Speltips: V75 Örebro 30/4

V75-Omgången.

Lördagens V75-omgång den här veckan avgörs på Örebros travbana. Örebro har lite kortare upplopp med bara 175 meter och har varken vinklad startbils-vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter här. På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen på alla distanser, än genomsnittet av landets banor. Snabbloppet i högsta klassen som ligger som sjätte avdelningen är det många som jagar Elitloppsbiljett i så räkna med att det kommer gå undan hela vägen där.

Bästa Spiken!

I avslutningen är det fullt fält i långloppet Örebro Int´l som är ett grupp 2-lopp med 400 tkr till vinnaren. Förra årets vinnare har bra chans att försvara sin titel i år då 13 Moni Viking 38% kommer med ett lopp i kroppen där det blev allt annat än optimala förutsättningar sist. Massor av omstarter och en halvtimme förskjuten start den gången där han stod med 60 meter tillägg, skor på och passivt upplägg i årsdebuten. Nu blir det barfota runt om så även om det är mycket tuffare mot nu så tror jag han är så pass mycket bättre nu och vinner loppet. Tränaren säger han är lika bra som i fjol när han vann det här loppet åkandes och blev förhandsfavorit till att vinna Elitloppet i fjol.

Gå Kort!

I Stoeliten är det sällan det skräller och även om den stora förhandsfavoriten blivit struken är det troligt att någon av de betrodda vinner. Den som var två på strecken på tidiga systemen får många extrastreck så given att gardera eller gå mot som överstreckad. 11 Marion Fouty Bon 23% blir ganska stor favorit med en del sxtrastreck men har bakspår och får nog för mycket streck. Hon är bra och kommer med ett lopp i kroppen så omöjlig att ta bort men gardering är på sin plats.

5 Miracle Tile 17% lär väl stiga på stricken med då hon är givna spetsbudet nu när favoriten är struken. Den här gången finns ingen vettig att släppa till så man kör väl i ledningen och från spets ska hon vara förstahästen på bättre spelvärde än favoriten.

1 Caramel Club 5% blir tredjestrecket som kanske kan få rygg på ledaren och i stoloppen brukar det bli luckor. Den här är en absolut kulltopp med nära två miljoner tjänat på sju segrar på 15 starter så måste tas på allvar från Gocciadoros stall.

Avdelning 1.

Ranking: A 11. B 4-6. C 3-8-9-5-2. D 1-10-7-12.

Voltstartslopp i Klass 1 där 11 Napoleon Cash 24% blir favorit tros bakspåret och ska så vara då han står för klassen i gänget. Kan vara bra med bakspår för honom i voltstart och Jepson brukar vara vass på att hitta positioner i starten så given ett i rankingen trots bakspår, då det är lagom procent på den här.

4 Hefner Am 8% har gått barfota runt om vid tre tillfällen och kört galopp alla tre men är han mer mogen att klara av det nu tror man på rejäl höjning utan skor. Lurigt spår men står bra inne i klassen och måste vara långt framme felfri här.

8 X.Tour 5% har fint smygläge och absolut toppform så även om han står hårt inne i klassen så ska han kunna skrälla med rätt resa. Rygg på startsnabba 1 Crank 1% som har bästa läget och kan välja vem han vill släppa till. Visst har det varit i enklare gäng han vunnit men från rygg ledaren ska han kunna överraska.

6 Castor The Star 18% har bästa springspåret och får väl ta över ledningen av Crank men kan kanske ta ledningen av egen kraft med. Ny i klassen men från spets på Örebro är segerchansen hög men tror många vill köra offensivt i loppet och då kanske han inte får sitta i fred någon gång så inte givet att det blir lugna gatan även om han kommer till ledningen enkelt.

3 Broadway Sun 15% har höjt sig på barfota och bike så litet minus att han blir av med den vagnen men fortsatt barfota runt om här. Lite tuffare mot nu så klart men från bra läge och från stall i absolut toppform i övrigt så måste segerchansen vara ganska hög.

9 Velten Swarovski 6% har missvisande rad på slutet och kanske kan gå med bättre med körspö men Rennesvik som serverade styggt lopp åt honom sist är ju fortsatt kallt mot många proffs här. Hästen är dock bra nog slå alla här med lite tur, då han går hela vägen.

5 Brunello Hall 2% står bra inne i klassen och har framspår nu i stället för många bakspår på slutet och det är fortsatt barfota runt om som han vann på sist. Kommer med full form och hittar man ner i banan kan han skrälla då han ska bli lite lugnare i starten med kanske norskt huvudlag den här gången.

2 Humble Man 3% galopperade på barfotan sist men det berodde på att vagnen var för trång enligt Bergh och han får annan vagn den här gången så här kan vi få första riktiga barfotaeffekten.

Avdelning 2.

Ranking: A 8. B 2-7. C 3-6-4-10-1-9-5. D 11-12.

8 Kentucky River 28% lär köra offensivt då man ändrar en del med huvudlaget för att försöka få honom felfri den här gången. Var jättefavorit från bakspår sist på V75 och inte alls lika hårt streckad nu och måste rankas klart först som ensam A här. Häst för de stora fyraårings-loppen i år enligt stallet. Många spikade sist men nu är det klart rimligare procent så inte fel att gå på honom i annars öppet lopp.

3 Ruger 23% är nära favoriten på strecken och var betrodd sist trots bricka 12 men galopperade. Startsnabb och vunnit 4/6 i år så bra chans att spetsa från fint utgångsläge här men det kommer några snabba ute i spåren och inte alls givet att han håller ut samtliga här. Det kan kosta lite att försvara eller ta sig till ledningen och då kan det sitta i benen över den dryga distansen så tycker att spelvärdet på honom är lågt. Speciellt då det finns viss galopprisk och han kommer från galopp.

2 Conch On Inn 4% står perfekt inne i klassen och har delvis matchats mot kulltoppar men räckte inte till då, när det blivit galopp i de mer penningstinna loppen. Har vunnit 5/6 felfria lopp och måste ha bättre chans än den låga procent han är spelad till från fint utgångsläge.

7 Cornerstone 12% visade höjning sist är startsnabb efter en bit och här blir det första gången med balansen barfota fram. Vingelläge men bra med Mats E upp och distansen passar.

4 Bowler Day 13% är kanske lite överstreckad men läget är bland de bästa och han är obesegrad i år efter tre starter så kommer med full form.

6 Bradbee 7% är startsnabb så när man siktat hit på hemmaplan är det nog ordentligt påställt och det borde bli full laddning. Kan man ta sig förbi Ruger första biten stiger chanserna men räknas även om han kommer ner i bra slagläge. Man har provat rycktussar i jobb så det blir det första gången i lopp nu.

10 Nils Zonett 3% går nog framåt med urkörare på 13,0 full väg ute i spåren och inte konstigt att det inte gick att ta något. Lång distans och lite mer fart i benen gör att han ska kunna skrälla här.

5 Notorious Zon 0,5% är startsnabb med bike på så och var tvåa på V75 sist som o-spelad med vanlig vagn. Nu ska han dessutom lättas från jättetunga skor till aluminium runt om. Tänkbart att han hittar rygg på ledaren från toppspår.

1 Livi Power 5% blev fast med rubbet sparat sist och får bra smyglopp igen så med rejält kuskplus kanske man skrälla om luckorna kommer den här gången i stället.

9 Forcebewithyou 2% kan ha tur och komma igenom hyggligt från smygläge. Han tål distansen och kommer från formstall så även om han går upp rejält i klass kanske han kan överraska då det finns viss galopprisk på flera av de betrodda och han går hela vägen.

Avdelning 3.

Ranking: A 5. B 11-1. C 7-9-3. D 4-8-10-2.

Se “Gå Kort!”

11 Marion Fouty Bon 23% kommer bli för stor favorit då 6 Sister Sledge -STRUKEN- är borta från loppet. Hon är bästa hästen men bakspår på Örebro mot bra häst i ledningen är inte helt enkelt och garderingen är på sin plats.

5 Miracle Tile 17% rankas etta på spetschansen och har slagit rutinerade ston i Sverige tidigare, inte minst i Sto-EM i fjol för en miljon kronor i förstapris.

1 Caramel Club 5% är Gocciadoro-tränat som gör comeback här och kan få loppet i rygg på ledaren.

7 Iceland Falls 2% har fått hårdhet efter segrar både på Vincennes och Cagnes Sur Mere och gick bra över lång distans sist men kördes för sent. Alla ville vara i andraspår så hon satt långt ner i kön men gick 10-tempo hela sista 800 så fortsatt formbesked och tätare starter nu. Nedstruken ett spår och fortsatt Magnus A upp gör henne tidig vid bredare gardering som i princip o-streckad.

9 Carna Sensei 5% är väl inte riktigt på nivå med de bästa här men fick sparat sist och går in i mål så med lite tur med loppet ska hon kunna skrälla från smygläge.

Avdelning 4.

Ranking: A 5. B 13. C 11-12-14-3-2-4-7-8-1. D 9-15-6-10.

Försök i Diamantstoet där jag tycker favoriterna är överstreckade och rankar ett par andra klart före. Då jag tor favoritduon måste rekordsänka rejält för att ha chans här kan det vara läge att ta bort båda helt och spela med några få andra streck, alternativet är att ta nästan alla hästar.

2 Kentucky Derby 22% var bra i biken sist men växlas så klart ner där nu. Spets-vunnit på Romme och Eskilstuna i höstas och breddloppsseger innan det så tuffare mot den här gången och favorit i fara. Visst kan hon kanske få ledningen men inte lika ofta ledaren vinner den här lopptypen som många andra klasser och tiderna måste pustas rejält för att matcha de bästa här.

4 Iris Sisu 20% är intressant kuskbyte på men också hon möter hårdare nu och spår fyra i volten är chansartat. Bortvald ändå och bara sex lopp innanför västen. För hårt streckad och mer intressant med stallkamraten som tränaren kör själv i 12 Minnucci Zon 7%. Spår tre i volten på bakfållan och hon är startsnabb så kommer hon ner en bit fram i fältet blir hon tuff i spurten. Har vunnit ett par försök i Diamantstoet i höstas och har ett lopp i kroppen nu så har nog bättre chans än stallkamraten.

13 Cash And Carry 10% är mycket tidig för mig trots spår fyra på volten men hon verkar travsäker men öppnar inte fort i volten så kanske hamnar bland de sista. Hon borde dock tåla att gå en rejäl repa mot det här motståndet då hon varit ute mot betydligt hårdare motstånd än det här tidigare. Stort plus med barfota runt om i comebacken och hon går bra efter tävlingsfrånvaro då hon är uppfräschad och tränat bra inför den här uppgiften.

5 Katherine S.H. 15% är min förstahäst i loppet då hon såg väldigt fin ut i avslutningen i regidebuten sist. Det var dessutom första gången barfota i första starten på många månader och måste vara mycket framåt med loppet i kroppen. Viss galopprisk från spår fem så klart men felfri kanske hon bara är bäst. Tvåa bakom Cornerstone sist som är betrodd i Klass 2-loppet tidigare, så fördel med bara ston i rätt klass mot den här gången.

11 Unfair 9% gick liksom stallkamraten en 13-tids som två sist och har ett fint spår i volten på tillägget. Två lopp i kroppen Rikard N får chansen igen som hon gick bra för sist. Sak gå framåt med loppet då hon varit lite sjuk mellan två senaste starterna så strong att vara två på V75 utan att vara på topp sist.

14 Vilja T.Y.C. 3% har startat på V75 hela vintern och kört galopp i finalerna så inte fått med sig så mycket pengar sedan den överlägsna vinsten i januari då jag spikade henne i tipsen. Nu fick hon ett riktigt lopp i kroppen sist så går nog framåt med det men spår fem i volten och en del galopper där många rycker skorna och fortsatt går med skor gör det så klart chansartat.

Avdelning 5.

Ranking: A 4. B 2-1. C 3-5-7-8-10. D 11-9-6-12.

Brons och även här känns det helt fel-streckat, visst ska det var jämnt mellan de fyra mest spelade här, fyra hästar höjer sig men jag tycker det ska vara annorlunda streckfördelning inbördes.

5 Hipster Am 29% är märklig favorit här men visst det är fint utgångsläge och han är startsnabb som gjorde det bra första gången i bike sist. Nu är det upp i klass och Brons är tufft inte minst den här gången. Rankas fyra på dåligt spelvärde som favorit som ny. Klassen mot härdade tuffingar.

1 Zorro Wind 25% förordas av många men har inte startat sedan i juli och måste vara kraftigt frågetecken för formen här. Dessutom inte alls så startsnabb att innerspåret ska vara någon vinstlott för honom här och kan bli över. Han liksom favoriten går upp från försök och final i Klass 1 så här vill jag se mer innan man köper honom rätt av som delad favorit.

4 Eros Zola 16% är härdad i klassen och var favorit i Brons från spår 12 på Örebro redan i höstas och kommer nu med ett lopp i kroppen. Då blev det passivt upplägg där han hade chansen att ta dödens men satt fast med rubbet sparat som jämnt spelad med Orkan Von Haithabu. Han är stenhård om Flemming väljer att ladda eller köra offensivt tror jag han är bara bäst här. Från spår där han kan välja upplägget är det en kul chansspik i annars jämnt lopp bakom.

2 Kimi Di Quattro 15% har hunnit vinna Brons-lopp redan i år och står bra inne i loppet från fint läge. Han är startsnabb om Markus vill ladda kan han vara ledaren här. Skulle han släppa till favoriten får han bra lopp i rygg där så kommer luckan är han bättre än favoriten och tar nog ner den till slut om han kommer ut i tid. Kan köras i spets med över den korta distansen om man kanske sätter på ett helstängt huvudlag. Inte säkert det åker på men om det skulle bli så kan det vara tänkbart att låsa loppet på 4-2.

3 Joe Frazier Boko 3% är sjukt lågt streckad från toppspår och med visad form. Nu blir det första gången i bike i 50:e starten.

7 Tom N´Jerrydiamant 4% var favorit i Brons innan han blev struken sist mot Orkan Von Haithabu och Eros Zola men totalt ospelad nu, även om han var felaktig favorit då så är han nu för lågt streckad. Flera av Nimczyks hästar som ströks den perioden har varit riktigt bra direkt efter kortare uppehåll så den här är nog klart understreckad. Kul skrällbud vid gardering då han är startsnabb från öppet spår.

10 Georgia Am 0,5% trodde jag hårt på i förra starten och Emilia var cm från ledningen och hade då haft en seger i raden men det var galopperande hästar mellan som störde och hon fick nöja sig med rygg på ledaren. Massor sparat och visst är det tufft för ston i Brons men fint formintryck på slutet och hon går bra i biken så det finns visst värde till en halv procent.

8 Readly Lavec 3% är en derbyfinalist från i fjol och avslutade säsongen i flera stenhårda lopp och i rätt klass nu. Ett lopp i kroppen och barfota runt om men kanske behöver något lopp till för att vara på topp och det är vingelläge här.

11 Shapes 2% är bra i klassen men bortlottad och Goop ligger lågt.

Avdelning 6.

Ranking: A 3. B 4-8-2. C 5. D 9-10-1-6-7.

Gulddivisionen över 1609 meter och här vill så klart flera köra för Elitloppsbiljett så räkna med bra tryck hela vägen på loppet.

4 Önas Prince 54% är säkert bättre med loppet i kroppen och tiden var snabb men på Färjestad går det någon halv sekund snabbare för alla och tror absolut att många i det här fältet hade gjort om den insatsen han svarade för sist. Om han kommer till ledningen enkelt blir det kanske svårt för övriga att ta längder men tror inte det är så enkelt det kan både bli svar och rejält tryck hela vägen och till långt över 50% är han överstreckad och spelvärdet är dåligt. Bara en av flera här.

3 Brother Bill 22% har spår invändigt om favoriten och är året äldre och matchade eliten i fjol och där har ju inte favoriten varit ännu. Jag tror absolut att sida vid sida kan Kontio hålla ut favoriten och ta ledningen men frågan är om han vågar ladda efter galoppen redan innan bilen släppte sist. Kontio brukar våga! Kan göra att det kostar mycket för favoriten att komma till spets men kan också själv leda loppet runt om. Kan vinna från rygg ledaren, ledningen, dödens eller andra-tredje utvändigt.

8 Beads 10% kan både öppna och gå i spåren tror Frode och här ska man försöka få till en stark insats för att få en Elitloppsbiljett. Då blir det inte backa ner i kön och köra invändigt. Nu kan ju dödens redan vara upptaget men skulle han hitta ner i slagläge kan det här vara en kanon. Till under 10% chansar jag gärna och betalar för ett streck på honom för är han riktigt bra direkt så lär vi inte se honom som nära singelprocentare igen.

2 Mindyourevalue W.F. 3% lär vara bra då man ska stänga in honom lite mer i huvudlaget hit. Han har fått omlagd träning och ska vara mycket rappare nu så här räknar man med riktigt bra prestation. Han lär syna dödens tidigt om det är ledigt där så med loppet i kroppen och offensivt upplägg ska han räknas som o-spelad.

5 Diamanten 4% hade inget svar i spets sist men han är nog bättre på kort distans och kan öppna bra så kan komma ner i bra slagläge och få fint lopp i draget från toppspår här.

9 Hazard Boko 1% blir det första gången kombinationen barfota runt om och bike i 71:a starten för att få upp farten i honom lite mer. Blir det rejäl körning där framme och mjölksyra på många ben och ett par galopperar bort sig kanske han kan skrälla men bara med jättemycket tur. Samma gäller för 10 Summit In Sight 2% som kan gå lika fort över full distans som på kort och därför får svårt att plocka längder på de kvickare hästarna. Det måste hända mycket konstiga grejer för att de ska komma in i matchen då de har svårt att komma under 11-tider. Med medgångstid och gå förbi trötta hästar kan de säkert rekordsänka en del båda två.

Avdelning 7.

Ranking: A 13. B 1. C 5-12-9-11-6-10-15-3-4. D 8-

Se “Bästa Spiken!”

13 Moni Viking 38% är en stark spik här till under 40% och tror Goop ger honom chansen den här gången, då vinner han nog åtminstone varannan gång.

1 Global Lover 16% var Bergh inte nöjd med I voltstarten för fyra starter sedan men då fick han ju absolut bästa tänkbara spåret den här gången och spår ett i volten ska det vara spetsläge från. Fem segrar, en gång tvåa och två gånger trea på åtta starter barfota runt om är vassa papper. Jag trodde han skulle ha svårt att slå Mellby Joker i ledningen sist men han bara klev runt fältet när Bergh styrde på och han visade toppform. Ändå chansartat med voltstart och många vill ner till plankan så kan kosta en del att svara och kanske lite för hög procent här.

5 Parker 6% är Westholms val som fått ett lopp I kroppen efter vinterträningen och är bättre nu på barfota runt om. Från femtespåret utan hästar utanför borde han kunna komma i väg bra och om inte Global Lover sitter i ledningen får nog den här ta över ledningen från de andra där framme. Står bra inne i propositionen då han missade Derbyfinalen i fjol med en tredjeplats i sitt kval.

9 Digital Dominance 9% var trea I Harpers i fjol bakom Wild Love och Who´s Who. Fick mycket pengar på kontot med nära miljonen inkört i fjol och står nu 20 meter sämre till än i fjol i lopptypen. Har ju själv blivit hårdare med så klart och toppkusk med ett lopp i kroppen ska han absolut kunna överraska här.

10 Oscar L.A. 17% är en bra häst och tål en del men kusken är desto mer svajig och i så här tufft lopp ska det vara svårt att vinna med svagare kuskinsatser. Från spår fem i volten på mellanfållan är det upplagt för vingelrisk. Visst kan hösten vinna men klart överstreckad. (Joakim vunnit en V75-final i klass 2 med överlägsen häst i år men mins inte när han vann lopp för 400 tkr eller mer sist.)

12 Selected News 3% gör debut över den dryga distansen och Svantes hästar går ju in i mål så en topphäst som man vill prova i sådant lopp är klart intressant. Nu kör inte tränaren själv heller så med rejält kuskplus skulle den här kunna lifta med i rygg på långskubbarna och speeda ner alla till slut.

15 Pinto Bob 0,6% har hårdhet från långlopp nere i Frankrike och vunnit på Vincennes i vinter så måste duga bra bakom favoriten här som totalt o-spelad.

Stora systemet

Avd.1: 2-3-4-5-6-8-9-11.

Avd.2: 2-3-4-6-7-8.

Avd.3: 1-5-11.

Avd.4: 5-11-12-13-14.

Avd.5: 4 Eros Zola

Avd.6: 2-3-4-8.

Avd.7: 13 Moni Viking

2880 Rader som kostar 1440 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4-6-11.

Avd.2: 8

Avd.3: 1-5-11.

Avd.4: 5-13.

Avd.5: 4 Eros Zola

Avd.6: 2-3-4-8.

Avd.7: 13 Moni Viking

72 Rader som kostar 36 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se