Speltips: V75 Bergsåker 17/4

V75-Omgången.

Bergsåker är värd för lördagens V75-omgång och på förhand är det väl en i princip oslagbar häst med i omgången, men i övriga lopp är det inte helt givet att favoriterna bara vinner så klart kul omgång. Bergsåkers bana är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred. Spår ett bakom bilen är lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter i övrigt.

Bästa Spiken!

Att ett ekipage startar som i princip inte ska kunna förlora gör väl att det blir svårt att se hur det ska kunna bli riktigt höga utdelningar men det har trots allt gett miljoner många gånger när omgångens, i särklass största favorit vunnit. I tredje avdelningen är det bara att spika och bläddra vidare.

6 Odd Herakles 71% är och har varit världens bästa kallblod ett bra tag nu och har tagit hela 20 raka segrar mot eliten. När man sett så många raka segrar hos hästar är det i regel i början av deras karriärer då man är kvar i väldigt låg klass, men mot elit har det inte hänt sedan Järvsöfaks och procenten borde vara därefter. Det här är årets hittills högsta segerchans inom V75 och 90% hade inte varit konstigt på så stor favorit så att den inte ens når nära 80% är klart bra. Inte roligt med så stora favoriter på streckspelen men jag tror det finns viss chans att kunna fälla samtliga övriga favoriter så här är det bara spara på strecken.

Gå Kort!

Har inte något lopp jag vill låsa på ett par streck men för er som vill gardera i sista avdelningen så kanske man kan göra ett tråkigt lås på min spikidé där tillsammans med favoriten, då båda har bra utgångslägen och formen på topp. Första avdelningen är ju intressant att försöka låsa på få streck då många streckar på rejält där.

5 Moses 24% är inte för hårt streckad favorit då många sprider strecken här och han ska med mycket tidigt, på tidigare visad kapacitet. För att jag ska köpa att han har full form så borde han nog vunnit loppet sist som hårt spelad, men ledaren då var bra. Det gick ganska fort hela vägen så andraplatsen var kanske helt okej då det var ett par längder ner till nästa häst. Går kanske framåt ytterligare och skulle han kunna få överta ledningen här så kanske loppet bara är över men då det inte alls är givet att han får spets den här gången heller gör det gardering given.

8 Gooner 13% passade inte voltstarten för sist och bättre med bilstart även om spåret blev bland sämsta tänkbara. Här ska det bli första barfota runt om och dessutom kanske halvstängt huvudlag första gången sedan finalerna på annandag jul, han har gått med öppet huvudlag allt som oftast annars, så klart plus. Han är stark och rejäl vilket han visade då han slog bland andra Danilo Brick över 3140 meter i Klass 1, då jag förordade spik, tidigare i vintras. Wäjersten brukar ju oftast se till att vinna något lopp inom V75 då det är hemmaplan och den här ska vara hans bästa chans enligt honom, så hög vinstchans trots spåret.

2 Axel Ruda 17% var ute i ett ’margaretalopp’ sist mot ett par miljonärer, där han hade omöjligt läge och ner i rätt klass nu så det ska vara riktigt bra chans till spets och slut här. Han är riktigt startsnabb när man trycker av och ser ingen anledning till att släppa och med det starka slutvarvet sist så är nog formen fortsatt bra även om tränaren varnar för att han inte kunnat tränat som han vill. Han har fått gå banjobb sedan sist och har inte stått över något så det låter bra. Barfota runt om första gången på länge sist fungerade han bra på men nu strippas han ännu mer då Magnus A tyckte att man ska kunna plocka bort både bootsen och gamascherna till den här starten. Mycket tidig och i ledningen är han hästen att slå.

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

3 Rally Hans 14% höjde sig vid miljöombytet och han står bra inne i klassen men stort minus att han går från att alltid vara proffskörd till tränarkörd här så får ses som överstreckad.

10 Frodo S. 13% är ny i klassen men Björn låter positiv på den här så kanske räcker det ändå, då han visade absolut full form vid vinst sist. Läget gör dock att jag är tveksam om jag ska ta med även honom, streckar jag fler än mina tidigt tänkta tre streck så blir det nog några till för att få med rejäla kantbollar.

12 Deede Star 3% har omöjligt läge men är en riktigt bra vinnarhäst med 10/25 i vinststatistik där han vunnit fler än hälften av loppen då han gått felfritt. Fin på barfota och med bike då han vann med sparat sist så med minsta tur fäller han många till slut även här.

7 Mas Capacity 4% gör det klart bra allt som oftast och har växt in i klassen och står riktigt bra inne i loppet. Svårt att komma till från bökigt läge men det är inbakat i procenten, så med tur är han aktuell vid bred gardering.

Ranking: A 2. B 8-5. C 10-12-3-7-6. D 4-1-11-9.

Avdelning 2.

Lägsta klassen på V75 är Klass 2 och den här veckan är det 2640 meter voltstart med en stark favorit från ett stängt bakspår och det kan strula för honom så jag väljer att gardera.

8 Magnificent Tooma 34% är klar favorit och var ju riktigt bra i debuten för Redén i höstas men sedan har det strulat och i comebacken krånglade den en del innan starten och han kom lite fel på det i loppet. Det finns så klart chans att det blir struligt lopp igen så läge att garderar även om han kapacitetsmässigt nog är överlägsen här och står riktig bra inne i lägsta klassen.

2 Gogobet Sisu 17% säger Haapakangas är den bästa hästen han tränar och tror att det kan vara något alldeles extra vilket så klart låter intressant. Googoo Gaagaa-avkomma och det har vi ju sett att det varit sjukt bra träffprocent på framgångsrika föl i Sverige med den stammen. Givet att passa alla som kommer till start då tränarna tycks gilla hästarna skarpt. Nu är det ett ganska bra läge även om den här galopperat en del så kanske inte spår två är perfekt men vid lång distans går det ofta lite lugnare i starten så står han på benen är han en högst trolig vinnaraspirant.

7 Berra Steel Ska lättas i balansen då hovarna sett bra ut inför den här starten och Wäjersten har en del hästar till start på hemmaplan så räkna med att det ordning även om han ligger ganska lågt den här gången. Kan sitta ledningen tidigt och blir då hästen att slå så räknas.

11 Global Attention 15% trodde man ju på sist då det var maxat och iordningställt på hemmaplan men det blev väl för bra och galoppen kom då han precis tagit ledningen. Så klart inte helt oväntat och när man spelar den här får man räkna med hög galopprisk. Nu kör man med balansen han vann på ett par raka starter innan förra loppet och då kanske han går felfritt med lugnare start bakom hästar. Kapacitet för att segerstrida då han galopperat bort en hel del pengar och står bra inne i lägsta klassen.

5 O.K.Nalan 10% är rejält kuskförstärkt med Goop upp så intressant av den anledningen även om han kanske inte ska räcka kan Goop höja tidigare tränarkörda hästar enormt.

6 Again Kronos 4% visade förbättrad startsnabbhet sist och från ett fint springspår kan han vara först till ledningen, för att kanske släppa till Wäjersten för att få ett bra lopp i rygg på den. Norskt huvudlag nu istället för öppet och det kan ge bra effekt om han får lopp på innerspår och luckan kommer till slut.

3 Kaj Di Quattro 8% är har inlett bra i nya regin och när det nu blir barfota så kan det vara aktuellt. Bra spår och han är startsnabb så ska få en bra resa där framme och ska räknas men borde kanske vunnit sist för att få maxbetyg för formen.

Ranking: A 8. B 2. C 7-6-3-11-5-1. D 10-9-4-12.

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!”

11 Månlycke A.M. 20% blir kraftigt överstreckad här och ska vara långt under 10% men många imponerades av vinsten på V75 sist och har svårt att bedöma klasskillnaden på hästar. Favoriten man möter här har tillhört högsta eliten länge och den här är alldeles färsk i högsta klassen så även om det såg riktigt bra ut sist så är det betydligt hårdare mot nu. Värsta motbudet sist fungerade ju inte alls för dagen heller så det var svårt att göra någon bra bedömning på exakt hur bra insats det var och med så här mycket sämre utgångsläge ska han oerhört svårt att vara nära Odd Herakles redan nu. Övriga räcker inte då 1 Tangen Haap 3% inte riktigt kommit upp i tidigare års form och kanske vill han helst ha kort distans på äldre dagar. Visst kan han få rygg på favoriten och är kanske närmast vinnaren till slut men vill se stigande form innan man kan tro att han ska utmana världens bästa kallblod.

Ranking: A 6. B - C 11-1-2-7-9. D 5-10-8-3-4.

Avdelning 4.

Stolopp som är ett försök till Diamantstoet över medeldistans där ett fullt fält startar från tre olika fållor. Hästarna från den bakersta fållan står lite jobbigt till, samtidigt som det bara är två hästar på grunddistansen och det ska vara svårt för dom att stå mot alla bra hästar på mellanfållan.

3 Lyckans Cash 20% är loppets favorit och jag har haft den som omgångens bästa spik då hon levererat på V86 och näst sist var det besvärligare uppgift, på V75 så då rankade jag ner något snäpp som favorit. Nu är det vettigare motstånd igen och med ett bättre lopp i kroppen igen och många i stallet som går riktigt starkt för dagen är det läge att tippa henne tidigt den här gången. Motstånd saknas dock inte och det är läge att strecka några här, men det behöver inte vara fel att försöka låsa loppet på ganska få streck då många streckar fem -sex hästar här.

7 Beuty Wind 18% är värsta utmanaren vilket också syns på strecken då det nog kommer att bli väldigt jämnt streckat mellan den här och favoriten, kanske går Goops förbi under lördagen. Hon har startat på inom V75 både i årets två starter och i hösten starter mötte hon hingstar och valacker gång efter annan i tuffa treåringslopp, så här finns hårdhet så det räcker. Hon ska räknas lika tidigt som favoriten trots sitt femtespår i volten och jag rankar båda i A-gruppen.

8 Anna Mauds Lassie 6% har bästa springspåret och är startsnabb så har bra chans att komma riktigt bra till i loppet. Enligt tränare och körsven så trivdes hon inte på Färjestads underlag sist och fick inte det fäste hon behövde, så bra att ändå hålla till andraplatsen då. Nu räknar man med bättre insats även om hon kan tvingas gå med bakskor på den här starten, men det kan ju också vara bra för fästets skull. Rolig tredje häst om man nöjer sig med tre streck då man kanske kan jobba bort några betrodda motbud, som man landar i vid bredare gardering.

6 Gitte Silvåkra 16% slog favoriten sist då hon kom till ledningen men med lopp i kroppen till favoriten efter kort paus så är nog den en klart bättre häst än den här. Nu blir det dessutom ett besvärligt fjärdespår i volten och trots att hon normalt är startsnabb är det inte alls givet att man får bra position från det här spåret. Hon har bara provat voltstart ett par gånger då det blivit galopp och hon är stor så sämsta tänkbara spåret. Bara aktuell vid riktigt bred gardering och är nog lite överstreckad så rankas ner på dåligt spelvärde.

4 Lovely O.O. 13% gick jag på sist och brukar tro på henne men då det blev galopp från start blir man ju lite orolig för voltstart nu då. Gick bra efter galoppen och går hon felfritt så kan hon öppna bra och ska kunna hamna bra på det. Lopp i kroppen är bra men då det är mycket hårdare mot nu så kanske det blir för tufft, men höjer hon sig så räcker hon nog även här.

9 Juvelens Miss F. 4% har springspår så kan komma bra på och med täta starter kan hon tända till med loppet i kroppen så tänkbar skräll.

12 Kate Baldwin 7% gjorde det klart bra i comebacken och Sibylle har fortsatt starka siffror med hög vinststatistik så med loppet i kroppen. Bakspåret kanske inte är så dåligt då hon är ovan svenska voltsystemet men med duktig körsven och på barfota fram ska det kunna gå trots bakspår på tillägg.

5 B.W.T.Devil 3% här varnar man för att hon kan behöva något lopp till i kroppen men det är så intressant kuskplus från fint spår så kan det vara intressant redan nu.

14 Divine 5% är loppets miljonär men det är många att runda så det blir väldigt tufft att komma till i loppet. Det är dock många som är ovana voltstart i loppet och det kan bli en hel del galopper så kanske hamnar hon bättre på det än man kunnat ana och i så fall spurtar hon ner många över det långa upploppet.

Ranking: A 3-7. B 8-4-9. C 6-12-5-14. D 11-13-10-2-1-15.

Avdelning 5.

Kort distans i Klass 1 och här är det inte alls givet att den stora favoriten blir framvinkad till spets och då öppnar det upp sig så klart och garderingen är nog på sin plats.

3 Deal Done Zet 58% kommer med fem raka vinster och nio vinster på sina 12 starter är starka papper och vinstchansen måste vara riktigt hög. Det blir så klart hårdare motstånd för varje start och i riktigt klass-lopp på V75 så kanske det blir för tufft, även om han ändå är så pass bra att han kan vinna loppet från utvändigt om ledaren.

6 Amorcer Levallo 6% gör debut över distansen och då det är aviserat bike tillsammans med barfota runt om ska det bli riktigt spännande då han varit bra så tidigare. Formstall och absolut toppform på den här och ska väl ha högre vinstchans än procenten antyder så jag rankar upp på högt spelvärde.

2 Cash Cowboy 9% är startsnabb och ska köras i ledningen om han kommer förbi den invändiga och då kan det gå hela vägen. Han hade inte haft optimala förberedelser inför senaste loppen och ska ha tränat mycket bättre sista tiden så ska vara förbättrad till den här starten. Gick första gången barfota runt om sist och när det nu blir så igen tillsammans med positiva träningsrapporter så kan han leda loppet runt om.

9 Power Blaster 7% gör det bra mest varje gång och står riktigt bra inne i klassen vilket gör att han måste räknas trots bakspåret. Här har han rygg på startsnabba konkurrenter och kan komma igenom bra så klart intressant i debuten över kort distans.

1 Choco Garline 2% är mycket startsnabb och kanske kan hålla ut samtliga i starten här då innerspåret är betydligt bättre på just den här banan, jämfört med många andra. Voltstart sist och positivt med auto då han går bäst i biken och här får man bra lopp även om man skulle välja att släppa ledningen, men det kan bli ledningen med.

10 Mister Donald 5% kommer in i matchen om det blir bra tryck vilket det ser ut att kunna bli. Lite grön i klassen men kommer från vinst så har formen på topp och han vann sitt enda försök över aktuella distansen.

4 Fighter Laday 10% har gjort fyra starter i sin nuvarande regi och ska nu gå första gången med helstängt huvudlag för sin nuvarande tränare. Bra form och kan komma bra på det från toppspår och ska därför räknas med chans så klart.

Ranking: A 3. B 6-2. C 9-10-1-4. D 7-5-8.

Avdelning 6.

Silverdivisionen över kort distans där man är i behov av en kantboll då jag spelar med en av de mest betrodda i sista avdelningen sedan.

3 Cab Lane 43% rankade jag som ensam A-häst sist då han vann trots bakspåret mot bland andra 9 Vikens High Yield 15% som då i sin tur var ganska stor favorit. Vikens High Yield är väl ursäktad att mjölksyran kom till slut i årsdebuten den gången och han går säkert framåt med loppet i kroppen. Cab Lane som nu vunnit två raka V75-lopp från bakspår är kanske ännu bättre i ledningen och har läge för att ta sig dit nu, så måste ju räknas med hög segerchans. Det aviseras dock att man ska köra i spets med invändiga 1 Betting Rebel 10% om man lyckas svara upp alla från sitt innerspår. Det kan gå hela vägen, men upploppet kan också bli långt om han får tryck av favoriten hela vägen.

11 Vae Victis Club 15% är klart gynnad av ett par strykningar i loppet och även gynnad av den väntade körningen där framme. Han var grymt bra när han vann ett par hårda lopp direkt i Redéns regi i somras och fick snabba pengar men duger nog bra i Silverdivisionen med. Kördes runt för att få lopp i kroppen sist efter två galopper och är säkert förbättrad nu.

2 Algot Zonett 11% pratade Wäjersten om i höstas och vintras som bästa hästen i stallet men nu ligger han lågt i comebacken och distansen kanske är för kort. Han fick ett lopp i tufft tempo, utvändigt i finalen i februari så ursäktad att mjölksyran kom till slut och kan säkert springa snabbt över distansen nu, även om han inte ska vara toppad hit.

5 Mr Clayton J.F. 3% och 4 Kaptah 1% var tvåa och trea bakom Cab Lane i förra starten, där den förstnämnda var riktigt nära. Båda har fina startspår och ska kunna hamna riktigt bra på det från start där den förstnämnda är väldigt startsnabb och speedig. Båda kommer från varsitt formstall och tänkbara tokskrällar.

7 Meritt 2% spurtar alltid bra och har vunnit flera lopp på V75 varav ett par sent på året över aktuella distansen och på hemmaplan så kan den här skrälla ordentligt.

Ranking: A 3. B 2-11-9. C 5-1-4-7-6. D 10.

Avdelning 7.

Uttagningslopp till Paralympiatravet och liksom förra veckan är det bara vinnaren som får garanterad plats i finalen. Tidigare år har det varit ettan och tvåan som fått plats så det är ett stort lyft med fler wildcards och det kommer höja klassen mycket på det loppet. Förra veckan rann Racing Mange undan, närmast pliktskyldigt men Cyber Lane lär få en plats med och han var väl den bättre hästen. Det som är märkligast är att många var förvånade över att den gjorde så bra lopp utvändigt en så bra häst som Racing Mange, men två saker bör nämnas, igen. Racing Mange är ingen topphäst i högsta eliten, ännu, och ’dödens’ är en bra position. Det är ingen överjäkligt prestation varje gång någon nära från utvändigt. Nu förstår man väl att Johan tog det lugnt utvändigt eftersom det var årsdebut men visst fanns det sparat även om det går fort för båda till slut och hade han tryckt på under loppets gång så hade han nog plockat ner ledaren. Nu är det åter igen ett sådant läge där det kan räcka med andraplatser efter bra prestationer för vissa av hästarna och då kan åter ledaren glömmas bort.

4 Disco Volante 25% är loppets klara spetsbud och då han ska gå barfota runt om som vid förra starten, i Gulddivisionsfinalen, då han vann enkelt. Han har gått barfota två gånger i karriären och vunnit båda och jag blir inte förvånad om sviten förlängs. Det är faktiskt också det mest troliga scenariot här att han glider till ledningen, (om han nu kan glida, läs istället; brakar till spets) och sedan stannar där i mål. För varför skulle det bli tryck på loppet och vem vill pressa på? Jag förordar spik då de andra två betrodda får förmodligen inbjudningar till slut ändå.

2 Who´s Who 38% gjorde en fin årsdebut som var precis vad både körsven och tränare ville ha, vilsam resa och så bara kliver förbi fältet på ett par hundra meter när han väl lyftes ut. Visst var han fin och det ser ut som han bara blåser ner alla men det var snarare ett kvitto på hur långsamt de andra avslutade, då han sprang 1.11,8 sista 800 meter medan min idé Disco Volante gick 1.11,7 hela vägen, över full distans i sin senaste start. Man ska kanske inte jämföra tider på det viset men då favoritens anhängare hyllar hans snabba avslut sist så kanske man ändå måste jämföra det med vilka tider övriga vinnare av senaste Gulddivisioner gått. Jag tror att den här god chans att bli inbjuden till finalen och det misstänker jag att även Örjan anar så inte ens givet att han kör för vinsten utan är nöjd med ett bra lopp och en andra-tredjeplats här.

11 Very Kronos 22% är redan inbjuden till finalen och då måste det bli passivt upplägg, då man sett Båth-hästar med enklare uppgifter än det här på pappret tas väldigt lugnt. Det är klart blir Disco het i spets och Erik har tur att komma igenom bra så kanske han bara är för bra till slut. Men man måste ändå anta att han sitter kvar i ryggar lite längre än om vinst hade varit ett måste och då blir det inte lätt om man släpper gratislängder i den här klassen.

5 From The Mine 6% har tränat bra men var absolut inte vässad inför årsdebuten då han bara gått 17-tempon som snabbast inför det och ska gå framåt ordentligt med loppet i kroppen. I mål med mycket sparat då, så som startsnabb kan han antingen försöka få rygg på min spik-idé eller möjligen utvändigt ledaren och från båda positionerna finns så klart chans att vinna loppet.

1 Antonio Trot 6% riskerar att bli över från start men får väl ett lopp på innerspåret och kommer luckan till slut så lär han avsluta fort då han länge haft bra form.

7 Mindyourvalue W.F. 1% är kanske den som får glida fram utvändigt ledaren och kan vinna därifrån, trots ett risigt utgångsläge.

Ranking: A 4. B 2. C 5-11-1-7. D 6-9-12-10-3-8.

Stora systemet

Avd.1: 2-5-8.

Avd.2: 2-3-5-6-7-8-11.

Avd.3: 6 Odd Herakles

Avd.4: 3-7-8.

Avd.5: 1-2-3-6-9-10.

Avd.6: 1-2-3-4-5-9-11.

Avd.7: 4 Disco Volante

3024 Rader som kostar 1512 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2-5-8.

Avd.2: 2-8.

Avd.3: 6 Odd Herakles

Avd.4: 3-7-8.

Avd.5: 3-6.

Avd.6: 2-3-11.

Avd.7: 4 Disco Volante

144 Rader som kostar 72 kronor.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 1000 kr
8.6
18+ | Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt

100% upp till 500 kr

+ 100 freespins

18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se