Speltips: V86-Express Åby och Solvalla 12/1

V86-Omgången.

V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 200 meter nu mera och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart.

Bästa Spiken!

2 Xerxes Millpond 35% var nära att vinna ett liknande lopp i sin förra start trots spår 11 bakom bilen och man satt kvar i rygg lite för länge körde lite för sent för att nå vinnaren. Favoriten i det loppet hade fått köra långsamt utvändigt ledaren och körde undan vad som behövdes när attackerna sattes in, så det var väl snygg kuskinsats av Örjan den gången. Xerxes var nära ändå till slut och gick i mål på samma tiondel som vinnaren, efter länge i tredjespår och hade man kastat ut i fjärde och rundat den framför tidigare så kanske man hade vunnit loppet. Till synes en del sparat då och bättre läge den här gången mot likvärdigt motstånd gör att jag spikar igen, i avslutande avdelningen.

Gå Kort!

I inledningen är det ett litet startfält med hästar på två startfållor och med få hästar brukar det vara fördel för de där bak då får färre hästar att runda. Jag rankar en där bak först men vågar inte plocka bort favoriten, 1 Broadway Sun 55% som kanske kan fuska undan stora delar av loppet i ledningen. Gjorde comeback sist efter lång tävlingsfrånvaro och är säkert bättre nu men den höga procenten är ändå inte motiverad då ingen toppform visades sist. I spets kan som bekant enklare hästar vinna lopp så är tidig trots lågt spelvärde.

10 Arvid S.H. 12% gick bra förra vintern och vann sen ett ramlopp till V75 med 100tkr till vinnaren i mars för att sedan galoppera som favorit i ett stayerlopp på V75 i starten efter. Fortsatt matchad i en del V75-lopp och har betydligt mer hårdhet än favorit och då det är ensamt springspår på tillägget ska man kunna vara de där framme utan att det kostat allt för mycket. Mycket intressant är kuskpluset, då han ofta är tränarkörd. Intressant också på läget tillsammans med att han bara är fyra på strecken.

9 Quantum Rock 13% är min tänkbara tredjehäst i loppet då stallet har bra formoch hästen blixtrar till ibland, som när han slog av Billi Time och helt plötsligt visade skalle på V86 i slutet av oktober. Nu är den segern högst upp i raden och man tappar mycket startpoäng om man inte får till en bra insats här så det borde vara upplagt för bra prestation nu igen.

Avdelning 1.

Ranking: A 10. B 1. C 9-3-2-5. D 7-6-8.

Se “Gå Kort!”

10 Arvid S.H. och 1 Boradway Sun utgör ett starkt lås men tänkbart att spela även med en tredjhäst och blir nog så efter att ett par av mina tilltänkta andra streck längre fram blivit strukna. 9 Quantum Rock blir tredje strecket men sen nöjer jag mig här och mer motiveringar till mina streck under Gå Kort-rubriken.

3 Bistro Oak 14% är andrahandare men han kommer från strykning för halsinfektion och sist han var ute i voltstart blev det galopp. Han har tre av sina fyra totala galoppmisslyckanden från voltstartslopp och därmed galopp i tre av sina sju lopp med voltstart. Hästen med minst pengar i loppet står jag därför över då jag tror det kan behövas ett lopp i kroppen efter halsinfektionen för att vara på topp.

Avdelning 2.

Ranking: A 12. B 6-4. C 5-9-7-13. D 1-2-3-11-10-8.

Åter en favorit på över 50% och det I stolopp med spårtrappa och även om det inte lockade några riktigt vassa konkurrenter till sämre lägena så är det ändå tuff proposition, där det brukar bli jämnare än en sådan här procentfördelning antyder.

4 Hattusa 50% är så klart bra och ska kunna öppna snabbt från spåret nu när det blir första gången med bike, som är det som gör det intressant. Struken inför sist men vann ändå i comebacken men kliver därmed också upp i klass med 100 tkr snabba in och hon är överstreckad och bara en av flera.

12 Lyckans Cash 22% har lurigt läge men det visste man så klart när man anmälde då det är en spårtrappa så inga konstigheter och fördelaktigt att det inte blev fullt fält. Hade annars kunnat få starta i tredje ledet bakom bilen och hade kunnat få ännu fler att runda, så även om bricka 12 så klart är kallt så ska man komma ihåg att han har mer än det dubbla på kontot mot de som startar från 1-2-3 här. Trivs på distansen och går alltid med skor och vann flera raka lopp i fjol vid årstiden så är loppets förstahäst och den som visat mest så tänkbar spik.

6 Queen Ratzeputz 10% är bra för klassen men inte startat sedan i augusti, visst kan man räkna med bra ordning direkt i Nurmos regi och hon räknas tidigt trots spår en bit ut. Hon har dock tjänat sina pengar utan skor så frågetecken där och de två segrarna hon tog i fjol var i 22tkr och 25tkr-lopp på Lindesberg och Mantorp så tuffare nu och kan behöva loppet.

5 Annie Flame 6% har redan hunnit vinna lopp i år och kommer med full form så räknas tidigt vid gardering här. Gick i mål med sparade krafter med så det ska nog fungera på distansen även om det är debut i långlopp för henne här.

9 Ale’ Pride Gar 3% tror man passar bra på distansen och har inte startat så ofta på den bara för att det helt enkelt inte funnits passande lopp. Vann bara ett lopp på 17 i fjol men visade uppåtform vid två andraplatser i rad på slutet så fungerar på brodd och ska absolut kunna skrälla här.

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 5-1-10. C 7-8-3-4-2. D 6-11.

Låg klassigt lopp på Åby med felva hästar bakom bilen efter en strykning på en av de bättre i loppet.

9 Aniara Sock 36% är loppets favorit trots bakspår och att det är ett nyblivet fyraårigt sto i öppen klass men det är nog trots allt rätt då det är ganska dålig klass på loppet och hon ska ha hög segerchans här. Det är ändå chansartat med läget så garderingen är kanske på sin plats.

1 Wingait Leif 27% är hårt streckad men riskerar att bli över från innerspåret men på Åby kan man ju komma bra på det ändå till slut, med tanke på open stretch. Så räknas väl vid gardering men är ändå inte så rolig som hårt streckad då han inte vunnit lopp ännu och kommer från galoppmisslyckande.

5 Above Ground 6% har gjort tre starter i sin nya regi och gått helt okej så intressant nu när det blir första gången i bike på länge. Dessutom bra spår och Stefan Persson upp så även om hästen inte vunnit lopp på 28 starter så är den ändå tidig här.

10 Hickory Jaam 5% vann lopp första gången han fick gå i bike men sen blev det galopp i andra försöket med den vagnen. Nu är det dags igen att hänga på racervagnen och med ettan längst upp i raden borde man ställt ordning för bra prestation här. Var dessutom ute i tuffare lopp sist och ner i rätt klass nu så kan man hitta rygg på favoriten för lite draghjälp så har man en snabb speed att tillgå till slut.

7 Seatbelt Sign 0,7% kanske ska gå i bike och man har provat urryckare i jobb hemma så kanske blir det första gången med det. Intressanta förändringar på en som gått ganska bra då man kört i bike tidigare och det är nog högre segerchans än procenten antyder på den här.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 9-1. C 6-10-8-11. D 2-3.

1 Wagger Zacker 44% blir för stor favorit då man fått mycket extra streck från strukna hästar. Visst kan han öppna bra men inte alls givet att man kan försvara innerspåret här och det är favorit i fara, då han mött enklare motstånd än nu.

4 Son Hugo Pellini 18% har gjort några starter efter halsoperation men det mest intressanta är att man bytt regi till Anders Eriksson där hans tränarstatistik talar sitt tydliga språk, de vinner väldigt ofta. Här är det toppläge på en bra häst för klassen och kanske är det spets och slut som gäller här då han är startsnabb.

6 Teton Farfetch 5% är nedstruken till perfekt femtespår bakom bilen. Han kan höja sig efter att ha varit ute i två raka starter mot tuffare motstånd för klassen så räknas tidigt vid gardering här. Gynnad av litet fält då han bara ska ner i banan och hittar han vettigt slagläge i andraspår biter spurten bra till slut.

9 Triton 11% är klart gynnad av ett par strykningar där framme och blir favoriten över från start så stiger segerchanserna ytterligare. Var ute i stenhårt gäng sist och det ger tuffhet även om han inte räckte så kan han visa sig bättre än övriga här i stället.

10 Nimbs Tabac 2% får Mats E upp första gången och biken på som han gick i vid enda årssegern i fjol. Segrarna tagna i billigare gäng men inte stenhårt lopp här och mötte tuffare motstånd sist så ner i rätt klass nu. Tänkbar skräll efter ett par strykningar. Även 11 Mats Tooma 1% och 8 Bottnas gambler 2% får bättre chanser nu när det är ett par hästar strukna och båda ska absolut ha kapacitet att kunna vara storskrällar här.

Avdelning 5.

Ranking: A 9. B 7-4-8. C 1-5-6. D 3.

Jämnt spelat mellan tre hästar och det är väl rätt favorit men inga riktiga vinnare i loppet så jag garderar på rejält.

9 Green Mamba 28% satt kvar i kall rygg för länge sist och drogs bakpt och hade svårt att få upp toppfart igen på en kanske inte helt enkel bana. Gick ändå bra i skymundan och glöm placeringen då det var en bortkörning. Nu är det kuskplus och sista starten i nuvarande regi så man vill nog avsluta med seger. Man har dock tidigare varnat för att hon inte hittat tillbaka som när hon var som bäst och kanske blir det tufft igen då men litet fält och Jepson upp gör att hon är klar förstahäst.

7 Princess Kloster 20% trodde jag på riktigt bra chans för sist och det blev som jag tänkte en pangstart från springspåret på tillägget då och med enklare hästar där framme kom hon lätt till spets. Hon skulle bara runnit undan i det loppet då ett par av de andra betrodda och favoriten kom bort från stökiga lägen. Visade ingen skalle då hon vek ner sig lite för enkelt mot en på pappret sämre häst så tveksamt om hon vill sätta nosen först längre. Bra för klassen och med litet fält kanske det går att lura henne först på något sätt men som väldigt hårt betrodd är hon bara en av flera den här gången.

1 Precious Lane 21% möter betydligt hårdare än hon är van vid och är bara en av flera. Visst ska hon dra en del streck på det fina läget men ändå för hårt spelad den här gången och bara en av många vid gardering.

4 Quiz Roc 6% är startsnabb i voltstart och klart gynnad av en strykning invändigt och inga från springspår där framme gör att det kan vara ett spetsbud trots spåret. Man ändrar lite på huvudlaget till den här starten med så faller det väl ut kanske hon leder loppet runt om då hon alltid går med skor och kommer med full form.

8 La Plus Belle 15% är bra mest varje gång från svåra utgångslägen i sina senaste starter, hon duger bra i klassen. Men struken i december för då hon var sjuk så inte gått lopp på ett tag. Hon tävlade med brodd i sista starterna innan uppehållet och har tränat på det så fungerar oavsett underlag och ska vara bra jobbad inför det här.

5 Sweet Muscles 8% har mest startpoäng i fältet och gick bra som tvåa i 100tkr-lopp sist. Står lite hårt inne i propositionen men ska väl räknas på sin fina form.

De två mindre streckad 3 Nobella Winner 0,5% och 6 Isi Band 0,7% startar väl inte helt utan segerchans då det är många i loppet som inte vill sätta nosen först och båda har gått hyggligt i vinter. Den förstnämnda ska väl egentligen inte räcka men då hon kostar förhållandevis lite att strecka så åker hon med då jag streckar alla. Den senare kan absolut vinna loppet och har väl lite högre segerchans än procenten antyder.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 3-4. C 2-8. D 6-5-1.

4 Unico Broline 55% är omgångens största favorit och det är hårt efter att varit en outsider på spelen i sina senaste lopp men gjort det bra. Visst är det full form, ett bra läge och fin proposition för honom men inte alls givet att han får ledningen här. Det är favorit i fara då jag inte vet hur han tacklar ett offensivt upplägg mot bra motstånd över 2640 meter. Kör man på chans är det ju därmed också mer chansartat och då ska man inte vara över 55% på någon spelform.

3 Maverick Dream 8% är startsnabb och kanske väljer man att köra i spets om man är före favoriten framme för att ta ledningen, vilket är troligt. Höjde sig i sitt första felfria lopp i biken i sitt tredje försök. Kan leda loppet runt om men också ställa till det för favoriten och blir det lite körning i loppet kan det bli långt hem över den dryga distansen.

2 Incredible Wine 4% är startsnabb så från bra spår kanske man kan få rygg på ledaren i Meverick Dream eller den stora favoriten. Ska kunna skrälla och tidig vid gardering då det är full form och läge för bra lopp på innerspåret.

7 Global Winner 23% blir min kompletterande spik då han ska minst lika hög segerchans som favoriten men är mindre än hälften så hårt streckad så är det bra värde i att ta ställning här. Många tycker att det är gissningslek att gå på Nurmos djur i comebacker efter lång frånvaro men jag tycker snarare att man ska räkna med ganska bra prestationer direkt i hans regi och många hästar som ofta är borta i omgångar är som bäst i sina första starter då de är fräscha. Den här har visat att den gör bra prestationer efter frånvaro tidigare och därmed ska man ju kunna begära att det är ordning direkt. Det handlar om en klasshäst som inte gjorde mindre än 20 raka starter inom V75 från fyra och femåring och kommer med nio segrar på 33 starter. Jag tror han är bäst här så litet fält gynnar då man kan välja upplägg men han är ganska startsnabb så blir inte förvånad om man kör fram i dödens och vinner därifrån.

Avdelning 7.

Ranking: A 9. B 2-5. C 7-6-3-4. D 1-8-10.

Precis lika på strecken mellan de två mest betrodda och man behöver få med någon skräll med, då jag inte vill spela utan någon av de två mest markerade.

9 Fighter Simoni 31% går bra mest varje gång och är stark spurtare som gynnas av att det bara är nio hästar att runda. Missvisande resultatrad då hade tre raka segrar innan de senaste fem loppen där han matchats i tuffast tänkbara konkurrens för klassen. Billigare mot nu och kommer man igenom hyggligt så måste segarchansen vara väldigt hög.

2 Protector Tile 30% fick ett snällare uppläggs sist och ska vara vassare nu så Christoffer håller honom som bästa chansen för dagen. Inga ändringar här och kanske kan han köras till ledningen då det inte är så många startsnabba från de bra spåren, då blir han kanske tuff att slå.

5 Tresexton 4% fungerade inte i bike sist så nu återgår man till ordinarie vagn men det intressanta är ändringar i huvudlaget, och det blir helstängt eller norskt, för att få honom mer fokuserad. Han är stark så distans och årstid ska passa honom bra och han är bättre än raden.

3 Joker Of Steel 20% ser jag som överstreckad då han har mycket galopper i historiken och kanske inte trivs på distansen. Inte tillräckligt snabb för att komma ner på innerspåret heller så chansartat och jag plockar bort honom.

6 Ninja Zon 9% är startsnabb och kommer från seger men kanske får tufft att räcka då hon är nybliven fyraåring och sto. Hon har ändå fart som räcker så kommer man ner i banan och får rygg på någon bra är hon inte helt borta på stretchen.

7 Major Tallmadge 1% är värd att nämnas då stallet visade form vid seger med enda ut-selningen för året på Halmstad i måndags. Segern högst upp i raden och kuskplus nu så med en stark spurt att tillgå skulle det kunna vara en skräll med mycket tur.

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 6-5. C 11-1. D 8-3-7-9-10.

Se “Bästa Spiken!”

2 Xerxes Millpond borde kunna hitta bra position från ett bra spår i volten och då det inte är tuffare nu än sist ska segerchansen vara bättre då han slipper ett av de sämsta bakspåren som sist. Det är precis vidöppet bakom och ett lopp där jag tycker det är en eller alla som gäller, ingen är helt chanslös här, så för den som garderar blir det dyrt.

6 Matamoros 12% är givna spetsbudet från perfekt springspår med Mats E upp. Van vid att gå i bike så klart minus med vanlig vagn men från spets kan sämre hästar än det här rinna undan och ska räknas med bra segerchans på läge, startsnabbhet och bra kusk.

5 Solkattens Ferrari 20% är mycket tidig vid gardering då han kommer med full form. Han trivs bra i voltstart och gör fina lopp varje gång på slutet, dessutom står han bra inne i loppet då han startade sist med 20 meter tillägg på 9 Prince Will 14% som drar en del streck. Prince Will kommer med full form men därmed också fått snabba pengar och går därmed upp rejält i klass till den här starten. Han bär säkert sina pengar i den form han är i nu men sist gick han i ledningen och helt annat upplägg att vänta nu så chansartat och jag tror mindre på honom nu.

11 Break Through 4% är missgynnad av bakspåret då hon är startsnabb men intressant ändå med Örjan upp. Spåret är ju som bekant betydligt bättre i volt än bakom bil då man kan chansa lite mellan hästar och Örjan är ju expert på att hitta ner i bra positioner så inte alls borta trots spåret.

1 Le Crack Sox 5% har bästa spåret men kanske inte bästa kusken, men startsnabb så kan få rygg på ledaren. Ny regi nu och kanske höjer sig på miljöombytet men inte startat sedan början av november så borde behöva något lopp i kroppen kanske. Propositionen och läget är perfekt för honom så tänkbar skräll vid många streck.

3 Hacker Am 3% är nog ganska bra för klassen men har inte visat någon toppform på slutet men från bättre spår än han haft på sistone så kanske det skulle kunna vara en skräll här, på sin fina kapacitet.

Stora systemet

Avd.1: 1-9-10.

Avd.2: 4-5-6-12.

Avd.3: 1-5-9.

Avd.4: 1-4-6-9.

Avd.5: 1-3-4-5-6-7-8-9.

Avd.6: 7 Global Winner

Avd.7: 2-5-9.

Avd.8: 2 Xerxes Millpond

3456 rader som kostar 864 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1-10.

Avd.2: 12 Lyckans Cash

Avd.3: 1-5-9.

Avd.4: 1-4-6-9.

Avd.5: 9 Green Mamba

Avd.6: 7 Global Winner

Avd.7: 2-5-9.

Avd.8: 2 Xerxes Millpond

72 rader som kostar 18 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se