Speltips: V75-Finaler, Solvalla 26/12

V75-Omgången.

Vinterburst med V75-omgångar varje dag rullar vidare till final-omgång på annandagen som brukar ha bra omsättning och fina lopp. Huvudstadsbanan ser ut att bjuda på en omgång som kan ge bra utdelning, då det inte ser lättlöst ut alls. Solvallas bana har numera ett upplopp på 200 meter, ingen vinklad vinge eller open stretch att hänsyn så inga konstigheter. Kallt väder så de borde kunna få till en bra bana med fint fäste, då bra förutsättningar att vänta.

Bästa Spiken!

I Gulddivisionen skiljer det alldeles för mycket på strecken, det är kanske likvärdiga segerchanser för de två mest streckade i mina ögon men favoriten är streckad på drygt 50% medan andrahandaren bara på 23%. Givet att ta ställning och gå på spelvärde då loppet är skiktat och bara kanske fyra-fem hästar som kan vinna loppet, så alternativet är att strecka mina fem första i rankingen.

10 Milligan´s School 23% är dock mitt spikförslag då han var riktigt bra sist och verkar stenhård då han bara startar på i högsta klassen år efter år och allt som oftast är med där framme med tuffa upplägg och ändå studsar tillbaka gång efter annan. Jag tror han kan vinner med olika scenarion på loppet, antingen fram i dödens tidigt vilket skulle vara det bästa eller så tar han ryggen på favoriten och får den draghjälpen under slutvarvet.

Gå Kort!

I inledningen ser det ut att gå att lösa Silverdivisionen på ett fåtal streck då det inte ens blev fullt fält förstår man att det kan bli skiktat när de som vill vara med kom med.

7 Emoji 37% är loppets favorit och ska väl så vara då han gav omöjliga Admiral As en fight in på linjen i förra finalen på Solvalla. Nu blir det väl samma vässning med helstängt huvudlag som vid förra finalen. Han visade sist att skor går bra med så på något kortare distans än sist lär han tåla ett offensivt upplägg och kan vinna loppet från dödens här.

6 Algot Zonett 17% är också en tuffing för klassen som nog hade blivit trea i förra finalen utan galoppen, för att ta längder på Emoji och och Admiral As hade gått. När den här är i full form är han inte sämre än favoriten men han har inte riktigt samma tempoväxlingar och speed, men kan han få ett lopp där han kan dra upp en långspurt och öka hela vägen in så kan han slå vem som helst i klassen. Åkte dit på kortspeed sist med minsta möjliga marginal och inte mycket att säga om, sådant händer.

5 Beartime 8% är en av de som profiterar på om det blir fart på loppet och han har en vass spurt att tillgå så från perfekt spår borde Jepson hitta bra slagläge åt honom och då går ingen säker sista biten.

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 6. C 5-3-2. D 8-4-9-1-10.

Se ”Gå Kort!”

Skiktat lopp i Silver den här finalen och ett par ekipage startar väl i princip utan chans och man ska nog försöka hålla nere streckantalet här.

Loppet har en stark favorit i 7 Emoji 37% men han lär få ta dödens här och bäst är han barfota så även om det är en bra favorit så kan garderingen vara på sin plats. 6 Algot Zonett 17% kanske kan vara före favoriten till utvändigt ledaren för att bli avlöst och blir det sedan tryck mellan de där framme kommer han slå många till slut.

5 Beartime 8% kompletterar mitt trehästarslås då han varvar insatser då han sitter fast med mycket sparat efter sena luckor eller inga luckor alls, med insatser där han spurtar vasst ute i banan och går ofta i mål med fart och bibehåller formen. Här kan han nog komma ner i banan på bra sätt och kanske väljer Jepson utvändigt för att bli avlöst av Emoji eller Algot för att få som sämst tredje utvändigt och draghjälp av de bästa, då ska han kunna växla ner kanske alla med sin fina spurt.

2 Chapuy 8% tar spets men medeldistans i en final där det borde bli hårt tempo om det först avlöser varandra utvändigt så blir det trötta ben till slut för den här. Det finns väl ingen annan plan än att köra i spets och skulle Flemming komma ner tidigt och köra långsamt utvändigt så kanske Chapuy kan skrälla från ledningen om ett par av de betrodda har en sämre dag.

3 Eddy West 16% hade inte alls aktionen med sig när skorna åkte på sist och man har så klart tränat mer med brodd nu men det blir aldrig samma i träning som i lopp så risk för dåligt trav igen och då vinner man ingen final. Kommer att kunna starta i ytterligare ett par Silver-meetings till skillnad mot mina tre streckade som gör kanske sina sista lopp i klassen här. Det var en hel månad mellan starterna sist och kanske går han framåt med loppet i kroppen men som överstreckad nu, då han är delad tvåa på procenten väljer jag att chansa bort honom den här gången.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 4-8. C 7-2-9-11-3. D 12-10-5.

Klass2-final där det brukar kunna skrälla när de i lägsta klassen ska toppas och några höjer sig rejält. Nu blev ett av de värsta motbuden till omgångens största favorit struken under söndagen och segerchansen ökade ännu mer för favoriten. 6 Ikaros Sisu 54% blev nu nedstruken till ett perfekt femtespår och med värsta motbudet borta så kanske han bara vinner. Men jag chansar och tar med några motbud och hoppas på en sämre dag för favoriten. Stiger på procenten och given att försöka fälla.

4 Thorondor 2% gillar jag mycket även om det inte var roligt att se att han tröttnade och galopperade in på upploppet men tror att medeldistans är bättre då, även om alla distanser fungerar för honom. Intressant med första gången Magnus A upp och ännu mer intressant med första gången bike nu. Måste hamna bra på det från fint spår och är en rolig skräll som är klart understreckad.

8 Grand Canyon Sisu 6% försökte jag fälla sist men den var riktigt bra och den här blir ju gynnad av en invändig strykning. Startsnabb så kan hamna bra på det trots läget och kör man riktigt offensivt så vet ju Erik med trolig ledare hur bra den här är och kanske släpper han.

2 Rare Magic 11% kanske kan hålla upp innerspåret och leda länge men inte omöjligt att han släpper eller blir av med ledningen. Oavsett tror jag att det är några som är bättre men från bra läge och med bra resa kan den här vinna med.

9 L.L.Labero 3% gick jag på sist som förstarank då han var spetsbud i min bok men det kostade lite att komma till ledningen och sedan hölls tempot delvis uppe så ursäktad att han blev trött. Han lär gå framåt med loppet då han rekordsänkte och nu blir det smygläge och spara speeden.

Vid bredare gardering kommer även 11 Anna Montana 2% och 3 Geronimo Am 4% in i matchen, då båda står bra inne i klassen. Den först nämnda har mest pengar i loppet, har höjt sig på slutet och nu är det rejält kuskplus. Den senare har höjt sig i Berghs regi och har bra utgångsläge.

7 The Eagle 0,5% stod i 2,94 ggr pengarna då han var knappt slagen av Anna Montana som stod i 31 ggr. Det blev mjölksyra sista stegen efter ganska hård öppning och bra fart på loppet den gången och sist höll han bara farten en bit bakom favoriten här. Sist var det bakspår på Åby och nu är det framspår och gynnad av strykningen, så för startsnabb häst kanske man kan hitta ner i bra slagläge. Måste ha bättre chans än under 1/200 som kollektivet bedömer segerchansen till.

Avdelning 3.

Ranking: A 10. B 9. C 11-4-1-2.D 7-5-6-3-8.

Se ”Bästa Spiken!”

9 Ble Du Gers 50% får sämre kusk upp nu än vid segern sist och Örjan lär ha koll på vad Erik tar sig till med den här. Örjan kanske sänder före med som de ofta gör med Milligans och då kan den här favoriten vara en bra bit efter. Oavsett är spelvärdet uselt på den här och jag chansspikar mot.

10 Milligan´s School 23% är mindre än hälften så mycket spelad som favoriten men minst lika bra och tror han bara vinner.

4 Ludifer Lane 17% kanske kommer till spets från fint läge här men är väl enlite enklare häst än de där bak och de som heter Johan A Nilsson och liknade vinner i princip aldrig V75-finaler. Det är överstreckat till 17% och han har väl varit kul skrällbud när det varit runt 10% och neråt men nu är han bara en av många vid bred gardering.

11 Gareth Boko 3% är en topphäst som tävlat mot eliten hela året och studsar tillbaka till bra insatser gång efter annan så inte orolig bara för han gjort en sämre insats. Nu är det bara 3% och Magnus A fortsatt upp så skulle han ha tur med resan i rygg på en av de betrodda blir jag inte förvånad om han skräller.

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 15. C 6-4-9-12-13-5-8-7. D 3-10-14-2.

Final I Diamantstoet och jag tror mest på den från bra läge som slog hästar som är 20 meter bakom trots att hon blev hängande i spåren och backade ner bakom bland andra 12 Zante Grif 8%. 1 Kia Ora 22% är tänkbar spik från bästa spåret då hon visade att hon är minst lika bra som flera av de som står på mellanfållan här. Finalen i Diamantstoet brukar gynna de där framme som är på väg upp och har kanske lite för lite tjänat i förhållande till kapacitet. Proböemet är att det finns en till som kanske körs för spets och är bra där framme. 6 Nova Mahiron 21% är ensam på springspår för Uhrberg och då kör han ofta bara vad som går och brukar pricka bra. Kia Ora kan så klart få ett bra lopp i rygg på ledaren om man inte kan svara och det spricker ofta upp i den här typen av lopp så bra vinstchans även därifrån, men det kan ju också bli körning mellan de två.

15 Unique Juni 23% gick jag på sist som ensam A på finalerna och spikade gången efter men nu är spelvärdet något lägre med bättre hästar på startfållan än hon mötte de två starterna. Hon kan så klart gå runt fältet igen då det inte är några kanoner på mellanfålla direkt och hon är ensam där bak, så klart bästa hästen så klart.

4 Kabor Boko 4% är den där framme som kan hitta ner i bra slagläge om de två spetsaspiranterna kivas en del på vägen. Hon körde galopp tidigt sist och fick sedan invändigt resa och sparat men kliver hon i väg kan hon med öppna bra. Kan få rygg på ledaren eller tredje invändigt här men kan också sitta bra på det i andraspår och någon från tillägget lär väl sända tidigt för att köras i dödens så kan få ett bra lopp oavsett viket upplägg Jepson väljer. Lite få starter innanför västen men absolut en tänkbar skräll.

9 Sofies Case 3% är en rolig skräll för er som streckar vidare, den har bra farter i kroppen och får lite kuskplus mot ordinarie kusk. Speedig och kan öppna bra för fin position. Lite minus då hon inte kan gå barfota fram eller i biken men Ulf har vunnit med henne på Solvalla i vanlig vagn med och de har två segrar på tre försök tillsammans.

Avdelning 5.

Ranking: A 1. B 3-2. C 7-6-9-11. D 4-8-5.

Klass 1 och här blir favoriten lite övertsreckad och jag väljer att gardera loppet. Tyvärr litet fält och det är ovanligt i den här klassen att det inte blir fullt men ändå inte så enkelt att bena ut.

2 Beckaham 35% har höjt sig rejält på slutet liksom hela Dahléns stall på sistone som verkar ha hittat riktigt bra raketfoder, som han verkar göra lite då och då. Han kan säkert vinna igen men lite enkel häst för att vara så här klar favorit i en final på V75 och garderingen är på sin plats.

1 Art Brown 17% har haft spår 10-12-11-6-7-9-8 i årets sju starter men gjort det ruggigt bra ändå och här är det så klart chansartat läge då han inte ska kunna svara Powerbank i starten. Örjan löser det nog och sitter han bara inte fast så är det kanske bästa hästen här. Jag rankar etta på kapacitet och kusk, och litar på att Örjan hittar ut, vågar inte lita fullt på det och garderar därför loppet med några till.

3 Powerbank 20% är startsnabb och då det inte blev så tuff final kan han absolut rinna undan från spets. Lite för lång distans sist men bara slagen av en smygkörd då och höll bra så formen är på topp och han tävlar ofta med skor så inga problem där.

6 Devs Definitif 7% skrällde från tredje invändigt och ut i spåren i perfekta luckor och fick sparat som vinnare. Hittar man ner i banan på rätt sätt så är det fortsatt Magnus A upp och då kan man skrälla även här.

7 Anchor Man 3% har höjt sig så då han är stark och oöm ska han räknas även här och spåret drar ner procenten rejält. Visst är det vingelläge då han inte är så startsnabb men samtidigt bara tio hästar kvar i loppet och bara nio att runda så behöver inte hamna allt för illa på det.

Avdelning 6.

Ranking: A 11. B 15-6-8. C 9-4-1-14-7-5-10. D 2-3-12-13.

Här är det ett riktigt svårt lopp där jag väljer att spika mig ur det men mina alternativ är en eller alla.

Jörgen Westholm har tre hästar till start och kör den han själv äger och det gör att han får sätta upp lånekusk på sin bästa häst i loppet 11 Carry Cash 32%. Så med Örjan upp blir det loppets givan favorit och den här hårda märren verkar inte bry sig om hon möter hingstar och valacker hon har visat sig tuffast i tio av sina 31 starter. Första gången Örjan upp är det som gör det extra intressant och kanske körs det framåt från springspåret då det är betydligt enklare hästar på de främre fållorna. Jag tror hon har bra segerchans och ska man gardera loppet behöver man strecka i princip alla hästarna. Rankar nära strecklista i övrigt så ännu större anledning att ställning för en favorit som inte är övertsreckad.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 9-1-4. C 8-11-6-12. D 10-7-3.

Bronsdivisionens final och här ser det vidöppet ut på förhand och då jag spikar i sjätte så vill jag avsluta med skräll och då måste man strecka skrällar.

5 G.K.Justus 35% är rätt favorit men drar kanske lite för mycket streck den här gången och han var ny i klassen då han vann sist, där många underpresterade, han fått snabba pengar. Han bär pengarna och bra och kommer nog hävda sig även i Silver nu på vintern och det var en vass insats ute i spåren sist. Han är inte så startsnabb att han kan utnyttja sitt fina spår men borde väl komma ner bra i banan nu när han dessutom är nedstruken till fjärdespåret.

9 Four Guys Dream 12% var en besvikelse sist men höll ändå okej som tvåa och kanske är det mer toppat i träningen till en final så måste tas på allvar igen.

1 Iceland Radio 7% valde man att sitta fast lite med sist och fick en del sparat men nu är det bara att köra rakt fram och hon är startsnabb. Ledningen eller rygg på ledaren hon har nog åtminstone runt 10% segerchans här så bra spelvärde.

11 Champ Lane 14% är missgynnad av bakspåret då han är startsnabb men hemmaplan nu och kan spara speeden så inte borta trots spåret, då det är Nurmos som tränar.

8 Borups Racing 1,6% gillar skarpt när Magnus A får köra en häst för första gången, han är väldigt bra på att fart på djuren, väldigt ofta. Fortfarande inte så påpassad av kollektivet trots sina framgångar i sulkyn under året. Visst är spåret risigt men nedstruken ett spår nu och startsnabb så kanske kan hitta bar position ändå.

4 Quantum Roc 11% får kuskplus men här kanske Kontio chansar och trycker av vad som går och då kan det bli galopp. Får han fart på honom och håller den i trav så kan det bli spets och slut här.

12 Unico Broline 2% fick ett smörlopp sist och tackade för det med att spurta till seger. Hittar man rätt ryggar igen ska han absolut kunna spurta ner många till slut igen. Spåret är iskallt men två procent på spurtkanon i full form som van V75 med sparat i starten före, det måste vara lite för lågt.

Stora systemet

Avd.1: 5-6-7.

Avd.2: 2-4-6-7-8.

Avd.3: 10 Milligan´s School

Avd.4: 1-4-6-15.

Avd.5: 1-2-3-6-7.

Avd.6: 11 Carry Cash

Avd.7: 1-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

3300 Rader som kostar 1650 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 6-7.

Avd.2: 2-4-6-8.

Avd.3: 10 Milligan´s School

Avd.4: 1 Kia Ora

Avd.5: 1-2-3.

Avd.6: 11 Carry Cash

Avd.7: 1-4-5-6-8-9-11-12.

192 Rader som kostar 96 kronor


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se