Speltips: V75-tips, Jägersro 2 september

Häst 1

V75-tips till Jägersro 2 september

V75-Omgången.

V75 går den här veckan på Jägersro där Derbyhelgen går av stapeln. Den största helgen för året för rikets sydligaste bana, eller “rivieran” som den också har kallats. V75 både lördag och söndag, med den sportsliga höjdpunkten med final i Svensk Travderby och Derbystoet på söndag. Redan på lördag återfinner vi dock den spelmässiga höjdpunkten i form av V75 och den här lördagen brukar vara en dag som bjuder på rafflande och kul lopp. Vi hoppas på samma scenario i år.

Video-tips & Andelar.

Vi gör inspelade tips på Youtube som du hittar länk till på trav.se och i gruppen Sverige Spelar på FB och även i FB-sidan Trav.se.

Andelsspel finns länk till på hemsidan, till ett par olika på ATG-tillsammans.

Bästa Spiken!

Finns i den tredje avdelningen där veckans gulddivision är en synnerligen tunn soppa. Timo Nurmos 7 Brother Bill har inte riktigt fungerat under sommaren men brukar alltid hitta toppformen till höstkanten. Lopp i kropp nu och i ett litet fält bör han hitta en bra position trots spår långt ut, och är bara formen någorlunda där den ska vara, kommer han bli svårstoppad över upploppet med sin iögonfallande speed.

Gå Kort!

I den första avdelningen är toppstoet 2 Chebba Mil favorit i Stoeliten. Har dock inte alls visat samma form som ifjol och var direkt svag senast på Solvalla. Fel favorit!

4 Nova Mahiron lär dundra till spets och är väl egentligen hästen att slå, men jag kan bara inte släppa 7 Olga Utca som gör kanonlopp precis varenda gång. Skrällen kan vara 8 A Perfect Face som känns på väg uppåt nu efter ett formhöjande lopp och Adrian Kolgjinis stall har prickat formen bra inför den stora helgen på hemmaplan. Jag stänger loppet på dessa tre och chansar bort den klara favoriten.

Avdelning 1.

Ranking: A 7-4 B 8-2 C 6-3-9-1 D 5

Bästa hästen är såklart 2 Chebba Mil men har startats sparsamt i år och jag tycker den borde kunnat mera senast i ett, förvisso, tufft lopp. Inte särskilt startsnabb heller och ska den vinna det här får den göra det den tunga vägen och stå emot mer formtoppade konkurrenter i avslutningen och som klar favorit känns detta ej så intressant.

4 Nova Mahiron trodde jag hårt på senast i ett tufft lopp på Åby. Levererade ändå ett starkt slutvarv och nu borde det vara spets i biken för första gången. Vann ett snarlikt V75-lopp på Jägersro från spets i april och brukar vara svår att ta emot från början.

7 Olga Utca slog av Nova Mahiron på Halmstad i juli och har tänt till ytterligare på utrustningsändringar. Riktigt läcker i spurten senast bakom Heart Of Steel och går ner i klass nu, men den här får aldrig riktigt erkännandet den förtjänar. Litet fält och då borde hamna bra på det och då biter spurten bra igen.

8 A Perfect Face vill jag stormvarna för. Egentligen ett toppsto som gjorde det riktigt bra i en tuff fyraåringskull ifjol utan att få sätta pricken över i:et med en storloppsseger. I år har det gått tyngre men såg faktiskt riktigt fin ut senast i ett formhöjande lopp på Solvalla. Kapacitetsmässigt räds den ingen här och totalt tappad på tidiga strecken.

Avdelning 2.

Ranking: A 1 B 2-8-9 C 4-10-12-3-7-5-6-11 D

Om Gulddivisionen, som jag vidrört lätt och ska komma mer till sen, var en tunn soppa, vad ska man då inte säga om Klass II-försöket? Oerhört skiktat ännu en gång, dock med ett par potentiella klassklättrare från de bästa spåren. När dessa är spårgynnade blir ju också hela loppet lite förutsägbart och det känns inte som vi har en äventyrlig historia framför oss.

Klart rättmätig favorit är 1 Mondriaan Boko som är en holländsk segerstaplare som väljer att nyttja som kompletterande spik i mina tips. Går därmed på tvärs med de inspelade tipsen som utgår ifrån Manfreds andelssystem som har ett annat upplägg. Jag tror däremot att favoriten är en klart bättre häst än värsta motbudet 2 Going Cash över distansen. Det är även det jag bygger tipsen på, jag tror favoriten har bra chans att svara upp ledningen och om så blir fallet, så borde den vindsnabbe valacken spåra det här runt om.

2 Going Cash har visserligen visat bra startsnabbhet men det har favoriten också gjort, och sida vid sida tror jag inte Magnus A Djuse tar sig förbi Erik Adielsson från start. Loppet är inte kört för den sakens skull då Timo Nurmos har höga tankar om hästen. Jag tror dock att det är en häst för lite längre distanser än så länge och att det kan bli svårt att hinna med en häst som jag bedömer som betydligt snabbare för närvarande.

8 Dajanov är tredjehandare på strecken men skall också vara så trots ett byngligt läge. Björn Goops val i loppet har visat bra styrka och här borde hästen styras framåt relativt omgående, och de två mest betrodda får inte ha sämre dagar för då profiterar den här på det direkt.

Nämner ett skrällbud i loppet, i form av 9 High Hope Lee som svarat för konststycket att kvala till de tre stora fyraåringsloppen i ston hittills i år och ändå vara kvar i lägsta klassen. Lars I Nilsson har varit uppåt på den här på slutet och har nu perfekta startryggar och kan verkligen “få” det ultimata loppet.

Avdelning 3.

Ranking: A 7 B 1-6-8 C 5-4 D 3-2

7 Brother Bill tycker jag/vi på trav.se är veckans bästa singelstreck. Hittar alltid toppformen denna tid på året och har nu ett lopp i kropp även om det var för ett tag sedan. Litet fält och kommer hitta ett vettigt slagläge och har speeden som vapen. Jag tror bara det kommer smälla till sista biten även om loppet kanske inte körs i de högsta av tempon.

6 Aetos Kronos ser väl många som främsta motbudet och visst har hästen svarat för gedigna insatser varje gång i år. Tycker dock det aldrig riktigt lyft och kort distans är väl inte heller hästens bästa. Det är ändå bara blivit en seger på de senaste två åren och visst känns det som hästen är “over the hill” nu, men mer än så kommer jag inte såga denna hedershäst som kunnat allt vissa dagar. Frågan är bara om den har fortfarande har det i sig?

1 Heart Of Steel tror jag kan vara en väl så tuff nöt att knäcka som Aetos Kronos, och rankar faktiskt den före. Visat form i billigare gäng och från spets gör den alltid bra lopp. Jag tror det blir spets och finns ett tänkbart scenario att det kan gå ytterst långsamt i täten och då ska trots allt längderna plockas på Jägersros mytomspunna “nedförsbacke”.

8 Usain Töll var med i Elitloppet och har gjort ett fint första år i eliten. Jänkarvagnen på nu och är speedig så kommer favoriterna bort kan denna mycket väl komma farandes längst ut.

4 Night Brodde maxas nu men har varit vid sidan av formen den senaste tiden. Tycker hästens startsnabbhet stagnerat i takt med avsaknad form och tror inte på spets denna gång.

Avdelning 4.

Ranking: A 4 B 11-9-5-10-3 C 12-6-2-1 D 8-7

Favorit i den fjärde avdelningen är 5 Sandokan. Spetsläge denna gång och testas i bike men jag har inte varit nöjd med intrycken den senaste tiden, då hästen tappat travet var och varannan gång och känts allmänt trög i loppen. Har bara vunnit dessa lopp på ren skalle, och det är väl i och för sig bra men är inget att lita på och som favorit känns det tveksamt även om det är ett tidigt bud.

Jag tippar 4 Tearsinheaven som tänt till rejält på ny utrustning och är allmänt under kraftig utveckling. Har verkligen hittat stilen och här tror jag att hästen får ett fint lopp och då biter avslutningen bra. Har bättre spår än många av de betrodda som kan komma bort och detta är en potentiell chansspik som jag kommer använda mig av på det stora systemförslaget.

11 Kaxig In tycker jag gjorde ett bättre lopp än favoriten senast de möttes och var på linje med densamme trots en tuff slutrunda i spåren. Kan inte öppna så bakspår är inte lika hämmande som det skulle kunna vara. Tidig!

9 Moses Boko har höjt sig rejält på biken och har haft sparat ett antal gånger. Sämre senast i Derbykval och det finns en viss osäkerhet på formen i stallet, en oro man får ta på allvar. Vid sunda vätskor kan det bli en obehaglig överraskning för många.

10 Shejk har väl ej riktigt fått till det hos Stall Kolgjini, och har väl varit en liten besvikelse hittills i karriären då man länge kunnat skönja kapacitet. Nu drar man dock på första bike på hemmaplan och tycker ofta Kolgjinis får en nytändning på många av sina hästar när man gör ändringar på utrustningen.

3 Pingis lever på styrkan och har rätt distans nu. Amerikansk sulky och Magnus A Djuse upp är intressant men är inte helt säker på att hästen har speeden som jag tycker krävs för att vinna på V75.

Avdelning 5.

Ranking: A 7-5 B 10-2-6-11-1-8 C 4-9-12 D 3

Den femte avdelningen är ett bronsdivisionsförsök och här kommer favoriten som, i mina ögon, är mest sårbar. 1 Crown Wise As är visserligen startsnabb men jag tycker inte det här är någon riktigt bra V75-häst, utan har meriterna i enklare sammanhang. Har vikt ner sig från tät förr och som favorit känns det ointressant. Rankas ner rejält!

Det borde vara god spetschans för favoriten, men utmanar i denna strid gör 5 Dynamite Sensation som höjt sig rejält den senaste tiden. Spetsläge nu där hästen stormtrivs och kan Carl Johan Jepson hitta till tät blir hästen inte lätt att tas med.

Jag rankar ändå loppets klart bästa häst först, 7 Demon. Tre raka galopper är aldrig bra men detta avspeglas nu i streckprocenten. Kanske kan få trava in sig från spår långt ut för att sedan köra fram. Kan hästen komma fram i dödens relativt smärtfritt är det hästen att slå.

10 Boli You S M är riktigt kapabel men extremt ojämn. Riktigt bra senast igen men brukar sällan svara för två bra prestationer i följd. Väldigt svårbedömd men har förmodligen siktats mot att vara riktigt bra här på hemmaplan.

2 Whothehillareyou satt fast med rubbet bakom Dynamite Sensation på Visby och intrycket var helläckert. Bike på nu och kan få loppet som bortglömd. Öppet lopp!

11 Lucifer Boko kan vara skrällen. Mycket bättre än raden och nu kör Björn Goop för första gången.

Avdelning 6.

Ranking: A 12 B 14-2-3-5-15-13-11 C 1-9-10-6-8 D 4-7

Ny favorit från Stall Untersteiner, och ny tveksam favorit. Visst har 15 Garden Leave knallform, och har tänt till på ny utrustning. Barfota runt om och jänkarvagn har hästen startat med mycket stor framgång i och frågan är vad som betytt mest för utvecklingen, i och med det faktum att hästen nu går barfota runt om men med vanlig vagn i och med att det är voltstart?

Jag tycker faktiskt att det varit rätt så rejäla bikeintryck vid vinsterna och tror hästen varit väldigt gynnad av detta även om stallet flaggar för utrustningsändringarna varit av “marginell betydelse”. Men så där låter det ofta från stallhåll. Man vill spela ner betydelsen av utrustning och sätta djuren i centrum och det är ju i sak inte fel. Men samtidigt fortsätter man ju att köra med optimal utrustning när tillfälle ges och det blir lite konstigt när man i stort sett spelar ner betydelsen av utrustning man använder sig av gång på gång på gång.

Nåja, det var ett sidospår men tycker det blivit snabba pengar på favoriten och hur lång distans funkar vet vi egentligen inte.

Jag tippar min idé 12 Global Collection istället som nu startar på lång distans för första gången i år. Varit i fin form ett tag och vi minns hur bra hästen var när den slog Lara Boko i ett försök till Stochampionatet ifjol över denna distans.

14 Ultra Violet har verkligen funnit stilen i år hos André Eklundh. Stumnade rätt så rejält senast men gjorde ändå det fullt godkänt. Lång distans har varit positivt hittills och tas på stort allvar.

2 Luxury River har jag följt ett tag. Även den här har höjt sig rejält på amerikansk sulky och vanlig vagn denna gång är ett stort minus tror jag. Dock har hästen hävdat sig väl på lång distans och är, som vanligt, bortglömd.

3 Ektara är en häst jag gillar. Kördes offensivt i kval till Stoderbyt och att den tappade ett par längder till slut utvändigt om Queen Belina är hästen förlåtet. Kanske lite galopprisk här men annars ett vettigt spår och gör nästan alltid bra lopp.

5 Jannah har tänt till nu och jagar spets. Ändå snabba pengar och möter lite tuffare den här gången och känns aningen hårt streckad.

Vi nämner också 13 Hi D som har en hysterisk formtopp och får hästen sitt lopp går ingen säker över upploppet.

Avdelning 7.

Ranking: A 9 B 1-7-4 C 11-6-10-5-2-3-12 D 8

Helt jämnstreckat i V75-avslutningen, en mycket beskedlig silverdivision. Här är loppet så konstigt så jag har svårt att tro riktigt mycket på någon, än mindre räkna bort någon så jag kommer faktiskt plocka med alla på det stora systemförslaget.

9 Kagan är ändå det givna förstastrecket. Har väl tjänat ihop till en seger och även om hästen är som bäst med tätkänning så är det en lämplig uppgift. Bike aviserat till denna gång och det är såklart intressant. Blir ändå hästen att slå.

Tror då mindre på 1 Larry Wood som är bättre på den korta distansen och har varit sjuk. Det finns ett scenario att hästen kan hitta ut från början för att överta tät från 4 Bravo Sabotage som tar spets initialt men där stallet ligger lågt beträffande vinstchansen. Den senare testas i bike, vilket varit en plusfaktor tidigare men är ändå som allra bäst på kort distans.

Ett annat scenario om 1 Larry Wood fastnar invändigt, är ju att Robert Bergh kör till tidigt med 9 Kagan, väl medveten om att chansen är god att det släpps med 4 Bravo Sabotage. Svårbedömd spetsstrid som kan bli ack så avgörande för utfallet av loppet.

7 Digital Summit har testats mest över längre distanser hos Joakim Lövgren, och nu blir det första bike i hans regi. Svarade för ett par riktigt bra insatser med den vagnen i tidigare regi och kan faktiskt lägga iväg rätt så bra från början.

11 Donizetti har tävlat i mycket hårdare lopp än så här men jag är tveksam om den verkligen har den rätta speeden för att räcka på V75, över lite kortare distanser. I alla fall under denna årstid. Barfota runt om aviserat är såklart intressant, men har ändå mina reservationer beträffande uppgiften och rankar ner en bit.

6 Callisto har visat form i hårdare lopp än detta. Dock inte så snabb ut och hamnar ofta illa till. Spurten bör bita bra med ett någorlunda vettigt slagläge.

2 A Good Point har tänt till som valack och går nu närmast ner i klass, mötte guldhästar senast. Är väl ingen som egentligen ska räcka till på V75 men som sagt, det är en väldigt beskedlig silverdivision.

Stora systemet.

 1. 4,7,8
 2. 1 Mondriaan Boko
 3. 7 Brother Bill
 4. 4 Tearsinheaven
 5. 1,2,4,5,6,7,8,10,11
 6. 2,3,5,11,12,13,14,15
 7. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

2592 rader som kostar 1296 kronor.

Lilla systemet.

 1. 4,7,8
 2. 1 Mondriaan Boko
 3. 7 Brother Bill
 4. 3,4,5,9,10,11
 5. 5,7,10
 6. 2,3,5,11,12,13,14,15
 7. 9 Kagan

432 rader som kostar 216 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se