Speltips: V75-tips till Rättvik 6/8

Häst 27

V75 Rättvik 6/8

Omgången.

Rättvik är värd för veckans V75-omgång där Sommartravets final brukade ligga som sista avdelningen med ett tilläggslopp som hade 300 tkr till vinnaren och det har försvunnit senaste åren tyvärr. Nu är den här omgången inget annat än en riktig mellanomgång mellan alla stora travhelger under sommaren och nästa lördag handlar det om Åby Stora Pris så betydligt roligare omgång nästa vecka. Till den här veckan där det är ganska skiktade lopp över lag tyvärr men i omgångar där det är så kan man få betalt om man skulle hitta där det går utanför kollektivets markeringar på systemen. Vi tror oss hittat en väldigt sannolik vinnare som dessutom inte är övertsreckad på tidiga systemen och har en klart spelvärd spik som inte ens är favorit som kompletterande singelstreck. Därmed borde vi ha potential för att bygga ett slagkraftigt system så hoppas på bra utdelning. Banan Rättvik har ungefär medellångt upplopp med sina 187 meter och jag har hört röster som säger att innerspåret bakom bilen är ganska bra här men statistiken säger annorlunda. Bricka ett återfinns inte ens bland dom fem mest segerrika spåren här. Det är dock statistik som kommer förändras över tid då man bytte till bil utan vinklad vinge i våras här och att spåren 6 och 7 letat sig in i segerstatistiken före spår som 3 och 1 bakom bilen tyder på vilken effekt vinklad vinge har haft över tid. Synd att det togs bort och statistiken är således inte tillförlitlig nu då det inte är samma förutsättningar längre. Så alltså ingen vinklad vinge att ta hänsyn till längre och heller ingen open stretch på banan så inga konstigheter.

Video-tips & Andelar.

Vi har börjat göra tidiga inspelade tips på FaceBook och YouTube som du hittar på trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB. Den här veckan har vi gjort inspelat material till både lördagens V75-omgång och söndagens extra-omgång. Andelsspelet öppnas till båda dagarna som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet som går som avdelning fyra går vi rakt ut på favoriten från perfekta spår ett i volten och som står riktigt bra inne i en proposition som gynnar hästarna på grunddistansen kraftigt. Att hästarna på startfållan får ha nästan miljonen tjänat medan det står hästar med bara lite till på kontot startar 20 meter bakom gör det väldigt osannolikt att vinnaren ska komma från tilläggsfållan. Dessutom över kort distans där vi ser att det är svårt att ta in tillägg även då det skiljer betydligt mer än i den här propositionen gör det i princip omöjligt att komma in i matchen på vettigt sätt från tillägget. 1 Ramstad Balder är dessutom kuskförstärkt och borde hålla spets och leda loppet runt betydligt oftare varannan gång här och jag är faktiskt förvånad att han inte är mycket större favorit här. Kan under 1.22 på distansen och även om det finns hästar som matchar tiden kanske så ska det göras ute i spåren och vi såg så sent som förra veckan att det var mycket svårt.

Gå Kort!

I inledande avdelningen är vi inne på att man ska kunna lösa loppet på få streck och och vi spelar med en tänkbar spetshäst och tar med favoriten så klart då han är bra för klassen och vi kryddar systemet med en som borde kunna få bra smygresa här. Se avdelning ett för att se vilka höstar jag pratar om.

Avdelning 1.

Ranking: A 1. B 3-8-2. C 5-6-4-9-7. D 10-12-11.

Bronsdivisionen med voltstart över medeldistnas inleder omgången. Vi är inne på att försöka stänga loppet på få markeringar här och 1 Reven Dejavu är den vi tror ska kunna hålla spets från sitt fina spår ett. Den här är startsnabb och från stallet låter det som att man är inne på att köra i ledningen med den här så man borde inte vinka favoriten här. Favoriten är 3 L.L.Royal som var en besvikelse sist då man trodde på honom och man låter besvikna även från stallhåll här i tidiga intervjuer och är inte säkra på att det alls är samma form för några starter sedan. Så som väldigt stor favorit är han given att garderar men vågar inte plocka bort honom då båda hästarna från springspåren är startsnabba och skulle någon av dom komma förbi vårt spetsbud så släpper man nog och då är det favoriten som kan vara först framme för att ställa frågan. Skulle favoriten hamna i ledningen så kan han vinna loppet utan att vara i full form då det var ett ganska billigt brons-försök den här veckan. 8 Don´t Be Weakska kunna smita med invändigt och få rygg på ledaren om det är ettan som håller upp innerspåret och leder loppet. Kommer bara luckan till slut borde den här bra chans då det dessutom är bra kuskplus här och hästen har gått bra på barfota runt om. Han tävlar dessutom i vanlig vagn i princip hela tiden så inget minus med voltstart för den här. 9 Zeolit är däremot en häst som tänt till på bike så klart minus för honom med bakspår och vanlig vagn den här starten så lite överstreckad på tidiga systemen. 2 Shapes och 5 Barry Wadd är väl inga hästar som man tror ska gå ut och vinna på V75 men även om det är lite snäva spår och tufft mot så är det ju som sagt inte den tuffaste brons i sommar. Den först nämnda körs av Goop från ganska okej spår och nu har man ändrat till barfota runt om då är det intressant, så kan platsa på systemet. Den senare ska med gå barfota runt om vilket han trivs bra på så om någon av dom får bra lopp så är dom tänkbara skrällar.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 9-6. C 12-2-4-8. D 1-10-3-7-11.

Klass 2 och lägsta klassen på V75 där jag allt som oftast brukar vilja gardera men är inne på att det är bra favorit här och tänkbar spik i 5 Invader AM. Han har kanonspår och kan öppna bra men kommer nog inte till ledningen av egen kraft men jag är inne på att han kanske bara är bäst från utvändigt ledaren om han inte skulle bli släppt till spets. Bra på kort distans och bra i bike och fin på barfota så bara plus här men lägsta klassen är jämn och det är lite resa på Nurmos-häst som har alla sina segrar på hemmaplan eller med kortare resa så kanske trots allt läge att gardera. 4 M.T.On Target förordar många i spetstsriden men vi är inte lika säkra då ute i banan finns ett par som kan lägga iväg bra bakom bilen. Visst är Oskars häst fin och vann direkt i comebacken som han dessutom säkert går framåt av, men skulle han bli överflyglad i spetsstriden kan han bli fast i säcken. Både 6 Mysterious Lucifer och 8 Cheval Mon Ami är startsnabba men har chansartade lägen så har väl inget annat att göra än att ladda vad som går. Den förstnämnda har gjort ett fåtal starter i sin nya regi och kan vara rejält uppåt med en tid i berghs träning. Den senare får intressant kuskbyte och går i bike som han trivs bra i och får mer startsnabbhet i. 9 Load Master kan profitera på om tempot blir uppskruvat med flera som vill söka positioner i främre träffen och då lär hans spurt bita bra då man aviserar bike på första gången i nuvarande regi. Bra körsven upp som kan håsten och dom har 1-2-1-4 som resultat tillsammans på fyra försök. 2 Voice Of Passion är lite överstreckad på att det är många som visat mer startsnabbhet i från framspåren. Han kanske är snabbare från början än han visat hittills låter det som men man vill ju se det först. Kuskminus då Örjan byts bort med men ändå tänkbar vid bred gardering på sin fina kapacitet för klassen. 12 Father Simon är en rolig skräll även om han står hårt inne och läget är iskallt så ska hästen hävda sig bra här. Han har tänt till på barfotabalansen och nu aviseras bike på för första gången så mycket intressant trots läget då Goop kör själv den här gången.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 2-10-1. C 8-7-4-5. D 6-11.

Gulddivisionen och en trist upplaga mellan alla strorlopp och vi har inget roligt drag eller rolig lösning på loppet utan ser fyra hästar som höjer sig rejält mot övriga och spelar alla fyra och ser loppet som mer eller mindre heltäckt. 1 Milliondollarrhyme ser vi som lite överstreckad som favorit här då det inte alls är givet att man håller upp innerspåret. Man vill inte alltid ladda fullt då man är rädd han ska bli för het och laddar man inte för fullt här kan ett par utvändiga vara snabbare första biten. Bara en av fyra och rankas ner lite på sämre spelvärde. 3 Seismic Wave gör bra lopp då han är fräsch och brukar sällan göra flera starter i rad så man måste vara riktigt nöjd med honom för att starta med det här upplägget. man ska ändra i huvudlaget för honom här och någon form av helstängt eller goggles är tanken så då kanske han komma förbi favoriten från star och skulle det lyckas är han hästen att slå. Han gick väldigt starkt i dödens näst sist och höll bra efter riktigt hårt tempo över medeldistans så med halvvarvet kortare och maxning i huvudlaget ihop med barfota runt om och bike så kanske han kan vinna loppet från dödens med. 2 Global Badman kanske inte stött på värsta motståndet men samtidigt inte blivit knäckt i loppen som kanske vissa andra i fältet blivit en och annan gång. Startsnabb från fint spår och har favoriten en dålig dag kanske den här sitter i spets men är hur som helst med där framme i loppet. Bara fem år och en som kan ha en hel del kvar att ge i lopp där många kanske sett sina bästa dagar. 10 Inti Boko STRUKEN brukar jag ofta förorda streck för och gillar hästen men då han är startsnabb är han så klart missgynnad av bakspåret. Tränaren är ändå inne på att han ska funka bra med ryggar och den här lär slå många till slut i loppet på sin höga kapacitet.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 9-15. C 8-14-3-7-10-11-4. D 2-5-6-13.

Se Bästa Spiken!

1 Ramstad Balder ska kunna en riktigt bra tid och är van att starta på lika start med hästarna som står 20 meter bakom så det ska bara var för svårt att slå den här. 9 Todin är man mycket uppåt på och inne på att man tar dom där 20 metrarna enkelt i starten då han är startsnabb men sedan ska han runda fullt fält med och det lär kosta. Visst är han värsta utmanaren men jag tror bara det blir för svårt. Tränaren till Todin ser inte ganska betrodda 14 Ard som något hot då han har slagit den enkelt tidigare dom mötts, den ska inte räcka. Men han har höjt sig lite med på slutet så inte otänkbar om man spekulerar i att favoriten skulle komma bort men kanske övertsreckad till 11% på tidiga systemen. 15 Grislefaksen G.L. är ganska intressantast bakom till låg procent och vann sitt senaste lopp över kort distans och har dessutom gått tider över medeldistans som matchar mångas rekord på kort distans i loppet. 8 Grude Tilla har höjt sig sedan hon kom i Westholms regi men är ett sto som står ganska tufft till här. Hon skulle dock kunna hitta rygg på ledaren skulle hon kunna få perfekta loppet men det krävs att ledaren då är rejält under isen för dagen om hon ska slå den även om luckan skulle komma i tid.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 5-2. C 10-3-8-7-6-9. D 12-11-1.

Silverdivisionen över medeldistans med bilstart är femte avdelningen i omgången och en ganska öppen historia då vi anser att 4 Borups Tornado blir kraftigt överstreckad som stor favorit här. Märk väl att jag kommer ändå att strecka honom först på hans ganska höga segerchans från toppspår och i kanske full form. Han vann i stark stil över fyra kilometer sists och det kändes lite som att tränaren försökt ställa i ordning lite extra på årets stora helg på hemmaplan. Många gick väldigt fint så extra tydligt då det lyckades riktigt bra på många hästar från stallet den helgen. Sådant kan sitta i benen till starten efter och det var dubbelt så långt lopp dessutom så inte alls lika givet att formen ligger på samma nivå den här veckan också. 2 Park View aviserar man att man ska köra i ledningen med så favoriten lär inte bli framvinkad här utan får göra jobbet själv. Den här trivs nog bäst på kort distans så inte alls givet att man spårar loppet runt om men streckas tidigt som spetshästen i loppet och får man fuska undan något på mellanvarvet kan det hålla hela vägen. 5 Xanthis Coktail är bar från start och har bästa spåret bakom bilen statistiskt och skulle man komma ner till plankan som ledare är mycket vunnet men även om man skulle hitta ner i rygg på ledaren kan det vara en vinstlott. Den här är härdad i Silver och mött tuffare än så som han löpt jämnt med så lite enklare mot än han är van vid och det brukar spela stor roll. Biken på nu och under 5% är ett fynd.

3 Falcon AM är lägesgynnad och även här åker biken på efter voltstartlopp sist. Inte missat plats i amerikansk vagn och två segrar på sex försök i biken bra statistik så även om det är lite tuffare mot ska han räknas från fint läge med kuskplus mot sist och tätare starter nu. Ganska startsnabb och går i open eye huvudlag här. 10 Champ Lane har tillhört favoriterna mot tuffare motstånd på slutet och här blir det ryggresa och visa hur tuff han är till slut istället för laddning från start som ändade i galopp då han blev av med ledningen sist. Man tror på stark prestation den här gången från stallet och han verkar gå framåt med loppen i sin nya regi. 8 One Kind Of Art har redan hunnit göra två starter i klassen trots att han inte ens har nått miljon på kontot men han har mött tufft motstånd tidigare så räds inte motståndet. Däremot blev läget trixigt men han gör det allt som oftast även om det kan bli tunga resor på vägen och han går framåt till den här starten med comeback avklarad sist. Såg fin ut i skymundan sist och plus att man får bike nu. 7 Ad Hoc har fått tre starter i Berghs regi men fått tuffa lopp ett par gånger i rad och kanske blir det snällare upplägg nu så då blir det väl chansartat om man backar ner bland dom sista. 6 Digital Dominance gör comeback efter att ha varit ute i Harper Hanovers lopp sist, som ospelad och rätt motstånd nu när biken åker på. Han trivs dock som bäst på längre distanser och borde behöva loppet i kroppen men bra nog att skrälla i en tunnare Silver på sin fina styrka.

Avdelning 6.

Ranking: A 14. B 2-7-8. C 11-1-3-12-9-5-4-6-10. D 13.

Diamantstoförsök som är ett väldigt öppet och spelvänligt lopp och jag tycker man tvingas att strecka väldigt många då det är här som pengarna ska fördelas i omgången. 14 Filippa B.J. är rätt favorit då hon kommer från seger i ett Margaretalopp och hon har ett springspår på tillägg i lopp där hon ska ha bra chans. Hon har dock aldrig startat med voltstart och inte i så här stora fält så skulle hon bli hängande och få ett jobbigt lopp är det svårt att se hur hon ska ta det och garderingen är given. 2 Heartbeat Julie får fint kuskplus från klart bra läge och häll bra sist från dödens och skulle man kanske komma till ledningen här borde hon ha bra chans. Kommer förbi 1 Icon De L’Etre som uínte är startsnabb och kan man sedan fånga upp springspåren borde hon kunna leda loppet länge men kan vinna loppet på andra sätt med så klart då hon är med där framme direkt. Bra spelvärde här. på ettan är det överstreckat då hästen inte är så speedig som man kanske behöver vara för att segra på V75 nu är det dock Goop upp och han brukar vara bra på att få fart på tröga franska hästar så svår att plocka bort och kanske sjunker hon lite på proceneten. 3 Carelya har hög galopprisk men kan nog komma iväg bra om hon går felfritt och kanske kan komma till spets eller hitta ner på innerspåret så aktuell till låg procent trots galopprisken. 7 Lasses Tara får kuskplus och kommer från seger så fulll form och springspår vilket gör det intressant som väldigt lågt streckad. Kanske man kan hitta rygg på ledaren och lucka till slut brukar ju uppstå i den här typen av lopp. 6 Fluttershy A.F. var bra som två på en extra V75-omgång i sin förra start men har varit struken sedan dess så överstreckad då det är frågetecken för formen här och bara en av många vid väldigt bred gardering. Hon rankas ner på dåligt spelvärde. 8 The Rocket har en långsam startrygg så inte lika roligt smygläge då men får kuskplus i Mats E upp och inga hästar utanför så kan runda ettan och få ett bra lopp här.
Från tillägget finns flera intressanta lågprocentare i 11 Quntal Quetzal som vann Dam-SM sist mot hingstar och valacker så inte tuffare mot nu och bortglömd från fint tredjespår med Wäjersten upp den här gången. Hon är speedig och det är även 12 Joy Alissa som är klart spelbar till en procent hon med. Trots spår fyra i volten tas hon med då hon är en vass spurtare och vass spurtare är också 15 Thelma M.M.STRUKEN som startar från yttersta springspåret på tillägget. Henne varnade vi för som skräll då hon vann på Solvalla för tre starter sedan på andra gången barfota runt om i livet. Fortsatt på den balansen och hade sparade krafter sist. 9 Cash And Carry har fint utgångsläge och är härdad i liknande lopp och mött hårdare än det här i flera av loppen hon varit ute i. Tränarkörd minskar chanserna men hon är bra nog att vinna om man har lite tur och kör minst någon sväng på innerspår. 5 Yours To Keep blev trea med sparat sist som väldigt lite spelad och går säkert framåt med det loppet då hon hade ett par galoppmisslyckanden och ett par strykningar innan det loppet. 4 Onion San Tooma har gjort några starter för Redén och han har lyckats att få till klassklättrare av Tooma-uppfödningar han valt ut att köpa tidigare så blir inte alls förvånad om även den här kommer att bli bra. Spår fyra i volten med Kim är inte det bästa och hon har minst tjänat i fältet men ändå tänkbar vid riktigt många streck och kanske målar man på med alla här till slut.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 5-12-1. C 7-8-3-10. D 6-9-11.

Klass1-fösök över lång distans med bilstart där favoriten 7 Ferox Brick agerade konstigt sist och nu åker skorna på men om det var så att han inte trivdes i biken så kanske det blir konstig stil i svängarna som i sista kurvan förra gången. Oavsett är det fel favorit i loppet och vi tar ställning och förordar spik mot i ett lopp där kollektivet sprider strecken på fyra ekipage. 2 Doldis låter man väldigt uppåt på från stallhåll och pratar derbykval och ska man ha något att göra där behöver man visa att lång distans fungerar bra och ska kunna vinna det här loppet. Under 20% är på tok för lite och den här är mer startsnabb än många tycks tro så inte omöjligt att den här får ta över ledningen tidigt från startsnabba 3 Kee Keeper som inte startat på länge och borde vara nöjd med rygg ledaren här. Doldis har mött ganska tuffa kullkamrater i flera av sina starter så oftast ursäktad för andraplatserna och dessutom oftast tränarkörd så klart plus med Mats E upp på V75. Något vi inte nämnde i tipsen är att han nog lättas en del från PG-skor fram sist till lättare skor fram nu och fortsatt barfota bak. 5 First Love M.L. är nedstruken till fina spår fyra och får Goop upp efter en stark insats då han stod lite hårt inne på pengarna i Dam-SM sist där han svarade för en stark insats i spåren. Nu såtr han perfekt inne i klassen och har han tagit sensaste loppet på rätt sätt måste han ha bra chans nu. 12 Castor The Star kanske är bästa hästen eller den som visat mest då han vann lopp i klassen redan i april i år och sedan varit ute i final och provat på Breeder´s-kval med så står perfekt inne i Klass 1. Läget är risigt men han är riktigt vass och här är det aviserat barfota runt om för första gången. 1 Turenne är också aktuell vid gardering då han utvecklats i sin nya regi och var en fin häst redan innan det. Tränaren har ofta bra effekt på skorycken han gör nästan alla sina hästar och barfota runt om ska alltid passas Troels hästar och den här står perfekt matchad i klassen, kommer från seger och kan gå framåt med tätare starter nu. 8 Jano Di Quttro kanske inte har speeden som krävs för att sätta nosen först i ett ganska fint Klass 1-försök men från stallet är det positiva tongångar i tidiga intervjuerna. Man menar på att han ska ha fått mer fart i benen på slutet och dessutom gillar han lång distans och tite jobb på vägen så inte helt borta trots spåret.

Stora systemet.

 1. 1-2-3-8.
 2. 2-5-6-9-12.
 3. 1-2-3.
 4. 1 Ramstad Balder
 5. 2-3-4-5-10.
 6. 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14.
 7. 2 Doldis

4200 rader som kostar 2100 kronor.

Lilla systemet.

 1. 1-3-8.
 2. 5 Invader AM
 3. 2-3-10.
 4. 1 Ramstad Balder
 5. 2-3-4-5-10.
 6. 1-2-7-8-11-14-15.
 7. 2 Doldis

270 rader som kostar 135 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se