Speltips: V75 Romme 28/12

Omgången.

Winter-burst fortsätter med V75-omgångar alla dagar i veckan fram till nyårsaftons stora jackpott-omgång. Romme är värd för måndagens V75-omgång och banan är en del av Dalatravet som är ett samarbete mellan Romme och Rätviks travbanor.

Jörgen Westholm är största hemmatränaren här och bland dom andra 16 proffstränarna på banan märks ett par yngre tränare, som stadigt ökar sina siffror och syns allt mer, i Joakim Elfving och Oskar J Andersson.

Banan har lite längre upplopp än medel med sina 205 meter och bredden ligger precis på genomsnittet. Startbilen har vinklad vinge som ger spåren längre ur lite mer möjligheter att ta sig förbi innerspåren än på banor utan, vilket ger kuskarna lite mer valmöjligheter. Detta återspeglas i vinststatistiken på banan där varken bricka ett och två inte ens återfinns bland dom fem mest vinstrika spåren. 5 är som på dom flesta banorna en bit före övriga där sedan 4 är tätt följt av 7,3 och 6, så ge spåren precis bakom bilen betydligt bättre chans än dom innersta spåren i analyserna. I voltstart är spår ett klart bäst tätt följt av spår sex, dom två ligger en bit före övriga spår.

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det bra chans för favoriten från bästa spåret bakom bilen.5 Global Agency vann på V75 från bakspår i augusti och fungerar även bra med skor. Blev lite långt mellan starterna inför detta och ska ha gått framåt med senaste loppet i kroppen. Magnus A är med och hugger i dom flesta lopp han kör i för dagen och det är mycket bra med kusk i högform på en spik, där många andra kör och vinner betydligt färre lopp än honom i detta ungdomsloppet. Här ska man dessutom ändra lite i balansen och hybridvagn nu istället för den vanliga vagnen sist så ett par grejer som båda så klart är plus.

Gå Kort!

I tredje avdelningen är det ett lopp i högsta klassen med 100 tkr i förstapris men tyvärr har det inte lockat så hög klass på deltagarna som man kunde ha hoppats. Det gör att ett par ekipage sticker ut rejält i så väl vinstchans som i insatsprocent och det ska nog vara låg chans för skräll i det här loppet. Med få hästar till start och lång distans är det hög chans att någon av dom två bästa hästarna vinner loppet, då båda inte borde komma bort.

3 Narold Vox gillar dom längre distansernaoch sist blev han fast bakom trötta hästar så gick i mål med mycket krafter sparat. Nu är det åter bra läge men betydligt billigare motstånd så han lär väl hamna bra på det redan från start och här borde det vara offensivt upplägg att vänta. Hög vinstchans på jämn och stabil häst och jag rankar honom först på bättre läge än favoriten.

6 On Track Piraten har inte vunnit lopp i år och nu är han 12 år men visade uppåtform sist då han var tvåa bakom Disco Volante. Första gången Magnus A körde då och så blir det igen, så klart bra, samtidigt som det är lite tätare starter nu och passande med skotvång och bra distans. Låset på dom två mest streckade är okej då man plockar bort en tredje, hårt streckad, som är nära den näst mest spelade i insatsprocenten. Mer om den nere vid ”Avdelning 3”.

Avdelning 1.

Sprinterlopp där en strykning gör att dom från längre ut på vingen kommer ner ett spår och det är klart fördelaktigt för ett par av dom aktuella här.

8 Chapuyär loppets knappa favorit efter strykningen invändigt så ska han kunna ta sig hela vägen till spets här, väl där blir han hästen att slå. Gått bra med skor i många opp tidigare i karriären så det ska fungera. Har vunnit lopp direkt i comebacken efter ett par månaders träning tidigare så brukar komma tillbaka väl förberedd. Bra spets och vinstchans.

11 Rocky Tilly matchades hårt på V75 under förra vinter och har nu fått lite enklare lopp och har nog gått framåt lite med det då han fått vinna lite lopp sedan comebacken i augusti. Om Kern med 5 Give Me Ten ger favoriten en match om ledningen så kommer dom med sämre spår in i matchen här. Den är startsnabb men borde väl välja rygg på favoriten här och är lite överstreckad som nästan delad favorit här. Jag rankar ner honom lite på dåligt spelvärde.

7 Dats So Cool kom till nuvarande regi i augusti i år och har sedan gjort fem starter för Martinsson. Sista två har varit från bakspår på utpräglade spetsbanor där han ändå svarat för rejäla avslutningar i skymundan. Blir det körning mellan favoriterna och denna hittat ner i bra position så kan han skrälla till rejält här. Fortsatt bike och Jepsson och visade sist att skor fungerar bra.

Ranking: A 8. B 11.7.5. C 4.6.9. D 12.1.3.10.

Avdelning 2.

2640 meter på grunddistansen där det även är två tilläggsfållor och jag räknar med att dom på bakersta fållan är bäst och att den av dom som kommer bäst till vinner loppet. Svårt dock att räkna på vem som hamnar bäst på det och därför streckar jag dom fyra bästa där bak.

14 Bandido Gar är nog bästa hästen här men är också bara tre år mot äldre konkurrenter. Vann sin semifinal till Breeder´s Crown men galopperade bort fina pengar i den finalen. Galopperar ofta men vinner var annat lopp med 6/12 i år och jag väljer att ranka honom först trots spår fem i volten. Kanske kan det bli lugnare avgång och dom senaste fyra galopperna har kommit vid autostart och felfri vinner han nog loppet då han har sex vinster och en andraplats i sina sju felfria lopp. STRUKEN UNDER DAGEN!

10 Lets Go Ernie är loppets klara favorit men är nog lite överstreckad nu och jag rankar ner på dåligt spelvärde då dom andra jag streckar här bak är nog minst lika bra som honom. Han trovs på längre distanser och har bra form men skulle kunna bli över på innerspåret här. Tar han sig ut är så klart vinstchansen bra och han ska med tidigt på garderad kupong.

12 Imagine Boko har matchats ganska hårt och gjort det bra på slutet med andra och tredjeplatser så ska duga här trots att han inte vunnit lopp ännu i år. Toppkusk i Khilström upp från bra spår i volten gör att han måste med tidigt på kupongen.

13 McGarret kommer från vinst och fungerar bra med skor som han går med ganska oftast. Är bra på lång distans och vann V75 på ännu längre distans i fjol. Växlas upp till hybridvagn nu och kommer med form så måste räknas.

Ranking: A 12.10. B 13.3. C 9.4.11.2.1.5. D 8.15.6.7.

Avdelning 3.

Se”Gå Kort!”

5 Majestic Man drar mycket streck och har bästa spåret men med bara dryga miljonen på kontot så hade han stått hårt inne även i silverdivisionen. Ett drygt år sedan han vann Klass 1 på V75 så snabbt upp i klasserna under säsongen och jag tror helt enkelt att dom andra två betrodda är betydligt hårdare och därmed är denna klart övertsreckad.

5 ÄR STRUKEN UNDER DAGEN NU!

Ranking: A 3. B 6. C 1.5.10.2. D 6.9.8.

Avdelning 4.

Kallblodslopp i hög klass med 12 hästar fördelade på tre startfållor (efter en tidig strykning) och här kommer omgångens största favorit ut och det finns nog viss chans att fälla honom den här gången.

11 Våler Nikolai är nog helt enkelt lite sämre med skorna på och då kan han torska även detta loppet. Mycket bra form annars och står nu lika start med 12 B.W.Rune som sist stod 20 meter före och plockade ner favoriten till slut då efter lopp mestadels i andraspår den gången så klart bra insats. 10% är klart spelvärt mot favoritens 56% som är i klar överkant. Båda är givna på kupongen men då det är jämnt bakom favoriten väljer jag att gardera med ett par till.

10 Don Viking är loppets mest streckvärda häst vid gardering då han varit bra i två raka segrar varav det sista var i monté. Mycket pengar på kort tid för flera av konkurrenterna och denna är kanske lite mer härdad mot hästar i hög klass. Toppform och nu även kuskplus i Magnus A som även han har kanonform för dagen.

8 S.T.C.Faksen slog ett par riktigt bra norska kallblod vid vinsten av Dubbelkuppen för 200 tkr näst sist. Lite långt mellan loppen nu och kanske behöver ett lopp i kroppen för att vara på topp samtidigt som han fick snabba pengar under hösten och kanske står lite hårt inne på mellanvolten här. Andrahandsfavorit som rankas ner ett par snäpp på dåligt spelvärde men streckas på stora system vid gardering.

5 Gorm är loppets tidiga ledare och då kan han rinna undan men kommer någon av dom mer meriterade tidigt så kan han släppa spets och få ett bra lopp i rygg på ledaren. Bara fyra år men 9/20 och får bra lopp så farlig att räkna bort trots hårdaste motståndet hittills för honom.

13 Järvsöodin är tänkbar jätteskräll med första gången Kontio upp till den här starten. Hänger med i dom mesta tempon och har haft ett par dåliga spår på slutet så räknar med bra insats trots långt mellan starterna nu.

Ranking: A 11. B 10.12. C 5.8.13. D 1.9.6.4.2.7.

Avdelning 5.

Se“Bästa Spiken!”

Ranking: A 5. B 1.6. C 4.11.12.9.8.7. D 3.2.10.

Avdelning 6.

Stolopp med låg klass på hästarna på grunddistansen och även om det är många att runda så tycker jag att bästa hästen på tillägget borde ha bra chans att vinna loppet. Ska man gardera på här så krävs nog många streck då det är öppet bakom favoriten här.

14 Lyckas Cash är den med mest startpoäng i fältet och går alltid med skor så inga problem där. Etta och tvåa i två raka starter på Solvalla i december för Khilström och klart plus att det är fortsatt bästa kusken i fältet. Stefan Arvidsson låter nöjd med formen i intervjuer och det tyder på att hon tränar fortsatt bra så vinstchansen ska vara hög trots utgångsläget. STRUKEN UNDER DAGEN!

1 Hula Hula Sisu ser jag som värsta motbudet från bästa utgångsläget vid voltstart och hon har gått bra i spets tidigare så här släpper man nog inte till någon och då kan hon rinna undan. Två lopp i kroppen och sist var det spets och slut från bricka 8 bakom bilen så det ser upploagt ut för spets coh slut på denna nu när favoriten är struken och det finns frågetecken för dom värsta motbuden.

2 Essie Gonzales är andrahandsfavorit men Melko har haft problem med infektioner i stallet och många strykningar och hästar som stått över på slutet så rankas ner på dåligt spelvärde då det är frågetecken på stallformen.

Ranking: A 1. B 5.13.2.3. C 9.10.12. D 8.7.6.11.4.

Avdelning 7.

Då jag spelar favoriter i femte och sjätte behöver systemet favoritfall i sista avdelningen för bra utdelning och då passar det bra med ett öppet treåringslopp. Där dessutom dom mest betrodda fått tveksamma utgångslägen. Jag väljer att spela med alla då ingen ser chanslös ut på förhand här.

7 Jacoby Keeper är bra och loppets Klara favorit, kusken är lite sämre och såg ut att försöka göra allt för att hästen skulle få mjölksyra sist. Flera speeder i loppet och mycket konstigt kört av Witasp den gången, men hästen redde ut det åt honom. Långt mellan starterna och det sämre spåret gör att han kan bli bortkörd den här gången istället.

10 Ailien Hill har nog minst lika bra kapacitet som favoriten men galopperar lite för ofta för att man ska kunna lita på denna. Bakspår är också kallt i jämnt lopp och det krävs inte mycket för att den ska komma bort från segerstriden. Dessutom ett av två ston i öppen klass nu.

1 Red Hot Roadster är startsnabb så även om innerspåret är dåligt i starten här så kanske man kan hålla upp innersniffen och leda loppet runt om. Blir man av med ledningen så brukar det kunna spricka upp till slut i unghästloppen så det går att vinna från rygg på ledaren.

3 Take It Easy Tour växlas upp med bike nu efter vanlig vagn i voltstart sist. Första gången med Jepson upp och kanske kan han tända till på kuskändring. Bra läge och ska räknas med skrällchans.

6 Appasso är startsnabb och kanske den som kan ta spets från den betrodda hästen på innerspåret. Kan leda loppet hela vägen och var bra som tvåa bakom här betrodda Alien Hill sist.

5 Follow My Lead har bästa spåret och även om det är ett sto i öppen klass så kanske hon kan skrälla då Korpi ofta har bra vinstprocent på framförallt sina unghästar.

11 Call To The Bar vann sist med sparat och Marcus B har ruggigt bra segerprocent som både tränare och körsven så denna räcker nog trots spåret och lite långt mellan starterna.

9 Like A Monster står lite hårt inne och har varit struken sedan sist men fortsatt Djuse upp nu och han var inte långt efter favoriten här sist dom möttes.

Efter ett par strykningart under dagen blir det lättare för favoriten att komma till i loppet och han ska nog flyttas upp i rankingen nu.

Ranking: A 1. B 7.3.6.10. C 11.9.4. D 2.

Stora systemet

Avd.1: 5.7.8.11.

Avd.2: 10.12.13.14.

Avd.3: 3.7.

Avd.4: 5.8.10.11.12.

Avd.5: 5 Global Agency

Avd.6: 14 Lyckans Cash

Avd.7: 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.

1760 Rader som kostar 880 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5.7.8.11.

Avd.2: 14 Bandido Gar

Avd.3: 3 Narold Vox

Avd.4: 5.8.10.11.12.

Avd.5: 5 Global Agency

Avd.6: 14 Lyckans Cash

Avd.7: 1.3.5.6.7.9.10.11

96 Rader som kostar 48 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se