Speltips: V75 Bjerke 30/12

V75-Omgången.

Bjerke och Norge på torsdagen och som jag skrev tidigare i veckan är det inget skotvång i Norge. De har börjat med balans-info och vagn-info även om det inte alltid stämmer och ändras tätt inpå loppen. Det är ändå bra och det kommer väl fungera allt bättre får man hoppas. Bjerke har 200 meters upplopp på en vanlig tusenmeters-bana så inga konstigheter här. Jag öppnar andelsspelen med halv ordinare insats till den här omgången men nämner lite om loppen och hästarna jag går på. Större analys kommer i natt till nyårsaftonens stor jackpot-omgång.

Att tänka på.

Voltsystemet är annorlunda och inga lika snäva spår som i Sverige förekommer och i övrigt så har Norge förbud mot körspö.

Att tänka på att det finns inte riktigt lika dåliga spår i voltstart som i Sverige och spår 5, 6 och 7 är som springspår då dom voltar åt motsatt håll och får lite extra anlopp. Bakspårens 11 och 12 får också bra fart i rygg på springspårshästarna så är det 12 på volterna är det inte alls lika kallt med spår 5 och 12 som i Sverige.

Bästa Spiken!

Jag gör ett chanssystem idag och försöker fälla många favoriter men förstår att ett par av dom har hög segerchans men procenten är för hög så går i stället på en rejäl chansning i andra avdelningen.

9 Lökki Flaksa i andra avdelningen tror jag har lika bra chans som favoriten att vinna loppet och felfri tror jag hon bara är bäst. Hon kan 25-tider på medeldistans medan favoriten har 1.28,6 som rekord på distansen och när 6 Årdals Blesa gått 26-tider är det på kort distans och någon hög 26-tid som rekord på medel bakom bilen. I volt ska alltså min idé kunna vara åtminstone någon sekund snabbare. Spår sju i volten är bättre i Norge än i Sverige, då det inte är lika snävt att vända upp men man får ändå fart som från ett springspår och positivt utan hösta utanför sig här. Den klara favoriten startar å andra sidan från det sämsta framspåret i volten så viss vingelrisk på den.

Gå Kort!

Flera lopp jag väljer att gå kort i den här omgången och spelar med bara en spik. I första avdelningen är det litet fält och det ska inte behövas så många streck, spik eller tre markeringar blir mina alternativ där.

Sjätte avdelningen är högsta klassen och favoriten har så klart väldigt hög segerchans men jag väljer att dubbla systemet med en som gynnas av litet fält, kommer med lopp i kroppen och har överraskat i högsta klassen förr i Norge och har kapacitet för större uppgifter även om han börjar bli till åren.

Avdelning 1.

Här är det väl en ganska bra favorit men han får för mycket streck så försöker att fälla med ett par vettiga motbud då de också är bra för klassen. Spelar med tre streck men för den som gör ett litet system kan man kanske spika favoriten trots allt.

5 Dream Builder är en tänkbar spik då man tål en ’storis’ framför allt i första avdelningen men Frode hade dålig form på både hästarna och styrningarna i måndags på Momarken och kanske är även den här lite sämre än sist.

6 Z. Boko var snabb ut sist man mötte favoriten här och kanske kan snuva den på spetsen från en bit ut bakom vingen om favoriten skulle ha en sämre dag. Kan leda loppet runt om men skulle också kunna vinna från rygg på ledaren.

4 Oracle Tile stod bra inne i Bronsfinal på Solvalla men körde galopp mitt i loppet och fick pusta ut lite efter det. Ett lopp i kroppen inför det här och har vunnit 12 av sina 27 starter och är en häst som kommer lite underifrån som femåring, till skillnad mot favoriten.

Avdelning 2.

Se “Bästa Spiken!”

9 Lökki Flaksa blir min spik i omgången så försöker jag gå kort i flera lopp och fälla de stora favoriterna med få motbud.

Vill man gardera loppet här tycker jag man ska ta fler än favoriten då det är ett öppet stolopp i ganska låg klass och det blir dyrt om man ska känna sig helt säker att överleva loppet.

10 Lykkje Tuva drar en del streck med men missgynnas av bakspår på tillägg då hon är startsnabb. Hon är dessutom bara fyra år och även om Ole Johan är duktig som tränare är det inte lika givet att han gör rätt i loppen alla gånger.

Avdelning 3.

Hamnar på de mest streckade här i ett lopp där flera mött varandra tidigare och strecken ligger nog ganska rätt här.

2 Oz kanske ska vara favorit på regibytet men fortsatt bra kusk och tänder han till på miljöombytet kanske han bara vinner här.

Bra lägen på ett par andra betrodda där favoriten 3 The Baron kanske kan gå barfota igen och är loppets knappa spetsfavorit då så kanske inte fel att han har några procent än Oz trots allt.

Motbuden har hamnat utanför och vingelrisk för 7 Legend Act från långt ut bakom vingen 4 Startstrucked är ett sto och visst duger hon i öppen klass med men kommer från galoppmisslyckande sist och då inte fått ett helt lopp i kroppen sedan november.

Avdelning 4.

Kallblodslopp i hög klass och det blir mycket skrik på 2 Grisle Tore G.L men den har bara 21 starter i livet och är fyra år mot äldre så när det ser ut som den kommer att bli favorit är det läge att gardera. Visst gjorde han en bra tid men det var kort distans och 19 tkr i förstapris så betydligt tuffare lopp den här gången och med ganska litet fält bör det inte kosta mycket för de hårdare 20 meter bakom att ta sig i kapp.

9 Stumne Fyr är min förstahäst i loppet som liksom favoriten kommer från seger i lite billigare lopp men den här är startsnabb. Han kan ta in mycket av de där 20 meterna på ’kör’ och är han nära favoriten tidigt så kanske han visar sig tuffast till slut på sin rutin att springa snabba tider gång efter annan.

10 Voje Piril tillhörde kulltoppen som unghäst men fått det tuffare som femåring. Ser ut att ha växt in i klassen under säsongen och kan absolut matcha de bästa här så räknas med skrällchans till låg procent och mitt roliga tredje streck här.

5 Emil Mollyn vinner inte så ofta på äldre dagar men tävlar också mot eliten gång efter annan och blixtrar till ibland så är inte ofarlig här då det är lite lättare motstånd.

1 Valle Hugo har läget och kanske körs i spets eller så kostar det lite för favoriten där framme att ta sig förbi den här. Och då får den här ett bra lopp i rygg på ledaren.

Avdelning 5.

Stolopp I ganska låg klass och jag garderar brett då favoriten har spår en bit bakom vingen i 7 Karlotta som dessutom lika blir tvåa-trea i loppen även då hon är hårt betrodd, så favorit i fara.

3 Jatzy Jazz är startsnabb och körs väl i spets om hon kommer dit. 5 Grand Princess och 5 Best Regards är båda startsnabba och nedstrukna ett spår så laddas väl med från start och den av de tre nämnda som får spets ska ha bra chans och även den som hamnar i rygg på ledaren så klart.

Kan det bli körning från start och favoriten också körs offensivt från sitt läge öppnar det väl upp för övriga med och med två strykningar i loppet och väntat tempo är inte 12 Electrique A. alls borta. Jag rankar henne faktiskt först. 11 R.K.Queen har bra kapacitet för klassen och kommer med två lopp i kroppen efter frånvaro och hon ska absolut kunna skrälla här.

Avdelning 6.

Här är det bara sju hästar till start efter en strykning så omgångens största favorit hamnar på innerspåret och det skulle kunna bli en fälla för 2 Stoletheshow. Det är litet fält så visst ska han kunna komma ut men med flera startsnabba i fältet borde han inte kunna försvara innerspåret. Gått väldigt bra i sin nya regi men till nästan 80% med risk för trafikproblem är det intressant att gå mot.

6 Lionel gillar jag även om kusken inte är så vass men här är det litet fält och bara att hoppas att ett par startsnabba låser in favoriten och den här kan få dödens efter en bit och bara plockar ner de där framme. Hög kapacitet och vinner den här typen av lopp ganska ofta även på äldre dagar och har faktiskt varit lite bättre i år mot i fjol.

3 Always On Time är spetsbudet då Tom Erik är offensiv och ogärna släpper spets om han tar sig dit, så skulle de bästa ha en sämre dag kan den här rinna undan från spets. Jag nöjer mig dock med de två tuffaste här då det är litet fältet och någon av de borde hamna bra på det.

Avdelning 7.

När pengarna ska fördelas behöver vi en skräll så strecka skrällar i sista är tanken och har vi fällt ett par ´storisar´ på vägen krävs inte mycket för att det ska kunna ge bra.

7 Bordway Don är nog ganska bra för den låga klassen han är kvar i men det krävs inte mycket för att det ska strula från långt ut bakom vingen. Dessutom ett par galopper i formraden och inte helt att lita på så givet att försöka fälla en klar favorit i så här låg klass.

2 Falcon har varit ute i hårdare motstånd på slutet och från bra spår med en av Norges bästa kuskar så är det givet att gå på honom tidigt när hästen går ner lite i klass nu.

1 Montego Bay får bike hit och ska kunna få bra smyglopp och håller man rygg på ledaren så borde man ha bra chans att skrälla.

3 Maybe Heaven har fint läge och körs nog offensivt igen då det föll väl ut sist och formen är på topp. Hon slog hingstar och valacker sist så tar inte så hårt på att det är ett sto i öppen klass här då hon visat att hon tål det i så här låg klass.

4 Strong Vacation och 6 Dragonfly har båda hög kapacitet för klassen och spår invändigt om favoiten så räknas trots att båda gör comeback här och frågetecken för formen.

Två strykningar ger de där bak bättre chans att komma till i loppet och har någon av dom tur med positionerna ska de kunna skrälla som i princip ospelade.

Stora systemet

Avd.1: 4-5-6.

Avd.2: 9 Lökki Flaksa

Avd.3: 2-3.

Avd.4: 2-9-10.

Avd.5: 3-5-6-7-11-12.

Avd.6: 2-6.

Avd.7: 1-2-3-4-5-6-7-9-11-12.

2160 Rader som kostar 1080 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 5 Dream Builder

Avd.2: 9 Lökki Flaksa

Avd.3: 2-3.

Avd.4: 2-9-10.

Avd.5: 3-5-6-7-11-12.

Avd.6: 2-6.

Avd.7: 1-2-3-6-7-12.

144 Rader som kostar 72 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa travbonusar

Insatsen tillbaka (500kr)
9.8
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100 kr gratisspel
9.7
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1250 kr
8.0
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.0
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya travbonusar

Mr Green

Insatsen tillbaka (500kr)

på valfritt LIVE-bet

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
LeoVegas

100 kr gratisspel

utan omsättningskrav

Hämta bonus
18+ | Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus | Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se