Speltips: V75 Solvalla Annandagen 26/12

V75-Omgången.

STL-Finaler på V75 och som vanligt på annandagen går tävlingarna på Solvallas travbana som har ett medellångt upplopp med sina 196 meter och ungefär medel även vad det gäller banbredden. Ingen vinklad startbilsvinge eller open stretch att ta hänsyn till här, så inga konstigheter. Bananunderlaget varierar kraftigt här på vintern och är det blött kan det bli riktigt dåligt på framförallt innerspåret. Tipset är att hålla koll på väder och sändningen inför V75 för att få info om hur banan fungerar för dagen, då det kan vara väldigt varierenade förhållanden. Dom dagar innerspåret är segt så kan man så klart ranka upp starka hästar som kommer att gå ute i spåren men i övrigt så vinns ungefär lika många lopp från spets här som genomsnittet på svenska banor, oavsett distans. Nu ska dom väl kunan få till en bra bana då det varit kallt inget regn på ett par dagar, så det ska kunna bli bra förutsättningar trots årstiden.

Bästa Spiken!

I Bronsfinalen som går som sjätte avdelningen tror jag att den knappa favoriten 5 Van Gogh Z.S. har bra chans att få ta över ledningen tidigt från sitt fina utgångsläge och väl där lär han bli svår att pasera. Han står riktigt bra inne i klassen med mest pengar på kontot i loppet och från stallet låter man nöjda med formen trots att det är nästan en månad sedan senaste starten. Det var också en final i Brons där han fick spår lite väl långt ut och fick gå första varvet utan rygg för att sedan styra på först i tredjespår efter bara några hundra meters draghjälp. Strong som trea bakom en för dagen omöjlig Farlander AM och mycket bra från spets i loppet innan. Från bästa spåret bakom bilen tror jag han bara är bäst den här gången då han fungerar med skor och kanske, kanske blir det ändring i huvudlaget, med någon form av halvstängt eller helstängt med.

Gå Kort!

I inledningen är det långlopp och här brukar ju några få hästar sticka ut rejält i så väl segerchans som insatsprocent och så även denna gången. Jag brukar ju försöka spika bästa hästen från bakersta fållan och det behöver inte vara fel att göra det även den här gången men det lutar åt att jag spelar med ett lås här.

13 Racing Brodda har mött dom bästa stona och provat på Gulddivisionen. Tillhörde absoluta kulltoppen som unghäst där hon bland annat vann Derbystoet och var tvåa i Stochampionatet, båda loppen precis före en viss Conrads Rödluva. Debut nu över tre kilometer men i sommar var hon tvåa bakom en för dagen mycket fin Vae Victis Club från dubbla tillägg i Sommartravets Final över 2640 meter så hon är nog distanstålig (och även Stochampionatet går över 2640 meter). Hon har en riktigt stark spurt att tillgå så strular det inte allt för mycket på vägen så spurtar hon nog ner dom flesta här.

6 Vikens Dome spikade jag för tre starter sedan men då kom favoriten i det loppet, He´s Marvelous före honom i starten och kunde komma hela vägen till spets. Vikens Dome fick då gå först utvändigt över den dryga distansen och höll klart bra som trea, sedan har han vunnit ett par lite lättare lopp efter det. Formen är på absolut topp och här körs han offensivt för att försöka ta sig till ledningen så tidigt som möjligt. Lyckas det och inte kostar för mycket blir han hästen att slå från spets vilket gör det till ett bra lås med spetshästen och bästa hästen från bakersta fållan.

Avdelning 1.

Se”Gå Kort!”

10 Exaudio Vici var sjuk och hade feber efter förra starten vilket fler i Melkos stall haft och han fick stå över en del. Ska ha tränats på bra ett par veckor nu men det brukar behövas något lopp innan man är på topp efter sådant så klart överstreckad denna gången. Han trivs annars bra på distansen och har hög segerprocent så han är given på kupongen om man garderar bredare.

9 Global Unspoked fungerade inte fullt ut sist men var helt okej. Nu är han åtgärdad sedan dess och ska gå med lättare skor denna starten så det är klart intressant vid gardering.

Ranking: A 13. B 6. C 9.10.5.1.11.8.4.7. D 2.12.4.3.

Avdelning 2.

Lägsta klassen med Klass 2 och här är avdelningen det oftast skräller i, framför allt i finalerna så garderingen är given. Tre försöksvinnare har tyvärr valt att inte starta så detta är en ganska lågklassig final på förhand.

2 Trumpie är loppets stora favorit och vid vinsten visade han rejäl startsnabbhet så troligt att han drar iväg mot ledningen även nu. Sida vid sida mot en av dom kanske värsta motbuden om ledningen och han har god chans att svara ut samtliga här. Den invändiga ska inte kunna/vilja svara och då är så klart segerchansen bra om han kommer till spets tidigt. Treåring och hårdare mot nu till väldigt hög procent gör att jag måste gardera då spelvärdet på honom är mycket dåligt. Kan det bli lite körning från start så kan det sitta i benen och större favoriter än så här har fallit förr i klass två på Solvallas finaler.

6 Vicar är stark och rejäl som körs av Khilström. Formen ska han hålla och nu blir det andra gången med bike, vilket han vann med sist han gick så. Kan vinna loppet från utvändigt favoriten, speciellt om det kostar honom lite att hålla/komma till ledningen.

3 Stepping Moneyboy är startsnabb och kanske kan utmana favoriten från start här, men får oavsett en bra position där framme så ska räknas med bra chans. Kommer favoriten bort kan den här leda hela vägen och den han torskade mot i sitt försök valde att stå över den här finalen. Martinsson har fortsatt bra form på stallet och Jepson är en av dom bästa. Räknas tidigt!

5 Jaramaz Boko rådde inte på favoriten sist från samma läge då man fick gå utvändigt. Har man mer tur med loppet att favoriten kommer bort eller man kan få lite ryggresa på vägen nu kanske man kan utmana. Från bästa spåret med fortsatt Adielsson upp så är hon tidig.

8 Thai Knight blir intressant med Goop upp till under 5%. Fast med sparat sist och nu blir det första starten på svensk bana så man får även första med körspö på den här vilket vissa norska hästar kan svara bra på när det blir så första gången i lopp.

Ranking: A 2. B 3.6. C 5.8.1.4. D 9.11.7.10.

Avdelning 3.

Gulddivisionens final och här kommer den bästa som är igång i Sverige ut, så det är upplagt för favoritvinst då den mest betrodda i Guld är den favorit som har störst chans att infria, rent statistiskt sett.

1 Very Kronoshar fungerat oerhört bra på slutet och han går framåt med varje lopp verkar det som. Vinna final i Gulddivisionen från bakspår för att veckan efter vinna ytterligare ett Guldlopp från bakspår är det inte många som gjort, någonsin. Här kan han bli fast men han är startsnabb så det borde finnas läge att ta sig ut om 3 Disco Volantetar sig förbi första biten. Den har han visat att han kan slå utvändigt i den form han nu är i så jag räknar med han gör det igen. 5 Elian Web lär väl laddas från bästa spåret bakom bilen och det gör att det kan bli lite körning mellan honom och Disco, vilket kan göra dom möra till slut om inledningen kostat för mycket. Om Erik laddar för fullt kanske till och med favoriten kan svara ut dom och då är det väl bara över, men om båda dom andra startsnabba tar sig förbi kan dom köras mot varandra och bädda för favoriten. Hög procent men väldigt stark favorit och givet spikbud då 12 Nadal Broline fick bricka 12 och måste ses om bortlottad här och passas nästa gång istället, med ett tredje lopp i kroppen. Om favoriten kommer bort så är loppet öppet bakom och det krävs en del streck vid gardering här.

Ranking: A 1. B 3.12. C 8.5.4.7.10.9. D 6.2.11.

Avdelning 4.

Final i Diamantstoet och tyvärr har det inte lockat ett fullt fält och efter en strykning är det bara 12 hästar kvar, där det kunde varit 15 ekipage fördelade över dom tre startfållorna. Det gör att dom som startar på tilläggen får lite färre att runda och måste kunna komma in bra i loppet.

5 Alahmbra Mail spelade jag som A-häst här sist och väljer att göra så även nu, då hon fått två lopp i kroppen och säkert går framåt ytterligare med loppen i kroppen efter så långt uppehåll. Fungerar bra med skor och tål att gå i spåren om det krävs, jag gillar också Jepson som körsven, han förhastar sig sällan och får allt som oftast ut det lilla extra till slut ur hästarna.

12 Devs Daffodil var ruggigt bra näst sist då hon var överlägsen mot bland andra 13 Valetta och Devs har sedan varit nere på Vincennes där hon var klart godkänd som trea. Hon måste räknas riktigt tidigt här på visad kapacitet och form. Valetta gjorde ett bra lopp som tvåa bakom Devs när dom möttes men tröttande lite till slut efter att fått stora delar av loppet utvändigt ledaren. Får hon lite ryggar på vägen här skulle hon kunna överraska lite då hon så gott som alltid är med där framme till slut och Goop vinner ju som bekant en del lopp.

11 Orlando är ensam på springspår på sin startfålla och med Magnus A upp ska man väl kunna hitta bra position. Tillhört snäppet precis bakom den absoluta kulltopen under säsongen och kunde haft betydligt mer kontot efter final i så väl Breeder´s Crown som Derbystoet under hösten. Står därför bra inne i klassen här och har hårdhet att göra lite på vägen, så klart bra chans till lagom låg procent.

2 Kali Smart gjorde det riktigt bra sist mot Tessy D’Ete sist som tvåa och var riktigt bra även gången före det. Nu låter det som att man kanske ska kunna få ta över ledningen av startsnabba Ella Pace vilket gör att segerchansen ska vara hög. Spår två kan dock vara besvärligt för vissa även om det statistiskt sett är ett bra spår i volten. Treårigt sto mot äldre och långresa gör att jag ändå rankar ner lite även den här gången på dåligt spelvärde.

Ranking: A 5. B 12.11.2. C 13.7.9.3.1. D 4.8.6.

Avdelning 5.

Final i Klass 1 och det ser jämnt ut på förhand där favoriten skulle kunna fastna invändigt vilket gör loppet öppet och garderingen är nog på sin plats här.

1 Astronascente Zac var ruggigt bra sist när många trodde att han var bäst på kort distans visade han riktigt bra moral när han öppnade upp längder till övriga över upploppet, från spets. Rycktussarna som var i första gången hjälpte väl till att få honom att hålla farten en bit till men här kanske han behöver rycka dom direkt för att kunna hålla upp innerspåret. Risk att bli över och fast invändigt nu men om han lyckas ta ledningen kanske han bara vinner loppet. Jag spelar dock på att han kan bli fast och garderar väl medveten om att han kanske är totalt överlägsen om han tar sig ut, med den formen han visade sist.

2 Oracle Tile ska gå första gången i bike i sin 16:e start här och det är så klart mycket intressant så klart. Rejält kuskplus i Örjan Khilström och bra utgångsläge gör honom tidig på kupongen här.

11 Gooner gick jag på sist då det var spetsläge och enklare mot. Trots att tränare och kusk inte var helt nöjd i värmningen vann han i bra stil över 3140 meter och visade styrka och bra moral. Bakspår är inte kul så klart men han är i toppform och tål nog en repa i spåren så får han en bra rygg lär han spurta ner många till slut.

6 Gardner Shaw är startsnabb så borde kunna hamna bra på det trots spår en bit ut bakom vingen. Sju vinster på 12 starter i år är riktigt vasst då ett par av dom är på V75 så han räknas på bra vinnarinstinkt även om det blev lite långt mellan starterna nu.

5 Eddy West är startsnabb och har bästa spåret bakom bilen så ska räknas mycket tidigt vid gardering.

3 Upper Face är härdad i klassen och kämpar på bra. Sist blev han hängande i tredjespår och fick backa ner i kön så inget att göra åt det loppet. Nu har han blivit åtgärdad sedan sist och jag räknar med bra insats från ett klart bra utgångsläge.

4 Sweetman är startsnabb och borde hamna i bra position från ett av dom bästa spåren bakom bilen och ska räknas då han är härdad i många starter på V75 under säsongen.

8 Danilo Brick blev mer spelad på vinnarspelet än Gooner var trots bakspår då dom möttes sist och han gjorde det bra som tvåa efter rejäl repa ute i spåren sista varvet. Kass läge igen men 1% på Kontio/Nurmos på Solvalla är för lite på en som var bra som favoritspelad sist på V75.

10 Axel Ruda har provat bike en gång tidigare då det blev galopp så får se effekten av det nu istället efter att nästan alltid haft vanlig vagn tidigare. Magnus A är tillbaka i vagnen dessutom och han ska gå första gången med rycktussar nu så kanske kan han skrälla rejält här.

Ranking: A 1. B 2.11.6.5. C 3.4.8.10.7.9. D 12.

Avdelning 6.

Se”Bästa Spiken!”

4 Algot Zonett backade från bra startspår sist men spurtade desto vassare till slut och var nära seger då, men fick se sig besegrad av stallkamraten i sista steget. Står fortsatt mycket hårt inne i klassen och kanske inte kan utnyttja sitt fina spår denna gången heller. Räknas tidigt vid gardering på visad form men ser ut att bli klart överstreckad denna gången.

11 Merritt spurtade ner stallkamraten Algot Zonett sist och då hade jag honom som ensam A-häst här i tipsen, nu blir det ännu värre spår än då men jag rankar honom ändå högt. Riktigt stark avslutare och går det för fort där framme så kommer han i matchen till slut så med kuskplus denna starten rankar jag honom tvåa trots läget.

1 Miracle Tileär startsnabb och håller nog upp innerspåret för att sedan släppa till favoriten och då kan man vinna från rygg på ledaren med lucka i tid och en sämre dag för favoriten. Klart spelbar komb på 5-1 då det nog blir lite hårdare spel på 5-4.

Ranking: A 5. B 11.1.4. C 10.6.3.7.2. D 12.8.9.

Avdelning 7.

Silverdivisionens final och här ser det öppet ut på förhand då favoriten fått bakspår och därmed måste ses som favorit i fara.

10 Vikens High Yield blir klar favorit trots bakspår och visst är det bra form här men svårt att vinna från bakspår i så här hög klass, så favorit i fara här. Rankar ner honom lite på dåligt spelvärde här och då jag spikar favorit i sjätte avdelningen vill jag ha favoritfall i sista istället.

8 Heading Reference hade jag som ensam A-häst sist då han vann trots bricka 10 bakom bilen, och han var riktigt rejäl då. Gick framåt på bra sätt med ett lopp i kroppen och kanske ännu bättre nu så med minsta tur med positionerna så ska han kunna vara långt framme även den här gången.

6 Zio Tom Jet nämnde jag tidigt som outsider bakom två hårt streckade sist och förordade tre streck i loppet där denna var med. Spets och slut då och nu blir det nog svårt att få ledningen vilket gör att det då blir tuffare. Absolut toppform och får han rätta ryggarna så kan han vinna loppet men lite överstreckad nu och bara en bland många.

2 Night Brodde vann finalen i Bronsdivisionen den här tävlingsdagen förra året så fungerar bra såväl med skor som över den aktuella distansen. Sist stumnade han sista biten men då var det 2640 meter och detta passar nog bättre, jag tror han kan leda loppet runt om.

3 Dom Perignon är väldigt snabb från start men då formen inte varit den bästa sedan final-vinsten i klassen i mars kanske man släpper om Marc Elias är där direkt. Kanske tar han sig inte ens förbi Night Brodde, sida vid sida och kryper ner i ryggen. Visade lite uppåtform nu när alla andra också måste ha skor på igen så kommer värsta motbudet i spetsstriden bort kanske denna körs i spets och kan rinna undan. Kan även vinna från rygg på ledaren så klart.

1 Hickothepooh får ett bra lopp här från perfekt smygläge och kan han få rygg på ledaren så blir han farlig till slut. Hamnar man något snäpp för långt ner så är det fördelaktigt med rejält kuskplus nu med Khilström upp så han får se till att hitta ut. Mest pengar på kontot och fin form så måste räknas tidigt.

5 Always On Time har bästa spåret bakom bilen och får kuskplus i Jepson så kan överraska då han fick sparat sist då han satt fast.

Ranking: A 2. B 1.8.10. C 3.6.5. D 11.7.4.9.12.

Stora systemet

Avd.1: 6.13.

Avd.2: 2.3.5.6.8.

Avd.3: 1 Very Kronos

Avd.4: 2.5.11.12.13.

Avd.5: 1.2.3.4.5.6.8.11.

Avd.6: 5Van Gogh Z.S.

Avd.7: 1.2.3.5.6.8.10.

2800 Rader som kostar 1400 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 13 Racing Brodda

Avd.2: 2.3.5.6.

Avd.3: 1 Very Kronos

Avd.4: 5 Alhambra Mail

Avd.5: 1.2.5.6.11.

Avd.6: 5Van Gogh Z.S.

Avd.7: 1.2.3.5.6.8.10.

140 Rader som kostar 70 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 1500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se