Speltips: V75 Sundbyholmstravet, Eskilstuna 30/1

V75-Omgången.

V75 på lördag går på Sundbyholms Travbana, som banan strax norr om Eskilstuna heter och det är intressant omgång utan riktigt stora favoriter så spelvärdet ser bra ut. Banan har något kortare upplopp än medel med sina 182 meter och det är en utpräglad spetsbana. Spetssegrar ligger klart över medel liksom favoritsegrar, då det ofta går hand i hand eftersom favoriten har lite enklare att bli släppt till ledningen. Jag väljer att spika ett tydligt spetsbud i inledningen och faktiskt en bakspårshäst i guld då det är klasskillnad där.

Bästa Spiken!

I Gulddivisionen är det klar klasskillnad där favoriten hör till yttersta eliten med nästan 1,7 miljoner tjänat på fjolårets nio starter där han bara missade plats en gång, då han ändå oftast gick utvändigt mot värsta tänkbara motstånd. Nu fick 11 Sorbet 44% snällt lopp i årsdebuten och Örjan satt kvar när tåget gick så det blev rubbet sparat. Nu möter han många som är ganska nya i guld där flera aldrig vunnit i högsta klassen så jag tror att han bara är bäst, oavsett löpningsförlopp. Redéns årsdebutanter blandar och ger, där ett par bra hästar underpresterade både i lördags och onsdags, men dom som har varit bra har varit riktigt bra, då han i princip sopade rent under söndagen. 7/15 är vinststatistiken för stallet i år och för Örjan är det 7/33 som gäller, vilket är en rivstart efter ett par semestrar i januari.

Gå Kort!

Inte bestämt riktigt i vilken avdelning av tredje eller sista som jag väljer att gå kort i och jag nämner båda här men kommer att gardera på mer i en av avdelningarna till slut, så bygger systemet så det finns utrymme att lägga till en eller ett par hästar i något av dom loppen.

I avslutningen startar tre hästar från bra lägen bakom bilen och det borde väl inte gå utanför dom tre.

5 Joseph Boko 42% blir ganska stor favorit i avslutningen och det är ju inte något man vill ha så klart men den här ska nog ha ganska stor vinstchans. Bästa spåret bakom bilen och står riktigt bra inne i klassen på pengarna. Kommer med ett finskt staket i raden så blir väl lite överstreckad men hästen trivs med att gå utvändigt om ledaren och där ska han väl kunna hamna och måste räknas med högst vinstchans i loppet.

4 Tullibardine Boe 11% har bra startspår bakom bilen med statistiken 14/23 bland dom två främsta varav 9 vinster. Även om dom var missnöjda med insatsen sist så var hon en av dom avslutade snabbast av alla 31/12 på Axevalla så klar smygform här. Bike på aviserat nu, vilket i så fall blir första gången och på hemmaplan så ska det vara bra vinstchans då hon dessutom står väldigt bra inne i loppet.

3 Ole 19% blir snabbare för varje start och gjorde debut på broddar sist så ursäktad att mjölksyran kom till slut över dryg distans, nu passar garanterat sprinterdistansen bättre. Kanske kan ta sig förbi 1 Grevin Sisu 9% i starten då innerspåret inte är bra bakom bilen på banan och då 6 Flacco 3% är väldigt startsnabb kan det var den som öppnar snabbast av alla för att släppa till Ole. Ole är oavsett intressant då han får ett lopp där framme och har visat att han kan vinna på andra sätt än från ledningen med. Grevin Sisu riskerar att kunna hamna tredje par invändigt trots att han är väldigt startsnabb och kommer från rejäl startgalopp, men det var i voltstart så bättre chans nu men riskabelt läge.

Avdelning 1.

Silverdivisionen över kort distans och då borde det vara riktigt hög chans att spetshästen rinner undan och jag förordar spik trots spår en bra bit ut bakom vingen för favoriten.

8 Chapuy 39% är inte för mycket streck på den givna spetsfavoriten här som bara bombar till ledningen från alla öppna spår, väl där blir han svårslagen över den korta distansen. Öppnade i 1.03,3-tempo första 200 meterna i förra starten så skor är inget problem och han ska väl avgöra spetsstriden på några steg här. Då det är lite vingelrisk på värsta motbudet så kan han sitta ifred i ledningen en bit och då vinner han nog loppet.

7 Sir Henry P.Hill 19% vann tre lopp i Silver under sensommaren och hösten men visade sist att det även fungerar bra med skor på och fick då sparat trots riktigt snabbt avslut efter sen lucka. Står perfekt inne i klassen och ska kunna vinna oavsett position om favoriten har en sämre dag, då stallet har absolut toppform, så klar andrahäst i loppet trots vingelläget bakom bilen.

3 Global Undecided 12% var jämnt spelad med 6 Electrical Storm 12% på vinnarspelet sist dom möttes och nu är dom jämnt streckade igen. Den först nämnda har bättre läge och galopperade sist i voltstarten så inget riktigt lopp i kroppen på länge nu men räknas ändå vid gardering. Elctrical Storm var trea i förra starten och okej som favorit då men ska få lite ändringar nu med bike på, någon form av stängt huvudlag och Magnus A upp nu över den korta distansen så det är mycket tidigt.

5 Malkin 10% får bike och har bästa spåret bakom bilen så måste räknas vid gardering här, även om han står lite hårt inne på pengarna.

Ranking: A 8. B 7.6. C 3.5.10.12.1. D 2.9.4.11.

Avdelning 2.

Kort distans igen och här är det ett försök till Diamantstoet där det dessutom är ett ”ungdomslopp” öppet för körsvenner födda 1991 eller senare.

6 Bansky 61% blir omgångens största favorit och har varit hårt betrodd tidigare med på V75 då han svikit. Nu är det bästa kusken i fältet och hyggligt utgångsläge för en startsnabb häst så visst måste hon räknas tidigt då hon bara möter ston nu. Då det kan bli lite tryck på loppet och hon kanske är en av dom som laddas från start så kan det bli slut på torrt krut över upploppet och jag väljer att gardera.

2 Fuel Burn 7% gick bra mellan hästar från omöjligt läge sist, då hon var trea bakom bland andra 5 Janis Joplin Boko 3% på Solvalla mot hingstar och valacker. Båda möter lite enklare motstånd nu och ska räknas som lågt streckade från bra lägen. Båda har visat bra speedresurser och spurtar ner många med rätt resor.

1 She Is Cecilia 4% är startsnabb och Hannu Korpi som har henne i sitt stall nu låter det på som att hon ska vara spetsfavorit här. Ett lopp i kroppen sedan hon kom till Sverige och går säkert framåt med loppet i kroppen och även om hon inte kan hålla upp innerspåret så kan hon få ett bra lopp i rygg på ledaren här.

10 Briljant Sensation 2% är anmäld med bike första gången på länge nu men det kan bli så att dom kör i vanlig vagn då det blev bakspår. Om biken åker på så ska hon med vid gardering då Eric Martinsson har bra form på stallet och hon har mest startpoäng i loppet.

9 Moon Zappa 6% får flera plus då det är bike på nu som hon gått bra med vid tidigare och dessutom blinkers istället för det vanliga helstängda i förra starten. Lite enklare motstånd nu och måste räknas tidigt.

4 La Paradeta 8% har ett riktigt bra spår bakom bilen och även om hon går upp lite i klass till den här starten så ska hon ändå räknas på sin startsnabbhet och form. En bra bit bakom men snabbt spurtande var 7 Artimede Zack 5% sist dom möttes. Hon står bra inne i klassen och är väl tänkbar även om det spår lite väl långt ut på vingen nu.

Ranking: A 6. B 2.9.4. C 10.1.5.7.12. D 11.3.8.

Avdelning 3.

Voltstart över 2640 meter I lägsta klassen och då finns det chans att fälla favoriten då det inte är givet att han kommer till ledningen här.

6 Solkattens Ferrari 28% var väldigt stor favorit för två starter sedan på V86 då han ledde loppet runt om, nu är det betydligt hårdare mot och han blev bara sjua med galopp sist då han provade på V75 sist. Kommer kanske inte förbi 1 Bone Hard Flash 17% som måste räknas som spetsfavorit från bästa spåret i volten. Rankar Bone Hard Flash etta här då han visade bra form och styrka sist med vinst från bricka 12 på Örebro. Favoriten blir istället lite överstreckad så rankas ner på dåligt spelvärde men måste med på garderade kuponger.

4 Pacific Kingdom 27% är hart betrodd och från stallet tror man att han ska komma iväg från spår fyra i volten och tränaren gör det bra med den här i träning. Klart kuskplus och toppform och kanske är han starkast till slut om han får hygglig resa från lite lurigt läge.

3 B.G.Arne 7% är hyggligt startsnabb och ska kunna hamna bra på det med rejält kuskplus i Adielsson som är duktig i voltstartslopp.

11 Boycott 2,5% ska få en del ändringar i förberedelserna inför den här starten och kan vara gynnad av hemmaplan då han kan stressa upp sig lite. Ohlsson upp kan vara ett ytterligare plus så klart streckvärd vid större gardering av loppet. Även en del ändringar i huvudlag och ryckhuva kan ge lite extra effekt till slut här.

5 Kalas 4% har ett snävt spår och kusk som inte vinner V75 så ofta men vid flera streck så är han ändå tänkbar då han visade absolut toppform vid stark insats vid vinsten sist, på Solvalla.

12 Cassius Ima 13% har en bra spurt att tillgå vilket han visade sist vid vinst på Solvalla från bakspår. Han drar en del streck men växlas ner från bike till vanlig vagn då det är volt och läget är så klart tråkigt så bara aktuell vid riktigt bred gardering.

Ranking: A 1. B 4.6. C 11.3.12.5. D 8.7.2.10.9.

Avdelning 4.

Se ”Bästa spiken!”

Jämnt bakom och ska man börja gardera här så är det många kandidater om favoriten kommer bort.

Ranking: A 11. B 7.2.1. C 6.3.5. D 8.9.10.12.

Avdelning 5.

Bronsdivisionen över medeldistans där framspårshästarna kanske inte är riktigt lika bra som ett par av dom där bak, men då det oftast vinner hästar med framspår på den här banan så behöver man nog strecka ett par av dom där framme med.

9 Pheonix Photo 28% blir lite väl hårt streckad då det är klart ofördelaktigt med bakspår för honom. Han är dock stark och rejäl så ska kunna köras framåt tidigt här och även om det blivit snabba pengar med en bra vinst sist så står han nog ganska bra inne i klassen ändå.

12 Deede Star 16% är nog fältets bästa häst så rankar honom tillsammans med favoriten i A-gruppen då det är oklart vem av dom som får bäst lopp. Han gjorde ett kanon lopp i comebacken sist då han var en av dom som både öpnade och avslutade snabbast den tävlingsdagen. Fortsatt bike på och det borde vara ännu bättre med loppet i kroppen.

4 Opalis 14% var stor favorit sist på V86 då hon stod bra inne i loppet och tränaren var nöjd inför loppet. Underpresterade lite då men gjorde absolut inte bort sig efter lite tung resa fram utvändigt och höll klart bra. Mycket bättre läge nu då hon kan laddas för spets och eventuellt blir det goggles på så klart intressant som spetsbud.

1 Västerbo Highscore 8% har vblivit snabbare från start allt eftersom men kan inte försvara innerspåret här. Skulle han dock kunna få rygg på ledaren kan han vinna loppet med lucka även om tränaren ligger lite lågt och tror det ska behövas lopp i kroppen efter kortare tävligsfrånvaro.

6 Up To Me 7% ligger tränaren lågt på då det är lite tuffare mot nu men hon står bra inne i klassen på pengarna så kan gå ändå. Hittra man ner så biter nog avslutningen bra även här då det är fortsatt bike på som hon gick riktigt bra i sist vid första(?) försöket med den vagnen på.

Ranking: A 9.12. B 4.6. C 1.2.3.10.11. D 5.8.7.

Avdelning 6.

Dagens andra försök till Diamantstoet, här med femton hästarsfält där dom startar från två startfållor där det är fina hästar för klassen både på tilläggsfållan och grunddistansen.

8 Helluva Am 26% är loppets klara favorit som har gått mycket bra för Melkko på slutet med fyra raka segrar med sparat. Då har hon kommit till ledningen i senaste tre loppen och inte samma läge nu, då det är stängt läge i volten vilket gör det klart mer chansartat. Läge att gardera då det finns risk att hon blir fast eller får en jobbigare resa fram då dom på tillägget kan vara ikapp ganska lätt här.

3 Harvard Student 17% hade jag som tänkbar spik i tipsen sist då det var aviserat första bike den starten, men man drog tillbaka det på slutet och ändå vann hon totalt överlägset. Regidebut den starten så hon går säkert framåt ytterligare med det loppet och ska kunna leda här runt om då några av dom där framme säkert kan tänka sig att släppa ledningen till henne.

14 Havana Boko 18% är kanske den med bäst form av tilläggshästarna men det kan bli lurigt från spår fem i volten. 15/29 bland dom två främsta varav 9 vinster och hon går bra mest hela tiden och Erik upp är bra då det är voltstart så kan hamna bra på det och vinstchansen ska vara hög även från det här läget.

11 Xanthis Delicious 12% vann med bike på för Magnus A sist och växlas ner i vagn nu men fortsatt bra kusk där även Mats E börjat året riktigt bra. Tränaren Fredrik Wallin har inlett året i bra stil med efter 5/18 i vinststatistik och spåret är helt okej på tilläggsvolten så ekipaget ska räknas tidigt här.

10 Beluga West 3% har ett bra smygläge från innerspåret på tillägget med ny kusk den här starten. PU skickar bara en häst en bit då många andra har vintervila/vinterträning för honom fortfarande så det är så klart intressant med dom han ändå väljer att starta på. Hon har inte så hög vinststatisk men har också matchats tufft så ska något högre vinstchans än procenten antyder.

12 Lyx Håleryd 3% vinner heller inte så mycket på slutet och går väl som bäst med skorna på men vann ett par lopp i fjol under januari med skorna på så inte iskallt. Tuffa lopp som hon ändå varit ganska långt framme i vinter så hon står bra inne i loppet med klart mest tjänat i fältet.

15 Amarone Classic 0,3% är ensam från springspår på tillägget och ska kunna komma ner i bra i banan om hon öppnar snabbt. Trond Anderssen hade bra framgångar då dom broddade/balanserade rätt på sina hästar under finalerna på annandagen där flera gick väldigt snabba avslutningar i sina lopp och prickar man rätt här kan säkert en del överraska även nu. Intressant med Magnus A upp första gången här.

Ranking: A 3.14.8. B 12.11.10. C 15.6.2.4. D 1.7.9.13.5.

Avdelning 7.

Se ”Gå kort!”

6 Flacco är intressant som tänkbart skrällbud vid bredare gardering då han kan rinna undan i spets eller få ett lopp i rygg på ledaren.

10 Leon Zon 3% var den som avslutade snabbast av alla 31/1 på Axevalla och satt fast med sparat sist så får han rätta ryggarna samtidigt som det blir överpace på loppet så kan han spurta ner samtliga på hemmaplan.

12 Prime Lini 3% är också en mycket snabb avslutare som gick 08-tempo sista 200 som åtta i mål i årsdebuten. Han går säkert framåt med loppet i kroppen och får kuskplus nu men spår 12 bakom bilen på den här banan i ett V75-lopp ska väl inte gå.

7 Double Night 0,7% har sina vinster från monté på slutet men är ändå värd att nämnas som totalt ospelad när det nu är Magnus A upp för första gången.

2 Isa 6% ska med räknas vid bred gardering då det blir första gången med rycktussar som så klart är intressant då hon har betydligt bättre spår nu än i dom två senaste loppen.

Ranking: A 4. B 5.3. C 6.10.1.12.7.2. D 11.8.9.

Stora systemet

Avd.1: 8 Chapuy

Avd.2: 1.2.4.5.6.7.9.10.

Avd.3: 1.4.6.

Avd.4: 11 Sorbet

Avd.5: 1.4.6.9.12.

Avd.6: 3.8.10.11.12.14.15.

Avd.7: 3.4.5.

2520 Rader som kostar 1260 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 8 Chapuy

Avd.2: 2.6.

Avd.3: 1.4.6.

Avd.4: 11 Sorbet

Avd.5: 4.9.12.

Avd.6: 3.8.14.

Avd.7: 3.4.5.

162 Rader som kostar 81 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se