.

2 Vinci Nice 49% har gått ett par snabba tider på slutet och mer fart i kroppen än många av konkurrenterna här, så från bra spår ska det så klart gå igen, då han var fin i spets sist. Visst brukar PU ha bra statistik då han skickar få hästar till Solvalla på onsdagar men på en treåring är det ändå lite mer orosmoment med långresa även om han gått bra med kortare resorna tidigare. Jag tror det är lite jämnare lopp än procenten antyder och garderar.

4 Izor Sisu 10% körde dubbla galopper sist då det var första gången i bike och då man ändå kör i samma vagn så tror man nog att det ska fungera den här gången. Örjan upp nu är intressant och den här är nog ganska bra så från bra spår är han tidig här.

Svedbergs duo 5 Il Frate Am 6% och 9 Weather Chart 3% ska räknas med något högre segerchans, båda två mot den procent tidiga spelarna valt att strecka till. Den förstnämnda kör Marcus B själv från toppspår och han tror han ska kunna öppna ganska snabbat. Där var det första gången med rycktussar sist som inte drogs så den växeln för första gången nu kanske. Den senare ser Marcus B som bättre chans av de två då han kanske visat mer och var bra från dödens näst sist och fick sparat senast. Nu blir det Kontio upp, första gången barfota runt om från järnskor och första gången norskt huvudlag. Rygg på favoriten och kan komma igenom bra så till 3% måste det vara jättebra värde i det strecket.

6 Letthecowboysride 2% fick sparat sist och Svante tror han hade haft bra chans i Kriteriekvalen men kom inte med dit på startpoängen och är han så bra som tränaren tror så måste han ju ha lite högre segerchans än den låga procent han är streckad till. Har tävlat på Solvalla på slutet och har kortare resväg än många av konkurrenterna.

1 I Love You Sisu 5% fungerade inte på barfota runt om sist och testas med ny balans nu och fungerar det från bra smygläge skulle han kunna skrälla. Jennifer får ordning på det mesta i år och Ulf Ohlsson upp så tänkbar skräll med svängarna på innerspår och lucka till slut.

10 Kentucky River 16% har fortsatt lottats till uselt läge men är nog ganska bra för den låga klass han är kvar i och har ett starkt slutvarv att tillgå. Visst är långresa frågetecken men han var riktigt bra vid segern på Axevalla i sommar så räknas trots spåret.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 6-9. C 10-4-8-1. D 5-12-2-11-7.

Se “Gå Kort!”

3 Kirsi Boko 61% och 6 La Sassicaia 7% blir mitt starkaste lås i omgången då värsta motbuden från Sofia Aronssons stall fick bakspår i 9 Platinum Tile 17% och 10 Nina Ginto 3%. Båda Sofias hästar kommer från segrar från bakspår men möter lite hårdare nu och över kort distans på Åby är det inte lätt att rada upp segrar från bakspår och det kan mycket väl ta stopp här då det krävs en del tur.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 6-5-8. C 9-3-1-11-2. D 10-7-12.

Treåringslopp för ston och då vill man ju gardera när det är lite lägre klass. Här siktades väl många mot uttagningar till Trav-Oaks i frdags men inte kom med så det ska nog vara full form planerad nu på de flesta här och det är svårbedömt.

5 Felicia Zet 52% är loppets stora favorit från bra spår men har inte vunnit lopp ännu så även om det är bättre läge och lämpligt motstånd den här gången är det väl inte helt givet att man går all in i den här starten.

6 Roubine 19% är minst lika bra som favoriten men har ännu högre galopprisk så givet att strecka vidare bakom de två som kanske visat bäst kapacitet hittills här.

4 Geisha Brick 6% är startsnabb med och kommer man förbi de invändiga kanske man kör i spets med den här om inte någon av favoriterna ställer frågan tidigt. Rejäl lättning i balansen här med barfota runt om nu men lättades även sist från tunga järn till aluminium och det föll väl ut så kanske så igen. Här vill man ladda och köra i spets, så intressant.

8 Jogga In 2% fick tidig galopp sist men hade bra form tidigare i sommar och galoppen var av pigghet så kanske blir lite lugnare avgång en bit ut. Från stallet tror man på absolut lika bra kapacitet som de bästa här och nu är det första barfota runt om och första gången med rycktussar är intressanta ändringar här.

3 Carroty 5% är startsnabb och har ett bra spår så borde få bra lopp i kanske rygg på ledaren men har sin seger från spets så inte otänkbart att man svarar alla attacker om man kommer till spets, men det låter som man vill ha ett lopp i kanske rygg på ledaren om man kommer dit.

9 Faith Trot 7% är bäst av Sybilles och Kontio upp nu är intressant trots bakspår.

1 Ascension 1% ska provas med bike första gången nu och kanske också första barfota runt om.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 13. C 10-5-3-6-12-9-8-4. D 2-11-1.

Spårtrappa och jag letar vinnare från lite sämre lägen även om det blev lite bättre för de från bra spår här då ingen är riktigt nära taket, på vad man får ha tjänat här.

7 Dekanen K. 7% tyckte jag hade en bra uppgift sist men det fanns galopprisk i voltstarten och så klart blev det galopp, men bra upphämtning efter det och stort plus med bilstart nu. Nu åker biken på och kuskbyte kanske han kan tända till på så med lopp i kroppen efter strykning inför sist måste det vara toppchans nu. Tänkbar chansspik i annars väldigt öppet lopp.

13 Shapes 2% är bättre än raden och då stallet bakom favoriten öppnat upp för att man kanske vill köra i ryggar så lär det bli körning på många händer där framme. Med flera hyggligt startsnabba kan det bli utdragen körning och alla får chansen här. Han var ute i samma lopp som Dekanan K. sist och kom fram bra från sitt springspår på tillägg. Kördes senda i tredje invändigt efter att ha släppt till Mellby Ironman som sedan släppte till Loveexplosion H.C. och det är två hästar som båda hade varit favoriter om dom startat här. Mellby Ironman vann överlägset från spets på V75 i lördags och den klev Shapes förbi lätt på innersta stretchen och hade Jepson suttit i rygg på Loveexplosion hade han gett den en match med. Nu åker biken dessutom på och som ospelad är den given redan vid ett par streck och mina alternativ till hur man löser loppet är en, två eller många streck, så svårlöst lopp, där jag inte riktigt bestämt mig ännu, men blir nog att jag streckar en del här till slut.

3 Borups Umami 36% är man osäker om han ska kunna få ledningen igen med men man tror också att han är bättre med rygglopp från stallhåll. Johan bäddar alltså för att det ska kunna bli rygg på ledaren och på Åby är det ju klart bra men börjar man släppa kan det ju bli längre ner invändigt än så och flera startsnabba i fältet så chansartat som ganska stor favorit.

10 Omega Superstar 19% gjorde det bra mot hingstar och valacker sist då hon var ute i Klass 1 på V75 över 3140 meter och innan det var hon ute i hårt Diamantstolopp. Så kanske lite enklare motstånd än hon mött senaste två loppen och den här stark så med formen på topp ska hon kunna vinna även här.

5 Enforalle P. 11% är startsnabb och som stallkamrat till min idé i loppet kanske Flemming laddar från start här då han har en häst till i loppet så att säga. Bättre än raden och garderar man på loppet är han tänkbar.

6 Barnacle 4% är i klart bra form och även den här är ganska snabb bakom bilen om man vill ladda, och det brukar man ju vilja från bricka 6 på Åby.

Avdelning 8.

Ranking: A 7. B 2-5-6. C 8-1-4-3-11-10. D 9-12.

Se ”Bästa Spiken!”

Man tål ju som bekant en eller ett par ganska stora favorit på just den här spelformen och favoriten 7 Champ Lane 50% har en bra uppgift för Örjan och Nurmos här. Även om jag ofta letar anledning att gardera sista avdelningen på stora streckspel, om jag har en favorit först i rankingen där, så funkar det betydligt bättre med spik även i avslutningen på V86.

Ett par startsnabba invändigt som kanske inte ska köras i spets så bra chans för Örjan att köra framåt här och få överta. 3 Redneck Woodland 0,5% och 6 Global Agency 2% är två tänkbara spetsaspiranter i första skedet men båda är ospelade och borde väl släppa om Örjan kommer tidigt. Intressanta ändringar hos båda där Redneck går första barfota runt om och får kuskplus men han ska ha en ryggresa enligt tränaren, dessutom första gången med norskt huvudlag i Svantes regi. Global Agency ska kanske gå första gången i bike och här blir det laddning då man tycker det är klar uppåtform, men det kan bli galopp då han behövt sidostänger tidigare och biken kan bli ”för bra”. 8 Global Attention 8% gör comeback efter träningsperiod och är svårbedömd från stallets sida så ännu svårare att sätta in för spelare. Barfota runt om, bike och norskt så maxat i utrustning och balans men kan behöva loppet och fick snabba pengar så kan behöva ett par lopp i klassen för att hävda sig fullt ut. Är startsnabb så är en faktor i starten även om läget är uselt.

5 Sidney Celeber 17% tävlar ofta i hård årgångs-konkurrens och räcker sällan då men nu är det bästa spåret och han är ganska startsnabb så kanske är framme före favoriten för att överta ledningen. Från spets eller rygg på ledaren kan han så klart vinna då även han står bra inne i klassen men jag tycker att favoriten är en klart bättre häst och kan nog slå den här från utvändigt.

2 Bandido Gar 14% drar en del streck men är långsam ut och att den ”redan sitter i andraspår” som många gillar är så klart bra på icke startsnabb men det blir oftast lite för långt ner i fältet. Hög galopprisk men går han felfritt och är fräsch kan han så klart vinna loppet om favoriten har en dålig dag, men annars hamnar ju lite sämre på det och tvingas gå lite i spåren här.

Stora systemet

Avd.1: 1-3-9-10-11.

Avd.2: 4-8.

Avd.3: 5 Hulken Sisu

Avd.4: 1-2-4-5-6-9-10.

Avd.5: 3-6.

Avd.6: 4-5-6-8-9.

Avd.7: 3-5-6-7-10-13.

Avd.8: 7 Champ Lane

4200 rader som kostar 1050 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1-3-9-10-11.

Avd.2: 8 Algot Zonett

Avd.3: 5 Hulken Sisu

Avd.4: 1-2-4-5-6-9-10.

Avd.5: 3-6.

Avd.6: 4-5-6-8-9.

Avd.7: 7-13.

Avd.8: 7 Champ Lane

600 rader som kostar 150 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se