Speltips: V75 Romme 18/12

V75-Omgången.

Romme är värd för lördagens V75-omgång och banan är en del av Dalatravet som är ett samarbete mellan Romme och Rättviks travbanor.

Jörgen Westholm är största hemmatränaren men bland övriga 16 proffstränare på banan märks ett par yngre tränare, som stadigt ökar sina siffror och syns alltmer, ibland andra Joakim Elfving och Oskar J Andersson.

Banan har lite längre upplopp än medel med sina 205 meter och bredden ligger precis på genomsnittet.

Statistik.

Startbilen har vinklad vinge som ger spåren längre ur lite mer möjligheter att ta sig förbi innerspåren än på banor utan, vilket ger kuskarna lite mer valmöjligheter. Detta återspeglas i vinststatistiken på banan där varken bricka ett och två inte ens återfinns bland dom fem mest vinstrika spåren. 5 är som på dom flesta banorna en bit före övriga där sedan 4 är tätt följt av 7,3 och 6, så ge spåren precis bakom bilen betydligt bättre chans än dom innersta spåren i analyserna. I voltstart är spår ett klart bäst tätt följt av spår sex, dom två ligger en bit före övriga spår.

Bästa Spiken!

I första avdelningen spikar jag igen, när det väl går hem så ligger man bra till inför resterande avdelningar och inledningen den här veckan tycker jag favoriten ska kunna vinna loppet nästan hälften av gångerna. 3 Four Guys Dream 39% har haft riktigt bra form länge nu och vann från spets i ett ungefär liknande klass på lopp sist, då några till och med gått ur Brons. Tävlade riktigt bra på skor och brodd då så klart gynnad av att visat att han trivs på balansen i år där några av konkurrenterna gör första starten för säsongen på tyngre balanser. Här är det perfekt läge för att leda loppet runt om och som sagt inte mycket tuffare än han slog sist, så autostart och bike är klart bra grejer för honom.

Gå Kort!

Kallblodslopp i andra avdelningen där 6 Tekno Jerven 37% blir klar favorit och det är väl ingen tvekan om att det finns hög kapacitet och han är ungefär lika bra som de 20 meter bakom honom. Men galopprisken är oerhört hög och lägger han för mycket eller kanske dubbla galopper så ska kanske ett par av de där bak vara lite hårda då det inte är så många för dem att runda. Höll ifrån sig 9 Bellfaks 23% och Grisle Odin G.L. sist trots galopp. Jag tycker dock att det är bra chans för 11 Tangen Haap 16% även om han gör comeback nu ska han kunna utmana på att han matchats mot eliten och tillhört eliten i flera år så helt annan hårdhet än många andra i fältet. Fördel när man står dubbla tillägg med bara tio motståndare att runda och ska kunna vara i kapp de med mindre pengar utan att det kostar allt för mycket. Tävlar väldigt sällan på skor men för ett par vintrar sedan vann han ett par lopp på Bergsåker med skor och som yngre vann han mycket lopp med skor och brodd så det oroar inte så mycket.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 4-12-7. C 2-9-1-8-10. D 6-5-11.

Se ”Bästa Spiken!”

3 Four Guys Dream 39% spikas då det är oerhört hög spets och segerchans då dessutom spår tre har väldigt bra statistik på aktuell bana, där de två inre spåren är något sämre än på de flesta andra banorna. Motstånd saknas inte så klart och nämner något om de värsta utmanarna i mina och kollektivets ögon.

7 G.K.Justus 17% kommer från försök och final i klassen under så tuffare mot nu och viss risk för att bli hängande en bit även om det är vinklad vinge. Nu blir det skor på så kan påverka lite, tillsammans med tuffare motstånd och läget är han nog lite överstreckad den här gången.

12 Arch Lane 15% är i riktigt bra form och har vunnit 14/24, fungerar på skor och brodd men spår 12 i fullt fällt utan strykningar på V75 är mycket besvärligt. Borde kanske ligga ett par procent lägre på läget då många av segrarna kommit från ledningen och spåret är i princip hopplöst. Nu är det ändå intressant med första gången bike aviserat i 25:e starten, men det kanske man drar tillbaka när man fick så kallt läge så, rankas ner ett snäpp om biken åker av.

4 Helluva Am 6% har varit strax under kulltoppen och kvalat in till ett par storlopp för stona under säsongen så ska duga bra även i öppen klass. Gjort det bra från bakspår på slutet så plus på läget nu och intressant med ny kusk och kan öppna ganska bra, så borde kunna få ett bra lopp. Kanske tesatr man med helstängt huvudlag första gången i nuvarande regi men hon svarar bra på norsken så inget problem om det blir fortsatt det heller.

2 Ara 9% är startsnabb och får kanske ett bra lopp i rygg på favoriten här och ska absolut kunna skrälla och ligger väl där han ska, mellan 8-9% i procenten då det är bra chans för att få rygg på ledaren.

1 Tale Of Jacks 5% var riktigt bra i flera lopp i Klass 2 och Klass 1 2019 men sedan har det gått tyngre och senaste två åren kommer de tre segrarna från breddlopp och 30 tkr-lopp så borde få svårt att räcka här. Framför allt svårt att komma till i loppet då krävs väldigt startsnabbt för ens nå rygg ledaren härifrån på den Romme. Blir nog rejält över men hittar man ut i vettigt slagläge i andraspår eller får fina luckor från kanske tredje invändigt så har han form och kapacitet för att skrälla. Siktas på lopp på hemmaplan 1/1, ska gå med springrem som han bara haft en gång, då han var trea på V75 i Rättvik från samma läge tidigare i höstas.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 11-9. C 5-3-1-2-7-4. D 10-8.

Se “Gå Kort!”

6 Tekno Jerven 37% och 11 Tangen Haap 16% blir mitt lås men favoriten kan vara borta med sin höga galopprisk och Tangen Haap kan behöva ett lopp i kroppen efter uppehåll. Kapacitetsmässigt höjer de sig och att båda ska komma bort är väl inte så sannolikt trots allt.

9 Bellfaks 23% utmanar i så fall så klart och var nära men kunde inte passera favoriten då de möttes sist med liknande förutsättningar och då tog sig ändå den en galopp på vägen. Lite överstreckad även om formen är fortsatt riktigt bra. Med annan kusk hade det varit tidigt även om J-O Persson är bra på sina hästar så ser jag det som plus när han sätter upp proffs.

1 Kalmar 10% drar en del streck på att det ska kunna bli ledningen länge här och de på främre fållan står bra inne på tjänade pengar mot mellanfållan. Vinsten i betydligt enklare gäng och har ingen feeling för att han ska stå mot alla där bak så bara en av många vid bred gardering på det fördelaktiga läget.

5 Tangen Frikk 7% är vass i ljusa stunder och har slagit favoriten även när den gått felfritt, men då stod den här 20 meter före så klart tuffare uppgift nu men aktuell vid bredare gardering.

3 Höstbo Elis 0,6% hade väl slått Kalmar utan galopp sent i loppet, då de möttes i somras och han var nära i mål ändå. Det är nog en bättre häst än Kalmar men hopplöst osäker.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 7-10-3-4. C 9-2-6-12-1. D 11-8.

Klass 2 och då garderar jag allt som oftast och den här veckan är det riktigt jämnt och ovisst så ganska bred gardering är på sin plats.

4 Optimum Bankrobber 24% har ett toppspår men är inte så startsnabb att han kan utnyttja det och är nog inte så mycket bättre än konkurrenterna här. Bike på är positivt men ser honom bara som en av flera och rankar ner lite då det kan bli lite vingelläge då tveksam körsven står för det taktiska upplägget.

3 Gordon Brodde 14% är startsnabb men inte alls att lita på och kännas han inte på topp så släpper man väl ledningen och inte ens givet att han kan svara en startsnabb från en bit ut här. Borde ha bra chans även från rygg på ledaren då det brukar komma luckor i klass 2så räknas tidigt på läge även om det finns viss strul-risk.

5 L.L.Labero 11% har haft bakspår fyra starter i rader och gjort det bra så mycket gynnad av toppspår nu då han kan öppna snabbt bakom bilen. OKB har haft bra snurr på stallet mest hela året och höjt siffrorna rejält både som tränare och som kusk. Då favoriten inte är så startsnabb och Gordon Brodde ibland kan strula kanske den här kommer till ledningen tidigt och stannar där in i mål. Lättas fram från järnskor till aluminium med sula vilket OKB tror ska passa honom och jag hoppas på spets och slut och rankar först.

10 Global Bodyguard 18% drar en del spel som tvåa i strecklistan men har chansartat läge. Tre lopp i kroppen efter uppehåll och går även bakifrån så absolut aktuell trots läget. Ska dessutom gå i bike som han vann från dödens med i somras, med bakspår på kort distans så tål offensiva upplägg.

7 Like A Monster 6% har ett lopp i kroppen efter längre tävlingsfrånvaro men man har siktat hit då han står bra inne i klassen och det ska vara bättre nu. Han ska dessutom gå första gången med rycktussar i lopp vilket man provat i träning med bra effekt. Magnus A får lösa läget och även om han inte är så startsnabb så kanske den vinklade vingen gör att man kör lite framåt för position. Hittar man ner i bra slagläge lär spurten bita bra när tussarna rycks så rankar upp på intressant spelvärde, även om det så klart krävs lite tur från läget.

9 Underbaråsåfin 14% har ett fint smygläge även om 9 inte är ett toppspår som många tycks tro. Var riktigt fin direkt i comebacken sist men klart missgynnad av bakspår då han är startsnabb, så bara en av flera.

Avdelning 4.

Ranking: A 15. B 3-14-2. C 12-7-9-8. D 13-1-5-6-4-10-11.

Försök i Diamantstoet med fullt femtonhästarsfält och här ligger strecken nog ganska rätt så man får ta med många för att kom ner lite i strecklistan så läge att ta ställning för spik kanske.

15 Unique Juni 22% är favorit och har löst tuffare uppgifter än det här, då hon vann i riktigt vass stil i finalen sist, trots att hon fick gå på i fjärdespår redan i början av sista svängen men visade sig starkast still slut. Hade henne som drag då och ensam A-häst i tipsen så det var fint att se henne vinna till över 10 ggr pengarna. Nu blir hon inte allt för stor favorit och visst är det frågetecken för skor då hon i princip alltid går barfota runt om. Hon gick dock en del med skor som unghäst och tillhörde kulltoppen då hon som treåring vann korta E3 med skor och var trea i Stoderbyt som fyraåring med skor så jag tror det ska fungera bra. Mycket enklare proposition nu än vid final-segern sist och jag tror hon bara knäcker de där framme över det långa upploppet.

3 Kabor Boko 16% har flest startpoäng och ett kanonläge i volten så hade Goop kört själv hade hon kanske varit jämnt spelad med favoriten så klart oddshöjande att Jepson kör men inte nödvändigtvis lägre segerchans. Kan spetsa och leda länge som sist men man kanske siktar på rygg ledaren då hon redan är klar för finalen på Solvalla 26/12.

2 Izola Silvåkra 17% vann efter offensiv styrning sist och kanske blir den som får överta om Jepson väljer att släppa. Stark och rejäl så kanske kan vinna även från dödens och räknas tidigt vid gardering. Kanske halvstängt nu för att få henne mer fokuserad så sitter inte förra ganska tunga insatsen i benen nu så bör det vara toppchans från bra läge.

7 LImus LIssi 11% hyllar tränaren kapaciteten i och det får man väl ta på allvar så nu när det blir rejält kuskplus med Örjan från ett springspår ska hon väl räknas tidigt.

9 Loaded Leila 6% gör det bra mest hela tiden och har en stark spurt att tillgå så kan Ulf ge henne bra ryggar lär det bita bra till slut här och Svedbergs stall har gått starkt över lag i år.

12 Green Mamba 13% gör sista starten I nuvarande regi här och kommer med formen nära toppen även om man från tränarhåll inte tror hon ska vara så bra som var innan sina skadebekymmer. Gör säkert ett bra lopp men mellanfållan har det lite problematiskt här, då man bara är två ekipage där och miljonärerna bakom kanske kommer i kapp ganska billigt.

14 Activated 6% står tillsammans med favoriten längst bak men ska kunna lösa en sån här uppgift även om det är lite frågetecken för formen. Kanske tänder till när hon slipper möta ett helt fält med Stoeliten-hästar och märker att hon kan rå på motståndet. Hon kan spurta riktigt vasst om det bara finns hygglig form och Magnus A vann ett tilläggslopp med henne i somras då favoriten här körde galopp, (som mer betrodd från samma fålla).

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 4. C 7-5-2. D 1-9-12-11-3.

Gulddivisionen där det blivit ett par strykningar så bara tio hästar till start och förbättrade lägen för ett par av mina motbud till en väldigt stor favorit.

4 Milliondollarrhyme 61% blir omgångens största favorit men är sårbar då han gärna viker ner sig om han går i spets över längre distanser än 1640 meter. Då är det oklart hur man gör om man spetsar och värsta konkurrenten kommer med fart utvändigt, vill man försvara spets och riskera het häst eller släpper man med omgångens mest streckade. Kanske tar Ulf lugn start och försöker få andra-tredje utvändigt för att gå en stark slutspurt som hästen är bäst på men då blir det med chansartat. Jag streckar så klart men rankar en annan före på frågetecken för distansen och upplägget på så här stor favorit.

8 Milligans School 19% går sällan med skor men har vunnit en del lopp med det också och är en okomplicerad topphäst som gör det riktigt bra varje år. Nedstruken ett spår och med vinklad vinge borde väl Örjan köra framåt och kommer han hela vägen till ledningen så är segerchansen riktigt hög och när det bara är en bra häst mot på pappret så borde det vara hög segerchans även från dödens om det skulle bli så.

7 Snowstorm Hanover 3% är intressant då han visade form och gick förbi Heavy Sound för andraplatsen med lätthet sist, trots att den fått bestämma i spets. Vann efter ett par starter i Redens regi och har han tagit åt sig hans tunga träning mer nu kanske han kan skrälla även här. Magnus A fortsatt upp som vid höjningen i prestation sist. Dessutom lite intressant med lång distans som han inte gjort många starter över men var bra i det här loppet för två år sedan, som fyra och sedermera tre när en viss Propultion vann.

2 On Track Piraten 10% startar på och gör det bra mest varje gång och nu är det väl hans årstid så ska så klart ha viss segerchans. Han sätter dock inte gärna nosen först på äldre dagar och var aldrig segerfarlig sist trots perfekt resa. Kanske gick det lite för fort första biten och med ännu bättre lopp kanske han kunde varit tvåa sa Erik.

5 Queer Fish 0,8% kanske kan spetsa från fint spår för att släppa och få ett fint lopp i rygg på ledaren eller som trea på innerspår för en fin resa. Borde få bra pengar på läge och startsnabbhet och har de bättre en dålig dag skulle det kunna vara en strorskräll med lucka till slut.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 6-10-4-1-12. C 7-2-9-8. D 11-5.

Klass 1 över lång distans med voltstart där favoriten blir ganska hårt streckad och visst ska han duga bra i klassen men så överlägsen är han nog inte. Jag väljer att gardera brett här och kanske streckar samtliga då det finns flera runt procenten på strecken som absolut ska kunna skrälla här.

3 Certainly 41% drar en del streck då han mött hårda kullkamrater och ska stå bra inne i klass 1 då han höjt sedan han kom till Markus B så kommer han till ledningen kanske det bara är över. Inte alls givet att han kommer till spets tidigt heller då han har en del galopper i historiken och sällan startat med voltstart men har ju ett bra spår. Galopprisken och att andra kanske vill köra i spets gör att det ändå är favorit i fara, även om han kan vinna från andra positioner än i spets. Hän är ändå rätt favorit och då det är vidöppet bakom honom är det lite en eller alla som gäller här och jag fastnar för det senare upplägget.

6 Powerbank 11% har ett fint springspår och han låg på lite i dödens sist och blev trött så håller han sig lugn men ändå kommer till spets så lär han väl köra där. Känner man att han blir stressig så kan man tänka sig att släppa ledningen och distansen ska nog fungera då han bara gjort två starter på den och vunnit en.

10 Digital Eye 15% kommer från seger på tung bana med skor där 12 Ribot 1,5% var stor favorit och nu skiljer det väl mycket på de två. Digital Eye fick perfekt lopp medan Ribot fick rejält med tryck i spets och drog på sig mjölksyra. Han har två lopp i kroppen i sin nya regi och kan mycket väl studsa tillbaka från förra loppet och göra betydligt bättre lopp nu. Från bakspåren i volt kan kuskarna bakom båda de här hitta luckor att ta sig fram genom och inte alls givet att de här två är bland de sista efter en bit. De ska ha vettig chans att vinna loppet båda två.

4 Ready Trophy 4% har snävt spår i volten men faktiskt inte kört galopp någon gång på livets 24 starter med en hel del voltstartslopp. Nu är det rejält kuskplus och han vann med skor sist på bra tid trots bakspår. Distansen ska inte vara något problem då han varit trea i Finska Derbyt bakom Macate Match över aktuell distans. Startspåren 9v, 10a, 11a, och tillägg två gånger innan det så kanske bättre spår nu än på slutet för honom trots spår fyra.

2 Digital Lucky 20% är väl en betydligt enklare häst än procenten antyder men kuskpluset är rejält här. Står dessutom lite hårt inne på pengarna så klart överspelad på tidiga kuponger och bara en av många.

1 Devs Definitif 1,5% har bästa spåret, statistiskt så intressant med rejält kuskplus nu och varit helt okej i starter innan förra från risiga bakspår. Bättre än raden och ska kunna skrälla om man hittar rygg på ledaren eller tredje inner då Magnus ofta väljer rätt sätt att ta sig ut på, om det blir chans till luckor på ett eller annat sätt.

7 Casaniva Majo 1% har redan ett par lopp i december med skor och vann lopp tio dagar före lördagens start. Springspår och Mats E upp är intressant även om man tvingas växla ner från biken nu.

9 Profinitif 3% går upp en klass sedan har var trea på V75 för tre starter sedan. Vunnit lopp sedan dess och går framåt för varje start så klarar kanske även där här klassen även om det var över två år sedan han vann lopp före förra starten.

11 Totte C.D. 1% var dålig sist men berodde på något fel i utselningen och man körde passivt så bara att glömma och lite bättre än raden. Rejält kuskplus med Erik i volten men behöver tur.

8 Jaguar C.Boko 0,3% är startsnabb så kanske missgynnad av bakspåret men kan samtidigt följa ryggen på ettan så kanske får tredje invändigt här. Speedig så borde kunna skrälla om luckan kommer. Ett lopp i kroppen då han var bra efter att varit sjuk vid starten näst sist.

5 Amarcord L.G. 0,7% var lite sämre sist och borde hållit lite bättre än han gjorde. Skor på kanske är minus med tanke på senaste insatsen och nu blir det dessutom biken av från snävt spår och här är fokus på att komma i väg felfritt. 7 av 18 bland de två främsta varav fyra segrar i år är klart bra även om segrarna kommer från enklare gäng men inte en jättehård klass 2 så alla kan som sagt vinna här.

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 5. C 7-8-4-10-1. D 3.

Silverdivisionen med ett väldigt tunt startfält efter dessutom ett par strykningar är det bara åtta hästar kvar till start och det är ju så klart tråkigt som avslutande avdelning på V75.

2 Chapuy 39% är stor favorit på tidiga systemen och har väl bra chans att leda loppet runt om så ska väl räknas som klart bäst chans att vinna loppet. Tror att den som är tvåa på strecken kommer att närma sig på procenten så spelvärdet blir bättre på troliga ledaren här. Det kan dock bli tryck på loppet och då kommer väl alla in i matchen, så vid gardering behövs några streck, kanske alla.

5 Eddy West 30% kommer nog i kapp favoriten på strecken här från perfekt utgångsläge och med bra kapacitet för det här loppet. Har haft en bra säsong och kommer med tre raka segrar efter strykning och uppehåll. Fungerar med skor och borde ha hög segerchans här.

4 Dats So Cool 12% är startsnabb men fick ändå bara fjärde invändigt sist och flera startsnabba till den här gången med men inte beroende av lopp på innerspåret då det är enklare mot den här gången. Mest starpoäng i fältet och matchats i hårda gäng på slutet så kan absolut utmana nu när det är lite billigare nu.

7 Dark Roadster 5% är startsnabb och klart fördelaktigt för honom att en invändig har strukits så kan vara med i spetstriden här för att få bra position. Hittar man bara ner bra som är troligt så ska han absolut kunna vinna loppet och skulle favoriten komma bort kanske den här kommer till spets.

8 Zlatan Knick 3% har tänt till i monté i sin nya regi och kanske miljöombyte och annan träning höjt honom ännu mer. Nu kan det bli första gången med bike i 44:e starten så mycket intressant om den vagnen passar och klart gynnad av ett par strykningar och litet fält.

10 Urgent Call 1,4% kommer från seger i monté-debuten och kanske tänder till på ett sånt lopp där han fick vinna i bra stil. Nu blir det bike och norskt huvudlag när det är sulkylopp igen och klart gynnad av ett par strykningar.

1 Vacqueyras 0,8% kan då och då överraska med starkare prestationer och när han var tvåa i Silverdivisionen förra vintern var det efter att fått några bra träningspass när snön kommit. Kanske hittar ny formtopp även i vinter och är van att gå med skor. Ger favoriten en match i spetsstriden men skulle väl bli bäst om man får ett lopp i rygg på ledaren och inte försöker toksvara.

3 Betting Rebel 1,4% har haft svårt att räcka i Silver men det är en riktigt dålig omgång i klassen den här veckan och med litet fält kan kanske till och med den här skrälla från bra spår.

Stora systemet

Avd.1: 3 Four Guys Dream

Avd.2: 6-11.

Avd.3: 3-4-5-7-9-10.

Avd.4: 15 Unique Juni

Avd.5: 4-7-8.

Avd.6: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

Avd.7: 2-4-5-7-8.

2160 Rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3 Four Guys Dream

Avd.2: 6-11.

Avd.3: 3-4-5-7-9-10.

Avd.4: 15 Unique Juni

Avd.5: 4-7-8.

Avd.6: 1-2-3-6-10.

Avd.7: 2 Chapuy

180 Rader som kostar 90 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1500 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se