Speltips: V75 Örebro 29/12

V75-Omgången.

Winterburst rullar vidare och onsdagens V75-omgång avgörs på Örebros travbana. Örebro har lite kortare upplopp med bara 175 meter och har varken vinklad startbils-vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter här. På Örebro vinns lite fler lopp från ledningen oavsett distans, än på genomsnittet av landets banor.

Bästa Spiken!

Man är lite försiktiga i uttalanden från stallet på 4 Down Under i tredje avdelningen men hästen är riktigt bra. Man var besvikna på insatsen sist och därför ligger man lite lågt i snacket där men han går säkert framåt med loppet i kroppen och har spetsläge här. Väl i ledningen blir han nog svår för övriga att nå och garderar man loppet blir det många streck så bra att ta ställning där många sprider markeringarna. Han var favorit i ett Kriterie-kval, i höstas mot bland andra Francesco Zet så det säger en del om vad det är för häst och med ett lopp i kroppen räknar jag med bättre insats. Spets och slut, spik.

Gå Kort!

Tänkbart att försöka gå kort i andra avdelningen då många nog garderar en del där. Favoriten 3 Beamer kanske blir lite överstreckad men samtidigt kanske den kan komma till ledningen tidigt här och det är ju bra på Örebro. Jag sågar den inte helt då favoriter ofta släpps till ledningen lite enklare än andra så kanske blir det så.

7 Oliver P.Hill har ett lopp i kroppen i sin nya regi och med bättre kusk än då tidigare tränare körde själv. Är inte helt att lita på men är en tänkbar chansspik för den vågade då kapaciteten är bra för klassen och tränaren har riktigt bra träffprocent på sina starthästar hon fått in under året.

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 10. C 4-8-9-7-1-5. D 6-3-11.

Överstreckade favoriter kommer att vara genomgående för i princip alla loppen den här kvällen och det inleds med överstreckat på både ettan och tvåan i strecklistan.

4 Quarcia har sin fina spurt som bästa vapen så ska väl gå i ryggar och är ensamt sto i öppen klass här. Hon har precis kommit upp i Silverdivisionen men möter flera här som gått ur den klassen redan och hon står hårt inne i loppet så bara en av många och en tveksam favorit.

9 Alone stå väl bra inne i loppet då han gått ur Silverdivisionen och ska tävla i Guld framöver. Han vinner väldigt sällan lopp men gör det ganska bra allt som oftast men som hårt streckad är han bara en av många från bakspåret här.

2 Niky Flax kan spets och leda loppet hela vägen så given förstahäst på läget då han står perfekt inne i propositionen. Härdad på Vincennes förra vintern och ett lopp i kroppen nu efter frånvaro så borde bli svårslagen i spets. Dock inte helt säker på formen här så garderar vidare.

10 Randemar R.D. kanske ska få helstängt huvudlag nu och med Jaepson som förstärker i biken ska den här absolut ha högre segerchans än procenten antyder och det kan vara ett tänkbart lås på honom tillsammans med mitt spetsbud.

8 Bo.C. brukar vara mer påpassad i spelen och har hög kapacitet. Nu är det hemmaplan och han brukar ändå få gå en bit i tredjespår för position så kanske inte spelar jättestor roll för honom med spår så här långt ut även om det så klart inte är bra.

För den som garderar vidare så finns det absolut chans för skräll här.

7 Flash Håleryd kan öppna snabbt och skulle kunna få bra position trots spår långt ut bakom vingen och han står bra inne på pengarna.

1 Jula Downton gör debut i ny regi och har bra kapacitet så ska kunna överraska med fint lopp på innerspåret om luckor kommer till slut.

5 Monfalcone är startsnabb från perfekt läge så kommer man ner i rygg på mitt spetsbud finns så klart skrällchans.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 3. C 14-9-10-13-12-4-2-1. D 15-6-5-8-11.

Se “Gå Kort!”

Tänkbart lås på 7 Oliver P.Hill som jag tror är bäst här men då han inte är att lita på och har vingelläge så tar jag med favoriten 3 Beamer, som kanske får ta över spets där framme.

14 Harry Dynamit har en strykning i början av december men det var kraftig dimma som gjorde att loppet ställts in så inget fel på hästen. Blev dock lite långt mellan starterna och bättre nu så räknas med skrällchans vid gardering även om han inte kört in mycket pengar med skor runt om.

9 Abbe Av Sweeden hade stått över lite inför sist och ska vara bättre med loppet i kroppen så även om läget är chansartat borde han ha viss chans om han inte hamnar allt för långt bak. Har startsnabb rygg så om han har tur med positionerna ska han kunna vara långt framme till slut.

10 Ferrari Vingboons blir kanske lite överstreckad då det blir rejält kuskplus med Örjan upp här men får väl räknas vid bredare gardering trots dåligt spelvärde.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 6. C 7-3-8-5-10. D 1-9-11-2.

Se ”Bästa Spiken!”

4 Down Under har hög spetschans och det är guld värt på Örebro. Tror ingen pressar på här och får han fuska undan i lågt tempo på mellanvarvet så behöver han inte alls vara på topp för att rinna undan till slut i det här loppet.

Bakom är det vidöppet där stallkamraten så klart har bra chans i 6 Humble Man som fått bygga självförtroende i enklare lopp och även den här är ganska startsnabb så kanske låser loppet utvändigt stallkamraten och har Down Under en bit kvar till formen så kanske den här vinner.

7 Edibear är stark och rejäl men vingelläge här och får väl backa så det kanske blir för jobbigt. Skulle man hitta ner i hyggligt slagläge eller komma fram i dödens utan att det kostar alt för mycket så finns chansen så klart, men överstreckad.

3 Timber kan få ett bra lopp i rygg på favoriten och räknas så klart med sådan resa. Lopp i kroppen efter strykning och är säkert bättre än sist.

Avdelning 4.

Ranking: A 13. B 4. C 2-12-7-15-10-8-11-3. D 14-6-9-1-5.

Här är det aldeles för mycket streck på favoriten 4 Digital Lucky som absolut kan vinna loppet men till över 62% är det bara märkligt. Han står stenhårt inne i propositionen med bara lite över gränsen för 20 meter tillägg och här får man nog gardera på en del och hoppas på skräll.

13 Global Unspoked gillar distansen och följde med bra hästar på Solvalla sist till en tredjeplats. Vinner kanske inte så ofta i den höga klass han kommit upp i nu men fått säsongen förstörd och nu har han ett lopp i kroppen efter långt uppehåll så går garanterat framåt med loppet. Tränaren låter väldigt uppåt och han kändes överraskande bra sist även om det saknades lite till slut. Nu tror man att det ska vara nära toppform så klart intressant.

Två andra på bakersta fållan räknas med då de mött helt annat motstånd än dagens 12 Ad Hoc och 15 Tonique duger absolut här som runt 1% på båda. Den förstnämnda kommer med ett lopp i kroppen efter lite frånvaro. Den senare har bra speeder i kroppen så med bra ryggar ska hon kunna spurta ner många och vann med skor på Solvalla förra vintern. Ingen av de två vinner så ofta men det är ju också inbakat i deras låga procent.

2 Fee The Benefit är klart bäst på grunddistansen och här var det nog avsaknad av fäste sist så hittar man bättre i skoningen nu kanske den här kan leda loppet runt om.

7 Solkattens Ferrari kommer med två raka segrar och har varit snyggt matchad då han varit topp två i tolv, varav sex segrar i sina 26 starter så fin statistik. Nu är det Rikard N upp som haft liten höjning på styrningarna under hösten och början av vintern.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 5-8-9. C 12-1-4-10. D 7-2-11.

Stolopp I låg klass och här har favoriten 5 Sweet Muscles blivit för hårt streckad efter en skrällseger sist. Om man bortser från ett par breddlopp (där hon inte vann) så är lägsta vinnaroddset ca 14 ggr på henne i 16 starter och då gå ut och bli klar favorit på V75 är hårt. Visst kanske hon kan komma bra på det från fint spår men 3 It Aint Me körs av Micke J så man lär inte släppt till spets av den. Givet spetsbud i It Aint Me och den kan rinna undan i ganska dåligt lopp. Det blir dessutom intressanta ändringar här med rycktussar eller ryckhuva i kombination med norskt huvudlag efter att gått med öppet tidigare.

8 Nanna Tooma är klart gynnad av en invändig strykning och borde väl köras framåt för att hitta ner i banan. Strykningen i december på grund av inställda lopp så inget fel här och nu blir det tätare starter. Punktering sist så glöm det loppet och den här har gjort det bra i Solvalla-konkurrens så lättare mot nu och räknas trots spåret.

9 Lady Larissa drar en del streck och stod i fem ggr pengarna mot favoriten sist men hamnade sist och kunde ta något trots ett snabbt slutvarv. Bra som trea och har man lite mer tur med positionerna den här gången kanske man får revansch på favoriten nu.

12 Valnes Mellow är en tänkbar skräll då hon kommer från seger på Solvalla och måste vara bra för klassen här. Startsnabb så klart missgynnad av läget så klart men får hon spara speeden med lite ryggar på vägen ska hon kunna skrälla.

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 8. C 3-9-14-11-15-13. D 4-5-2-6-12-7-11.

Här kommer min kompletterande spik i en ganska stor favorit i 1 Donna Summers som kanske blir lite för hårt streckad hon med men jag har svårt att se något annat hända än att hon tar spets och bara vinner. Bästa spåret och inga kanoner från springspåren gör att det kanske sitter ganska dåliga hästar utanför tidigt. Visst kör väl någon bra fram då och tar dödens men tror inte någon är intresserad av att trycka upp tempot här och då kan favoriten få bestämma lite som man vill där framme.

3 Bluehills Wind är också startsnabb så kanske kommer den här fram utvändigt tidigt men galopperar också ofta i voltstart så kan lika gärna vara borta på ’kör’, (galopp i fyra av nio voltstartslopp). Bra felfri så vid gardering är hon första utmanare.

8 Dream Of MoneyD.E. kan få loppet I rygg på favoriten och i lopptypen brukar luckor komma. Klart bar segerchans efter att ha fått ett lopp i kroppen efter uppehåll. Lättas i balans nu med från järn till aluminumskor.

9 Loaded Leila ska kunna avsluta vasst i det här loppet så om hon kommer igenom bra sätt ska hon inte räknas bort.

Tilläggshästarna borde få tufft att runda så många där framme men 15 Crashed Eggs ska väl räknas på stallformen och Örjan upp. Springspår men med med många både där framme och inga bakspår på tillägget kan det bli svårt att hitta ner i banan så vingelläge.

14 North Dakota och 10 Ies Juvel är väl de andra två med toppkuskar som ska räknas från tillägget om man garderar loppet brett.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 2. C 9-4-10. D 11-7-3-12-1-5-8.

Fyraåringslopp över kort distans och här fick favoriterna 6 Billy Idol och 10 Habrik Am lite chansartade lägen så jag garderar loppet. Den förstnämnda kan ändå öppna snabbt så kanske kan spetsa efter en bit trots spår en bit ut. Han ska rankas först på det. Den senare är jag lite mer tveksam till då han fick loppet sist i andra utvändigt och kunde gå på i eget tempo och vinna med en fin långspurt och nu blir det mer chansartat. Skulle han hamna andra tredje utvändigt igen och få det kört åt honom så duger han så klart men inte alls givet att man hamnar så bra på det från bricka tio.

2 Eagle In The sky har gått riktigt bra I Tinters regi och nu blir det biken på efter några starter i vanlig vagn. Ganska startsnabb så kanske kan utmana favoriten om spets här men får ett bra lopp oavsett och klart kuskplus nu mot sist.

4 Biscaia är startsnabb och skulle kunna hitta ner på innerspåret från fint utgångsläge och kanske få rygg på favoriten. Speedig så ska kunna skrälla om det blir fart på loppet så även om det skulle bli tredje invändigt kan hon skrälla.

9 Master Of Zon kanske kan komma igenom på bra sätt med startsnabb rygg att följa. Ulf O har kört honom ett par gånger och hästen har båda sina årssegrar tillsammans med honom så de verkar trivas tillsammans. Ute i ett bra lopp sist från hopplöst läge så har man mer tur kan det gå nu.

Systemförslaget

Avd.1: 2-4-8-9-10.

Avd.2: 3-7.

Avd.3: 4 Down Under

Avd.4: 2-4-7-12-13.

Avd.5: 3-5-8-9-12.

Avd.6: 1 Donna Summer

Avd.7: 2-4-6-9-10.

1250 Rader som kostar 625 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se