Speltips: V75 Sundbyholmstravet, Eskilstuna 25/1

V75-Omgången.

Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna står värd för lördagens V75 denna veckan. En spetsbana, som dom flesta banor i Sverige kan klassas som, men här vinns ännu fler lopp från ledningen än genom snittet. Innerspåret bakom bilen är lite bättre på 1640 och 2640 än på 2140 här och det beror på ett kortare upplopp än medel, på bara 182 meter. Kortare upplopp medför att startbilen släpper iväg dom lite annorlunda, vilket gör att innerspåret är sämre eller bättre på olika banor och på olika distanser.

Omgången ser oerhört svårtippad ut och V75 kommer nog ge bra utdelning denna veckan, bara en stor favorit och den har bakspår över kort distans, så det finns anledning att försöka fälla den med. Hittar man rätt denna veckan blir man nog bra belönad.

Bästa spiken!

I avslutningen ser det ut att bli jämnt spelat på fyra hästar och jag väljer att ta ställning och spika den knappa favoriten 5 Rocky Tilly 22%. Han blir oftast för lite streckad och är kvar i klassen och står bra inne i loppet då dom invändiga konkurrenterna har ett par hundra tusen mindre på kontot. Han klev undan med några längder mot Grainfield Aiden och Vincent Chase och med flera längder före Remarkeble Feet sist efter att ha tagit över ledningen tidigt. Klar för finalerna men kan han väl bara köras framåt här och kommer han till ledningen är det slut. (Spetsstatistiken från ledningen på 2600 meter är mycket bättre här än genomsnittet och spår fem bakom bilen är också extra bra just på denna banan.)

Gå kort!

I fjärde avdelningen är det Ungdomslopp där körsvennerna måste vara under 25 år. Ett par hästar sticker ut och då dom dessutom körs av bra kuskar så är chansen stor att någon av dom vinner, jag kompletterar med en tredje, då spelvärdet blir dåligt att låsa på dom två mest streckade här.

Det kan också bli så att jag väljer att gå kort i Silverdivisionen eller Gulddivsionen till slut och ta med någon eller ett par till i detta loppet istället om det kommer senare viktig information på något ekipage. Så tre alternativa lopp att gå kort i denna gången, då grundsystemet är byggt tidigt denna veckan.

1 Accolade 41% blir klar favorit och hästen är bra samtidigt som kusken är mycket bra i sammanhanget. Tränaren har stallet i absolut toppform, men läget är besvärligt och han har galopperat från innerspåret bakom bilen och spår ett är inte det bästa här över medeldistansen. Han galopperade mycket tidigare i karriären och ska vara stabilare sedan kastration, men kan ändå bli över från spåret nu.

Med tanke på frågetecken kring läget så väljer jag ranka värsta motbudet före, trots bakspår på 11 Barista Oak 25%. Kusken är inte så känd men han är mycket duktig och har 1/1 tillsammans med hästen, från just 11 men över kort distans på Åby. Här står han, liksom favoriten, bra inne på pengarna och då han verkar klara i princip vilka upplägg som helst så sätter jag honom först i rankingen.

3 Justwalkonby 4% tränas av formstallet Joakim Elfving och har ett betydligt bättre utgångsläge än senaste årets starter, då han haft 12, 8, 8, 8, 11, några med volt och några auto. Han har ändå gjort det bra i nuvarande regi och varit betydligt mer stabil än för tidigare tränare. Det kan vara en tänkbar skräll, speciellt då det aviseras att det eventuellt blir första bike i nuvarande regi nu. Procenten är tilltalande och formkurvan pekar uppåt.

Avdelning 1.

En jämn Silverdivison inleder omgången och det är nog svårt att gå för kort här, samtidigt som det är ett gäng som höjer sig över dom övriga. Svårt att få upp värdet här om man stänger på dom fyra mest betrodda, då ingen rensar något, så man får kanske ta med något extrastreck eller försöka plocka bort ett eller ett par av dom mest betrodda. Har inte riktigt beslutat mig för vilket alternativ det blir ännu.

Favoriten6 Doctor Doxey Zenz 28% fick elak press i omgångar av ett formlöst djur med en inte speciellt taktiskt fulländad kusk i vagnen sist. Så att han höll till andraplatsen då var riktigt bra och det var över riktigt dryg distans så loppet skulle kunna sitta i benen nu. Han ska tydligen inte heller bli framvinkad till ledningen här heller och är då en favorit i fara från vingelläge en bit ut bakom bilen. Han duger dock bra i klassen och kostar det inte allt för mycket att köra fram till dödens så kan han faktiskt vinna detta loppet från utvändigt ledaren. Jag väljer ändå att gardera.

3 Sign Me Up Too 18% har för en gångs skull fått ett bra utgångsläge och Emilia är helt inställd på att göra allt hon kan för att komma åt ledningen tidigt här och tänker inte släppa till någon. Det kan dessutom bli goggles-huvudlag denna gången för att vässa lite extra och hästen har 4/4 i ledningen.

Bra vinstchans på båda nämnda ekipage, men då två kör mot varandra bjuds fler in och jag väljer att ranka 2 Hazard Boko17% tidigt här då det är en bra häst för klassen som står bäst inne på pengarna denna gången och slipper dom värsta i klassen som annars mött gång efter annan. Förutom att han går ner lite i klass jämfört med senast så är det största pluset att han nu får annan kusk för första gången i sin 36:e start vilket är mycket intressant. Erik kör i form och avslutade förra veckans V75 med en dubbel, så kan ta sin tredje raka V75-vinst här.

11 Pasha Tilly 18% gör här sin andra start i Silver, efter att ha vunnit Brons-final i november och ett par enklare lopp på hemmaplan. Det är så klart tufft att begära vinst från bakspår med flera bra hästar där framme och jag vet att han har många anhängare här som hyllar honom och det gör honom kanske lite överstreckad denna gången. Om man vill gå riktigt kort i loppet så kanske han är den av dom betrodda som ligger närmast till hands att plocka bort på grund av läget nu.

5 Dom Perignon 5% är startsnabb och borde kunna hitta bra position, han har visat bra form ända sedan han bytte tränare i augusti. Ett par starter i klassen redan och duger med smygresa från bästa tänkbara spåret. Han tog sig dessutom till Silverdivisionen på under 30 starter i karriären och har totalt 8 vinster på 32 starter nu, vilket är starka papper.

Ranking: A 3. B 2.6.11.5. C 8.9.10.4. D 1.7.12.

Avdelning 2.

Här kommer min kompletterande spik, men inte på favoriten, jag går rätt ut på 3 Rapid Cash 26% som kanske går ikapp favoriten på strecken till slut och dom borde mötas runt 30% när det väl är spelstopp. Finns chans att detta fina Ready Cash stoet är före favoriten redan i starten och kan hon sno åt sig ledningen är loppet över. Hon verkar dock så pass rejäl att hon kan vinna på andra sätt med, då hon sist gick första 400 i tredjespår till dödens och vann lätt till slut visade hon bra skalle. Bytte regi i november och har två raka för formstallet Martinsson, god chans till tredje nu.

Favoriten7 Anthara Bi 38% har gjort två starter i Goops regi och vann sist en billig spårtrappa där hon fick ha tjänat mest i ett åttahästars-fält där hon fick ledningen tidigt. Årsdebuten därmed avklarad men hårdare mot nu och första gången i svensk voltstart nu, och det är oklart hur det ska gå torts duktig kusk kan det bli vingel härifrån och det är favorit i fara. Hon är dessutom ensam som nybliven fyraåring i loppet och jag tar ställning och spikar mot.

Motbud mot dom mest betrodda saknas inte här och det är jämnt bakom där kanske 11 Fleur Mearas 9% höjer sig lite över övriga och är första motbudet vid gardering. Hon vann sist trots startgalopp och är stark. Nyblivne proffs-tränaren Johan L Sundgren har ruggig form på hela stallet och denna duger bra i klassen.

Tufft för dom som står 20 meter efter att runda alla där framme när det är hela 11 hästar på grunddistansen och generellt sett i lägre klasser av stoloppen så är det inte så många som tål ett varv i tredjespår. Den som kanske kan göra det är13 Sahara Sun 10% som körs av Khilström vilket är klart kuskplus, kuskförstärkt blir även 15 Melizza 5% som kan vara tänkbar skräll med rätta ryggarna.

1 Veritas Grif 3% är mest lägesgynnad i loppet och är tillräckligt startsnabb för att kunna välja upplägg här och från på rygg på Rapide Cash eller möjligtvis favoriten om Jepson prickar, så kan Veritas vara skrällduglig med ny kusk denna gången. För er som garderar så har jag svårt att se det gå utanför dom nämnda hästarna och man ska nog inte behöva ta alla denna gången även om det är en proposition man ibland kan vilja göra det i.

Ranking: A 3. B 11.7. C 1.13.15. D 12.4.9.8.14.2.5.6.10.

Avdelning 3.

Gulddivisionen och en ganska tunn soppa, som det allt som oftast är så här års när dom bästa har vinteruppehåll eller är nere i Frankrike och tävlar om större pengar på bättre banor. När nu dessutom ett av dom tidiga spetsbuden, 3 Star Advisor Joli, så blev det genast lite svårare med och färre för favoriten att runda. Dock kort distans och dom som är med i den främre träffen från början måste ha hygglig vinstchans dom med.

10 Disco Volante 57% dras med ett av dom sämre bakspåren över kort distans och blir omgångens största favorit och visst kan Ulf styra fram tidigt och vinna loppet från dödens, men det kan strula härifrån. Hästen är så pass mycket bättre än övriga här så på ett litet system så kan det vara vettig tredje spik, men jag väljer att gardera honom denna gången då han är lite för hårt streckad.

2 Snowstorm Hanover 8% ska det bli lite förändringar i huvudlaget, med helstängt för att köras i ledningen och formstallet Melander låter meddelar att det är bättre ordning på honom än på länge. Kanske skrämseltaktik, men från ett bra utgångsläge och med Örjan så kan det gå oavsett.

5 Narold Vox 4% har absolut toppform och var trea bakom Elian Web och Propulsion sist och har nu ett bra utgångsläge och dessutom nedstruken ytterligare ett spår. Han borde kunna hamna bra till direkt och då spurtar han ner många till slut, med formen han är i kan han nog tillochmed vinna från dödens i detta loppet, då han är mycket stark.

7 Deep Sea Dream 2% snabbstartade och utmanade Milligans School på just Eskilstuna sist Erik Adielsson körde honom och var då före Disco Volante med i princip samma spårförhållanden då som nu. Bra som fyra i starten efter från bricka 12 över kort distans. Är han tillbaka novemberformen så kan han leda loppet runt om denna gången med kusk i V75-form.

11 Baron Gift 13% fick vi aldrig se vad han kunde sist efter en bra värmning och spetsläge blev det galopp direkt från starten så glöm det loppet. Här skulle han kunna få rygg på favoriten under sista halvan av loppet om inte favoriten gått på tidigare. Men får han ryggresa och det har varit lite körning där framme så kan han spurta ner dom till slut. Med honom med så känns loppet heltäckt, då jag har svårt att se 1 Västerboonthenews 4% vinna loppet efter att inte vunnit lopp i fjol på 17 försök.

Ranking: A 10. B 5.7. C 2.11. D 1.6.9.12.4.8.

Avdelning 4.

Se”Gå kort!”

Värst mot mina tre streck, och tänkbar fjärdehäst, är från bästa spåret bakom bilen 5 Deep Sea 10%. Han skulle kunna sitta i ledningen tidigt här då kanske dom invändiga, mer startsnabba kan tänka sig att släppa till honom. Om han kommer till ledningen så är vinstchansen bra men han bör hamna bra till oavsett och kan vinna med andra upplägg också. Han är dock lite enklare häst än dom två favoriterna, men som sagt med rätt lopp så duger han, och favoriterna kan komma bort från sina lägen.

4 Zagor Grif 9% har mycket bra startspår bakom bilen och kan vara ledaren initialt då han är startsnabb, men har inte startat sedan i november och kan kanske tänka sig att köra i rygg ledaren om Deep Sea ställer frågan tidigt, eller om Accolade kommer ut och körs framåt direkt. 2 Imakeyouproud 1% är också ganska hygglig iväg från start och det kan vara ett problem för favoriten att ha en precis vid sidan som håller inne honom samtidigt som ett par andra kan ta sig förbi av dom utvändiga.

Ranking: A 11. B 1.3.5. C 4.6.2. D 8.2.12.10.7.9.

Avdelning 5.

Mest öppna loppet i omgången och ni som har stor plånbok tar så klart alla i lägsta klassen mer eller mindre varje gång, så även nu.

4 Indy D. 25% är en av favoriterna, med spår invändigt mot värsta konkurrenten och med två raka segrar. Walmann har hittat en liten formtopp i stallet, men jag kommer inte ranka hans hästar speciellt tidigt på V75 ändå, denna sprang in under 30 tkr på 8 starter i fjol och det är inte bra. Visst dom kanske hittat rätt på honom nu efter två ganska bra insatser men jag litar inte fullt ut på honom då han har en del galopper i historiken och inte är speciellt startsnabb.

5 Bottnas Fantom 28% tror jag desto mer på men inte tillräckligt för att spika, han vann direkt i comebacken men inte heller han är så startsnabb och därmed favorit i fara. Han är säkert bästa hästen i loppet och har det bästa startspåret, men han kan ändå bli hängande en bit denna gången. Klar förstahäst men garderingen känns given.

2 Father Of Sun har 2/2 med Emilia Leo som dom verkar trivas tillsammans men kuskbytet är nog inte hela hemligheten det är nog snarare vad hon suttit i. Ja det är så klart en bike, en svensk variant men den har funkat riktigt bra i tre starter och hästen var nära att vinna även första starten med den vagnen, men nådde inte riktigt fram efter sen lucka. Hade det blivit vinst den gången hade hästen varit ur klassen denna gången så dom står perfekt inne i loppet nu.

Rejält kuskplus på 6 Staro Mojito 7% med Adielsson upp och hästen är startsnabb så Erik kan välja upplägg här. Hästen står perfekt inne i loppet och ska duga bra här då han redan hunnit med en start i klassen i år, som fyra. Startsnabb är även 7 Tiger Journey 4% men nu börjar vi hamna väl långt ut bakom vingen. Jepson är dock duktig på att välja rätt upplägg och väljer han rätt nu. Så kan hästen vinna. Gjorde start i både försök och final i klassen under förra meetinget då han blev fast med sparat i finalen. Står bra inne och räknas.

Ännu längre ut bakom bilen startar 8 Rally Hans 5% som är enda nyblivna fyraåringen i fältet, men han mötte bra kullkamrater vid flera av fjolårets starter och han ska duga bra i lägsta klassen på V75. Läget och ålder sätter ner chanserna lite men farligt att inte ta med honom nu när stallet har toppform.

11 Edmund 1% är skrällen i loppet, då det är tal om riktig ryckhuva för första gången nu vilket körande Dalborg tror ska ha riktigt bra effekt på honom. Han har styrkan som sitt vapen så bakspåret behöver inte spela så stor roll och stallet har som tidigare nämnts, mycket bra form, med fem vinster på senaste tolv starterna, där Edmund står för en av dom.

Ranking: A 5. B 6.2. C 7.4.11.8.10.3. D 1.12.9.

Avdelning 6.

En stor favorit från Melanders formstall igen, som jag också väljer att gardera även om hästen är bra och har ett hyggligt läge i volten.

3 Surf´n Turf 38% har en del galopper tidigare i karriären, och sist han startade i voltstart blev det galopp, dock från besvärligare spår fyra men ändå. Jag blev imponerad av segern från spår 7 i klass 2 då han kördes offensivt och vann trots att han bara vara tre år. Nu är han nybliven fyraåring och den enda som är det i detta loppet dessutom upp i klass nu. Även om han kanske ska var favorit så tycker jag att insatsprocenten är lite i överkant den här gången och garderingen är på sin plats.

6 Xanthis Coktail 10% trivs bra med voltstart och har nu dragit det bästa springspåret, han är stark men startsnabb och blev lite tepo-torsk i kön sist, från bakspår. Avslutningen var av bästa märke och en fjärdeplats var precis vad kontot tålde för att vara kvar i klassen denna starten också, vilket gör att han står bäst inne av samtliga här. Kusken är duktig och tränaren har toppform på djuren och då chansen finns att komma till ledningen tidigt så väljer jag att ranka ekipaget först. Till och med tänkbar chansspik på spelvärdet denna gången.

Övriga lägesgynnade är 7 Bossy Alley 18% som vet vart mållinjen ligger med 9 vinster på 22 starter. 1 Deux En Un 2% har bästa tänkbara spår att få en bra resa från och fortsatt kuskplus med Kontio upp igen. Tänkbar skräll om rätta luckorna kommer tid. 2 Ingo 17% har också ett bra spår och faktum är att fler lopp vinns från spår två i volt än från spår två bakom bilen vilket nog inte alla känner till. Dessutom kuskplus med Adielsson upp som har vinstchanser i nästan alla lopp inom lördagens V75-omgång.

9 Odds Indicator 1% har man ju jagat lite på slutet, tillsammans med många andra, när han haft lite kuskplus och bättre lägen. Nu blir han totalt bortglömd då tränaren och ordinarie körsven åter kör. Alexander har skrällt med honom från bakspår förr och hårdheten han fått i senaste tre starterna på V75 gör att han mycket väl kan duga här. Procenten är sjukt låg efter att varit bland favoriterna tre gånger i rad inte gjort bort sig i någon av starterna på slutet.

Ranking: A 6. B 3.9.2.7. C 1.8.4.12. D 5.10.11.

Avdelning 7.

Se”Bästa spiken!”

Motbud saknas inte och börjar man gardera här så blir det nog många streck. Mest spelad av övriga är 8 Bo C. 21% som spurtade ner ett trött gäng med gulddivisionare sist, och var nog mer dom andra som var dåliga än Bo C. som var bra. Här står han dock riktigt bra inne i ordinarie klass och ska så klart ha bra segerchans trots läget, men det är just det, vart ska han hamna? är När han är lika hårt streckad som favoriten så väljer jag att gå på den lägesgynnade så klart, speciellt som fem av dom invändiga hästarna är mer startsnabba och då måste han hamna en bit ner från start.

Utmanarna i spetsstriden är både invändiga och utvändiga där 3 Ronald Malibu 17% är ny hos Mika Forss och då det inte låter helt påställt direkt där så kanske han släpper om han ens kan hålla ut övriga. Första gången i Sverige och även om dom då brukar stå bra inne i klasserna så har ju denna minst tjänat i loppet och borde inte räcka direkt. 4 Religious 16% blir hårt spelad gång efter annan och ledningen har han tagit i enklare gäng, vist har han bra läge nu och Kontio upp är intressant. Men sist han provade V75, i november så kördes han i dödens från liknande läge och var oplacerad felfri i klass 1, nu upp i klass och ska inte räcka. 6 Pikachu Face2% och 7 Vincent Chase 2% är båda startsnabba och om någon av dom kommer förbi alla invändiga så släpper dom nog båda till favoriten.

Ranking: A 5. B 8. C 3.7.1.6.4. D 12.9.10.2.11.

Stora systemet

Avd.1: 2.3.6.

Avd.2: 3 Rapide Cash

Avd.3: 2.5.7.10.11.

Avd.4: 1.3.11.

Avd.5: 2.4.5.6.7.8.11.

Avd.6: 1.2.3.6.7.9.

Avd.7: 5 Rocky Tilly

1890 Rader som kostar 945 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2.3.6.

Avd.2: 3 Rapide Cash

Avd.3: 5.7.10.

Avd.4: 1.3.11.

Avd.5: 2.4.5.6.7.11.

Avd.6: 6 Xanthis Coktail

Avd.7: 5 Rocky Tilly

162 Rader som kostar 81 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se