Speltips: V75 på Momarken i Norge med spelstopp 16:20 den 18/3

Trav Malmö

V75-Tips till Momarken

V75-Omgången på Momarken 18/3.

Den här veckan är Momarken värd för V75 och första hästarna kommer att bli klara för finalerna under Elitloppshelgen, så klart intressant med vanliga STL klass-lopp här. Snäva kurvor så mycket galopper att vänta när hästar som inte vana vid banan gästar den tävlingsdagen. Snäva kurvor ger långa raksträckor och vi har ett norges längsta upplopp här med sina 240 meter vilket är mycket längre än Axevallas (som är längst på 1000-metersbanorna i Sverige).

Video-tips & Andelar.

Tyvärr väljer vi att pausa inspelade tipsen den här veckan då det varit mycket att läsa på och vi hann inte klart till torsdagkvällen då vi normalt spelar in. Försöker få ihop bra skrivet material nu istället då man fått höra lite mer senare intervjuer under fredagseftermiddagen.

Andelsspel är öppna som stänger för inköp redan 15:00 då jag bygger klart systemet efter efter hur många vi blir men landar alltid på 8-12 andelar. Systemet baseras på rankingen här i tipsen där stora spelförslaget är grunden till det systemet. Gillar ni det så hugg en andel där och jag försöker rensa bland medlemmar där så ställ er på kö om det skulle vara fullt.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen är det lägsta klassen och då tre hästar sticker ut kraftigt på strecken och jag tror att dom har betydligt högre segerchans än övriga så är det bra att ta ställning och gå på en här. Jag spikar gärna i lopp där man hamnar ganska nära streckprocenten i rankingen och inte riktihgt hittar någon kul skräll som kan krydda kupongen.

7 Sandokan tror jag är bäst här och kanske inte ens blir favorit då det är skrik på många håll på ett motbud här som trendat kraftigt uppåt under fredagen. Sandokan hade vunnit ‘Margaretalopp’ näst sist vid fritt och ett par hästar från det loppet har gått bra i högre klass efter det. Så fortsatt ner i klass efter det då han var väldigt stor favorit sist men galopperade i starten då från ett lurigt innerspår och kvar i lägsta klassen på V75 är bra för honom. Startsnabb och gynnad av en strykning nu så kan spetsa och leda runt om men kan nog vinna loppet på andra sätt med om det blir aktuellt med annat upplägg.

Gå Kort!

Första loppet är väldigt skiktat med många chanslösa och över lång distans brukar det bli ännu mer utslagsgivande vilka som är bäst och mindre tur spelar in så det är många i loppet som startar i princip utan chans. Jag går mot favoriten i frågan om vilken jag rankar först och tänkbart att spela mot favoriten om man gör lite mindre system men samtidigt borde favoriten gå ner lite i procent så inte alls iskall att strecka. Förmodligen spelar jag med tre streck här som höjer sig, se avdelning ett om varför jag spelar med 12 Ble du Gers, 7 Bransbys Juke Box och 8 Starbec’s A.to Z..

Avdelning 1.

Ranking: A 12. B 7-8. C 9-13-4-10-14-3. D 2-1-15-5-6-11.

8 Starbec’s A.to Z. är stor favorit på tidiga systemen i stayerloppet och gillar distansen samtidigt som man står 20 meter före värsta konkurrenten så givet att det är en vettig chans. Det var insats sist med skoryck då och tränaren är inne på att man kan bli tvungen att köra med skor på lördagen. Man får se hur vädret är och hålla koll på det. Han kommer dock att få lite tappstart från spår två i volten och kommer vara bland dom längst bak tidigt i loppet så det behövs lite tur och procenten är i överkant.

12 Ble du Gers är en klasshäst som tillhör favoriterna oavsett vad han möter när han startar i Norge och kommer med årsdebuten avklarad så går nog framåt med ett lopp i kroppen. Möter enklare han är van att matchas mot så kanske bara är bäst då tränare och körsven bakom favoriten är inne på att man hamnar lika med dom där bak tidigt så borde den här vara hårdare och rankas först av mig. Tänkbar chansspik om procenten skiljer lika mycket närmare start som det skiljer under fredagen.

7 Bransbys Juke Box kommer vi få en höjning på barfotabalans och trivs på distansen och han kanske kan öppna hyggligt från spår ett i sin volt så kan han hålla sig 20 meter före dom två bästa tidigt kan det bli svåra längder att ta in på honom till slut. Står riktigt bra inne på pengarna och tjänade över 600 tkr under förra säsongen så är fortsatt under utveckling.

4 Rittmester Hill hoppas en del på men tror bara det är för enkel häst och visst ser det bra ut när det lyser rött med bike och barfota hit men borde få tufft. Han står hårt inne och tjänade 44 tkr på sex starter under fjolåret och har mött betydligt enklare än nu så måste bli svårt trots försprång.

9 Park View är kanske mer intressant vid bredare gardering då han gjorde några riktigt snabba tider i fjol men han vinner inte så ofta så procenten ska väl vara låg men kanske lite för låg nu ändå.

13 Lionel har hög kapacitet men gjorde bara ett lopp i fjol och har startat igång i år igen så tänkbar skräll om han hittar form här på hemmaplan men kan vara för gammal helt enkelt.

10 Roofie är det en del snack om men spår fyra i volten och oklart om lång distans ens är hans bästa, inga framgångar då han gästat Vincennes och nu är det debut på distans över 3000 meter. Alla segrar i livet tagna över medeldistans.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 3-8. C 1-9-5-11. D 4-10-6.

Se ”Bästa Spiken”

7 Sandokan har ju kuskarna som kört i lopp haft höga tankar om och han är den jag tror mest på då det är troligt att han är före dom två andra betrodda tidigt här och ska kunna köras till ledningen, speciellt efter en invändig strykning. Bra spik där tre hästar delar på strecken och en annan trendar kraftigt uppåt i procenten.

3 Gucci Line är den som många snackar om och håller högt i loppet efter ett bra insats i enklare gäng sist. Visst har jag med sett det loppet och det ser också ut som en häst för högre klasser liksom Sandokan men har inte visat samma startsnabbhet som nog finns i mitt spikförslag här. Nedstruken till bricka 2 så kanske är man lite nöjd med att sitta i andraspår och inte laddar så risk att man hamnar en bit ner i andra spåret.

8 Patrick Palema är en jänkare som fått ett lopp i kroppen på bra sätt i Norge men frågan är om distansen kan passa då han gått korta tidigare men kanske funkar då medeldistans fungerade sist i billigare lopp sist. Spår utanför Sandokan och då kan den här bli över och då det är lika i strecken på tre hästar så är väl den här den som borde ha minst chans av dom tre.

9 Customer As har rygg på den betrodda Gucci Line så kan få bra lopp i den ryggen hela vägen och spurta till slut då han fick lite tung resa till dödens sist och är väl ursäktad för andraplatsen då. Kanske något enklare hästa dom tre bästa här men med fint lopp kan han överraska.

1 Canopus kan öppna bra och kanske kan få rygg på ledaren och därifrån ska man kunna skrälla om det skulle bli tryck på loppet. Upploppet är ju långt så rygg på ledaren kan vara bra position här.

Avdelning 3.

Ranking: A 11. B 4-2. C 1-10-7-6-3-5. D 8-12-9.

11 Castor the Star hade vi som bästa spiken sist när han vann lätt med sparat och jag hade honom som försthäst även gången före då han gick bra i årsdebuten och han är klar för finalen nästa vecka. Det är dock intressant att han kan hinna kvala in till finalen under Elitloppshelgen i samma klass nu, då han står perfekt inne i Brons så tror verkligen man går för det och kanske bara är bäst över upploppet här.

4 Red Hot Roadster är loppets favorit och kanske kan köras för att försöka ta över tidigt från 2 eller 3 i spets men inte givet att han blir släppt till spets här.

2 The Baron vann mot bra hästar med lite tur sist men öppnar bra och kan ta spets här och kan välja om man vill köra i rygg på ledaren igen och det långa upploppet passar till en sådan resa. Lättas dessutom nu med barfota fram.

1 Skate Trix kommer med lopp i kroppen och får ett bra lopp här på innerspåret och har ju vunnit 17/32 totalt och 7/16 i fjol då han körde in 600 tkr den säsongen så missvisande rad på slutet och duger här. Eventuellt barfota runt om och man tror han har klar uppåtform.

10 Anders U.S. har rygg på startsnabba så skulle kunna komma igenom på bra sätt då han kan öppna bra själv så tror inte han är borta trots utgångsläget. Offensiv kusk och hästen fick seger på norska V75 sist efter att målettan diskats och då var det med bakspår på kort distans. Kul skräll i form som jag streckar trots läget.

7 Es Trenc fick spår långt ut men duger bra i klassen och trivs på distansen så ska räknas vid bredare gardering men spåret sätter ner chanserna med flera startsnabba invändigt.

6 A Perfect Dutchess har 3/3 för kusken som vill ladda för spets och tror på bra chans till seger men jag tror det blir tufft. Visst kan hon komma till ledningen om hon blir släppt dit och då vinna men tror inte det blir så enkelt och till 16% tycker jag att procenten är i överkant den här gången och bara en av riktigt många vid bred gardering.

3 Brake Cooling kan öppna snabbt men här borde man väl tänka sig lopp i rygg på ledaren om man kan komma ner bakom The Baron eller spetsa och släppa till favoriten om han kommer tidigt. Viss skrällchans med invändigt lopp om luckor kommer.

Avdelning 4.

Ranking: A 13. B 1-12-11. C 8-4-3. D 5-2-9-14-15-6-7-10.

Kallblodslopp med voltstart och tillägg där 1 Bäcklös Uriel blivit tidig favorit. Han är bra och har bästa läget då han borde hamna i ledningen här och ska kunna vinna loppet men kan också galoppera och ingen favorit att hålla i handen.

4 Ard har en del anhängare och stiger i procenten så inte så kul att gå på och han är bara en av många för mig. Spår fyra i volten är sämsta spåret även i norskt voltstart-system och galopprisk finns. Har bytt regi till stall Hamre inför den här starten men det ska ju inte hända så mycket på ett par veckor men kan såklart tända till på miljöombyte, men man växlar ner från bike till vanlig vagn så klart minus där då kusken säger att han går bäst i amerikansk vagn.

13 Stumne Fyr är bästa hästen som fortsatt tagit steg i utvecklingen och har nu fyra raka segrar och går lika snabbt med skor som övriga går maxade i loppet. Var mycket långt före Ard i mål sist när dom stod lika start och det behöver inte skilja så mycket i starten på dom nu heller då Ard fick spår fyra i volten och går i vanlig vagn. Tränaren säger att hästen är bättre än någonsin och segrarna på slutet har tagits lätt, Stumne Fyr är nog huvudet högre än övriga här och ska ha lite högre segerchans än procenten antyder så jag tar ställning och spikar trots tillägg mot bra hästar.

8 Brenne Røn vill man köra i ryggar och hoppas väl kunna få rygg på Bäcklös Uriel om den kan hålla spets och då får man bra lopp. Han har tjänat sina pengar snabbt på slutet och möter allt tuffare motstånd nu så borde bli tufft men med rygg resa och tur med luckor kan det gå så klart i fin form.

11 Grislefaksen G.L. och 12 Todin har båda matchats mot eliten en längre tid och den förstnämnda tjänade över 700 tkr under fjolåret och gör intressant årsdebut här, jans ska matcha alla i loppet men kanske behöver lopp i kroppen. Den senare tjänade nästan en miljon i fjol och har ett lopp i kroppen nu så säkert bättre nu och är snabbare än hästarna på start så serveras han fin resa kan han slå av vem som helst över det långa upploppet här. Båda är klart streckvärda om man garderarloppet.

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 6-1. B 4-12-9-11. D 5-3-7.

Tråkiga strykningar då man räknat fel på intjänade pengar så dom hamnade fel i spårtrappan och man plockade bort dom så väldigt klantigt att det gick så långt som till att startlistorna var klara, det borde man upptäckt tidigare.

1 Kashmina B.R. är mycket startsnabb och många går på henne nu när det dessutom blir skoryck runt om hit. Visst kan hon leda loppet runt om men det är en spårtrappa där dom med bakspår har det dubbla på sina konton och jag brukar bli försiktig när man får favorit från innerspåret i den här lopptypen. Är inte favorit ännu men alla verkar landa i den här som förstahäst så tror hon blir favorit när loppet går. Jag är inte ens säker på att hon kan svara spets från innerspåret och det kan gå riktigt fort in mot svängen här.

6 Infinity Sisu är tidiga favoriten så därmed trendar ner på procenten men är riktigt bra för klassen då hon matchas mot kulltoppar förra säsongen då hon var tvåa i sin semifinal till Breeders Crown i höstas. Årsdebut nu och spår en bit ut så kanske lite chansartat så kanske favorit i fara här.

2 Ballerina Indika har gått oerhört bra i amerikansk vagn där hon vunnit tre av fyra försök i den vagnen och där hon bara var fyra spetsade hon i snabb öppning mot invändiga Drill och Match’em i en STL-final i Klass 2. Vunnit ett försök i den klassen och alltså hävdat sig bra mot hingstar och valacker så lär duga bra här. Tvåa i comebacken sist från hopplöst läge i vanlig vagn och det lyser inte rött om bikepluset här. Klart tänkbart att hon spetsar och leder loppet runt om även om den invändiga med är startsnabb, men tänkbart att man tar rygg ledaren om man ser att det inte går att komma förbi.

Kan som sagt bli rejäl körning i loppet och det kan öppna upp det med många trötta ben till slut över det långa upploppet och då kommer hårdare hästarna in i matchen trots sämre lägen och det är litet fält så inte många att runda och jag målar på rejält då det är svårt att se vem som får bästa loppet.

12 Precious Lane har gjort V75.starter hela vintern och står riktigt bra inne i spårtrappan här med dubbla plånboken mot troliga favoriten från innerspåret där framme och med bara 9 hästar kvar att runda borde chansen vara god för skräll här.

9 Beawinner har rygg påstartsnabba och kan få bra position tack vare det så ska räknas trots bakspåret och tufft mot. Galopp två gånger i rad på V75 innan det var bra avslutning i enklare lopp sist och tror absolut att den här duger bra här.

5 Nelson Bright Eagle är snabb och kommer med två lopp i kroppen hit och körs av duktig körsven så ska räknas från toppspår nu och det låter uppåt även om man vill ge henne ett rygglopp.

4 Magical Mile har startat på en del och är igång till skillnad mot några av konkurrenterna. Nu är det äntligen ett bra utgångsläge efter mycket tilläggslopp och stort kuskplus från toppspår brukar innebära skrällchans även om inte vinner lopp så ofta.

3 Chloe’ Degli Dei skrällde sist på V86 och var bra från bakspår på kort distans och går säkert framåt med loppet ytterligare, bortglömd igen. 7 Listas Marion är stark och rejäl och fäller nog många till slut här, mött tuffare så duger. 11 Kim B.R. kvalade in till norskt Sto-Derby i höstas och gjorde inte bort sig där från hopplöst läge och ska stå bra inne i klassen. Årsdebut men låter som man har förhoppningar hit.

Avdelning 6.

Ranking: A 2. B 7-9. C 4-3-1-5. D 6-10.

2 Stoletheshow är väldigt stor favorit i sin comeback här i Gulddivisionen där man kan kvala in till Guld-final 20:e maj i Gävle. Inte givet att han bara vinner det här men ganska stor chans då det handlar om en riktigt topphäst som förmodligen siktas mot dom allra största loppen i norden i sommar. Bra chans att vinna loppet men kanske inte riktigt så hög chans som kollektivet tycks tro här. Runt 70% är högt. Given A -häst eller utgång men är inne på att gardera.

7 Dark Roadster gillar jag då det handlar om en topp-spurtare i ett litet fält här så borde sitta hyggligt på det trots annars risigt utgångsläge. Han utrustades med ryckhuva för första gången sist och den åker på igen och ska dras lite tidigare är planen då han ska få tid på sig att vakna till ordentligt. Lättning i balansen med barfota fram är optimal balans för honom och det har gett riktigt bra effekt vid ganska få tillfällen tidigare. Jag räknar med absolut toppchans här, md hans vassa spurt på det här passande upploppet.

Bo Westergaards duo gör årsdebut här i 3 Seven Nation Army och 9 Floris Baldwin som båda ska behöva lopp i kroppen för att vara på topp men han båda går i princip maxade i balans och utrustning direkt så den av dom som får bäst lopp borde ha chans. Han hoppas nog kunna matcha båda i dom större loppen i sommar och har förhoppningar inför säsongen. Han tror att Floris Baldwin är närmast formen av dom två och det är intressant då han gjorde sin sista start 29/12 i fjol vilket också var debuten i Wetergaards regi. Nu har han ett par månader till med omlagd träning. Han är klart mest intressant trots bakspåret, då han ändå har rygg på favoriten och det är så litet fält efter en strykning att det blir svårt att hamna allt för illa på det. Procenten är tilltalande, men vid fyra-fem streck åker båda med på lappen.

4 Readly Lavec har varit igång i vinter och vunnit lopp nere på Cagnes sur Mere men i lägre klass så klart och debut i guld nu. Men kommer ju med lopp i kroppen från Vincennes medan flera av dom värsta mot gör årsdebut och då kanske det kan gå från ett toppspår.

1 Z. Boko “kommer att ladda vad som går och vill köra i ledningen” säger tränaren och körsvennen till den här som gått bra i vinter. Jag har svårt att se det räcka men det ställer till det för favoriten som inte lär få bluffa bort något och måste kanske göra loppet utvändigt om den här. Skulle favoriten komma bort kanske Malmins häst kan rinna undan från ledningen om ingen vill göra jobbet här.

5 Sam the Man kommer från Frankrike-äventyr och är ny i Kim Pedersens regi där man aviserar passivt upplägg så inget för spelarna men kan komma bra på det från fint spår så kul att se hur han går i regi-debuten inför kommande starter.

Avdelning 7.

Ranking: A 7. B 4-2. C 5-12-10-6-1. D 3-8-9-11

Tidiga favoriten 2 Mercenary är väl ingen riktig hjälte och inget att gå på rakt ut på V75 men barfota runt om nu blir rejäl höjning, det var det förra våren och sommaren då han gjorde många bra lopp utan skor. Dessutom rejält kuskplus här men Mats E upp så omöjligt att plocka bort den här på några streck.

4 Thai Targaryan är snackisen som stiger på procenten i det här loppet då Frode sagt att det är hans bästa chans för dagen som kusk och då kör han ju ändå egentränade Stoletheshow i Guld till 70% så betyder ju att han håller den här högt. Hästen står bra inne i klassen det blir maxat med bike och helstängt huvudlag och om banan är bra blir det ytterligare lättning i balansen med barfota runt om. Han kan öppna bra och kanske kan komma till spets och då är det bra chans.

5 Trefilov tände till rejält i amerikansk vagn sent i höstas och nu är det årsdebut men han ska vara väl förberedd efter att behandlats efter förra starten. Han har gått bra direkt efter uppehåll tidigare och får man samma effekt av biken som vid första gången så går ingen säker här.

7 Kentucky Lobell var riktigt bra direkt i årsdebuten sist och ska vara en bra Klass1-häst som garanterat går framåt med loppet då det var första starten sedan oktober och ändå vann han enkelt i fin stil från dödens. Nu blir det dessutom amerikansk vagn på och det är ett plus så klart. Han tål ju en del jobb och skulle han inte komma ner på bra sätt i banan är det bara att köra fram och ta dödens och bevaka fältet därifrån. Hög segerchans.

12 Keystone Cash har häxläge men det långa upploppet gör att en del kan hända till slut och med snäva kurvor kan fler galoppera i loppen med än normalt så har man tur kan det gå. Han har absolut visat fart i benen som räcker i Klass 1 men kanske behöver loppet i kroppen då han inte startat på ett par månader, men ska vara riktigt väl förberedd och man har inte gett upp på förhand med den här.

6 Jonathan Bank A.B. kan öppna snabbt och går maxad här så ska kunna överraska från kanske rygg på ledaren eller om han glöms bort i spets om han skulle hitta hela vägen dit. Bra i årsdebuten vid seger och sist var banan opassande för honom så bara att glömma det loppet.

1 Maquavit E. är startsnabb och kanske den som kan få rygg på ledaren så viss skrällchans finns med lopp på innerspår hela vägen.

10 Bad Manner var bra sist som trea i tuffare Klass 1-försök. Det blir första gången i bike sedan oktober då han gått en del riktigt montélopp sedan dess och bara gått för vanlig vagn dom tre sulkylopp han körts i sista månaderna. Intressant med amerikansk vagn och han verkar ha tänt till lite av monté-loppen han gjort och gick bra för sulky sist. En procent är väldigt lite procent och tror absolut att han har högre segerchans än så.

Stora systemet.

 1. 7-8-12.
 2. 7 Sandokan
 3. 1-2-4-10-11.
 4. 13 Stumne Fyr
 5. 1-2-3-4-5-6-7-9-11-12.
 6. 2-7-9.
 7. 2-4-5-7-10-12.

2700 rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet.

 1. 7-12.
 2. 7 Sandokan
 3. 1-2-4-10-11.
 4. 13 Stumne Fyr
 5. 1-2-4-6-9-11-12.
 6. 2 Stoletheshow
 7. 2-4-7.

210 rader som kostar 105 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se