Speltips: V75 Momarken 27/12

V75-Omgången.

Extraomgång i Norge och då blir det besvärligt eftersom man inte har tillgång till det norska lopparkivet och inte kan se många av starterna dom gjort tidigare. Ett par lopp i låg klass och inte en enda svensk tränare har tagit sig hit vilket gör det mycket svårt. Stora travdagar på sommaren är det okej, då tävlar många svenska ekipage här och det är högre klass på loppen över lag så även dom norska ekipagen har man bättre koll på då. Nu är det precis iskallt och jag avstår andelsspel den här omgången men ska ändå försöka ge lite generell information angående banan, voltsystem och kommentarer om några nyckelhästar i omgången.

Momarken är värd för söndagens extraomgång på V75 som ligger nära Sverige och är bara halvvägs till Oslo från svenska gränsen. Ett varv är 1000 meter och upploppet är längre än vi har i Sverige, hela 240 meter mäter det här. Banbredden är ungefär som i Sverige och här finns varken vinklad startbilsvinge eller open stretch att ta hänsyn till. Med långa upplopp blir kurvorna snävare så hästar med problem i svängarna kanske kan ha lite högre galopprisk här.

Inget barfotaförbud i Norge och här brukar det vara bra underlag men så här års ska det nog behövas skor bak och kanske även kortare hakar (broddar) i skorna. Hästar som är gynnade av att gå barfota fram kan kanske göra så, men vid årstiden måsten man nog se värmningar och loppen före det stora streckspelet för att få kommentarer och intryck om vad som gäller för dagen. 15:00 är spelstopp som det brukar vara för största streckspelet under söndagar.

Norska banor generellt sett.

På norska banor är det förbjudet med körspö och voltstartsystemet är lite annorlunda.

Spåren 5,6 och 7 vänder i motsatt håll mot dom invändiga, utanför dom och alla tre spåren räknas som springspår här. Även 11 och 12 vänder så på bakre volten och kan komma bra på det med ryggar på springspårshästarna. Spår 4 blir nog det snävaste spåret här och får väl ses som sämst, även om det är lite mer plats här än i Sverige från det spåret med.

Tänkbara spikar!

I avslutande avdelningen är 7 Gogo Hallinte ens favorit men var långt före favoriten i mål förra veckan då dom möttes och han slog även ytterligare hästar i dagens lopp. Nedstruken ett spår och står bättre till än favoriten, sida vid sida och kan han hålla sig före den i starten ska vinstchansen vara bättre än procenten antyder. Visade senast att det fungerar även med köresa mot det här motståndet så det måste vara hög vinstchans oavsett position i den form hästen visat på slutet. Frode Hamre är en av dom bästa tränarna och kuskarna Norge som har vinststatistik på 30% som kusk under 2020, efter nästan 400 starter och det är ruggigt vasst, så jag bedömer ekipagets vinstchans till strax över 30% vilket gör det till en bra spik på 23%. Frode tränar en betrodd till i loppet men betonar att detta är hans bästa chans där det är fortsatt bike på och han aviserar offensivt upplägg från start med laddning för att hitta position.

Fortsätter med samma tränare och kusk där han redan i första avdelningen kommer med en tänkbar spik i 13 Admiral Brick,som spurtade bra som trea bakom Ecurie D sist så ner ordentligt i klass nu. Över sju ggr så mycket pengar på kontot som favoriten så det är en bra proposition för honom även om det är många att runda och lite mer chansartat.

I femte avdelningen är 6 Bianca Sisa betydligt mindre spelad än favoriten i sitt lopp men borde ha minst likvärdig vinstchans. Startsnabb och skrällvann sist från ledningen så här lär det väl laddas från start. Hon har matchats i hårdare lopp i Sverige under säsongen där hon bland annat varit tvåa i ett försök till Diamantstoet på V75 under hösten så går ner i klass när hon bara möter norskt motstånd. Dagfinn är klart okej kusk som inte har speciellt hög segerprocent men kör också åt mindre tränare och inte så värst mycket lopp. Under december har han dock haft bra form på styrningarna och på månadens tio starter har han två vinster, två andraplatser och en tredjeplats.

Avdelning 1.

Se”Tänkbara Spikar!”

Långlopp i låg klass och om man inte chansar med spik så behövs nog en hel del streck. 5 Ian B.R. har startat en del i Sverige och gjort det bra så även om han står hårt inne på pengarna på sitt tillägg så har han nog hårdhet för att vinna detta redan i comebacken. Favoriten 3 Cash D.E. kommer fyra raka segrar och har 6/8 totalt så ska väl räknas tidigt men

Avdelning 2.

Kallblodslopp med fullt fält över tre startfållor, i riktigt låg klass. Inte vanligt att kallbloden springer under 1.28,0 över medeldistans, i sin femte start som favoriten här gjorde näst sist. Dock bara tre år och har en hel del galopper i historiken men kommer han iväg ska han vara startsnabb och här är det nog hög chans för favoritseger. Andrahandaren från dubbla tillägg är också bara tre år men är obesegrad efter fem starter och rekorsänker rejält för varje start men nu är det många att runda och bara en i mängden.

Avdelning 3.

Ser vidöppet ut i låg klass och favoriten har nog blivit för hårt streckad här och loppet är nog mycket jämnare än insatsprocenten antyder här. Jag förordar rejäl gardering.

Avdelning 4.

Vidöppet stolopp i låg klass och här får man nog strecka alla och hoppas på skräll.

Avdelning 5.

Se”Tänkbara Spikar!”

Avdelning 6.

Här startar världens bästa kallblods-sto omgångens största favorit från tillägg mot hingstar och valacker. 12 Ulsrud Tea torskar ibland lopp när hon är ute i öppna klasser, men vinner nästan alltid då hon bara möter ston. Nu är det dock inte så stort fält och ingen av dom allra värsta i klassen tävlar den här gången så hennes vinstchans är nog mycket hög. Inte fullt fält och bara tre på hennes tilläggsfålla gör att det blir lite enklare att komma bra till, speciellt efter ett par strykningar i loppet så är det bara tio hästar kvar att slå. Chansar man med ett par andra spikar så kanske det ändå är läge att gardera loppet, om man siktar på riktigt höga utdelningar. Dom får ha tjänat upp till 1,25 miljoner på 20 meter framför och har ganska bra tempon i benen, så någon skulle kunna hålla undan från ledningen eller få en bra invändig löpning i rygg på ledaren eller liknande. 6 Emil Mollyn körs av duktiga Tom Erik Solberg som ofta kör offensivt och ger hästarna chansen, den här har han suttit bakom vid tre starter men en vist och en andraplats som resultat. Över miljonen på kontot och står bra inne i loppet med fin form så kan vara den som körs till spets tidigt och leder runt om i biken. 5 Brenne Banker har en del andraplatser i år men duger nog bra här och stod i 1,20 sist den mötte Emil Mollyn och var tvåa bakom honom i november. Då spår fem i volten är mycket bättre här än i Sverige kan det vara denna som körs till ledningen här topptränare och bra kusk är så klart plus. 13 Ingbest är också aktuell vid gardering på kapacitet. Visat lite uppåtform på slutet och tog årets enda seger i november, var helt ok som trea sist, står dock 20 meter sämre till mot Emil Mollyn nu men duger ändå. Spik på favoriten på litet system men två eller fyra hästar på kupongen om man garderar kan jag tycka här.

Avdelning 7.

Se”Tänkbara Spikar!”


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se