Speltips: V75 Umåker 25/12

V75-Omgången.

Umåker är värd för juldagens V75 med spelstopp 16:20 på lördagen. Tyvärr fick vi inga jackpot-pengar till den här omgången från i torsdags då ingen hade alla rätt. (allt gåt till nyårsaftons mega-jackpot.) Normalt sett, den här årstiden så har Umåker vinterbana med spolad isbana och det har de haft länge i år, till skillnad mot den här tävlingsdagen i fjol. Nu är det långa broddar i skorna runt om som gäller så klar. Håll koll på vilka som trivs på underlaget, det står ett litet ”v” i kolumnen för ”ANM.” i historiken.

Bästa Spiken!

I tredje avdelningen är det helt rätt favorit i 3 Melby Galanga som har bra spår att hamna bra på det från. Magnus A har kört tre gånger och de har två segrar och en andraplats som resultat. Oscar Berglund låter väldigt uppåt och tycker det är ett riktigt bra lopp för honom, då kör Magnus därefter. Sitter ingen av de värsta motbuden i spets i spets så kan den här nog köra sig till ledningen efter bit mot de flesta men tror på bra segerchans oavsett position.

Gå Kort!

I andra avdelningen finns ett bra motbud mot favoriten och en tänkbar spetshäst från toppspår som kompletterar ett trehästarslås, tillsammans med favoriten.

3 Mohus Prinsen blir för betrodd som favorit men formen är på topp och segerchansen är hygglig så han är med vid gardering från ett bra läge. 11 Ängsbrage håller jag som en bättre häst men här är läget mer chansartat. Jag skulle ändå kunna tänka mig chanspik på honom om man inte är nöjd med mina andra singelstreck.

5 Hornnes Tore kanske kan ta sig förbi favoriten i inledningen så kanske kan gå om man hittar ledningen här och det gör honom klart intressant.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 1. C 4-6 D 3-7.

Gulddivisionen och här har kanske favoriten dragit i väg för mycket på strecken jag väljer att gardera och det känns som att bara fyra av de från början sju hästarna kan vinna. Jag streckar alla fyra och efter en strykning blir det alla utom två.

2 Selmer I.H. är loppets givna favorit och hittar väl till spets här och därifrån är han hästen att slå. Det kan bli tryck på loppet trots litet fält och kommer mjölksyran så är det svårt att stå mot ett speediga bakom så jag garderar loppet men han är given ett på strecken.

4 Grainfield Aiden borde köras offensivt, utanpå ledaren här då det är det upplägget hästen får allt som oftast och när det är form kan han slå vem som helst, i princip. Här slipper han i alla fall att bli hängande ute i spåren i några svängar så kan få bättre resa än han får ibland. Tuff nog att vinna från dödens där han trivs och kommer med form.

1 J.H.Mannerheim har matchats en del mot eliten i sommar och höst så nu när han möter mer lämpligt motstånd måste han ha bra chans att överraska lite här. Kan få rygg på favoriten här och trycker då Hannu Korpi på med sin starka häst så kan den här spela ut sin fina speed till slut då luckan borde komma i det här lilla fältet.

6 Giveitgasandgo gör riktigt intressant debut i ny regi och det här är en riktig elithäst i grunden så han kanske visar sig bäst direkt för Oscar Berglund då det dessutom är ruggigt kuskplus nu. Litet fält och han kan få fina ryggar hela vägen för att visa sin kapacitet till slut, men ett scenario är också att han kan spets från en bit ut i banan. Debut på isen så det är intressant då han har tränat en hel del på isen i många veckor redan.

3 Hesiod trodde jag en hel del på sist mot enklare gäng och han serverades en perfekt löpning då han gled ifatt fältet och kördes fram invändigt för att sedan på perfekta luckor och borde vunnit eller åtminstone varit tvåa med det fina lopp han fick. Gick inte ens förbi hästar i mycket lägre klass till slut och höll bara farten så iskall form.

Avdelning 2.

Ranking: A 11. B 5-3. C 12-6-8-2-1. D Övriga.

Kallblodslopp i låg klass där den klara favoriten 3 Mohus Prinsen gör sitt första lopp med broddar och har väl då inte ens sett en isbana. B-tränare på Dannero med mindre rutinerad körsven är tuff kombination att göra till favorit på V75. Hästen har fått snabba pengar och jag är inte säker på att han kan utnyttja sitt fina spår. Jag rankar en annan före.

11 Ängsbrage är nog bästa hästen men så klart chansartat läge. Bland kallbloden ljuger klockan mindre än hos varmbloden och den här har gått tider på 1.24,6-1.26,1 över distansen vid tre starter i formraden medan favoriten har höga 1.27-tider som bästa insatser, det är en del meter. Nu kommer det väl vara långsammare tider då det på isen men detta säger en hel del om vilka tepon som finns hos hästarna. Även den här gör debut på isbana men jag chansar och rankar honom först på bättre spelvärde, tänkbar chansspik.

5 Hornnes Tore är intressant här då han höjt sig i Sandras regi och gjort två bra lopp i biken, sist som tvåa från dubbla tillägg och gången innan mötte han väl lite för tufft. Rätt motstånd nu och från toppspår kan han spets och kanske leder den här loppet runt om.

12 Ravn Kiro har hopplöst läge men inte hopplös körsven, så räknas trots spåret. Dubbla galopper på vinterbana sist men vann för Magnus A i fjol på isen så ska funka.

6 Eldgrej kan öppna men spår lite för långt ut här kanske. Har höjt sig lite på slutet men behöver höja sig ytterligare för räcka. Gått bra på något tunga banor så ändå intressant debut på isbanan.

1 Månsaga blir nog lite överstreckad på läget men jag tror hon blir över från start och behöver tur. Visst kan man vinna om luckor kommer och man fått svängarna på innerspår men jag står över henne trots bra körsven, då hon nog ska vara under 10% på strecken.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 9-2. C 6-10-7. D Övriga.

Se “Bästa Spiken!”

3 Melby Galanga är en stark favorit speciellt då jag inte vet om 2 Gazoloine Mearas är riktigt lika bra även om han gör fina insatser på vinterbanor. Fick det serverat sist och vann väl med lite sparat. Men jag har blivit besviken på honom flera gånger då han inte visat den där riktiga vinnarskallen i flera av sina slutstrider. Han kan öppna bra även i voltstart på vanligt underlag och kanske tar han spets även på isen, då blir han väl värst mot ändå. Skulle han missa spets eller om min spik får ett bra lopp utvändigt tror jag Galanga är tuffast till slut.

Vid gardering rekommenderar jag att strecka fler då det inte skiljer så mycket på de fem-sex bästa här.

9 Mr Sånna vann ett V75-lopp på Umåkers motsvarande tävlingsdag i fjol så trivs på underlaget och vid årstiden. Hade då bricka 8 bakom bilen så lite bättre spår nu med rygg på startsnabba så kanske kan ha tur att få en bra position trots bakspåret. Satt bra på deti rygg på Gazoline Mearas sist och såg väldigt taggad ut, så hade nog segerchans med det loppet på gaffeln men då tappade han en sko. Omöjligt att fullfölja på isbana utan långa broddar så var bara att lyfta ur fältet. Stod i 5,3 ggr, 18% mot Gazoline som stod i 3,7 ggr, 38%, nu är Mr Sånna bara 6%, det är för lågt.

6 Dante Godiva gör debut på isbana men gjort några få starter i nuvarande regi och höjt sig lite kanske. Står bra inne i klassen och svarar allt som oftast för rejäla slutvarv så fäller nog många i långspurten även den här gången. Blir det lite tryck där framme så kommer han in i matchen oavsett var han hamnar från start.

10 Mellby Fog blev det en del skrik på sist, i loppet som Gazoline Mearas vann och den här hamnade väl några steg för långt bak från sitt femtespår på tredje startfållan. Han satt sedan kvar i en trött rygg lite för länge men avslutade snabbt ute i femetspår ur sista svängen och visar att form finns. Han trivs bra på vinterbana och är en tänkbar skräll med lite tur.

7 Dollar Hornline kom från Bergh till nuvarande b-tränare i somras och har gjort ett par bar lopp för honom men också ett par sämre. Seger direkt med Wäjersten upp och plus att han kör nu. Startsnabb häst som kan hamna bra på från springspåret med offensiv körsven. Står lite hårt inne i klassen men har kapacitet för att räcka.

Avdelning 4.

Ranking: A 6. B 11-3-8. C 12-2-14-15-1. D Övriga.

Stor favorit i ett lopp jag tycker är betydligt mer än öppet än vad strecken antyder.

3 Eigelands Fredrik är bra men alldeles för hårt streckad här då han är knepig. Startsnabb bakom bilen men även i volt men har lätt att stressa upp sig så skulle vara gynnad om första starten går i väg här, men det är så klart inte givet. Blir det omstarter minskar segerchansen för varje omstart. Kanske utmanar en rutinerad häst från storstall med toppkusk från springspåret om ledningen med, så favorit i fara.

6 Stjerne Tore har ett fint springspår och kanske kan spetsa med Magnus A upp och kanske kan leda loppet runt om eller välja upplägg, om favoriten kommer tidigt och han vill gå i rygg på den. Missgynnas ju med om det blir omstarter men står bäst inne där framme och har matchats i hårda gäng än favoriten här.

8 Sjö Stjärna får lugnare start och blir det omstarter här stiger hans chans för varje omstart och med tre startfållor och fyra olika volter i loppet så är det hög chans för omstarter. Tjomslandtränat med Ulf O upp är bra på häst som går i bike där alla andra går i vanlig.

11 Källsjöviking är mycket startsnabb och var nära seger i ett mycket hårdare V75-lopp i oktober och ser ut att hålla fortsatt bra form. Bättre med medeldistans nu än den korta han var ute över från tillägg sist. Han borde vara betydligt hårdare än de där framme och är säkert förbi många av de tidigt i kraft av sin startsnabbhet så hittar han bara ner i andraspår en bit fram så måste han ha bra chans.

12 Kong Henry har varit ganska påpassad på spelen i betydligt hårdare gäng i somras men är totalt ospelad den här gången. Högre segerchans än kollektivet bedömer även om han så klart måste ha mycket tur för att det ska gå.

Avdelning 5.

Ranking: A 12. B 9-6-2-3. C 8-11-4. D 5-10-7.

Klass 2 och en favorit från bricka 12 bakom bilen i 12 N Limit Express som så klart är väldigt bra för den låga klass han är kvar i. Läget är dock chansartat och även om jag rankar först så tycker jag att gardering är på sin plats då mycket kan strula från det här läget. Oscar har tränat på is flera veckor men det är ändå debut på underlaget i lopp här men första gången med bike och hans fina kunnande och form gör honom given som ensam A-häst.

2 Mindyourvoice W.F och 3 Just More Fun är startsnabba och gör upp om ledningen, den av de två som kommer dit har bra segerchans men även den som får rygg på ledaren. De är båda ston i öppen klass och inte säkert att de vill vara först till slut.

6 Fenix Brick kommer från starter i Solvalla-konkurrens och borde vara bra här trots spår en bit ut. Risk för att bli hängande men hittar man ner i banan så borde han slå många här.

9 M.T.Powertool har ett par lopp i nya regin och Samu gör det bra. Rygg på startsnabb och kan ha tur med positionerna här så när han visat att han trivs på isen så är det klart intressant trots bakspår.

8 Burj Kalifa är startsnabb så kanske kommer ner bra i banan trots spår långt ut och Mika Forss kör i flytet för dagen och överraskar allt som oftast på slutet. Han skulle kunna skrälla även med den här då den är speedig. Tre lopp i nya regin och ett lopp i kroppen efter kortare uppehåll nu.

1 Direct Track får bra lopp på innerspåret och ska kunna skrälla då han står bra inne i klassen och kommer från seger på isbana.

11 Otto Håleryd får Ulf O upp nu och har gått bra från omöjliga lägen två gånger i rad på isbanan så kanske kan skrälla med lite tur.

Avdelning 6.

Ranking: A 15. B 9-2. C 3-5-7-13-1. D Övriga.

Försök I Diamantstoet och I ganska låg klass för de på grunddistansen så med en stor favorit från den fållan är det givet med gardering.

2 Facing Life är loppets stora favorit och kommer med full form men det är karriärens tionde start och 90 tkr in på tre raka segrar så fått snabba pengar och det kan bli ett tufft lopp här. Utmanar ett par motståndare om ledningen och sedan kommer de hårdare till slut kanske det blir svårt att stå mot. Visst kanske han får ledningen lätt och får sitta i fred då kan hon rinna undan men inte als givet att blir så enkelt.

15 Ava är så klart bästa hasten då hon är ensam på bakersta fållan och har nära miljonen på kontot. Mer rutinerad på isbana än många av konkurrenterna här och har ett par segrar och framskjutna placeringar på underlaget. Möter i princip alltid hårdare motstånd än den här gången och har god chans att slå samtliga då formen och kunnande är klart bättre än raden skvallrar om. Jag tor hon är hårdast och rankar etta trots många att runda.

9 Liquify’em är väl bästa hästen på mellanfållan och den här har matchats mest i tuffa Diamantsto-lpp under hela hästen så lite billigare motstånd kan ge betalt här. Spår två på tilläggsfållan är bra i volten och kan sitta bra på det tidigt här, så borde kunna skrälla.

3 Stinaalvina Zonett provas med Ulf O och från ett bra spår borde hon kunna få ett bra lopp. Är säkert framåt med debuten i ny regi avklarad och ska vara bättre med ett lopp i kroppen.

5 Juno Beach är en tänkbar skräll från lite lurigt spår men hon kan öppna snabbt så kommer man i väg från det snäva spåret kanske man komma hela vägen till ledningen. Fast med sparat sist och delvis matchats mot hårt motstånd då hon varit ute i ett par Breeders-lopp.

13 Ladybug Lara har springspåret på tillägget och det är så klart chansartat men om man hittar ner i banan på rätt sätt så kan man ha passerat många redan i starten och är några de på grunddistansen. Kommer från vinst på vinterbanan men är beroende av fina ryggresor och det kan hon väl få om hon är snabbast ut av tilläggshästarna och hittar ner i banan.

7 Vanca Avenue Alma kan öppna snabbt och rejält kuskplus med Magnus A upp och hittar man kanske till rygg på ledaren härifrån så ska hon kunna skrälla med lucka till slut. Hade bekymmer i somras och ska gå framåt rejält med lopp i kroppen nu och man byter från helstängt till open eye nu.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 10. C 6-2-7-1-11-9. D 12-4.

Ett par strykningar och så klart gynnas favoriten 10 Albert Zonett från sitt bakspår men har inte alls räckt i loppen med lite högre priser i år så kanske blir för tufft igen. Han står bra inne och är stark så kanske inte spelar så stor roll att det blev bakspår. Jag väljer ändå att spika mot då mycket kan strula från bakspåret för favoriten.

5 M.T.Oberon överraskade på mig med att vara väldigt bra sist och den här funkar alltså väldigt bra på isen. Han snabbstartade i volten på tillägg och tog tidigt dödens och försvarade sig bra mot Gazoline Mearas som hade fått perfekt lopp. Bra styrka och ville kämpa så när det är enklare mot nu kanske han kan trycka sig till ledningen tidigt och då blir han svårpasserad för övriga. Även om det bara blir dödens tror jag på hög segerchans och det är kul spik i annars vidöppet lopp bakom.

2 Dulce De Leche är startsnabb och kanske vill man köra i ledningen med den här men det är en enklare häst än mitt spikbud och man har nog högre segerchans om man släpper och får ett bra lopp i vinnarhålet.

1 Oilsheik radade upp segerar två vintrar sedan och gjort få starter i år, (för att vara finsk-tränad). Kommer med hygglig form och får han lopp i rygg ledaren eller tredje invändigt ska han kunna skrälla.

6 Harry Ruda och 7 Arizona Dream körs av bröderna Djuse och är båda gynnade av vara nedstrukna ett spår och den förstnämnda är ganska startsnabb så bör få en bra position. Den senare är kanske den bättre av de två men har mer chansartat läge för honom.

Stora systemet

Avd.1: 1-2-4-6.

Avd.2: 3-5-11.

Avd.3: 3 Mellby Galanga

Avd.4: 3-6-8-11-12.

Avd.5: 1-2-3-6-8-9-12.

Avd.6: 2-3-5-7-9-13-15.

Avd.7: 5 M.T.Oberon

2940 Rader som kostar 1470 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1-2-4-6.

Avd.2: 11 Ängsbrage

Avd.3: 3 Mellby Galanga

Avd.4: 3-6-8-11-12.

Avd.5: 12 No Limit Express

Avd.6: 2-3-5-7-9-15.

Avd.7: 5 M.T.Oberon

120 Rader som kostar 60 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se