Speltips: V86-Express 25/5

V86-Omgången.

V86-Express delas av Åby och Romme den här veckan då Solvalla har tre tävlingsdagar senare i veckan, då det är Elitloppshelgen. Åby har som bekant dubbla open stretch över sitt blott 180 meter korta upplopp medan Romme har upplopp på 205 meter. Romme har tidigare haft vinklad vinge på sin startbil men nylig bytt ut den bilen och kör nu mera utan vinklad startbilsvinge.

Andelar och Sändningar.

På ATG-Tillsammans har vi andelarna som heter Travpunktse200 och kostar 200:- per andel. Försöker ligga runt tio andelar per system så blir vi för många spelas samma system två gånger, för önskat antal andelar.

Inga videotips den här veckan då vi fokuserar på kommande Elitloppshelg i videoformatet, som kommer komma ut närmare helgen, så håll utkik.

Bästa Spiken!

I kallblodslopp gillar jag att spika bästa hästen för där brukar bästa hästen oftare vinna än bland varmbloden där positioner och löpningsförlopp spelar större roll. Kallbloden går sina tider och plockar in sina tillägg oavsett vad det blir löpningar i princip och spiken hamnar därför i avdelning fyra.

10 Brenne Odin 59% har slagit flera av hästarna här tidigare och är nog bara bäst. Man vill köra i ryggar med den här men det ser jag bara som bra då man kan se lite mer vingloga styrningar på vissa kallblod och man kör nog i tid ändå över ett ganska långt upplopp så visar han sig nog bara bäst.

Gå Kort!

I andra avdelningen kommer omgångens största favorit ut men 5 Margareta Tooma 75% blir för stor favorit då hon möter hingstar och valacker i hög klass här. Hon har klart högst segerchans i loppet då det låter bra från stallhåll, men för hårt streckad och en gardering med ett eller ett par streck ger bra värde åt systemet.

1 Zeolit 9% blev det lite fel kört för sist och Jari är väl inte bästa tempobedömmaren i dödens så stort kuskplus den här gången. Tar han ett tufft lopp på rätt sätt som han absolut kan göra kan han studsa tillbaka rejält här och hoppas på en bra prestation. Varit ute i stenhårt motstånd gång efter annan och näst sista starten förra säsongen blev det ett tufft upplägg där han var trea bakom bland andra Selected News där sågs Sister Sledge och Önas Prince (galopp för den senare) sågs i det slagna fältet. Han studsade tillbaka efter hårt lopp och vann gången efter då och nu är det två lopp i kroppen så intressant motbud som singelprocentare.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 2-7. C 10-5-4-9-1-3-11. D 12-8.

2 Benedetta Jet 42% blir väldigt stor favorit och är nog inte bättre än de två närmast streckade här. Klart överspelad som sto i öppen klass även om hon säkert matchar dom två andra bra här. Bara en av tre vid gardering för mig och jag väljer att ranka en annan före.

6 Rock Star Joli 14% är bara trea på strecken men ska vara loppets spetsfavorit. Från ledningen borde han bli svårstoppad då han har blivit åtgärdad sedan sist och ska vara bra direkt. Väldigt hög segerstatistik i biken och fortsatt den på är klart bra, jag tycker det är ett bra spelalternativ till klart spelvärd procent.

7 Broadway Sun 15% är en tuffing men klart vingelläge då han inte är lika startsnabb som några av dom invändiga konkurenterna. Bike på och räknas tidigt vid gardering på hemmaplan för tränare med hög segerstatisik.

5 Midnight Special 13% ser jag som överstreckad då jag tycker dom tre jag nämnt är huvudet högre än den här. Bra spår och kan öppna bra så skulle man hitta rygg på ledaren finns chansen men från övriga positioner borde det bli svårt.

10 Chopin Gar 1% visade form sist då han gick i mål med sparat i rygg på ledaren på en 11-tid. Skulle han ha lite tur och komma igen om på hyggligt sätt borde han ha högre segerchans än procenten antyder.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 1. C 4-7. D 6-8-11-10-3-2-9.

Se “Gå Kort!”

5 Margareta Tooma 75% har så klart hög segerchans från bästa spåret, från bästa stallet och med bästa kusken men procenten är för hög.

1 Zeolit 9% matchas ofta i tuffa gäng och även om det är tufft även nu så är det faktiskt lite enklare motstånd än vid flera av hans starter.

7 Bandido Gar 10% är andrahandare och är en bra häst för klassen men första starten på väldigt länge och spår långt ut bakom vingen gör det chansartat. Spelar ni med spik på storfavoriten så sätt Zeolit som förstareserv för vid strykning av favoriten så hamnar alla streck på Bandido Gar.

4 Helluva Am 2% är liksom favoriten ett sto i öppen klass men perfekt spår för att hamna i bra position och mina andra motbud är det kanske någon tveksamhet kring med frågetecken för formen hos båda så skulle favoriten ha en dålig dag kan det vara den här som spurtar ner alla. Barfota runt första gången på nästan ett år och Kaj har bara kört henne en gång och vunnit, vilket var sist och form slår ju klass ibland.

Avdelning 3.

Ranking: A 8. B 10-4-12-5. C 1-11-3-14-9. D 7-6-13-2.

Tilläggsjakten är ett stökigt lopp där tilläggshästarna startar hela 40 meter bakom ekipagen på grunddistansen men får å andra sida ha 5-6 ggr så mycket på sina konton så ska gå att ta in det försprånget på hästar med runt 100 tkr tjänat.

4 Swish The Cash 40% har för lite pengar på sig I förhållande till kapacitet så ska absolut kunna under 15 där framme och då blir det tufft att ta många längder ute i spåren för tilläggshästarna. Det är dock orutinerad häst med galopprisk från spår fyra i volten så även om den här felfri kan det ju kosta en del att ta sig till ledningen om det blir lugn start. Favorit i fara med bara två felfria lopp innan för västen mot betydligt hårdare där bak.

8 Zenato 16% gillar jag läget för med innerspåret på tillägget så med långt fram till hästarna på grunddistansen kan man nog få upp farten bra och komma ut i andraspåret om man vill. Skulle det komma bort ett par hästar där framme och några körs i andraspår kanske Jepson chansar invändigt och då kan det bli bra till slut om och när luckorna kommer. Radar starthästarna upp sig borde han vara en av dom första i andraspår i stället så oavsett lopp tror jag på framskjuten placering och måste vara riktigt tidig.

12 Boccadamo 15% är bra för klassen men lite missgynnad av svensk voltstart och att inte få ha bike nu så spår 5 i volten är klart minus men streckas ändå tidigt på kapacitet.

Lugauers duo 10 Spartak Face 4% och 11 Maggiore 3% är båda bra för sin klass och stallet har form. Den förstnämnda ville man haft bättre körsven på men Waldmuller körde faktiskt vid ett av fjolårets två segrar för hästen. Spåret är bra och den här gjorde bland annat fyra raka lopp på 11-tider i fjol och körde 11-tider redan 2019 så rutinerad och snabb för klassen. Dock bäst på kort distans men vunnit lika många lopp på medeldistans. Den senare är sto i öppen klass men matchats mot kulltoppar som unghäst så kommer nog göra bra säsong som femåring och med årsdebuten avklarad med sparat som tvåa ska hon kunna skrälla även om hon står hårt inne på pengarna.

5 Merci Charly 2% är en av få hästar med över 1000 startpoäng i fältet och är startsnabb så kommer han i väg för rutinerade Jakobsson kan det bli spets här. Till bara 2% måste han räknas från ledningen och släpp till någon bra för att utnyttja stretchen till slut.

3 These Days 0,6% är märkligt lågt streckad och en av flera på grunddistansen som ska kunna skrälla då det är hela 40 meter för tilläggshästarna att plocka in så det kan vara en del sparade krafter till slut på flera på där framme.

Avdelning 4.

Ranking: A 10. B 1-3. C 4-11-6-5-9. D 2-7-8.

Se “Bästa spiken!”

10 Brenne Odin 59% slog bland andra 11 Holter Odin 8% och 7 Reime Blesen 0,5% lätt sist och gör det nog igen. Brenne Odin är en häst som vann Svenskt Kallblodskriterum och inledde karriären med åtta raka segrar så med nära miljonen tjänat redan står han väldigt bra inne i loppet här. Tills han stöter på bästa kullkamraterna spikas han och jag ser det som hästen med klart bäst segerchans i omgången.

1 Bias 6% och 3 Stormyrans Erkki 15% är klart värst mot här då dom två startar 40 meter före favoriten och kanske kan höga 26-tider men tror favoriten har en växel till här och tar in sina tillägg.

Avdelning 5.

Ranking: A 11. B 1. C 13-14. D 2-10-4-3-5-6-7-8-9.

3140 meter och väldigt manga inlägg att ta in för miljonärerna längst bak men tror ändå att det kan gå över den dryga distansen.

11 Pacific Face 32% ska vara favorit då han gillar långa lopp men får mer fart i benen i Gulddivision på slutet. När han möter lättare motstånd på favoritdistanser så brukar det vita bra.

1 Immigrant AM 22% startar hela 60 meter före de bästa och man ska försöka dra i 14-tempo för att grilla tilläggshästarna. Ett lopp i kroppen i Berghs regi och kommer nog vara bra nu så klart tänkbart att han rinner undan.

13 Ferrari Sisu 15% tillhörde kulltoppen som unghäst och jag gillar den här. Ska vara väl förberedd och går barfota bak direkt i comebacken.

12 Guzz Mearas 6% är bättre än raden och har tredjespåret på bakersta volten så kan komma i väg bra. Intressant debut över 3000 meter då han gått bra mot kulltoppen över 2640 som unghäst.

Avdelning 6.

Ranking: A 6-7. B 2-3. C 9-4-10-11-1. D 6-8.

7 D.Day Zet 54% blir väldigt stor favorit från vingelläge och då väljer jag att gardera men vågar inte plocka bort den då det är barfota runt om aviserat.

6 Secondary Stall 8% är startsnabb och kanske kan spetsa trots spår en bit ut. Visade form sist i ett speedrace mot rutinerade snabbstartare. Man kör nog i ledningen nu om man kommer dit då det låter uppåt från stallet då han gått i mål med sparade krafter och otryckta tussar sist.

2 Eagle In The Sky 6% har fått två lopp i kroppen och duger bra i klassen. Får bra lopp härifrån då han är ganska startsnabba.

3 My Sea 5% ska kunna starta snabbt då man sparat hovarna länge och det nu är läge att gå barfota runt om. Breddlopp sist och vinner inte så ofta men kan hitta rygg på ledaren ska man kunna skrällar.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 4-5-3. C 9-10-7-6-8-11. D 12-1.

4 Peak´n Roll 21% har bara gjort nio starter men vunnit 3/5 i år och kommer med full form. Visat att han fungerar på distansen och bra utgångsläge så räknas tidigt. Står lite hårt inne så läge att gardera mot mer rutinerade hästar.

9 Django Silver 20% vann på distansen sist, då det var första gången barfota runt om. Ledningen då och annat läge nu men visade snabb avslutning så måste räknas tidigt trots bakspår.

2 Arrividerci Face 14% höll riktigt bra som bara slagen av en topphäst sist på ännu längre distans. Skulle han kunna köras till ledningen tidigt borde han vinna även om det är lite kuskminus nu. Stallkamraten 10 Aberdeen Face 6% kommer från två raka starter på V75 och går ner lite i klass så ska räknas.

3 Stepping Dreamboy 8% kanske man kör i ledningen med när det är aviserat barfota runt om och bike första gången på båda ändringarna.

5 Global Barrister 6% är med startsnabb och här blir det första gången i bike från framspår men tänkbart att både 3 och 5 kan tänka sig att släppa till 2 över lång distans med open stretch.

Avdelning 8.

Ranking: A 3. B 11-12-10. C 5-6-14-8-9. D 1-2-13-4-7.

3 Ninjas Kiss 35% är rätt favorit och kommer man till ledningen utan att det kostar för mycket är det hög segerchans. Det låter positivt från stallhåll och offensiv styrning är aviserad. Tänkbar spik då det kan bli tufft att nå den här för tilläggshästarna och övriga på grunddistansen ska inte räcka.

12 Zante Grif 29% blir överstreckad då hon behöver få det kört på rätt sätt. Härdad på V75, bra startspår och anmäld barfota runt om är bra så tidig vid gardering även om spelvärdet inte är så högt.

10 Musett Af Djupmyra 9% var förbättrad på första gången barfota runt om sist så bra med fortsatt den balansen för andra gången i karriären.

11 Ies Elisabeth 3% har bara tränats lugnt sedan hon kom hem från Frankrike men hårdhet därifrån gör att hon ska räknas direkt ändå. Bara vunnit 3/28 men också matchats i tuffa lopp hela livet och är bättre än raden.

14 Crashed Eggs 15% ser jag som överstreckad den här gången då hon verkar ha gått ur form. Har spår fem i volten på tilllägget och bara vunnit 2/36 och nöjer sig ofta med andraplatsen så henne betalar jag inte för den här gången.

Systemförslaget.

Avd.1: 6 Rock Star Joli.

Avd.2: 1-5.

Avd.3: 1-3-4-5-8-10-11-12.

Avd.4: 10 Brenne Odin.

Avd.5: 1-11-12-13.

Avd.6: 2-3-6-7.

Avd.7: 2-3-4-5-9-10.

Avd.8: 3 Ninjas Kiss.

1536 rader som kostar 384 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se