Speltips: V86 Boden 28/7

V86-Omgången.
Boden är värld för veckans V86-omgång och som vanligt under sommaren är spelstoppet 19:20. Banan har ett långt upplopp med 200 meter och bredden är väl tilltagen. Ingen open stretch eller vinklad vinge att ta hänsyn till, så inga konstigheter i övrigt. Bra, skonsamt underlag med bra svikt i så många är nöjda med materialet i banan och kanske lite mindre galopper att vänta än annars.
Hoppas på att studsa tillbaka i spelformen då jag satte sjuan i lördags på både spelförslaget och i andelsspelet. Men hade lite svårare att komma rätt på det i söndags och i går var det kall dag spelmässigt då man försökte fälla ett par av de stora favoriterna. Bra fart hela loppet av Bengurion Jet och vinsten på 1.08,8 av en fyraåring är vassa papper i sitt lopp. Även Who´s Who var fin som vinnare av Hugo Åbergs Memorial då han klarade av att svara ut övriga och sedan blev det inte mycket till lopp, men så klart en värdig vinnare som knapp favorit. Jackpot på både sexor och femmor till lördagens V75 gör det extra intressant till helgen.

Bästa Spiken!
I tredje avdelningen är det kallblodslopp och där brukar jag gilla att ta ställning när det är ganska hög klass och jag spikar 9 Tangen Haap då det är ett ganska lite fält och ska inte kosta så mycket att ta in tilläggen och speeden han har i kroppen är överlägsen här. Strular det inte så tror jag han bara är bäst och spikar.

Gå Kort!
I inledningen är det ett långlopp, där brukar jag vilja försöka spika bästa hästen från bakre fållan men alla där bak har en bit upp till högsta prissumman och från mellanfållan finns en som står bra inne.
8 Leave Youre Sox On är bästa hästen som kommer från försök och final på V75 men blir för stor favorit. Oplacerad efter stökigt lopp i finalen och mycket spår på vägen i försöket i loppet före. Nu är det väl kuskplus och litet fält så borde få ett bättre lopp och kanske är han bara bäst.
7 Samaras K.M.E. har inte mycket mindre på kontot än hästarna på bakersta fållan så klart gynnad av att stå 20 meter före värsta konkurrenten och har vunnit på distansen och gjort fler starter över den än favoriten. Kan säkert komma bra på det för duktiga Sandra Eriksson och utgör ett starkt lås.

Avdelning 1.
Ranking: A 8. B 7. C 4-3. D 2-5-9-10-1-6.
Se “Gå Kort!”
8 Leave Yore Sox on är bästa hästen som går ner i klass men samtidigt har han strulat till det för sig förr och blir väldigt stor favorit. Jag väljer därför att dubbla systemet med 7 Samaras K.M.E. som är en riktigt strulig häst med många galopper i historiken så har betydligt mindre pengar på kontot än vad kapaciteten skvallrar om. Har mycket rutin på distansen och att någon av de två mest streckade ska komma bra på det här är högst troligt och den här kan vara långt före favoriten tidigt.
Bakom är det tunt och bäst chans på grunddistansen är nog för 4 Gazoline som nu möter ett par hårdare än på slutet men samtidigt startar en bit före så kan få ett bra försprång. Hanna Olofsson brukar ju ha riktigt iordningställt när det är större tävlingsdagar på hemmabanan.
3 Dulce De Leche är skrällbudet vid bredare gardering då han är startsnabb och har spår tre på första fållan och ska kunna komma ner till plankan direkt. Strular det för de betrodda och han får gå i rygg på ledaren till exempel så skulle han kunna överraska.

2 Olindos är den som får bästa lättningen här med andra gången i livet barfota runt om och från bra läge där framme kan det bli fint lopp på innerspåret. Hästen vinner dock för sällan och är inte ett hett tips-bud trots lättning och trots hygglig grundkapacitet. Får visa mer men ville bara nämna ändringen för er som vill måla på i loppet.

Avdelning 2.
Ranking: A 10. B 13-11. C 3-5-2-12-7-9-4-1. D 15-8-6.
Spårtrappa och då letar man vinnare bland de sämre utgångslägena och här är det jämnt streckat mellan två hästar med ett par som inte är långt efter. Tänkbart att försöka låsa på ett par hästar men lutar nog ändå att det blir några streck här och då vill man väl få med någon mer än det tre-fyra mest betrodda.
11 Ladybug Lara är loppets knappa favorit men är ett fyraårigt sto som inte vunnit lopp i år så segrarna och mesta pengarna tjänade som treåring och tvååring. Vinsterna kom också i mindre fält och inga spår på vägen direkt så kanske är lite för bekväm av sig för att vinna från det här läget. Visst hänger hon med och duger säkert bra i klassen men lite överstreckad så rankar ner henne på sämre spelvärde.
13 Anthem är nästan lika mycket streckad som favoriten och är också ett sto men kommer med ett par färskare segrar i raden och får första gången Mats E Djuse upp nu. Visat att hon kan gå i mål som vinnare trots lite jobb på vägen och måste räknas tidigt här.
10 Helix är ändå min förstahäst då det är Magnus A Djuse upp, barfota bak och en intressant bike på som han bara gått i en gång tidigare, dessutom helstängt huvudlag nu. Magnus har kört honom vid fyra tillfällen och de har tre segrar och en andraplats som resultat så de trivs bra ihop. Var inte alls bra sist men mötte alldeles för bra hästar då och kom från lopp i tredjespår halva vägen före det så satt nog i benen och var lite sjuk med så studsar nog tillbaka bra nu.
5 Merkulov är startsnabb från bra spår och drar en del streck på det men viker ner sig lite för ofta för att det ska vara intressant. Kan få lopp i rygg på ledaren om han släpper till någon bra eller kan hålla i ledningen utan press. Övertsreckad här tyckte jag först men har det har justerats rejält under dagen så när han är runt 10% är han väl streckvärd på startsnabbhet och läge.
3 Let´s Dance L.A. går sällan barfota runt om men var riktigt bra på balansen sist och det ser ut att bli så igen så är kanske den med framspår som har bäst chans.

Avdelning 3.
Ranking: A 9. B 8. C 5-3-6. D 4-1-10-7.
Kallblodslopp och här har favoriten en bra uppgift även om det inte saknas motstånd men spelar den som “Bästa Spiken!”
9 Tangen Haap har mött eliten mest hela tiden senaste åren och när han känner att han rår på dem gör han sitt bästa men kanske inte bjuder till riktigt om han känner sig slagen. Här blir det ett lopp där inte de bästa är med och då ska han ju känna att han rår på konkurrenterna och då är han nog bara bäst. Han har överlägsna fartresurser i loppet och även om värsta motbudet visat form och styrka så tror jag den här har fart som gör att han vinner loppet.
8 Don Viking kommer med form och vann i bra stil sist då han visade styrka men kanske är snäppet under favoriten här fortfarande och jag tar ställning för Tangen Haap.

6 Norrlands Scott får rejält kuskplus i Magnus A upp men vinsten i raden är från breddlopp och hårdare mot nu.
De på grunddistansen måste nog rekordsänka för att hålla undan mot de två bästa på 40-fållan eller att det måste strula mycket för de bästa.

Avdelning 4.
Ranking: A 5. B 1. C 7-3. D 2-4-6.
Litet fält för fyraåringar med bara sju hästar till start efter en strykning och favoriten blir för stor från ett spår hon kan bli över från.
1 Fifty Cent Piece blir omgångens största favorit men var stor favorit sist med och jag garderade och fick favoritfall. Nu möter hon åter tuffa hingstar och valacker så inte alls givet att det ska skilja så här mycket i procenten. Inte startsnabb nog att svara upp innerspåret här kanske och galoppen sist kanske tyder på att formen är på lite retur. Kan bli fast trots litet fält och med startsnabba utvändigt kan det bli stressigt.
5 Hector Sisu har tuggat på mot hårda kullkamrater och även om det är ett par bra nu med så är läget bra och han skulle kunna få gå i ledningen här. Fastnar favoriten invändigt eller kör galopp igen så kan den här spåra runt om. 3 Axel Ruda är ojämnt startsnabb och kanske tar spets initialt här men borde släppa om Ulf kommer tidigt med min idé. Axel räcker kanske inte även om han härdats mot äldre konkurrens inom V75 men kan ställa till det för favoriten. Får bra lopp oavsett och skulle kunna skrälla.
7 Global Badman körde galopp sist i stenhårt gäng men är bra och det kanske inte fungerade med barfotan runt om och nu när det blir bästa balansen i barfota fram så blir det nog felfritt. Tränaren ligger lite lågt men kapaciteten är hög så kommer favoriten bort så ska han kunna vinna även om Wäjersten är försiktig i uttalanden kring chanser.

Avdelning 5.
Ranking: A 10. B 3-4-5-1. C 2-9-11-12. D 8-6.
10 Gurra Palema ska gå med bike här men det har den gått i förr, klart intressant nu när formen är på topp. Sandra Eriksson som körde för första gången sist låter väldigt uppåt och hon verkar tro på riktigt hög segerchans och då lär hon gå för det. Höjt sig i nya regin och nu ska det lättas med barfota fram första gången så jag tar ställning och spikar då det är jämnt bakom och loppet blir dyrt om man börjar strecka alla med vettig chans.
Vid gardering är alla från de mer fördelaktiga lägena klart tidiga och man får nog strecka alla från spår ett till fem. 5 Diving Duck är spetsbudet men står lite hårt inne och har vikit ner sig två gånger i rad. Barfota runt om på alla från spår ett till fyra och på 4 M.T.Oberon blir det första gången den balansen och tillsammans med bike ska den vara tidig från bra spår. 3 Super Organic vann på barfotan näst sist och här blir det första gången i bike så från bar spår på hemmaplan kan han nog höja sig lite och är en vettig skräll. 1 Medias Fasth One Slog Super Oragnic sist och då var de jämnt spelade så det skiljer nog lite för mycket på de två nu och från innerspåret är det chansartat så överstreckad nu.

Avdelning 6.
Ranking: A 7-8. B 11-4-3-5. C 6-9-10. D 1.

Tråringslopp där hästarna inte gjort så många starter och favoriten startar från spår en bit ut så det finns viss chans för vingel här och jag garderar brett då det inte saknas motstånd.
8 Kavatåsåfin är gynnad av en invändig strykning men ändå vingelläge och given att gardera även om han inlett karriären i bra stil.
11 Bowling De Luxe har varit struken men innan det visade han rejäl potential då han vunnit från knepigt läge med spår på vägen innan så ska det gå härifrån med. Litet fält efter en strykning och Wäjerstens stall går bra.
4 Luka Modric får kuskplus i Magnus A upp, har bra spår och visat kunnande för att vinna här.
7 Blacwoods Boogie är sto i öppen klass men matchats hårt med långresor redan och har ett par galoppmisslyckanden så är bättre än raden. Hemmaplan och anmäld med bike och på barfota runt om.
3 Mellby Java är tidiga spetsbudet men kanske väljer att släppa, oavsett så är det litet kuskplus och läge för bra resa där framme.

Avdelning 7.
Ranking: A 5. B 2-7. C 9-1. D 4-6-3.
Ett lopp i högsta klassen med ett litet startfält över medeldistans så alla lär få chansen och jag streckar de fyra jag tror kan vinna då favoriten kanske är lite överstreckad. 7 Makethemark har väl inte varit som bäst när man börjat betäcka mer med honom. Nu visade han uppåtform sist mellan hästar till slut men bitvis i loppet var han loj och oinspirerad så man ska nog inte dra för stora växlar på den avslutningen. Klart överstreckad från vingelläge.
5 Selmer I.H. Kanske kan ta ledningen från femtespåret och var bra sist även om galoppen kom med andraplatsen på gaffeln utanpå From The Mine sist. Så länge det inte är 2 Mindyurevalue W.F. Sitter i ledningen så kan Selmer leda runt om. Berghs andrahandare har inte riktigt varit på topp i sulkyloppen på länge men var riktigt fin vin monté-vinsten näst sist. Bra läge nu men inte alltid alla som när man får spår två trycker av nog då man ofta är nöjd att sitta i andraspåret.
9 Cupido Sisu har hittat en formtopp på slutet och ska kunna skrälla om favoriterna kör mot varandra. Visst är det hårt mot men behöver inte hända allt för mycket för att ett par av de betrodda ska komma bort och med Magnus A upp finns chansen trots bakspår.

Avdelning 8.
Ranking: A 9. B 6-2. C 3-1-11-12-5. D 8-10-7-4.
Bronsdivisionen och det är bra klass på det här loppet så inte alls givet att den stora favoriten bara rundar alla här.
9 Swagger blir ganska stor favorit efter att han övertygade i debuten i klassen och är kvar i Klassen då han blev struken inför finalen. Ett lopp i kroppen nu där han vann i enklare sällskap och är säkert i bra form. Det är dock inte bara att runda ett rutinerat Brons-gäng hur som helst från bakspår och favorit i viss fara även om Sandra låter uppåt och lär köra därefter.
6 Il Duce Boko gör en intressant debut i Wäjersten regi dit han kom för två månader sedan. Han har inte vilat något utan kom i fin form enligt tränaren och kunde tränas bra direkt så tänder han till på miljöombyte och omlagd träning så ska han kunna vinna direkt.
2 Speedy Tilly kanske kan komma till ledningen här från bra spår och i kraft av att han är mest betrodd av de där framme. Vann i enklare gäng från ledningen sist och hade omöjliga spår i loppen före på V75 men står bra inne i klassen.

3 Got To Dash och 1 Grevin Sisu är båda ganska start-snabba när man trycker av så från bra spår lär de få fina lopp i främre träffen. Den förstnämnda får Mats E upp första gången den senare ska provas på ny balans med barfota fram första gången, (gått barfota runt om och barfota bak många gånger).

Stora systemet
Avd.1: 7-8.
Avd.2: 3-5-10-11-13.
Avd.3: 9 Tangen Haap
Avd.4: 1-5-7.
Avd.5: 10 Gurra Palema
Avd.6: 3-4-5-7-8-11.
Avd.7: 2-5-7-9.
Avd.8: 1-2-3-6-9.
3600 rader som kostar 900 kronor.

Lilla systemet
Avd.1: 7-8.
Avd.2: 10-13.
Avd.3: 9 Tangen Haap
Avd.4: 1-5.
Avd.5: 10 Gurra Palema
Avd.6: 4-7-8-11.
Avd.7: 2-5.
Avd.8: 2-6-9.
192 rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se