Speltips: V75 Eskilstuna 7/11

V75-Omgången.

V75 på Eskilstuna med spelstopp 16:20 på lördag och vi har bra form på tipsen till streckspelen då vi satte V75 i lördags på det stora jackpotsystemet för 500:/andel och det systemet gav ca 34.000:-

Sundbyholms Travbana, som banan strax norr om Eskilstuna heter, har något kortare upplopp än medel med sina 182 meter och det är en utpräglad spetsbana. Spetssegrar ligger klart över medel liksom favoritsegrar, då det ofta går hand i hand eftersom favoriten har lite enklare att bli släppt till ledningen. Vi spikar inte från bakspår på denna banan och försöker få med så många spetsbud som möjligt.

Bästa Spiken!

I Silverdivisionen är det många som bara gjort ett fåtal starter i den näst högsta klassen och dom möter en som är rutinerad i klassen och står ruggigt bra inne i loppet. Visst blir han oerhört stor favorit men då jag försöker fälla i princip samtliga andra favoriter i omgången så få r det vara okej att spika omgångens största favorit denna veckan. 3 Vagabond BI har absolut högst vinstchans av alla hästar i omgången och loppet är svårt om man garderar. Flera kanske kör om spets tidigt och när storfavoriten körs framåt är det nog många som vill släppa till den om det gått fort allra första biten men jag tror att Vagabond Bi slår samtliga från utvändigt ledaren i detta loppet.

Gå Kort!

I Guldloppet som går som sista avdelningen vill jag ju få till favoritfall men har samtidigt svårt att se speciellt många eventuella vinnare här och försöker gå kort i loppet.

6 Hachiko De Veluwe hade jag som spikförslag då han vann i comebacken 23/9 och han gjorde mig inte besviken och sist var han bra utvändigt som tvåa bakom en för dagen mycket bra From The MIne i Gävles Stora Pris. Han går så klart framåt med loppen i kroppen då han startat väldigt sporadiskt sedan sin mycket framgångsrika unghästkarriär. En riktig klass-häst som har mycket pengar att tjäna i högsta klassen och han kan vinna från utvändigt i detta loppet om det är så att favoriten blir fastlåst invändigt redan i starten här. Helstängt huvudlag nu dessutom är nog en plusvariant och borgar för offensivt upplägg.

1 Zarenne Fas är i kart bra fas för dagen och det är inte ofta man ser ekipage i gulddivisionen vinna med en halv sekund före andra mycket bra hästar. Det som talar emot honom nu är att innerspåret bakom bilen inte är jättebra på Sundbyholms Travbana och bricka ett samt två bakom bilen återfinns, inte något, bland dom fem mest vinstrika spåren på banan, vilket är anmärkningsvärt. Kan bli av med spets och kanske släpper den som tar spets i sin tur och då kan det bli jobbigt att hinna fram även om luckan skulle komma till slut. Håller denna dock spets så vinner den väl bara loppet och därför är det svårt att spela utan honom på kupongen även om det kan vara favorit i fara.

5 Global Welcome 5% har bästa spåret bakom bilen och ska nu gå i bike, första gången på väldigt länge. Hästen har varit grymt bra som unghäst och tillhört den absoluta kulltoppen och nu växt in i högsta klassen. Få starter i år men en del inkört redan och går framåt med varje start så är nog mogen för en topprestation här i biken från bra läge. Kanske får vi se en rejält förbättrad startsnabbhet med biken på och kanske tar denna sig förbi samtliga invändiga till ledningen men han kan vinna loppet på andra sätt med.

Avdelning 1.

Klass 1 över medeldistans som går med voltstart och det är alltid intressant och det ser klart öppet ut på förhand.

7 Dwayne Zet är lite strulig så det är inte alls givet att detta spåret är ett plus för denna, visst kan det gå att ta det lugnt i voltstarten men då kan man bli rejält hängande här ifrån. Varit strax under kulltopparna så på kapacitet och kunnade räcker det långt här men rankar ner ett snäpp på att läget kan göra att det strular lite och om det blir någon omstart i loppet kan han mycket väl spänna sig och ogilla läget skarpt.

2. Galileo AM är väl loppets näst bästa häst och jag gillar spar två i volten som kommer tätt efter springspåren och bricka ett i vinststatistiken. När dom kommer iväg härifrån är det alltid bra position att räkna med och rankar denna först på att den är mer stabil än favoriten. Med vinst i 6/19 och missvisande rad efter tre raka starter från bakspår så är den klart spelvärd nu.

3 Pine Muscle har ett bra spar för Goop här och han vinner ju ett och annat lopp så passa denna till ganska låg procent även om han kanske står lite hårt inne på pengarna.

4 Global Viscount kommer från formstall och körs av toppkusk så denna räknas tidigt så klart.

8 Xantis De Roi har ett bra smygläge om man kommer igenom från sitt spår och får luckor i loppet sedan. Stort kuskplus på häst från stall i absolut toppform är alltid intressant till så här låg procent.

11 Dream Creation är bästa hästen av dom på bakspåren här och det är så klart inte bra att han kommer från galoppmisslyckande. Stallet har dock form och denna lättas i balans med barfota bak denna starten och tål lite jobb i spåren så ska med vid gardering här.

6 Qvidjas First har ett bra springspår och prickar man kan han hamna bra på det i främre träffen tidigt och kan vara en kul skräll här.

10 Dark Roadster fick en del sparat sist efter att ha krånglat inför starten så blev han sedan kvar nere i kön och kom inte in i loppet. Bra placeringar gång efter annan före det så räknas vid riktigt bred gardering.

Ranking: A 2. B 7.4.11.3. C 8.6.10. D 1.5.12.9.

Avdelning 2.

Lägsta klassen och här brukar jag allt som oftast vilja fälla favoriten men det är när dom är kraftigt överstreckade och så är inte fallet denna veckan och jag väljer istället att ta ställning och spikar favoriten här.

7 Amorcer Levallo är startsnabb och här lär man ladda direct och då det inte är så väldigt mycket startsnabbt invändigt finns det på kartan att man sitter i spets med denna klart innan svängen. Barfota runt om som den bara gått en gång tidigare och vann då, nu är det dessutom bike aviserat för första gången och då kan den nog putsa rejält på sitt rekord om den får löpa ut i ledningen eller utvändigt och jag tror den vinner oavsett vilket av loppen får för har svårt att se denna backas ner i fältet. Vinstchansen är hög i förhållande till den inte alls för höga insatsprocenten här.

5 Deal Done Zet har toppspår och är ganska startsnabb men tror inte att den kan svara favoriten från start och riskerar då att bli instängd. Kanske tappat sin hysteriska form lite i takt med att han mött tuffare motstånd och det är inte ofta man vinner V75 med bara sex lopp i kroppen så även om vinstchansen är ganska bra speciellt om favoriten kommer bort så tycker jag nog ändå att denna är lite överstreckad.

2 Pappajonnys Ilse får intressant kuskplus och ska gå barfota runt om och i bike vilket blir första gången med den kombinationen (men inte första gången för något av dom enskilda toppningarna). Detta är dock ett sto i öppen klass och här får man mycket extrastreck på Goop och snacket kring hästen så lite överstreckad även om den är mycket tidig vid gardering trots allt.

Mycket öppet lopp i övrigt och vid gardering tycker jag att man behöver strecka samtliga hästar här, så därför är det klart bra lösning att spika den man tror är bäst och spara rejält på strecken här.

Ranking: A 7. B 5.2. C 4.11.8.6.3.9. D 1.10.12.

Avdelning 3.

Stoeliten och här vinner favoriten allt som oftast men det har inte riktigt varit så i år och det har varit mycket jämnare i denna klassen sista året än det annars brukar vara. Jag väljer att gardera då jag inte är övertygad om att favoriten verkligen gynnas av den lite längre distansen.

2 Mellby Free släppte spets mitt i loppet sist då det var open stretch och här kör man väl i spets. Goop rankar sig själv först men säger att detta nog inte är hästens bästa distans och han förordar gardering trots att denna är stor favorit och är loppets spetsbud. Goop brukar inte fega om det inte ligger något i det så garderingen är på sin plats.

3 Racing Brodda är den av motbuden som har bäst spår och även om raden ser lite klen ut och det har varit tufft att växa in i Stoeliten efter att ha tillhört absoluta kulltoppen som unghäst. Hon har ändå tjänat 600 tkr på sina nio starter i år så gör det så klart bra och raden är väl lite missvisande. Hon trivs bra över distansen och får hon ett bra lopp så är hon första utmanare mot favoriten och det skiljer väldingt muýcket på strecken här så klart bra spelvärde på denna.

7 Hevin Boko var grymt bra då hon vann Sto-SM sist före favoriten här och nu skiljer det mycket i strecken och det gör henne streckvärd nu. Nurmos hästar kan vara bara bäst ibland och det har denna varit ibland så passa häst och stall i toppform.

10 Activated har en mycket bra långspeed att tillgå och tål att gå ett par svängar i spåren och ändå ha en polett kvar till slut. Hon avgjorde loppet enkelt sist och även om hon fick bra ryggar så visade hon att formen är på absolut topp för dagen och räkna med att det biter bra för denna om det blir det minsta överpace där framme.

1 Tessy D’Ete 6% kan Kanske bli över från detta spåret men då startfältet inte är fullt och det kanske kan bli lite körning i loppet kan luckor uppstå och hittar denna ut går ingen säker.

6 Dear Friend 4% är den som kan ta sig förbi favoriten i starten och även om man sedan kanske släpper till Goop igen så görr det att det kan kosta en lite längre längre speed i inledningen för favoriten, det samma gäller om man inte kommer förbi med denna, då lär man ju köra en bit för att få komma ner i ryggen. Oavsett så kan denna få en resa i främre träffen och avslutar snabbt om man fått spara på någon speed till slut och tänkbar skräll om man hittat tillbaka till förra vinters toppform.

Ranking: A 2. B 3.7. C 10.1.6. D 9.4.5.8.

Avdelning 4.

Stayerlopp över 3140 meter med fullt fält fördelat på tre startfållor och detta loppet har en bra proposition för hästarna både på grunddistansen och mellanfållan då det inte är öppet för mångmiljonärer där bak. Man har stängt loppet på 1,5 miljoner tjänat vilket innebär att gulddivisionshästar inte är välkomna och inte ens dom som tjänat mest i silverdivisionen så det gör att det nog är större chans att någon från startfållan eller mellanfållan ska kunna vinna loppet. Detta återspeglas också i hur kollektivet valt att sprida strecken och jag väljer att gå ännu längre och tar med lite skrällar från grunddistansen då dom står bra inne i loppet där framme.

9 Global Winner är loppets favorit och som sagt har även mellanfållan en bra proposition men det är alltid svårt för dom att slå dom där framme och samtidigt hålla ifrån sig dom tuffare där bak. Bara fyra starter i år men alla på rikstoton gör att denna är härdad så det räcker med stenhårda lopp även som fyraåring. Tror dock mer på en på startfålan och rankar ner denna då det är ett trixigt femtespår i volten och han har en hel del galopper i sin historik.

4 Gazza B.R. ranka Goop själv etta i loppet och nämner som eventuell spik och det är så klart intressant. Då tror han att hästen ska göra ett bra lopp på distansen och man hoppas så klart kunna ta sig till spets tidigt här. Ingen häst utanför och man kan ta sig lite extra plats och få en bra start härifrån på första gången barfota runt om och det är givet att rygga Goop i hans höga tankar om denna mycket grundkapabla häst och jag rankar den först.

3 Come Together barfota fram nu och tre lopp i kroppen efter kortare tävlingsuppehåll och fortsatt bike på till denna staren där många växlar ner. Kuskplus, flest startpoäng och mest pengar av dom grunddistansen är tre plusfaktorer som gör honom klart streckvärd.

2 Västerbo Imtheman trivs bäst i spets liksom kusken och får man fuska bort ett par varv kan man rinna undan från ledningen på denna spetsbanan. Inte helkört om man får rygg på ledaren och lucka till slut heller så klart.

1 Hocus Pocus har bra smygläge och med några svängar på innerspår och lucka till slut kan detta vara loppet jätteskräll. Kuskplus och två lopp i kroppen i den nya regin gör att jag tror på bättre insats denna gången och som ospelad är det intressant.

12 Electrical Storm är bara spelad till under 5% vilket är väldigt lite på denna. Dålig formrad men det har inte besvärat denna förut då han vunnit direkt efter strykningar och kortare uppehåll flera gånger under sin karriär och jag räknar med bra prestation varje gång från denna. Fast med sparat sist och här är han nog bästa hästen så måste räknas mycket tidigt på den låge procenten och höga spelvärdet.

15 Pinto Bob gör intressant comeback här men har tidigare behövt minst något lopp i kroppen innan vinsterna kommit så kanske behöver det även nu. Står bra inne på pengarna där bak och Bergh har ju ställt iordning förr och har klart okej stallform för dagen så vid bredare gardering kan denna ändå vara aktuell.

14 Carat Du Goutier har misslyckats totalt denna säsongen efter ett klart okej fjolår och har nu bytt regi till duktiga Melkos stall. Hon vet hur man tränar starka hästar och har ofta bra framgångar i stayerloppen men denna har hon sagt kom i dålig författning till hennes träning. Det gör att man kan anta att det behövs minst något lopp i kroppen för att vara på topp så jag sparar på detta strecket.

Ranking: A 4. B 12.9. C 3.1.2.15.10.5.8. D 14.7.11.

Avdelning 5.

Bronsdivisionen över kort distans och det är givet att ranka upp dom med framspår här och då det inte alls är givet att favoriten kan hålla upp innerspåret är garderingen ett måste.

1 Moses är startsnabb men innerspåret är inte så bra här och det är inte alls givet man kan svara upp sitt spår. Favorit i fara då kanske till och med två är snabbar från start och man kan bli rejält fastlåst här. Örjan vet ju vad som gäller och kanske kan hitta en växel till på denna och svarar man spets så är så klart mycket vunnet men då det inte alls är givet väljer jag att gardera på och gå mot, men så klart ta med tidigt vid gardering. Ny i klassen och står väldigt hårt inne är ett annat minus som bör noteras.

2 Syoss tror jag kan ta sig förbi favoriten från start och leder nog loppet länge då. 2/4 med biken och här står han bra inne i loppet och jag räknar med att man kör vad som går för spets och försöker stanna där så länge det går. Kommer man ner i rygg på favoriten och man väljer det upplägget så är det ändå inte kört då favoriten kan få press från andra utvändiga och man kan profitera på det istället, så jag ger inte upp om man väljer det upplägget.

3 Rally Hans vinner inte så ofta men har tjänat bra med pengar i år och är både stark och speedig. Stenhårt gäng sist och bakspår gången innan det på V75 och har växt in bra i klassen så han kan ta ner många till slut om dom tre mest betrodda kör mot varandra större delen av loppet.

6 In Royalty Boko är ett sto i öppen klass som drar mycket streck och visst är hon startsnabb men högst oklart om Wäjersten släpper till denna om han sitter i spets. Klart överstreckad men vid gardering måste hon ändå med på sin spetschans och hon kanske leder loppet runt om både favoriten och Syoss i så fall blir fast invändigt, bakom henne. Rankar ändå ner något snäpp på dåligt spelvärde här.

9 Neelix har bra startryggar och kan komma igenom bra här trots sitt bakspår och jag plockar med honom trots att jag ogillar just spår 9 då det ofta överskattas och drar extrastreck. Nu är så inte fallet denna gången och procenten känns klart rimlig här även om Dante upp är ett litet minus mot mer rutinerade Adrian.

Ranking: A 2. B 1. C 3.6.9.7.5. D 12.8.11.4.

Avdelning 6.

Se”Bästa spiken!”

2 Coogan 13% är så klart värsta motbudet på pappret då han kanske körs i spets och har bra statistik där. Ute i banan går det dock att öppnat snabbt och kanske tar sig någon av 5 Randermar R.D. eller 6 Jaques Noir förbi direkt eller åtminstone utmanar en bit och dom två tror jag favoriten slår från utvändigt om så behövs, dom kan också välja att släppa till favoriten. Örjan kan dock välja att köra i spets om han håller ut övriga från start men då kan det ha kostat en del och ska sitta i benen till slut när favoriten lägger in slutstöten så oavsett hur det blir kört så ser jag Vagabond Bi som loppets vinnare.

Ranking: A 3. B 5.2. C 6.4.7.8.1.9.11. D 10.1.12.

Avdelning 7.

Se”Gå kort!”

På Eskilstuna vinns helt enkelt inte högsta klassen från bakspår så dom med dåliga lägen är totalt bortlottade och jag blir mycket förvånad om någon från bakre regionerna i loppet ska nå fram denna gången.

9 Milligans School och 10 Heavy Sound är så klart topphästar men så mycket bättre än ett par tre av dom där framme är dom inte så att dom ska kunna ta in motsvarande 20 meter tillägg på dom där fram som det i princip blir tal om här. Man ska ta många längder med tredjespår genom minst en sväng och det känns bara orimligt då jag inte tror det kommer bli tok-fart där framme första varvet. Om nu någon ändå har ett streck över till en av dom så skulle jag förorda den först nämnda av dom då han har bättre spår, körs av bättre kusk och har haft klart mest framgångar under dom senaste två säsongerna. Milligans är dessutom spelad till under 7% mot Heavys klart övertsreckade 16%, så oerhört mycket bättre spelvärde på Milligans.

3 Espri Sisu och 2 Romanesque är dock båda mer intressanta motbud mot min tidigare nämnda trio. Esprit Sisu då den kan vara den som snuvar favoriten på spets och då är det ju så klart bra chans att den leder hela vägen alternativt släpper spets och får ett bra lopp i rygg på ledaren. Romanesque gick bra ute i spåren sist och visar att formen är fortsatt där samtidigt som nu Goop kör själv vilket alltid är ett litet plus på hans hästar så klart. Eventuellt blir det skor på bak även om det står barfota runt om i programmet och då är det ett klart minus och gör honom bara aktuell vid riktigt bred gardering.

Ranking: A 6. B 1. C 5.3.2.9.10. D 11.4.7.

Stora systemet

Avd.1: 2.3.4.7.8.11.

Avd.2: 7 Amorcer Levallo

Avd.3: 1.2.3.7.10.

Avd.4: 1.2.3.4.9.12.

Avd.5: 1.2.3.6.9.

Avd.6: 3Vagabond Bi

Avd.7: 1.5.6.

2700 Rader som kostar 1350:-

Lilla systemet

Avd.1: 2 Gallileo AM

Avd.2: 7 Amorcer Levallo

Avd.3: 1.2.3.7.10.

Avd.4: 4.9.12.

Avd.5: 1.2.3.6.

Avd.6: 3Vagabond Bi

Avd.7: 6Hachiko De Veluwe

60 Rader som kostar 30:-


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Insatsen tillbaka (500kr)
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1250 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se