Speltips: V86-Express 17/11

V86-Omgången.

V86-Express delas den här veckan av Bergsåker och Solvalla med ett spelstopp vid 20:30 som vanligt. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred och numera har även Solvalla 200 meter långt upplopp. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start och på Solvalla är det också helt okej. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till på någon av banorna.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet på Bergsåker som går som avdelning fem på V86 kommer ett par av de bästa kallbloden ut och då det blir två som blir spelade är det givet att ta ställning.

6 Grisle Odin G.L. har dragit springspåret och får fortsatt Ulf Ohlsson upp så givet att han ska kunna köra den här till ledningen tidigt. Har gjort starka insatser mot äldre eliten sedan comebacken i september i år. Vist har han åkt på stryk mot värsta motbudet 2 Bellfaks men då hade Grisle Odin bakspår på tillägget och hamnade väldigt långt bak. När han styrde på över varvet kvar så satt Bellfaks kvar och kunde komma ut i ryggen på Grisle Odin som sedan gick först i tredjespår resten av loppet och blev nedspeedad sista biten. Höll starkt till andraplatsen och nu är det rejält kuskplus då han var tränarkörd den starten. Bra form på båda men jag tror att kuskplus och läget fäller avgörande nu, borde inte bli över ett varv i tredjespår den här gången.

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det mindre startfält och läge att försöka spara på strecken rejält där. Min givna förstahäst är 6 Myse D’Erpion som är anmäld första gången med bike. Det i kombination med barfota runt om viket hon bara sprungit på några få gånger på och alla på V75. Det är en spårtrappa och hon borde bli snabbare från start om det blir så här maxat och kanske kan hon köras till spets. Goop har alltid en plan b som han kan bestämma sig för sent så inte orolig om hon inte kan öppna tillräckligt snabbt heller. Kort distans och hon kanske kan vinna loppet från dödens med. Hon har favoriten 2 Bellatrix Club invändigt om sig men hon är inte så startsnabb så kanske är min idé förbi på kör. Favorit i fara och rankar henne bara som fjärdehäst tar jag inte med henne här då hon står stenhårt inne i loppet.

10 La Plus Belle är i stället mitt första motbud mot min idé men kan bli så att jag spelar med en tredje. La Plus får rejält kuskplus och med bara tio hästar i fältet så spelar bakspåret inte lika stor roll som annars. Kan bli körning där framme då det är kort distans så då kommer den här in i matchen då hon står bra inne i loppet med nästan dubbelt så mycket tjänat som favoriten. Glöm förra loppet då mötte hon hårdare hingstar och valacker och mycket lämpligt motstånd här.

7 Isa kan bli mitt tredje streck då hon är startsnabb och står bra inne i propositionen. Man skyller på att hon kanske blev hovöm då hon gav upp, då hon trampade av sig platsen från de plastade hovarna sist, så bakskor åker på den här starten. Var det fötterna som krånglade sista biten kan hon mycket väl studsa tillbaka och göra bra prestation nu.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 7-13-4. C 8-3-9-6-11. D Övriga.

Spårtrappa med fullt fält inleder omgången och lite väl stor favorit i 4 Becker som gör debut för Bergh. Det har varit ett par bra regidebuter från Berghs stall men de har ändå behövt ett lopp i kroppen ofta och fått nöja sig med andraplatser. Det här är kanske en bra häst för klassen då det är en ganska jämn spårtrappa där ingen har dubbelt så mycket tjänat som honom. 45% är för mycket och jag väljer att tro att han kan behöva ett lopp i kroppen då man varnar för det från stallet med och han har inte gått snabbare än 20-tempo i något jobb.

2 Capone Vox blir inte så hårt streckad då han är tränarkörd kanske men faktum är att även om han haft en del proffskuskar på honom är båda segrarna tagna för tränaren själv. Bra form på slutet och kommer från seger och den här startsnabb så spets eller rygg på ledaren är absolut troliga positioner här, då ska han kunna vinna loppet även om det så klart är lite tuffare mot nu.

Spårtrappa och då ska man leta bud från tuffa lägen, även om de inte har så värst mycket än de där framme i just den här trappan så är det ändå en faktor.

7 Osah´s Bolt har vunnit nio av 24 starter totalt men nio av 18 felfria lopp så utan galopp vinner han varannan gång. Visst blir det kanske tuffare för varje lopp han vinner så klart och vingelläge nu men han tål lite spår på vägen och OKB fortsatt upp är klart bra.

13 Alert Kronos visade uppåtform sist då man ryckte alla skorna för första gången nu blir det fortsatt lättat men kanske bara barfota fram. Fortsatt Wäjersten upp är plus och 13 är okej för att vara i tredje ledet. Hög kapacitet här och bara slagen av Gogobet Sisu sist så när ingen sådan är med den här gången måste ju chansen vara god.

8 O.P.´S Fantastic var bara slagen av Claud P.Hill sist och det är lämpligare motstånd nu. Får kuskplus och visade form sist så med fortsatt bike, blinkers och barfota så räknas han trots spåret.

Tänkbar storskräll är 3 Kohinoor Boko fick man ingen effekt av det norska huvudlaget sist, då det snarare var omvänd effekt och nu återgår man till öppet. Hon är ganska startsnabb och kanske kan hitta ner i rygg på ledaren och större skrällar har överraskat med sådan resa. Dunder har alltid vältränat och skäller en del på hemmabana.

Överstreckad i loppet tycker jag att 9 Sara K.M.E. är då segern sist var i stolopp och hårdare mot nu. Spåret är överskattat då många tror spår nio bakom bilen är ett toppspår men det har ganska vek statistik och man ofta långt bak, det blir ofta överspelat läge och här hittar man sällan värde från. Visst kan hon skrälla då hon har en startsnabb rygg att välja och skulle kunna få hygglig position men till 14% står jag över, (möjlig sista häst vid bred gardering på reducerat.)

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 11-10. C 8-3-4-7-9-2. D 1-5-12.

Här är det kort distans där favoriten står stenhårt inne i propositionen men tränaren till 3 Holy Ground, Roger Walmann brukar ju säga att hästarna vet inte hur mycket pengar de tjänat. Vilket är en rätt korkad kommentar men man blir sällan överraskad längre över vad han säger, han kan ju ha missat att till exempel klassindelningarna på V75 är efter tjänade pengar. (Kanske för han sällan tränar fram djur som duger i där längre.) Walmann är väl mest känd för att försöka komma med så mycket desinformation så möjligt där han kan nå ut till spelare så här tänker jag inte ens läsa en intervju utan rankar ner Holy Ground som stor favorit. Hästen är bra men felanmäld så bara en av flera vid bred gardering på att det är fint läge och Örjan som kör.

6 Powerbank fick kuskplus sist och fortsatt så nu så med sparat som fastlåst sist. Han är startsnabb men man varnar från stallet att man ändrade lite utrustning näst sist som han ska med fortsatt och det är ett entömsbett som han blir lite långsammare från start med. Han kan spetsa ändå och värsta motbuden har ännu sämre lägen så han är nog förstahästen här då han kan leda loppet runt om.

10 Loveexplosion H.C. var struken inför sist så går framåt med loppet i kroppen och är bra för klassen. Första starten över kort distans är intressant och man ändrar från öppet till norskt huvudlag så kan gå trots bakspåret.

11 Trumpie var för tunt jobbad inför comebacken sist och ska gå framåt rejält med loppet och har tränat förbättrat inför det här. Hög kapacitet och vunnit på V75 och varit favorit i V75-final där han var tvåa. Mer pengar tjänat nu och uppe i hårdare klass men duger absolut och är bättre än sin formrad.

8 Shapes var bra i tre raka starter men mötte tuffare sist då han även mötte Loveexposion H.C. där Shapes stod i 14 ggr vs 15 ggr så jämnt spelade då men nu är det 4% vs 17%. Förklaringen till Shapes sämre insats då var väl den vanliga vagnen även om han kunde vinna i den straten före så var det helt annat lopp. Här åker biken på och då räknar jag med att han studsar tillbaka och gör ett bra lopp igen. Med lite tur dyker han upp i striden.

4 Mojo Express är stallkamrat till favoriten som år väldigt lite spelad. Han står bättre inne, är startsnabb och har Magnus A upp. Borde få bra lopp där framme och kan skrälla.

Avdelning 3.

Ranking: A 1. B 9-3. C 7-5-8. D Övriga.

Kortlopp för ston med favoriten 9 L.L.Labero från bakspår är det läge att gardera. Det är väl hästen i fältet som visat högst kapacitet men bakspår på kort distans oroar så klart och i låg klass kan oftare oväntade förbättringar hittas så garderingen är på sin plats.

3 Katalonia har haft problem som flera i stallet med sämre hö men det är utbytt nu och bättre prestationer på gång. Kan spetsa då det är lättning i balansen med första barfota fram och dessutom blir det nog första gången med helstängt huvudlag så då kanske hon leder loppet länge över den korta distansen.

7 Landing Data laddas nog med från start över kort distans så kommer han ner i banan på vettigt sätt finns chansen så klart. Blivit uppfräschad inför den här starten och tränar bra så med fortsatt Mats E upp måste det vara hygglig chans trots spåret.

1 Go Without I.D. är den jag tror mest på i loppet då höjde sig på barfotan sist och är säkert ännu bättre med två lopp i kroppen i sin nya regi. Fortsatt barfota och bike men nu blir det åter open eye huvudlag och han blev väldigt framåt med det så här bombas det nog vad som går och skulle man hålla ledningen är det nog över. Det finns dock risk att man blir av med spets men rygg på ledaren fungerar ju också då luckor brukar komma i så här låg klass där fälten oftare spricker upp än i högre klasser.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 10-4. C 5-8-3-1-12-9. D 11-6-7.

K100-lopp vilket innebär att körsvennerna inte fått ha kört fler än 100 sulkylopp under föregående år. Amatörpokalen kallas loppet och är ett autostartslopp över 2640 meter.

4 Red Hot Roadster har toppspår och formen på topp med två raka segrar. Har en tendens att ligga på i ledningen då kanske det blir tufft i spets över den dryga distansen och sist valde man att släppa för att få lucka till slut och vinna på det sättet. Starten före var breddlopp så blir väl alldeles för stor favorit här på de meriterna och brukar ta sina segrar på vintern då alla andra måste gå med skor också då den här tävlar med skor och vanlig vagn. Räknas på startsnabbhet och läge men favorit i fara.

2 Staro Mojito har fint läge och rutinerad kusk så borde kunna hamna hyggligt på det. Maxat i barfota och bike och utan skor går han inte så ofta, två ggr i år varav det ena vid seger i liknande lopp, då han speedade förbi bland andra Cyrano De B. Speedar ner många här med då Otterström väljer att sätta in attacken och han brukar köra bra.

10 Zenone Bar är väl den i fältet som kanske får kuskplus här och det krävs så klart en vass styrning från bakspår men brinner det för några där framme och de jagar pokalen så kliver rutinerade Christer Nyström in till slut. Han har vunnit liknande lopp på Solvalla tidigare i år tillsammans med hästen och här blir det maxat med barfota och bike. Hästen är bättre än sin rad och måste ha högre segerchans än 2,5% som han är spelad till på tidiga system.

8 From Heaven Idzarda har dragit många tidiga streck men struken 23/10 och inte startat sedan dess och även om han vann V75-färsök på Årjäng i somras så är de flesta segrarna från monté i år. Är väl framför allt läget och kusken jag är tveksam till här, hela ekipaget ska i mål och Stig-Christer har inte ens placerat sig topp två i lopp ännu. 22 starter i fjol och 29 i år och skrapat ihop några tredjeplatser från breddlopp så har svårt att se honom bara städa av ett fält från bricka 8 på Solvalla oavsett häst. Övertsreckat ekipage även om hästen har sina ljusa stunder.

3 Vikens Dome är bra i grunden och distansgynnad med körsven som kör klart bra i sammanhanget. Tre lopp i kroppen i sin nya regi och tänder den till på omlagd träning och är förbättrad mot sist så kanske han ska kunna skrälla från fint läge.

5 Twigs Cesar har fått ett toppspår och kommer från stall i form men hästen har inte vunnit lopp i år och nöjer sig ofta med att bli två, trea och fyra i loppen så kanske inte rätta skallen. Läget är fint och hästen står bra inne i propositionen så kanske är tänkbar skräll vid många nu när han fått ett lopp i kroppen efter lite uppehåll.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 5-2. C 8-1. D Övriga.

Se “Bästa Spiken!”

6 Grisle Odin tror jag borde kunna köras till bra position tidigt här, kanske till ledningen och då borde det vara över då det är kort distans. Han är stark men har vunnit sin enda start över 1640 meter medan värsta motbudet 2 Bellfaks gjort 13 starter i sprintlopp sedan senaste senast han van på distansen. 2/19 på distansen för Bellfaks så trots att han är i absolut toppform och har ett helt okej startspår så är han tränarkörd och har nog bäst chans om han skulle kunna få rygg ledaren på favoriten här.

5 Phili Ess gick bra till slut som trea bakom de två mest betrodda här. Han är startsnabb så kommer han i väg från sitt snäva spår körs han nog till spets och släpper väl bara till stallkamraten som är loppets favorit och min spik.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 10-7. C 2-9-4. D 1-8-5-3.

Se “Gå Kort!”

Tänkbar chansspi på 6 Myse D’Erpion och tänkbart låsförslag tillsammans med 10 La Plus Belle men chans för en tredje häst på systemet, i tänkbart spetsbud i 7 Isa. Mina motiveringar till rankingen ligger högre upp i texten.

4 Your Dreamlove drar en del streck men är inte startsnabb och hästar med mycket mer tjänat kan vara före henne tidigt så tuff proposition med den här spårtrappan. Mött tufft motstånd i sin klass tidigare så duger väl även här men chansartat.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 10-6-14. C 1-5-8-12-3-11. D 9-4-13-15-2.

Spårtrappa över lång distans och riktigt fint startfält för klassen även om det är skiktat.

Stallkamraterna 10 Tattoo Avenger och 7 Gogobet Sisu sticker båda ut rejält på strecken och jag har fått med Tattoo som skräll på V75. Nu har han fått snabba pengar och är mer än dubbelt så hårt streckad som den kanske i grunden bättre stallkamraten. Gogobet är härdad i klassen och har hög kapacitet så tror mest på honom. Tattoo har tänt till på tätare starter och kommer han ut veckan efter det här kan det vara läge att gå på honom då. Han har så stark långspurt att tillgå så han rankas ändå tidigt här med så klart.

6 Strangerinthenight inledde riktigt starkt för Wäjersten med ett par raka segrar och nu hade hon ett litet uppehåll inför senast. Man hade hoppats mer på henne då men säger också att hon borde gått framåt med loppet i kroppen. Man vill ändå ligga lite lågt men hon är startsnabb och kan hamna bra på det och Wäjersten kör alltid för seger i loppen. Ensamt sto i öppen klass men tror att hon klara det då hon slagit flera miljonärer vid seger på V75 i Diamantsto-försök för sin tidigare tränare. Om Wäjersten lägger lasset i starten kanske det kan bli spets eller rygg på ledaren här så räknas tidigt.

14 Balotelli Crown har liksom resten av stallet varit lite nedsatt av ett sämre parti hö. Nu är det utbytt och han har gjort en start sedan bytet då han satt fast och går nog framåt med loppet. Han fungerar bra bakom hästar och ska kunna fälla många till slut här då han står riktigt bra inne i loppet.

1 Hombre D. är bara fyra år och har matchats mot hårda kullkamrater och bland annat tagit pengar i finalen av Kungapokalen i år. Här blir det tåskor då hovarna inte är helt hundra men man räknar med spets och kör där så länge lampan lyser. Skulle han bli snuvad på ledningen så blir det bra lopp i rygg på ledaren och hans ka kunna skrälla här.

5 Victory Topline har gjort en start i sin nya regi men det var i april och nu blir det comeback så oklart hur det står till med formen. Kapacitet finns så det räcker och är han bara i ordning så ska han absolut räknas med chans här och han har gått ett snabbare jobb inför det här.

8 Bonny Boy har ett par starter i Linderoths regi och var bra direkt i debuten för honom men även sist då han satt fast med sparat, båda starterna i Bronsdivisionen på V75. Vingelläge nu men vunnit från tillägg och bakspår många gånger så tål lite spår på vägen och gynnas av distansen.

12 Minnstads Ecuador har bökigt läge men har mött stenhårt silverdivisionsmotstånd på slutet och den sämre segerprocenten senaste året är ju för att han gått upp i tuff klass. Lättare mot än han van vid och han skulle kunna skrälla här men läget sätter så klart ner chanserna.

11 I´ll Fixit är distansgynnad som fortsatt har Ulf O upp men hästen vinner för sällan nu mera för att räknas tidigt även om jag tror han har högre segerchans än den blygsamma procent han är streckad till.

3 Harper Seabrook gör det ofta bra och står bra till i trappan då han inte har så mycket mindre tjänat än favoroiterna. Rikard N är väl kuskminus här men skulle kunna vara en tänkbar skräll om man målar på rejält.

Avdelning 8.

Ranking: A 2. B 3-6. C 7-5-1-9-11. D 10-12-4-8.

Här spelar jag med min kompletterande spik då det är jämnt streckat mellan två så är det, som tidigare nämnts i dag, läge att ta ställning.

2 Milligans School har spår invändigt om värsta konkurrenten och då han verkar ha bättre form än den så borde han kunna svara ut honom i starten och leder nog loppet runt om ganska ofta. Kul med Magnus A upp och jag tror han bara är bäst och ger inte upp även om värsta motbudet skulle komma förbi i starten då jag tror den här kan vinna från dödens över distansen, då han trivs där med och går heöa vägen in då han är i form.

3 Missle Hill är loppets favorit men det kommer bli jämnt på strecken här. Redén har sagt att det är medeldistans som är hans bästa även om många andra trott på sprint då han är jänkare. Lång distans ska inte vara hans distans tycker jag i alla fall då han var riktigt blek i avslutningen då han fick loppet kört i halsen på Rättvik. Där kunde han köra första svängen på innerspår medan Cyber Lane kördes offensivt och när det gick långsamt lyfte han ut i andraspår och gled fram i andra ytter för att kunna sätta in stöten när Cyber tröttnade men var ändå inte ens nära J.J.Stitch som hade fått tryckare av Cyber men gick undan lätt. Borde bara vunnit där och borde väl vunnit sist med då han inte tappade jättemycket på galoppen men fick lite jobbig resa sedan.

7 Lucifer Lane drar en del streck och är bra men från vingelläge är han iskall över distansen. Visst klarar han lång distans men var riktigt trött sist och desto längre distans ju mer tid för orutinerad körsven att göra missar.

6 Reckless gillar längre distanser och stallet har haft formtopp en längre period nu och hittar man bara ner i banan på bra sätt här ska han absolut kunna vara en tänkbar skräll. Större chans om några veckor då alla andra tvingas att ha skor då han oftast går så men kanske bäst bakom de två favoriterna.

Stora systemet

Avd.1: 2-4-7-8-13.

Avd.2: 3-6-8-10-11.

Avd.3: 1-3-7-9.

Avd.4: 2-4-10.

Avd.5: 6 Grisle Odin G.L.

Avd.6: 6-7-10.

Avd.7: 1-5-6-7-10-14.

Avd.8: 2 Milligan´s School

5400 rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2-4-7-8-13.

Avd.2: 6-8-10-11.

Avd.3: 1 Go Without I.D.

Avd.4: 2-4-10.

Avd.5: 6 Grisle Odin G.L.

Avd.6: 6 Myse D’Eripron

Avd.7: 6-7-10.

Avd.8: 2 Milligan´s School

180 rader som kostar 45 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se