Speltips: V75 Kalmar 27/6

V75-Omgången.

Nu är det midsommarhelgen och då ligger V75 på söndagen och lika traditionsenligt är det Kalmar som är värd för omgången. Kalmars travbana är lite ”Axevalla-light” med ett långt upplopp och nästan alltid riktigt fint underlag. Upploppet mäter 207 meter och ban-bredden är rejält tilltagen på båda långsidorna så det är gott om utrymme i voltstarterna. Ingen open stretch eller vinklad vinge på startbilen så inga konstigheter här.

Bästa Spiken!

Gillar generellt sett inte att spika stor favorit i sista avdelningen men nu är det väldigt hög segerchans för 1 Cokstile 54%. Han är startsnabb nog att ta sig ut om han skulle bli överflyglad i starten, men också startsnabb nog att svara ledningen med Kontio upp. Spikade honom i comebacken på Lunden men han behövde loppet i kroppen men var nära att spurtvinna ändå. Nu låter det som om formen ska vara på topp och han var trots allt finalist i Elitloppet i år och vann Elitloppets final i fjol (efter att Propulsion blivit diskad). Borde bara vara bäst här och jag tror att Kontio ser till att inte sitta fast och troligast är att han sitter i ledningen efter bit och blir oerhört svår för övriga att slå.

Gå Kort!

I Stoeliten som går som avdelning tre är det en klass där favoriten oftare infriar än i någon annan klass, historiskt sett. Jag väljer ändå att gardera då favoriten blir lite för hårt streckad och man får riktigt bra värde om man lyckas fälla den men ett motbud.

1 Mellby Free 63% är omgångens största favorit och kan svara upp innerspåret då hon kanske är Sveriges snabbaste, äldre sto första biten bakom bilen. Kanske leder loppet runt om men hon har inte startat sedan i april och var struken under Elitloppshelgen för dåliga blodvärden så givet frågetecken för formen och garderingen är på sin plats, men nöjer med ett starkt motbud här.

3 Hevin Boko 16% är andrahandare men rensar bra ändå när procenten skiljer så oerhört mycket. Tvåa bakom Billie De Montfort näst sist under Elitloppshelgen och Mika Forss som körde och många andra trodde hon hade vunnit om inte den framför brutit ut rejält och stört i finnishkörningen. Sist gick det ruggigt fort till slut så gick inte att ta något och lite dåligt av Mika att inte köra fram tidigare i det loppet. Formen är nog fortsatt på absolut topp och har den stora favoriten en sämre dag ska Hevin kunna vinna även från utvändigt ledaren.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 2-1-3. C 10-8-7-12. D 6-11-4-9.

Silverdivisionen inleder omgången över medeldistans med bilstart och de betrodda har fått fina utgångslägen och det är stor chans att någon av dom betrodda vinner loppet.

5 Hell Patrol 21% är min givna förstahäst i loppet och tänkbar chansspik men då han trots allt galopperat i båda starterna på svensk mark så bör han kanske ändå garderas. Galopp mitt i loppet i debuten för Goop näst sist men ställde sig och stod för en ruggigt bra avslutning, trots att man låg lågt på förhand och trodde det skulle behövas lopp i kroppen. Senast fick han en del spåel mot så hårt motstånd som Sister Sledge och Bepi Bi i Fyraåringseliten. Det gick väldigt fort och det blev galopp in mot sista svängen den gången. Tjänat sina pengar i hårda unghästlopp i USA och har bra fartresurser. Nu är det betydligt enklare motstånd och från bästa spåret ska han komma iväg på ett bra sätt så felfri tror jag att han bara är bäst här.

3 Racing Ribb 23% är loppets favorit och håller nyttig form utan att riktigt glänsa. Sist borde han väl varit någon placering längre fram och gången före vek han ner sig till slut som väldigt stor favorit. Visst kan han vinna loppet men är lite överstreckad och favorit i fara här, så bara en av några tänkbara.

2 Zio Tom Jet 17% gick okej efter sen lucka i finalen sist och går bra mest varje gång men vinner väldigt sällan. Nu är det dock ett bra spår bakom bilen och han ska kunna ta ledningen även om 6 Kung Edward 1% är snabb så lär han släppa ledningen. Zio Toms vinst i klassen kom från ledningen på hemmabanan, Halmstad och här kan han leda runt om med. Det var dock över kort distans och upploppet kan bli långt den här gången men på läget måste han räknas tidigt.

1 Great King Wine 4% trodde jag på en del på sist men då blev det galopp och det är ungefär samma motstånd nu. Läget är så klart chansartat men det är inbakat i den låga procenten och den här ska duga bra. Intressant med Kontio upp som mycket väl kan få honom mer startsnabb bakom en bil och hittar man rygg på ledaren och lucka till slut så går ingen säker här.

10 Jaques Noir 12% bytte regi i april och ny tränaren Jennifer Persson har haft fina framgångar i maj och juni så absolut toppform på det stallet och den här är inget undantag.

8 Adde S.H. 8% är väldigt startsnabb så kan få bra lopp trots spåret, då han kan hitta bra läge om han trycks av från start. Visat uppåtform på slutet men tuffare mot nu och givet att det är vingelläge härifrån.

Avdelning 2.

Ranking: A 13. B 8-5. C 7-10-2-14-9-15-6. D 11-1-3-4.

Kalmarsundsstayern över 3140 meter med fullt femtonhästarsfält fördelat över tre startfållor och det är en bra proposition för de på mellanfållan här som får ha miljonen på kontot. Det är dessutom många på den fållan och då ska de på grunddistansen ha svårt att hålla undan men som vanligt utmanar en av de bästa från bakersta fållan.

8 Fort Knox 21% är loppets favorit och står bra inne i loppet då han tillhört skiktet strax under absoluta kulltoppen som unghäst. Nu har han ett lopp i kroppen som femåring och provade då dagens distans och trivdes bra. Men det är spår fyra här och från stallet varnar man för galopprisk så absolut risk för vingel vilket gör det till favorit i fara och garderingen känns given då han möter mer rutinerat motstånd.

13 Chocking Superman 14% spåddes en lysande framtid då han klättrade genom klasserna snabbt men det tog emot när kom upp i högsta klassen. Nu har han bytt tränare i vinter och gjort några starter i Berghs regi och kanske har man hittat rätt med honom nu då han vann sist. Det var dessutom på just Kalmar och han vann från tredje utvändigt och tål en bit i spåren mot dagens motstånd och det låter som man tycker det är stark segerchans från stallhåll.

12 Huricane Silas 19% kommer med tre raka segrar och vann långlopp sist men den värsta motståndaren då hade en sämre dag och inte så hårt mot i övrigt men här blir det många tuffa mot. Bakspår på tillägget borde bli för tufft då men kan ju köras på innerspåret och har han tur att komma igenom på bra sätt och får rätta luckorna igen så blir han farlig på hemmaplan. Är dock lite överstreckad då jag tror att han behöver mycket tur för att vinna loppet, då han står hårt inne.

5 Thriller N.P. 9% trivs över distansen och har nu ett lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro. Jepson upp från spår som garanterar en bra resa och väljer han att köra på innerspåret så brukar det uppstå luckor i den lopptypen och speciellt på en bana med så här långt upplopp.

7 Gardner Shaw 18% gick i passgång både i comebacken och sista loppet han gjorde innan tävlingsuppehållet. Han ska provas med annan typ av sko till den här starten och han tränar fortsatt bra och faller sko-bytet väl ut och hjälper honom att hålla travet så har han kapacitet att vinna loppet. Står väldigt bra inne på pengarna och har ett bra spår, tidig trots frågetecken för formen i lopp.

10 Tony Afrika 2% är loppets fynd på procenten och måste ha mycket högre segerchans än kollektivet bedömer. Trivs på distansen och får intressant kuskbyte till den här starten och från bästa springspåret ska han kunna köras framåt direkt. Kanske kommer han till och med till ledningen tidigt och kan köra där eller släppa till en av de mer betrodda.

2 Kondor Dream 5% är bästa hästen på grunddistansen som får kuskplus och ska kunna komma till ledningen här. Kommer ingen från tilläggsfållan och ställer fråga om att få överta tidigt så kan han leda loppet länge men får också bra lopp om någon av de bästa kommer och tar över. Tror ändå det kan bli för tufft att vinna.

Avdelning 3.

Ranking: A 3. B 1. C 4-5. D 8-6-7-2.

Se ”Gå Kort!”

Jag låser på 1 Mellby Free och 3 Hevin Boko då de två höjer sig lite över övriga. Den förstnämnda på spetschansen och kapacitet och den senare på sin fina form och kunnande. Båda har bra utgångslägen och kan låsa loppet med en i ledningen och en utvändigt sedan står det mellan dem upploppet ner.

4 Ultra Bright 9% har hemmaplan och är första utmanare mot min duo från toppspår bakom bilen och stallet har bra form på det mesta för dagen.

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 1-12-2. C 8-9-6-7-5. D 4-11-10.

Lägsta klassen med Klass 2 med voltstart och här brukar jag leta gardering och här är det inte alls givet att favoriten kommer till ledningen och det kan mycket väl bli körning mellan betrodda här.

3 Napoleon Cash 38% är loppets stora favorit som fått ett lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro men var favorit i sitt uttagningslopp till Kriteriet då han mötte bland andra Beacon Kronos, Mr Mah Can och Armani Degato. Det säger en del om hur höga tankar man har om honom, även om han tröttnade tidigt den starten och fick gå till vinterträning efter det. Står mycket bra inne i klassen men har större uppgifter att sikta mot så inte givet att man ”tömmer” honom här och kanske blir det inte den befarade körningen om spetsen från hans sida. Jepson är behärskad och han lär ge honom ett bra lopp och den här kan så klart slå fältet med en lugn dödens och jag rankar honom först.

1 Behind Bars 19% ska kunna svara upp innerspåret då spår ett i volten är bästa tänkbara och han körs säkert i ledningen om han håller upp den. Gjorde ett par starter i klassen redan i vintras men gick ur form då och har nu ett lopp i kroppen efter en träningsperiod och står perfekt inne i klassen. Det intressanta nu är också att det är aviserat första loppet barfota runt om.

12 Titan Yoda 15% är inte sämre än de mest streckade här och tränaren har ju visat absolut toppform på sitt stall på slutet där den här inte är något undantag med tre raka vinster, som obesegrad i hennes regi. Spår 12 kan man ju ha mer tur att komma igenom från i voltstart än det är bakom bilen och Ulf Ohlsson kan ju ha tur att komma hyggligt på det. Blir det fart där framme ska den dryga distansen och det långa upploppet kunna ta ut sin rätt för de som lägger lasset i starten och den här kommer ini matchen.

2 Howdy Quick 19% får rejält kuskplus och lättas i balansen med barfota bak och ska kunna hitta bra läge bakom de två som väntas köra om ledningen. Liksom de andra två betrodda så har han kanske lite få lopp i kroppen men kanske fördelaktigt med voltstart då han inte varit snabb bakom bilen.

8 The Engine 3% och 9 Becker 3% kan båda komma igenom bra trots sina bakspår och den som kan få en bra resa med lucka till slut skulle kunna överraska, speciellt om det blir tryck där framme.

Springspårens 6 Das Auto 1% och 7 Erik Youknow 1% är båda startsnabba med startsnabba körsvenner och det är inte osannolikt att åtminstone någon av dem tar sig förbi de invändiga till spets här. De släpper förmodligen båda två men kan ställa till det och bidra till snabb öppning för de betrodda här. Båda kan också hitta ner till bra lopp på innerspåret och är tänkbara storskrällar

Avdelning 5.

Ranking: A 8. B 11-4. C 5-3-1-9. D 2-12-6-7-10.

Klass 1 över kort distans och favoriten har bakspår och det är inte den hårdaste klass 1 så den som kommer till ledningen ska ha bra chans att rinna undan här.

8 Hipster AM 10% är alldeles för lite streckad och trots spår åtta bakom bilen ska han kunna ta sig till ledningen då han gjorde det näst sist på samma bana från sammaspår. Visst står han hårt inne i klassen men det gör flera andra här med och i lägre klass kanske det bara skiljer ett eller ett par lopp från en hästsprisumma till en annan. Skillnad med importer som är under kraftig utveckling i nya regier med och den här är nog för bra för klassen. Vek ner sig sist men nu är det önskedistansen och Stefan P Pettersson har haft en riktigt bra maj och går mot ett bra juni med så absolut toppform på stallet. Magnus A upp borgar för offensivt upplägg och den här kan bomba till ledningen och leder då loppet länge, kanske hela vägen och det gör honom till en spik med bra högt spelvärde.

11 Balboa Lux 27% är loppets favorit som kommer med fyra raka segarar men de snabba tiderna på slutet är tagna från spets och helt annat läge nu. Är kanske lika bra som min idé och har vunnit bakifrån med plus att det blir barfota nu som näst sist men mycket kan strula från bakspår och det är favorit i klar fara.

1 Benedetto O.P. 18% går ut över rätt distans men riskerar att bli över från start och det blir chansartat från innerspåret. Tveksamheter kring formen med då det blev galopp sist och sedan ingen start på en månad.

5 Nouba Mom 18% har bästa spåret men kommer från passgång till slut sist, då vi hade henne som spik i spelförslaget. Det var ett stolopp och senaste vinsten kom också mot bara ston så inte givet att hon räcker i öppen klass mot bra motstånd för klassen. Lite överstreckad men givetvis aktuell vid gardering.

4 Awesome Kronos 11% drar en del streck men kommer från startgalopp eller passgång fram till starten och frågetecken för formen här. Han duger så klart i klassen och har ett bra spår men långt mellan starterna och frågetecken för formen.

3 Zacapa Grim 5% har ett bra läge och står bra inne i klassen och trivs på distansen. Tränaren har höjt segerprocenten på sina starthästar ytterligare i år och har bra form. Den här är inte så startsnabb men desto starkare och räds inte positionen utvändigt ledaren när han är i form, som nu. Kommer han ner i bra slagläge så tål han att gå i tredjespår genom sista svängen och lär avsluta bra över Kalmars långa upplopp där han vunnit förr.

9 Reddington 6% vann direkt i debuten för Bergh och har ett smygläge här som han ska kunna överraska från då han står perfekt inmatchad i loppet.

Avdelning 6.

Ranking: A 6. B 1-7-4. C 9-3-10-11. D 2-8.

Ser loppet som öppet och med favorit i fara från innerspåret, så bred gardering är på sin plats, efter ett par strykningar kanske jag streckar alla här.

1 Boston Wise L. 32% valde rygg på ledaren i Harpers och drogs bakåt när ledaren tröttnade och fick sedan med sig lillpeng efter sen lucka. Vann sedan i rätt klass sist och står bra inne i loppet men även om han är snabb så blir det nog svårt att hålla spets här och då blir det favorit i fara.

6 Easy Cash 23% har haft ett par sämre lägen på slutet och när det nu är lite bättre spår kan han köras framåt den här gången. Kanske kommer han till ledningen till och med då blir han väl hästen att slå men inte alls givet att det går från spår så här långt ut. Inte beroende av ledningen och avslutade väldigt fort i finalen sist och fortsatt kvar i klassen, så står bra inne och nu kan det bli lite ändringar i huvudlaget med som kan höja honom ytterligare. Klart gynnad av att Rackham blev struken under söndag morgon och nu har den här bästa spåret och är tänkbar spik på mindre system. Speciellt om man väljer att inte tro på min spik Cokstile i sista, för kallt att spika två favoriter i rad men garderar man guld är den här absolut tänkbar.

4 Digital Dominance 7% hittade en oerhörd formtopp till Harpers där han var före favoriten här i mål, som trea och fick snabba pengar. Nu är det långt mellan starterna och inte alls givet att det är samma form och stallet varnar för att det, därav den låga procenten. Tränarkörd och vill kanske ha längre distans men bra spår och högt kunnande gör honom ändå tänkbar. Speciellt som han är startsnabb kan han ställa till det för favoriten i inledningen.

5 Rackham 17% --STRUKEN-- är alltid rejäl men har inte alltid visat rätta skallen och de allra snabbaste speederna men sist var det ett fall framåt. Billigare motstånd då men tiden var snabb avslutningen stark. Står bra inne i klassen och har bästa spåret så räknas tidigt.

7 Laradja Vrijtout 9% fick tryckare under Elitloppshelgen och drog på sig mjölksyra så stannade till slut men vunnit lopp efter det så formen är nog klart bra. Snabbstartar så kanske tar ledningen trots spåret.

9 Don Cash 3% ska lättas i balansen till den här starten, från järnskor med sulor fram till aluminium och det är klart intressant. Siktades till Harpers men hade för lite poäng och formen är bra nu så kul med lättning.

10 Osca L.A. 5% har frågetecken för formen då han inte startat på länge men missade inte mycket under den förkylningen och fick en träningsperiod. Stort plus för honom att kunna gå barfota och bra kapacitet för klassen.

3 Taxi Out 1% är väldigt startsnabb och lär ta sig förbi de invändiga i starten men släpper nog till någon annan. Får ett bra smyglopp och nu åker biken på, då det är autostart.

11 Quite E.Wood 1% har växt in i klassen på ett bra sätt och får han rätt resa med tryck på loppet, som det har potential att bli, så ska han kunna överraska över det långa upploppet.

Avdelning 7.

Ranking: A 1. B 9-6-5. C 7-2-10-8-12. D 3.

Kalmarsundspokalen och två tidiga strykningar lämnar tio hästar till start där det kan bli rejäl startrusning och det kan bjuda in bakspårshästar med.

1 Cokstile 54% blir väldigt stor favorit trots att läget blev lite lurigt den här gången. Nu blev en av de värsta motbuden i spetsstriden struken (i Lucifer Lane) så lite högre spetschans men absolut inte givet att han kan svara upp innersniffen. Kontio brukar kunna sända från start så positivt med honom upp och den har i princip aldrig galopperat så det ska gå att skicka iväg för fullt. Man hade missat att få till absoluta toppformen till Elitloppet men han tog sig ändå till final där och borde vara huvudet högre än konkurrenterna här. Man tror att formen ska vara på topp nu och har höga tankar om sin häst här. Även om någon är snabbare första biten så är han ju snabb nog att komma ut och överta spetsen tidigt och kanske är han bara för bra här.

9 Zarenne Fas 4% är bästa bakspårshästen (efter att Brother Bill strukits) och har rygg på två startsnabba så kan komma igenom på bra sätt här. Man har haft svårt att hitta rätt med honom i år men nu är han åtgärdad sedan sist och det låter positivt på stallrapporterna och då duger han bra i alla sammanhang. Som o-spelad är det intressant trots bakspåret.

6 Harran Boko 14% drar mycket streck i sin nya regi och nedstruken till bästa spåret och kan öppna från start så kanske laddas vad som går och då kan det bli ledningen. Ruggig form på stallet och även om han ny i högsta klassen så kan alla vinna från ledningen på sommarbanor, speciellt om favoriten skulle bli fast invändigt. Hittar han ner i banan så har han även snabb avslutning att tillgå men kanske inte slår Cokstile om den sitter i ledningen.

5 Heart Of Steel 5% var fin direkt efter halsoperation i fjol då han putsade banrekordet på Tingsryd med en halvsekund och krossade Racing Mange från utvändigt. Har inte riktigt hittat samma form igen efter det men visade lite uppåtform sist och kapaciteten är hög så från bra spår ska han kunna överraska här.

2 Osterc 1% är mycket startsnabb så ska kunna snuva favoriten på ledningen här. Har varit bättre i träningen i vinter och klarar att gå barfota nu och med längre käk-rem så ska finnas en del utveckling i honom. Kort distans ska väl vara hans bästa så första barfota på den distansen nu och skulle kunna vara en riktig tok-skräll här.

7 Diamanten 4% väntar man ju på att det ska lossna för hos Goop och även om han gått barfota bak ett par gånger i den regin så blir det nu första barfota bak över kort distans på ett år. Gynnad av invändig strykning så han kommer ner till ett klart bättre spår och hittar han bra position ska han kunna skrälla på det som nog ska vara hans bästa distans.

Stora systemet

Avd.1: 1-2-3-5.

Avd.2: 5-7-8-10-12-13.

Avd.3: 1-3.

Avd.4: 1-2-3-8-12.

Avd.5: 8 Hipster AM

Avd.6: 1-3-4-5-6-7-9-10-11.

Avd.7: 1 Cokstile

2700 Rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1-2-3-5.

Avd.2: 5-7-8-10-13.

Avd.3: 1-3.

Avd.4: 1-2-3-12.

Avd.5: 8 Hipster AM

Avd.6: 1-5-6-7.

Avd.7: 1 Cokstile

160 Rader som kostar 80 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se