Speltips: V75 Momarken 19/3

V75-Omgången.
Värd för lördagens V75 är Momarken som ligger nära Sverige och är bara halvvägs till Oslo från svenska gränsen. Ett varv är 1000 meter och upploppet är längre än vi har i Sverige, hela 240 meter mäter det här. Banbredden är ungefär som i Sverige och här finns varken vinklad startbilsvinge eller open stretch att ta hänsyn till. Med långa upplopp blir kurvorna snävare så hästar med problem i svängarna kanske kan ha lite högre galopprisk här.

På norska banor är det förbjudet med körspö och voltstartsystemet är lite annorlunda.
Spåren 5,6 och 7 vänder i motsatt håll mot dom invändiga, utanför dom och alla tre spåren räknas som springspår här. Även 11 och 12 vänder så på bakre volten och kan komma bra på det med ryggar på springspårshästarna. Spår 4 blir nog det snävaste spåret även här och får väl ses som sämst, även om det är lite mer plats här än i Sverige från det spåret med. Tillåtet att köra i bike i volt i Norge till skillnad från i Sverige.

Bästa Spiken!
I kallblodslopp brukar jag ta ställning för i höga klasser möter ofta någon av de bästa i världen några som är i helt annan klass och det brukar skilja mycket. I avdelning tre är det ett sådant typ av lopp där de som harvar på möter kanske världens bästa kallblod i 14 Odd Herakles 70% som förmodligen bara vinner loppet sju gånger av tio som han är spelad till. Han har ett springspår, är startsnabb kommer med lopp i kroppen och ska barfota runt om så det ser upplagt ut. Långa rakor gör att han förmodligen tagit in de 20 meter försprång som hästarna på grunddistansen har redan innan första svängen. Skulle det bli lugnare start och styra på sedan så är det nog inget problem det heller även om han så klart vinner sina lopp från spets oftast.

Gå Kort!
Går kort i Försöket till Diamantstoet i fjärde avdelningen. Tänkbart är också att spika favoriten där i 12 Namanga Bo 38% som är bästa hästen här, med vinst i Tyska Breederscrown i höstas och rykande avslutning sist. Det finns dock lite frågetecken med tanke på långresa och lite speciell bana där det kommer bli svängar i tredjespår så landar i att garderingen är på sin plats men går inte så brett.
6 Bahama Passion 22% är en bra häst för klassen med och har ett fint utgångsläge här. Matchats mot kulltoppen som fyraåring och måste stå bra inne i loppet. Lopp i kroppen och fint utgångsläge gör henne tidig.
3 Solar Wind 6% torskade bara mot Racing Brodda sist och inget sådant motstånd idag. Man tror hon ska gå framåt med loppet och nu blir det mycket ändringar. Barfota runt om för första gången i Paldans regi. Norskt helstängt för första gången och dessutom åker biken på. Man vill se henne i ledningen och inte alls givet att tilläggshästarna fångar in henne om allt slår väl ut och hon kommer till spets.

Avdelning 1.
Ranking: A 10. B 14-7. C 8-3-13-9. D
Långlopp och om ni läst mina tips tidigare så har det nog inte undgått någon att jag gillar favoriten 10 Maestro Crowe 43% här. Det är ett lämpligt lopp för honom här och jag tror han bara är bäst. Visst kan det strula med snäva kurvor men han är så mycket stabilare i travet nu och anmäld barfota runt om är så klart mycket intressant den här gången.
14 Oracle Tile 11% har slagit favoriten tidigare men då var det kuskplus på den här och stor fördel i startspår den gången. Nu är det inte alls samma plus här och favoriten har nog gått framåt mer än den här sedan de möttes i somras. Ändå första utmanare då distansen passar bra.
7 Cambria 7% startar 20 meter före de bästa men behöver väl det försprånget med då han inte radar upp segrar i samma utsträckning. Han kommer från seger över distansen men har kanske lite långt mellan starterna. Nu blir det lättning med barfota bak och kanske kan han vara snabbast från tillägget och kunna överta ledningen tidigt.
8 Bara Du Chene 2% är bättre än resultatraden då han galopperat i tre av årets fyra starter. Har bara ett lopp över den här distansen men riktigt bra statistik i lopp runt 2600 meter så det ska nog passa honom bra. Jepson är vass taktiskt och den här har visat form mellan galopper i år.
9 Ian B.R 2% var fin bakom bra häst för klassen sist och är nog lite bättre än procenten antyder. Körsvennen håller ändå nere segerchanserna.
3 Gitan De Touchyvon 14% är bästa hästen på grunddistansen och kul nu när Westholm börjat använda sig av Mats E, det är givet plus. Osäker och kanske är snäva kurvor inte optimalt för den här så de 20 meter bakom kan vara ikapp fort. Därför inte givet att man får ledningen bara för man lär bäst där framme, man måste ju kunna öppna lite själv med. Lite överstreckad kanske.
13 Amazing Warrior 15% är med lite övertsreckad men har så klart vettig segerchans då han verkar veta när man ska sätta nosen först. Frågetecken för distansen men kan man lifta med i rätta ryggarna är han speedig till slut.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 6-1-9. C 10-3-5-7. D 4-12-8-11.

Lägsta klassen med en bra favorit i 2 Open Sky 24% men det är årsdebut och kanske är körspö i Sverige bra grej på den här så lite minus. Minus även för de snäva kurvorna då den har en del galopper i historiken. Men utan frågetecken så hade den också varit mer spelad. Vid segern då Magnus A körde i augusti spurtade den snabbt mellan hästar och slog av Anchor Man, galopp mitt i loppet 16/12 men kom tillbaka storstilat till andraplatsen. Är en bra häst för klassen men inte att lita på.
6 Difficult Ways 13% är startsnabb och kanske loppets ledare men kan vinna från dödens med i den fina form hon är i. Van vid banan och förmodligen siktat mot det här.
1 What A Winner 7% står bra inne i klassen och gjort en start på V75 redan i år och gick med på en 11-tid över sprinterdistans. Nu ör läget perfekt för att kunna få rygg ledaren och över ett långt upplopp i lägsta klassen brukar luckor komma så 7% känns klart bra med det scenariot.
9 Velten Swarovski 16% är van att resa och går från alla positioner. Här har man rygg på favoriten och siktar väl på att hålla den hela vägen till det långa upploppet.

Avdelning 3.
Ranking: A 14. B 6. C 13-11-10-15. D 12-3-2-8-4-1-5-9.
Se ”Bästa Spiken!”
14 Odd Herakles 70% är en stabil spik, speciellt då båda motbuden på strecken blir överspelade. 15% på Todin är för högt, ska vara runt knappa 10 och 10% på Ulsrud Tea är också för högt. Odd Herakles ska ligga på över 70% upp till kanske 80%, det är min bestämda uppfattning.
6 Todin 15% är det väldigt mycket snack om då han såg taggad ut med sparat sist bakom favoriten, men på 1.25,7 ska väl alla i klassen ha mycket sparat och den här har 1.23,4 som rekord på medeldistans medan favoriten gick 1.21,6 i sin sista start i fjol, visserligen med bilstart men med bakspår då. Tror helt enkelt inte den här är hård nog att stå mot även om man kör i spets och fångar upp Odd Herakles utvändigt. Sida vid sida är favoriten en så mycket hårdare häst över ett långt upplopp. Bästa chansen har man nog om man släpper när favoriten kommer och kan lifta med i ryggen. Kan nämnas att den här har överskattats av kollektivet flera gånger tidigare och i raden ser vi femteplats och andraplats vid spelad till 1,9 och 1,8 ggr pengarna. Så inget att hålla i handen även om det skulle bli spets och bara en av flera om man vill gardera loppet och hoppas favoriten kommer bort.
13 Emil Mollyn 0,6% har springspår och gått bra i biken i år där han inte varit sämre än tvåa på fyra starter så i gång och kommer med form. Visst är det tufft men får han en bra start kanske han kan vara en tänkbar skräll.
11 Söndre Jerkeld 1% har besvärligt spår fyra i volten men är stabil och har bra temon i kroppen så får man loppet ska man kunna skrälla.
15 Trollsolen 2% gjorde det bra på Bergsåker näst sist som tvåa i hårt gäng och tvåa även sist mot de mest streckade här. Hänger med mot eliten men vinner inte lika gärna och nu är det bakspår på tillägg, så det blir nog för tufft.
10 Ulsrud Tea 10% drar en del streck på smickrande resultatrad i enklare gäng och mot de bästa ska hon inte räcka som 15-årigt sto, även om formen är bra.

Avdelning 4.
Ranking: A 12. B 3-6. C 14-7-5-11-2. D 1-4-9-10-13.
Se "Gå Kort!"
Stänger loppet på 12 Namanga Bo 38%,
6 Bahama Passion 22% och 3 Solar Wind 6% med motivering om varför lite högre upp i texten.
14 Delight Classic 4% är mitt fjärde streck om jag streckar fler då hon trivs på banan. Hon vann ett lopp över fyra km här i höstas, så styrkan saknas inte. Däremot är läget chansartat med bakspår på tillägg och comeback här så kan behöva loppet.
7 Secret Snap 3% blev det konstigt kört för sist och var desto bättre i starterna innan det. Visst är det tuffare mot men för lågt streckad och tänkbar gardering om man vill ha fler.
11 Callas 10% ser jag som klart övertsreckad då hon står stenhårt inne i propositionen.

Avdelning 5.
Ranking: A 11. B 4-2-1. C 7-10-9. D 6-12-5.
Klass 1 och oviss spetsstriden att vänta men chansar på att jag har en ide som tar sig förbi favoriten. Det öppnar upp loppet även om det inte skulle bli så, då kan det bli utdragen körning en bit och fler frå chansen.
2 The Baron 19% är favorit och startsnabb och det är klart att det är svårt att sätta in hästarna mot varandra här så lutar åt att favoriten är övertsreckad.
4 Firebird Scoop 11% ska kunna öppna snabbt nu när det blir första gången med blinkershuvudlag. Hade man varit kvar ett spår längre ut hade jag trott på ännu större spetschans men tror det är lite mer än 50-50 att man tars ig förbi favoriten här. I spets kan man så klart vinna även om det rör sig om en ganska enkel häst. Men form utrustning och distans talar för honom.
11 Elegant C.N. 18% blir min förstahäst trist spåret men efter två strykningar och trolig startrusning så får han chansen. Slog bland andra 7 Borups Umami 9% och Lisa Liseux sist, på barfota runt om och fortsatt den balansen nu. Absolut toppform och så det lär bita bra över det långa upploppet.
10 Squanto 3% var stor favorit mot Present Tile när den vann i februari. Nu hade ju Present Tile kanske blivit favorit om man inte strukit den. Squanto blir bortglömd men har inte vart klappkass och anse behövde han två lopp i kroppen. Vann ändå 8/19 i fjol och borde duga.
9 Only Be Kind To Me 5% är ett speedigt sto i form som nu ska gå barfota runt om och räknas.
1 Profinitif 5% kan få ett fint lopp i rygg ledaren elle tyres invändigt. Magnus A brukar kunna hitta luckor och få fart på sina djur till slut så passas från fint smygläge.

Avdelning 6.
Ranking: A 2. B 5-4-8. C 6-1-10-7. D 3-9.
Gulddivisionen och kanske är det spets och slut för 2 Chapuy 33% som är riktigt bra på barfota runt om som det nu ska bli. Ingen tar en känd på honom men är han hård nog att svara alla över det långa upploppet? Inte helt säker på det så nöjer mig med ensam a och garderar med några till bakom.
4 Bills Man 26% blir lite för hårt streckad då han har svårt att sätta nosen först. Frode kör själv och inte alltid rätta taktiska valen i styrningarna där på slutet. Visst har han mött hårdare i flera av sina starter men man vill ju se att det ska fungera innan man köper honom till hög procent. Bara en av många för mig.
5 Remarkable Feet 15% har perfekt läge och kan öppna snabbt så får bra position där framme och kanske fäller han alla till slut. Vunnit i guld i år redan och kan göra det igen.
1 Upper Face 11% Kommer från seger och tål en del jobb i loppen men är en Silverhäst som är uppanmäld här. Enklare guld än vi har i Sverige så klart men ändå tufft att begära seger när han blir över från start. Ändå en tänkbar vinnare om det går fort hela vägen då han har bra styrka att tillgå.
8 Floris Baldwin 6% fick vingelläge men i ett litet fält får väl alla chansen och han är inte sänre än det betrodda och gör det bra mest hela tiden.
6 Beartime 5% är uppe i Guld nu och kliver man ur Silver med finalvinst på Solvalla så räcker det riktigt långt i norska guld. Har en vass spurt att tillgå så kommer att gilla ett långt upplopp som här. Minns andraplatsen han tog från sista häst i svängen på Axevalla i somras och nära vinst till slut. Nu är det ännu längre upplopp och mindre fält så måste passas.

Avdelning 7.
Ranking: A 1. B 12-2. C 9-4-7-5-3. D 11-10-6-8.
Bronsdivisionen över medeldistans och visst riskerar favoriten 1 Strong Heartbeat 37% att bli över från start den här gången, Han öppnar bra och innerspåret är bra så änd hygglig chans att svara upp innerspåret samtidigt som han kan öppna snabbt nog för att ta sig ut tidigt och överta om någon tar sig förbi. Det ör en stark A-häst som kanske leder loppet runt om men inte alls givet att de snäva svängarna passar honom även om han är stabilare sedan kastartion. Det finns också frågetecken för formen då han vek ner sig lit väl tidigt sist och jag landar i gardering til slut, Loppet är svårt bakom och lite en eller många här.
5 Mikkel H.R. 3% är väldigt startsnabb och här vill man ladda för spets. Inte givet att man kör där om favoriten kommer ut och ställer frågan men ändå en faktor som gör att det kan kosta en del för favoriten. Chans från rygg ledaren på fin speed här på barfota runt om.
4 Hulken Sisu 19% är övertsreckad på att Frode är orolig över om han klarar svängarna ute i spåren här. Då ska han vara lägre spelad än så här men ändå tidig vid gardering på kapacitet och läge.
2 Bismarck Comery 14% borde väl ha siktet inställt mot finalerna på Solvalla nästa lördag. Bra nog att vinna oavsett position här och tidig.
12 Anchor Man 6% har mött hårdast tänkbara konkurrens i klassen gånge efter annan och svarar för starka prestationer mest varje gång. Tröttnade sist men ska väl gå sin långspurt och slår då många till slut. Folk glömmer fort hur bra han varit efter en lite sämre prestation och studsar han tillbaka på bra sätt här får man bra betalt den här gången.
7 Legend Act 9% har lite vingelläge här men startade i tredje ledet på Åby näst sist men avslutade bra till tredjeplats. Följde upp med seger på Bjerke sist, då man ryckte skorna. Upp en klass nu men duger bra här med.
9 Reven Dejavu 5% har fina ryggar i starten och bra med Mats E upp till låga procent. Här blir det barfota runt om och bike mot skor och vanlig vagn sist. Stora plus så klart från bra smygläge för honom.
3 Porthos Race 2% har man avslutat karriären med efter gaffelbansskada men varit så fin så man vill starta igång igen. Ett lopp i kroppen efter två och ett halvt års tävlingsfrånvaro. Startsnabb och får lopp där framme så han är faktiskt en tänkbar skräll som o-spelad.

Stora systemet
Avd.1: 10 Maestro Crowe
Avd.2: 1-2-6-9.
Avd.3: 14 Odd herakles
Avd.4: 3-6-12.
Avd.5: 1-2-4-7-9-10-11.
Avd.6: 1-2-4-5-6-8.
Avd.7: 1-2-4-5-7-9-12.
3528 Rader som kostar 1764 kronor.
Lilla systemet
Avd.1: 10 Maestro Crowe
Avd.2: 1-2-6.
Avd.3: 14 Odd herakles
Avd.4: 3-12.
Avd.5: 1-2-4-11.
Avd.6: 2 Chapuy
Avd.7: 1 Strong Heartbeat
24 Rader som kostar 12 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se