Speltips: V75 med Unionskampen på Färjestad 23/9

Häst 13

V75-Tips till Färjestad 23/9.

Omgången & Banan.

Färjestad är värd för V75 den här veckan och det är en rolig omgång där det är Unionstravet där det är tänkt att man ska locka många norska ekipage men så är det inte riktigt i år. Inte riktigt lika potential som omgången förra veckan men ändå en klart rolig omgång där jag tror att man ska kunna fälla många favoriter i omgången.

Vad gäller Färjestads travbana så är det en utpräglad spetsbana där man vinner klart fler lopp från ledningen än på genomsnittet av svenska banor och det på alla distanser. Lite problematiskt innerspår bakom bilen i starten men absolut inte omöjligt att spetsa ifrån med snabb häst och upploppet här är väldigt kort, med sina 177 meter.

Youtube-tips, podd & Andelar.

Vi har inspelade tips på YouTube länkat via FaceBook-sidan trav.se och gruppen Sverige Spelar på FB eller direkt från hemsidan. Inspelade materialet finns numera också som ljudfil på de flesta ställen där poddar finns. Andelsspel som Manfred bygger är öppet som vanligt och heter TRAVPUNKTSE200 på ATG-tillsammans. Per bygger “on stream-system” under lördagens twitch från 12 på Twitch-kanalen 1x2 där med ett andelsspel hos ATG-tillsammans. Kolla under fliken ‘Andelsspel’ på hemsidan så hittar ni länkar till spelen på lördag.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppet som ligger som avdelning sex är det en väldigt stark favorit och många gillar hästar man känner igen men svenska eliten är tunn i år och norska 7 Tangen Bork är nog bara för bra. Han kan öppna snabbt och kanske kan spetsa av egen kraft nu när han fick kanske värsta motbudet i startrusningen utanför sig, nu tar väl istället en bit ner, invändig ledningen initialt. Tangen Bork brukar spelas till en bra bit under 2 ggr pengarna mot norska eliten och inte tuffare mot den här gången så vinner nog loppet lite oftare än varannan gång och därmed en stark spik i annars svår omgång att hitta spikar med riktigt hög segerchans. Se avdelning sex vilka motbuden är och hur jag resonerar kring dom.

Gå Kort!

Redan i första avdelningen sticker ett par hästar ut i segerchans och det är läge att försöka överleva loppet med bara ett fåtal streck. Se direkt i avdelning ett vilka hästar jag fastnar för.

Avdelning 1.

Ranking: A 7-2. B 10-8. C 9-11-6-12-1-3-4. D -.

Se ”Gå Kort!”

Stor favorit i 2 Always a Pleasure som bara har ett lopp i klassen och har sina bättre insatser i Klass 2. Han ska duga bra även i klass 1 som nu men något som oroar är ju att galoppen sist kom relativt omotiverat i en tempoväxling. Nu är det ett bra läge och han ska kunna komma iväg bra i starten men galoppen sist oroar så klart och vi spelar med en annan förstahäst.

7 Jimbaran Zon har ett fint springspår och var väldigt understreckad på tidiga kupongerna men sista dagarna har han stigit kraftigt i procenten, som väntat och han blir nog tvåa på strecken till slut. Han har visat rejäla insatser och sist var han väldigt bra så kommer med full form för jag tar inte så hårt på hans galopp sist. Han kom iväg bra i starten men körde in mellan hästar som sprang betydligt långsammare och en häst som kom ner i banan mot honom och han blev störd för att sedan ställa sig och hamna sist utvändigt men blåste fältet 700 meter kvar och seglade ifrån till slut. Kommer han till spets från sitt springspår borde det vara över.

Både 3 Vision of Gideon och 6 Solöns Skrammel kan båda öppna snabbt men är båda lite enklare hästar än de kanske två-tre bästa här och båda har nog bäst chans att vinna loppet om man får vinnarhålet. Solöns Skrammel kanske man vill försöka köra i ledningen här men inte givet att man kan svara Jimbaran Zon om man laddar för fullt med den. Solöns Skrammel kanske kan rinna undan från ledningen om båda bästa där framme kommer bort av någon anledningen så tänkbar om man streckar många.

8 In Love Meara har ett fint smygläge men ingen startsnabb från spår ett framför sig där båda från springspår kan komma före den och då kan In Love Mearas hamna en bit ner invändigt. Dessutom har han inte riktigt vilja ha nosen först när det hettar till och det är klart att ett smyglopp och lura honom först kanske få honom att vinna men som nära 20% är han rejält överstreckad.

10 Vallatonian spurtade snabbt ute i banan i Norskt Travderby sist och han har bra form så kanske får man ytterligare fart över upploppet nu när han får gå med körspö. Han står perfekt inne i klassen då han mött kulltoppar med miljonen på kontot tidigare.

9 Global Delayed har rygg på favoriten i starten och kan sitta där och få draghjälp till slut om de hamnat vettigt på det i andraspår. Bra segerstatistik och vann comebacken sist så form och tänkbar vid flera streck. 11 Peter Pan är bra i grunden men inte riktigt fått det att stämma i år men två lopp i kroppen efter uppehåll i sommar och klart fall framåt sist. Är nog nära formtopp och ska kunna skrälla här. 1 Ever So Much har bästa spåret men enklare kusk och enklare häst så när det finns ett par snabba från springspåren finns risk att man hamnar en bra bit invändigt. 4 Like a Monster kan öppna snabbt men har nu spår fyra i volten så besvärligt spår och möter lite tuffare än han är van vid så trots MAD upp borde det bli för svårt.

Avdelning 2.

Ranking: A 5. B 4-1. C 10-3-9-8-11. D 7-6-12.

Här spelar vi med kompletterande spik på 5 Going Cash som satt fast med rubbet sparat bakom en bättre motståndare än han möter nu och här ger nog MAD hästen chansen. Han var inte så stor favorit på tidiga systemen men är nu närmare 50% och det ska han vara då jag tror att han vinner loppet varannan gång. Han är startsnabb så från perfekt utgångsläge ska han ta spets av egen kraft men skulle 4 Tom’s Got Drive hålla sig före får man nog överta ledningen ändå. Den senare är den som kan leda loppet runt om favoriten skulle komma bort. Going Cash är väldigt bra för lägsta klassen och stallet har absolut toppform så här vill nog Magnus inte sitta fast igen.

1 Joint Chief är bra för klassen men innerspåret här är inte lätt att hålla upp så riskerar hamna tredje invändigt och då blir det chansartat till ganska hög procent. Skulle man hålla rygg på ledaren stiger så klart chansen.

10 Lipton Scott åker Uhrberg långt för att köra och gillar hästen som vann med sparade krafter sist och går dessutom framåt med loppen han fått. 9 Global Cryformama har hittat höjning och vann med skor sist så givet plus att man rycker skorna som starterna innan. Loppet är nog lite skiktat och har svårt att se det skrälla här då tre bra hästar fått spår där framme.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 6-3. C 4-8-5. D 2-1.

7 Mellby Jinx borde kunna ta sig förbi klara favoriten i loppet, 3 Missle Hill där man nog inte vässar upp för fullt över medeldistans, då håller jag väldigt startsnabba Mellby Jinx som spetsbud. Visst kan favoriten vara före med tanke på läget men han är nog som bäst över kort distans på äldre år och tror inte att man maxar med helstängt på medeldistans. Mellby Jinx har höjt sig rejält i Wäjerstens regi och håller absolut toppform så även om favoriten med visat form i sommar så väger strecken över till att Mellby är förstahästen i rankingen på bättre spelvärde och tänkbart att chans-spika Mellby Jinx för att ta ställning.

6 Charmant de Zack ska var bättre nu än sist och är en bra häst i grunden så i litet fält bör han hamna bra på det så absolut tänkbar om dom två mest betrodda lägger lite krut i början. Så här säger tränaren till Sulkysport, där intervjuer med stallet ligger uppe för fri publicering:

Charmant de Zack gick upp i klass i senaste starten samtidigt som han fick tävla tätt. Jag tror det påverkade honom negativt, men han fick en paus efter det loppet och ”äta upp sig” lite. Nu tror jag att han är redo att prestera på samma nivå som på Romme igen. Hästen behöver inte starta snabbt utan visade ju vid segern hur fort han kan avsluta sista 500 meterna. Det blir barfota, norskt huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

8 Night Brodde har fått lite omlagd träning sedan stallet flyttade och börjar visa lite bättre form än på länge kanske då han satt fast med sparat på under 10-tid sist. Mycket startsnabb men spår en bit ut och tänkbar vid bredare gardering. 4 Diamanten kan öppna bra från toppspår på hemmaplan och skulle man hitta rygg på ledaren kan han absolut skrälla.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 7-1-11. C 2-13-15-10-9-3-5-14-12. D 6.

1 Notice’em är favorit på sitt fina läge men med bara tre hästar på främre fållan står hon hårt inne i loppet och är favorit i fara även om hon så klart kan spetsa och rinna undan i ledningen.

4 Global Collection svarade för en rejäl insats sist även om hon inte heller då fungerade perfekt i aktionen. Man har väl hittat rätt på slutet och hästen står riktigt bra inne i klassen så med fortsatt Mats E upp måste det vara absolut toppchans igen. Kommer iväg bra och kan nog ta sig ut tidigt och hamna bra på det, viss galopprisk finns så klart så vågar inte spika men given ensam A-häst som inte ens är favorit, som hon borde vara nu.

7 Loaded Leila står bra inne i loppet men har fjärdespår i volten men får bättre chans att komma iväg nu när den från spår fem blivit struken. Stallet har absolut toppform i övrigt så givet att detta är en toppchans.

11 NelsonBrightEagle har spår åtta i volten på tilläggsfållan och därmed rygg på fina Global Collection så kan absolut komma igenom på vettigt sätt och duger absolut om luckorna kommer. Vunnit den här typen av lopp på svenska V75 tidigare och har en av bästa norska körsvennerna upp från bra smygläge så måste räknas tidigt till låg procent.

2 Made for Metalimo har ett bra läge där framme så när man kommer från formstall och får lite kuskplus och ska få lopp på innerspåret här så från rygg på ledaren kan hon få topplopp och skrälla.

13 Dutchess Sun står kanske lite hårt inne på pengarna men har också matchats mot norska kulltopparna bland ston och var ute i norska derbystoet sist. Lättats en del och gick barfota bak sist och nu är det dags för första barfota runt om och dessutom första starten i Sverige så första med körspö och höjer hon sig på den typen av ändringar kan hon absolut skrälla trots chansartat läge.

15 Heartbeat Julie hade sina anhängare sist i betydligt tuffare gäng och går ner i rätt klass nu men är ju startsnabb så läget är klart missgynnande. I volt kan man ju som startsnabb försöka komma mellan hästar och skulle hon kunna hitta ett lite bättre läge än sist uyvändigt så kanske hon kan få bättre lopp än förväntat. Duger bra här och tänkbar trots läget.

Sprinsgpåren på tillägget kan båda öppna vettigt och utmana ledaren där framme för att komma ner på innersspåret så kanske körs 10 Dior Lilly och/eller 9 Curie offensivt från start. Kanske räcker dom inte riktig men skulle någon av dem komma ner i rygg på ledaren eller liknande kan man så klart skrälla om det spricker upp i rätt läge sedan.

Avdelning 5.

Ranking: A 12. B 5-4-6. C 7-2-10-1-3-9. D 11.

Favoriten 6 Imperatur Am var jag tveksam till när han blev hårt betrodd i Harper Hanovers lopp i maj med väldigt få lopp i kroppen för ett så hårt lopp och han höll helt klart över förväntan till en fin tredjeplats där och fått mer hårdhet med det och andra tuffa lopp efter det. Givet att han ska duga bra i Silver men nu blev det en ganska tuff silverdivision och han blir favorit trots spår en bit ut och trots att han vek ner sig till slut som stor favorit så frågetecken för formen.

Det är fördel ston i propositionen och märrarna får ha tjänat hur mycket som helst så rankar bästa hästen klart först trots sämsta läget men 12 Blackflash Bar är härdad i betydligt hårdare lopp och kan vara bara bäst här. Så här säger tränaren till Sulkysport om sin häst:

Blackflash Bar upptäckte vi halsproblem på efter senaste starten på Solvalla. Det var en besvikelse för jag hade sett fram emot den starten. Hon fick två veckors vila, men har tränat på normalt efter det och jag tror hon kommer kunna prestera i nivå med vad hon gjort vid segerloppen. Startspåret är inte det bästa, men även om hon inte är i maxform så ska detta vara en överkomlig uppgift för henne. Det blir barfota, öppet huvudlag och jänkarvagn, säger Alessandro Gocciadoro.

Bra sto är också 8 Chebba Mil som var ruggigt bra i unghästloppen men inte alls hittat tillbaka till fjolårsformen men också mött tufft varje gång så klart. Hon har lika få lopp innanför västen som favoriten och ett sämre läge men är nog inte sämre häst så har hon lite tur med positionerna kan hon skrälla. STRÖKS EN BIT IN PÅ LÖRDAGEN!

5 Ture L.A. är startsnabb och visad form sist så ska han absolut kunna köras i spets efter att ha visat form sist. Visst finns risken att man släpper till favoriten om den kommer tidigt men från ledningen är det toppchans men man kan ju vinna från rygg ledaren med.

7 Callisto visar väldigt bra form på slutet och loppet i tredjespår hela vägen näst sist verkar inte ha tagit hårt på honom och skulle han ha tur med loppet här så slår han många till slut.

2 Yuvaraj har testats nytt upplägg för och fick ett kortlopp i benen sist där det gick långsamt mitt i loppet och var svårt att ta något till slut där alla gick lika snabbt. Han har nog bättre form än resultaten på slutet skvallrar om och från bra läge ska han ju få ett bra lopp och procenten är väldigt låg här.

4 Versace Face låter det som att Daniel vässat lite mer på i jobben på slutet och från bra läge kanske han kan komma ner i vettigt läge trots att han inte är så startsnabb alls. Han fäller många till slut.

10 Anchor Man har flyttat hem till ägaren efter förra starten och har väl fått lite annorlunda träning och miljöombyte. Gillar han det så kan han tända till lite extra så intressant då det dessutom blir bike på och Magnus A upp när han visat form på slutet med.

3 Robthebank går upp i klass men är bra och kan skrälla från bra spår. Bra spår har 1 Laredo Boko också men innerspåret är som sagt inte så lätt att försvara på den här banan. Han riskerar att hamna i tredje invändigt härifrån och även om han få rygg på ledaren brukar han inte vara så speedig att växla tempo på kort upplopp även om luckan kommer till slut här. Stallkamraten 11 Innovation Love har ju Bergh alltid haft höga tankar om och hästen får klart kuskplus nu. 9 Frodo S. gillar jag men brukar ju få sina bästa chanser med framspår då han kan öppna snabbt så får sämre läge nu och då blir det kanske för långt fram.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 8-2. C 4-3-10-5-6-9. D 1.

Se ”Bästa Spiken!”

Här ser jag 7 Tangen Bork som given spik då han visat sig huvudet högre än svenska eliten hela året och han kan öppna snabbt så hamnar långt fram dirket och jag håller det inte för omöjligt att han kan bli släppt till ledningen till och med. Vinner nog från dödens åtminstone varannan gång med. Visst tyckte många att det kanske är nedåtform då det var hästar nära näst sist men han har inte ryckt norska huvudlaget sista två loppen och kanske behöver den typen av sparade krafter som det blivit på slutet.

3 B.W.Sture är startsnabb men inte givet att man vill köra i ledningen över medeldistans och visst släpper man kanske hellere till en stallkamrat i 2 Järvsöodin om man kan men det finns risk att favoriten är först fram och tar över. Även 8 Bäcklös Uriel kan öppna snabbt så skulle favoriten komma bort eller ha en dålig dag så kanske den här blir släppt till spets. Väldigt låg procent på Bäcklös efter en väntad lite sämre prestation som delad favorit i SM över fel distans. Fel distans även för B.W.Sture men SM-vinnaren Järvsöodin med kan nog vara bra igen men inte så lockande procent och spelvärde hos den.

Favoriten har med stallkamrater i fältet i bland annat fina 4 Grisle Odin G.L. från toppspår som visade form sist som tränaren kör själv. 5 Philip Ess var fin som unghäst men inte levt upp till det som äldre men visar fin speed då och då så skulle det stämma perfekt för honom så är det intressant som ospelad med Forss upp och bike på från toppspår.

10 Stumne Fyr har tre lopp i kroppen efter litet uppehåll i sommar och den här trivs bra i Sverige med körspö och ska kunna skrälla rejält med rätt lopp. 9 Soldhöjdens Drake har bra startrygg i andraspåret och hästen utvecklas bra sista året men kusken kör inte lika ofta som förr och lämnar ibland lite övrigt att önska i loppen nu för tiden så tveksamt trots fin häst på väg uppåt.

Avdelning 7.

Ranking: A 10-2. B 5-3-1. C 6-8-7. D 9-4-12.

2 Lozano di Quattro är kvar i klassen som han vann med lopp i tredjespår nästan hela vägen sist och är bästa hästen även här men körs inte av bästa kusken direkt. I kortlopp kan man väl köra hur som helst om man har överlägsen häst men gör han likadant över medeldistans så borde det bli mjölksyra och det finns chans att den här favoriten körs bort. Tidigare har problemet varit att man kört för passivt och det är bara två veckor mellan loppen nu så kanske vill man ge ett snällt lopp och då kan det bli fel åt andra hållet istället så vi rankar en annan häst före då spelvärdet är dåligt hos favoriten. 10 Excusez Moi var favorit sist i klassen men fastnade med rubbet sparat och klättrade i ryggar till slut den starten så är ganska säker på att MAD inte vill sitta fast den här gången. Hästen gick i volt sist så plus med bike på den här gången och bara 17% gör honom oerhört spelvärd den här gången.

3 Pure Muscle är startsnabb och är inte alls givet att han släpper även om favoriten kommer tidigt och den här kommer med form och kan absolut leda loppet runt om och ska rankas tidigt från spets på den här banan.

1 Illfindmywayhome är verkligen härdad i klassen och vi har gått mot honom då han varit favorit eller betrodd men som singel-procentare är han absolut intressant och kan öppna hyggligt. Skulle han lyckas får rygg på Pure Muscle som sedan kan få press av någon av dom betrodda så går nog den här hela vägen in i mål så om luckan kommer ska han absolut kunna vinna.

Roliga skrällar i loppet är 5 Finn Palema som varit ute mot en del kulltoppar och gjort det bra i skymundan och stallet har form så intressant när den här ska provas med skoryck bak första gången. Även 6 Lucifer Boko är härdad mot minst lika tufft motstånd som det här och även om det är spår en bit ut så är det ett bättre läge än många gånger på slutet och nu är det Jepson upp så tänkbar skräll.

Stora systemförslaget.

 1. 2-7-10.
 2. 5 Going Cash
 3. 3-4-6-7.
 4. 1-2-4-7-11-13.
 5. 2-4-5-6-7-10-12.
 6. 7 Tangen Bork
 7. 1-2-3-5-6-10.

3024 rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemförslaget.

 1. 2-7-10.
 2. 5 Going Cash
 3. 7 Mellby Jinx
 4. 1-4-7-11.
 5. 4-5-6-7-10-12.
 6. 7 Tangen Bork
 7. 1-2-3-5-10.

240 rader som kostar 120 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se