Speltips: V75 Romme 27/2

V75-Omgången

Romme är värd för lördagens V75-omgång och banan är en del av Dalatravet som är ett samarbete mellan Romme och Rättviks travbanor.

Jörgen Westholm är största hemmatränaren men bland övriga 16 proffstränare på banan märks ett par yngre tränare, som stadigt ökar sina siffror och syns allt mer, ibland andra Joakim Elfving och Oskar J Andersson.

Att se upp med är som vanligt underlaget som varit högst varierande under veckan på alla banor i ”mellan-Sverige” på grund av käl-lossning och många banor är dåligt förberedda då dom inte sett till att få bort snön runt banan. Det som gör det svårt för vattnet att rinna bort, (det vatten som tränger upp ur materialet i banan när den tinar,) är att det ligger mycket snö på innerplan, nära banan, så det finns inte utrymme för vattnet då även den snön tinar så det blir snabbt fullt där. I utkant och utanför banan ligger med ofta snö som ska ta vägen någon stans och då det ligger högt upp kan det till viss del vilja ta vägen ner över banan om man inte fått undan det på rätt sätt.

Förra omgången

Blev ganska lång text om tidigare omgångar sist och även nu så inför ett nytt ”avsnitt” här för er som inte orkar läsa allt och vill vidare till tipsen, det gör det kanske lite enklare att hitta, när man delar upp det lite mer.

Förra lördagen blev Maestro Crowe en tänkbar spik efter ett par strykningar och riktigt svåra banförhållanden men han körde galopp två gånger och vann ändå, så veckans rikta värsting-insats där. Appaloosa växte med som sannolik vinnare i sitt lopp men här körde Falsig lite för passivt när han hittade bra position och försökte köra på kortspeed från ett par längder bakom favoriten. Hon verkade inte trivas med att den framför kastade mycket grus bakåt och sedan valde Falsig att gå ut först när ryggen började stanna så tappade tempo där. När favoriten i spets drog upp farten tillsammans med den från rygg på ledaren såg det ut som Appaloosa stannade till men hon höll nog farten och fick fel upplägg helt enkelt så passas igen. I guld körde Disco Volante sitt eget race där framme och drog kanske på sig lite mjölksyra då han eventuellt ödslade lite kraft på vägen även om det inte gick så fort, borde vunnit loppet och vidhåller att strecken bakom var för dyra i förhållande till deras vinstchanser. Visst om man var inne på Eveluate som inte ens tog plats på hela fjolåret så fick man bra betalt men Hawk Cliff och Night Brodde var överstreckade och Zenit Brick blev det galopp för. Garderar man brett ska man ta med Magnus A oavsett vad han kör är väl summan av det loppet. Fick med en av skrällarna i tipsen och spelförslaget i Beartime till 2% när jag skrev tipsen men stannade på ganska exakt 3%. Det var med Jepson upp som åter måste nämnas med respekt och han är den av toppkuskarna som har absolut bäst spelvärde över lag, framförallt på V75, där storra massan inte fått upp ögonen för honom ännu.

Statistik och Spelteori.

Banan har lite längre upplopp än medel med sina 205 meter och bredden ligger precis på genomsnittet. Startbilen har vinklad vinge som ger spåren längre ur lite mer möjligheter att ta sig förbi innerspåren än på banor utan, vilket ger kuskarna lite mer valmöjligheter. Detta återspeglas i vinststatistiken på banan där varken bricka ett och två inte ens återfinns bland dom fem mest vinstrika spåren. 5 är som på dom flesta banorna en bit före övriga där sedan 4 är tätt följt av 7,3 och 6, så ge spåren precis bakom bilen betydligt bättre chans än dom innersta spåren i analyserna. I voltstart är spår ett klart bäst tätt följt av spår sex, dom två ligger en bit före övriga spår.

Bästa Spiken!

I Gulddivisionen fortsätter jag spela 7 Disco Volante 38% som inte blir så stor favorit som sist och många går mot den här gången så spelvärdet blir klart bättre nu med fortsatt hög segerchans. Banan ska vara mycket bättre och även om han var skyldig att vinna sist, då han fick välja tempo själv i ledningen, men tydligen trivdes han inte med underlaget då, så helt andra förutsättningar nu. Det är nog väldigt hög spetschans här med då han accelererar rejält efter en bit och spår en bit ut bakom bilen är nästan bättre för honom så spåret oroar inte. Värsta konkurrenterna i spetsstriden startar båda från spår precis invändigt om honom men det låter som att båda skulle vara glada att få hans rygg och över passande kort distans är det god chans att han rinner undan.

Gå Kort!

I Silverdivisionen sticker ett par hästar ut rejält och det är ett starkt lås med två lägesgynnade ekipage där man får riktigt bra betalt om den minder streckade av dom två skulle slå omgångens största favorit.

5 Algot Zonett 66% är bra men procenten blir väldigt hög så han behöver vända ner lite för att det ska kännas bra att spika och det klart uteblivna spelvärdet gör att jag vill gardera med minst ett starkt motbud över den långa distansen. Bästa spåret på storfavoriten och borde väl vunnit finalen, men den som smet förbi invändigt sist hade mycket tur och fick optimal löpning så kanske ursäktad ändå. Kanske kan bli släppt till ledningen nu och då är det väl över men tvekar man det minsta är det inte alls givet att man får ta över efter en bit så det kan bli lopp utvändigt igen. Med ett tungt lopp till kan han torska igen, även om det är positivt att han får skruva ur brodden fram och vinstchansen är hög.

3 Global Undecided 14% avslutade klart godkänt bakom undflyende Hazard Boko som är väldigt betrodd i Gulddivisionen den här gången, så ner i ordinarie klass för Global Undecided. Är rejält härdad på V75 så även om han går som bäst utan skor så har han ändå V75-vinst med skor. Han är nog nära toppformen då han fått lite speed på slutet med två kortlopp i rad som han skött på bra sätt, men nu är det nog ännu bättre distans för honom.

Avdelning 1.

Voltstart i Klass 1 och då ska väl springspåren räknas tidigt men inte den här gången och jag rankar dom lågt med ett par andra tänkbara spetsbud och bra hästar från dåliga utgångslägen som också räknas tidigt.

1 Ara 12% är den jag tror ska kunna spetsa då Westholm kan sin hemmabana och det är alltid en fördel då man vet vart man ska vara vid vilka signaler och kuskarna timar ofta starten bättre på vissa banor. Spår ett i volten är det bästa här så det är klart bra spetschans och den här kan leda loppet runt om då han kommer hit med sparade krafter i flera av sina senaste starter. Fortsatt bike på är ett klart plus då några i loppet tvingas växla ner på vagnfronten och även om han skulle bli av med ledningen så kan han vinna från rygg på ledaren.

3 Cash Cowboy 16% har bara gjort någon enstaka start i volt då man medvetet valt bort det eftersom han haft lite lätt att stressa upp sig. Startsnabb i autostart och med fortsatt Erik upp så kan det bli spets då han är riktigt bra som kusk i voltstarter och kommer han till ledningen blir han hästen att slå. Han står lite hårt inne på pengarna men duger bra nu när hans tidigare krånglande knä varit bättre och han har kunnat träna på mer. Erik bestämmer under tävlingsdagen om han vill prova med bike i voltstarten men det troliga är att det blir vanlig vagn.

8 Tullibardine Boe 18% är loppets favorit och det är ett helt okej läge med rygg på startsnabb ger det bra smygläge men det är ju mer intressant om en kantboll får ett sådant spår, än favoriten. Det kan bli tredje invändigt och då är det läge att försöka fälla favoriten eftersom det blir chansartat. Kusken är inte så rutinerad men körde lite fler lopp i fjol men till att vinna på V75 är det ett steg till och man ska inte kunna bli favorit på V75 om man inte har absolut överlägsen häst som mindre meriterad körsven. Rankas ner på dåligt spelvärde även om hästen står bra inne i klassen och ska med vid gardering.

12 Power Blaster 14% var riktigt bra vid vinsten i sitt försök i Klass 2 och sedan följde han upp det med fin andraplats bakom omöjliga Demon Ima med ett par tiondelar ner till tredje häst så var det riktigt stark insats i Final av Klass 2. Nu blir han av med biken som han varit så bra i på slutet men det är flera än han som får avstå den och med den fina form han är i nu kan det gå ändå. Spår 12 är bättre i volt än auto och med lite tur kan man komma igenom bra från start och hittar han vettig position kanske han bara är bäst här.

2 She´s Ready 15% har liksom favoriten en omeriterad körsven och det är tufft på V75 och är liksom favoriten ett sto i öppen klass. Bra vinststatistik och bra inställning på slutet och då loppet är öppet räknas också hon men rankas ner lite då spelvärdet inte är speciellt bra.

11 Red Hot Roadster 9% är hemmahäst som kommer med full form och från stallet rapporteras att han känns finare än någonsin efter senaste starten. Sparat vid vinsten och fördel med hemmaplan så ska räknas tidigt trots kallt utgångsläge.

9 Just Celebration 2% galoppen näst sist kom då det blev snävt när han lyfte ut med sen lucka och fortsatt bra form sist med lite spår på vägen. Nu blir det Magnus A och vill man ha en skräll på V75 så verkar det som man behöver strecka honom oavsett vad han sitter upp bakom. På juldagen var dom tvåa tillsammans på V75 så klart kuskplus nu och tänkbar jätteskräll.

7 Artful Deimos 5% nämnde jag tidigt när han skrällde på V75 sist men hamnade då längre ner än jag trodde även om han vann med rejält avslut då. Nu står han stenhårt inne och startade 20 meter före dom som hade tjänat runt 500 tkr i förra starten så klart tufft nu. Kan bli vingel från det yttersta springspåret men skulle han pricka kan han ju komma ner till plankan en bit fram och kanske får chansen att skrälla igen, då spurten sist var av bästa märke över kortare upplopp än nu.

Ranking: A 1. B 3. C 12.8.2.11.9.7. D 10.5.6.

Avdelning 2.

Kallblodsdivisionen och femton hästar på tre startfållor med Fördel Ston i propositionen men har svårt att se något av stona räcka till vinst ändå även om ett par av dom är hårda och givetvis står bra inne i loppet.

13 B.W.Rune 43% blir väldigt stor favorit här trots att det finns ganska stor galopprisk från femtespåret i volten även om det så klart är fördel att det inte startar några från springspår eller bakom honom. Det gör att det kanske inte är omöjligt att få iväg honom felfritt men om värsta motbudet istället får bra start och han själv hamnar på lite vingel så kan det bli långt fram till slut och här är det favorit i fara då det inte ens är givet att han vinner även om han travar hela vägen. Dåligt spelvärde gör att jag rankar ner honom något snäpp men vågar så klart inte plocka bort honom på garderad kupong, då han visat riktigt bra kunnande och form i vinter är han så klart tidig.

10 Roli Eld 27% har varit klart mer spelad än favoriten i båda starterna dom möts i år även om Redén varnat för att han är klart missgynnad av att behöva gå med skor. Klart mer rutinerad i eliten än vad favoriten här är och då B.W.Runde varit gynnad av små fält då han kunnat komma fram billigt så har han inte råd att ge bort många längder till den här när det är fullt fält att runda. Dom har vunnit varsin start och sist vek Roli Eld ner sig men det ska ändå inte skilja så här mycket på strecken mellan dom och klart bättre spelvärde på Roli Eld så ska man ta ställning skulle jag kunna tänka mig att spika honom på ett mindre system.

11 Bellfaks 12% var klart bra som trea bakom dom mest betrodda sist och han är startsnabb så kan komma iväg bättre än favoriterna även nu då han har ett bra tredjespår i volten. Bra stallform så jag streckar J-O Perssons båda andra hästar, förutom favoriten. Årsdebut då för både 11 och 12 så dom går nog framåt med loppet i kroppen båda två.

12 Eld Rask 2,5% fick lite mellansäsong som femåring efter att ha tillhört absoluta kulltoppen som treåring och sedan varit lite sämre under fyraåringssäsongen. Samma kull som favoriten och har sprungit jämnt med honom historiskt sett även om den har tagit klara kliv på slutet. Eld rask visade klar uppåtform sist då han hängde på dom vassaste här med kanske lite sparat i mål så som väldigt lite streckad med fortsatt Magnus A upp är det en intressant skräll.

5 Emil Mollyn har miljonen tjänat och har vunnit över kort distans på 22-tid i år och sprang 1.23,6 över medeldistans i november så med start 20 meter före dom värsta konkurrenterna finns chansen att det blir för långt fram för dom. Han kanske han kan ta sig till ledningen tidigt med bara två 11 och 12-åriga ston på grunddistansen som är ospelade. Trea bakom Troll Solen och Lome Brage sist, där han var klart före bland andra Våler Nikoai i Norge så med dokumenterad form och viss spetschans så måste han räknas med skrällchans här.

Ranking: A 10. B 13. C 11.5.12.4.3.9. D 7.6.8.2.1.

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

5 Hazard Boko 26% har fått bästa spåret så då han utvecklat sin startsnabbhet har han bra chans att kunna svara upp dom två startraketerna utanför. Kommer den precis utvändigt förbi så kanske den släpper till favoriten och då kan man hamna en bit ner invändigt, det finns viss risk att 2 Giveitgasandgo 2% svarar ut alla för att bara släppa till favoriten så det är risk att Hazard drar ’Svarte Petter’ trots bra spår. Dra inte för stora växlar på förra insatsen då jag spikade, för då var det betydligt enklare mot och han avslutade bara i 14-tempo sista 500 så det såg nog bättre ut än vad det var, säger Lennartsson själv. På honom låter det också som att man kan tänka sig att släppa till favoriten, om man kommer till spets, då Disco kan bli het och man kanske inte vill ha det trycket utvändigt. Så det finns många scenarion där han måste ta en eller ett par längder på favoriten sista biten för att vinna loppet och det gör honom överstreckad nu.

6 Västerbo Grosbois 10% har växt in bra i Gulddivisionen vilket han visade då han var före favoriten i mål sist som tvåa. Han har startsnabbheten som sitt bästa vapen och skulle han komma förbi alla invändiga kan han välja ett bra lopp i rygg på favoriten och därifrån brukar ju luckan finnas när Disco allt som oftast drar undan. Bland dom främsta hela tiden på slutet och klart streckvärd till 10% då han går på alla underlag och kanske den av dom betrodda som är minst missgynnad om det skulle bli lite svårare bana, som det kan bli ibland vid aktuell årstid.

3 Zenit Brick 14% är bra i grunden och har några starter i vinter för sin nya tränare och går på kort distans för första gången på flera år så det blir intressant att se. Inga framgångar dom få gånger han testat distansen tidigare men bra spår och kusk nu är positivt men klart överstreckad då många startsnabba i fältet lär göra att han hamnar en bit ner från start trots läget.

12 Evaluate 2% fick ju ett bra spår sist och tackade för det efter att ha suttit fast en del på slutet, men nu är det tillbaka på häxläge och han körs nog väldigt passivt och hoppas på bättre spår till finalerna 27/3 då han dessutom får rycka skorna.

Ranking: A 7. B 5.6. C 3.2.12.8.1.11. D 4.9.10.

Avdelning 4.

Lägsta klassen och här ska det ju vara störst chans att fälla favoriten men den här veckan har favoriten fått bästa spåret med spetsläge så det känns som läge att ha kompletterande spiken här.

5 D.Day Zet 39% stiger kanske lite till på procenten då många inser att han högst troligt kommer till ledningen här, en position som han är obesegrad ifrån efter fyra gånger i den positionen som bekant flest travlopp vinns från. Två lopp i kroppen, Redén tränar och Khilström kör och han går nog framåt med starterna då han var lite vassare med klart bättre tempon redan i andra starten. Är nog en klart bra kompletterande spik i omgången även om inte motbud saknas så ser väl dom lågt streckade ut här att ha ganska låg segerchans och för den som garderar så är väl fyra-fem streck totalt ganska vettigt, men då hamnar man på dom mest streckade.

3 Zeolit 18% kan öppna hyggligt och har varit lite på gång så galoppen sist var tråkig men upphämtningen var av bästa slaget. Första Magnus A upp och tränaren tror att hans häst ska kunna vinna oavsett position, så det låter som han ger klartecken att köra offensivt utvändigt om favoriten. Första utmanare om favoriten kommer bort eller har en sämre dag. Kan också få bra lopp om han blir avlöst utvändigt tidigt eller kommer ner i rygg på favoriten, så har många sätt att komma bra på det här.

12 Global Above All 13% står fint inne i klassen, för tränare och körsven med oerhört bra träffprocent på sina styrningar och träningar. Nu var det bara den här som startade för honom som tränare i fjol men till i år är det några fler på träningslistan som ska ut och året har börjat riktigt bra. Även som lånekusk gör han det ofta bra och har ständigt hög procent trots att han startar mest på sin hemmabana, Solvalla, där konkurrensen är hårdast i landet. Den här har fått ett lopp i kroppen så ska gå framåt med det och han kom ut tidigare än tänkt då han varit så bra i träningen och han lär få chansen trots sitt tuffa utgångsläge.

9 Pacific Kingdom 5% får chansen om nu två andra körsvenner och tränare tror att deras hästar kan slå favoriten från dödens och ser till att tempos hålls uppe. Jepson är expert på att utnyttja andras misstag och kommer han bara igenom hyggligt lär han profitera på om ett par andra turas om att hålla upp tempot utvändigt. Hästen duger i klassen och har varit påpassad på vinnarspelt hela vintern och med första Jepson är det kuskplus nu.

4 Again Kronos 13% har ett bra spår och kommer från vinst men innan det är det många andraplatser trots billigare finskt motstånd för det mesta. Det var andraplatser som bäst även då han var i Redéns regi i Sverige och han stod i lägre än 2 ggr pengarna i nästan alla starterna.

10 Global Wannabe 0,6% har gjort ett par starter i biken nu och det fungerar bra men han kan inte utnyttja sin startsnabbhet så det blir mycket chansartat. Wäjerstens hästar i låga klasser är alltid intressant då dom flesta klättrar fort i klasserna och många har bra utvecklingskurvor i det stallet.

Ranking: A 5. B 3.12.9. C 4.10.6.1. D 7.2.8.11.

Avdelning 5.

Se “Gå Kort!”

2 Sign Me Up Too 7% har 6/6 från spets så taktiken är given även om jag tror att det inte är helt lyckat att gå i spets mot dagens konkurrenter. Upp i klass rejält mot på slutet och förra vinsten var första för sulky sedan 2019 och som bäst var han 2018 då han klättrade genom klasserna, så ett tag sedan han var på topp och det krävs absolut toppinsats för att vinna Silverdivisionen. Visst var det formintryck sist men här har man nog bäst vinstchans om man väljer rygg på ledaren och hoppas på lucka till slut då hästens absoluta signum förr var att han spurtade mycket snabbt gång efter annan.

4 Donners Am 5% har bra utgångsläge och har utvecklat sin startsnabbhet så ska kunna hamna bra på det och håller bra form. Mer lämplig procent nu än då han blivit överstreckad tidigare under vintern men nu ska han kanske gå i vanlig vagn så ingen maxning och Per Linderoth har haft svårt att få till styrningarna fullt ut på V75. 3/48 i vinststatistik som kusk hittills i år gör att man kanske ska vänta med att strecka honom i hårda V75-lopp till formen är bättre.

9 Remarkable Feet 3% kan komma igenom bra med två startsnabba ryggar att välja mellan i starten så kan få ett bra lopp trots bakspåret. Härdad i Silverdivisionen där han vunnit redan i vinter och formen är fortsatt bra.

12 Carat Du Goutier 1% är så klart bortlottad men hästarna som startar från Melkos stall är riktigt bra allt som oftast och den här trivs över distansen. Silverdivisionen vinns från bricka 12 en gång om året på sin höjd men om det blir så att man vill köra i spets där framme med Sign Me Up Too och ett par av dom betrodda kör om dödens så kan det öppnas upp.

Ranking: A 5. B 3. C 2.9.12.4. D 6.7.10.11.1.8.

Avdelning 6.

Försök i Diamantstoet med fullt fält fördelat på två startfållor och då det är många ekipage på grunddistansen kan det bli många att runda för dom där bak och kanske lite fördel dom som står 20 meter före här. Två av dom där bak har dock mycket pengar på sina konton och mött betydligt hårdare så dom ska absolut inte nonchaleras helt.

1 Pappasjonnys Ilse 13% toppas nu med norskt huvudlag och rycktussar som vid V75-vinsten och femteplatsen i finalen efter det. Vingellägen allt som oftast så klart bättre nu med bästa spåret i volten och även om inte Örjan skulle lyckas vända bort dom helt så ser det upplagt ut för att ta över spets tidigt och därifrån blir det hästen att slå med det fina kuskpluset nu.

4 Donna Leonora 20% är loppets favorit så kommer man före min förstahäst och tar över spets är det den som kanske kan rinna undan. Spår fyra i volten är inte helt enkelt så inte alls givet att man kommer helt rätt på det härifrån och favorit i fara även om formintrycket i senaste två starterna är av bästa sorten.

6 Smaragd Norrgård 9% är loppets klara spetsfavorit initialt men här vill man inte köra i spets över lång distans tydligen och man släpper väl till den av 1 och 4 som är först framme, men det blir så klart bra lopp i rygg på ledaren här och då kan man överraska.

5 Krakas 9% står riktigt bra inne på pengarna och har sju vinster på sina 26 starter så med kuskplus nu kan det vara en tänkbar kantboll här.

14 Zooropa 17% svarade ledningen mot Sign Me Up Too sist och gick undan från spets och den drar ju en del streck i Silverdivisionen så mycket enklare mot nu och måste räknas trots läget. Dunder har riktigt bra statistik som både tränare och körsven och i vinter har det varit ännu vassare än det brukar så hög vinstchans nu. Femtespår i volten gör att jag inte rankar henne först då det kan bli väldigt långt fram, men hon är bästa hästen och ska räknas tidigt.

13 Lyx Håleryd 15% har klart mest pengar i loppet och möter inte så många bra som hon brukar stöta på så även om det är många att runda så har hon bra chans. Norskt huvudlag som man brukar ha på henne just vid V75-starter och här är man optimistiska från tränarhåll. Fjärdespår är så klart inte kul och med bättre spår hade jag nog rankat dom två bästa på tillägget före dom där framme.

11 Valborg Merje 7% nöjer sig oftast med att bli tvåa och vinner inte så ofta men är härdad med många Diamantsto-försök tidigare så även om hon står lite hårt inne på tilläggsfållan så kan hon få ett passande lopp och överraska. Hon är startsnabb från alla spår och kommer iväg bra härifrån och nu ör det ryckhuva den här starten till skillnad mot fast huva sist. Hon kommer inte köras offensivt men hittar hon rätt ryggar på vägen så spurtar hon snabbt när man rycker huvan över det ganska långa upploppet.

8 Heavenly May 0,6% är ospelad men med rygg på en av dom startsnabba kan man kanske få tredje par invändigt här och kan den framför svara ut alla skulle man kunna få rygg på ledaren, då hon är startsnabb själv och ska kunna följa ryggen framför. Med sådana löpningar har man sett skrällar förr i den här lopptypen och hon får biken på nu så kanske höjer sig ett snäpp mot senaste insatsen och fortsatt Magnus A upp är klart bra.

2 Follow My Lead 2% har ett spår som kan vara bra om man har en stabil häst men hon är allt annat än det och kan lägga krafter redan i transporten till tävlingarna vilket hon gjorde sist. Går hon felfritt och hittar ett bra slagläge så kan det bli rejäl skräll då hon har hög kapacitet.

Ranking: A 1. B 14.4.13. C 5.6.8.11.2.15. D 12.3.6.10.9.

Avdelning 7.

Bronsdivisionen med bilstart över medeldistans avslutar omgången och här har favoriten fått bästa tänkbara spår bakom bilen men det är upp i klass för honom och ett jämnt och bra startfält så garderingen är nog på sin plats här.

5 Oxidizer 39% är i absolut toppform men går upp i klass nu och även om han ska hävda sig bra i brons så är det mycket begärt att han ska gå ut och vinna direkt. Tippade honom tidigt när han vann sist som en kantboll mot hårt uppsnackade betrodda den gången. Spårtrappa sist då han stod riktigt bra inne och tuffare nu gör att det kan bli lite svårare men har så klart högst vinstchans i loppet och given förstahäst på läge, kunnande och form. Då han är klar favorit blir det trots allt läge att gardera nu då man får bra värdeökning med en överraskning i sista avdelningen på stora streckspel.

7 Global Winner 16% är härdad I klassen och kommer nu med två lopp i kroppen efter vinterträning och var bättre i den sista så kanske går framåt ytterligare med två starter. Tål offensiva upplägg och efter en mellansäsong som femåring har han mycket pengar kvar att tjäna. Var inte trött näst sist vid andraplatsen utan blev tvåa då han inte trivdes på underlaget och inte kunde köras för fullt över upploppet så ett bra underlag ska vara mycket positivt för honom.

1 Showtimejackflower 2% är startsnabb och hade nog vunnit mot Jareth Boko med lucka lite tidigare eller om han valt att svara den. Snabbstart från bricka 8 bakom bilen då och sparade krafter i mål gör att han ska ha bra chans här i den fina formen. Kuskplus nu och han kan svara ut dom flesta här och välja vem han ska släppa till och kan dom få rygg på favoriten så är upploppet längre den här gången om luckan kommer i tid kan man hinna dit om dom framför kört för hårt.

11 Mas Capacity 12% är härdad i klassen som står bra inne på pengarna då han kommer från vinst i försök och andraplats i final i samma klass. Ett par sämre insatser runt årsskiftet men var sedan tillbaka i full form och ska räknas tidigt här.

2 Balotelli Crown 17% står bäst inne på pengarna och har ett bra lopp i kropp efter uppehåll så går nog framåt med det. Från bra spår så ska chansen vara bra till framskjuten placering då han är ganska startsnabb så ska kunna få en bra position.

8 Volare Gar 4% har man siktat mot det här loppet med så tråkigt med spåret. Framspår gör att man ändå ska ladda framåt och det är första gången med bike i Tinters regi vilket är mycket intressant. Riktigt bra statistik för stallet i år och fortsatt Jepson upp som har bra form på sina styrningar för dagen så ekipaget räknas tidigt trots vingelläget.

6 Ready Doc 3% körde galopp från start då det var voltstart och nu åker biken på när det är bilstart igen och han är den med näst mest poäng i fältet så duger så klart om han lyckats ta sig i hygglig form till det här.

4 Young King 2% slog Västerbo Pokerface i november och näst sist slog han med tufft motstånd för klassen och duger bra här från fint utgångsläge. Med flera som är snabbare ut kan det bli svårt att komma till bra i loppet trots fint spår och då han kommer från galopp ligger tränaren lågt den här gången, men kapacitet, kusk och utgångsläge för att överraska.

9 I´ll Fixit 0,5% och 10 Xanthis Coktail 1% är stallkamrater som båda blivit bortlottade men båda har klart nyttig form och duger till framskjutna placeringar med minsta tur med loppet.

12 Dark Roadster 2% kan inte utnyttja sin startsnabbhet här men har en stark avslutning att tillgå och med ett lopp i kroppen efter kortare uppehåll så går han nog framåt även om spåret gör det mycket svårt.

3 Walter På G. 1% vann V75 så sent som på juldagen i vinter och har tyvå lopp i kroppen efter en strykning för sårskada i början av januari. En sådan strykning spelar oftast mindre roll för formen då man inte blir nedsatt som av infektioner och halsproblem mm så det oroar inte så mycket men galoppen sist oroar väl mer och han är ny i klassen så kommer bara med om man tar alla vilket inte behöver vara fel att göra här.

Ranking: A 5. B 11. C 8.2.7.1.6. D 4.10.12.9.3.

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.8.9.11.12.

Avd.2: 5.10.11.12.13.

Avd.3: 7 Disco Volante

Avd.4: 5 D.Day Zet

Avd.5: 3.5.

Avd.6: 1.4.5.6.8.13.14.

Avd.7: 1.2.5.7.8.11.

2940 Rader som kostar 1470 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.3.12.

Avd.2: 10 Roli Eld

Avd.3: 7 Disco Volante

Avd.4: 5 D.Day Zet

Avd.5: 3.5.

Avd.6: 1.4.5.6.8.13.14.

Avd.7: 5 Oxidizer

42 Rader som kostar 21 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se